Verslag oorlog in Gaza 2009

 

Door: Franklin ter Horst(Aangemaakt: 22 oktober 2009) (Laatste bewerking: 3 oktober 2018)

 

Genoeg is genoeg zei IsraŽls minister van Buitenlandse zaken Livni op 29 december 2008, na 5000 raketten op IsraŽlische burgerdoelen.Ehud Barak, minister van Defensie zei dat IsraŽl geen andere keus meer had dan terug te slaan: ĎIsraŽl dient haar burgers te beschermení. Een aanval onder de naam ďCast LeadĒ op de terreurbeweging Hamas in Gaza volgde.Zelfs tijdens het zogenaamde staakt-het-vuren van juni 2008 tot december 2008, bleef de islamitische terreurbeweging Hamas praktisch dagelijks raketten en mortieren op IsraŽlische burgerdoelen afvuren. Tijdens de Gazaoorlog zijn 13 IsraŽlliŽrs om het leven gekomen waarvan 3 burgers ten gevolge van door Hamas afgevuurde raketten.

 

De hele wereld heeft in augustus 2005 kunnen zien hoe de 8500 Joodse mannen, vrouwen en kinderen, onder druk van met name de Bush-administratie, uit hun Bijbelse erfdeel Gaza zijn verdreven onder het valse voorwendsel dat deze actie de vrede met de Palestijnen zou bevorderen. De Ďdeportatieí moest een positieve impuls geven aan de vredesinitiatieven zoals beschreven in de Roadmap. Maar van de hoopvolle verwachting is zoals door velen voorspeld, helemaal niets terechtgekomen. Het was voorspelbaar dat de Arabieren de ontruiming als een overwinning zouden vieren. Na de ontruiming gingen tienduizenden hysterische Arabieren de straat op luidkeels schreeuwend dat hun god Allah groter is dan de God van IsraŽl. De banieren en vlaggen waarmee ze feestvierend door de straten trokken droegen als tekst, ĎGaza vandaag, de Westbank morgení. Ze gingen vervolgens de ontruimde dorpen binnen om er te plunderen en synagogen in brand te steken. Zelfs de achter gebleven landbouwkassen die werk hadden kunnen bieden aan duizenden Palestijnen, werden door de plunderaars verwoest. De terreurleiders noemden de ontruiming van Gaza een overwinning voor de jaren van onafgebrokenverzet tegen de zionistische bezetters. ,,Het is tot stand gekomen door de opoffering van duizenden martelaren, waaronder tientallen zelfmoordenaarsĒ zo sprak schoolbusmoordenaar Mohammed Dahlan, ťťn van de kopstukken.

Verschillende woordvoerders van onder meer Hamas en de Islamitische Jihad melden dat ook na het verdwijnen van de Joden uit Gaza,zij zouden doorgaan met de gewapende terreur. Hamas leider Mahmoed al-Zahar zei dat er in de toekomst ,,een nieuwe kaart van de regio getekend zal worden waarop Palestina zich zal uitstrekken van de zee (de Middellandse zee) tot aan de rivier de Jordaan en van Libanon tot aan Egypte.Ē PLO-leider Abu Mazen -door de westerse leiderseen ďhervormerĒen een ďgematigdĒ man genoemd - sprong tijdens een bezoek aan Gaza begin september 2005, op een auto en schreeuwde Ďen nu is de ĎWestbankí aan de beurtí aangemoedigd door een uitzinnige menigte, anti-IsraŽl leuzen schreeuwend en IsraŽlische vlaggen verbrandend.

Hamas terreurleider Mahmoed al-Zahar

 

De terreur die onafgebroken doorging en de duizenden rakketen op IsraŽlische burgerdoelen, waren voor IsraŽl aanleiding Gaza binnen te vallen om Hamas het zwijgen op te leggen. Op het eerste gezicht lijken deze raket en mortier beschietingen niet zo ergmaar de realiteit is dat de IsraŽlische bevolking rondom Gaza een ondergedoken leven moeten leiden met alle traumatische gevolgen van dien. De constante dreiging van raketaanvallen is voor geen enkel land in de wereld aanvaardbaar. Verzoek op verzoek van de IsraŽlische autoriteiten om te stoppen met de dagelijkse raketbeschietingenvonden geen gehoor bij Hamas.Zelfs toen IsraŽl als daad van goede wil, tientallen vrachtwagens met hulpgoederen naar Gaza stuurde, kregen ze daar raketten voor terug. Ieder ander land zou al lang in actie gekomen zijn. IsraŽl heeft zich lang ingehouden met een militaire actie tegen de terreurgroepen wetend dat dit weer een golf van afkeuring teweeg zou brengen.

 

Hamasterroristen noemden opmars van IsraŽl in Gaza een ware nachtmerrie

 

Tegenstanders van Hamas melden vanuit Gaza dat de terreurgroep reeds binnen een paar dagen de controle over sommige districten verloren had. Tijdens de eerste aanvalsgolf had IsraŽl al 50 procent van de raketlanceerinrichtingen van Hamas vernietigd. Hele bataljons waren toen al uitgeschakeld in tientallen vuurgevechten en zelfmoordenaars vroegtijdig onschadelijk gemaakt.


Er is geen land in de wereld wat zo goed op de hoogte is van de activiteiten van de vijand, als IsraŽl. Velen vragen zich afhoe IsraŽl aan de informatie komt, in welke scholen, moskeeŽn, en ziekenhuizen, Hamas wapens heeft opgeslagen, welke huizen met boobytraps en andere explosieven zijn ondermijnt en waar de Hamasleiders zich bevinden.Ten eerste beschikt het IsraŽlischeleger over onbemande spionagevliegtuigjes. Deze droneís volgen onder meer terroristen die raketten in autoís laden en afvuren en Hamasleiders die het wagen hun schuilplaatsen te verlaten. Op You Tube staan tientallen van dit soort filmpjes. Verder beschikt het IDF over informanten in Gaza die zich ten gevolge van de terreur van Hamas op de eigen bevolking, ten dienste van IsraŽl hebben gesteld. Bronnen melden dat er naar schatting tweeduizend van dit soort informanten in Gaza actief zijn. Daarnaast beschikt IsraŽl over haar eigen agenten. Deze jongens zijn door IsraŽls vijanden zo gevreesd, dat ze het werkelijk in hun broek doen van angst, wanneer ze in actie komen. Ook gooit IsraŽl pamfletten uit boven Gaza waarop iedereen die inlichtingen voor IsraŽl heeft dat via een speciaal telefoonnummer kan melden. Zo heeft het leger in het begin van de aanval diverse doelen uitgeschakeld waaronder scholen en moskeeŽn waar Hamas wapens had opgeslagen. Daarnaast zijn 192 smokkeltunnels gebombardeerd.

 

Smokkeltunnel

 

De smokkeltunnels zijn er al sinds 1967. Hamas geeft vergunningen af en heft daar belastingen op. Deze tunnels zijn al jaren een probleem voor IsraŽl omdat ze onder meer worden gebruikt voor de smokkel van allerhande wapentuig. Ze worden aangelegd vanuit kelders en keukens en sommige zijn zelfs voorzien van verlichting en wagonnetjes op rails. Ook tijdens ďOperatie RegenboogĒin mei 2004werden al een hele serie van deze tunnels door het IDF uitgeschakeld. De toenmalige Egyptische minister van Buitenlandse zaken zei dat de tunnels slechts bestonden in de fantasie van de IsraŽliís terwijl sommige tunnels zelfs begonnen binnen Egyptische militaire kampen. Begin 2004 blies IsraŽl een tunnel op waarna een heleboel rook opsteeg uit een politiebureau aan de Egyptische kant van de grens. Ook heeft Egypte al die jaren oogluikend toegestaan dat er raketten uit Iran en SyriŽ via de grens van Egypte Gaza zijn binnen gesmokkeld.

 

Door het IDF gevangen genomen Hamasterroristen beweerden dat de opmars van IsraŽl in Gaza een ware nachtmerrie voor ze is geweest en dat velen in totale shock te verkeerden. Ze zeiden versteld te hebben gestaan van de manier waarop het IsraŽlische leger straat na straat en huis na huis wist te veroveren en zeiden daar totaal niet op gerekend te hebben.Een van de gevangenen die werd geÔnterviewd door het IsraŽlische dagblad Ma'ariv, zei dat Hamas voor een groot deel is uitgeschakeld. ,,We dachten dat in het slechtste geval IsraŽl alleen vanuit de lucht actie zou ondernemen. We hebben nooit gedacht dat we het punt zouden bereiken dat wij van angst zouden moeten vluchtenĒ. Als IsraŽl de operatie had doorgezet en zijn volledige technologische en inlichtingenpotentieel nog een tijdje langer had benut, was de militaire kracht van Hamas totaal gebroken geweest. Arabische bronnen in Gaza melden dat het IDF ook de "Iraanse eenheidĒ, van Hamas,een bataljon van ongeveer 100 Ďeliteí terroristen,volledig heeft uitgeschakeld. Deze eenheid is in Iran getraind door de Iraanse Revolutionaire Garde en in Libanon in kampen van de Libanese terreurbeweging Hezbollah.De meeste van hen zijn in Gaza teruggekeerd door de vele smokkeltunnels of op momenten dat Egypte de grensovergang van Rafah opende als een gebaar van goede wil.

 

IsraŽlische troepen ontdekten grote aantallenachtergelaten wapens, verlaten bunkers, verdedigingstunnels, smokkeltunnels en antitank posities, uitgetrokken camouflage uniformen en andereuitrustingentijdens hun opmars. Daarnaast zijn er honderden leden van Hamas gedeserteerd waaronder veel jongeren. IsraŽlische militairen vonden in een moskee een enorme voorraad wapens en munitie, waaronder talloze Qassam en Katyusha raketten. Ook werd luchtafweergeschut ontdekt. Klik even op deze video.Video of weapons cache in mosque - 13 January 2009. Op andere plaatsen in Gaza werden opslagloodsen gevonden die eveneens vol lagen met wapens en munitie. Een aantal Hamas-kopstukken hield zich verborgen in de kelder van het Shifa ziekenhuis in Gaza-Stad. Dit ziekenhuis in de tachtiger jaren door IsraŽl gebouwd en voorzien een schuilkelder.

Iedere Hamasleider die nog uit zijn hol tevoorschijn durfde te komen, liep het risico ogenblikkelijk te worden uitgeschakeld. De terroristen van Hamas verscholen zich in ziekenhuizen, scholen en moskeeŽn en achter menselijke schilden waaronder kinderen. IDF Woordvoerder Brig. Gen Avi Benayahu vertelde dat in een wijk van 150 woningen, meer dan 30 burgerwoningen waren voorzien van boobytraps en andere door Hamas geplaatste explosieven. Ook scholen en zelfs moskeeŽn bleken met explosieven te zijn ondermijnd.

Tijdens ďCast LeadĒwaren er volgens de nieuwsbrengers ook praktisch alleen maar burgerslachtoffers maar toen uiteindelijk de balans werd opgemaakt werd duidelijk dat er maar liefst 700 terroristen van Hamas om het leven waren gekomen op een totaal van 1166 doden. Zie deze video waarin Hamasminister Fathi Hamad dat zelf toegeeft. Verder zijn er 416 Ďburgersí om het leven gekomen waarvan 89 onder de leeftijd van 16 jaar waarvan sommigen stierven met een raketlauncher in hun handen. Verder zijn er 49 vrouwen en anderen omgekomen waarvan een onbekend aantal door Hamas als menselijk schild zijn gebruikt. Ook heeft IsraŽl honderden Hamasterroristen gevangen genomen.

Onder het totale aantal doden bevinden zich ook de diverse leden van de door Hamas vermoorde leden van de Fatahbeweging. Deze gegevens komen nagenoeg overeen met de door IsraŽl verstrekte informatie direct na de oorlog. Onmiddellijk na de operatie meldde Hamas 50 man te hebben verloren. Ook heeft IsraŽl honderden Hamasterroristen gevangen genomen.

 

Fatah leden die door Hamas zijn vermoord, werden door Hamas als Ďburgerslachtoffersíaangemerkt.

 

Onder de doden bevonden zich eenaantal belangrijke commandanten van Hamas zoals Nizar Rayyan. Deze zei enkele dagen na de IsraŽlische inval, vol overtuiging voor de televisie: ,,We gaan zien hoe wij de (IsraŽlische) soldaten zullen pakken en doden en hoe wij hen totaal zullen verslaan.Ē Enkele momenten later werd hijdoor een IsraŽlische bom geraakt en letterlijk op straat gesmeten. 'Het leek wel een aardbeving,' verklaarden getuigen.

 

Rayyan was ťťn van de belangrijkste en fanatiekste leiders van de terreurbeweging Hamas. Hij had vier vrouwen en twaalf kinderen waarvan een zoon door hem op zelfmoordmissie is gestuurd, ter verhoging van zijn status. Dat is op zich wel bijzonder want de terreurleiders van Hamas plegen normaal gesproken de kinderen van anderen als wandelende zelfmoordbommen op pad te sturen om onschuldige IsraŽlische burgers op te blazen. Volgens de IsraŽlische luchtmacht werd de ontploffing gevolgd door nog een tweede serie explosies, wat er op wijst dat het huis van de 51 jarige Rayyan werd gebruikt als opslagplaats voor explosieven. Ook zou het een communicatiecentrum zijn geweest. Onder het huis bevond zich tevens een tunnel die door de terroristen werd gebruikt als ontsnappingsroute na het plegen van aanslagen.

 

Nizar Rayyan

 

Hamasleider Mahmoud A.Zahar zei begin maart 2008 voor de radio: ,,hoe meer doden er te betreuren zijn, des te feller wordt onze propaganda tegen de Zionisten! Wat mij betreft mag Gaza in een hel of kerkhof veranderen als het om de bevrijding van Palestina gaat!Ē Hamas-aanhanger Achmed Atuwan uit Jabaljia in de Gazatrook, zei in een telefoongesprek met Israel Today: ,,De wereld is naÔef en gelooft alles wat we zeggen. IsraŽl houdt zich aan internationale regels, wij houden ons aan het gebod van Allah om alle ongelovigen (niet moslims) te vernietigen!Ē Op een bijeenkomst in Gaza op 28 april 2008 waarschuwde Zahar: ,,IsraŽl heeft 200 nucleaire wapens, het Palestijnse volk heeft 200.000 zelfmoordbommen die staan te wachten om zich op te blazen tussen de zionisten.Ē

Barbaarse misdaden van Hamas door de media verzwegen

Tijdens de 23 daagse IsraŽlische actie in Gaza heeft Hamas temidden van de chaos, barbaarse misdaden gepleegd waarbij de allerlaagste menselijke instincten naar boven zijn gekomen. Bij gebrek aan Joden in Gaza sloegen ze elkaar de hersens in. Leiders van Fatah vertellen dat tientallen van hun volgelingen door het terreurbewind zijn gemarteld en geŽxecuteerd waaronder zeker 35 die werden verdacht van 'collaboratie' met IsraŽl. Bronnen dicht bij Hamas hebben bevestigd dat de terroristen de tientallen vermeende collaborateurs, die op diverse plaatsen werden vastgehouden, hebben vermoord uit angst dat IsraŽlische troepen zouden proberen om hen te bevrijden. Onderzoekers van Amnesty International spraken met ooggetuigen en zeiden bang te zijn met de gruwelverhalen naar buiten te komen. Op de site Israel National News is en videofilmpje te zien hoe leden van Fatah door Hamas om het leven worden gebracht. De beelden zijn zeer schokkend. Van een andere vermeende Fatah collaborateur, werden de benen kapot geknuppeld. Een ander slachtoffer verteld dat hij zes keer door zijn benen is geschoten: ,,IsraŽlische militairen kwamen mijn huis binnen en redden mijn leven. Zij verbonden mijn wonden en brachten mij naar het ziekenhuis. Ik ben mijn benen kwijt maar zal nooit vergeten dat de Joden waarvan ik dacht dat het mijn vijanden waren, mijn leven hebben gered en de Arabieren waarvan ik dacht dat ze tot mijn volk behoorden, probeerden mij te vermoorden.Ē

 

 

Fatahleden verdacht van collaboratie met IsraŽl werden door Hamas zonder proces doodgeschoten.

 

Fahmi Za'arir, een woordvoerder van Hamas, beschuldigde zijn eigen organisatie van de moord op de Fatah-gevangenen. ,,Het is een schande dat Hamas de wapens richt op onze eigen mensen, in plaats van te vechten tegen IsraŽl.Ē De lichamen van sommige slachtoffers zijn op bergen huisvuilachtergelaten waarna families zijn ingelicht waar ze hun gedode familieleden kunnen vinden.


Ook heeft Hamas gedurende ondervragingen, bij tenminste drie Fatahleden de ogen uitgestoken, en zijn tenminste 80 van hen door de benen geschoten en hun handen gebroken,omdat zij het door Hamas opgelegde huisarrest hadden genegeerd. Zelfs gewonde Fatahleden die zich een ziekenhuisbed in Gaza bevonden, werden door Hamas met kogels doorzeefd. Een woordvoerder van Fatah sprak van door Hamas aangerichte massaslachtingen.

 

Hamas en Fatah zijn bittere vijanden sinds juni 2007, toen Hamas een bloedige coup pleegde en 400 aanhangers van het bewind van Abu Mazen (Mahmoud Abbas) vermoorde en vele anderen voor het leven verminkte. 70.000 door Amerika gesteunde Fatah leden werden door 10.000 leden van Hamas uit Gaza verdreven.Zij gaven zich over met al hun wapens die ze van de Amerikanen en IsraŽl hadden gekregen. Egypte wilde ze niet. IsraŽl was het enige land dat troepen, helicopters en ambulances stuurde opdat ze niet allemaal zouden worden afgeslacht. Ze zitten nu in Samaria en Judea, in de volksmond de ĎWestbankí genoemd onder het bewind van Abu Mazen, de voormalige rechterhand van aartsterrorist Jasser Arafat.

 

Hamasleider IsmaŽl Hanijeh kwam op 12 januari, toen IsraŽl al ruimschoots aan de overwinnende hand was, uit zijn bunker in Gaza tevoorschijn om zijn volgelingen te melden dat de overwinning nabij was: ,,De vijand is zenuwachtig en weet niet meer wat ze moet doen.Ē

 

Hamas terreurleider IsmaŽl Hanijeh met een van zijn kleine strijdertjes

 

De uitspraak deed denken aan de Iraakse minister van informatie, Mohammed Said al-Sahaf tijdens de laatste Golfoorlog. Zijn persconferenties waren van een hoog humoristisch gehalte. Hij vergeleek het Amerikaanse leger met een slang waar steeds een stuk van werd afgehakt naarmate het Bagdad dichter naderde. Terwijl het gebulder van de kanonnen duidelijk te horen was en de Amerikaanse tanks op honderd meter afstand achter hem stonden, beweerde hij dat het nog volledig veilig en rustig in de stad was.

 

Bij de grenspost Erez kwam een vrachtwagen met hulpgoederen die op weg was naar Gaza,onder vuur te liggen waarbij de Arabische chauffeur werd gedood en twee anderen gewond. De door de wereld gesubsidieerde UNRWA, diverse hulporganisaties en de media wezen ogenblikkelijk hun beschuldigende vinger richting IsraŽl en zeidendat de beide gewonden naar in ziekenhuis in Gaza waren overgebracht. Maar de twee bleken in werkelijkheid naar een ziekenhuis in Ashkelon te zijn overgebracht nadat IsraŽlische militairen ze met gevaar voor eigen leven hadden geŽvacueerd.IsraŽl zou een tankgranaat op de vrachtwagen hebben afgevuurd. Maar de beide gewonde Arabieren hadden kogelwonden en niet de wonden die door een tankgranaat worden veroorzaakt. Meerdere bronnen in IsraŽl melden dat er bewijzen zijn dat scherpschutters van Hamas de chauffeur hebben gedood met de bedoeling dat IsraŽl daarvan de schuld zou krijgen.

 

De Verenigde Naties: propaganda arm van Arabische terreurgroepen

In de uiterst bedenkelijke wereld van de Verenigde Naties, waar dwazen rechtspreken, barste de oorlog tegen IsraŽl weer in volle hevigheid los. De anti-IsraŽl goeroes op het VN podium beschuldigen de Joodse staat van Ďonbeheerste agressieí ímonsterachtige moordpartijení ímassaslachtingení en Ďmisdaden tegen de menselijkheidí. Het is inmiddels een bekend verschijnsel dat medewerkers van de VN waaronder die van de UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) het niet zo nauw nemen met de waarheid. Opnieuw beschuldigen ze IsraŽl ervan op klinieken, scholen en andere VN-instellingen te schieten en daarmee burgerslachtoffers te maken. Ook werd IsraŽl ervan beschuldigd op 6 januari de Fakhoura-jongensschool van de UNRWA onder vuur te hebben genomen waarbij tientallen doden zouden zijn gevallen.VN directeur John Ging was dagenlang op allerlei zenders te zien om zijn verontwaardiging te uiten. Onderzoek gaf direct al aan dat de school niet was geraakt. Wel een straat in de directe omgeving van de school. Gebleken is ook dat de VN een spreekverbod over de school en de omstandigheden had uitgevaardigd. Ze wisten vanaf het begin dat IsraŽl de school niet had geraakt, maar toch werd deleugen wekenlang in stand gehouden.

 

VN directeur John Ging, propaganda-arm van Hamas

 

De verklaring van de VN leverde woedende reacties op uit de hele wereld. IsraŽl werd beschuldigd van oorlogsmisdaden door vluchtelingen te beschieten die een heenkomen hadden gezocht in de school. Ban Ki-Moon, de grote baas van de VN sprak van ďtotaal onaanvaardbaarĒ. In de school zouden circa 350 burgers hun toevlucht hebben gezocht. Volgens de IsraŽlische troepen werden zij gericht vanuit de school onder vuur genomen.Een woordvoerder van de UNRWA zei dat er in de school geen terroristen waren maar bleek deze verklaring klakkeloos te hebben overgenomen van door Hamas uitgekozen en geÔntimideerde ooggetuigen. Onafhankelijke ooggetuigen die in de nabijheid van de school wonen, bevestigen de bewering van IsraŽl dat terroristen van Hamas het vuur openden onder dekking van de VN-school. Andere zouden vlak na de gebeurtenis telefonisch hebben bevestigd dat Hamas wel degelijk bij en in de school aanwezig was. Bovendienlagen er in de school mortieren en andere explosieven opgeslagen en zijn burgers waaronder kinderen als menselijke schilden gebruikt. Na de oorlog stroomden de verontschuldigingen binnen, ook van de VN, maar de publieke opinie was al negatief beÔnvloed en IsraŽl wereldwijd aan de schandpaal genageld.

 

Dat Hamas vrouwen, kinderen en ouderen gebruikt als menselijke schilden, wordt door Fathi Hammad, een leider van deze terreurbeweging zelf bevestigd. Na waarschuwingstelefoontjes dat hun huis gebombardeerd zou worden, riepen Hamas leiders snel tientallen vrouwen en kinderen op om het huis te beschermen.

 

Menselijke schilden

Huizen waren voorzien van boobytraps, zodat de gezinnen het risico liepen te worden opgeblazen. Terroristen offeren doelbewust de eigen bevolking op om daarmee de wereldopinie tegen IsraŽlop te zetten. En daar zijn ze al jaren bijzonder succesvol in. Hamas wil de eigen bevolking zichtbaar laten lijden, en de schuld daarvoor in de schoenen van IsraŽl schuiven. Daarbij oefenen ze hun terreur uit op onschuldige Arabische mannen, vrouwen en kinderen. Ze gebruiken naast scholen ook ziekenhuizen als wapen- en explosievenopslagplaatsen. Daarnaast worden kleine kinderen door Hamas gedwongen om mee te gaan op levensgevaarlijke gevechtsmissies. UNRWA-chef Abu Zayd, zegt vanniets te weten met betrekking tot het gebruik van menselijke schilden. Komen zij om, dan worden zij valselijk aan de wereld gepresenteerd als het zoveelste door IsraŽl veroorzaakte 'burger' slachtoffer. Alsof dat niet gruwelijk genoeg is, trekken de laffe terroristen bij het arriveren van de dagelijkse tientallen vrachtwagens met hulpgoederen uit IsraŽl en Egypte, ook nog eens andere uniformen aan, waarna ze bij benzinepompen en via ambulances verreweg het meeste voedsel en medicijnen stelen. Ook op deze manier maken zij hun mede-burgers tot slachtoffer. http://www.youtube.com/watch?v=rxyPBQirBH0

Steeds opnieuw beschuldigden de UNRWA en het Rode Kruis, IsraŽl ervan het toelaten van de hulpgoederen te bemoeilijken, terwijl er dagelijks soms over de honderd vrachtwagens werden toegelaten.Een IsraŽlische legerwoordvoerder zei dat IsraŽl niet tegen de diefstal door Hamas-leden kon optreden, omdat de UNRWA en het Rode Kruis hadden bedongen dat IsraŽl zich op geen enkele wijze met het transport en het uitdelen van de hulpgoederen zou bemoeien. ďWe mogen het hek opendoen, meer niet.Ē Aldus een IsraŽlische woordvoerder.

 

Reacties media en wereldleiders

 

De propagandaoorlog van Hamas was weer zo succesvol dat de werkelijke oorzaak van IsraŽls aanval op Gaza, volledig naar de achtergrond was verdwenen. De zenders CNN en de BBC beperkten zich veelal tot het verspreiden van anti-IsraŽlische propaganda en regelrechte leugens en de Arabische zender Al-Jazeera bleek een regelrechte propaganda-arm van Hamas. Met name deze zender verlustigde zich aan de met bloed besmeurde lichamen van Arabische kinderen waarvan ze de dood toeschreven aan IsraŽl maar waarvoor elk bewijs ontbrak.Al Jazeera trakteerde de kijkers op een stortvloed van anti-IsraŽlische propaganda en misselijkmakende beelden van gewonde en gedode kinderen. Dat de berichten wat er allemaal binnen Gaza gebeurde, gekleurd door de nieuwsmedia wordt weergegeven, is niet zo verwonderlijk. Men dient zich volledig te conformeren aan de eisen van Hamas om verslag te mogen doen. Daarnaast heeft een buitenlandse journalist een kruiwagen nodig, een tolk en een adviseur. De Palestijnen hebben geen vrije journalistiek. Niet bij het huidige PLO-bewind in Ramallah, en ook niet bij Hamas. Piest men buiten de pot, dan is het wegwezen. Naast Al Jazeera, stonden ook CNN, BBC, Sky News en andere Ďnieuwsbrengersí zichzelf toe een propaganda-arm te van Hamas te zijn.De berichtgeving over de gebeurtenissen in Gazawaren er weer bewust op gericht het imago van de staat IsraŽl en het joodse volk te beschadigen. De door Hamas georkestreerde reportages over burgerslachtoffers, waaronder vooral kinderen,en verwoeste gebouwen, werden eindeloos herhaald. Zie hoe de internationale media verslag deed van IsraŽls aanvallen op Gaza.

 

Zoals bekend laat onder meer de Engelse TV-zender BBC zich graag gebruiken als propaganda-arm van de verschillende terreurbewegingen. Soms lopen de dingen echter anders dan de bedoeling is.Zo werd de voormalige Britse kolonel Kolonel Kemp op 9 januari 2009 , om zijn mening gevraagd over de IsraŽlische acties in Gaza. De kolonel gafechter verrassende antwoorden op de vragen die hem werden gesteld. Kemp zei dat het IsraŽlische leger er alles aan gedaan om het aantal burgerslachtoffers te reducerennoemde het IsraŽlische leger ťťn van de meest ethische legers in de wereld, wat opereert volgens de allerhoogste morele code. Op videobeelden die begin juni 2013 door Shalom TV online werden geplaatst, verdedigt Kemp het bestaansrecht van IsraŽl nogmaals en het recht om zichzelf en het Joodse volk van IsraŽl te verdedigen. In deze toespraak haalt hij tegelijkertijd uit naar wat hij noemt een internationale samenzwering om IsraŽl te vernietigen.Daarnaast prees Kemp ook uitvoerig het werk van het European Jewish Congres [EJC], als onmisbaar voor de morele steun aan het IsraŽlische volk en het bijzonder aan de soldaten van het IDF (IsraŽlische leger.)

 

De Britse kolonel Richrd Kemp

IsraŽl werd ook beschuldigd van het gebruik van fosforgranaten en munitie met verarmd uranium. Voor meer informatie over verarmt uranium zie het artikel Verarmt uranium, een misdaad tegen de menselijkheidIsraŽl blijkt inderdaad witte fosfor te hebben gebruikt. Het IsraŽlische leger heeft daarvoor twee hoge militairen een reprimande gegeven omdat ze fosfor in dichtbevolkte wijken hebben gebruikt. Witte fosfor wordt meestal gebruikt om een rookgordijn te leggen maar is een omstreden wapen dat enorme brandwonden kan veroorzaken. In het verleden hebben de PLO- nazipropagandisten en hun fans de Joodse staat beschuldigd voor het verspreiden van kankerverwekkende stoffen, ziekten als aids,het leveren van slechte medicijnen en verdorven levensmiddelen aan de Arabieren met de bedoeling ze te vergiftigen.

 

Tijdens de tweede intifada werd IsraŽl ervan beschuldigd gebruik te hebben gemaakt van explosieve kogels, chemische wapens en gifgassen tegen stenen gooiende kinderen. Op de tv-zender van het bewind in Ramallah, waren schokkende ziekenhuisbeelden te zien van mensen met ademhalingsproblemen, stuiptrekkingen en hysterie. Een dokter verklaarde dat het zenuwstelsel van de patiŽnten door gas was aangetast. Op een persconferentie ontkende het IsraŽlische leger de smerige beschuldigingen. Alles bleek in scŤne gezet om IsraŽl aan de schandpaal te nagelen. Al dit soort beschuldigingen zijn onderdeel van een langdurige campagne waarmee wordt beoogd IsraŽl te demoniseren.

Het NOS journaal van 5 januari 2009 toonde beelden van gewonde kinderen in Gaza en meldde erbij dat deze kinderen gewond waren geraakt tijdens vuurgevechten tussen Hamas en het IsraŽlische leger. De vraag die onmiddellijk opkomt: wat doen kinderen op straat terwijl er zwaar gevochten word. Men wil maar niet begrijpen dat vrouwen en kinderen door moslimterroristen, als menselijke schilden worden gebruikt. Allerlei zogenaamde Ďexpertsí die ons via de televisie en in de media informeerden over de gebeurtenissen in Gaza, bleken totaal niet in staat om objectief nieuws te brengen en bleken eveneens een fundamenteel tekort aan kennis te bezitten. De desinformatie vierde weer hoogtij net als tijdens de oorlog tussen IsraŽl en en de Libanse terreurbeweging Hezbollah in de zomer van 2006. Ze banaliseerden en minimaliseerden de raketbeschietingen vanuit Gaza en wisten het immer zo te formuleren dat IsraŽl de hoofdschuldige was in het conflict. De manier waarop er door de internationale media en ook het NOS journaal in Nederland verslag is gedaan van de oorlog, is ronduit schokkend.

Ondanks allerlei absurde claims dat IsraŽl bewust burgerdoelen zou bombarderen, heeftde Joodse staat juist een aantal strategische doelen niet gebombardeerd vanwege de kans op burgerdoden. Maar deze feiten weerhouden de jodenhaters er niet van leugens tegenover feiten te plaatsen. Wereldwijd werd er door de gebruikelijke jodenhaters weer met afschuw gereageerd op de IsraŽlische bombardementen. De Ďgrotení der aarde waaronder Ban ki-Moon, de baas van de door de moslimwereld gegijzelde Verenigde Naties, sprak van buitensporig geweld. De Spanjaard Javier Solana, sprak van ďonomkoombaar menselijk leedĒ en dat het geweld van IsraŽl niets oplost. De islamitische leiders van Soedan, waar honderdduizenden mensen in de provincie Darfur zijn vermoord,beschuldigen IsraŽl van genocide.Zowel de voormalige Britse leider Brown als de voormalige Franse leider Sarkozy, hadden zware kritiek op IsraŽls handelen. De Turkse premier en moslimextremist Recep Tayyip Erdogan veroordeelde de IsraŽlische aanvallen op de Hamas in harde bewoordingen en noemde de IsraŽlische aanval op Gaza een misdaad tegen de menselijkheid.Hij zei dat Allah degene die de rechten van onschuldigen schendt, zal straffen. Ook had hij het over Ďacties die zullen leiden tot IsraŽls vernietiging.

 

Relatie Turkije en IsraŽl steeds verder onder druk

 

Erdogan liep op donderdag 29 januari na een confrontatie met de IsraŽlische president Simon Peres,kwaad weg tijdens het World Economic Forum in de Zwitserse plaats Davos. Tijdens een discussie over IsraŽls optreden in Gaza, zei Erdogan tegen Peres:ďU vermoordt mensen Simon Peres reageerde met de vraag wat Erdogan zou doen als er iedere nacht 10 tot 100 raketten op Istanboel zouden neerdalen. Peres kreeg daarbij de nodige bijval van de overige aanwezige wereldleiders. Toen de Turkse leider reageerde op de vraag van Peres, werd hij al na een minuut afgekapt door de gespreksleider die zei dat het diner begon. Zie de video: Erdogan raapte zijn papieren bij elkaar en beende rood van woede de zaal uit. Bij zijn terugkeer in Istanboel werd hij op het vliegveld van Istanboel door duizenden aanhangers verwelkomd zwaaiend met Turkse en PLO-vlaggen. Ze schreeuwden anti-IsraŽlische leuzen en scandeerden ĎTurkije is trots op uí en op spandoeken stond ĎLeve de veroveraar van Davosí.

 

IsraŽls president Peres luistert duidelijk geŽrgerd naar de beschuldigingen van de Turkse leider Erdogan.

 

De reacties uit kringen van verschillende politieke partijen in Nederland, de zogenaamde vredes- en mensenrechtenactivisten en niet te vergeten dolle Dries van Agt, op de IsraŽlische acties in Gaza, waren op voorhand voorspelbaar. Het zich Ďchristelijkí noemende IKV Pax Christi circus noemde de IsraŽlische aanvallen op Gaza een oorlogsmisdaad en sprak van een disproportionele en ongediscrimineerde karakter van de aanvallen. Ook beschuldigden ze IsraŽl van het schenden van de Vierde Conventie van GenŤve. Maar zelfs een oppervlakkig onderzoek van deze Vierde Conventie van GenŤve (van 12 augustus 1949) maakt duidelijk dat het bestaan en de oprichting van de nederzettingen in Samaria en Judea juridisch volkomen legaal is.

 

De media hielpen allerlei anti-IsraŽl groepen daarbij de burgers te doen geloven dat alle schuld bij IsraŽl lag. Wanneer je maar genoeg herhaalt dat de IsraŽlische aanvallen ďdisproportioneelĒ zijn en dat voedseltransporten door IsraŽl worden tegengehouden, dan nemen de jaknikkers dat vanzelf over ongeacht wanneer de feiten van een heel andere dimensie zijn. Dat de lanceerinrichtingen van Hamas zich temidden van burgers bevonden en zodoende als mensenlijke schilden werden gebruikt, deed men af als IsraŽlische propaganda. De t.v. beelden van zwaar gewonde burgers en dode kinderen in Gaza werden door hen gebruikt om IsraŽl aan de schandpaal te nagelen terwijl IsraŽl er alles aan deed het aantal burgerslachtoffers juist te minimaliseren. Het is verbijsterend te constateren dat de anti-IsraŽl kliek, ook in Nederland, steun verleent aan een beweging die vrouwen discrimineert, die politieke tegenstanders ophangt, van daken van flatgebouwen gooit en ze door vuurpelotons met kogels laat doorzeven? Hoe kan IsraŽl veilig leven met duizenden bloeddorstige terroristen als buurman die zich ten doel hebben gesteld de staat IsraŽl te vernietigen?

 

Ook gingen weer een horde pro-Hamas schreeuwers de straat op met in het voorste gelid SP-Kamerlid Harry van Bommel met aan zijn zijde Gretta Duisenberg en Sadet Karabulut.

Van Bommel, Gretta Duisenberg en trawanten

 

Van Bommel riep met de leus ĎIntifada, intifada, Palestina vrij, op tot opstand. Wat alles weg had van een rechtstreekse oproep om Joden te vermoorden. De 1ste en 2dePalestijnse intifada hebben honderden IsraŽlische burgers het leven gekost. Directeur Ronny Naftaniel van het Centrum Informatie en Documentatie IsraŽl (CIDI) reageerde met afschuw en noemde hetongehoord dat een Kamerlid tot geweld oproept. Ik begrijp niet wat hem in de bol is geslagen,í zei de CIDI-directeur. Volgens ooggetuigen zouden Marokkanen bij herhaling ĎHamas, Hamas alle Joden aan het gasĒ en in het Arabisch ďDood aan de JodenĒ hebben gescandeerd. Het roepen van deze kreet is in Nederland strafbaar, maar er is nog nooit iemand voor veroordeeld terwijl bij iedere anti-IsraŽlische demonstratie deze kreet te horen valt.

Ook kwam de anti-IsraŽl lobbyisten weer opdraven om voor de televisie, hun ranzige en dikwijls leugenachtige opmerkingen aan de Nederlandse kijker te presenteren. Daaronder was ook de door haat gedrogeerde Hans van den Broek, de voormalig minister van Buitenlandse zaken. Deze figuur was te gast in het tv-programma van Pauw en Witteman waarin hij alle ruimte kreeg zijn ongebreidelde haat tegen IsraŽl te etaleren. Zo zei hij dat IsraŽl al jaren internationale regels aan zijn laars lapt en dat dit land door het Westen maar eens flink onder druk moet worden gezet. Ook vond hij dat er door de Verenigde Staten en Europa te slap wordt opgetreden tegen IsraŽl. Hij noemde het geweld van IsraŽl buiten alle proporties en zei dat het Westen nog steeds een Ďuitwijkgedragí vertoont, onder meer door het schuldgevoel vanwege de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Ook loog hij er naar harte lust op los door te stellen dat de terreurorganisatie PLO, de vernietiging van IsraŽl uit het handvest zou hebben geschrapt, maar dat is nooit formeel gebeurt. Op 26 april 1996 stemde de PLO voor een voorstel om al deze clausules uit het Handvest te verwijderen waarin werd opgeroepen de staat IsraŽl te vernietigen, (Art. 6-10, 19-23, 23-30) of aan te passen (Art. 1-5, 11-14, 16-18, 25-27, 29), Een brief van Jasser Arafat aan de toenmalige president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, bevatte een opsomming van de betreffende clausules, en in een vergadering van het Palestijnse Centrale Comitť (PCC) werd deze lijst goedgekeurd. Ondanks dit alles werd een nieuwe tekst van het Handvest nooit gepubliceerd. In werkelijkheid is de ďBende van RamallahĒ nooit bewust van plan geweest clausules over vernietiging van IsraŽl uit het Handvest te verwijderen. In een van de reacties daarop wordt gesteld dat het vervangen van het Handvest zou moeten bestaan in de publicatie van een grondwet voor de toekomstige PLO-staat. Wat die grenzen betreft,zegt het embleem van het bewind in Ramallah genoeg.

 

Het Logo PLO-bewind laat niets aan duidelijkheid te wensen over wat ze van plan zijn.

Een heel leger van door haat gedrogeerde antisemitische breinen kregen van de media weer volop de ruimte het publiek te trakteren op ranzige en ordinaire leugens. Niet dat al die schreeuwers zich in werkelijkheid zo druk maken om de dood van vrouwen en kinderen in Gaza want dat doen ze ook niet wanneer wandelende zelfmoordbommen in Irak en elders tientallen mensen de dood in jagen. Dan zijn er geen demonstraties waarin de daders worden veroordeeld. Pas wanneer IsraŽl erbij betrokken is, komen de IsraŽlhaters, antisemieten en fascisten met hun ranzige kreten te voorschijn. De door hen aangehaalde acties van IsraŽl lagen ver bezijden de waarheid en waren alleen maar gericht om bewust het imago van de staat IsraŽl te beschadigen. Er was geen commentaar te horen over door Hamas geroofde hulpgoederen die onder de eigen Hamas-mensen werden verdeeld en wat ze niet konden gebruiken, aan de hoogste bieder verkocht.

 

De IsraŽlhaters vroegen zich niet af waarom de terroristen van Hamas zich verplaatsten met een horde kinderen om zich heen en waarom ze deze kinderen als schietschijf hebben gebruikt. Ze vroegen zich evenmin af waarom de lafaards van Hamas zich verborgen in ziekenhuizen en waarom ze gekleed gingen als doktoren. Ook vroegen ze zich niet af waarom Hamas raketten afvuurde op IsraŽl,wat de redenen en het doel hiervan was. Ook vroegen zij zich niet af waarom Hamas bommen en raketten in ziekenhuizen, moskeeŽn en in huizen van gewone burgers had opgeslagen. Natuurlijk vroegen zij zich dit niet af, ze hoereren naar hartelust met de moorddadige bendes van Hamas omdat ook zij voorstander zijn van de vernietiging van IsraŽl. Het is een treurige waarheid dat terrorisme gevoed en gekoesterd moet worden. Zoals veel landen en gezinnen hun kinderen opvoeden tot verdraagzaamheid, zo geeft het gespuis van Hamas er de voorkeur aan hun zonen en dochters de weg van de haat en terreur te wijzen. En zo vanaf de jongste kinderjaren jarenlang te zijn Ďopgevoedí is het geen wonder dat deze gehersenspoelde kinderen het pad van de terreur kiezen.

 

 

Hamas is een verlengstuk van Iran en SyriŽ, die de situatie in het Midden Oosten trachten te destabiliseren. Hamas is geen nationale bevrijdingsbeweging, maar een islamo-fascistische terreurorganisatie die streeft naar totale vernietiging van het Joodse volk. Deze terreurgroep heeft met geweld de controle in Gaza overgenomen en gezorgd voor een nachtmerrie voor de Arabische burgers. Hamas is op 14 december 1987 opgericht in de Gazastrook en heeft sindsdien alle records gebroken op het gebied van moord en bloedvergieten. In opdracht van Hamas en in naam van Allah hebben 193 ĎArabischeí mannen en vrouwen zichzelf opgeblazen. Ze sleurden 617 onschuldige IsraŽlische burgers, waaronder vele kinderen, met zich mee de dood in. Treurig dieptepunt was de aanslag op 27 maart 2002 in Netanya. Hier blies een terrorist zichzelf op in het Parkhotel waar IsraŽlische families de seideravond vierden. Er vielen negenentwintig doden en 154 gewonden.

 

 

Breaking the Silence

 

In het rapport van Breaking the Silence, beweren 30Ďmilitairení anoniem dat het IsraŽlische leger onnodig veel slachtoffers zou hebben gemaakt en buitenproportioneel veel schade zou hebben aangericht. De Ďmilitairení spreken onder meer over het vernietigen van, Ďhonderdduizenden huizení. ĎAls dat waar zou zijn, dan zou er in heel Gaza geen huis meer overeind staan.í De militairen zouden van hun superieuren bevel hebben gekregen op alles te schieten wat bewoog. Ook beweren ze dat burgers in Gaza als menselijk schild zijn gebruikt en onder bedreiging van vuurwapens zijn gedwongen huizen binnen te gaan waar mogelijk explosieven lagen of terroristen verschanst zaten. Diverse burgers in Gaza hebbenjuist verklaard dat Hamas zich achter de bewoners van de huizen verschansten en van daaruit de militairen onder vuur te nemen.

 

Witte fosfor

 

Alle beschuldigingen blijken opnieuw slechts gebaseerd op vage geruchten want bewijzen worden niet geleverd. Er worden geen speciale datums, tijden of plaatsen genoemd, waar de incidenten zouden hebben plaatsgevonden. Uit alles blijkt dat de samenstellers van het rapportwilden voorkomen dat er vůůr de publicatie nog kritisch naar het rapport gekeken zou worden. Zonder het IsraŽlische leger de gelegenheid te stellen de beschuldigingen te onderzoeken, werd het rapport rechtstreeks naar de media gestuurd.Het leger reageerde terecht verontwaardigd en noemde de verklaringen in het rapport grotendeels gebaseerd op geruchten en zeker niet op feiten. En omdat de getuigenissen anoniem zijn heeft het leger geen bewijs dat het om echte militairen gaat.

 

Golani Brigade commandant Col. Avi Peled, verklaarde dat ťťn van de militairen wiens getuigenis in het rapport wordt gemeld, niet eens aanwezig is geweest tijdens de strijd in Gaza. Een woordvoerder van het IDF reageerde op de beschuldigingen door te zeggen dat iedere militair die dergelijke immorele opdrachten heeft gekregen, dat aan de autoriteiten had moeten rapporterenen details moeten noemen zodat er een gedegen onderzoek had kunnen plaatsvinden en niet op deze manier zich verschuilen in anonimiteit. Natuurlijk is er schade aangericht aan de terreurgroep Hamas en natuurlijk is het normale leven in Gaza ontwricht geweest, maar IsraŽl heeft haar acties volledig gericht op terreurdoelen van Hamas en daarbij op alle mogelijke manieren getracht de burgers te ontzien, met risico voor de eigen militairen.

 

Pro-IsraŽl demonstraties

 

De nieuwszenders besteden er nauwelijks enige aandacht aan, maar op diverse plaatsen in wereld zijn grote pro-IsraŽl demonstraties gehouden. Een bijzonder geluid kwam deze uit Groot BritanniŽ waar meer dan 20 prominente Britse moslimleiders een petitie hebben ondertekent waarin de recente golf van antisemitische aanvallen in Groot BrittanniŽ wordt veroordeeld. Ze roepen de moslims in het land op om aanvallen op Joden te voorkomen. ,,We zijn diep bedroefd over de aanvallen op Britse Joden en een recente aanval met een brandbom op een synagoge in Londen. Wij veroordelen onvoorwaardelijk aanvallen op Britse burgers en de ontheiliging van alle plaatsen van aanbidding.í íDe meeste moslims zijn kompleet tegen dit soort gedrag. Desondanks roepen we alle moslims op om waakzaam te zijn tegen dit soort pogingen om ons geloof in diskrediet te brengen. Britse Joden mogen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de acties van de IsraŽlische regering.Ē Door zowel de overheid als de Britse Joden is de verklaring van de moslimleiders met instemming begroet.

 

In diverse Amerikaanse steden demonstreerden tienduizenden ten gunste van IsraŽl en op het Piazza Montecitorio in Rome, vlak voor het Italiaanse Parlement, vond donderdag 15 januari een massale pro-IsraŽldemonstratie plaats. Bijzonder was het feit dat zeker 100 parlementsleden van alle politieke stromingen aanwezig waren en hun solidariteit betuigden met de Joodse staat. Drie uur lang werden er toespraken gehouden waarin onder andere het recht van IsraŽl om zich tegen terreur te verdedigen onderstreept werd. Daarnaast benadrukten de diverse politieke sprekers het hoge morele niveau van de Joodse Staat, en het feit dat IsraŽl in naam van de hele Westerse beschaving vecht tegen de woeste haat van de islamitische jihad, die in Gaza wordt gerepresenteerd door Hamas. De bloeddorstige retoriek ('dood aan IsraŽl') en aanvallen van terreurgroepen zoals Hamas en Hezbollah, met op de achtergrond Iran als sturende kracht, hebben alles te maken met een islamitische aanval op de grondvesten van de hele Westerse beschaving. Dat zijn andere geluiden dan in Nederland waar politieke partijnen verstek laten gaan bij pro-IsraŽl demonstraties.

Venezuela en Bolivia verbreken diplomatieke betrekkingen met IsraŽl

In navolging van Venezuela waar dictator Hugo ChŠvez de dienst uitmaakt, heeft ook Evo Morales van Bolivia, alle diplomatieke betrekkingen met IsraŽl verbroken, naar aanleiding van de inval in Gaza. Morales beschuldigde IsraŽl van genocide op de bevolking van Gaza. Morales zei dat hij het Internationaal Strafhof in Den Haag zou vragen IsraŽlische leiders vanwege volkenmoord aan te klagen. Volgens Morales vormt IsraŽl 'een ernstige bedreiging voor de wereldvrede'. Ook vindt hij dat de IsraŽlische president Shimon Peres zijn Nobelprijs voor de vrede moet inleveren, omdat hij er niet in is geslaagd het conflict te voorkomen. Morales en ChŠvez zijn beide goede vrienden van demagoog Ahmadinejad in Iran.

De Iraanse terreurleider Ahmadinejad en Hugo ChŠves van Venezuela.

Ahmadinejad feliciteerde Hamasleider Khaled Mashaal in Damascus met de Ďoverwinningí van zijn Ďsoldatení en adviseerde zijn broeder in het kwaad, de ďZionistische criminelenĒ overal te vervolgen. Volgens de ďIranian Students News AgencyĒ (ISNA) is de overwinning van Hamas het begin van de totale overwinning op de Zionistische entiteit.

 

Hamas sprak, de UNRWA sprak en andere hulpdiensten spraken, en de horde aanwezige journalisten brachten de anti-IsraŽlische propaganda en regelrechte leugens de huiskamers binnen van de argeloze wereldburgers die geen idee hadden dat ze werden belazerd en opgehitst. De gruwelijke misdaden van Hamas waaronder het gebruik van menselijke schilden, het ondermijnen van scholen, moskeeŽn en huizen van burgers met boobytraps, en het genadeloos vermoorden van leden van de Fatahbeweging,zijn op een enkele uitzondering na, bewust verzwegen. Zoals gewoonlijk was de aandacht weer volledig gericht op IsraŽl en werd de Joodse staat ervan beschuldigd, burgerdoelen, scholen, loodsen met hulpgoederen en moskeeŽn bewust te hebben verwoest.De burgerslachtoffers in Gaza zouden praktisch allemaal zijn veroorzaakt vanwege buitensporig IsraŽlisch geweld. Maar het hoge aantal burgerslachtoffers is voornamelijk veroorzaakt doordat burgers door Palestijnse terroristen als menselijke schilden zijn gebruikt.

 

Met name de Arabische satellietzenders hebben openlijk aangezet tot jodenhaat. De kijkers op deze zenders zijn onafgebroken geconfronteerd met schokkende beelden waarvoor men IsraŽl verantwoordelijk hield. Na de oorlog werd de kijker getrakteerd op beelden alsof er in heel Gaza geen huis meer overeind staat.VN baas Ban ki-Moon was in Gaza om persoonlijk te aanschouwen wat IsraŽl volgens hem daar allemaal had aangericht. Hij hield een toespraak met op de achtergrond slechts verwoeste gebouwen en rokende puinhopen.

 

Wat waren de wereldleiders, de media en de Verenigde Naties teleurgesteld toen IsraŽl in januari 2009 Hamas bijna op de knieŽn had. Daar hadden ze niet op gerekend. Verdorie, die arme jongens van Hamas waar de bevolking in Gaza zo op gesteld is, helemaal van de kaart geveegd, dat moest ogenblikkelijk voorkomen worden voor het te laat was. Door snel ingrijpen van ďThe Prince of WarĒ Barack Hoessein Obama, de leiders in Brussel en de Verenigde Natieswisten ze dit nog nťt te voorkomen.

 

Op een persconferentie in New York, aansluitend op de ondertekening van een Amerikaans-IsraŽlisch verdrag ter bestrijding van wapensmokkel tussen Egypte en Gaza, werd de toenmalige IsraŽlische minister van Buitenlandse zaken Tzipi Livni geconfronteerd met een haar zeer vijandig gezinde Amerikaanse pers. Sommige journalisten vergeleken IsraŽl zelfs met de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe: ,,beiden zijn niet gediend van journalistieke pottenkijkers.Ē Een persmuskietdie voor zijn vraagstelling uitvoerig uit een rapport van Human Rights Watch citeerde, vroeg de IsraŽlische minister om commentaar op "het vermoorden van onschuldige burgers" in Gaza. Hij gebruikte tevens het woord "terroristen" in een verwijzing naar de beleidsmakers in IsraŽl. Livni verdedigde zich met het excuus dat er een verschil bestaat tussen het "bewust" doden van kinderen waar Hamas zich schuldig aan maakt, en het "per vergissing" doden van kinderen. Buiten het gebouw schreeuwden IsraŽlhaters"Er is een oorlogsmisdadiger in het gebouw".

Noodzakelijke militaire operaties als de oorlog van december 2008 tot begin 2009. worden door de internationale gemeenschap totaal niet begrepen. Dit omdat de meeste mensen geen enkele notie hebben van de geschiedenis van het Joodse volk, hun recht op het land en het feit dat klakkeloos wordt aangenomen wat de oppervlakkige journalisten van de mainstream media het publiek voorschotelen. De achtergrond van de IsraŽlische militaire acties wordt verzwegen of dikwijls bewust in een leugenachtige context geplaatst. Dat is mede de reden dat het grote publiek tot de conclusie komt dat IsraŽl wreed en onmenselijk handelt. De vraag of er sprake is van recht of onrecht, hoeft niet eens meer gesteld te worden. Het antwoord is reeds gegeven door de internationale anti-IsraŽl kliek.

De Bijbelse profeet Zacharia zei 2600 jaar geleden dat Jeruzalem tot een schaal van bedwelming zou worden voor alle volken in het rond. (Zacharia 12) Deze profetie is nooit in de geschiedenis zo duidelijk van toepassing geweest als nu. In plaats van de God van de Bijbel te erkennen en te eren, lijkt de wereld bezig massaal de kant van de duisternis te kiezen. Maar niemand zal zich straks voor Hem kunnen verbergen als de gerichten komen. God gaat Zijn doel met IsraŽl voor de volle 100 procent bereiken, geen enkele macht in de wereld zal in staat zijn dit te veranderen. Slechts weinigen wensen er rekening mee te houden dat de wedergeboorte van de Joodse soevereiniteit op de oude Bijbelse gronden een vervulling is van de Bijbelse profetieŽn en het begin is van de verlossing van de mensheid. Uit Sion zal het heil komen.Klik eens op deze video:http://www.youtube.com/watch?v=-bvXkUS0-t4&list=PLFEC695E58CC210C4

 

Jesaja 62:11-12 Want de Here doet het horen tot het einde der aarde: zegt tot de dochters Sions: zie uw heil komt; zie zijn loon is bij Hem en zijn vergelding gaat voor Hem uit. En men zal hen noemen: Het heilige volk, De Verlosten des Heren; en gij zult genoemd worden: Begeerde, Niet verlaten Stad.

 

Terug naar: Inhoud