Uit het nieuws 31-05-2021

 

Door: Franklin ter Horst To translate my newsletter into different languages, click here

 

Palestijnse terreurgroepen claimen de overwinning na elf dagen ďOperation Guardian of the WallsĒ.

Na 11 dagen van vijandelijkheden eindigde op 21 mei ďOperation Guardian of the WallsĒ, (Wachters van de muren) met een staakt-het-vuren. Deze militaire operatie is een verwijzing naar Jesaja 62:6 ďOp uw muren, o Jeruzalem, heb ik wachters aangesteld, die de ganse dag en de ganse nacht nimmer zullen zwijgen.Ē Gedurende deze periode werden er door de volgelingen van de vredelievende religie 4360 raketten (waaronder diverse nieuwe types) en mortiergranaten op IsraŽlische burgerdoelen afgevuurd, waarvan er 3573 het IsraŽlische luchtruim zijn binnengedrongen, er 680 in Gaza zelf neerkwamen en 280 in zee. Het luchtverdedigingssysteem Iron Dome onderschepte ongeveer 90% van het raketvuur. Elf IsraŽlische burgers werden gedood door raket- en mortiervuur. Een soldaat kwam om het leven toen een antitankraket zijn jeep raakte. Twee IsraŽli's stierven toen ze vluchtten naar een schuilkelder. Honderden mensen raakten gewond, de meeste oppervlakkig, en velen hadden angstaanvallen. De raketbeschietingen verstoorden het dagelijkse leven van mensen tot aan Eilat in het zuiden en Netanya in het noorden. In de gemengde Joods-Arabische steden kregen Joodse bewoners te maken met pogroms van Arabische medebewoners. Newspaper: Israel agrees to deploy "Iron Dome" in Gulf region - ANHA |  HAWARNEWS | English

Iron Dome

Uit gegevens van het ďCentral District of Fire and RescueĒ blijkt dat 10 synagogen en Overheidsinstellingen en 112 joodse huizen in brand zijn gestoken, 673 Joodse huizen vernield waarvan 386 geplunderd en 849 Joodse auto's in brand gestoken. In totaal werden en 12 Arabische huizen beschadigd en 13 Arabische auto's. Uit de gegevens blijkt ook dat 28 moskeeŽn werden gebruikt als wapenopslagplaatsen, waar stenen en molotovcocktails lagen opgeslagen. Ook werd er vanuit 22 islamitische gebedshuizen opgeroepen pogroms tegen Joden te beginnen waarbij ook het huis van een Arabisch gezin in Jaffa in brand werd gestoken door Arabieren. Klik ook hier voor meerdere verwoestingen.

Tijdens de oorlogshandelingen vernietigde IsraŽl meer dan 1500 terroristische doelen. Allemaal met de grond gelijk gemaakt waardoor de strategische en tactische capaciteiten van Hamas en de Islamitische Jihad ernstig werden beschadigd. Het IDF vernietigde schuilplaatsen en commando- en controlecentra, inlichtingendiensten, wapenmagazijnen, tientallen kilometers aan tunnels die door Hamas werden gebruikt als schuilplaatsen.

 

Naar schatting zijn er totaal 250 terroristen van Hamas en Islamitische Jihad om het leven gekomen waaronder 50 hogere-en 20 lagere commandanten en ongeveer 200 andere terroristen. Op 21 mei 2021 werd in Khan Yunis in Gaza een massale begrafenis gehouden voor deze terroristen. Volgens de Hamas propagandamachine zouden er in totaal 248 Palestijnen om het leven zijn gekomen waaronder 66 kinderen. Ten minste een aantal van deze slachtoffers is veroorzaakt door de eigen afgevuurde raketten waarbij acht leden van een Palestijnse familie omkwamen op de eerste dag van de huidige ronde van gevechten in Gaza en dus niet zoals is gemeld vanwege IsraŽlische bombardementen. Het naar buiten brengen van het aantal doden en gewonden in Gaza staat onder supervisie van Hamas en die maakt geen onderscheid of het burgers zijn, gesneuvelde terroristen of gedood door eigen vuur.

Wat zich ook steeds herhaald zijn de lichamen die voor het oog door de straten gedragen worden en die bij een luchtalarm plotseling geen doden meer blijken te zijn.

Alleen al de Al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Islamitische Jihad, verloren minimaal 19 militieleden (beeldbron: Arabna)

Net als na beŽindiging van de vorige door de Palestijnse terreurgroepen begonnen oorlogen, claimen zo ook nu weer de overwinning op wat men de zionistische vijand noemt. Ze geloven in hun eigen leugens want in werkelijkheid hebben de terreurgroepen opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. Volgens de IsraŽlische minister van Inlichtingen Eli Cohen smeekte Hamas "om een ​​staakt-het-vuren".

 

Deze oorlogsmisdadigers zouden door de internationale gemeenschap ter verantwoording moeten worden geroepen maar ook nu kwamen onder meer de Verenigde Naties en de Amerikaanse regering onder Jo Biden Hamas te hulp. Biden deed precies hetzelfde wat ook Barack Hoessein Obama tot drie keer toe deed;voorkomen dat ze voor altijd zou worden uitgeschakeld. Zo stuurde Obama in 2014 John Kerry naar de regio compleet met reddingsboei om Hamas te behoeden voor een totale ondergang. Inmiddels hebben diverse donoren al weer financiŽle hulp toegezegd voor de wederopbouw van Gaza. Zo heeft het terreurstaatje Qatar maar liefst 500 miljoen dollar toegezegd en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken 75 miljoen. Ook de Europese Unie en Nederland zullen niet achterblijven zeker niet nu Sigrid Kaag (D66) als tijdelijk minister van Buitenlandse zaken is aangesteld. Zij staat er om bekend met gulle hand Ďontwikkelingshulpí aan terreurorganisaties te geven.. De donoren zeggen dat het gaat om ďhumanitaire hulpĒ maar iedereen weet wie er aan de macht is het terreurbolwerk Gaza. Hoe naÔef kun je zijn!

Ismail Haniyeh hoofd van het politieke bureau van Hamas feliciteerde, de Palestijnen met ďde strategische en goddelijke overwinning, die werd behaald door de moedige verzetskrachten." Terwijl de raketten richting IsraŽl vlogen werd een familielidvan deze terreurleider verzorgt in een IsraŽlische ziekenhuis in Tel Aviv. Abu Hamza, woordvoerder van de Al-Quds Brigades van de Islamitische Jihad, kraaide dat de Palestijnen IsraŽl in "ongekende existentiŽle, historische problemen" hadden gebracht. Hij voegde eraan toe: "We zijn erin geslaagd de vijand en zijn kuddes kolonisten in bedwang te houden", en bedankteIran met de woorden: "Jullie zijn partners in onze overwinning." Abu Ubaida, de woordvoerder van de gewapende vleugel van Hamas, was eveneens opgetogen: "Met de hulp van Allah konden we de vijand, zijn kwetsbare entiteit en zijn woeste leger vernederen." De hoogste leider van Iran, de middeleeuwse en genocidale ayatollah Khamenei, tweette: ďIk dank Allah voor zijn hulp en de eer die hij zijn Palestijnse strijders heeft geschonken. Ik feliciteer hem mij met de overwinning op de zionistische criminelen. " Ook in Iran vierden ze de Ďoverwinningí op IsraŽl! Het geweld van de Palestijnse terreurgroepen zou trouwens nooit mogelijk zijn geweest zonder kennis, financiering en expertise van Iran. Het is al jaren bekend dat de IraniŽrs de grootste exporteurs zijn van instabiliteit en terreur en dood en vernietiging in het Midden-Oosten.

Zelfs terwijl ze nog tientallen lichamen van dode Hamas-terroristen uit de 'Metro'-tunnels onder Gaza-stad vandaan haalden, barstte de feestvreugde over hun 'overwinning' op IsraŽl en de Joden los. Hamas heeft hen ervan overtuigd dat de dood en vernietiging nodig was om Al Aqsa en de Tempel≠berg te verdedigen tegen de Joden.

De beelden van over≠winnings≠feesten maken duidelijk dat deze oorlog zeker niet de laatste Gaza-oorlog zal zijn. Hamas weet de bevolking er kennelijk van te overtuigen dat ze, ondanks de zware prijs die ze hebben moeten betalen, 'gewonnen' hebben, en dat ze dit opnieuw zullen proberen met steun van Iran,Turkije, en met financiŽle middelen van Qatar en Westerse donoren. Het is niet ondenkbaar dat de volgende aanval zal gebeuren in samenwerking met Hezbollah en SyriŽ en wie weet ook Iran in een poging om IsraŽl met een regen van raketten in een klap uit te schakelen.

De tragedie van de burgers in Gaza is dat ze worden gegijzeld door een leiderschap dat, decennium na decennium, geen lessen leert uit hun opeengestapelde nederlagen. Wanneer de Arabieren in 1948 het VN-verdelingsplan zouden hebben aanvaard, dan zouden ze vandaag een moderne staat hebben gehad en zouden er geen duizenden zijn omgekomen in de herhaalde dwaasheid oorlog te voeren tegen de Joodse staat. Hoe vaak hebben ze het al geprobeerd de Joodse staat van de kaart te vegen in 1948, 1956, 1967 en 1973, maar elke keer zwaar verliezend ondanks het herhaalde aanroepen aan Allah om hen de overwinning te schenken maar keer op keer blijkt die geen gehoor te geven aan hun oproepen. Zie hier hoe een Palestijnse moslima de waarheid spreekt over de gebeurtenissen.

Ook prominente Arabische schrijvers en politieke analisten achten de door Iran gesteunde Hamas verantwoordelijk voor het geweld en het bloedvergieten. Zij begrijpen wat de anti-IsraŽlische activisten over de hele wereld niet zien Ė dat Hamas niets dan rampspoed en wanhoop heeft gebracht aan de twee miljoen Palestijnen die onder hun heerschappij in de Gazastrook leven. Zij lijken ook te begrijpen dat IsraŽl geen oorlog voert tegen de Palestijnen, maar tegen een islamitische terreurgroep waarvan het handvest openlijk oproept tot jihad (heilige oorlog) en de uitroeiing van IsraŽl. Deze Arabieren zien ook dat de Palestijnen in Gaza geregeerd worden door terroristen die wapenopslagplaatsen in de buurt van ziekenhuizen en scholen plaatsen en kinderen als menselijk schild gebruiken.

Hoe ironisch dat Arabische moslims uithalen naar Hamas terwijl IsraŽl-haters over de hele wereld geen kwaad zien in zijn acties, inclusief het willekeurig afvuren van duizenden raketten op IsraŽl.ďEchte sympathie met het Palestijnse volk betekent zoeken naar oplossingen voor een daadwerkelijke en praktische vrede die hun veiligheid, beveiliging en ontwikkeling garandeertĒ, aldus de Saoedische schrijver en onderzoeker Abdulah Bin Binjad Al Otaibi. ďDe oplossingen zouden ook degenen (Hamas) moeten stoppen die bereid zijn om ĎPalestinaí en zijn bevolking in brand te steken.Ē Zie ook hoe deze Duitse EuroparlementariŽr het opneemt voor IsraŽl.

Wat voor soort politiek leiderschap herhaalt steeds dezelfde fout door om de paar jaar ten aanval te trekken en hopen dat de dode lichamen van hun mensen die ze beweren te vertegenwoordigen, hun sympathie zullen winnen als ze een beroep doen op slachtofferschap? Hamas heeft er samen met de Iraanse ayatollahs een gemeenschappelijke zaak vangemaakt om het Joodse volk uit de regio te verwijderen.

Doelen van Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen waren ruim van tevoren vastgesteld.

 

Er is geen land in de wereld wat zo goed op de hoogte is van de activiteiten van de vijand, als IsraŽl. Het IDF weet bijvoorbeeld precies in welke scholen, moskeeŽn, en ziekenhuizen, Hamas wapens heeft opgeslagen, welke huizen met boobytraps en andere explosieven zijn ondermijnt en waar de Hamasleiders zich bevinden. Nadat Hamas begon met het afschieten van raketten op IsraŽlische burgerdoelen, startte IsraŽl de militaire campagne "Operation Guardian of the Walls". Vastgesteld was dat Hamas over circa 14.000 raketten beschikte die voor een deel direct al werden uitgeschakeld waardoor de slagkracht al een flinke klap werd toegebracht met hulp van kunstmatige intelligentie, kruisverwijzingen naar bronnen en het analyseren van anomalieŽn. Hamas kon geen nieuwe raketten meer produceren omdat de 'productiecapaciteit voor raketten Hamas al in het begin van de campagne, werd uitgeschakeld.

 

Gazaís sterke man Yahiya al-Sinwar

 

Officieren van de Onderzoeksafdeling zeggen jarenlang te hebben gewerkt aan het verzamelen van inlichtingen zodat ze heel doelgericht een massa hoogwaardige doelen al in het begin van de oorlog konden uitschakelen waaronder Gaza's ondergrondse tunnelnetwerk- en raketproductiesystemen en een hele serie andere doelen. De inlichtingenafdeling boekte ook succes met het lokaliseren en vernietigen van de honderden langeafstandsraketten waarvan Hamas dacht dat ze goed waren opgeborgen maar waarvan IsraŽl precies wist waar ze opgeslagen lagen. Ook wisten ze precies waar de belangrijkste Hamas leiders zich bevonden waaronder Hamas-chef Yahya Sinwar maar die wist op het nippertje te ontsnappen. In vorige oorlogen verborgen ze zich steeds in bunkers onder ziekenhuizen in Gaza.

 

Deze Sinwar werd in 1988 door de Shin Bet opgepakt en in 1989 in IsraŽl veroordeeld tot vier maal levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de moord op twee IsraŽlische soldaten en de liquidatie van tientallen Palestijnse ďcollaborateursĒ. Hij was na 22 jaar opsluiting ťťn van de 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars die in oktober 2011 onder druk van Barack Hoessein Obama werd ingeruild voor ťťn enkele IsraŽlische soldaat korporaal Gilad Shalit. Na geheime interne verkiezingen in februari 2017 werd Sinwar tot opvolger gekozen van IsmaŽl Haniyeh als terreurleider in Gaza. Hij staat bekend als een onvoorspelbare, gewelddadige moslimextremist. Op 28 augustus 2017 zei hij in een interview  dat Hamas haar betrekkingen met Iran heeft hersteld en dat de Ayatollahs thans de grootste sponsor van (de Al Qassam Brigades), de gewapende vleugel van Hamas zijn.

Afbeelding

Hamas heeft geleerd internationaal te scoren wanneer ze hun kinderen gebruiken voor aangrijpende beelden die op de diverse zenders te zien zijn. De media smult van deze beelden door ze vervolgens snel en dramatisch uit te zenden.De Palestijnse terreurgroepen zijn er meesters in geworden op dit verlangen in te spelen en daarnaast de IsraŽlische militairen als meedogenloze, hardvochtige strijders neer te zetten.

Ook de wereldopinie keert zich al jaren tegen IsraŽl mede dank zij de mainstream media, die IsraŽl afschilderen als een van de meest onrechtvaardige en repressieve regimes ter wereld te zijn. Het gaat om een propagandasucces waar Josef Goebbels jaloers op zou zijn geweest. Hamas sprak, de UNRWA sprak en andere anti-IsraŽl-hulpdiensten in Gaza spraken, en de horde aanwezige journalisten brachten de anti-IsraŽlische propaganda en regelrechte leugens de huiskamers binnen van de argeloze wereldburgers die geen idee hebben dat ze worden belazerd en opgehitst. Ook de tv-kijkers worden weer getrakteerd op beelden alsof er in heel Gaza geen huis meer overeind staat. De strijd tegen IsraŽl en het Joodse volk wordt altijd met list, leugen en bedrog gevoerd.

Het gaat om een stel hypocrieten, verspreiders van leugens, leveranciers van door Hamas opgedragen propagandaboodschappen en verkopers van misleidende en gemanipuleerde informatie. Het barbarisme van Hamas wordt achterwege gelaten want anders komen ze Gaza niet meer binnen. In diverse antisemitische StŁrmer-dagbladen werd de achtergrond van de IsraŽlische militaire acties verzwegen of heel bewust in een leugenachtige context geplaatst. Dat is mede de reden dat het grote publiek tot de conclusie komt dat IsraŽl wreed en onmenselijk handelt. De vraag of er sprake is van recht of onrecht, hoeft niet eens meer gesteld te worden. Het antwoord is reeds gegeven door de internationale anti-IsraŽl kliek. Ze zijn totaal niet geÔnteresseerd in waarheidsvinding en is hun houding ronduit gevaarlijk want ze geven met hun kritiek op IsraŽl Hamas een vrijbrief om hun terreur te continueren. Bovendien weigert men de realiteit onder ogen te zien wat de jarenlange terreur van Hamas aan ellende teweeg heeft gebracht in IsraŽl, maar ook onder de burgerbevolking in Gaza.

Franklin ter Horst

Klik hier om u af te melden voor mijn nieuwsbrief

Terug naar: Inhoud