Uit het nieuws 14-03-2022

Door: Franklin ter Horst: To translate my newsletter into different languages, click here

Wat alom verzwegen wordt is dat er in 2014 een door het westen georkestreerde staatsgreep heeft plaatsgevonden in de Oekraïne.

De zogenaamde 'revolutie' in Oekraïne in 2014 was niets anders dan een door het Westen georganiseerde en door de NAVO gesteunde coup om het land binnen de Westerse invloedssfeer te brengen. In werkelijkheid werd met hulp van de ‘As van het Kwaad’ Washington en Brussel een democratisch gekozen regering in Kiev omver geworpen, zodat die kon worden vervangen door een anti-Russisch, pro-globalistisch marionettenregime. De eerste protesten ontstonden op 21 november 2013 tegen de regering van president Viktor Janoekovytsj naar aanleiding van diens weigering het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne te ondertekenen. Aanhoudende druk van de protesten leidde uiteindelijk tot het afzetten van Janoekovytsj en het ontslag van premier Azarov. De leiders in het Westen noemden de inmenging ‘een vrijheidsstrijd tegen een corrupte dictator’. De hele situatie was vooropgezet. De slachting op het Maidanplein in Kiev was volgens de westerse media “het gevolg van een instabiele en gewelddadige pro-Russische regering.”

Overal in Kiev en andere plaatsen waren hakenkruisen te zien en brachten fascisten de Hitlergroet. In het stadhuis van Kiev werden na de fascistische staatsgreep hakenkruizen op de muren aangebracht. De illegaal aan de macht gekomen interim- premier Areniy Yatsenyuk was niets anders dan een trekpop van het Westen. Oekraïense parlementsleden vertelden dat de regering in Kiev onder volledige controle van de Amerikaanse regering stond. Alle beslissingen van vooraanstaande regeringsleden van de Oekraïne werden volgens het Oekraïense persbureau RBK door de Amerikaanse regering genomen.

Trekpop Areniy Yatsenyuk met Barack Hussein Obama, één van de figuren achter de staatgreep in de Oekraïne.

De Russische president Vladimir Poetin reageerde onmiddellijk op de Westerse inmenging in de Oekraïne, door de Krim (Crimea) aan Rusland toe te voegen. Het was Obama’s plan om Rusland te beroven van zijn marinebasis aan de Zwarte Zee. Als reactie stuurde Obama daarop Amerikaanse jachtbommenwerpers naar de Baltische landen en naar Polen en slagschepen naar de Zwarte Zee om de druk op Poetin op te voeren maar dat had geen enkel effect.

Dat Washington overduidelijk bij dit conflict betrokken was blijkt uit deze reportage waarin zwaar bewapende huurlingen zijn gefilmd in de stad Donetsk, in het pro-Russische zuiden en oosten van het land. De huurlingen waren gekleed in het uniform van de speciale Oekraïense politieeenheid Sokol. Ze werden onder meer ingezet om pro- Russische betogers te provoceren. Volgens ‘Bild am Sonntag’ waren er ook zo’n 400 zwaar bewapende huurlingen van Academi (voormalig Blackwater) actief in de regio Slovjansk. De krant baseerde zich op berichten van de Duitse inlichtingendienst BND. Academi weersprak de berichten maar uitgerekend de Amerikaanse geheime diensten bevestigden zelf de geheime inzet van Academi in de Oekraïne.

Ook multimiljardair George Soros bemoeide zich met de ‘Oranje revolutie’ in de Oekraïne. Dankzij het Russische hacker collectief CyberBerkut zijn er documenten boven water gekomen die ondubbelzinnig aantonen dat George Soros mede verantwoordelijk was voor de crisis in de Oekraïne. De documenten bestaan uit uitgebreide e-mails tussen Soros en de Oekraïense president Poroshenko, president van de Oekraïne van 2014 tot 2019.In die documenten presenteert Soros een korte- en middellangetermijnstrategie voor Oekraïne en zegt dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Amerika Oekraïne zal voorzien van dodelijke wapens om de tegenstander te lijf te gaan.

Uit de documenten blijkt dat Soros het standpunt van Barack Hussein Obama voor wat betreft Oekraïne ondersteunde, maar van mening was dat Amerika nog veel meer moest doen. De anti-Russische propaganda liep door Soros’ toedoen zelfs zo hoog op, dat de voormalige Oekraïense president Yulia Tymoshenko, het lievelingetje van het Westen, vrijwel zonder aandacht en protest kon pleiten voor het met kernwapens vernietigen van de 8 miljoen Russen in het oostelijk deel van de Oekraïne, en Rusland zelf. Ook zei ze Poetin persoonlijk een kogel door zijn hoofd te zullen schieten.

Wie de gruwelijke beelden van het bloedbad in Odessa heeft gezien, kan met het oog op de rechtstreekse ondersteuning van de Westerse coup en haar nazistormtroepen door de westerse politiek en NAVO-getrouwe media alleen nog maar verachting voelen. Zelfs het uitmoorden van de eigen bevolking door neonazi’s en Islamitische Takfiri-terroristen zijn middelen die werden ingezet. Bij de gewelddadigheden stierven 46 mensen een gruwelijke dood bij de daaropvolgende brandaanslag op het gebouw van de vakbond in Odessa. Wie niet stikte of levend verbrandde, werd tijdens de vlucht doodgeslagen. Getuigen en journalisten hebben verklaard dat toen het gebouw met daarin de mensen volledig in brand stond, de menigte dingen schreeuwde zoals, “Glorie aan de Oekraïne” en “Dood aan de vijanden”. Dit zijn bekende neonazi slogans.

 

Screenshot_16Verwoestingen in Odessa

Vooral Washington en Brussel dragen de verantwoordelijkheid voor het in de Oekraïne vergoten bloed. Wist u dat de Verenigde Staten sinds februari 2020 maar liefst 3500 bommen en raketten heeft afgevuurd op landen over de hele wereld? Het is de Verenigde Staten die iedere onderhandelingsinspanning van Rusland saboteren en de toenemende radicalisering bevorderen. De NAVO, Washington en de Europese Unie hebben met hun handelen een reeds tikkende tijdbom op scherp gezet. De NAVO is niets anders dan een uitvoeringsorgaan van imperialistische machthebbers. Slachtoffers van dit agressiepact zijn vandaag de burgers in de Oekraïne.

Toen de Sovjet-Unie in 1991 uiteenviel, beloofde toenmalig minister van Buitenlandse Zaken James Baker Sovjetleider Michail Gorbatsjov dat de NAVO geen centimeter naar het oosten zou opschuiven. In 1997 waarschuwde toenmalig senator Joe Biden dat de expansie van de NAVO zou resulteren in ‘krachtig en vijandig’ optreden van Rusland in Europa. Twee jaar later, in 1999, traden Tsjechië, Hongarije en Polen toe tot de NAVO. Enkele dagen geleden omschreef Biden de oorlog in Oekraïne als ‘met voorbedachten rade (Rusland) en niet uitgelokt’.Het kan verkeren.William Burns, voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten in Rusland en directeur van de CIA onder Biden, zei in 2008 dat NAVO-expansie naar Oekraïne zou kunnen resulteren in een oorlog met Rusland en een burgeroorlog in Oekraïne.

In de documentaire ‘Ukraine on Fire’ (is inmiddels verwijderd, maar is nu te zien op Rumble) uit 2016 werpt de Amerikaanse regisseur en Oscarwinnaar Oliver Stone een kritische blik op de rol van de Verenigde Staten en de CIA bij de Oekraïne crisis. “De vingerafdrukken van de CIA zijn in het hele conflict terug te vinden.”In de documentaire zijn interviews te zien met Vladimir Poetin en de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovitsj. Stone stelde dat Janoekovitsj het slachtoffer was van een staatsgreep, aangestuurd door de CIA. Hij zei ook dat de westerse media doelbewust verzwijgen dat de Amerikanen erbij betrokken waren. Janoekovitsj werd in 2014 verjaagd omdat hij weigerde een samenwerkingsverdrag met de Europese Unie te ondertekenen. Hij vluchtte naar Rusland, waarna de situatie escaleerde. Het Oekraïense leger begon Donetsk en Loehansk te bombarderen, met grote verwoesting en duizenden doden tot gevolg. Stone wijst erop dat de Amerikaanse spionagedienst deze methode vaker heeft toegepast als een regime moest verdwijnen, bijvoorbeeld in Iran (1953) en in Chili (1973). “Creëer genoeg chaos en je kunt de regering omverwerpen.”

Na de staatsgreep in 2014 kwamen rechtsextremistische en neonazistische groepen aan de macht in Oekraïne. Vervolgens werd het Oekraïense volk acht jaar lang onderdrukt. Hetzelfde lot viel kritische journalisten ten deel. Dat zei de Canadese journalist en schrijver Eva Bartlett op het onafhankelijke nieuwskanaal Ickonic. Daarnaast worden de inwoners van Donbass al acht jaar gebombardeerd. Zij waren getuige van de misdaden in Kiev en later in Odessa. “Dit was een doelbewuste slachting en de Oekraïense autoriteiten hebben nog altijd geen onderzoek ingesteld,” zei Bartlett. De inwoners van Donbass wilden niet hetzelfde lot ondergaan en besloten zich af te splitsen. Sindsdien worden ze onophoudelijk bestookt door het Oekraïense leger, waar ook neonazibataljons bij zijn aangesloten, zei ze. “Dit is al acht jaar gaande. Het Westen heeft de duizenden burgerslachtoffers in Donbass niet veroordeeld.” Voor Rusland is de maat vol, zei de journalist. Ze voegde toe dat Rusland jarenlang heeft gepleit voor een diplomatieke oplossing. “Het land kwam met een voorstel om Oekraïne te denazificeren, maar dat werd gedwarsboomd door de Verenigde Staten en Oekraïne. Het Westen steunt de neonazi’s in Oekraïne,” aldus Bartlett, die eerder tijdens een persconferentie bij de VN de leugens over Syrië ontmaskerde.

Ook de nieuwsvoorziening geeft zoals gebruikelijk weer een eenzijdig beeld van de situatie in de Oekraïne en daardoor is de massapsychose weer compleet. Het barst van de nazi-sympathisanten in de Oekraïne maar daar vindt je nauwelijks iets van terug in de reguliere media.Zo is de stad Marioepol in handen van het Azovbataljon, die al jaren in de Oekraïne opereren en waar ook veel andere huurtroepen bij zijn aangesloten. Deze nazigroep valt onder de Nationale Garde van Oekraïne en het ministerie van Binnenlandse Zaken en was in 2014 betrokken bij de staatsgreep waarbij de groep zich schuldig heeft gemaakt aan marteling en oorlogsmisdaden. Hun logo bevat de wolfsangel, een symbool dat ook werd gebruikt door de SS-Panzer-Division, een divisie van de Waffen-SS. In 2014 zei een woordvoerder dat het bataljon voor ongeveer 10 tot 20 procent bestaat uit neonazi’s. Net als de islamitische terreurbeweging ISIS leiden ze kindsoldaten op. Eén van de terroristen van het Azovbataljon zei in gesprek met The Guardian dat ‘Poetin een Jood is’ en dat ‘de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden’.

De kindsoldaten van het fascistische Azovbataljon.

In deze video is te zien hoe het Azov-bataljon, ergens in de regio Donbas in Oekraïne een Russische sympathisant kruisigt. De video is ingekort om enkele van de meer illustere gedeelten weg te laten.

 

Zie ook deze video over wat er werkelijk met de Oekraïne aan de hand is. Zie hoe het leger van de Oekraïne al 8 jaar tekeer gaat tegen de bevolking van de Dombass e.d. Volodymyr Zelensky de huidige president van Oekraïne en volgeling van de WEF-sekte van Klaus Schwab, werd in 2019 met een verpletterende overwinning gekozen met de belofte de spanningen met Rusland te verminderen en de crisis in de afgescheiden republieken in Oost-Oekraïne op te lossen. Hij heeft op beide punten geen enkele poging gedaan om zich aan zijn woord te houden. In plaats daarvan heeft hij de interne crisis in Oekraïne aanzienlijk verergerd, terwijl hij Rusland meedogenloos heeft geprovoceerd.

 

Zelenski heeft talloze gelegenheden gehad om de zaken met Moskou op te lossen en het uitbreken van vijandelijkheden te voorkomen, maar is blindelings de richtlijnen van Washington blijven opvolgen. Ook weigert Zelenski aan de basisvereisten van het zogenaamde Minsk-protocol te voldoen. Rusland roept de Oekraïne al acht jaar lang op om zich aan de Minsk-akkoorden te houden maar deze akkoorden zijn stelselmatig geschonden. Poetin verwees naar de halsstarrigheid van Zelenski in een toespraak die hij onlangs in het Kremlin hield. Volgens de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor is Zelenski een ‘marionet’ die zijn volk blootstelt aan onnodige risico’s door het conflict met Rusland te laten voortslepen.

 

De Minsk-akkoorden waren het resultaat van onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland waarmee Frankrijk en Duitsland in 2014 een einde probeerden te maken aan de gevechten in het oosten van Oekraïne. Daar hadden pro-Russische separatisten met steun van Moskou twee republiekjes uitgeroepen: de Volksrepubliek Donetsk (DNR) en de Volksrepubliek Loehansk (LNR). Begin 2015 werd de overeenkomst uitgebreid met een reeks politieke afspraken tot een nieuw akkoord: Minsk-2. Als gevolg van deze weigering bombardeert de Oekraïne al acht jaar de volksrepublieken in Donbass. In een oorlog sneuvelt de waarheid als eerste. Volgens de media zijn de Russen de oorlogsmisdadigers en Oekraïners de onschuldige slachtoffers. De journaliste Alina Lipp, schetst een heel ander beeld zoals blijkt uit de gesprekken met inwoners van de dorpen Starognatevka en Anadol in het oosten van Oekraïne.

 

oekraïenseFoto: Alina Lipp in Oekraïne (Telegram/Neues aus Russland)

 

Zij zeggen dat ze door de Russische soldaten met respect zijn behandeld en zijn beschoten door het Oekraïense leger. Een oude vrouw verteld dat ze bijna vier dagen in de kelder zat terwijl het dorp kapot werd geschoten door Oekraïense troepen. Een andere vrouw vertelt hoe ze haar man verloor nadat hij was getroffen door een kogelregen. “Oekraïners vielen het dorp binnen en vermoordden de inwoners,” zegt een man.

 

Een ander voegt eraan toe dat hij zag hoe de loop van een Oekraïense tank op mensen werd gericht. “Het Oekraïense leger schoot op mijn huis vanaf een controlepost,” zegt weer iemand anders. “Als je uit Donetsk komt, zien ze je als een separatist. Ze behandelden ons als vee,” klaagt één van de lokale bewoners.“Er werd een vrouw overreden, een man werd neergeslagen, vier mensen werden zomaar gedood.”De lokale bewoners zien de Russen als bevrijders. “Rusland heeft ons gered,” zegt een oudere vrouw. “Rusland heeft ons van dit juk bevrijd,” zegt een man voor de camera.

 

Bewoners uit de Donbass in Oost-Oekraïne vertellen in deze video, die gepubliceerd is door de onafhankelijke mediaorganisatie RAIR Foundation, hoe ze worden gemarginaliseerd en aangevallen door Oekraïense troepen, die door de westerse media worden afgeschilderd als helden.“Het begon rond juni 2014, toen we hadden besloten om ons af te scheiden van Oekraïne. Ze begonnen ons te bombarderen. Dag en nacht,” vertelt Margarita Korjakovskaja. “Ze haten ons. Ze doden kinderen, vrouwen en ouderen. Ze gebruikten allerlei verboden wapens.” Ludmilla Ponomareva zegt dat het Oekraïense leger in 2014 pamfletten uitstrooide waarop stond dat mensen onmiddellijk moesten vertrekken. “Ze willen onze grond en onze steenkool, maar niet de mensen die er wonen. Wie heeft ons de afgelopen zeven, bijna acht jaar zien lijden? Niemand. Niemand hoorde ons. Mensen hoorden alleen wat ze wilden horen. Veel dingen die in de media verschijnen, zijn simpelweg niet waar. Jullie moeten dit horen. Jullie moeten naar ons luisteren en ons begrijpen.”

 

Volgens Nikolai Azarov, die in 2004, 2005 en in 2010 premier van de Oekraïne was,heeft de Russische overheid besloten om orde op zaken te stellen in Oekraïne. Hij beweert dat de NAVO van plan was een nucleaire aanval uit te voeren op Rusland.“De NAVO wilde een derde wereldoorlog ontketenen door kernwapens tegen Rusland in te zetten. In december 2021 ontving Rusland informatie over NAVO-plannen om vier legerbrigades te stationeren in de Oekraïne.” Eén van die brigades zou kernkoppen kunnen dragen. Volgens Azarov wilde het agressiepact NAVO de troepen in de zomer gaan inzetten. “Om de Derde Wereldoorlog en de kernaanval op Rusland af te wenden, besloot de Russische overheid orde op zaken te stellen in Oekraïne,” schrijft Azarov.

 

Azarov stelt dat het Oekraïense leger daarnaast van plan was om een militaire operatie in Donbass te lanceren en de Russisch sprekende bevolking uit te roeien. De aanval was samen met de Verenigde Staten opgezet en zou op 25 februari van start gaan. Poetin heeft in Donetsk en Loehansk honderdduizenden levens gered, aldus de oud-premier. Azarov wijst erop dat troepen van de Volksrepubliek Donetsk de hand hebben weten te leggen op een kaart die laat zien dat er een grootscheepse aanval op Donbass op touw werd gezet. Azarov verliet Oekraïne nadat op 21 februari 2014 zijn auto werd beschoten. Op dat moment zat zijn vrouw in de auto. Ze overleefde de aanslag, maar raakte zwaar getraumatiseerd.

 

Ondertussen is de Amerikaanse president Biden boos omdat Poetin ‘Rusland is binnengevallen’. Europa en Nederland worden geregeerd door wat men inmiddels een stel useful idiots noemt. Met de levering van wapens aan de Oekraïne door de volslagen incompetente nieuwbakken Nederlandse WEF-sekte puppet Hoekstra van Buitenlandse zaken, minister van Defensie (brokkenpiloot) Kajsa Ollongren en de ongekozen kliek in Brussel, heeft men Rusland feitelijk de oorlog verklaard en dat kan ernstige gevolgen hebben. Met de levering van wapens aan een van de strijdende partijen is de kans groot op termijn rechtstreeks bij het conflict betrokken te raken met alle gevolgen vandien.Burgers zijn daarbij altijd de onschuldige slachtoffers.

 

Ook de grote baas van de NAVO Stoltenberg liet weer van zich horen door te zeggen: “als het Kremlin minder NAVO aan zijn grenzen wil, dan krijgt het alleen maar meer NAVO.” En vervolgens zegt hij: "We zijn niet op zoek naar een conflict met Rusland"!De Britse regering overweegt zelfs om Starstreak luchtafweerraketten aan Oekraïne te leveren, wat in wezen een indirecte oorlogsdaad zou zijn aan het adres van Rusland. De WEF-sekte nazi’s spelen met mensenlevens. “Je moet zo naïef zijn als een vijfjarige om niet te beseffen dat het Westen deze oorlog in elkaar gezet heeft; Poetin als een schaakstuk in positie gemanipuleerd” schrijft Dr.Coleman.

 

Al die afgekondigde sancties tegen Rusland treffen de burgers van Europa net zo hard. Diverse deskundigen zijn van mening dat de sancties die Europese landen tegen Rusland hebben ingesteld als een boemerang op de burgers in Europa terecht zullen komen. Rusland en de Oekraïne zijn samen goed voor 29 procent van alle tarwe-export, en 75 procent van de wereldwijde export van zonnebloemolie en dat zal de voedselprijzen omhoog stuwen. Bovendien zullen de voedselvoorraden daardoor krapper en krapper worden. Je hoeft geen doemdenker te zijn om te zien dat dit tot een enorme catastrofe kan leiden in de voedsel- en energiesystemen. De globalistische elite en hun trekpoppen zijn druk doende haar misdadige plan uit te voeren. Al in 2014 voorspelde Jacques Attali, de mentor van Macron, dat de Derde Wereldoorlog zou beginnen in de Oekraïne. Het eindresultaat zal volgens hem zijn een wereldregering met Jeruzalem als hoofdstad.

 

Machthebbers zijn er altijd geweest. Waar zijn ze gebleven? De geschiedenis vertelt nog iets over hun destructieve krachten, over het terroriseren van hun onderdanen en het plegen van massamoorden. Ze zijn vergaan tot niets!  Jesaja 40:23 -24Hij geeft de machthebbers over ter vernietiging, Hij maakt de regeerders der aarde tot ijdelheid; nauwelijks zijn zij geplant, nauwelijks gezaaid, nauwelijks wortelt hun stek in de aarde, of Hij blaast reeds op hen, zodat zij verdorren, en een storm neemt ze op als stoppels.Gods woord bestaat in eeuwigheid!

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud