Uit het nieuws 11-05-2020

Door: Franklin ter Horst

Jodenstreek Ė Column van Simon Soesan in het teken van 4 mei

 

Uiteraard ben ik dankbaar. Dankbaar aan de geallieerden die een einde maakten aan de afslachting van mijn volk. Maar bevrijd zijn wij, de kinderen en kleinkinderen van de slachtoffers niet. Bevrijd zullen we ook nooit zijn. Het is onmogelijk je bevrijd te voelen wanneer je snapt dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking gewoon meedeed Ė of niets ertegen deed Ė met het verraden, verkopen, oppakken, transporteren en afslachten van mijn volk. Het is onmogelijk je bevrijd te voelen wanneer je snapt dat 337 familieleden van je beide ouders zijn afgeslacht. Het is onmogelijk je bevrijd te voelen, als je diverse concentratiekampen hebt bezocht, waar niet alleen het duivelse, niet alleen de verschrikkingen, maar vooral de menselijke aard van de moordenaars zo duidelijk naar voren komt: de planning, de uitvoering en, later, het verbergen van het bewijsmateriaal.

 

Razzia op het Jonas DaniŽl Meyerplein in Amsterdam. Screenshot YouTube

 

Sobibor was voor mij een blikseminslag. Ik heb heel wat kampen bezocht, heb heel wat gaskamers gezien, inclusief de crematoria waar vaak nog levenden in de ovens werden gegooid. Maar Sobibor versloeg alles, want dat was geen kamp. Er was onderdak voor ďhet personeelĒ, meer niet. Treinen kwamen aan, loosden hun ďvrachtĒ en reden achteruit snel weer weg om plaats te maken voor de volgende trein. De aangekomenÖwat? mensen?, werden ter plaatse vergast. Wie het niet tot aan de gaskamers kon maken, werd in een grote, brandende kuil gegooid, vaak met rolstoel of krukken en al. In Sobibor brak ik.

 

Ik geef lezingen. Over Israel, over mijn familie en over Simon Caun, het broertje van mijn moeder, naar wie ik vernoemd ben, omdat ik precies dertig jaar na hem op dezelfde datum ben geboren. En als ernaar wordt gevraagd, dan geef ik antwoord: ik vergeef het niemand. Ik vergeef de ratten, die naar Londen vluchtten en zichzelf ďregeringĒ noemden niet. Ik vergeef het de NS niet, de politie niet, noch vergeef ik de buren uit de Dokstraat in Amsterdam niet, waar mijn ouders woonden, dat ze alle eigendommen jatten en niets teruggaven. Bevrijd zijn wij nooit, wij nabestaanden van de slachtoffers. Ik ging al vroeg naar Israel, omdat Nederland me gewoon ďtreifeĒ aanvoelt. In Israel heb ik gediend in het leger, het eerste Joodse leger sinds bijna 2000 jaar en Ė naast de helden uit het Warschau-ghetto Ė de eerste georganiseerde Joodse terug-sla-groep sinds het jaar 70.

 

Slechts in Israel vond ik mijn persoonlijke bevrijding. Nee, de Shoía zal me nooit loslaten, en ik verzeker mij dat onze kinderen en kleinkinderen dit trauma ook zullen hebben, want we kunnen en mogen nooit bevrijd zijn van dit verraad, deze georganiseerde roof en afslachting. En de reden is omdat het niet voorbij is. Nog steeds wil men ons vernietigen en nog steeds kunnen de bedenkers van onze vernietiging rekenen op hulp van globale organisaties en diverse regeringen, inclusief de huidige Nederlandse groep van ratten, die zich nog steeds regering noemen. Het Internationaal Hof in Den Haag neemt zonder blikken of blozen een verzoek aan van een terreurorganisatie, die het bloed van tienduizenden IsraŽliís aan hun handen hebben, om te kijken of Israel, in haar verdediging tegen terreur, zich misschien misdragen heeft en niemand, niemand die zijn mond opent.

 

 

Simon Caun

 

Nee, we zijn niet bevrijd, we bevrijden onszelf. We moeten, zoals gewoonlijk, voor ons zelf zorgen, want niemand komt voor ons op. Op 4 mei zal ik twee minuten mijn smoel houden. Niks zeggen. Uit respect voor het handje vol Hollanders die echt iets tegen deze krankzinnigheid hebben gedaan. Ik denk dan aan de familie Snellen, uit Sevenum, die mijn ouders en vele anderen jaren verborgen en zo hun, wij hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, het leven schonken. Ik denk aan mijn oom, David van Beetz, die als Jood terug vocht tijdens de bezetting en voor mij een held is en blijft. Ik kijk dan naar de fotoís van onze kinderen en kleinkinderen, allemaal veilig in Israel, allemaal Hebreeuws sprekend en allemaal gelukkig, en dank de Almachtige voor mijn beslissing Nederland zo snel mogelijk te verlaten. Niemand van hen zal ooit weten wat hun vader of opa allemaal heeft mogen doen om de Staat Israel veilig te houden, en daar denk ik niet aan, daar praat ik niet over. Bevrijding voor mij is de Staat Israel. In Nederland beter bekend als de grootste Jodenstreek ooit.

ICC wil IsraŽl beschuldigen van oorlogsmisdaden

Simon Soesan heeft het in zijn column over het Inter≠natio≠naal Strafhof (ICC) in Den Haag dat onder leiding van hoofdaanklager Fatou Bensouda, wil onderzoeken of IsraŽl tijdens de Gaza-oorlog in 2014 oorlogsmisdaden heeft gepleegd. Volgens Bensouda heeft IsraŽl tijdens deze oorlog onevenredig veel geweld gebruikt, opzettelijk burgers gedood en beschermde personen en locaties aangevallen. Met deze beschuldigingen stelt zij IsraŽl op gelijke voet met de moorddadige Bašl-doodscultuur in Gaza. De aanklacht is neergelegd in een document van 60 pagina's.

Bensouda zei in een verklaring ervan overtuigd te zijn dat, ten eerste, op de Westelijke Jordaanoever (de Bijbelse gebieden Samaria en Judea) met inbegrip van het oostelijk deel van Jeruzalem, en in de Gazastrook oorlogsmisdaden zijn of worden gepleegd en dat er geen wezenlijke redenen zijn om aan te nemen dat een onderzoek niet in het belang van de rechtspleging zou zijn.

 

Fatou Bensouda, de hoofdaanklager van het ICC

De aankondiging van Bensouda kwam na een aantal jaren waarin ze, op aandringen van de Arabieren die zich Palestijnen noemen onder leiding van Mahmoud Abbas, de man die al sinds 2009 geen Ďpresidentí meer is, een vooronderzoek deed naar de rechtvaardiging voor het openen van een onderzoek tegen IsraŽl (het vooronderzoek begon in januari 2015).

Fatou Bensouda is een moslim-migrant, een niet-gekozen juridische bureaucraat, en als zodanig is ze het gezicht van een 'politiekcorrecte' Europese cultuur, die de logica en alle andere menselijke deugden tot onzin heeft gereduceerd.

In haar beschuldiging aan het adres van IsraŽl gebruikt Bensouda ook de term 'Palestijnse Staat', waarmee zij de antisemitische vooringenomenheid van het ICC aantoont. De simpele waarheid is dat er geen Palestijnse staat is en dat die er ook nooit is geweest. En wanneer die er mocht komen zal dat gebeuren op gestolen land dat al eeuwenlang toebehoort aan de kinderen van IsraŽl.

 

De Palestijnse Autoriteit (In werkelijkheid: Palestinian Liberation Organisation PLO) voldoet duidelijk niet aan de criteria voor een staat volgens het internationale recht en het oprichtingsstatuut van de rechtbank. Het ICC meet zich een macht aan die het niet heeft. Het heeft niet de jurisdictie om IsraŽl te vervolgen voor oorlogsmisdaden op verzoek van een terreurorganisatie die bekend staat voor het plegen van misdaden op onschuldige IsraŽlische burgers en in haar handvest spreekt van een ďGefaseerde bevrijding van PalestinaĒ wat niets anders is dan een regelrechte en juridisch bindende oorlogsverklaring aan het adres van IsraŽl.

 

De beslissing van Bensouda om het verzoek van de Palestijnen tot een strafrechtelijk onderzoek tegen IsraŽl in behandeling te nemen is volledig ongegrond en schandalig. Het heeft het ICC veranderd in een arena waar een politieke oorlog tegen de Joodse staat wordt gevoerd. Het ICC is namelijk alleen bevoegd voor aangelegenheden met betrekking tot soevereine staten en heeft daarom niet de bevoegdheid om door de landrovers in Ramallah ingediende zaken tegen IsraŽl te behandelen. Het Hof is onbevoegd in dit soort zaken en een eventuele uitkomst is daardoor juridisch ongeldig. Het staat buiten kijf dat IsraŽl, de staat van het Joodse volk, onuitwisbare historische en wettelijke rechten heeft in het aloude thuisland.

 

De partijen waren het er in 1993 erover eens dat het einde van het conflict tussen hen zou worden bereikt door middel van directe onderhandelingen, maar de vredespartner hield zich niet aan zijn deel van het verdrag. Terreurmiljardair Jasser Arafat beloofde te zullen stoppen met terrorisme. Maar gedurende 1993 vonden er meer aanslagen tegen IsraŽlische burgers plaats dan ooit tevoren in IsraŽl. Het fenomeen van de zelfmoordaanslag deed zijn intrede. Hij bleef onderhandelingen vermijden en afspraken schenden en dat gaat door tot op de dag van vandaag onder Mahmoud Abbas.

 

Volgens de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu is het ICC veranderd in een politiek wapen in de strijd tegen IsraŽl. ďWe zullen het blijven bestrijden met alle tools die we tot onze beschikking hebben. Het is een donkere dag voor waarheid en gerechtigheid. Ze willen het feit dat Joden in IsraŽl wonen - in hun thuisland - veranderen in een oorlogsmisdaad. Dit is absurdĒ aldus Netanyahu. IsraŽl heeft juridische argumenten aan Bensouda voorgelegd maar deze worden door haar volledig genegeerd.

De afgelopen twee decennia hebben diverse anti-IsraŽl organisaties tientallen miljoenen euroís en dollars uitgegeven aan campagnes om IsraŽl voor het ICC te brengen. Bij het ICC zijn ten minste vijftig brieven ingediend, waarvan sommige zijn ingediend door NGO's die de demoniseringscampagne tegen IsraŽl leiden, en andere zelfs door Europese regeringen zijn gefinancierd. Europese financiering is essentieel voor dit proces. Het ICC kan haar activiteiten niet uitvoeren zonder de uitgebreide financiering die zij ontvangen van Europese regeringen zoals Zwitserland, Nederland, Zweden en de Europese Unie (EU). Deze Europese landen doneren al jarenlang aan organisaties die beweren mensenrechtenorganisaties te zijn, maar die in werkelijkheid bestaan puur om IsraŽl te vernietigen.

Ze vinden het kennelijk prima dat onderdrukkende regimes het ICC manipuleren. De meeste regimes die internationale organen en rechtbanken vormen, hebben geen respect voor de waarden van vrede, tolerantie en mensenrechten, wat resulteert in de manipulatie van het ICC en andere instanties. Europese landen die de krachten bundelen met onderdrukkende regimes in deze organen, verlenen hen legitimiteit. Zonder deze legitimiteit zouden de internationale organen zijn afgewezen als niets meer dan een circus dat genegeerd zou moeten worden omdat ze worden gecontroleerd door dictatoriale regimes. Maar diverse Europese landen steunen juist degenen die de waarheid verdraaien.

Vanzelfsprekend is de ICC-aankondiging alom geprezen door de landrovers in Ramallah. Mahmoud Abbas sprak van een "grote" en "historische" dag. "We hebben bereikt wat we willen, en vanaf deze dag zal de ICC-machine beginnen met het accepteren van de gevallen die we eerder hebben gepresenteerd," zei hij door het officiŽle persbureau Wafa tijdens een evenement voor zijn Fatah-feest in Ramallah. Saeb Erekat, de man die bekend staat als een van de grootste leugenaars van het bewind in Ramallah, bedankte Qatar voor het financieren van de teams van advocaten die tot dusver voor de Palestijnen met het ICC hebben samengewerkt.

Richard Kemp neemt het op voor IsraŽl

 

Het IsraŽlische leger IDF heeft meer dan welk leger in de geschiedenis dan ook zich ingezet om burgerslachtoffers te voorkomen. Dat wordt bevestigd door de vroegere bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan Richard Kemp. Hij was lid van een onderzoek naar de Gaza-oorlog in 2014 door de High Level Military Group, een onafhankelijk orgaan van gepensioneerde generaals van westerse strijdkrachten en mensenrechtendeskundigen en verteld getuige te zijn geweest en uitgebreid geÔnformeerd te zijn geweest over IDF-operaties. De groep concludeerde unaniem dat: ďhet IDF niet alleen aan zijn verplichtingen onder de Law of Armed Conflict heeft voldaan, maar deze ook vaak overtrof op het slagveld. Geen ander leger in de wereld heeft ooit meer gedaan dan IsraŽl doet om het leven van onschuldige burgers in een gevechtszone te reddenĒ, eraan toevoegend dat ďomdat de wereldleiders eisen van IsraŽl meer te doen, moet IsraŽl misschien maar eens vragen wat het nog meer kan doenĒ.

Nadat hij in zowel Irak als Afghanistan bevel voerde is Kemp vertrouwd met precies het soort vijand waarmee IsraŽl wordt geconfronteerd, en de omgeving waarin het moet vechten. ďIslamitische extremisten over de hele wereld maken gebruik van zeer vergelijkbare tactiekenĒ, legde de gepensioneerde kolonel uit, zo herinnerde hij zich dat de Taliban jonge kinderen gebruiken om troepen aan te vallen. ďBritse soldaten hebben juist dit soort vijand in Afghanistan en in Irak bevochten. Britse soldaten begrijpen wat IsraŽl doetĒ.

Richard Kemp neemt het op voor IsraŽl

Westerse landen moeten zich tegen het ICC verdedigen zegt Kemp. Het Internationaal Strafhof moet een belangrijk onderdeel zijn van de internationale rechtsstaat.

Op 1 november 2014 nam de stafchef van het Amerikaanse leger, generaal Martin Dempsey deel aan een debat in de Carnegie Council for Ethics in International Affairs . Er werd hem gevraagd zijn mening te geven omtrent ďde ethische richtlijnenĒ van het IsraŽlische leger tijdens Operation Protective Edge in 2014. Dempsey was uitermate lovend voor al de inspanningen die het IDF heeft gedaan en de maatregelen die het heeft genomen om zoveel mogelijk burgerlevens te sparen. De generaal gaf een aantal voorbeelden zoals deĎknock on roofĒ om Gazanen te waarschuwen tegen een aankomend bombardement, de pamfletten die het IDF uitstrooide boven woonwijken om hen aan te manen de buurt te ontruimen, het oprichten van een veldhospitaal om Gazaanse burgers te verzorgen en nog zoveel meer. Ook IDF-soldaat Chananya Naftali legt uit wat er werkelijk gebeurd. Klik hier voor uitvoerige informatie over de oorlog van 2014

Na instructie van het Statuut van Rome, in 1998 was het al duidelijk dat IsraŽl een primair doelwit zou worden. IsraŽl besloot om niet tot dit Statuut toe te treden vanwege de bezorgdheid dat de rechtbank zou worden uitgebuit als een politiek instrument in plaats van haar oorspronkelijke doel te bereiken. Het Statuut van Rome staat onderzoeken alleen toe binnen de soevereine gebieden van staten die partij zijn bij het verdrag. Maar Fatou Bensouda heeft de gedelegeerde jurisdictie over de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en Gaza onrechtmatig aanvaard van wat zij de 'staat van Palestina' noemt. Westerse landen zouden het ICC moeten verlaten. Dit zou de rechtbank dwingen om te handelen zoals het Statuut van Rome bedoeld heeft.

Hoewel Fatou Bensouda zegt ook onderzoek te zullen gaan doen naar vijandelijkheden van Hamas, zal dat in de kantlijn gebeuren. De opmerking is niets anders dan een formaliteit. Wat ze wil is IsraŽl veroordelen en velen uit de internationale gemeenschap willen dat met haar. De Verenigde Naties, de Heilige land bezetters in Ramallah, de diverse Palestijnse terreurorganisaties waaronder Hamas, een netwerk van IsraŽl hatende NGOís en allerlei anti-IsraŽlische organisaties verheugen zich al bij voorbaat op de gedachte dat er opnieuw een poging wordt gedaan om IsraŽl aan de schandpaal te nagelen.

 

Door: Franklin ter Horst