Yezidi meisje komt haar ISIS-verkrachter tegen in Duitsland

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 6 juli 2020)

 

Af en toe verschijnen er horrorverhalen van Yezidische vrouwen die zich kans hebben gezien hun ISIS-verkrachters te ontvluchten. Zo wist het dertienjarige Yezidi-meisje Ashwaq Haji Hamid aan haar verkrachter Abu Hamam te ontsnappen en vluchtte naar Duitsland waar zij als vluchteling werd toegelaten. Tot haar verbijstering kwam ze twee jaar later in Stuttgart haar verkrachter op straat tegen. Zij herkende de hellehond meteen, en bracht vervolgens de politie en asielautoriteiten op de hoogte maar die zeiden niets te kunnen ondernemen omdat de man als ‘vluchteling’ stond geregistreerd. Deze ontmoeting had haar zo van streek gemaakt dat ze naar Irak terugkeerde. In Duitsland vreesde ze namelijk meer voor haar leven dan in de oorlogszone waar ze vandaan was gekomen. Maar tot haar stomme verbazing deed haar verkrachter Abu Haman dat ook. Hij werd echter gevangengenomen en vastgehouden door Iraakse inlichtingendiensten.

 

Hamid vertelde dat ze 14 jaar oud was toen een ISIS-bende haar ontvoerde en met haar zusje naar Mosul werd bracht met 300 of 400 andere Yezidi-vrouwen. Ze vertelde dat ze gescheiden werd van haar familie en dat haar andere vijf zussen naar Syrië werden gebracht en dat ze werden verkocht of cadeau werden gedaan aan ISIS-leden in Irak of Syrië. Op 26 november 2019 zond Al-Iraqiya Network (Irak) een reportage uit over de ervaringen van het meisje. Ze beschreef hoe Abu Humam haar selecteerde en haar meerdere keren per dag verkrachtte. In de video is te zien dat de man die haar gevangen had gehouden en haar op brute wijze had verkracht met haar werd geconfronteerd: “Kijk mij aan Abu Haman, waarom heb je mij dit aangedaan? Omdat ik een Yezidi ben? Ik was nog maar een kind van 14 jaar oud en wist van niets toen jij mij verkrachtte. Kijk mij aan. Heb jij gevoelens? Heb jij eer? Je hebt mijn leven verwoest. Je hebt mij van al mijn dromen beroofd. Ik werd vastgehouden door ISIS en door jou, maar nu zal jij voelen wat het betekent om te worden gekweld en gemarteld, en eenzaam te zijn. Zelfs al zou ik jou mogen doden, dan nog zou ik mijn handen niet aan jou vuil willen maken. Maar nu zul je de betekenis van pijniging, marteling en eenzaamheid voelen en eis ik dat de regering ons recht doet, want wie weet hoeveel andere Yezidi meisjes jij nog verkracht hebt.”

 

Hier wordt de verkrachter Abu Haman met het Yezidische meisje Ashwaq geconfronteerd.

De confrontatie met haar verkrachter was dermate emotioneel, dat Ashwaq aan het eind van de confrontatie flauwviel. De ongewone ontmoeting werd opgenomen door de Iraakse Nationale Inlichtingendienst, en eind november uitgezonden door de nieuwszender Al-Iraqiya, met de bedoeling om nationale aandacht en erkenning te geven aan wat duizenden Iraakse vrouwen door ISIS en andere islamitische terroristen is aangedaan. Wat de Iraakse autoriteiten met deze schurk gedaan hebben, heb ik niet kunnen achterhalen.

Wie weet hoeveel van het ISIS-gespuis zoals Abu Haman nog vrij in Europa rondlopen. Uit informatie van de Duitse politie en inlichtingendiensten blijkt dat het minimaal om enkele duizenden moslimterroristen moet gaan die ondanks hun gruwelijke verleden vrijelijk in Duitsland en andere landen in Europa mogen blijven. En wie weet genieten ze een uitkering want ze zijn immers ‘vluchteling’ en niet te vergeten ‘moslim’ daar onderneem ze immers niets tegen! 

De demonen van ISIS deinsden nergens voor terug. Massamoord in naam van Allah. Ze onthoofden vrouwen en kinderen in Irak en Syrië nadat ze deze eerst van hun kleren hadden ontdaan. Seksualiteit is een sterke gedrevenheid van de jihadbarbaren. Velen sloten zich bij de diverse terreurgroepen aan vanwege hun seksuele driften en omdat ze zodoende ongestraft vrouwen konden verkrachten.

Het Britse nieuwsagentschap de Independent maakte op 6 juni 2016 bekend dat ISIS bij de verovering van Sinjar in 2014 Yezidische vrouwen massaal gevangen hebben genomen en 19 van hen op een gruwelijke wijze hebben vermoord. Omdat de vrouwen weigerden seks te hebben met dit tuig werden ze in de Iraakse stad Mosoel opgesloten in een kooi en levend verbrand. De gruwelijke terechtstelling vond in het openbaar plaats. Volgens een ooggetuige keken honderden toe hoe de vrouwen verbrand werden. Er gaat een vloedgolf van onmenselijkheid uit van deze barbaren die volslagen wars zijn van enige beschaving. Verhalen over vrouwen en kinderen die levend zijn begraven. ISIS beschouwde  vrouwen als legitieme oorlogsbuit waar je naar believen mee kan doen wat je wilt; verkrachten, in slavernij houden, verkopen of vermoorden.  

In augustus 2014 vielen ze Sinjar binnen, waar meer dan 400.000 Yezidi’s leefden. De Verenigde Naties bevestigden dat 5000 mannen zijn geëxecuteerd, en maar liefst 7000 vrouwen en meisjes tot seksslaven gemaakt. Nadat Koerdische troepen het gebied heroverden, werden ten oosten van Sinjar massagraven ontdekt met wat men geloofde, de overblijfselen van Yezidi-vrouwen. Honderden van deze vrouwen werden door ISIS gevangen gehouden. 

De Duitse televisiezender ARD publiceerde beeldmateriaal in een documentaire over de slavenhandel die werd uitgevoerd door ISIS, via een kantoor in de provincie Gaziantep (ook bekend als Antep) in Turkije, in de buurt van de grens met Syrië. Vanuit dit kantoor werden ontvoerde vrouwen en kinderen voor hoge bedragen verkocht. Sommige gevangen genomen vrouwen en meisjes moesten toekijken hoe 7, 8 en 9 jaar oude kinderen doodbloedden voor hun ogen, na te zijn verkracht door ISIS-barbaren meerdere keren op een dag, aldus Mirza Ismail, voorzitter van de Yezidi Mensenrechten Organisatie Internationaal. Ook Yezidi vrouwen vertellen op deze video over hun ervaringen.

Vrouwen werden massaal verkracht en verkocht aan onder meer Sjeiks in het Midden-Oosten. De meisjes werden verhandeld alsof het om vaten olie ging. Bij de inname van dorpen werden alle vrouwen gescheiden van de mannen. Jongens en mannen ouder dan veertien werden simpelweg vermoord. De jonge meisjes werden apart genomen, uitgekleed en getaxeerd op schoonheid en cupmaat. De jongste maagden die als "de mooiste" werden beschouwd, gingen voor hoge prijzen de deur uit en werden naar Raqqa, het grootste bolwerk van ISIS, gebracht. De rest van de meisjes werd gewoon geveild op de slavenmarkt alsof het om kamelen ging. Zij die flink wat geld op zak hadden gingen soms met wel drie tot vier meisjes naar huis. Wanneer ze de meisjes zat waren werden ze opnieuw op de slavenmarkt aangeboden om verkocht te worden aan de hoogste bieder. De enige manier voor de meisjes om vrij te komen was om vrijgekocht te worden door hun familie die daarvoor 5000 dollar op tafel moest leggen.

Jezidi vrouwen worden als sex slaven afgevoerd.

Tenminste 150 vrouwen en meisjes hebben zelfmoord gepleegd nadat ze gedwongen werden om als seksslavinnen te dienen. Irifan Mahdi, een vrouw die druk doende was om overlevende vrouwen te helpen, vertelde het verhaal van Jilan Barjess-Naif, een 17 jaar oud meisje. Zij werd apart gezet bij de minder aantrekkelijke meisjes en verkracht, voordat  ze publiekelijk op de markt voor slavinnen werd verkocht. Zij sneed haar polsen door in een openbare badgelegenheid in een plaats dicht bij Mosoel. Nadat ze zelfmoord had gepleegd, werd haar lichaam bij de vuilcontainers bij de openbare badgelegenheid gegooid. De lichamen van sommige van hen werden voor de honden geworpen als voer, zegt een Jezidische verpleegster, Amal Hasou, die in een vluchtelingenkamp werkte. De zus van Jilan pleegde ook zelfmoord enkele dagen nadat ze gevangen was genomen en met andere meisjes op transport werd gezet naar Raqqa, om daar op de markt voor slavinnen verkocht te worden. Ze geven de dood de voorkeur boven het leven als seksslavin en gruwelijk verkracht te worden door het satanische tuig van ISIS.

Britse commando’s hebben in Baghouz, het laatste dorpje van ISIS, de hoofden van vijftig Yezidi-slavinnen aangetroffen. Het ISIS-tuig hadden de vrouwen gedood, hun hoofden afgesneden en deze vervolgens in vuilnisbakken gegooid. De gruwelvondst werd in februari 2019 gedaan door de elite-eenheid SAS. Een aantal Yezidi-kinderen wist, met zo’n tweeduizend anderen, nog te vluchten uit Baghouz. Koerdische commandanten schatten dat er zich nog altijd tot duizend ISIS hellehonden in het dopje bevinden, samen met familieleden en burgers.

De Yezidi’s behoren tot de meest vreedzame mensen op aarde. Ze zijn inheems in Noord-Mesopotamië en Anatolië. Een deel van het vaderland van de Yezidi’s is gelegen in wat het moderne Turkije is; andere delen zijn gelegen in Syrië en Irak. Het zijn geen moslims; hun inheemse godsdienst van Yezidism is gekoppeld aan Mesopotamische religie. ISIS beschouwde hen als duivelaanbidders.

Franklin ter Horst

 

Terug naar : Inhoud