Verslag oorlog Gaza zomer 2014

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 10 juli 2014) (Laatste bewerking: 29 januari 2019)

 

Voordat dat ik aan het artikel over deze oorlog begin wil ik eerst graag even de jonge IsraŽlische soldaat Hadar Goldin onder uw aandacht brengen. Deze wordt al sinds 2014 door de terreurbeweging Hamas vastgehouden en niet terug gegeven aan zijn familie.Om Hadar terug te krijgen is een internationale beweging ontstaan met aandacht voor deze zaak.

De cameraís waren weer gericht op wat IsraŽl ter zelfverdediding aan het doen was in Gaza in de zomer van 2014 gedurende ďOperation Protective EdgeĒ (Operatie Beschermende Rand) tegen de terreurbeweging Hamas in Gaza om de terreur die IsraŽlische burgers dagelijks ervaren te stoppen. De reactie kwam op de al weken durende raketbeschietingen waarbij honderdduizenden IsraŽlische burgers in het gebied waar de raketten neerkwamen, genoodzaakt waren in schuilkelders door te brengen. Barack Hussein Obama, riep de IsraŽlische leiders op terughoudend te reageren om escalatie te voorkomen. Dat soort oproepen heeft hij nooit aan Hamas gedaan zoals hij ook nooit reageerd op de toespraken waarin de leiders van Hamas dreigen met de vernietiging van IsraŽl zoals het hoofd van Hamas Khaled Meshal op 15 maart 2014. Deze terrorist zei dat Hamas voor niets anders leven dan om IsraŽlische Joden te doden en het Heilige Land te 'bevrijden' van hun aanwezigheid. Zoals Hamas trouwens al eerder vastlegde in haar Handvest.

Zingend voorbereiden op de strijd

Zie deze korte video, hoe de IsraŽlische soldaten zich voorbereiden op hun taak. Ze houden elkaar vast, zingen en dansen 'IsraŽl, vertrouw op God, Hij is onze helper, Hij is onze Redder'. Deze mannen beschermen hun land en zijn inwoners Ė kinderen, vrouwen, mannen, ongeacht hun godsdienst Ė met hun leven. Ze trekken ten strijde tegen de terreur, die hun land bedreigt, en doen er hun best voor de vrede te laten terugkeren.

Op het eerste gezicht lijken de raket en mortier beschietingen niet zo erg maar de realiteit is dat duizenden onschuldige IsraŽlische burgers in schuilkelders door moeten brengen met alle traumatische gevolgen van dien. De constante dreiging van raketaanvallen is voor geen enkel land in de wereld aanvaardbaar.

Hoge functionarissen van Hamas maken met regelmaat duidelijk dat een erkenning van IsraŽl voor hen niet aan de orde is, en ze er totaal niet aan denken om hun gewapende eenheden te ontbinden. Om ze te helpen zijn buitenlandse trainers, vanuit de slagvelden van LibiŽ en SyriŽ, naar Gaza vertrokken om hun militaire expertise met Hamas te delen. Hamas gevechtsdivisies bestaan uit ongeveer 16.000 gewapende mannen, terwijl de Islamitische Jihad een strijdmacht heeft opgebouwd van 5.000 gewapende mannen, en dat alles onder toeziend oog van het Westen. En dan zijn er ook nog de 4000 leden van de kleinere terreurgroepen in Gaza, elk gewapend met hun eigen mini-arsenalen aan raketten. En alsof hun bedoelingen nog niet duidelijk genoeg zijn, heeft Hamas een animatiefilm gemaakt, die laat zien hoe de Joodse bevolking van IsraŽl deportatie of de dood wacht.

De film heeft als titel ďHet einde van de hoopĒ, met als muziek de melodie van het IsraŽlische volkslied Hatikva (De hoop).Het lied belooft dat alle Ďsmerigeí Joden gedwongen zullen worden om IsraŽl te verlaten terwijl ďvan de dwaas die overblijft het lot is bezegeld Ė onder de grond.Ē De film laat zien hoe IsraŽliís door Hamas worden gedwongen om op schepen te gaan om gedeporteerd te worden, onder andere naar Duitsland. Het laatste beeld toont een brandende IsraŽlische vlag met de woorden ďIsraŽl zal zeker verdwijnenĒ.De film van de Izz A-Din Al-Qassam terroristenbrigades van Hamas is gepubliceerd op hun website en YouTube kanaal, en is ook met Engelse vertaling te zien op YouTube. Met deze doodscultuur wordt IsraŽl door Washington en Brussel gedwongen te gaan onderhandelen over vrede.

Direct na de eerste bombardementen op stellingen van Hamas in Gaza, vlogen de beelden van slachtoffers in Gaza de wereld weer over net als tijdens Cast Lead en in november 2012 tijdens ďOperatie WolkkolomĒ. Maar net als toen werden de burgers, waaronder kinderen en vrouwen, in Gaza weer door de leiders van de doodscultuur aangespoord om als menselijk schild te dienen door om op daken van huizen plaats te nemen die IsraŽl heeft aangeduid te zullen bombarderen of voor gebouwen te gaan staan waar raketten en ander wapentuig liggen opgeslagen. Geen wonder dus dat er burgerslachtoffers vallen. Terwijl het IDF al het mogelijke doet om te vermijden dat het slachtoffers maakt onder de burgerbevolking, doet Hamas precies het tegenovergestelde en voert haar bevolking aan de frontlijn van het gevaar, terwijl ze zich openlijk achter de burgers verschuilen en van daaruit schoten vuren en raketten en mortiergranaten lanceren.

In deze video roept Hamas woordvoerder Sami Abu Zuhri vrijwilligers op zich als menselijk schild aan te melden. Gewonde IsraŽlische militairen die in ziekenhuizen worden behandeld, vertelden schokkende verhalen aan hun ouders zoals het gebruik van jonge kinderen door Hamas. Ze hebben jonge kinderen gezien in de wijk Sheijaya in Gaza met wapens in hun handen om daarmee IsraŽlische militairen aan te vallen. Een van de militairen vertelde dat een terrorist in hun richting rende met een baby op zijn arm en een geweer in zijn andere hand.En dan te bedenken dat velen in het westen nog steeds zeer gecharmeerd zijn van deze barbaren.

Pamflet met oproep om als menselijk schild dienst te doen.

In de uiterst bedenkelijke wereld van de Verenigde Naties, waar dwazen rechtspreken, barste de propagandaoorlog tegen IsraŽl weer in volle hevigheid los. De anti-IsraŽl goeroes op het VN podium beschuldigdende Joodse staat van Ďonbeheerste agressieí ímonsterachtige moordpartijení ímassaslachtingení en Ďmisdaden tegen de menselijkheidí.Een heel leger van door haat gedrogeerde antisemitische breinen krijgen van de media weer volop de ruimte het publiek te trakteren op ranzige en ordinaire leugens. Niet dat al die schreeuwers zich in werkelijkheid echt druk maken om de dood van vrouwen en kinderen in Gaza want dat doen ze ook niet wanneer onder meer de barbaren van ISIS de meest gruwelijke moordpartijen plegen in SyriŽ en Irak of zelfmoordenaars op andere plaatsen onschuldige burgers de dood injagen. Pas wanneer IsraŽl erbij betrokken is, komen de IsraŽlhaters, antisemieten en fascisten met hun ranzige kreten te voorschijn. Hun enige doel is het imago van de staat IsraŽl te beschadigen. In de verslaggeving van de Gaza-oorlog van 2014, verschenen in de internationale media artikelen waarin IsraŽl ervan werd beschuldigd bloedbaden aan te richten onder 'allemaal onschuldige mensen', 'allemaal burgers'. Dit soort nep-nieuws vormde de internationale opinie.

Net als in 2009 en 2012 plaatste Hamas weer raketlanceerinrichtingen in huizen van burgers, in moskeeŽn in scholen en in ziekenhuizen. Er zijn zelfs lanceerinrichtingen in een woonkamers aangetroffen. Op deze video is te zien dat het IsraŽlisch leger eerst de bewoners waarschuwt alvorens het huis te bombarderen. Hamas moedigde zoveel mogelijk burgers aan om met hun lichamen hun posities te beschermen. Ze doen daar trouwens ook niet geheimzinnig over zoals Sami Abu Zuhri, woordvoerder van Hamas in deze video laat zien. Reeds in 2008 noemde Hamas parlementslid Fathi Hammad dit gebruik al ďzeer succesvolĒ: ďWij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.Ē Deze tactiek van het Ďmenselijk schildí is echter een oorlogsmisdaad, verboden in de Geneefse Conventie van 1949 en dat geld ook voor het schieten van raketten op IsraŽlische burgers. De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu zei op Fox News op zondag 13 juli: Wij gebruiken raketten om onze burgers te beschermen, Hamas gebruikt burgers om zichzelf te beschermen. Hamas verwoest het leven van de burgers in Gaza, IsraŽl spaart ze.

Hamas wapenopslagplaatsen

Ook riep Hamas weer kinderen op om martelaar te worden en dreigden ze met zelfmoordaanslagen op IsraŽlische doelen: "Wacht maar, er zullen zelfmoordaanslagen volgen op iedere bus, cafť en straat. Begin ook de doodskisten maar alvast te nummeren, die jullie de komende maanden nodig zullen hebben.Ē Dat is een schoolvoorbeeld van psychologische oorlogsvoering en om de IsraŽlische burgers angst aan te jagen. Vooral dode kinderen verhoogt de feeststemming onder de Gazaanse doodscultuur want dan weten ze dat de linkse pers en de hele internationale onwetende anti-IsraŽl kliek weer hun uiterste best doen om IsraŽl neer te zetten als nietsontziende geweldplegers. Met een totaal gebrek aan enige echte kennis collaboreren deze ranzige figuren met de vijanden van IsraŽl. Hamas is schuldig aan de slachtoffers die vallen in Gaza en niet IsraŽl. Diegenen die IsraŽl veroordelen, staan aan de verkeerde kant.

Verschillende tv-zenders waaronder de extremistische moslimzender Al-Jazeera, maar ook Russia Today verlustigden zich weer aan de aanblik van gewonde of gedode burgers in Gaza. Ze deden er alles aan om IsraŽl af te schilderen als kindermoordenaars. Al-Jazeera bleek net als in 2009 en 2012 opnieuw een regelrechte propaganda-arm van Hamas. Met name deze zender trakteerde de kijkers op een stortvloed van anti-IsraŽlische propaganda en misselijkmakende beelden van gewonde en gedode kinderen. Wat ze niet publiceerden is dat IsraŽl weer honderden vrachtwagens met humanitaire goederen naar Gaza stuurde en ze melden evenmin dat gewonden uit Gaza in bijvoorbeeld het Rambam-ziekenhuis in Haifa zijn behandeld. In dit ziekenhuis ervaarden de patiŽnten uit Gaza dat de IsraŽlische artsen en verplegend personeel geen onderscheid maken wie ze behandelen. Kunt u zich voorstellen dat een leger een gezworen vijand van elektriciteit en medicijnen voorziet en vrachtwagens vol voedsel en allerlei andere levensbehoeftes? IsraŽl doet dat. Kunt u zich voorstellen dat een land een mobiel ziekenhuis opzet om de gewonden te verzorgen van de vijanden die de hulpverlener trakteert op duizenden raketten. Kunt u zich voorstellen dat een land dat in oorlog is, de vijand waarschuwt voor komende bombardementen zodat ze nog op tijd weg kunnen komen?Dit land is IsraŽl! Er spelen zich tragedies af in Gaza, maar de schuld ligt niet bij IsraŽl maar bij de barbaren van Hamas die de bevolking die onder hun bestuur vallen, rechtsreeks naar de vuurlinie stuurt.

Pallywood maakte weer overuren

Het maakt niet uit dat Hamas de gruwelijkste misdaden pleegt tegen de bevolking in Gaza. Hun vrienden in het Witte Huis hebben daar geen probleem en van Ďnieuwszendersí als CNN, BBC en niet te vergeten de extremistische Qatarse moslimzender Al Jazeera, krijgen ze alle aandacht die ze maar willen en dat geldt eveneens voor vele andere Ďnieuwsbrengersí. Hamas leverde de internationale media dagelijks nieuwe gruwelverhalen over gedode kinderen, gewonde burgers en de door IsraŽl veroorzaakte humanitaire noodsituatie. Deze verhalen worden graag opgepikt door naÔeve of IsraŽlivijandige journalisten, en er wordt nauwelijks navraag gedaan. Kritiek op IsraŽl zorgt voor graag gelezen krantenkoppen. Dat Netanyahu in de wereldwijde media wordt neergezet als oorlogshitser daar verbaasd men zich in IsraŽl al helemaal niet meer over.

Hamas heeft geleerd te scoren wanneer ze hun kinderen gebruiken voor de aangrijpende beelden die op de diverse zenders te zien zijn. Een bekroonde internationale journalist heeft een belangwekkend artikel geschreven in The Times of Israel, over de schuld die de media hebben aan het hoge dodental in Gaza. Simcha Jacobovici legt uit, dat de media niets liever hebben dan aangrijpende beelden, die snel en dramatisch een verhaal voor hen kunnen vertellen. De ĎPalestijnení (met name Hamas) zijn er meesters in geworden op dit verlangen in te spelen. De IsraŽli's als meedogenloze, hardvochtige strijders, dat past allemaal mooi in hun gangbare vooroordelen.

Ook de Pallywood medialeugenmachine van Hamas draaide weer op volle toeren. Wat de wereldburgers door de internationale Ďnieuwsbrengersí voorgeschoteld kregen, was voor een groot deel weer niets anders dan fiction. IsraŽl wordt al jaren afgeschilderd als een bende moordenaars. Ze presenteren de bewoners in Gaza als slachtoffers, die meedogenloos worden gedood door gewetenloze IsraŽlische militairen terwijl feitelijke verklaringen van het IsraŽlische leger niet serieus worden genomen. Men meldt wat de nazi-propagandamachine van Hamas dicteert. De beelden van huilende moeders met gewonde kinderen in hun armen, en verwoeste gebouwen op de achtergrond missen hun impact niet. De internationale nieuwsbrengers zouden geen belangenvertegenwoordigers van een bepaalde zijde moeten zijn, maar sommigen zijn dat wel degelijk en hebben met verve de belangen van de doodgraverscultuur in Gaza verdedigd.

De Britse krant The Telegraph publiceerde twee jaar geleden een slachtoffer van de Syrische burgeroorlog en dat plaatje duikt op 12 juli 2014 op de Facebookpagina op van ĎFree Palestineí als een zogenaamd ďmeisje uit Gaza dat werd neergeschoten door de Zionistische bezetter.Ē Hamas weet dat deze Pallywood producties klakkeloos door tenminste een deel van de Ďnieuwsbrengersí worden overgenomen en dat de onwetende lezers/kijkers geen idee hebben dat ze op een schandalige manier worden gemanipuleerd. Ze hebben geen idee dat het soms gaat om fotoís uit de oorlogsgebieden in onder meer SyriŽ en Irak. Al deze nazi-propaganda draagt er zelfs toe bij dat de VN en allerlei wereldleiders IsraŽl beschuldigen van oorlogsmisdaden.

Diverse tv-zenders maakten zich opnieuw schuldig aan het verspreiden van gefabriceerde beelden uit Gaza. De BBC meldde dat sommige beelden die de wereldburger te zien kreeg niets met de situatie in Gaza van doen had maar gingen over gebeurtenissen uit 2009 of 2012 en zelfs over verwoestingen in SyriŽ. Dit soort valse berichtgeving heeft IsraŽl door de jaren heen al wat schade berokkent want miljoenen mensen worden hiermee structureel op het verkeerde been gezet. Zo werd een door persbureau AFP in het Syrische Aleppo gemaakte foto door diverse media gebruikt om te laten zien hoe onschuldige Arabieren in Gaza te lijden hebben onder de IsraŽlische bombardementen. Alles wordt gebruikt in de propagandaoorlog om IsraŽl te demoniseren en aan de schandpaal te nagelen.


Syrisch gezin op de vlucht in Aleppo, SyriŽ, geplakt op Gaza.

De verhalen worden verder opgesmukt met gruwelijke beelden die in sommige gevallen zelfs uit de oorlogsgebieden in Irak en SyriŽ afkomstig zijn. Dit wordt allemaal heel bewust in elkaar gezet om IsraŽls politiek in een slecht daglicht te stellen. De Amerikaanse historicus Richard Landes noemt dit in een documentaire uit 2005 Pallywood, het ensceneren van gebeurtenissen. Hamas regeert in Gaza en heerst over de media. Alleencameramensen in dienst van Hamas mogen TV-opnamen maken,die door Hamas worden doorgegeven aan de media van de wereld. Feitelijk zitten enkele miljarden mensen op aarde dus iedere avond te kijken naar door Hamas geproduceerde TV-beelden. Andere TV-opnamen zijn er niet. 

Op de volgende video overtreffen de makers van Pallywood zichzelf. Een rij Ďdodení die bedekt met witte doeken op de grond liggen, komen opeens tot leven.Op de doeken staan Arabisch-talige opschriften, hun namen wellicht. Kijk even goed want in Pallywood is het altijd anders dan het lijkt! Klik hier voor de video.

Deze foto is genomen tijdens de burgeroorlog in SyriŽ en door Hamas in Gaza gerecycled voor propagandadoeleinden.

Ook laat men beelden zien van lijdende kinderen uit Gaza die eveneens in werkelijkheid zijn opgenomen in SyriŽ. Allerlei feiten worden weggelaten zoals het veelvuldig gebruik van menselijke schilden, het op grote schaal gebruiken van moskeeŽn, scholen van de UNRWA, huizen van gewone burgers en ziekenhuizen als wapenopslagplaatsen van waaruit raketten worden afgevuurd op onschuldige IsraŽlische burgers. Tijdens ďCast LeadĒwerden maar liefst tien ziekenhuizen door Hamas gebruikt als wapenopslagplaatsen en schuilplaatsen voor terroristen.Ze verzwijgen dat Hamas-terroristen zich voortbewegen in ambulances zoals hier te zien is. Ze melden niets over de honderden door IsraŽl geleverde vrachtwagens met voedsel en allerlei andere goederen voor de bewoners van Gaza.

Ze vertellen niets over de honderden gewonden uit Gaza die in IsraŽlische ziekenhuizen worden behandeld. Ze vertellen niet dat Arabische leiders bidden dat IsraŽl voorgoed afrekent met Hamas. Ze vertellen ook niet dat het IsraŽlische leger een veldhospitaal heeft opgezet aan de rand van Gaza om gewonde burgers op te vangen. Wat ze wel dagelijks laten zien is het totaal aantal doden en gewonden in Gaza, de door Hamas voorgekauwde zeer succesvolle ďdode kinderen strategieĒ: ďplaats zoveel mogelijk kinderen in de vuurlinie en geef IsraŽl de schuld van alle doden, en zorg ervoor dat de internationale media het allemaal publiceertĒ. En precies zo gebeurt het!

Een 25- jarige reservist van het IsraŽlische leger vertelde na afloop van de oorlog wat hij had meegemaakt, hoe hij en zijn maten het moesten opnemen tegen schurken en moordenaars die de dood liefhebben en maar op een ding uit zijn en dat is de volledige uitroeing van het Joodse volk en vernietiging van de staat IsraŽl. Zijn team, 25 man sterk, kreeg de opdracht om specifieke huizen in Gaza te doorzoeken op terroristen, wapens en verborgen tunnels.Levensgevaarlijk werk vanwege de sluipschutters, boobytraps en andere valkuilen. Hier ťťn van zijn verhalen: ĎWe naderen een huis van verschillende kanten en wisten dat de vijand ons daar stond op te wachten. Vanuit een bovenverdieping van het huis werd machinegeweren het vuur op ons geopend, maar we hebben geleerd hoe we de schutters moeten uitschakelen. Maar midden in dat vuurgevecht ging de voordeur open en kwam er een groep van 14 tieners naar buiten met tussen hen in drie terroristen die over de hoofden van deze kinderen het vuur op ons openden. Onze officier gaf direct het bevel het vuren te staken en ons te verbergen. Het is ons namelijk ten strengste verboden om op vrouwen, kinderen en ongewapende mensen te schieten. Bij de IsraŽlische wet is dat vastgelegd en als een soldaat of een team hiermee de fout ingaat dan wordt dat direct en uiterst streng gestraft. Je kan dus niets anders doen dan je terugtrekken.í In een van de andere huizen vonden we een driejarig Arabisch meisje met een bomgordel om!

Dat de gebeurtenissen in Gaza gekleurd door de nieuwsmedia wordt weergegeven en dat ze niets vertellen wat ten nadele van Hamas is, is op zich niet zo verwonderlijk. Men dient zich namelijk volledig te conformeren aan de eisen van Hamas om verslag te mogen doen. Daarnaast heeft een buitenlandse journalist een kruiwagen nodig, een tolk en een adviseur. Noch bij het huidige PLO-bewind, noch in Gaza is sprake van vrije journalistiek. Doen journalisten niet wat hen wordt opgedragen, dan is het wegwezen. Daarom worden de door Hamas georkestreerde reportages over burgerslachtoffers, waaronder vooral kinderen, en verwoeste gebouwen, eindeloos herhaald en hoort men hoegenaamd niets over aantallen gesneuvelde terroristen.

Zoals verwacht zat de PLO-terreurbaas Abu Mazen (Mahmoud Abbas) in Ramallah weer helemaal op ťťn lijn met zijn islamitische broeders van Hamas. Hij zei openlijk supporter van Hamas te zijn en gezamenlijk tegen IsraŽl te strijden. Ook verklaarde hij dat de IsraŽlische Operation Protective Edge een genocide uitvoert in de Gazastrook. ďHet is genocide Ė het doden van volledige families door IsraŽl is een genocide op het Palestijnse volk,Ē zei Mazen tijdens een crisisvergadering in Ramallah. Mazens gewelddadige volgelingen plaatsen ook met regelmaat berichten op social media waarin wordt gedreigd IsraŽlisch te vermoorden. Deze berichten komen onder meer van de door terreurmiljardair Jasser Arafat in 2000 opgerichte Al Aksa Martelaren Brigade. ďSterrenĒ en ďHeldhaftige riddersĒ werden ze door Arafat genoemd vanwege de gruwelijke moordpartijen op onschuldige IsraŽlische burgers. Deze terreurgroep staat op de zwarte lijst van terreurorganisaties in de Verenigde Staten en sinds 21 december 2005 ook op de terreurlijst van de Europese Unie. Toen de buitenlandse pers Abu Mazen vragen stelde over deze groep verklaarde hij deze al in 2008 te hebben opgedoekt. Het zijn werkelijk meesters is het verkondigen van leugens.

Abu Mazens Martelaren Brigades zijn niet opgedoekt want ze waren mede verantwoordelijk voor het afvuren van raketten op IsraŽl. Tijdens de 2e intifada heeft deze bende zich schuldig gemaakt aan ongebreidelde moordzucht, samen met Hamas en andere terreurgroepen. Ze zijn zowel in de door de PLO bezette Bijbelse gebieden als in Gaza actief en zijn berucht om hun vele dodelijke aanslagen en dozijnen zelfmoordaanslagen tegen voornamelijk onschuldige IsraŽlische burgers. Alleen al tussen januari 2002 en maart 2004 vermoordden deze ďSterrenĒ en ďHeldhaftige riddersĒ meer dan 100 IsraŽliŽrs, burgers en soldaten.

Op dinsdagavond 8 juli 2014 probeerde een vijfkoppig zelfmoordcommando van de Al-Qassam Brigades van Hamas vanuit de Middellandse Zee, even ten noorden van Gaza nabij Ashkelon, IsraŽl binnen te dringen maar werden bijzonder snel uitgeschakeld. IsraŽl vermoed dat ze op weg waren naar de kibboets van Zikim, om daar een aanslag te plegen maar ze waren al vanaf het begin in het vizier van het IsraŽlische leger en stootten op een patrouille van de beroemde IsraŽlische Givati Brigade. Op de videobeelden is te zien hoe terroristen het vuur openen op de IsraŽlische militaire post maar ook dat zij het op een lopen zetten, achterna gezeten door een vurende IsraŽlische helikopter. De praktijk leert dat leden van Hamas en niet te vergeten volgelingen van Abu Mazen en trawanten, beter zijn in het vermoorden van slapende Joodse gezinnen dan in rechtstreekse confrontaties met het IsraŽlische leger.

Na dagen van wachten en overleg, gaf Minister President Benjamin Netanyahu op de avond van 17 juli opdracht grondtroepen in te zetten om onder andere terreurtunnels en raketlanceerinstallatieís van Hamas en andere terreurgroepen in Gaza onschadelijk te maken. ďIn het licht van de voortdurende criminele agressie van Hamas, en de gevaarlijke infiltratie van IsraŽlisch grondgebied, is IsraŽl verplicht om op te treden ter verdediging van haar burgers. Operation Protective Edge zal doorgaan tot de geplande doelstellingen zijn bereikt zoals: het herstellen van rust voor een langere periode, en het toebrengen van een belangrijke klap aan Hamas en andere terroristische organisaties in Gaza.Ē

Tijdens massale gevechten in Sheijaya, in de oostelijke wijk in Gaza-stad, kwam het tot bloedige botsingen waarbij dertien soldaten van de Golanibrigade werden gedood en veel IsraŽlische soldaten gewond raakten. Volgens een IsraŽlische militaire woordvoerder zijn de inwoners van Sheijaya twee dagen voor de aanval via strooifolders en SMS-berichten opgeroepen om hun huizen te verlaten. Hamas dwong echter een deel van de vluchtende bevolking terug te gaan om als menselijke schilden te dienen. De IsraŽlische grondtroepen zoeken in Sheijaya naar raketopslagplaatsen en terroristen, die zich verbergen tussen de burgerbevolking. IsraŽl heeft ten behoeve van gewonde burgers uit Gaza een veldhospitaal bij de grensovergang Erez geplaatst.

Israeli soldiers weep at the grave of Israeli Sgt. Adar Barsano during his funeral on Sunday, July 20, in Nahariya, Israel.IsraŽlische militairen huilen bij de begrafenis van Sgt. Adar Barsano op zondag 20 juli, in Nahariya.

Het grondoffensief begon een uur nadat dertien zeer zwaar bewapende terroristen van Hamas probeerden via een tunnel een massamoord op burgers uit te voeren bij Kibboetz Sufa, of burgers of militairen te ontvoeren.Het leger gaf beelden vrij hoe de terroristen de benen namen nadat ze werden betrapt en zich haastig terug in de tunnel probeerden te wurmen. Ze werden onder vuur genomen waarbij zeker acht van de 13 terroristen werden gedood. Aan IsraŽlische kant waren geen gewonden. Rond de tunnelopening lag het vol met achtergelaten schiettuig en in de tunnel zelf werden onder meer RPG raketten, explosieven, boobytraps, radioís en mini bunkers aangetroffen. Het leger verwachtte al een infiltratiepoging via ťťn van de vele ontdekte tunnels. De betrokken tunnel werd weggebombardeerd evenals 34 nadien ontdekte tunnels. Deze tunnels lopen honderden meters diep IsraŽl in en vormen een directe bedreiging voor de omliggende IsraŽlische dorpen.

Hamas terreurtunnel nabij Kibbutz Sufa

Op deze video is te zien hoe een groep van 10 terroristen via een tunnel in IsraŽl zijn geÔnfiltreerd.Ze splitsen zich in twee groepen en verbergen zich in het gras maar worden opgemerkt door IsraŽlische troepen. Een Drone elimineert de ene groep en grondtroepen de andere. Klik hier voor een andere video waarop IsraŽlische militairen strijd leveren met tunnel terroristen. Tijdens een infiltratiepoging op 21 juli werden IsraŽlische troepen geconfronteerd met terroristen in uniformen van het IsraŽlische leger waarvan sommige zelfmoordbomgordels droegen! De IsraŽlische militairen hadden eerst niet in gaten dat het om terroristen ging, maar toen ze binnen het gezichtsveld kwamen zagen ze dat het om een terreurcel ging. Negen werden gedood, een wist te ontsnappen. Ook werd bij het uitkammen van het ondergrondse tunnelnetwerk een hele voorraad IsraŽlische uniformen explosieven en geweren ontdekt. In IsraŽl was men verbaasd, hoe wijdvertakt het​​ ondergrondse tunnelsysteem is aangelegd, met luchtgaten, bunkers, geheime kamers, wapen- en dynamietopslagplaatsen. Enkele tunneluitgangen waren uitgehakt tot onder het centrum van IsraŽlische nederzettingen.

Volgens een rapport uit 2012 voor het Journal of Palestine Studies zijn bij het graven van deze tunnels kinderen ingezet waarbij minstens 160 kinderen om het leven zijn gekomen.

Terreurtunnels

ďMet de hoeveelheid cement die door Hamas werd gebruikt om het tunnelproject aan te leggen, konden er twee hospitalen, 20 scholen, 20 gezondheidscentra en 100 kleuterscholen gebouwd worden.Ē

Het is jarenlang een mysterie gebleven waar Hamas met die vele miljoenen dollars en euros hulpgelden van voornamelijk westerse donorlanden is gebleven, maar dat is in de loop van het aan de gang zijnde conflict intussen wel hťťl duidelijk geworden.Nagenoeg het gros van al die hulpgelden werden geÔnvesteerd in de infrastructuur van Hamas en zijn gelieerde terreurorganisaties. Miljoenen gingen naar de aankoop van wapens, munitie en raketten en voor de aanleg van een tunnelnetwerk waarvan de meeste tunnels gebetonneerd werden en tot diep in IsraŽl reiken. Slechts bitter weinig van die hulpfondsen werden besteed waarvoor ze in feite bestemd waren, met name voor de bouw van gezinswoningen, scholen, hospitalen, wegen en de uitbouw van een algemene infrastructuur voor het welzijn van de Gazaanse burgerbevolking.

Op 23 juli werden 150 terroristen gevangen genomen door IsraŽlische troepen tijdens invallen in het zuiden van Gaza, waaronder een terrorist in een uniform van het IsraŽlische leger. Na de arrestatie kreeg IsraŽl meer informatie over het tunnelsysteem en de terreurplannen van Hamas. Legerofficieren melden, dat steeds meer terroristen zich vrijwillig overgaven en uit hun onderaardse holen kropen. De moraal van Hamas was blijkbaar niet echt hoog, zoals ook de Arabische media hebben gemeld.

150 gevangen genomen terroristen, ontdaan van hun bovenkleding om ervoor te zorgen dat ze geen wapens of explosieven verbergen.

Net als in voorgaande oorlogen en tijdens de beide intifadaís, worden ook weer dieren ingezet om IsraŽlische militairen op te blazen. Zo ontdekten militairen op vrijdagavond 18 juli een door Hamas op zelfmoordmissie gestuurde, met explosieven volgepakte ezel.De militairen waren gedwongen het vuur op het beest te openen om niet zelf slachtoffer te worden.

 

20 raketten gevonden in VN school in Gaza.

Op 16 juli werden in Gaza 20 raketten ontdekt in een leegstaande school geŽxploiteerd door de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA. De melding kwam van de UNRWA zelf. Onmiddellijk na de ontdekking informeerde het UNRWA de Ďautoriteitení (lees Hamas) en werden de raketten, tot stomme verbazing in IsraŽl, aan Hamasovergedragen in plaats van ze te vernietigen. Een verzoek van IsraŽl om een foto van de raketten werd door de UNRWA geweigerd. Op zich is deze reactie zo vreemd niet want deze club fungeert al jaren als een soort verlengstuk van Hamas. De UNRWA beschuldigt IsraŽl ervan op huizen van burgers, scholen, moskeeŽn en ziekenhuizen te schieten, en daarmee veel onschuldige slachtoffers te maken. Men verzuimt er echter bij te vermelden dat Hamas juist deze plaatsen gebruikt om er onder meer wapens, munitie, raketten en mortiergranaten in te verbergen en zelfs raketten vanuit zeer dicht bevolkte gebieden af te vuren. Het is al enige tijd geen geheim meer dat Hamas zelfs een commandocentrum heeft ingericht onder een van de ziekenhuizen in Gaza. De ontdekking van de raketten in de UNRWA school bevestigt de door Israel al vaak herhaalde bewering dat Hamas en andere Gazaanse terreurgroepen civiele infrastructuur, zelfs die van de VN, gebruiken om wapens te verbergen. Hamas hoopt dat het leger dit soort wapenopslagplaatsen onder vuur neemt zodat IsraŽl door allerlei malloten weer beschuldigd kan worden van Ďgenocideí zoals de Turkse dictator en moslimextremist Erdogan dat al weer dagen roept.

Een kleuterjuf heeft vier jaar geleden een manier bedacht om de kleine kinderen in haar klas over hun angst voor de loeiende sirenes en de voortdurende raketaanvallen heen te helpen en dat is door een lied te zingen. Klik hier om te zien hoe de kinderen dat in de praktijk brengen.

En natuurlijk was de druk van de wereldleiders op IsraŽl om de gevechten te staken, weer enorm. Het was niet alleen Ban Ki Moon die probeerde Hamas van de ondergang te redden, ook Barack Hussein (Drone) OBOMba was die mening toegedaan. Hij stuurde John Kerry weer naar de regio compleet met reddingsboei om Hamas te behoeden voor een totale ondergang, en een gift van 47 miljoen dollar. Ze missen nooit een kans hun anti-IsraŽlische gevoelens te laten blijken en om hun vrienden in Gaza te helpen. Ze zeggen dat het gaat om ďhumanitaire hulpĒ maar iedereen weet wie er aan de macht is in dit terreurbolwerk. Bij zijn bezoek aan de Egyptische president Abdel-Fattah el Sissi moest Kerry een metaal detector screening ondergaan. Egypte weet dat hij en zijn baas sympathiseren met de Moslimbroederschap en dus tegenstanders zijn van het huidige Egyptische bewind. Obama en zijn lakeien zijn mede verantwoordelijk voor de situatie in Gaza want ze hebben Hamas na de nederlaag in de oorlog van 2009, alle ruimte gegeven zich volledig te herbewapenen terwijl ze IsraŽl continu hebben bekritiseerd. Brussel volgt normaal gesproken slaafs maar IsraŽl werd op 22 juli 2014 plotseling verrast toen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie met de eis kwamen, dat Hamas en zijn terroristische bondgenoten moeten worden ontwapend.In hoeverre dat ook zal gebeuren, is zeer de vraag.

Op dinsdag 22 juli was het huis van aartsterrorist Mohammed Deif in Khan Yunis doelwit van een bombardement. Deif is commandant van de Izz ad-Din al-Qassam Brigades de zogenaamde ďmilitaire vleugelĒ van Hamas en ťťn van de breinen achter de terreurorganisatie. Deif houdt zich net als de andere terreurleiders, schuil in een bunker, waarschijnlijk onder ťťn van de ziekenhuizen in Gaza, zoals dat ook het geval was tijdens Cast Lead. Daarnaast werden er maar liefst 9 commandanten van Hamas en de Islamitische Jihad gedood tijdens vuurgevechten met IsraŽlische grondtroepen in Gaza. Ook het huis van Hamasterreurleider Ismail Haniyeh werd bij een IsraŽlische luchtaanval vernietigd. Net als de rest van de terreurleiders zat ook Haniyeh het grootste deel van de 50-daagse Gaza-oorlogin een onderaardse bunker, bunkers die zich onder meeronder ziekenhuizen bevonden.

Haniyeh (vader van 13 kinderen) liet in oktober 2014 zijn dochter in een IsraŽlisch ziekenhuis behandelen. Zij werd voor een medische spoedbehandeling naar een IsraŽlisch ziekenhuis gebracht, nadat er bij een routine-ingreep complicaties waren opgetreden. Tijdens de Gaza-oorlog en ook nog daarna werden tientallen patiŽnten uit de Gazastrook in IsraŽlische ziekenhuizen behandeld. IsraŽlische media berichtten, dat een nicht van Haniyeh in november 2013 in een IsraŽlisch ziekenhuis is behandeld. Zijn schoonmoeder lag in juni 2013 in een ziekenhuis in Jeruzalem. En deze man laat geen gelegenheid onbenut de vernietiging van IsraŽl te propageren.Eveneens in juni 2013 werd Amina Abbas, de vrouw van de PLO-terreurleider Mahmoud Abbas in een privťkliniek in de buurt van Tel Aviv aan een been geopereerd.

Op 1 november 2014 nam de stafchef van het Amerikaanse leger, generaal Martin Dempsey deel aan een debat in de Carnegie Council for Ethics in International Affairs . Er werd hem gevraagt zijn mening te geven omtrent ďde ethische richtlijnenĒ van het IsraŽlische leger tijdens Operation Protective Edge.Dempsey was uitermate lovend voor al de inspanningen die het IDF heef gedaan en de maatregelen die het heeft genomen om zoveel mogelijk burgerlevens te sparen.De generaal gaf een aantal voorbeelden zoals de Ďknock on roofĎ om Gazanen te waarschuwen tegen een aankomend bombardement, de pamfletten die het IDF uitstrooide boven woonwijken om hen aan te manen de buurt te ontruimen, het oprichten van een veldhospitaal om Gazaanse burgers te verzorgen en nog zoveel meer.

De vroegere bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan Richard Kemp nam het net als in 2009 weer op voor IsraŽl.

Richard Kemp neemt het op voor IsraŽl

Hij was in IsraŽl om steun te verlenen aan de militaire campagne tegen de terreurbewegingen in Gaza en het op te nemen tegen de tegenstanders die beweren dat het IsraŽlische leger daar oorlogsmisdaden zou plegen. ďGeen ander leger in de wereld heeft ooit meer gedaan dan IsraŽl nu doet om het leven van onschuldige burgers in een gevechtszone te reddenĒ, zei Kemp in een interview met Channel 2 News, eraan toevoegend dat ďomdat de wereldleiders eisen van IsraŽl meer te doen, moet IsraŽl misschien maar eens vragen wat het nog meer kan doenĒ. Nadat hij in zowel Irak als Afghanistan bevel voerde is Kemp vertrouwd met precies het soort vijand waarmee IsraŽl wordt geconfronteerd, en de omgeving waarin het moet vechten. ďIslamitische extremisten over de hele wereld maken gebruik van zeer vergelijkbare tactiekenĒ, legde de gepensioneerde kolonel uit, zo herinnerde hij zich dat de Taliban jonge kinderen gebruiken om troepen aan te vallen. ďBritse soldaten hebben juist dit soort vijand in Afghanistan en in Irak bevochten. Britse soldaten begrijpen wat IsraŽl doetĒ.

Volgens Hamas waren er in totaal 2160 doden te betreuren waarvan het merendeel onschuldige burgers waaronden kinderen een groot aantal kinderen. In werkelijkheid hebben tenminste 1000 terroristen het loodje gelegd.Daarnaast hebben ze meer dan de helft van hun wapenarsenaal verloren en bijna alle raketten en mortiergranaten verschoten.

Het naar buiten brengen van het aantal doden en gewonden in Gaza staat onder supervisie van Hamas. Met andere woorden: onbetrouwbare informatie. Bovendien maken ze geen onderscheid tussen burgers en gesneuvelde terroristen. Met de grootste minachting voor het leven en welzijn van de burgerbevolking in Gaza, werpt Hamas burgers in de strijd als menselijk schild en schieten ze vanachter de ruggen van deze burgers raketten en mortiergranaten af op onschuldige IsraŽlische burgers. Elke dode aan eigen zijde wordt van harte welkom geheten en wordt gebruikt in de wereldwijde propagandaoorlog tegen IsraŽl.

Ook de toelevering van nieuwe wapens en munitie loopt mank nadat buurland Egypte de grenspost van Rafah heeft afgesloten, hard werkt om een bufferzone van ca. 500 meter breedte aan te leggen langsheen de 13 kilometer lange grens van de Strook met de Egyptische SinaÔ en last but not least honderden smokkeltunnels van Hamas heeft vernietigd.

Het verraad van Obamaís loopjongen John Kerry

Eerst kwam Kerry met het voorstel dat Hamas zich volledig diende te ontwapenen inclusief het ontruimen van alle terreurtunnels. Vervolgens steunde hij een voor IsraŽl aanvaardbaar voorstel van Egypte voor een wapenstilstand en liet weten dat zijn eigen ideeŽn daarmee in overeenstemming waren.

Maar wat Kerry uiteindelijk voorstelde was iets totaal anders en kwam hij met een document wat in overleg met Hamasí vrienden Qatar en Turkije tot stand is gekomen. Noch IsraŽl, noch Egypte, noch het bewind van Abu Mazen (Mahmoud Abbas) waren vertegenwoordigd in die gesprekken. Alleen IsraŽls felste tegenstanders mochten aanschuiven. Tot verbijstering van velen in IsraŽl kwamen de voorwaarden in dit document overeen met de eisen van de in Qatar zetelende Hamas opperschurk en miljardair Khaled Meshaal. Kerry presenteerde die vervolgens Ďals een Amerikaans (wapenstilstand) voorstel,í aldus een IsraŽlische regeringsfunctionaris in de krant Yisrael Hayom. In zijn plan is geen enkele rekening gehouden met IsraŽls veiligheidsbelangen. Het gaat om een voor IsraŽl totaal verwerpelijk document waarin de terreur van Hamas opnieuw wordt beloond. Obama eiste van IsraŽl onmiddellijk te stoppen met aanvallen op Hamas en noemde de eis van IsraŽl Hamas te ontwapenen een Ďzorg voor latere tijdí. Ook zei hij Turkije en Qatar te vertrouwen en dat het niet aan IsraŽl is de onderhandelaars te kiezen. Dat Washington zich zo duidelijk achter Hamas zou opstellen had niemand in Jeruzalem verwacht. Het IsraŽlische veiligheidskabinet kon Kerryís plannen aanvankelijk dan ook niet geloven, en dacht dat er sprake was van een misverstand. Maar dat was het niet!

John Kerry gets together with Foreign Ministers of Qatar and Turkey to produce Hamas-friendly cease fire proposalJohn Kerry hier in gesprek met twee van IsraŽls grootste vijanden, met de ministers van BuZo van Qatar en Turkije ter bespreking van een Hamas-vriendelijk staakt-het-vuren.

Het document plaatst Hamas en IsraŽl op hetzelfde niveau, en dat terwijl Hamas op de Amerikaanse lijst van terreurgroepen staat. Hamas hoeft de raketten niet te ontmantelen, detunnels niet te sluiten en de hele wapenvoorraad niet op te ruimen maar van IsraŽl eist men een onmiddellijk vertrek uit Gaza. Hamas is een van de grootste terreurgroepen op aarde terwijl Obama er alles aan doet dit geboefte te behoeden voor een totale vernietiging. Ook Hillary Clinton verdedigde in een TV-interview met Jorge Ramos, Hamas zo goed als politiek maar mogelijk was. Zij probeerde zelfs goed te praten dat Hamas raketten afschiet van publieke gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en moskeeŽn, omdat zo zei ze Ďmaar weinig ruimte in Gaza hebbení. Nancy Pelosi, leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden maakt het nog bonter die door Hamas een Ďhumanitaire organisatieí te noemen. Er lopen intussen heel wat van dit soort gestoorden in Washington rond.

Kerry is aan tafel gaan zitten met de meest radicale moslimelementen in het Midden-Oosten. Het Turkije van de huidige Turkse dictator en moslimextremist Recep Tayyip Erdogan en Qatar, financier van diverse moordende islamitische terreurgroepen waaronder de demonen van ISIS. En vlak Erdogan niet uit want deze haatprediker haalt bijna dagelijks de krantenkoppen met zijn opruiende en leugenachtige uitspraken over IsraŽl.

Kerryís voorstellen zijn door IsraŽl volkomen terecht onmiddellijk naar de prullenbak verwezen. IsraŽl wordt volgens de ideeŽn van Kerry niet meer toegestaan tunnels te vernietigen terwijl bekend is geworden dat Hamas van plan was op Rosh Hashanah, het Joodse Nieuwjaar, een grote aanval uit te voeren op Joodse gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook. Meer dan 200 Hamas-terroristen zouden door tunnels IsraŽl binnendringen, om daar een bloedbad aan te richten en IsraŽli's te ontvoeren naar de Gazastrook. Dat is bekend geworden uit diverse bronnen binnen militaire en andere inlichtingendiensten. Officieren van het IsraŽlische leger melden dat IsraŽl met het ontdekken van de talloze tunnels een grote slachtpartij heeft weten te voorkomen in grootte vergelijkbaar met de Yom Kippur oorlog van 1973, waarin meer dan 2200 IsraŽli's om het leven kwamen. Daar zullen Obama en Kerry ongetwijfeld door IsraŽl van op de hoogte gebracht zijn. Toch moet de satanische neonazi bende die Gaza hebben omgeturnd in een totalitair moslimbastion van waaruit ze IsraŽl terroriseren, van Kerry en Obama van de ondergang gered worden.

Wat Kerry heeft gedaan is het dwarsbomen van een door Egypte voorgestelde wapenstilstand. Kerry en zijn baas in Washington zijn vanaf nu verantwoordelijk voor elke extra druppel bloed die wordt vergoten. Toen het IsraŽlische kabinet op 26 juli vergaderde over verdere acties in Gaza, klonken er naar verluid weinig vriendelijke woorden voor Kerry. Volgens Channel 2 beschreven enkele ministers de Amerikaanse minister als 'onzorgvuldig', 'niet in staat om te begrijpen' wat er op de grond gebeurt, en 'niet in staat om de meest elementaire zaken aan te pakkení.Daar waren ze in Washington niet blij mee.

Tot stomme verbazing van alles en iedereen zei Kerry op 28 juli 2014 : "WijÖgeloven dat ieder proces dat moet leiden tot een oplossing van de crisis in Gaza ook moet inhouden het ontwapenen van Hamas en andere terreurgroepen. Wij zullen met IsraŽl en regionale partners en de internationale gemeenschap samenwerken om dit doel te bereikenĒ. Zoals de wind waait, waait zijn jasje! Afwachten maar hoelang dit nieuwe idee van hem stand houdt want morgen kan het alweer anders zijn.

Velen hebben het vervloeken van IsraŽl tot een favoriete bezigheid gemaakt. Ze blijken geen enkel probleem te hebben met die laffe moordende ĎAmalekietení (Hamas en consorten) in Gaza. IsraŽl roept irritatie op in de wereld omdat het nog steeds bestaat. Men doet er alles aan de Joodse staat te vervloeken. Het gaat om een wereldwijde georkestreerde campagne. Wat een haat, wat een woedende gezichten en wat een smerige leugenachtige reacties van de Verenigde Naties en allerlei anti-IsraŽlische lobbygroepen. De internationale Ďnieuwsbrengersí laten de kijkers/lezers volledig onkundig over het feit dat zowel Hamas als de ďBende van RamallahĒ, streven naar volledige vernietiging van de staat IsraŽl. Het lijkt op een ziekte waarvoor geen genezing bestaat.

Volgens VN-commissaris voor de mensenrechten, Navi Pillay, Ďheeft de VN duidelijke aanwijzingen in handen volgens welke het IsraŽlische leger in de Gazastrook oorlogsmisdaden begaatí. Pillay verwijt het IsraŽlische leger dat het bij de bombardementen op Gaza geen verschil maakt tussen de terroristen van Hamas en burgers. Tenslotte veroordeelde zij het afschieten van raketten op IsraŽl, om zodoende toch nog wat rekening te houden met IsraŽl. Pillay maakt zich schuldig aan selectieve veroordeling. De VN-Raad voor de Mensenrechten is geen lichaam dat zich werkelijk om de mensenrechten bekommert anders zouden ze zich wel druk maken over het gebruik door Hamas van menselijke schilden, maar dat doen ze niet. In een interview met Al Jazeera TV van 1 augustus 2014, bedankt Hamas-woordvoerder Ismail Radwan de burgers in Gaza voor de Ďhulpí om zichzelf op te werpen als menselijke barricades tegen het IsraŽlische leger. De VN negeert dit soort uitspraken volledig. Hoe de geest van waanzin bij Pillay is toegeslagen, mag ook blijken uit het feit dat zij IsraŽl beschuldigd van het onderscheppen van raketaanvallen van Hamas tegen IsraŽlische burgers. Wat!!! Pillay vind het niet eerlijk dat IsraŽls aartsvijand Hamas niet over dergelijke anti-raketssystemen beschikt.

Navi Pillay Anti-IsraŽl activiste Navi Pillay maakt zich schuldig aan selectieve veroordeling

De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu veroordeelde het besluit van de VN-Mensenrechtenraad om een onderzoek te openen naar de IsraŽlische vermeende schendingen van de mensenrechten in de Gazastrook: ďHet is een aanfluiting van het gezond verstand, en een aanfluiting van de waarheidĒ, zei hij tijdens een bezoek van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond. Hij vertelde Hammond hoe de meedogenloze satansduivels van Hamas raketten afvuren vanuit scholen, moskeeŽn, ziekenhuizen en dichtbevolkte burgerbuurten, en noemde het gebruik van menselijke schilden buitengewoon sinister.

Het gaat weer precies dezelfde kant op als tijdens de oorlog 2008-2009 en 2012. Ook nu wordt IsraŽl er weer van beschuldigd scholen, ziekenhuizen, speelplaatsen van kinderen, burgerwoningen, gebouwen van de UNRWA en moskeeŽn te bombarderen. Volgens de UNRWA zijn de slachtoffers in Gaza voornamelijk burgers waaronder vele kinderen. Er wordt geen enkele melding gemaakt van het aantal gedode terroristen. Straks verschijnen ze weer, de ellenlange rapporten waarin IsraŽl als hoofdschuldige wordt aangewezen. Het rapport met de meest smerige anti-IsraŽlische laster over de oorlog 2008/2009 is het 575 paginaís tellende ďGoldstone rapportĒ. Opnieuw worden door Hamas en trawanten gefabriceerde leugens door de internationale Ďnieuwsbrengersí overgenomen en voor waargebeurde feiten aangenomen. Voorbeelden zijn onder meer de door Hamas en andere terreurbewegingen afgevuurde raketten waarvan sommige direct na lancering zijn ingeslagen waarbij diverse doden en gewonden zijn gevallen onder de burgerbevolking in Gaza.Volgens de Amerikaanse Joodse nieuwswebsite Algemeiner bereiken een kwart van de afgevuurde raketten de grens met IsraŽl niet, en richten schade aan in de Gazastrook. Klik hier voor een raket die direct na lancering -onder luide uitroepen van Allah is groot- ontploft.

Zo vielen op 27 juli tien dodelijke slachtoffers waarvan negen kinderen in een speeltuin nabij het Shifa-ziekenhuis in Gaza. Ook vielen er 46 gewonden (voornamelijk kinderen). Hamas beschuldigde het IsraŽlische leger, en zo deed de internationale media vanzelfsprekend ook. IsraŽl liet echter weten niet schuldig te zijn en verklaarde dat het om een mislukte lancering van een langeafstandsraket ging, die op IsraŽl was gericht maar neerkwam op zowel de school als het genoemde ziekenhuis. Getuigen hebben gezien dat terroristen zich naar de plek haastten om de brokstukken van de raket op te ruimen. Daarna werden de internationale cameraís erbij gehaald, zodat deze fotoís konden maken van het bloedbad. Een IsraŽlische legerwoordvoerder presenteerde diverse bewijzen dat het om een mislukte lancering ging, zoals de ballistische vluchtlijn en de inslag in het ziekenhuis. Op de luchtfoto werden de inslagen getoond, die onmogelijk onder die hoek vanuit IsraŽl kunnen zijn afgeschoten.

De ware feiten zijn dat de Islamitische Jihad trachtte op de binnenplaats van het ziekenhuis een Iraanse Fajr-5 raket te lanceren maar vanwege een of ander technisch mankement of verkeerde bediening ontplofte de raket voortijdig aan de grond. De Italiaanse journalist Gabriele Barbati, die op dat moment ter plaatse was, bevestigde de uitspraak van IsraŽl, dat Hamas verantwoordelijk was voor de dood van de kinderen. Later bevestigde Barbati ook, dat de IsraŽlische legerwoordvoerder de waarheid had gesproken over het bombardement op het Shifa ziekenhuis. Ook een Finse correspondent bevestigde dat voor de camera. Bovendien is bekend geworden dat er onder het Shifa ziekenhuis een belangrijk commandocentrum van Hamas gevestigd was. Hamas heeft Tv-ploegen later verboden om de plaats te bezoeken en te filmen en dat zegt al genoeg. Volgens de stafchef van het leger zijn er sinds het begon van de oorlog meerdere incidenten geweest waarbij burgers omkwamen door Ďeigení raketten.

Bombardement UNRWA-school

De beschieting van een school van de VN-organisatie UNRWA op 28 juli waarbij 16 burgers om het leven zijn gekomen en 200 gewonden vielen, veroorzaakte een golf van verontwaardiging. De UNRWA beschuldigde IsraŽl verantwoordelijk te zijn voor de dood van de burgers. Ook de grote baas van de VN Ban Ki-moon en allerlei wereldleiders wisten het wel: IsraŽl was verantwoordelijk voor deze gruwelijke daad. Zonder ook maar enig onderzoek naar de ware feiten zei Ban Ki-moon: 'Niets is schaamtelozer dan het aanvallen van slapende kinderen. Ik veroordeel deze aanval met de sterkst mogelijke bewoordingen.' Maar Ban Ki-moon was voor de zoveelste keer voorbarig met zijn uitspraken want na onderzoek van het IsraŽlische leger is gebleken dat tijdens gevechten tussen IsraŽlische troepen en Hamas, de terroristen vlakbij de UNRWA school opereerden en van daaruit mortieren en antitank granaten afvuurden op de IsraŽlische troepen, die vervolgens reageerden met het afvuren van een aantal mortieren in hun richting.

UNRWA-nieuw-logoUit gedocumenteerde beelden kan worden geconcludeerd dat een enkele afgedwaalde mortier landde op de binnenplaats van de UNRWA-school maar dat daar niemand aanwezig was. IsraŽl kan dus niet verantwoordelijk worden gesteld voor de dood van de burgers. UNRWA woordvoerder Chris Gunness beschuldigde het IsraŽlische leger er valselijk van dat het de burgers in de school geen toestemming had gegeven de school te verlaten terwijl in werkelijkheid IsraŽl zelfs twee dagen lang de burgers heeft opgeroepen het gebouw te verlaten, maar Hamas weigerde daar gehoor aan te geven Ė ze wilden deze burgers daar houden om ze als schietschijf te gebruiken tijdens gevechten met het IsraŽlische leger. De bewering van Gunness is niets anders dan een ďsmerige leugenĒ. IsraŽl was niet verantwoordelijk voor wat er op deze school is gebeurd.

Hamas schiet raketten vanuit Wafa ziekenhuis in Gaza

De koppen in de kranten en de Tv journaals schreeuwden het uit van ontzetting en verontwaardiging nadat IsraŽl het Wafa ziekenhuis in Gaza had aangevallen. Men vergat er echter bij te vertellen dat dit ziekenhuis door Hamas werd gebruikt om van daaruit raketten op IsraŽl af te vuren en dat het daarnaast dienst deed als commandocentrum van Hamas. IsraŽl had met een Drone fotoís genomen van dit ziekenhuis en hierop was de lancering te zien van raketten. Nadat IsraŽlische troepen de omgeving van het ziekenhuis naderden, ontdekten ze een grote voorraad raketten en ander wapentuig in een tunnel onder het betrokken ziekenhuis. Klik hier voor een video waarop is te zien dat er vanuit de ramen van het ziekenhuis gevuurd wordt. Alvorens tot actie over te gaan gaf het leger een Arabisch sprekende IsraŽlische militair opdracht te bellen met de staf van het ziekenhuis of alle patiŽnten en medische staf waren vertrokken zoals IsraŽl had verzocht. Dat werd door de betrokken arts bevestigd maar dat klopte niet. Er waren nog wel degelijk mensen in het gebouw. Toen de bommen vielen volgde een gigantische explosie vanwege de enorme voorraad aanwezige wapens in het ziekenhuis. Het opslaan van wapens in ziekenhuizen is een overtreding van internationale wetgeving en een oorlogsmisdaad. Ook blijkt Hamas weer honderden huizen van burgers met explosieven ondermijnt te hebben. Klik hier voor een video waarin het IsraŽlische leger en tunnelingang ontdekt in een moskee en zie hier een tunnel waar wapens lagen opgeslagen en waar zelfs motoren te voorschijn kwamen. Op de site van Israel Defense Forces is uitgebreide informatie te vinden over Hamasí ondergronds terreurnetwerk. Klik hier.

UNRWA scholen opslagplaatsen voor raketten.

Tot verbijstering van velen zijn er voor de derde keer raketten gevonden in een UNRWA school. Na de eerste vondst beloofde de UNRWA de 20 in de school ontdekte raketten aan de Ďveiligheidsautoriteitení te overhandigen, maar in werkelijkheid zijn ze aan Hamas gegeven zodat ze nog tegen IsraŽl gebruikt kunnen worden. Fijn stel, die medewerkers van de UNRWA. Kan het werkelijk zo zijn dat het plaatsen van deze raketten in de UNRWA-scholen aan hun aandacht is ontsnapt, zoals de verantwoordelijken beweren? Dat lijkt heel onwaarschijnlijk! Feit blijft dat de UNRWA volledig verantwoordelijk is voor wat er binnen hun scholen gebeurt en dat geldt ook voor de geplaatste raketten. Dit VN-agentschap kent een lange geschiedenis van anti-IsraŽl activiteiten en anti-Semitische propaganda. ďWie hebt gij gehoond en gelasterd, en tegen wie de stem verheven en uw ogen trots opgeslagen? Tegen de Heilige IsraŽls! Ē (2 Kon. 19:22)

Wat ook opvalt is dat de internationale Ďnieuwsbrengersí zelden iets melden over het aantal gedode terroristen in Gaza. Alle slachtoffers die een natuurlijke dood sterven, die omkomen door onderling geweld, burgers die als menselijke schilden worden gebruikt, "collaborateurs," die worden geŽxecuteerd en mislukte raketlanceringen waarbij diverse doden vallen, worden valselijk aan IsraŽl toegeschreven. Al deze misleidende tactieken zijn bedoeld om het aantal slachtoffers zo hoog mogelijk te laten oplopen, zodat de internationale gemeenschap de druk op IsraŽl steeds verder kan opvoeren. Volgens de laatste gegevens (02-08-2014) zijn 47 % van alle doden in Gaza terroristen. Een andere site meldt dat er inmiddels ca. 800 terroristen zijn omgekomen.

Ze hebben een monster van dood en verwoesting opgebouwd

Wanneer wij de internationale Ďnieuwsbrengersí moeten geloven dan staat er geen huis meer overeind in Gaza. In werkelijkheid is er in het grootste deel van Gaza helemaal niets aan de hand. Deze verwoestingen, zo wordt ons voorgehouden, zijn allemaal veroorzaakt door IsraŽl. Het is de bekende manier om IsraŽl te demoniseren. ĎHeel Gaza ligt in puiní schreef Ralph Dekkers op 6 augustus in de Telegraaf. RuÔnes is wat de NOS ons laat zien en daarbij het liefst zoveel mogelijk slachtoffers. Legitieme zelfverdedigingacties van IsraŽl worden gebracht als Ďagressie tegen onschuldige burgersí in Gaza. Het gaat maar al te vaak om manipulatieve uitzendingen die de geest van de onwetende kijker beÔnvloeden. Het is niets anders dan door de belastingbetaler gefinancierde propaganda voor Hamas. Op een enkele uitzondering na hebben de internationale Ďnieuwsbrengersí er bewust voor gekozen het terreurspel van de in luxe badende Hamasleiders kritiekloos mee te spelen en de waarheid over wat er werkelijk aan de hand is, te verzwijgen. Voorbeeld is onder meer het in Doha, Qatar gevestigde Al-Jazeera dat de kijkers in volle teugen laat meedrinken uit de door hen gepresenteerde gifbeker. En zo zijn er vele voorbeelden.

Dit is het beeld wat de Ďnieuwsbrengersí de argeloze kijker laten zien. Puinhopen in Gaza.

Het feit dat IsraŽl al jarenlang wordt aangevallen door een bende bloeddorstige islamitische fascisten die streven naar vernietiging van de staat IsraŽl, haalt zelden het nieuws. Om aan deze misselijkmakende anti-IsraŽlische propagandaslag mee te kunnen doen zijn er maar liefst 705 extra journalisten afkomstig uit 42 landen speciaal naar IsraŽl vertrokken en dat bovenop het aantal van 750 journalisten die al op regelmatige basis in IsraŽl gestationeerd zijn. In de rest van de wereld gebeurt kennelijk bar weinig!

Ze schrijven over wat IsraŽl allemaal aan het doen is, maar dit Ďnieuwsí wordt hen aangereikt door Hamas. Daarmee maken ze zich schuldig aan het verspreiden van opruiende beelden tegen IsraŽl en schetsen ze een beeld dat de Arabieren zich verdedigen tegen IsraŽlische agressie. Het gaat om een stel hypocrieten, verspreiders van leugens, leveranciers van door Hamas opgedragen propagandaboodschappen en verkopers van misleidende en gemanipuleerde informatie. Maar waar het werkelijk omgaat, het barbarisme van Hamas laten ze achterwege. Allerlei zogenaamde Ďdeskundigení vertellen vanuit Gaza wat IsraŽl allemaal heeft aangericht. Men spreekt van barbaarse misdaden, maar doen geen enkele moeite de waarheid te achterhalen, enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Zo vertelde een niet met naam genoemde Spaanse journalist aan de IsraŽlische cineast Michael Grynszpan waarom er nooit Hamas terroristen, geen raketlanceerinstallaties of politieagenten in actie te zien zijn op de journaals wereldwijd: ĎWanneer wij het zouden wagen onze cameraís op hen te richten, zouden ze ons ogenblikkelijk vermoorden.í ďVoor u om te weten is, de waarheid zal nooit naar buiten komen op de beelden die u op de televisie ziet.Ē Volgens de Ďnieuwsbrengersí wil het publiek in het Westen bloed zien, zoveel mogelijk bloed, dode kinderen en verwoeste gebouwen. Wanneer deze ingrediŽnten niet direct voor handen zijn, creŽert Hamas het wel voor ze. Klik hier voor meer van dit soort voorbeelden.

De beelden van verwoeste huizen die onafgebroken worden getoond komen voornamelijk uit het dichtbevolkte district Shujaíiya in Gaza, een door Hamas omgeturnd terreurbolwerk met wapenopslagplaatsen, raketlanceerinstallaties, met explosieven ondermijnde huizen van burgers, observatieposten, tunnels en commando centra van Hamas. IsraŽl kreeg de informatie hierover in handen door de vondst van een map met daarop alle terreurposities van Hamas in deze buurt. Het handboek legt ook uit, hoe de burgerbevolking kan worden gebruikt tegen de IsraŽlische strijdkrachten, en geeft aan dat Hamas weet dat een regel van de IDF is om burgers zo weing mogelijk te schaden.

Het is onvoorstelbaar wat de IsraŽlische troepen hier hebben aangetroffen. Volgens bronnen binnen Hamas zou er maar liefst 12 jaar aan dit bolwerk gewerkt zijn.

De door het IDF gevonden map van Hamasíterreurplaatsen

Shujaíiya ligt in Gaza, vlakbij de IsraŽlische gemeenschap Kibbutz Nahal Oz. Hetterreurbolwerk was opgezet om in een volgende confrontatie,IsraŽl een vernietigende klap toe te brengen.

Wat ook van belang te melden is dat dit terreurnest voor een deel is gebouwd met hulpgelden uit Europa en de Verenigde Staten. Gelden die schaamteloos zijn weggegrist uit de hulpfondsen die oorspronkelijk bedoeld werden om voor al die verpauperde Gazanen een betere infrastructuur op te bouwen.

Burgers zonder pardon door Hamas geŽxecuteerd

Dat de burgers in Gaza regelmatig slachtoffer zijn van gruwelijkheden van Hamas, valt zelden in de media te lezen. Burgers die het lef hebben te demonstreren moeten het met maar al te vaak met de dood bekopen. Voorbeeld is een demonstratie in het eerder genoemde Shujaíiya buurt door ongeveer 30 burgers. Zij protesteerden tegen het afschieten van raketten door Hamas uit hun omgeving. Toen Hamas van de demonstratie op de hoogte werd gesteld, verschenen er gewapende beulen op het toneel. De demonstranten werden vervolgens op een rij gezet en zonder pardon in het openbaar geŽxecuteerd op beschuldiging van ďcollaboratieĒ met de vijand. Nu is het een bekend verschijnsel dat iedereen die zich kritisch over Hamas durft uit te laten, van collaboratie wordt beschuldigd. De bewijzen voor samenwerking met IsraŽl waren zogenaamd mobiele telefoons met SIM-kaarten van een IsraŽlisch telefoonbedrijf. Ook werden ze ervan beschuldigd huizen in de Gaza met lichtspoormunitie te hebben gemarkeerd om het zo voor IsraŽl makkelijker te maken deze doelen te raken.

Regelmatig worden in Gaza mensen alleen op grond van geruchten als collaborateurs beschouwd en vermoord. De executies dienen ook om het schrikbewind van Hamas in stand te houden. Ze deinzen er zelfs niet voor terug hun eigen leiders met kogels te doorzeven. Zo werd op 7 augustus 2014, tussen de puinhopen in het fel bevochten Shujaíiya district, het lichaam ontdekt van Ayman Taha een topman van Hamas. In eerste instantie dacht men dat hij was omgekomen tijdens de strijd in dit district en geliquideerd door het IsraŽlische leger. Maar na onderzoek bleek hij te zijn geŽxecuteerd door een vuurpeloton van Hamas op beschuldiging van corruptie, hoogverraad en collaboratie met Egypte en IsraŽl. Ayman Taha was vele jaren een topfiguur binnen Hamas en fungeerde als woordvoerder van de terreurgroep en vocht tevens bij de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas.

Wat Hamas helemaal niet goed uitkomt, is dat een peiling die enkele dagen werd gehouden voor het conflict begon, liet zien dat maar liefst 70 procent van de Gazanen voorstander is van betere betrekkingen met de Joodse Staat. ďWij hebben vrede nodig met het Joodse volk, goede betrekkingen, geen oorlog,Ē zei een moeder van vijf kinderen. Velen in Gaza willen gewoon in vrede werken en leven net zoals ook de mensen in IsraŽl dat wensen en IsraŽl laat zien daar best aan mee te willen werken. Zo stuurt de Joodse staat bijna dagelijks vrachtwagens vol goederen naar Gaza en dat niet alleen in oorlogstijd. Zo werden alleen al op zondag 3 augustus 186 truckladingen naar Gaza gestuurd, met voedsel, medisch materiaal en medicijnen, petroleum en allerlei andere goederen.

Hamas en de andere terreurgroepen hebben een monster van dood en verwoesting opgebouwd en als zodanig een gigantisch onheil over de burgers in Gaza uitgestort. Aartsbisschop Alexios, de oudste christelijke leider in Gaza, maakte in een interview met CBN news bekend, dat Hamas-terroristen raketten op IsraŽl hadden afgevuurd vanuit het terrein van zijn kerk, zelfs terwijl de gebouwen werden gebruikt als schuilplaats voor burgers. Het zijn meedogenloze, door Iran, Turkije en Qatar gesteunde slachters, meesters in het vermoorden van onschuldigen, ook wanneer het hun eigen burgers betreft. Er zijn maar liefst 18 oorlogsmisdaden door Hamas geconstateerd voldoende om ze voor een oorlogstribunaal te dagen.

https://www.youtube.com/watch?v=qlcBZolbTZU IsraŽlische militairen vertellen over hun ervaringen.

IsraŽl opnieuw slachtoffer van valse beschuldigingen.

Volgens een officiŽle Europese parlementaire delegatie die op bezoek is geweest in Gaza, Ďheeft IsraŽl genocide gepleegd onder de weerloze bewoners in Gaza.í Het zijn met regelmaat terugkerende valse beschuldigingen. Ze komen niet naar Gaza om de raketbeschietingen en de andere grove misdaden van Hamas te veroordelen, maar om IsraŽl te demoniseren. Zoals gebruikelijk worden dit soort delegaties door vertegenwoordigers van Hamas langs ruÔnes geleid, daarbij geholpen door de lokale UNRWA-medewerkers in wiens belang het is om een zo dramatisch mogelijk beeld over de situatie in Gaza naar buiten te brengen en om de anti-IsraŽl stemming in de wereld in stand te houden. Dat zorgt namelijk voor de constante toestroom van buitenlandse giften, ťn het houdt de banen van de honderden UNRWA medewerkers in stand die met dit geld worden betaald. Gezien het feit dat genoemde delegatie IsraŽl beschuldigd van genocide, laat zien dat ze totaal niet geÔnteresseerd zijn in waarheidsvinding. De reden dat IsraŽl de militaire operatie ďProtective EdgeĒ (Beschermende Rand) op 8 juli 2014 is begonnen, is vanwege de voortdurende raketbeschietingen vanuit Gaza op IsraŽlische burgerdoelen. Geen enkele land in de wereld zal dergelijke oorlogsmisdaden tolereren.

Volgens een rapport van het IDF zijn er maar liefst 3356 raketten/mortiergranaten onder meer vanuit burgerwoningen, moskeeŽn, scholen, universiteiten en ziekenhuizen vanuit Gaza naar willekeurige burgerdoelen in IsraŽl afgevuurd. Ook zijn deze locaties gebruikt als opslagplaatsen voor bommen, raketten en ander oorlogstuig en daardoor bij bombardementen in ruÔnes veranderd. Daarnaast zijn er burgerwoningen door Hamas opgeblazen om de IsraŽlische militaire opmars te beletten. Al dit soort activiteiten is in strijd met een massa verdragen en akkoorden, en kunnen als zodanig als een oorlogsmisdaad worden aangemerkt. Maar daarvoor zijn de Europese delegatieleden niet naar Gaza gekomen.

Ongeveer acht miljoen mensen hebben in IsraŽl voortdurend in spanning geleefd met de vrees dat het falen van het raketschild Iron Dome of het niet tijdig bereiken van een schuilplaats hun dood zou kunnen betekenen. Dat overkwam bijvoorbeeld de vier jarige Daniel Tragerman in de kibboets Nachal Oz in het gebied van Shaíar Hanegev nabij de grens met Gaza. DaniŽl was thuis met zijn ouders en broertjes en zusjes toen een mortiergranaat insloeg. Het jongetje raakte zwaar gewond maar overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Daniel TragermanDaniel Tragerman heeft het niet gehaald naar de schuilplaats. Hij stierf door een granaat van Hamas.

Heel IsraŽl stond op zondag 24 augustus achter Doron en Gila Tragerman, toen zij onder tranen hun zoon naar zijn laatste rustplaats brachten.

Hamas is te vergelijken met andere islamitische terreurorganisaties zoals Al-Qaeda, Al-Nusra, Boko Haram, Hezbollah en niet te vergeten de demonen van IS(IS). Hamas is een doodscultuur die niet alleen willekeurige burgers van IsraŽl vermoord, maar ook niet aarzelt haar eigen burgers te vermoorden door ze onder meer als menselijk schild te gebruiken. Hamas koos ervoor om zijn terreur uit te voeren in de dichtst bevolkte delen van Gaza, een beslissing die erop is berekend, het aantal burgerdoden in Gaza zo hoog mogelijk te laten oplopen zodat de wereldopinie zich opnieuw tegen IsraŽl zou keren. Ook heeft Hamas cynisch alle regels gebroken door gebruik te maken van ambulances om terroristen te vervoeren en ziekenhuizen te gebruiken als commandocentra en wapenopslagplaatsen en waaruit raketten op IsraŽl zijn afgevuurd.

En net als in de voorgaande oorlogen was het in Gaza weer bijltjesdag. Er worden steeds meer gruwelijke details bekend over de moordpartijen van Hamas op de burgerbevolking in Gaza. Net als in de oorlog 2008/2009 werden ook nu weer willekeurig burgers opgepakt en na een korte ondervraging geŽxecuteerd. Zes volslagen onschuldige burgers werden gewoon weggegrist uit de honderden die na het vrijdaggebed een moskee verlieten en vervolgens vermoord op beschuldiging van collaboratie voor IsraŽl zonder dat daar enig bewijs voor geleverd werd. Dergelijke executies zijn zonder enig juridisch proces een schending van het internationaal humanitair recht. Deze video laat zien hoe 18 vermeende collaborateurs zijn gedood.

hamas-arrestGaza, vrijdag 22 augustus 2014. Gemaskerde Qassam beulen pakken willekeurig Palestijnen op die de moskee uitkwamen en executeerden verscheidene van hen ter plekke op verdenking van collaboratie met IsraŽl.

Ook heeft Hamas tijdens Operation Protective Edge dozijnen leden van Al Fatah in Gaza gearresteerd en onder huisarrest geplaatst. Zij die zich niet aan het bevel hielden, werden in de benen geschoten. In totaal zijn er tijdens deze oorlog 120 burgers in Gaza zonder enige vorm van proces door Hamas geŽxecuteerd. Zo gaat Hamas dus om met burgers en tegenstanders in Gaza. De beschuldiging van ďcollaboratieĒ met IsraŽl wordt gewoon gebruikt als een excuus door Hamas om verschillende high-profile politieke tegenstanders, waaronder leden van de Fatah partij van PLO-leider Abu Mazen (Mahmoud Abbas) te doden. Hamas nam trots de verantwoordelijkheid voor de executies, en vierden ze als een ďoverwinning voor het verzetĒ. Moussa Abu Marzouk, een woordvoerder van Hamas verklapte aan journalisten Ďdat burgers puur alleen voor het vuurpeloton werden gesleept, om als afschrikking te dienen.í Deze 3 minuten durende video laat zien hoe het er dikwijls aan toegaat in Gaza.

De IsraŽlische media melden, dat Hamas ook tientallen arbeiders heeft gedood, die betrokken waren bij de bouw van de ondergrondse schuilplaatsen en tunnels. Volgens opgaven van de Hebreeuwse nieuwswebsite Mako moesten de tunnelgravers acht tot twaalf uur per dag werken. Ze kregen een maandsalaris van omgerekend 100 tot 200 euro. Onderweg naar de tunnels werden ze geblinddoekt en gefouilleerd, zodat ze geen mobiele telefoon of camera's naar de bouwplaats konden smokkelen. Een woordvoerder van Hamas vertelde dat sinds operatie Pillar of Defense in 2012, honderden martelaren zijn omgekomen bij het graven van tunnels gedurende het met IsraŽl gesloten vredesbestand. Onder deze slachtoffers bevonden zich ten minste 160 kinderen. Daarnaast heeft Hamas tientallen tunnelgravers geŽxecuteerd om te voorkomen dat ze informatie aan IsraŽl zouden verstrekken over de locaties van de tunnels. Twee jaar geleden waren er al berichten opgedoken, dat Hamas kinderen als werkslaven misbruikte voor het bouwen van tunnels.

Alsof al deze genoemde feiten er niets toe doen beschuldigen de uit 13 leden bestaande Europese delegatie IsraŽl van genocide en hebben ze een oproep gedaan aan de EU om alle diplomatieke banden met IsraŽl te verbreken en sancties in te stellen tegen het land, vanwege wat zij noemen Ďbegane oorlogsmisdadení in Gaza. Een lid van de delegatie, de Ierse Martina Anderson, zei: ďIk denk niet dat genocide een te sterk woord is, het wordt omschreven als het geheel of gedeeltelijk vernietigen van een volk en dat is wat we hier in Gaza zien gebeuren en in de rest van Palestina." Verder beschuldigden ze IsraŽl ervan Ďde internationale wetten te blijven breken door alsmaar weer nieuw land te bezetten en nederzettingen te bouwen in Palestina.í De waarheid is dat IsraŽl geen enkele wet breekt maar volledig in haar recht staat. Dit soort reacties laat zien met wat voor onbenullen wij hier te maken hebben. Ze gaan volledig voorbij aan het schenden van de mensenrechten door Hamas ten aanzien van de eigen bevolking, de onderdrukking van vrije meningsuiting, het drastisch beperken van de vrouwenrechten, het uitvoeren van doodstraffen en openbare executies van vermeende collaborateurs. En natuurlijk zeggen ze niets over de permanente oorlog- en haatretoriek tegen de Joden en IsraŽl. Ze zijn niet naar Gaza gekomen om de terreurdaden van Hamas aan de orde te stellen, maar om IsraŽl aan de schandpaal te nagelen, dit natuurlijk tot grote vreugde van Hamas en trawanten en de hele internationale anti-IsraŽl kliek.

Zoals gezegd zijn dit soort anti-IsraŽl activisten totaal niet geÔnteresseerd in waarheidsvinding en is hun houding ronduit gevaarlijk want ze geven met hun kritiek op IsraŽl Hamas een vrijbrief om hun terreur te continueren. Men gaat af op wat Hamas zegt en dat is dan de waarheid die men uitdraagt. Bovendien weigert men de realiteit onder ogen te zien wat de jarenlange terreur van Hamas aan ellende teweeg heeft gebracht in IsraŽl, maar ook onder de burgerbevolking in Gaza. Tijdens de viering van Hamasí24 jarige bestaan op 14 december 2011 in Gaza, zeiden de leiders er bijzonder trots op te zijn tenminste 1365 IsraŽliŽrs te hebben vermoord en kondigden aan daar mee door te gaan totdat de Joodse staat is vernietigd en alle Joodse bewoners tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee zijn verdwenen. Naast 1365 doden raakten er minstens 6411 IsraŽliŽrs gewond bij 1117 terreuraanslagen waaronder 87 zelfmoordaanslagen. Maar ondanks al deze feiten, staan de genoemde Europese parlementariŽrs aan de kant van de doodscultuur in Gaza.

Terug naar: Inhoud