Uit het nieuws 15-06-2022

Door: Franklin ter Horst: To translate my newsletter into different languages, click here

Palestijnse schoolboeken druipen van de Jodenhaat maar de Europese Commissie schenkt gewoon weer een flink aantal euro’s  aan de “Bende van Ram-allah”.

De Europese Commissie wil miljoenen euro's aan hulp voor de corrupte “Bende van Ram-allah” vrijgeven die tot nu toe werden vastgehouden vanwege bezwaren tegen Palestijnse schoolboeken. Deze schoolboeken vormen echter al jaren een doelbewust beleid om de jeugd te indoctrineren met haat jegens de staat Israël en het Joodse volk. Ze promoten dood en martelaarschap, waarbij verschillende hulpmiddelen worden gebruikt om kinderen te overtuigen hun leven als martelaar te riskeren. In alle leerboeken wordt de noodzaak van voortdurende strijd benadrukt – met terminologie zoals revolutie, opstand en jihad. De boeken staan bol van oproepen om Joden te vermoorden en waarin moordenaars de onschuldige Israëlische burgers hebben vermoord, als helden worden opgevoerd. Zo wordt onder meer de terroriste Dalal al-Mughrabi uitvoerig geprezen.

Dalal al-Mughrabi in het leerboek.

Dalal Mughrabi maakte deel uit van de terreuraanslag die bekend staat als de “Costal Road Terror Attack waarbij in totaal 38 Israëlische burgers om het leven kwamen waaronder 13 kinderen. Daarnaast vielen er ook nog eens 71 gewonden. Door scholen te noemen naar dit soort barbaren, indoctrineert de PA zelfs kleine kinderen, met blijkbaar als doel om te verzekeren dat dit conflict blijft voortduren tot aan de volgende generatie.

Zo moeten de leerlingen in een wiskundeboek een optelsommetje maken waarbij de vraag luidt: Het aantal martelaren van de Eerste Intifada is 2026 martelaren en het aantal martelaren van de Al-Aqsa Intifada is 5050. Wat is het totaal aantal martelaren?” Dit soort teksten is in de schoolboeken voor alle verschillende leeftijdsgroepen en in alle vakken terug te vinden en niet alleen bij geschiedenis of aardrijkskunde maar zelfs in biologie- en wis- en natuurkundeboeken. Ook leren de kinderen dat het bloedbad tijdens de Olympische spelen in München een vorm van legitiem verzet was tegen een ‘zionistisch doelwit’.

De mogelijkheid van vrede met Israël wordt in de leerboeken volledig verworpen. Er is geen enkele sprake meer van een handreiking naar vrede met de Joodse staat. De huidige Joodse aanwezigheid in Israël, ontbreekt volledig in het curriculum. Dit gaat zover dat eerdere onderhandelingen en vredesakkoorden met de Palestijnen uit geschiedenislessen zijn gewist. Hier is sprake van een duidelijke strategie die het Palestijnse ministerie van Onderwijs volgt om Palestijnse kinderen te radicaliseren. Het afscheid van de kleuterschool vindt plaats met geweren en strijdliederen. Ze leren de kinderen vanaf hun kleutertijd op school dat zij hun vijanden (de Joden) aan stukken moeten scheuren tot er geen één meer over is.

Dat is het onderwijs dat de Palestijnse kinderen krijgen – in flagrante strijd met de vredesakkoorden, waarin de Palestijnse leiding zich verplicht heeft tot ‘vredeseducatie’ van de eigen bevolking. De wereld zit opgescheept met een corrupt, autoritair regime, dat als een baby de fles krijgt van de internationale gemeenschap. Ze gaan gewoon door met hun dagelijkse haatuitzendingen op de televisie, met haateducatie op hun scholen, met het eren van moordenaars die onschuldig Israëlisch bloed hebben vergoten, met oproepen de staat Israël te willen vernietigen, en met allerlei anti-Israëlische propaganda. Dat wordt op allerlei manieren zichtbaar gemaakt.

De Hongaarse Eurocommissaris Oliver Várhelyi die verantwoordelijk is voor het hulpgeld legde vanwege de haateducatie in de PA-schoolboeken daarom in 2021 de uitkering van een fors deel stil en eiste de garantie dat er geen geld naar antisemitische schoolboeken zou gaan. Een flink aantal EU-landen heeft er echter op aangedrongen de voorwaarden los te laten en de hulp te hervatten. Daarom heeft de EU besloten een bedrag van 185 miljoen euro afkomstig van de Europese belastingbetaler aan de “Bende van Ram-allah over te maken want zeggen: de bezette Palestijnse gebieden hebben het geld hard nodig. Dat er sprake zou zijn van bezette Palestijnse gebieden is niets anders dan een smerige antisemitische fabel. Het heropenen van de geldkraan werd door WEF-sekte puppet Ursula von der Leyen zelf aangekondigd tijdens een bezoek aan de jodenhaat zaaiende premier Mohammad Shtayyehin Ram-allah. Het vergiftigen van Palestijnse kinderen met Jodenhaat door de “Bende van Ramallah’ blijkt voor de Europese afgevaardigden niet langer een probleem.

Franklin ter Horst

 

Terug naar: Inhoud