Ze noemen Gaza een concentratiekamp

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 12 april 2006) (Laatste bewerking: 16 november 2021)

Terwijl Hamas en hun bereidwillige nietsnutten van de reguliere media en anti-IsraŽlische mensenrechtenorganisaties de leugen blijven verkondigen dat Gaza een 'concentratiekamp' is - vol met wijdverspreide honger en lijden Ė is de werkelijkheid heel wat anders. De leugens blijven zich maar eindeloos herhalen over de misŤre in Gaza en wie daar verantwoordelijk voor is. De internationale gemeenschap is in een grove leugen over een IsraŽlische belegering van de Gaza getrapt, terwijl zij de feiten negeert. En telkens schuiven de media, die deze leugens verspreiden, de waarheid terzijde. Het bewijs dat de IsraŽlische informatie betrouwbaar is, en niet de propaganda in de media, is eenvoudig te zien in Gaza-stad, waar in juli 2010 de bouw werd afgerond van de een enorm luxe winkelcentrum Gaza Mall. Klik hier voor een serie afbeeldingen van dit winkelcentrum. Een van de favoriete onderwerpen bij al degenen die IsraŽl willen demoniseren is de zogenaamde IsraŽlische blokkade van de zo broodnodige bouwmaterialen. Maar er is geen gebrek aan deze materialen want Hamas bouwt alsof het een hartenlust is. Zo maakte Hamas minister van huisvesting Yousef Alamanti voor United Press International (UPI) bekend de goedkeuring te hebben gegeven voor de bouw van een gigantisch nieuw residentieel complex in het centrum van Gaza.

  Treffend beeld van de 'verschrikkelijke humanitaire crisis' in Gaza

Het project omvat o.a. uit drie zeer hoge gebouwen en in totaal 25.000 appartementen, een moskee, een speeltuin, een winkelcentrum en scholen. Het is moeilijk om te begrijpen hoe een dergelijke omvangrijke project kan worden gebouwd als IsraŽl geen bouwmaterialen toelaat tot Gaza. De waarheid is dat een dergelijk beleg niet bestaat. Ja, er is een embargo op goederen die Hamas in het verleden heeft gebruikt om raketten te vervaardigen, die op zuidelijk IsraŽl werden afgevuurd, maar gewoonlijk mogen de meeste goederen vrij Gaza worden ingevoerd. In feite kunnen de bewoners van Gaza veel goederen gratis krijgen, omdat de anti-IsraŽl kliek hun gebied zo succesvol heeft afgeschilderd als de armoedigste plek op aarde, dat de internationale gemeenschap regelmatig de rekeningen betaalt.

Internationale humanitaire hulp bereikt al jaren onophoudelijk Gaza en eindigt op generlei wijze tijdens of na de diverse oorlogen. Het IsraŽlische ministerie van Defensie publiceert regelmatig op haar website informatie over de hoeveelheden goederen die per dag Gaza via de grens met IsraŽl binnenkomen. Terwijl de import van ijzer wordt beperkt omdat dat door Hamas wordt gebruikt om er raketten mee te maken, houdt IsraŽl Ėondanks de voortdurende raketaanvallen op IsraŽlische burgerdoelen Ė al sinds januari 2009 een permanente humanitaire corridor open voor de overdracht van aan bederf onderhevige levensmiddelen zoals fruit, groenten, kaas, kruiden, brood en vlees die in overvloed op de lokale markten te vinden zijn. Desondanks beschuldigt de wereld IsraŽl ervan Gaza te blokkeren.

Terwijl aan de hele wereld de leugen wordt opgehangen dat er in Gaza een chronisch tekort aan bouwmaterialen is, openen de Arabieren in Gaza het ene na het andere hotel en luxueus ingerichte winkelcentra, dat niet zou misstaan in iedere willekeurige mondaine Europese badplaats. Markten en winkelstraten zijn vol met Arabieren, die hun aankopen doen in propvolle winkels, waar tegen lage prijzen een overvloed aan kleding, elektronica en voedsel te verkrijgen is. Westerse camera's worden hier vanzelfsprekend niet toegelaten, al is het zeer de vraag of de linkse Europese media enig interesse zouden hebben om hun jarenlang verkondigde leugens en anti-IsraŽlische propaganda te ontkrachten met beelden van de werkelijke situatie in Gaza.

Het wemelt van de videobeelden, fotoís en getuigenissen die bewijzen dat er geen tekorten in Gaza zijn. De overvolle winkels hebben ook de actie van de zogenaamde Ďvredesactivisten' op het vlaggenschip de Mavi Marmara van de ďFree Gaza MovementĒ op 31 mei 2010, volkomen belachelijk gemaakt. Het is trouwens nooit de echte bedoeling geweest van deze Ďvredesactivisten' om hulpgoederen in Gaza af te leveren maar om IsraŽl te provoceren. Hoe de wereld wordt belazerd bleek toen op 17 juli 2010 een nieuw winkelcentrum inclusief airco en watervallen in het Ďconcentratiekampí Gaza werd geopend. In dit winkelcentrum met de naam ďGaza CanyonĒ worden zonder enige beperking ook diverse ĎZionistischeí spullen verkocht waaronder allerhande soorten fruit en kleding zoals spijkerbroeken.

Fruit in concentratiekamp Gaza

Ook heeft deze winkel een eigen website en kunnen de klanten van huis uit met de pc online shoppen via een zogeheten e-shopping service en worden de goederen netjes aan huis afgeleverd.

En dan zijn daar nog het Al Deira Hotel, de befaamde Roots club, het olympisch zwembad en natuurlijk niet te vergeten, het Grand Palace Hotel, allemaal in het Ďconcentratiekampí Gaza. En niet te vergeten het in mei 2011 opengestelde hypermoderne zwembad dat Olympische afmetingen heeft, en waar kinderen mogen ontspannen van het vrijwel dagelijks in oude lompen poseren voor de Europese camera's van de mainstream fake- journalisten. Mooi toneelstukje! Natuurlijk zijn er ook weer fantasten die de massa voorhouden dat de beelden van de overvolle winkels niet uit Gaza afkomstig zijn, maar elders uit de Arabische wereld.

Het Gaza dat niet mag worden gezien

 

Terwijl Hamas en hun bereidwillige nietsnutten van de reguliere media en anti-IsraŽlische mensenrechtenorganisaties de leugen blijven verkondigen dat Gaza een 'concentratiekamp' is - vol met wijdverspreide honger en lijden Ė is de werkelijkheid heel wat anders. Doel is de lezers een kijkje te geven in het echte Gaza, dat allesbehalve een concentratiekamp is, zoals de Palestijnse leugenmachines en hun aanhangers en de reguliere media de wereldbevolking willen doen geloven.

Het Almathaf Hotel in Gaza. Foto Facebook

De Baal terreur organisatie Hamas in Gaza doet er alles aan om een beeld van armoede en ellende te schetsen als gevolg van de IsraŽlische blokkade van de Gazastrook. Videoís en fotoís op sociale media tonen een andere realiteit. Om de illusie in stand te houden heeft Hamas Palestijnen in Gaza verboden fotoís en videoís van het normale leven in de Gazastrook online te zetten. Volgens de terreur organisatie zouden IsraŽlische inlichtingendiensten via sociale media burgers in de Gazastrook vragen om bepaalde plekken op hun mobiele telefoon te fotograferen in ruil voor beloningen. De fotoís bieden een uniek inzicht in het comfortabele leven in de kuststad.

Filmpjes en fotoís tonen mensen die winkelen en genieten van hun uitjes bij zwembaden, luxe restaurants, luxe hotels en strandressorts terwijl ze zich dankzij IsraŽlische inspanningen geen zorgen hoeven te maken over het coronavirus. Andere videoís laten kinderen uit de Gazastrook zien die mobiele telefoons kopen of genieten van de smaak van verschillende soorten ijs en sushies. De beelden zijn gÍnant voor Hamas, de reguliere media en anti-IsraŽlische organisaties die de illusie in stand willen houden dat Palestijnen lijden onder de IsraŽlische blokkade van de kustenclave.

In werkelijkheid voorkomt IsraŽl alleen dat wapens en materiaal voor tunnels en bunkers het gebied binnenkomen. De adequate levering van alle andere producten wordt op geen enkele wijze belemmerd. Buitenlandse en Palestijnse journalisten zijn medeplichtig aan de cover-up van Hamas: ze willen het verhaal blijven vertellen van een Gazastrook die door IsraŽl in een humanitaire crisis is gestort. Het feit dat die crisis al sinds een eeuwigheid wordt aangekondigd en nooit realiteit is geworden, schijnt niet door te dringen. Daarom hoeven we niet te verwachten dat dit beeldmateriaal binnen enige termijn in de reguliere media zal verschijnen. Fotoís en filmpjes van vrolijke Palestijnen die van het leven genieten zijn blijkbaar alleen maar leuk om te zien voor Zionisten.

Ruim 79% van de elektriciteit in Gaza is afkomstig van het IsraŽlische elektriciteitsnet. Daarnaast wordt geen enkele Arabier medische verzorging in IsraŽl geweigerd. Zo houdt IsraŽl een speciale corridor open voor het vervoer van medische patiŽnten vanuit Gaza, en ongeveer 200 leden medisch personeel leggen minstens elke maand een bezoek af aan Gaza om daar patiŽnten te helpen. In 2009 verlieten 10.544 patiŽnten en hun begeleiders Gaza voor medische verzorging in IsraŽl. Daarnaast vonden vanuit Gaza nog eens 382 evacuaties bij medische noodgevallen plaats. De Hadassah Medical Organization in Jeruzalem doneert jaarlijks 3 miljoen dollar hulpgelden om Arabieren te behandelen in IsraŽl. Sinds 2005 hebben PLO-terroristen 20 maal deze speciale regeling voor patiŽnten uit Gaza misbruikt om aanslagen in IsraŽl uit te voeren.

Tijdens een bezoek van de Britse premier David Cameron aan Turkije op 27 juli 2010 vergeleek hij Gaza met een gevangenenkamp. ,,De situatie in Gaza moet veranderen. Zowel humanitaire goederen als mensen moet in beide richtingen kunnen bewegen. Het kan niet en mag niet worden toegestaan dat Gaza een gevangenenkamp blijftĒ aldus Cameron. Merkwaardige uitspraken omdat er totaal geen gebrek is aan humanitaire goederen in Gaza en is er zeker geen sprake van een Ďgevangenenkampí.

Ook de door de bureaucraten van de EU in december 2009 tot de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid gebombardeerde Catharine Ashton, kwam regelmatig met felle uithalen naar IsraŽl en riep de Joodse staat keer op keer op om de grenzen te openen voor de hongerlijdende en ondervoede bewoners van Gaza. Tijdens haar eerste bezoek aan Gaza in het voorjaar van 2010 zei Ashton: ,,Als je van IsraŽl in Gaza terecht komt, dan kom je van de 21e eeuw in een misvormd landschap terecht. Herbouw is onmogelijk omdat IsraŽl de grenzen blokkeert. Mensen hebben nauwelijks meer tot hun beschikking dan de ruÔnes om zich heen.Ē De ruÔnes worden door Hamas bewust in stand gehouden daarbij geholpen door de lokale VN-medewerkers, in wiens belang het is om een zo dramatisch mogelijk beeld over de situatie in Gaza naar buiten te brengen.

Lauren Booth, de in 2009 tot de Islam bekeerde schoonzuster van de voormalige Britse premier Tony Blair, vergeleek Gaza op 12 september 2008 met een concentratiekamp en het ĎGetto van Warschauí. Alsof de Joden in de nazikampen de beschikking hadden over zwembaden, supermarkten, autoís en deze kampen vrij konden in en uit gaan. Dit getto was opgericht door de naziís tijdens de Shoah (Holocaust) in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het driejarige bestaan van het getto zorgden ondervoeding, ziekte en deportaties naar concentratiekampen en vernietigingskampen voor een daling van 450.000 tot 37.000 mensen.

Lauren Booth ontvangt van Hamas terreurleider IsmaŽl Haniyeh een speciaal Hamas ďdiplomatiek paspoortĒ.

Kort na de bevrijding op 27 januari 1945 van KZ-Auschwitz-Birkenau door het Rode Leger verlieten overlevende kinderen het kamp uit de kinderbarakken waar ze zaten opgesloten in afwachting van hun executie door de nazi-beulen. Dan zijn er idioten als Booth en nog een hele serie anderen, die vanwege hun ordinaire Jodenhaat de situatie in Gaza vergelijken met Auschwitz.

Ook vergeleek Booth Gaza met Darfur in Soedan )zoek bron) waar 400.000 mensen zijn afgeslacht en 2.5 miljoen mensen op de vlucht zijn geslagen. Booth zei dat IsraŽl niet het recht heeft mensen op deze manier te straffen. ĎDe Palestijnen lijden fysiek, geestelijk en emotioneel en er is geen familie die geen wanhopige behoefte heeft aan werk, een schuilplaats en voedsel. Dit is een humanitaire crisis op de schaal van Darfurí aldus Booth.

Het zijn door haat gedrogeerde antisemitische breinen die de situatie in Gaza met Darfur en het getto van Warschau vergelijken en IsraŽl daar de schuld van geven. Lauren Booth schrijft voor de Britse kranten de Daily Mail, New Statesman, Mail on Sunday en de Sunday Times en is daarnaast regelmatig te gast bij de BBC. Geen wonder dus dat de objectiviteit van deze kranten en de BBC ten aanzien van IsraŽl ver te zoeken is.

Tijdens een toespraak op Trafalger Square in Londen beschuldigde Booth IsraŽl van misdaden en riep zij haar Ďmoslim broeders en zustersí op om Al Quds (Jeruzalem) te bevrijden. Ook riep zij Libanon, JordaniŽ en Egypte op om op te trekken naar de grenzen van IsraŽl en Al Quds (Jeruzalem) te bevrijden en het bestaan van IsraŽl te beŽindigen.

Ondanks de overvloed aan bewijzen blijven de Verenigde Naties, allerlei anti-IsraŽlische lobbygroepen, de internationale media, diplomaten en NGO-organisaties doelbewust vasthouden aan het schandalige bedrog dat er sprake is van een humanitaire crisis en dat de misŤre in Gaza gigantisch is. Beelden van markten en straten vol met winkelende Arabieren, die hun aankopen doen in propvolle winkels, waar tegen lage prijzen een overvloed aan kleding, elektronica en voedsel te verkrijgen zijn, zullen de kijkers van het linkse NOS journaal niet zo snel te zien krijgen want die stroken niet met de gebruikelijke anti-IsraŽl propaganda.

Zelfs de Arabische website PalToday laat vollemarkten zien. Zelfs terreurleider Mahmoud al Zahar zegt ineen interview met het PLO-nieuwsbureau Maían dat de economische situatie aanzienlijk verbeterd is en de Gazastrook volledig zelfvoorzienend door plaatselijke landbouw. Ook zegt hij dat er geen sprake is van enige bezetting: ,,Contacten met de buitenwereld zijn eenvoudig; van over de hele wereld komen bezoekers naar de Gazastrook. Wij zijn onafhankelijk van de buitenwereld, behalve voor brandstof en elektriciteit. Iedereen in Gaza ontvangt zij volledige salaris.Ē

Het overgrote deel van de media zwijgen en dat is wel logisch want dan moeten ze toegeven dat Gaza geen open gevangenis is, geen getto vergelijkbaar met dat van Warschau, en er geen tekort is aan van alles. Daarom zal de waarheid niet op de televisie te zien zijn. De anti-IsraŽl kliek schaamt zich er zelfs niet meer voor de strijd van IsraŽl tegen de terreurbeweging Hamas in Gaza te vergelijken met de genocide op 2 miljoen Cambodjanen door de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot. Noam Chomsky en Ilan Pappe spreken in hun boekďGaza in CrisisĒ over de ďKilling Fields of GazaĒ en dat is koren op molen van alle Hamasvrienden en IsraŽl haters. ďDe Rode Khmer wilden in Cambodja een agrarisch staat met nieuwe ďbasisĒ-mensen oprichten. Alleen maar boeren en arbeiders dus. Alle mensen die niet aan dit agrarische ideaal voldeden, werden in kampen opgesloten en doelbewust vermoord. Door de oorlog in Gaza met de Killing Fields van Cambodja te vergelijken, krijgen de slachtoffers van de Killing Fields nog een flinke trap na.

Laptops voor de kinderen in Gaza

De UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) een instelling die sinds 1948 verantwoordelijk is voor de zogenaamde Arabische vluchtelingenkampen, heeft vastgesteld waar het de kinderen in Gaza het meest aan ontbreekt. En dat zijn laptops! Dus heeft de UNRWA besloten in totaal 500.000 laptops te leveren. Zomaar, voor niets. Kosten, ruim 23 miljoen euro.

Terug naar: Inhoud