Verslag oorlog Gaza 2021

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 2 juni 2021)

Het verbaasde mij niet meer de reactie te lezen in de mainstream media op het in mei 2021 uitgebroken conflict tussen IsraŽl en de Palestijnse terreurgroepen. Mediacampagnes en internationale veroordelingen van IsraŽl hebben een terugkerende voorspelbaarheid. Het script is praktisch altijd hetzelfde. Of het nu gaat om de door de voormalige aartsterrorist Jasser Arafat georkestreerde 2e intifada, de oorlog van 2008/2009 -2012 en 2014, IsraŽl wordt eeuwig en altijd als de agressor afgeschilderd. Zonder ook maar iets aan waarheidsvinding te doen nemen diverse journalisten klakkeloos de propagandacijfers van Hamas over m.b.t. onder meer het aantal slachtoffers in Gaza. De geschiedenis geeft daar vele voorbeelden van. Anti-IsraŽl propagandisten zijn al jaren bijzonder succesvol in het demoniseren van de Joodse staat en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Het antisemitisme/IsraŽl haat druipt er werkelijk van af.

In hun verwrongen berichtgeving blijven ze ook tijdens dit conflict weer de propaganda van de ďBende van RamallahĒ en Hamas publiceren en de moorddadige en onverdraagzame agressie van de terreurgroepen verdoezelen door te doen alsof de IsraŽlische slachtoffers de agressors zijn, terwijl de arme Palestijnen zich alleen maar verdedigen. Wat men hiermee wil bereiken is IsraŽl neer te zetten als een niets ontziend stel bezetters en een apartheid staat.

De volgelingen van het PLO-bewind in Ramallah en de Palestijnse terreurbewegingen in Gaza, vonden opnieuw een aanleiding om met een reeks gewelddadigheden de Joodse staat te provoceren.

Als reden werd aangevoerd de mogelijke uitzetting van Arabische families uit hun huizen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem maar dat bleek niets anders dan eengelegenheidsargument. De betrokken gebouwen zijn namelijk al in 1875 door Joden gekocht en als zodanig Joods bezit. In de oorlog van 1948 bezette JordaniŽ het deel in Jeruzalem waar de woningen zich bevinden en gaf ze aan Arabieren. Hoewel het gebied in 1967 door IsraŽl werd heroverd, mochten Arabische inwoners in de woningen blijven zolang ze huur betaalden.

Dat werd echter vanaf (1993!) geweigerd en bovendien weigerden zij de huizen als Joods bezet te erkennen. Rechtbanken oordeelden dat de rechtmatige eigenaren het recht hadden om het eigendom terug te vorderen. Een netwerk van invloedrijke politieke NGOís, handelend onder de faÁade van mensenrechten, verdraaiden voorspelbaar deze feiten en bestempelden de mogelijke uitzetting als een voorbeeld van IsraŽlische "apartheid". Dat de oorspronkelijke eigenaren of hun rechtsopvolgers bovendien kolonisten worden genoemd, is een grote gotspe. De huidige uitbarsting van geweld was niet een spontane Palestijnse reactie op een IsraŽlische provocatie, zoals een groot deel van de wereld beweert, maar was zoals gebruikelijk weer 'van tevoren voorbereid'.

Vaak vind het begin van gewelddadigheden plaats na afloop van de ramadan en vaak wanneer dit samenvalt met een joodse feestdag, waardoor de voorwaarden worden geschapen die nodig zijn om de religieuze emoties van de massa in de moskeeŽn op te zwepen en hen in de richting van gewelddadige aanvallen te richten. Dit was ook nu weer het geval.

Het begon allemaal weer met de kreet de "Al-Aqsa loopt gevaar". Deze kreet wordt al tientallen jaren gebruikt als strategie om de lont in het kruitvat te steken en een serie gewelddadigheden tegen Joden te starten om diverse politieke leiders en journalisten tegen IsraŽl te mobiliseren. Succes verzekert!

Zo maken zij jaar na jaar de onwetende burgers die het nieuws volgen tot aanhangers van de Palestijnse jihad en tegenstanders van de Joodse staat. Opnieuw bleek de echte oorzaak van het huidige conflict onderbelicht. Zowel de PLO van Mahmoud Abbas als de terreurbeweging Hamas in Gaza hadden beweeg≠redenen om het conflict te laten escaleren. Tegen de achtergrond van de geannuleerde Palestijnse verkiezingen probeerden zowel Fatah, de partij van Abbas als Hamas de harten van de Palestijnse kiezers te veroveren door zich als verdedigers van Jeruzalem op te werpen. Op 9 januari 2021 vierde Abbas het begin van zijn 17e jaar van zijn officiŽle 4-jarige ambtsperiode, als leider van de islamitisch geÔnspireerde corrupte en kleptomane autocratische nepstaat. Van dictators is bekend dat ze graag blijven zitten. Begin 2005, twee maanden na de dood van Yasser Arafat, werd Abbas met 62 procent van de stemmen voor vier jaar gekozen als diens opvolger.

Nieuwe verkiezingen stonden gepland voor januari 2009 maar er zijn echter tot op de dag van vandaag geen verkiezingen meer gehouden. Zijn bewind is dus volkomen illegaal en daar is onder de Palestijnen de nodige ontevredenheid over. Bovendien doen zowel de leiders in Ramallah als in Gaza niets aan de verbetering van de leefomstandigheden van hun bevolking. Wat Fatah wil is de aandacht afleiden door geweld aan te moedigen. Zo bracht deze terreurbeweging op 8 mei 2021 de volgende verklaring uit:ďFatah roept iedereen op om de komende dagen en uren het niveau van confrontatie te verhogen in Palestijns gebied, de conflicthaarden en de wegen van de kolonisten.Ē Zie ook deze film van Fatah met geweldsoproepen. Fatah (Arabisch: الفتح, al-Fatah; letterlijk: 'de overwinning') is een Palestijnse politieke beweging met een militie, de Al-Aqsa Martelarenbrigade, die door onder andere de Europese Unie en de Verenigde Staten als terroristisch wordt gezien.

Om hun afkeer van IsraŽl duidelijk te maken wordt Mahmoud Abbas door diverse IsraŽl hatende diplomaten en figuren in de media nog steeds met Ďmeneer de presidentí aangesproken en neergezet als een gematigd leider. Maar de man is niets anders dan een virulente antisemiet en terrorist. Hij leidt een organisatie die terroristen betaalt om Joodse mensen te vermoorden. In een rechtvaardige wereld zou deze figuur al lang zijn opgepakt en langdurig opgesloten.

Op sociale media zijn diverse fotoís te vinden waarop te zien is dat onder meer stenen voor een gewelddadige confrontatie met IsraŽl al ruim van tevoren naar de Tempelberg zijn gebracht. Toen alles klaar was hadden de Palestijnen alleen nog het juiste excuus nodig om hun reeks gewelddadigheden te starten.

De nationale sport in ĎPalestinaí: Joden bestoken met stenen en brandbommen

Onder de strijdkreet de "Al Aqsa is in gevaar", begonnen groepen Palestijnen Orthodoxe Joden op straat aan te vallen en in elkaar te slaan toen die op weg waren om te bidden bij de Westelijke Muur (Kotel). De strijdkreet de "Al Aqsa is in gevaar", wordt gebruikt om de islamitische wereld de indruk te geven dat de joden of zionisten de Tempelberg in bezit willen nemen en is tevens een kreet de volgelingen te mobiliseren en te beginnen met gewelddadigheden tegen de IsraŽlische politie en burgers.

Op de berg Scopus, vlakbij de campus van de Hebreeuwse Universiteit raakten verschillende passerende joden gewond. Drie liepen hoofdletsel op door stenen die naar hen werden gegooid. Verscheidene anderen werden fysiek aangevallen, waaronder drie politieagenten die ter plaatse kwamen en om de relschoppers uiteen te drijven. Filmpjes van deze rampartijen werden vervolgens op Tik Tok geplaatst. Grof geweld ondervond ook een IsraŽlische burger tot hij met zijn auto op Jericho Road reed net buiten de muren van de oude stad van Jeruzalem waar hij in een groep stenen gooiende Palestijnen terecht kwam. De gewonde IsraŽlische chauffeur probeerde te ontsnappen aan de menigte maar verloor de controle over het voertuig en raakte als gevolg daarvan een van de stenengooiers. 

Jeruzalem, maandag 10 mei 2021. Een Palestijnse meute bestookt een IsraŽlische wagen en probeert de chauffeur te lynchen

Toen de auto stopte, opende een groep bloeddorstige Palestijnen de deuren, gooide stenen naar binnen en probeerde de bestuurder en passagiers uit de auto te trekken. Het slachtoffer ontsnapte ternauwernood aan een lynchpartij. Een politieagent ter plaatse wist de gewelddadige menigte tegen te houden en redde zo het leven van de chauffeur. De IsraŽlische regering gaf na de gebeurtenis een politievideo vrij om valse berichten op sociale media te corrigeren dat een IsraŽlische man doelbewust met zijn auto op een groep Palestijnen was ingereden.

De Arabische Al Haq-organisatie (grotendeels gefinancierd door Europese regeringen) lanceerde een grote en succesvolle propagandacampagne om de mainstream media, diplomaten, de Verenigde Naties en andere anti-IsraŽl organisaties te manipuleren met de bedoeling IsraŽl aan de schandpaal te nagelen. Succes gegarandeerd!

Dat de PLO-leider Abbas de verkiezingen heeft geannuleerd is natuurlijk IsraŽls schuld. Rellen op de Tempelberg is IsraŽls schuld. Chronische armoede en ellende in de gebieden die onder controle staan van het bewind in Ramallah en onder Hamas in Gaza is IsraŽls schuld. Dat de Palestijnse terreurgroepen in Gaza raketten afvuren op IsraŽlische steden en dorpen en dat daar doden bij vallen, is IsraŽls eigen schuld.í

De combinatie van geweld en het verhaal van de "uitzetting" van Palestijnse burgers in de wijk Sheikh Jarrah werd voorpaginanieuws in de internationale media. Amnesty International riep zoals gebruikelijk de IsraŽlische autoriteiten op onmiddellijk een einde te maken aan de huisuitzettingen en het verdrijven van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem. Josef Borell de anti-IsraŽl EU-buitenlandchef eiste van IsraŽl ďhet geweld op de Westelijke Jordaanoever, en in en nabij de Gazastrook en in Oost-Jeruzalem onmiddellijk te stoppenĒ. Ook het Midden-Oosten Kwartet (Europese Unie, Rusland, de Verenigde Staten en de Verenigde Naties ) drongen er bij IsraŽl op  aan ďterughoudendheid te betrachtenĒ te midden van de voortdurende raket beschietingen vanuit Gaza op IsraŽlische burgerdoelen wat niets anders dan een regelrechte oorlogsmisdaad genoemd moet worden.

De Biden-administratie, bekritiseerde IsraŽl en stelde de Joodse staat verant≠woordelijk voor de onrust op de Tempelberg in Jeruzalem. De IsraŽlische regering reageerde met de opmerking dat elke internationale interventie eenvoudig zou dienen als ďbeloningĒ voor de relschoppers en dat de VS en de internationale gemeenschap zich daarom moeten onthouden van tussenkomst in het aanhoudende geweld in de hoofdstad van IsraŽl. Na kritiek vanuit IsraŽl zei Biden later dat IsraŽl het recht heeft zich te verdedigen. Gedurende zijn functie van vice-president onder Barack Hoessein Obama heeft hij laten zien een trouwe vriend van Mahmoud Abbas en trawanten te zijn en heeft hij acht jaar lang meegeholpen IsraŽl te demoniseren en het PLO bewind op allerlei manieren terzijde gestaan.Biden's Impending Billions to Palestine | Middle East Centre

De volledige verantwoordelijkheid voor de huidige situatie ligt niet bij Israel maar bij de terroristische organisaties in Gaza en bij de ongebreidelde ophitsing door het PLO-bewind van Mahmoud Abbas in Ramallah.

Dit is wat de hoge Hamas-ambtenaar Fathi Hammad tweette: ďMensen van Jeruzalem, we willen dat jullie de hoofden van de Joden afhakken met messen. Koop een mes. Het kost vijf sjekel. Slijp het en snijd met je hand hun slagader door en snijd gewoon (hun koppen) af. De Joden hebben corruptie verspreid en hebben met arrogantie gehandeld, en hun moment van afrekening is gekomen. Het moment van hun vernietiging door jouw handen is aangebroken.

Deze oproep doet mij terugdenken aan eerdere oproepen om Joden te slachten waaronder de lynchpartij in Ramallah toen twee IsraŽlische reservisten op 12 oktober 2000, per ongeluk op PLO-gebied terechtkwamen en daar op beestachtige wijze werden vermoord.

De Palestijnse terreurgroepen zoals de PLO en Hamas voeren al jaren een trefzekere strategie om de sympathie van de wereld te winnen: vuur raketten af ​​op IsraŽlisch grondgebied, activeer een IsraŽlische reactie en wacht op de wereldwijde verontwaardiging tegen de reactie van IsraŽl. Dat IsraŽlische burgers talloze keren per dag de schuilkelders in moeten om zich tegen de raketaanvallen te beschermen, dat haalt het nieuws nauwelijks. Soms komen ze te laat met alle gevolgen van dien. Tot en met 15 mei hebben de Palestijnse terreurgroepen in Gaza 2300 raketten op IsraŽlische burgerdoelen afgevuurd. IsraŽl zegt dat het Iron Dome (raketafweersysteem) meer dan 90 procent van deze raketten op weg naar bevolkte gebieden in IsraŽl heeft onderschept en daarmee honderden levens heeft gered.

 

Vier van de negen IsraŽlische slachtoffers van Hamas-raketbeschietingen in IsraŽl. Van links naar rechts: Nadin Awad (een Arabische inwoner van IsraŽl)Soumya Santosh, IDF-sergeant Omer Tabib en Leah Yom Tov [beeldbron: Canva.com]

Zoals gebruikelijk lanceren de Palestijnse terreurgroepen hun raketten weer vanaf doelen in Gaza zoals bij scholen, ziekenhuizen en woningen van burgers die op deze manier als menselijke schilden worden gebruikt. Dat doen ze in de hoop dat IsraŽl dat gebied zal bombarderen en er burgerslachtoffers bij vallen dan kan de mainstream media IsraŽl daarop veroordelen. Ook wat dat betreft succes verzekerd.

Als reactie op de raketregen is IsraŽl als tegenreactie begonnen door terreurdoelen in Gaza te bestoken. Zo hebben IsraŽlische luchtaanvallen het hoofdbureau van politie in Gaza-stad verwoest en ook een gebouw van negen verdiepingen waarin de inlichtingendiensten van Hamas waren gevestigd en het commando van de groep die verantwoordelijk is voor het plannen van aanslagen in de Bijbelse gebieden Samaria en Judea IsraŽls aloude thuisland. Het bombardement gebeurde nadat de bewoners waren gewaarschuwd om te vertrekken. Ook vuurde een drone voor het bombardement vijf waarschuwingsraketten af.

 

IsraŽlische vergeldingsacties op Hamas bolwerken in Gaza

Op woensdag 12 mei richtte Hamas 100 raketten op de IsraŽlische stad Beersheba en ontketende een spervuur ​​van 130 raketten richting Tel Aviv. Een raket doodde een vrouw in Rishon LeZion, en een andere raakte een bus in Holon, waarbij drie mensen gewond raakten. Terwijl de raketten richting IsraŽl vlogen, brulden moskeeŽn in Gaza met gezangen van 'Allah is groot', 'overwinning voor de islam' en 'verzet'.

Tot dusver zijn maar liefst 300 door de Palestijnse terreurgroepen op IsraŽl afgevuurde raketten binnen de grens van Gaza terechtgekomen. Daarbij zijn 17 inwoners van Gaza om het leven gekomen. Zoals gebruikelijk zijn deze doden weer door Hamas en de diverse nieuwsbrengers toegevoegd aan de lijst van de door IsraŽl veroorzaakte slachtoffers als omgekomen bij IsraŽlische bombardementen. Inmiddels heeft Hamas ook een nieuwe raket ter beschikking die in staat is overal in IsraŽl toe te slaan.

De oorlog van de Palestijnse Arabieren tegen IsraŽl is een oorlog tegen Joden. Het is een oorlog met als doelstelling de staat IsraŽl uit het Midden-Oosten te verwijderen zoals de handvesten van de PLO en Hamas duidelijk maken. Dit is iets wat de mainstream media en politici eenvoudigweg weigeren te erkennen of te rapporteren.

Het is het recht en de plicht van elke staat om zijn burgers te beschermen, en dat is wat IsraŽl doet. De internationale gemeenschap heeft de plicht om het raketvuur en het Palestijnse terrorisme tegen IsraŽlische burgers op de sterkste manier te veroordelen, en om IsraŽls recht op zelfverdediging te steunen. Geen enkel land in de wereld zal accepteren dat ze bestookt worden met raketten, dus ook IsraŽl niet.

Ook het in de brand steken van velden en gewassen is weer begonnen. Op zondag 9 mei braken ten minste 35 branden uit in het zuiden van IsraŽl, op akkers, velden, bossen en natuurreservaten, toen terroristen uit Gaza brandgevaarlijke ballonnen lanceerden naar de Joodse staat te midden van een hittegolf in het late voorjaar. De IsraŽlische nieuwssite Walla meldde dat de branden erg genoeg waren om de treindienst tussen de steden Ashkelon en Netivot stil te leggen, en dat een brandgevaarlijk apparaat op de treinsporen belandde.

De IsraŽlische brandweer- en reddingsdiensten werkten samen met vrijwilligers en IDF-soldaten om de branden te beheersen. Het belangrijkste epicentrum van de branden was Kibbutz Beíeri nabij de grens met Gaza, waar aanzienlijke gebieden werden verbrand. Er waren ook branden in de omgeving van de stad Sderot.

En zo gaat de terreur van de Palestijnse doodscultuur in Gaza onverminderd door. De internationale gemeenschap kan weer tevreden toekijken hoe al die miljoenen dollars en euroís die het maandelijks naar Gaza en Ramallah stuurt weer goed besteed wordt.

De raket≠aanval≠len vanuit Gaza worden voortgezet, evenals de aanvallen van moslim oproerkraaiers op Joden en Joodse eigen≠dommen. In Haifa, Lod, Akko, Tiberias en Arabische steden in heel IsraŽl worden autoís met stenen bekogeld, autoís en Synagogen in brand gestoken en persoonlijke eigen≠dommen vernield. In Acco werd een 65-jarige vrouw aangevallen door Arabieren, die haar en de taxichauffeur die haar reed probeerden te lynchen. Als reactie op de pogroms zijn Joodse jongeren begonnen met het vernielen van Arabische eigen≠dommen.

Er raasde opnieuw een storm van nazi-antisemitisme/Jodenhaat over de wereld. Wereldwijd vallen er jaarlijks bij terreuraanslagen van islamitische extremisten duizenden doden, maar daar richt de aandacht zich niet op. Honderdduizenden gingen de staat op om te demonstreren tegen IsraŽls Ďbrutaliteití haar eigen bevolking te beschermen tegen een Moloch doodscultuur in Gaza die uit is op haar vernietiging.

 

Volgelingen van de Ďvredelievende religie.í

 

Zie hier en hier hoe Jodenhaat ook in onze tijd nog steeds een onuitroeibare ziekte blijkt te zijn. De Nederlandse regering onder leiding van de WEF-sekte puppet Mark Rutte was zelfs zo brutaal zich met de onafhankelijke rechtspraak in IsraŽl te bemoeien. In een verklaring kwam de bemoeial met de volgende uiteenzetting:ďIk heb erop aangedrongen de Palestijnse families in Sheikh Jarrah die bedreigd worden met uitzetting, permanent in hun huis te laten blijven.ĒRutte doelt hier op een particulier geschil. Het gaat een rechtszaak en toont met zijn uitspraak disrespect voor de democratische grondbeginselen van een ander land.

 

Al helemaal omdat het IsraŽlische Hooggerechtshof een uitstekende reputatie heeft. Rutte roept hiermee op om Joden te discrimineren bij het uitoefenen van hun (eigendoms-) rechten. Het geheel komt neer op zowel het schofferen van een bevriende natie als een klap in het gezicht van de Joden in Nederland. Als Rutte zo graag wil dat de Palestijnse wanbetalers er blijven wonen, laat Nederland dan hun huur betalen. Sigrid Kaag (D66) bijvoorbeeld wil dat vast met plezier doen. Maar misschien kan de bemoeial Rutte zich beter op de grote problemen in ons eigen land focussen, in plaats van zich te mengen in het rechtssysteem van een ander land. Maar goed, Rutte zal wanneer ze hem daarover aanspreken er waarschijnlijk Ďgeen herinnering' meer aan hebben of zoals hij dat tegenwoordig formuleert Ďeen verkeerde herinneringí.

 

Simon HatzadikJoden bezoeken in 1918 het graf van Simon Hatzadik ('Simon de rechtvaardige'). De grond bij het graf werd in 1875 door Joden gekocht en er verrees een Joodse buurt.

In onder andere Berlijn en Londen, werden demonstranten gefilmd die Joden in het Arabisch opriepen zich Khaybar te herinneren. Khaybar is een oase die ongeveer 150 kilometer ten noorden van Medina in Saoedi-ArabiŽ ligt. Voor de komst van de islam werd deze plaats door Joden bewoond. Khaybar is vooral bekend geraakt door de Slag bij Khaybar. Tijdens deze slag, in het jaar 628, veroverde de Ďprofeetí Mohammed Khaybar op de Joden. Veel Joden werden hier door Mohammed en zijn volgelingen vermoord.

Dat is dus waartoe de demonstranten oproepen: het uitroeien van de Joden! In Londen waren ongeveer 100.000 mensen op de been om tegen IsraŽl te protesteren waaronder Jeremy Corbyn, een gevaarlijk sujet met diepe antisemitische gevoelens die de menigte toesprak. Corbyn is de voormalige leider van de Britse Labour Party, de partij die hij moest verlaten onder een golf van aantijgingen van antisemitisme. Hij werkte ooit voor de Iraanse staatstelevisie en dat zegt al genoeg. Ook legde hij zonder schroom bloemen op het graf van Palestijnse terroristen die verantwoordelijk waren voor de moordpartij op de IsraŽlische sporters tijdens de Olympische Spelen van 1972. Tijdens een debat aan de universiteit van Cambridge in 2009 uit hij openlijk zijn sympathie uit voor zelfmoord terroristen en de beweegredenen van de Palestijnse zelfmoordterroristen.

Op zondag 16 mei reed er colonne autoís met Palestijnse vlaggen rond door Joodse wijken van Londen, terwijl door een luidspreker werd opgeroepen om Joodse vrouwen te verkrachten en Palestina te bevrijden. Zo ziet pure Jodenhaat er uit. Dat de terreurbeweging Hamas al jaren in de Gazastrook een wreed terreurregime voert en de mensenrechten daar met voeten treedt, wordt ze niet aangerekend en al evenmin dat kinderen en vrouwen de kogels moeten opvangen die voor deze Moloch doodscultuur bestemd zijn. Burgers die omkomen worden gemakshalve martelaren voor de islam genoemd. Het gaat om een doodscultuur en dat bevestigen ze zelf: 'We hebben geen probleem met de dood. We zijn niet zoals de IsraŽli's. We verlangen naar de dood en het martelaarschap. Elke moeder moet haar kinderen opvoeden met haat voor de zonen van Sion.' De burgers leven in een despotisch geleide islamitische dictatuur die maar ťťn doel heeft: IsraŽl vernietigen en de Joden de zee indrijven. Het gaat om een door de duivel gedreven oorlogszuchtige bende die de dood en het martelaarschap tot het hoogst haalbare beschouwen.

Hamas bendeleiders waar de demonstranten zo dol op zijn omdat ze raketten afvuren op IsraŽlische burgerdoelen.

Bij verschillende pro-Palestijnse demonstraties in Nederland werd de terreurgroep Hamas openlijk geprezen, en werd met leuzen opgeroepen om Joden af te slachten. Het is niet zo dat al die demonstrerende schreeuwers zich in werkelijkheid zo druk maken om de dood van vrouwen en kinderen in Gaza want dat doen ze ook niet wanneer bijvoorbeeld Palestijnen in SyriŽ worden vermoord en elders tientallen mensen de dood in worden gejaagd. Dan zijn er geen demonstraties waarin de daders worden veroordeeld. Pas wanneer IsraŽl erbij betrokken is, komen de IsraŽlhaters, antisemieten en fascisten met hun ranzige kreten tevoorschijn en hoereren ze naar hartenlust met de moorddadige Palestijnse terreurgroepen.

Het maakt de demonstranten niets uit dat de islamo-fascistische terreurorganisatie Hamas met geweld de controle in Gaza heeft overgenomen en gezorgd voor een nachtmerrie voor de Arabische burgers. Het maakt ze niet uit dat Hamas bij gewelddadigheden met het IsraŽlische leger zich verplaatsten met een horde kinderen om zich heen die als schietschijf worden gebruikt. Het maakt ze niet uit dat ze bommen en raketten opslaan in ziekenhuizen, moskeeŽn en in huizen van gewone burgers. Het is een treurige waarheid dat terrorisme gevoed en gekoesterd moet worden. Zoals veel landen en gezinnen hun kinderen opvoeden tot verdraagzaamheid, zo geven de Palestijnse terreurgroepen er de voorkeur aan hun zonen en dochters de weg van de haat en terreur te wijzen. En zo vanaf de jongste kinderjaren jarenlang te zijn Ďopgevoedí is het geen wonder dat deze gehersenspoelde kinderen het pad van de terreur kiezen.

 

In plaats van al die miljoenen - van de voornamelijk gulle donoren uit het Westen en met name Qatar- te investeren in de opbouw van een gerespecteerde samenleving, verdwijnt het geld naar buitenlandse rekeningen of wordt het bijvoorbeeld door Hamas geÔnvesteerd in het bouwen van raketten, het graven van terreurtunnels en het houden van parades waarin de vernietiging van Israel wordt gepropageerd. De donoren die geloven in de geschiedenis van Ďbezettingí en Ďbelegeringí van Gaza door IsraŽl, gaan gewoon door met doneren aan deze bende die hun kinderen aan hun god Bašl aanbieden als martelaren en lof zingen als deze kinderen sterven wanneer ze als menselijke schilden zijn ingezet. De huidige situatie in IsraŽl is een uitstekend voorbeeld van een asymmetrisch conflict waarin een terreurorganisatie (Hamas) oorlog voert tegen een democratische staat (IsraŽl) door raketten op burgercentra te laten regenen.

 

Hamas plaatst zijn raketlanceerinstallaties niet op plekken waar er geen Palestijnse doden kunnen vallen, zoals aan de grens. Integendeel, het zet deze met opzet neer centraal in Gaza, in dichtbebouwd gebied. Ze offeren doelbewust de eigen bevolking op om daarmee de wereldopinie tegen IsraŽl op te zetten. En daar zijn ze al jaren bijzonder succesvol in. In 2008 noemde Hamas parlementslid Fathi Hammad dit gebruik ďzeer succesvolĒ: ďWij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.Ē Deze tactiek van het Ďmenselijk schildí is echter een oorlogsmisdaad, verboden in de Geneefse Conventie van 1949 en dat geld ook voor het schieten van raketten op IsraŽlische burgers.

 

Hamas wil de eigen bevolking zichtbaar laten lijden, en de schuld daarvoor in de schoenen van IsraŽl schuiven. Daarbij oefenen ze hun terreur uit op onschuldige Arabische mannen, vrouwen en kinderen. Ze zijn tegen elke erkenning van IsraŽls bestaansrecht; zij zijn tegen elke vorm van normalisatie met IsraŽl; zij zijn tegen elke vorm van vredesbesprekingen met IsraŽl en hebben herhaaldelijk elk vredesproces met IsraŽl als een daad van verraad bestempeld. Zij zeggen dat zij vastbesloten zijn de strijd tegen IsraŽl voort te zetten en dat zij absoluut niet van plan zijn het bestaansrecht van IsraŽl te erkennen.

Wie de kijker al jaren laat meedrinken uit anti-IsraŽl gifbeker is Al Jazeera. Deze in Doha de hoofdstad van Qatar gevestigde zender die eigendom is van de Qatarse leider Tamin bin Hamad al-Thani, trakteert de kijkers al jaren op een stortvloed van anti-IsraŽlische propaganda. De Jodenhaat druipt werkelijk van het scherm af. Ook nu blijkt deze zender weer een regelrechte propaganda-arm van de bloeddorstige Hamas terroristen in Gaza te zijn. Praktisch alle doden in Gaza worden zoals gebruikelijk weer aan IsraŽl toegeschreven. Er wordt met geen woord gerept over door IsraŽl geliquideerde Hamas en Islamitische Jihad terroristen waarvan het aantal wordt geschat op 250. Die worden net is in de vorige oorlogen waarschijnlijk gewoon weer aan de lijst van burgerslachtoffers toegevoegd.

Burgerslachtoffers?

In de reportages zijn continu terugkerende uitspraken te horen als occupied Ramallah- occupied West Bank- occupied East Jerusalem- occupied Bethlehem en occupied Palestine. Er bestaat echter geen occupied Ramallah. De stad is reeds in 1995 officieel aan de Palestinian Liberation Organisation (PLO) overgedragen evenals Jericho, Tulkarem, het Bijbelse Sichem (het huidige Nablus) Qalqilya en Bethlehem.

De PLO heeft in Ramallah haar hoofdkwartier, met het presidentsterrein (de Mukataa) de Palestijnse Wetgevende Raad en het Palestijnse parlement. Er is geen sprake van bezetting. Er bestaat geen occupied West Bank want dit is IsraŽls aloude thuisland Samaria en Judea. Er bestaat geen occupied Oost Jeruzalem want deze stad is al ruim 3000 jaar de ongedeelde stad van de kinderen van IsraŽl. Er bestaat al helemaal geen occupied Palestina. De naam is een creatie van de Romeinse keizer Hadrianus en is niet de naam van een land maar slechts een geografische naam. Het woord Palestina is zelfs geen Arabisch woord. Hadrianus leidde de naam af van de Latijnse naam Philistia genoemd naar de Filistijnen, de vroegere erfvijand van IsraŽl om de Joodse connectie met het Beloofde Land volledig uit te wissen. Philistia werd later verbasterd in Palistina of Palestine.

De berichten wat er allemaal binnen Gaza gebeurt word door deze zender bijzonder gekleurd weergegeven. Zo gaf de verslaggever van Al Jazeera Samer Alawi, in september 2011 na te zijn gearresteerd door de IsraŽlische geheime dienst Shin Bet toe een Hamasagent te zijn geweest. Hij vertelde door deze terreurgroep te zijn gerekruteerd, en dat hij zijn positie bij Al Jazeera meerdere malen ten gunste van Hamas had gebruikt. Dit bericht staat echter niet op zichzelf want ook westerse journalisten maken zich op grote schaal schuldig aan dit soort uitwassen. In een exclusief artikel voor Honest Reporting, verteld journalist Hunter Stuart hoe hij de realiteit onder ogen heeft gezien hoe de pro-Palestijnse media aan het werk is. Het was hem al snel duidelijk dat de meeste nieuwsbrengers nieuws wilden die het lijden van de Palestijnen zouden onderstrepen en de schuld op IsraŽl zouden leggen voor dat lijden.

Qatar staat bekend als ťťn van de grootste sponsoren van het hedendaagse moslimterrorisme. Onder de huidige leider emir Tamim bin Hamad al-Thani heeft Qatar zich ontwikkeld tot een gevaarlijke vijand van IsraŽl en ťťn van de belangrijkste sponsoren van diverse moordende islamitische terreurgroepen waaronder de terreurbeweging Hamas de demonen van ISIS, Al Qaeda, Boko Haram en terreurgroepen in LibiŽ. Na de oorlog van 2014 doneerde Qatar op de Donor Conferentie voor Gaza van 12 oktober 2014 in Cairo, maar liefst 1 miljard dollar voor de reconstructie van de Gazastrook.

Afbeelding Gellerreport 30 mei 2020.

Al-Jazeera is trouwens niet de enige die de kijker trakteert op desinformatie want ook andere Ďnieuwsbrengersí laten zien een regelrechte propaganda-arm van Hamas te zijn. Dat is op zich niet zo verwonderlijk want journalisten dienen zich volledig te conformeren aan de eisen van Hamas om verslag vanuit Gaza te mogen doen. Daarnaast heeft een buitenlandse journalist een kruiwagen nodig, een tolk en een adviseur. De Palestijnen kennen geen vrije journalistiek. Niet bij het huidige PLO-bewind in Ramallah, en ook niet bij Hamas. Piest men buiten de pot, dan is het wegwezen.

De berichtgeving over de gebeurtenissen in Gaza is er bewust op gericht het imago van de staat IsraŽl en het joodse volk te beschadigen. De door Hamas georkestreerde reportages over burgerslachtoffers, waaronder vrouwen en vooral kinderen, en verwoeste gebouwen, worden eindeloos herhaald en dat zien we ook op de Nederlandse nieuwszenders. Van de in totaal 4360 door de terreurgroepen afgevuurde raketten gedurende ďGuardian of the WallsĒ zijn er tenminste 550 binnen Gaza terechtgekomen. De burgers die hierbij om het leven zijn gekomen zullen om propandistische redenen, net als in voorgaande oorlogen, wel weer bij het aantal door IsraŽl veroorzaakte burgerdoden worden opgeteld. Men blijkt totaal geen interesse te hebben de kijkers van objectief nieuws over de kwestie te voorzien.

De desinformatie vierde weer hoogtij. Zo kreeg de anti-IsraŽl kliek ook nu weer ruimschoots de gelegenheid hun mening in kranten te verkondigen en kwamen ze weer opdraven om voor de televisie hun ranzige en dikwijls leugenachtige opmerkingen aan de kijkers te presenteren. Ze banaliseerden en minimaliseerden de raketbeschietingen vanuit Gaza en wezen IsraŽl aan alshoofdschuldige in het conflict. Dat de lanceerinrichtingen van Hamas zich te midden van burgers bevonden deed men af als IsraŽlische propaganda. De beelden van ruÔnes, zwaar gewonde burgers en dode kinderen in Gaza werden gebruikt om IsraŽl aan de schandpaal te nagelen terwijl IsraŽl er alles aan deed het aantal burgerslachtoffers juist te minimaliseren. IsraŽl waarschuwde steeds van tevoren waar de bombardementen zouden plaatsvinden.

Dat gebeurde ook op zaterdag 15 mei toen IsraŽl een uur van tevoren waarschuwde van plan te zijn de Al Jalla toren in Gaza te bombarderen. In dit gebouw waren kantoren gevestigd van verschillende internationale media, waaronder Associated Press en Al Jazeera de door de Moslimbroederschap gecontroleerde zender. Klik hier voor de video waarin te zien is hoe het gebouw met de grond wordt gelijk gemaakt. In het gebouw bevonden zich ook meerdere kantoren van Hamas waaronder wapenproductie en militaire inlichtingen. Daarnaast bood het onderdak aan een bureau voor de islamitische jihad. De in het gebouw gevestigde media hebben nooit gerapporteerd over hun buren/gastheren.

Het was verbijsterend te constateren dat de anti-IsraŽl kliek opnieuw steun verleende aan een beweging die vrouwen discrimineert, die politieke tegenstanders ophangt, van daken van flatgebouwen gooit en ze door vuurpelotons met kogels laat doorzeven. Toch ondervonden ze steun. In een ongepland Tweede Kamerdebat over de situatie, op 19 mei, lieten linkse Kamerleden weer een golf van haat horen aan het adres van IsraŽl. De Joodse staat werd zelfs van opzettelijke kindermoord beschuldigd. Het SP-Kamerlid Jasper van Dijk vergeleek IsraŽl met de meedogenloze vechtmachine ĎRobocopí en de Palestijnen met een mishandelde ĎPietje Belí. Uit alle macht werd geprobeerd de waarheid te verhullen over de situatie en met name over de betrokkenheid van Iran. De dochter van D66-minister Sigrid Al-Qaq Kaag, Inas al-Qaq, schreef medio mei op Instagram dat Hamas zich bedient van ďthuisgemaakte raketten die een groep vluchtelingen gebruikt om terug te vechten tetgen het vijfde machtigste land op de wereld, IsraŽlĒ. Zij is ook de dochter van Anus Al-Qaq, een topman van de terreurorganisatie PLO. De aartsterrorist Yasser Arafat was een huisvriend van de familie Al-Qaq-Kaag.

Dat de informatieverstrekking ook eerlijk kan zonder anti-IsraŽlische propaganda liet Sky News uit AustraliŽ zien. Op deze video werd onder meer de gepensioneerde kolonel en vroegere bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan Richard Kemp aan het woord gelaten. Gedurende ďOperation Protective EdgeĒ (Operatie Beschermende Rand) tegen de terreurbeweging Hamas in Gaza in 2014 zij Kemp vertrouwd te zijn met het soort vijand waarmee IsraŽl wordt geconfronteerd, en de omgeving waarin het moet vechten. Over de hele wereld maken ďIslamitische extremisten gebruik van zeer vergelijkbare tactiekenĒ.

IsraŽl vernietigd Hamas tunnels en dood tientallen terroristen

Wat de geschiedenis in zal gaan als een briljante militaire operatie van het IsraŽlische leger, vond plaats tijdens een aanval van 40 minuten op het tunnelnetwerk de ďMetro van HamasĒ in Gaza waarbij IsraŽl kilometers aan tunnelnetwerken vernietigde.

Een onderdeel van Hamasí kilometers lange Metro netwerkĒ

Het bombardement was de grootste IsraŽlische aanval sinds het uitbreken van de gevechten. De IDF misleidde Hamas door hen de indruk te geven van een op handen zijnde grondcampagne in Gaza. Dit verleidde Hamas er toe zijn anti-tank raketteams en mortierploegen, die waren opgesteld om IsraŽlische troepen aan te vallen, hun netwerk van ondergrondse tunnels in te sturen om van daaruit de IsraŽlische troepen aan te vallen. Toen de val eenmaal was gezet en Hamas en islamitische Jihad-terroristen zich in de tunnels bevonden, begon het bombardement. Vliegtuigen lieten in precisie-aanvallen meer dan 450 bommen op 150 doelen afwerpen. Hoeveel terroristen er bij dit bombardement om het leven zijn gekomen is niet duidelijk maar dat moeten er tientallen zijn geweest.

Het aanzetten van geweld tegen de staat IsraŽl komt onder meer uit de koker van de as van het kwaad Turkije, Iran, Hezbollah en de Palestijnse terreurgroepen.Het spervuur van dodelijke raketten vanuit Gaza op IsraŽlische burgerdoelen (een regelrechte oorlogsmisdaad) is een poging om maximale verliezen toe te brengen aan het IsraŽlische volk. Het maakt deel uit van een goed georkestreerde campagne van de genoemde landen om IsraŽl van de kaart te vegen.

 

Deze vernietigingsdrang is niet nieuw want zelfs voor-en tijdens de 2e Wereldoorlog kozen Arabieren de kant van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog en spanden zij samen met Hitler om zoveel mogelijk Joden te doden. Er is niets veranderd sinds nazi-collaborateur Hajj Amin al-Hoesseini in de Tweede Wereldoorlog bij Hitler op bezoek ging en de nazi's opriep om ook de Joden in het land IsraŽl te vernietigen.

 

Grand Mufti and Hitler + MDAAZoek de verschillen. De nazi collaborateur Hajj Amin al-Hoesseini, van Jeruzalem, bij Hitler op bezoek om te bespreken hoe ook hij kon bijdragen aan de vernietiging van het Joodse volk. Links onder Hassan Nasrallah de terreurleider van Hezbollah en rechts Ismail Haniyeh van Hamas die beide van plan zijn het Joodse volk van de aardboden te verwijderen.

 

In hun bloeddorst verschillen de huidige terreurbewegingen niets van de Mufti. Maar ook zij zullen er niet in slagen hun genocidale doelstellingen om het Joodse volk van de aardboden te verwijderen te realiseren. IsraŽl heeft precisiewapens wapens ontwikkeld om hun burgers te beschermen tegen oorlogsmisdaden zoals raketaanvallen vanuit onder meer Gaza, Libanon en SyriŽ. Ze kunnen de vijandraken waar ze maar willen.

 

Palestijnse terreurgroepen claimen de overwinning na elf dagen ďOperation Guardian of the WallsĒ.

Na 11 dagen van vijandelijkheden eindigde op 21 mei ďOperation Guardian of the WallsĒ, (Wachters van de muren) met een staakt-het-vuren. Deze militaire operatie is een verwijzing naar Jesaja 62:6 ďOp uw muren, o Jeruzalem, heb ik wachters aangesteld, die de ganse dag en de ganse nacht nimmer zullen zwijgen.Ē Gedurende deze periode werden er door de volgelingen van de vredelievende religie 4360 raketten (waaronder diverse nieuwe types) en mortiergranaten op IsraŽlische burgerdoelen afgevuurd, waarvan er 3573 het IsraŽlische luchtruim zijn binnengedrongen, er 680 in Gaza zelf neerkwamen en 280 in zee. Het luchtverdedigingssysteem Iron Dome onderschepte ongeveer 90% van het raketvuur. Elf IsraŽlische burgers werden gedood door raket- en mortiervuur. Een soldaat kwam om het leven toen een antitankraket zijn jeep raakte. Twee IsraŽli's stierven toen ze vluchtten naar een schuilkelder. Honderden mensen raakten gewond, de meeste oppervlakkig, en velen hadden angstaanvallen. De raketbeschietingen verstoorden het dagelijkse leven van mensen tot aan Eilat in het zuiden en Netanya in het noorden. In de gemengde Joods-Arabische steden kregen Joodse bewoners te maken met pogroms van Arabische medebewoners. Newspaper: Israel agrees to deploy "Iron Dome" in Gulf region - ANHA |  HAWARNEWS | English

Iron Dome

Uit gegevens van het ďCentral District of Fire and RescueĒ blijkt dat 10 synagogen en Overheidsinstellingen en 112 joodse huizen in brand zijn gestoken, 673 Joodse huizen vernield waarvan 386 geplunderd en 849 Joodse auto's in brand gestoken. In totaal werden en 12 Arabische huizen beschadigd en 13 Arabische auto's. Uit de gegevens blijkt ook dat 28 moskeeŽn werden gebruikt als wapenopslagplaatsen, waar stenen en molotovcocktails lagen opgeslagen. Ook werd er vanuit 22 islamitische gebedshuizen opgeroepen pogroms tegen Joden te beginnen waarbij ook het huis van een Arabisch gezin in Jaffa in brand werd gestoken door Arabieren. Klik ook hier voor meerdere verwoestingen.

Tijdens de oorlogshandelingen vernietigde IsraŽl meer dan 1500 terroristische doelen. Allemaal met de grond gelijk gemaakt waardoor de strategische en tactische capaciteiten van Hamas en de Islamitische Jihad ernstig werden beschadigd. Het IDF vernietigde schuilplaatsen en commando- en controlecentra, inlichtingendiensten, wapenmagazijnen, tientallen kilometers aan tunnels die door Hamas werden gebruikt als schuilplaatsen.

 

Naar schatting zijn er totaal 250 terroristen van Hamas en Islamitische Jihad om het leven gekomen waaronder 50 hogere-en 20 lagere commandanten en ongeveer 200 andere terroristen. Op 21 mei 2021 werd in Khan Yunis in Gaza een massale begrafenis gehouden voor deze terroristen. Volgens de Hamas propagandamachine zouden er in totaal 248 Palestijnen om het leven zijn gekomen waaronder 66 kinderen. Ten minste een aantal van deze slachtoffers is veroorzaakt door de eigen afgevuurde raketten waarbij acht leden van een Palestijnse familie omkwamen op de eerste dag van de huidige ronde van gevechten in Gaza en dus niet zoals is gemeld vanwege IsraŽlische bombardementen. Het naar buiten brengen van het aantal doden en gewonden in Gaza staat onder supervisie van Hamas en die maakt geen onderscheid of het burgers zijn, gesneuvelde terroristen of gedood door eigen vuur.

Wat zich ook steeds herhaald zijn de lichamen die voor het oog door de straten gedragen worden en die bij een luchtalarm plotseling geen doden meer blijken te zijn.

Alleen al de Al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Islamitische Jihad, verloren minimaal 19 militieleden (beeldbron: Arabna)

Net als na beŽindiging van de vorige door de Palestijnse terreurgroepen begonnen oorlogen, claimen zo ook nu weer de overwinning op wat men de zionistische vijand noemt. Ze geloven in hun eigen leugens want in werkelijkheid hebben de terreurgroepen opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. Volgens de IsraŽlische minister van Inlichtingen Eli Cohen smeekte Hamas "om een ​​staakt-het-vuren".

 

Deze oorlogsmisdadigers zouden door de internationale gemeenschap ter verantwoording moeten worden geroepen maar ook nu kwamen onder meer de Verenigde Naties en de Amerikaanse regering onder Jo Biden Hamas te hulp. Biden deed precies hetzelfde wat ook Barack Hoessein Obama tot drie keer toe deed;voorkomen dat ze voor altijd zou worden uitgeschakeld. Zo stuurde Obama in 2014 John Kerry naar de regio compleet met reddingsboei om Hamas te behoeden voor een totale ondergang. Inmiddels hebben diverse donoren al weer financiŽle hulp toegezegd voor de wederopbouw van Gaza. Zo heeft het terreurstaatje Qatar maar liefst 500 miljoen dollar toegezegd en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken 75 miljoen. Ook de Europese Unie en Nederland zullen niet achterblijven zeker niet nu Sigrid Kaag (D66) als tijdelijk minister van Buitenlandse zaken is aangesteld. Zij staat er om bekend met gulle hand Ďontwikkelingshulpí aan terreurorganisaties te geven.. De donoren zeggen dat het gaat om ďhumanitaire hulpĒ maar iedereen weet wie er aan de macht is het terreurbolwerk Gaza. Hoe naÔef kun je zijn!

Ismail Haniyeh hoofd van het politieke bureau van Hamas feliciteerde, de Palestijnen met ďde strategische en goddelijke overwinning, die werd behaald door de moedige verzetskrachten." Terwijl de raketten richting IsraŽl vlogen werd een familielidvan deze terreurleider verzorgt in een IsraŽlische ziekenhuis in Tel Aviv. Abu Hamza, woordvoerder van de Al-Quds Brigades van de Islamitische Jihad, kraaide dat de Palestijnen IsraŽl in "ongekende existentiŽle, historische problemen" hadden gebracht. Hij voegde eraan toe: "We zijn erin geslaagd de vijand en zijn kuddes kolonisten in bedwang te houden", en bedankteIran met de woorden: "Jullie zijn partners in onze overwinning." Abu Ubaida, de woordvoerder van de gewapende vleugel van Hamas, was eveneens opgetogen: "Met de hulp van Allah konden we de vijand, zijn kwetsbare entiteit en zijn woeste leger vernederen." De hoogste leider van Iran, de middeleeuwse en genocidale ayatollah Khamenei, tweette: ďIk dank Allah voor zijn hulp en de eer die hij zijn Palestijnse strijders heeft geschonken. Ik feliciteer hem mij met de overwinning op de zionistische criminelen. " Ook in Iran vierden ze de Ďoverwinningí op IsraŽl! Het geweld van de Palestijnse terreurgroepen zou trouwens nooit mogelijk zijn geweest zonder kennis, financiering en expertise van Iran. Het is al jaren bekend dat de IraniŽrs de grootste exporteurs zijn van instabiliteit en terreur en dood en vernietiging in het Midden-Oosten.

Zelfs terwijl ze nog tientallen lichamen van dode Hamas-terroristen uit de 'Metro'-tunnels onder Gaza-stad vandaan haalden, barstte de feestvreugde over hun 'overwinning' op IsraŽl en de Joden los. Hamas heeft hen ervan overtuigd dat de dood en vernietiging nodig was om Al Aqsa en de Tempel≠berg te verdedigen tegen de Joden.

De beelden van over≠winnings≠feesten maken duidelijk dat deze oorlog zeker niet de laatste Gaza-oorlog zal zijn. Hamas weet de bevolking er kennelijk van te overtuigen dat ze, ondanks de zware prijs die ze hebben moeten betalen, 'gewonnen' hebben, en dat ze dit opnieuw zullen proberen met steun van Iran,Turkije, en met financiŽle middelen van Qatar en Westerse donoren. Het is niet ondenkbaar dat de volgende aanval zal gebeuren in samenwerking met Hezbollah en SyriŽ en wie weet ook Iran in een poging om IsraŽl met een regen van raketten in een klap uit te schakelen.

De tragedie van de burgers in Gaza is dat ze worden gegijzeld door een leiderschap dat, decennium na decennium, geen lessen leert uit hun opeengestapelde nederlagen. Wanneer de Arabieren in 1948 het VN-verdelingsplan zouden hebben aanvaard, dan zouden ze vandaag een moderne staat hebben gehad en zouden er geen duizenden zijn omgekomen in de herhaalde dwaasheid oorlog te voeren tegen de Joodse staat. Hoe vaak hebben ze het al geprobeerd de Joodse staat van de kaart te vegen in 1948, 1956, 1967 en 1973, maar elke keer zwaar verliezend ondanks het herhaalde aanroepen aan Allah om hen de overwinning te schenken maar keer op keer blijkt die geen gehoor te geven aan hun oproepen. Zie hier hoe een Palestijnse moslima de waarheid spreekt over de gebeurtenissen.

Ook prominente Arabische schrijvers en politieke analisten achten de door Iran gesteunde Hamas verantwoordelijk voor het geweld en het bloedvergieten. Zij begrijpen wat de anti-IsraŽlische activisten over de hele wereld niet zien Ė dat Hamas niets dan rampspoed en wanhoop heeft gebracht aan de twee miljoen Palestijnen die onder hun heerschappij in de Gazastrook leven. Zij lijken ook te begrijpen dat IsraŽl geen oorlog voert tegen de Palestijnen, maar tegen een islamitische terreurgroep waarvan het handvest openlijk oproept tot jihad (heilige oorlog) en de uitroeiing van IsraŽl. Deze Arabieren zien ook dat de Palestijnen in Gaza geregeerd worden door terroristen die wapenopslagplaatsen in de buurt van ziekenhuizen en scholen plaatsen en kinderen als menselijk schild gebruiken.

Hoe ironisch dat Arabische moslims uithalen naar Hamas terwijl IsraŽl-haters over de hele wereld geen kwaad zien in zijn acties, inclusief het willekeurig afvuren van duizenden raketten op IsraŽl.ďEchte sympathie met het Palestijnse volk betekent zoeken naar oplossingen voor een daadwerkelijke en praktische vrede die hun veiligheid, beveiliging en ontwikkeling garandeertĒ, aldus de Saoedische schrijver en onderzoeker Abdulah Bin Binjad Al Otaibi. ďDe oplossingen zouden ook degenen (Hamas) moeten stoppen die bereid zijn om ĎPalestinaí en zijn bevolking in brand te steken.Ē Zie ook hoe deze Duitse EuroparlementariŽr het opneemt voor IsraŽl.

Wat voor soort politiek leiderschap herhaalt steeds dezelfde fout door om de paar jaar ten aanval te trekken en hopen dat de dode lichamen van hun mensen die ze beweren te vertegenwoordigen, hun sympathie zullen winnen als ze een beroep doen op slachtofferschap? Hamas heeft er samen met de Iraanse ayatollahs een gemeenschappelijke zaak vangemaakt om het Joodse volk uit de regio te verwijderen.

Doelen van Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen waren ruim van tevoren vastgesteld.

 

Er is geen land in de wereld wat zo goed op de hoogte is van de activiteiten van de vijand, als IsraŽl. Het IDF weet bijvoorbeeld precies in welke scholen, moskeeŽn, en ziekenhuizen, Hamas wapens heeft opgeslagen, welke huizen met boobytraps en andere explosieven zijn ondermijnt en waar de Hamasleiders zich bevinden. Nadat Hamas begon met het afschieten van raketten op IsraŽlische burgerdoelen, startte IsraŽl de militaire campagne "Operation Guardian of the Walls". Vastgesteld was dat Hamas over circa 14.000 raketten beschikte die voor een deel direct al werden uitgeschakeld waardoor de slagkracht al een flinke klap werd toegebracht met hulp van kunstmatige intelligentie, kruisverwijzingen naar bronnen en het analyseren van anomalieŽn. Hamas kon geen nieuwe raketten meer produceren omdat de 'productiecapaciteit voor raketten Hamas al in het begin van de campagne, werd uitgeschakeld.

 

Gazaís sterke man Yahiya al-Sinwar

 

Officieren van de Onderzoeksafdeling zeggen jarenlang te hebben gewerkt aan het verzamelen van inlichtingen zodat ze heel doelgericht een massa hoogwaardige doelen al in het begin van de oorlog konden uitschakelen waaronder Gaza's ondergrondse tunnelnetwerk- en raketproductiesystemen en een hele serie andere doelen. De inlichtingenafdeling boekte ook succes met het lokaliseren en vernietigen van de honderden langeafstandsraketten waarvan Hamas dacht dat ze goed waren opgeborgen maar waarvan IsraŽl precies wist waar ze opgeslagen lagen. Ook wisten ze precies waar de belangrijkste Hamas leiders zich bevonden waaronder Hamas-chef Yahya Sinwar maar die wist op het nippertje te ontsnappen. In vorige oorlogen verborgen ze zich steeds in bunkers onder ziekenhuizen in Gaza.

 

Deze Sinwar werd in 1988 door de Shin Bet opgepakt en in 1989 in IsraŽl veroordeeld tot vier maal levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de moord op twee IsraŽlische soldaten en de liquidatie van tientallen Palestijnse ďcollaborateursĒ. Hij was na 22 jaar opsluiting ťťn van de 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars die in oktober 2011 onder druk van Barack Hoessein Obama werd ingeruild voor ťťn enkele IsraŽlische soldaat korporaal Gilad Shalit. Na geheime interne verkiezingen in februari 2017 werd Sinwar tot opvolger gekozen van IsmaŽl Haniyeh als terreurleider in Gaza. Hij staat bekend als een onvoorspelbare, gewelddadige moslimextremist. Op 28 augustus 2017 zei hij in een interview  dat Hamas haar betrekkingen met Iran heeft hersteld en dat de Ayatollahs thans de grootste sponsor van (de Al Qassam Brigades), de gewapende vleugel van Hamas zijn.

Afbeelding

Hamas heeft geleerd internationaal te scoren wanneer ze hun kinderen gebruiken voor aangrijpende beelden die op de diverse zenders te zien zijn. De media smult van deze beelden door ze vervolgens snel en dramatisch uit te zenden.De Palestijnse terreurgroepen zijn er meesters in geworden op dit verlangen in te spelen en daarnaast de IsraŽlische militairen als meedogenloze, hardvochtige strijders neer te zetten.

Ook de wereldopinie keert zich al jaren tegen IsraŽl mede dank zij de mainstream media, die IsraŽl afschilderen als een van de meest onrechtvaardige en repressieve regimes ter wereld te zijn. Het gaat om een propagandasucces waar Josef Goebbels jaloers op zou zijn geweest. Hamas sprak, de UNRWA sprak en andere anti-IsraŽl-hulpdiensten in Gaza spraken, en de horde aanwezige journalisten brachten de anti-IsraŽlische propaganda en regelrechte leugens de huiskamers binnen van de argeloze wereldburgers die geen idee hebben dat ze worden belazerd en opgehitst. Ook de tv-kijkers worden weer getrakteerd op beelden alsof er in heel Gaza geen huis meer overeind staat. De strijd tegen IsraŽl en het Joodse volk wordt altijd met list, leugen en bedrog gevoerd.

Het gaat om een stel hypocrieten, verspreiders van leugens, leveranciers van door Hamas opgedragen propagandaboodschappen en verkopers van misleidende en gemanipuleerde informatie. Het barbarisme van Hamas wordt achterwege gelaten want anders komen ze Gaza niet meer binnen. In diverse antisemitische StŁrmer-dagbladen werd de achtergrond van de IsraŽlische militaire acties verzwegen of heel bewust in een leugenachtige context geplaatst. Dat is mede de reden dat het grote publiek tot de conclusie komt dat IsraŽl wreed en onmenselijk handelt. De vraag of er sprake is van recht of onrecht, hoeft niet eens meer gesteld te worden. Het antwoord is reeds gegeven door de internationale anti-IsraŽl kliek. Ze zijn totaal niet geÔnteresseerd in waarheidsvinding en is hun houding ronduit gevaarlijk want ze geven met hun kritiek op IsraŽl Hamas een vrijbrief om hun terreur te continueren. Bovendien weigert men de realiteit onder ogen te zien wat de jarenlange terreur van Hamas aan ellende teweeg heeft gebracht in IsraŽl, maar ook onder de burgerbevolking in Gaza.

De genocidale Iraanse ayatollahs aanstichters van Palestijnse terreur tegen IsraŽl

Tijdens de IsraŽlische militaire operatie in Gaza ďGuardian of the Walls", onderhielden hoge Iraanse functionarissen voortdurend contact met de leiders van Hamas en de Islamitische Jihad. Aan het einde van de militaire operatie gaf de opperste leider van Iran een steunbetuiging aan de beide terreurgroepen en feliciteerde hij hen met hun "overwinning op het zionistische regime". Tegelijkertijd beloofde Iran de steun te zullen handhaven en Hamas de middelen te verstrekken voor de productie van "duizenden nieuwe raketten. "Met het einde van de laatste agressie van het IsraŽlische regime, heeft het Palestijnse verzet het proces van raketproductie hervat", zei Fathi Hamad, een lid van het politbureau van Hamas, tijdens het Memorial Day-weekend door het door de staat gerunde Fars News Agency van Iran. "Onze fabrieken en werkplaatsen zijn opnieuw begonnen met de productie van duizenden raketten om de onverzettelijkheid van Al-Quds (Jeruzalem) en Tel Aviv te stoppen."

Deze Fathi Hamad is ook bekend vanwege de uitspraak: "We zullen onze kinderen leren, vanaf de kleuterschool tot de schoolgaande leeftijd, hoe ze ons land moeten helpen bevrijden.

 

De Moloch doodscultuur in Gaza is dol op hun kleine martelaren.Ze hebben dode kinderen nodig heeft om sympathie te winnen.

Kinderen worden al vanaf zeer jonge leeftijd onderworpen aan indoctrinatie. Er wordt hen geleerd dat de Joden de vijand zijn en dat het zijn plicht is om "Palestina te bevrijden" en om "IsraŽl en de zionisten te vernietigen". Dit komt allemaal tot uiting in de kinderprogramma's, het schoolcurriculum en de zomerkampen. Over de hele strook van Gaza worden ieder jaar tijdens de zomervakantie, duizenden kinderen in deze kampen ondergebracht.Het gaat om kinderen in de leeftijd van 7-15 jaar die worden getraind hoe ze Kassam raketten en granaten moeten afschieten, hoe ze bommen moeten maken, hoe ze met geweren moeten omgaan, hoe springladingen moeten worden gelegd en hoe ze vanuit hinderlagen kunnen toeslaan en wat ze moeten doen wanneer ze een IsraŽli te pakken krijgen.

Iran is al jarenlang grotendeels verantwoordelijk voor het verstrekken van de financiering en materialen aan Hamas die nodig zijn om geavanceerde raketten te produceren. Iraanse leiders hebben de afgelopen dagen duidelijk gemaakt dat ze Hamas zullen blijven bewapenen en financieren. Iran speelde een cruciale rol bij het uitlokken van de oorlog en de voorbereidingen ervoor door de beide Palestijnse terreurbewegingen. De middeleeuwse ayatollah Ali Khamenei, riep de Arabische massaís in Jeruzalem, Judea en Samaria in de weken voorafgaand aan de oorlog op om de al-Aqsa-moskee te ďverdedigenĒ en noemde IsraŽl een "terroristisch kamp". Iran was zelfs even rechtstreeks betrokken bij de oorlog door een drone vol explosieven vanuit SyriŽ over de Jordaanse grens met IsraŽl te sturen.

De drone werd door het IsraŽlische leger in de buurt van de IsraŽlische stad Beit Shean neergehaald .Ook vanuit Gaza zijn 6 drones van Iraanse makelij op IsraŽl afgevuurd. In augustus 2019 vuurde Iran acht Ďkiller dronesí vanaf Syrisch grondgebied op IsraŽl af maar dat werd door de IsraŽlische luchtmacht voorkomen. Na de geflopte aanslag gaf het IDF beelden vrij van de gepoogde drone aanval. In de video zijn terroristen te zien die een van de drones dragen. Volgens bronnen zijn daarbij ten minste 28 door Iran gesteunde terroristen omgekomen, waaronder 15 militairen van het Syrische leger, 8 Iraanse en 4 Hezbollah-terroristen. Iran heeft een groot drone-programma en heeft  onthuld dat het een nieuw type aanvalsdrone heeft met de naam ĎGazaí. De UAV heeft een bereik van 2.000 kilometer.

Ook de onder controle van Iran staande Hassan Nasrallah de leider van Hezbollah was op 25 mei weer even uit zijn bunker tevoorschijn gekomen en zei dat dat de dat Gazaanse groepen hadden bewezen dat niemand stil kan zitten wanneer IsraŽl de heilige plaatsen aanvalt of het recht van de Palestijnen op de stad probeert te ondermijnen en waarschuwde dat zijn groep de volgende keer mee zou kunnen doen. "De IsraŽli's moeten begrijpen dat het doorbreken van de heilige stad en de Al-Aqsa-moskee en heiligdommen niet zal stoppen bij het verzet in Gaza", zei Nasrallah, verwijzend naar de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem.

ďAlle verzetsbewegingen kunnen niet toekijken hoe dit gebeurt als de heilige stad echt in groot gevaar verkeert, Ēvoegde hij eraan toe. Hij beschreef het intense raketvuur op IsraŽl van de terreurgroep Hamas en anderen in Gaza als een "grote overwinning", ondanks de superioriteit van IsraŽl in de lucht. Ook suggereerde hij zijn arsenaal aan raketten te kunnen inzetten - veel krachtiger dan die van Hamas - ter ondersteuning van de Palestijnen.

De Libanese terreurleider Hassen Nasrallah

Er blijft een genocidale dreiging uitgaan richting IsraŽl van deze fascistische Shiíitische terreurbeweging Hezbollah. De IsraŽlische leiders realiseren zich maar al te goed dat Hezbollah ďPartij van AllahĒ in opdracht van Iran, vroeg of laat tot de aanval zal overgaan. Volgens de terreurgroep heeft het de capaciteit om elke dag 1.500 raketten op IsraŽl af te vuren, veel meer dan IsraŽl raketafweersystemen aankunnen. Indien een dergelijk scenario bewaarheidt wordt, dan zal IsraŽl worden gedwongen om met een ongekende vuurkracht te reageren om zijn eigen burgers te verdedigen.

Hezbollah heeft het zuiden van Libanon veranderd in ťťn grote wapenopslagplaats. In steden en dorpen, in valleien, bossen of in de nabijheid van rivieren, heeft Hezbollah zijn stellingen uitgebouwd op kinderspeelplaatsen, bij scholen en medische hulpcentra, particuliere woonhuizen en ziekenhuizen.Ook hebben ze een netwerk van tunnels gegraven van Beiroet tot Zuid-Libanon. Volgens ingewijden wil men de tunnels gebruiken om bij een nieuwe confrontatie met Israťl snel en onopgemarkt troepen te verplaatsen en zo het IsraŽlische leger te Ďverrassenímet een groot aantal tegenstanders.

Hezbollah heeft de macht in Libanon volledig overgenomen, inclusief de politieke instanties, het Libanese leger en veiligheidsdiensten. Steun aan Libanon door de Westerse leiders betekent vandaag dus steun aan Hezbollah. De Libanese regering is verplicht Hezbollah te verdedigen, en haar opdrachten trouw op te volgen. Opdrachten die in Iran worden geformuleerd. Het is behoorlijk pervers dat de Libanese regering Hezbollah heeft omarmd, die honderdduizenden Libanese burgerdoden kan veroorzaken door woonwijken te veranderen in oorlogsgebieden. Hiermee neemt de Libanese regering volledige verantwoordelijkheid voor alle acties van Hezbollah, waaronder die tegen IsraŽl, en voor de gevolgen voor Libanon en zijn gehele bevolking.

 

Vanwege de duizenden door Hezbollah ingerichte basis midden tussen de burgerbevolking zal een volgende oorlog zich juist daar afspelen. Burgerdoden zijn voor Hezbollah een diplomatiek wapen net als dat bij de Palestijnse terreurbeweging Hamas het geval is. Daar was Hezbollah ook in de oorlog van 2006 bijzonder succesvol mee. Hezbollah heeft in 2006 ervaren dat burgerdoden veroorzaakt door IsraŽl een strategische troef zijn, omdat zij diplomatieke druk opleveren om de militaire reactie van IsraŽl te beperken.

 

Ondanks alle haat en oproepen tot vernietiging zal het Joodse volk en de staat IsraŽl blijven bestaan, zo is het door de Bijbelse profeten voorzegd en zo zal het gebeuren. Zie hoe mooi de profeet Jesaja dat onder woorden heeft gebracht: Jesaja 41:10 -14 ďvrees niet, want Ik ben met u, zie niet angstig rond, want Ik ben uw God Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke Rechterhand. Vrees niet, gij wormpje Jacob, gij volkje IsraŽl! Ik ben het, die u help; luidt het woord des Heren, en uw Verlosser is de Heilige IsraŽls.Ē††

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud