Uit het nieuws 08-08-2022

 

Door: Franklin ter Horst: To translate my newsletter into different languages, click here

 

(1) Ook in Rusland is het gebruikelijk in tijden van crisis, de Joden overal de schuld van te geven. Zo was het ten tijde van de Tsaar en de Sovjet Unie en zo gebeurt het onder Vladimir Poetin.

(2) De Libanese terreurbeweging dreigt heel IsraŽl met raketten te bestoken.

(3) Van Zweden, Groot-BrittanniŽ tot aan het eiland Malta tekenen zich in een grote boog langs de kusten van Europa talloze raadselachtige cirkels, tempels en menhirs af.

(4) Steeds meer piloten beginnen zich uit te spreken over ernstige bijwerkingen na hun coronavaccinatie.

(5) In Groot-Toronto zijn al 5 artsen gestorven: wat is er aan de hand?

(6) Onderzoek uit Wob-documenten door data-analisten DaniŽl van der Tuin en Cees van den Bos, blijkt dat tijdens de Ďcoronacrisisí minister Hugo de Jonge een keiharde aanpak wilde van huisartsen

(1) Ook in Rusland is het gebruikelijk in tijden van crisis, de Joden overal de schuld van te geven. Zo was het ten tijde van de Tsaar en de Sovjet Unie en zo gebeurt het onder Vladimir Poetin.

In mijn nieuwsbrief van 30-05-2022 schreef ik dat Rusland zich steeds agressiever tegen IsraŽl begint te gedragen. Moskou waarschuwde voor eenďscherpe escalatieĒ indien IsraŽl mocht doorgaan met het bombarderen van Iraanse troepen in SyriŽ. De Russische strijdkrachten in SyriŽ hebben daarop met geavanceerde S-300 luchtafweerraketten het vuur geopend op IsraŽlische gevechtsvliegtuigen. Dat werd echter een flop want de vliegtuigen keerden allemaal veilig terug op hun basis en waren nooit echt in gevaar. Toch betekent dit een belangrijke en gevaarlijke beleidsverandering van de kant van Moskou. Inmiddels dreigt het Kremlin het kantoor te sluiten dat helpt om Russische Joden naar IsraŽl te laten emigreren. Volgens Pinchas Goldschmidt, decennialang opperrabbijn van Moskou Ďpakken donkere wolken zich samení boven de Joodse gemeenschap in Rusland. Opnieuw is er sprake van een groeiend antisemitisme en dat is niet nieuw want de geschiedenis leert dat Rusland een van de meest antisemitische landen van de wereld is.

De grondgebieden van het Russische Rijk waren ooit de thuishaven van de grootste Joodse bevolking ter wereld. De Joodse gemeenschap floreerde hier en ontwikkelde vele moderne theologische en culturele tradities. Maar wat vooral niet vergeten mag worden zijn de periodes van een intens antisemitisch discriminatiebeleid en tal van gruwelijke pogroms.

Zo werden tijdens de regeerperiode van Ivan de Verschrikkelijke (1533-84) bijvoorbeeld, nadat de stad Polatsk veroverd werd in februari 1563, 300 Joden, die weigerden zich te bekeren tot het christendom, verdronken in de Dvina. Vanaf 1721 was de officiŽle doctrine van het Keizerrijk Rusland openlijk antisemitisch. In 1903 vond in Kishinev (het huidige Chisinau, MoldaviŽ)een anti-joodse opstand plaats waarbij een bloedbad werd aangericht. Kishinev was indertijd de hoofdstad van het gouvernement BessarabiŽ in het Russische rijk. In de pogrom van 1903, die begon op Paasdag, werden 49 Joden vermoord, 92 raakten ernstig gewond, een aantal Joodse vrouwen verkracht, meer dan 500 lichtgewond en 1500 huizen werden beschadigd.

Fichier:Pogrom de Chisinau - 1903 - 1.jpgOp de afbeelding worden 5 van de 49 Joodse slachtoffers getoond.

In 1918 werden in Jalta 900 Joden door antisemieten in zee verdronken. In datzelfde jaar werden in Sebastopol alle Joodse leiders vermoord en een jaar later kwamen tienduizenden Russische Joden in een serie pogroms om het leven. Het zwaartepunt lag echter met maar liefst 685 pogroms in de OekraÔne. De Sovjets besloten daar het Russische zionisme te vernietigen. Bovendien werden alle religieuze Joodse instellingen in de USSR opgeheven en hun bezittingen (inclusief onroerend goed, zoals synagogen) in beslag genomen.

De vroegere Russische leider Jozef Stalin stond al bekend als een Jodenvervolger en na een onderzoek blijkt dat tegenwoordig bijna de helft van de Russische bevolking er antisemitische denkbeelden op na houdt. Zo verscheen er eind maart 2005 een anti-Joodse petitie in Moskou van ruim 5000 bekende Russen en leden van de Russische Orthodoxe kerk waarin aan de openbare aanklager in Moskou gevraagd werd om een verbod op Joodse organisaties in te stellen. In de petitie wordt beweerd dat het Jodendom een ďfanatieke en racistische religieĒ is en dat Joden niet-Joden haten. Onder de ondertekenaars zijn ook oud-generaals, kunstenaars etc.

In de Russische stad Novosibirsk in het oosten van Rusland, wordt ouders aangeraden hun kinderen te beschermen tegen Ďbloeddorstigeí Joden. ĎRussische ouders opgelet!í Luidt de tekst op de pamfletten. ,,Bescherm je kinderen als de Joden Pesach vieren. Deze vreselijke mensen stelen jonge kinderen, tappen hun bloed af en gebruiken dat voor het bereiden van hun matzes, waarna ze de kinderlijkjes in de vuilnisbak gooien.Ē Met de lasterverhalen over Joden die het bloed van christenen gebruiken voor de Pesachviering, werd ooit het antisemitisme in Europa aangewakkerd. In Novosibirsk werden van december 2007 tot februari 2008 37 mensen vermoord als direct gevolg van de anti-joodse haatcampagnes en raakten 114 mensen gewond.

Er komen steeds meer verhalen dat er een toenemende agressie is waar te nemen tegen de Joodse bevolking van Rusland. Veel Joden voelen dat de sfeer sterk is veranderd onder Poetins bewind. De oud KGB-kolonel Konstatin Predbrazjenksi schreef n.a.v. de vijandelijkheden tussen IsraŽl en het PLO-bewind in Ram-allah: "de Joden zijn onze vijanden en de Palestijnen onze vrienden.Ē Het feit dat Rusland vriendschapsverdragen heeft gesloten met terreurstaten als SyriŽ en Iran, maakt duidelijk dat dit land een anti-IsraŽl politiek voert. Tijdens de oorlogen tussen IsraŽl en de Arabische wereld, koos Rusland consequent de zijde van de Arabieren. Het duidelijkst was dat zichtbaar tijdens de Yom-Kippoeroorlog van 1973 toen Russische militairen al in de vliegtuigen zaten om SyriŽ te hulp te komen.

Rusland is al jaren bezig IsraŽls vijanden van grote aantallen wapens te voorzien en heeft daarnaast de verplichting op zich genomen militaire bijstand te verlenen bij een eventueel volgend gewapend treffen tussen SyriŽ/Iran en IsraŽl. Ruslands anti-IsraŽlische politieke lijn dateert al sinds de jaren 1950, 1960 en 1970 toen het miljarden dollars pompte in de levering van oorlogsmateriaal aan Nassersí Egypte, en de omringende Arabische staten waaronder Libanon, SyriŽ en JordaniŽ. Zo werd LibiŽ letterlijk bedolven onder tanks, raketten, MIG-bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen en werden duizenden Russische adviseurs naar de diverse landen gestuurd om de Arabieren bij te staan in hun strijd/terreur tegen IsraŽl.

(2) De Libanese terreurbeweging dreigt heel IsraŽl met raketten te bestoken.

Nu Iran en Rusland samenwerken om maximale druk op IsraŽl uit te oefenen, dreigt de Libanese Hezbollah-terreurleider Hassan Nasrallah heel IsraŽl met zijn raketten te raken. Hezbollah beweert 100.000 raketten te hebben klaar staan waaronder veel PGM's of precisiegeleide raketten waarmee het zegt grote verwoestingen te kunnen aanrichten in IsraŽlische bevolkingscentra. In een interview op de Libanese Al-Mayadeen TV, dreigde Nasrallah dat wanneer IsraŽl begint te boren in het Karish-gasveld dit in september kan escaleren tot een conflict en zei de mogelijkheid van een totale oorlog niet uit te sluiten. Ook benadrukte hij dat ďalle gasvelden van IsraŽl worden bedreigd door onze raketten Ė niet alleen Karish. De schepen die het gas winnen zijn IsraŽlisch, zelfs als ze onder een Griekse vlag varen. Als de gaswinning uit ĎKarishí in september begint voordat Libanon zijn rechten krijgt, hebben we een probleemĒ vervolgde Nasrallah.

Het gas boorplatform Karish voor de kust van IsraŽl

Karish levert spanningen op die voortkomen uit een geschil uit 2010 over 330 vierkante mijl van de Middellandse Zee langs de grens tussen de twee landen. IsraŽl beschouwt dit gebied als een deel van de noordelijkste grens van zijn territoriale wateren, terwijl Beiroet beweert dat het in Libanese territoriale wateren ligt. Inmiddels heeft IsraŽl drie drones neergehaald die door Hezbollah waren gelanceerd en op weg waren naar het Karish-gasveld. De drones werden neergeschoten door een straaljager van de IsraŽlische luchtmacht en een korvet van de IsraŽlische marine en bleken ongewapend te zijn.

Na de aanval met de drones en de laatste dreiging van Hezbollah op 26 juli de gasvelden van IsraŽl te zullen aanvallen, heeft Jeruzalem ďsterke waarschuwingenĒ gestuurd aan de Libanese terreurorganisatie. De waarschuwingen zijn naar verluidt doorgegeven via de Verenigde Staten en Frankrijk. IsraŽl waarschuwt de door Iran gesteunde terreurbeweging dat het bij verdere aanvallen op het IsraŽlische Karish-gasveld een krachtige reactie mag verwachten van de IsraŽlische strijdkrachten.

 

Op 13 juni 2022 waarschuwde Stafchef Aviv Kochavi van het IsraŽlische leger dat de terreurbeweging Hezbollah de inwoners van Libanon in groot gevaar heeft gebracht na de uitspraak van Hezbollah klaar te zijn voor oorlog. Mocht er oorlog uitbreken in het noorden, dan zal IsraŽl toeslaan met ďimmense kracht die je nog nooit hebt gezien,Ē aldus Kochavi. Er blijft een genocidale dreiging uitgaan richting IsraŽl van de fascistische Shiíitische terreurbeweging Hezbollah. Hezbollah is geen verzetsgroep zoals de anti-IsraŽl meute ons wil doen geloven, maar een moorddadige terreurgroep, een gewapende arm van Iran, geÔnfiltreerd in de Libanese samenleving. De IsraŽlische leiders realiseren zich maar al te goed dat Hezbollah ďPartij van AllahĒ in opdracht van Iran, vroeg of laat tot de aanval zal overgaan.

(3) Van Zweden, Groot-BrittanniŽ tot aan het eiland Malta tekenen zich in een grote boog langs de kusten van Europa talloze raadselachtige cirkels, tempels en menhirs af.

Ze staan op heuvels, in heidevelden en op open plaatsen in de bossen. Stonehenge in Zuid Engeland, Carnac in Frankrijk en de megalithische-constructies op Malta zijn van al deze monumenten wel het meest indrukwekkend. In eerste instantie lijken het allemaal eenvoudige steenblokken maar in werkelijkheid zijn het ingenieuze monumenten waarvan de bouw zeer degelijk moet zijn voorbereid. Behalve de invloed van de mens heeft de tand des tijds er nauwelijks enige invloed op gehad en zijn ze heden ten dage nog even groots als weleer. Een exacte telling is nooit precies gemaakt, maar het moeten er naar schatting zo,n 50.000 zijn. Verspreid over Ierland zijn talloze locaties die een verhaal vertellen over het oude verleden van dit eiland. Lang vergeten graven, majestueuze terpen en megalieten in sommige gevallen duizenden jaren oud. Hun geschiedenis wordt verteld in volksverhalen, legendes en mythologie. Een van de meest iconische locaties in Ierland is Newgrange. Zie ook deze video.

 

Newgrange, County Meath, Ireland - A Site of Great Mystery - Hurley World  TravelNewgrange

 

Ontelbare stenen zijn in de loop van de tijd overspoeld door de zee, zoals de Menhirs in de Golf van Morbihan, of verwoest door de mens. Zo ontstond er in het midden van de 19e eeuw in Frankrijk het gerucht dat er goud in de menhirs verborgen was. Massaal rukten de goudzoekers erop uit met houwelen en zware hamers. Maar men vond niets.

 

De overblijfselen van deze slag om het goud liggen overal verspreid. Andere verwoesters waren de christenen. Zij zagen in de oude monumenten de overblijfselen van duizenden jaren bijgeloof. Ze schreven de steenkolossen toe aan de duivel en stelden het zich tot taak om ze met de grond gelijk te maken. Vele menhirs hebben ook gediend als bouwmateriaal voor huizen en de aanleg van wegen. Als men rekening houdt met alle verloren gegane monumenten dan blijkt de megaliet een behoorlijk deel van tenminste twaalf Europese landen te hebben bestreken.

Het moet, zoals ze daar met duizenden op regelmatige afstanden verspreid langs de kusten van Europa lagen, een fantastisch en uniek schouwspel zijn geweest. Cirkels, Menhirs, Dolmens, Graftomben en Tempels wisselen elkaar af in het landschap. En dan zijn er nog de overvloed aan spiraalvormige versieringen, schuine strepen en andere geometrische motieven, die de monolieten hier en daar sieren zoals op het eiland Gravrinis in de Golf van Morbihan. Hier vlak voor de kust van Bretange hebben archeologen een grafkamer ontdekt van enorme afmetingen, waarin zo verondersteld men een reus moet hebben gelegen. Steeds heeft men zich verwonderd over de herkomst en de betekenis van de vreemde bouwsels. De vraag wie ze heeft opgericht en met welk doel, leverde evenveel beschouwingen en strijdvragen op als alle andere geheimzinnige vondsten op aarde. Het raadsel wordt nog groter als men denkt aan al het werk dat ermee gepaard ging en het feit dat de megalieten niet zo maar op deze aardbol zijn neergezet maar dat ze beantwoorden aan een bepaald doel.

Inscripties Gravinus in de Golf van Morbihan

In de middeleeuwen zag men er het werk in van heksen en reuzen. In rationalistischer tijden werd het de gewoonte om ze aan de DruÔden toe te schrijven. Daarna toonden serieuze onderzoeken aan dat ze al heel wat eeuwen bestonden voordat de eerste Kelt zijn intrede in Europa deed. Sommige onderzoekers dachten dat de megalieten kopieŽn waren van veel fraaiere bouwwerken uit het Midden-Oosten en in Griekenland bracht men ze tevens in verband met de bouwwerken van de Mayaís. Maar omdat nog geen enkel bewijs deze theorieŽn heeft kunnen staven is het raadsel onopgelost gebleven.

Steeds opnieuw stuit men op dezelfde vragen. Wie heeft deze monumenten opgericht, wanneer en met welk doel? Stonehenge in Engeland is een van die grote vraagtekens. Oudheidkundige vondsten in de omgeving hiervan hebben de vraag over wie de bouwers zijn geweest er niet eenvoudiger op gemaakt want ze getuigen ervan dat de vroegste bewoners van deze streek, landbouwers waren die slechts beschikten over de primitiefste gereedschappen en technieken. Toch geloven een aantal geleerden dat deze mensen de kolossale bouwwerken hebben opgericht. Volgens de geschiedkundigen werd Engeland omstreeks 2000 voor Christus bevolkt door een groep mensen uit het Neolithicum die het stenen tijdperk nog maar nauwelijks waren ontgroeid. Ze hadden wat primitieve van beenderen gemaakte gereedschappen en slaagden er waarschijnlijk slechts met de grootste moeite in, in hun levensonderhoud te voorzien. Maar ondanks de uiterst primitieve omstandigheden waarin ze leefden, slaagden zij er volgens sommige geleerden in zich generaties lang te wijden aan het delven van enorme stenen, waarvan sommige dertig ton zwaar, helemaal afkomstig, zo gelooft men, uit de Presely bergen in Wales. Vervolgens werden deze enorme steenblokken over een afstand van 350 kilometer naar Salesbury gesleept.

Als men de geleerden wil geloven dan zijn alle Britten in het stenen tijdperk hun hele leven lang in de weer geweest met het bouwen van monumenten over een periode van tenminste duizend jaar. Zo kan het niet gegaan zijn. Diverse onderzoekers zijn van mening dat ook hier de reuzen aan het werk zijn geweest en dat lijkt bevestigd te worden in de verzen van de oude Angelsaksen waarin naar hun aanwezigheid in Engeland wordt verwezen. Deze reuzen zouden uiteindelijk door gewone mensen overwonnen zijn waarbij twee van hen de strijd overleefden, te weten Gog en Magog. Deze werden als wachters aan de poort van een stad geposteerd. Er bestaan over geheel de Britse-eilanden tientallen van deze stenen formaties waarvan velen even mysterieus als Stonehenge.

Evenals de steenconstructies in Engeland vormen ook de Menhirs van Carnac in Bretagne nog steeds een bron van speculaties. Lange colonnes van meer dan 3000 stenen sieren het landschap en geven de indruk een leger te zijn in versteende houding. De lengte van de Bretonse Menhirs varieert van een tot twintig meter. In Kerloas bij Plouarzel staat er een van twaalf meter hoog met een gewicht van 150.000 kilo. De voor zover bekend, grootste Menhir de "Grand Menhir Brise"ligt in vier stukken op de grond, maar eens rees hij twintig meter omhoog en woog 380 ton, zesmaal zo zwaar als de grootste steen bij Stonehenge.

The Grand Menhir Brise

Bij Kermario staan 1029 Menhirs in tien rijen op een veld van ongeveer 100 meter breed en 1200 honderd meter lang. In de buurt van Menec staan 1169 stenen in rijen van elf gerangschikt, 70 ervan staan uit het gelid en vormen een halve cirkel net zoals de megalithische monumenten van de "Do-ring"in de hooglanden van Tibet. De Menhirs van Bretagne marcheren in hele colonnes in gelid de diepten van de zee in.

Soms weten autochtonen wel eens iets te vertellen over de stenen waarnaast ze leven. Ze vertellen een christelijk sprookje waar ze zelf niet echt in geloven. Volgens dit verhaal zou de heilige Cornelius die in het midden van de derde eeuw na Christus leefde, door Romeinse legioensoldaten zijn achtervolgd. Door zijn vervolgers in het nauw gedreven, zou hij Christus om hulp hebben gesmeekt en met Diens welwillende bijstand waren toen de Romeinse soldaten in stenen veranderd. Een andere niet plausibele verklaring is dat het hele gebied van het tegenwoordige Bretagne vroeger heilig land der DruÔden was en dat zij de Menhirs hebben opgericht. Maar dat kan niet waar zijn want de stenen stonden er al vele eeuwen voordat de DruÔden ten tonele verschenen. Een aantal onderzoekers hebben de zeer gewaagde uitspraak gedaan dat het plaatsen van de Menhirs wel eens het werk van reuzen geweest zou kunnen zijn in een tijd van voor de zondvloed.

Enkele onderwerpen uit de Covid-19 Ďp(l)andemieí en vaccinatiezwendel

(4) Steeds meer piloten beginnen zich uit te spreken over ernstige bijwerkingen na hun coronavaccinatie.

 

In mijn nieuwsbrief van 25-10-2022 schreef ik al iets over de alarmerende sterfte onder gevaccineerde piloten. Sindsdien zijn deze berichten alleen nog maar toegenomen en beginnen steeds meer piloten zich uit te spreken over ernstige bijwerkingen na hun coronavaccinatie. Ze hebben last van pijn op de borst en worden gediagnosticeerd met gezichtsverlamming, myocarditis en pericarditis. Er zijn ook piloten die een beroerte of hartaanval krijgen of zelfs blind worden. Als piloten zich uitspreken, worden ze gecensureerd, berispt of zelfs ontslagen. In juni 2022 vloog American Airlines vanwege een tekort aan piloten niet langer naar drie steden. Piloot Glen Waters uit AustraliŽ werd na 19 jaar ontslagen. In een interview met The Defender neemt hij het op voor piloten die gedwongen worden de vaccins te halen en vervolgens last krijgen van ernstige bijwerkingen. De meesten durven zich niet uit te spreken uit angst dat ze het label Ďanti-vaxxerí opgeplakt krijgen of worden ontslagen. Waters zei dat piloten van Virgin Australia zich niet mogen uitspreken over vaccinatieschade en dat ze worden ontslagen als ze dat wel doen.

Hij voegde toe dat een piloot een beroerte had gehad en blind was geworden. Een andere gezonde piloot kreeg plotseling een hartaanval en viel bij zijn vliegtuig van de trap. Waters zei dat voorheen kerngezonde piloten last hebben van hoofdpijn, pijn op de borst en benauwdheid. Steven Hornsby, een 52-jarige piloot, vliegt niet meer omdat hij na zijn coronavaccin myocarditis, hartkloppingen en hartritmestoornissen kreeg. Zijn werkgever zette hem onder druk door te dreigen met ontslag. Veel piloten hebben net als Hornsby last van hartontstekingen en bloedproppen. Steeds meer van hen spreken zich uit.

(5) In Groot-Toronto zijn al 5 artsen gestorven: wat is er aan de hand?

 

De 27-jarige Canadese arts Candace Nayman is op 29 juli plotseling en onverwacht overleden. De arts, die in het McMaster Children Hospital in Hamilton in de provincie Ontario werkzaam was, zakte op die dag in elkaar tijdens een triatlon. Het is de vijfde arts uit Groot-Toronto die in juli is gestorven, schrijft de Toronto Sun. Haar overlijden komt voor haar collegaís en familie als een schok. Iedereen op de kinderafdeling van het ziekenhuis is er kapot van. Candace wordt omschreven als iemand die positiviteit uitstraalde en een bruisend en actief leven leidde. In deze maand overleden ook vier andere lokale artsen. Jakub Sawicki, Stephen McKenzie en Lorne Segall van Trillium Health Partners. Vlak daarvoor overleed spoedarts Paul Hannam van North York General Hospital. Hij zakte in elkaar tijdens het hardlopen. ďNiets te zien hier. Je bent een complotdenker als je vragen stelt,Ē reageerde de Canadese advocaat en YouTuber David Freiheit. Volgens de ziekenhuizen zijn de artsen Ďniet gestorven door het coronavacciní. Ze willen niets kwijt over de doodsoorzaak. Techondernemer Steve Kirsch wees erop dat de ziekenhuizen in de regio pas geleden zijn begonnen met het toedienen van de vierde coronaprik aan het personeel. Hij vraagt zich af of artsen zich ooit zullen uitspreken of dat ze hun schouders blijven ophalen en weigeren naar de data te kijken, waaruit blijkt dat deze vaccins Ďhet grootste schandaal uit de medische geschiedenis zijní.

 

(6) Onderzoek uit Wob-documenten door data-analisten DaniŽl van der Tuin en Cees van den Bos, blijkt dat tijdens de Ďcoronacrisisí minister Hugo de Jonge een keiharde aanpak wilde van huisartsen

Deze omhooggevallen schoolmeester pleitte voor een beroepsverbod van gerespecteerde artsen die gewoon hun werk wilden doen waarvoor ze zijn opgeleid, mensen genezen. Zoals bekend hebben Rutte&CO het gebruik van Hydroxychloroquine, zink en Azitromycine en Ivermectine tot Ďongeoorloofde medicijnení verklaart, terwijl het gebruik van deze medicijnen bewezen hebben bijzonder effectief te zijn tegen corona.

De Jonge noemde in de WOB-documenten een aantal huisartsen met name, en noemde hun aanpak dusdanig schadelijk voor de vaccinatiecampagne dat hij niet begreep dat er geen fermer instrumentarium wordt toegepast, c.q. zou kunnen worden toegepast. ďWaarom mogen zij Łberhaupt hun vak nog uitoefenen Ēzo vroeg hij zich af? Dit is toch gewoon het ondermijnen van de volksgezondheid en dat is toch evident in tegenspraak met de beroepsnormen?ĒDe Jonge verwees specifiek naar ťťn arts. ďHeel concreet: waarom mag die (zwartgelakt) Łberhaupt nog (zwartgelakt) praktijk uitoefenen gelet op alle uitingen?Ē (Uit vrijgegeven Wob-documenten die niet zijn zwartgelakt, blijkt dat de rijksoverheid maar liefst 50 extra juristen heeft ingehuurd die zich voornamelijk bezighouden met het zwartlakken van stukken.)

dVan den Bos vermoedt dat het hier gaat om huisarts Rob Elens. Ook wilde hij onder meer een conceptnota ontvangen over Elens zoals blijkt uit een e-mail van 20 augustus 2021. De Jonge was zelfs zo hondsbrutaal Elens van kwakzalverij te beschuldigen. Ook zei hij in december 2021 zulke artsen het liefst op hun vestje te willen spugen. Uit eerdere e-mails blijkt dat er inderdaad binnen het ministerie uitvoerig is gesproken over Elens, die intern Ďdokter Eí wordt genoemd. De inspectie noemde het handelen van Elens een kwalijke zaak terwijl hij patiŽnten het leven redde.

Ook pleitte De Jonge voor de inzet van alle middelen bij de aanpak van huisartsen die mensen ontmoedigden zich te laten vaccineren. Hij beschuldigde hen van het ondermijnen van de vaccinatiecampagne en vroeg zich af waarom deze artsen nog steeds hun beroep mochten uitoefenen. Er zijn enkele opmerkelijke Wob-stukken opgediept waarin Hugo de Jonge zelfs een arts die weigerde ťťn patiŽnt te vaccineren tegen corona meteen voor het medisch tuchtcollege wilde slepen.

Ook zette hij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op bedenkelijke wijze onder druk. Hij bleek allerminst tevreden over de IGJ. Hij schrijft: ďIk wil een afspraak, ik wil weten wat de inspectie doet en of het gehele instrumentarium maximaal wordt ingezet.Ē

Sinds de Corona-Psyop is De Jonge op het Nederlandse volk losgelaten en matigde hij zichzelf aan verstand van gezondheid te hebben. Dit is de man die ervoor heeft gezorgd dat de Ďcorona vaccinatie agendaí boven alles werd verheven tot de heilige graal. Hebt u de beruchte Ďfrikadelí uitspraak van De Jonge nog meegekregen waarin hij nogal lacherig het inspuiten van een van de vele coronavaccins ďgewoon even een prikkie halenĒ noemde en op onthutsend minachtende wijze iedereen die het waagt zich af te vragen wat er in die vaccins zit, in een hoek zette? Ook ging hij regelmatig op de stoel van de dokter zitten waarbij hij de indruk wekte meer van medicatie en vaccins te weten dan duizenden wetenschappers en medici.

De misplaatste neerbuigendheid van hem naar huisartsen die in de corona-episode naar eer en geweten hun vak probeerden uit te oefenen is ronduit stuitend. De onthullingen over zijn optreden leiden tot een golf van verontwaardiging. Huisarts Els van Veen zegt: ďHet meest bijzondere vind ik nog dat veel artsen dit normaal gedrag vonden voor een minister van VWS. Of leg ik het zwijgen van het artsengilde zoals de KNMG verkeerd uit? Hugo de Jonge duldt geen tegenspraak van huisartsen, anders kun je ontslagen worden, wat Hugo betreft.Ē

De Jonge was trouwens niet de enige die pleitte voor een beroepsverbod van gerespecteerde artsen want op 21 december 2021 noemde Attje het Kuiken van de PvdA artsen die Ivermectine voorschreven zelfs Ďidiotení. Zij vond dat dit soort Ďmedicií het verdienen dat hun BIG-registratie wordt afgepakt. Dat is dezelfde figuur die ervoor pleit protesterende boeren aan te merken als een criminele groepering. Dit soort figuren zijn een schande voor de politiek en zouden ogenblikkelijk hun Kamerzetel moeten inleveren. De praktijk heeft laten zien dat de ongevaccineerden er verstandig aan hebben gedaan de spuit te weigeren. De spuit die ongekend veel bijwerkingen heeft, waarvan ťťn van de meest voorkomende de dood is. Er bestaat een enorme waslijst aan uitspraken van De Jonge waarvoor hij ter verantwoording zou moeten worden geroepen.

Op 10 januari 2022 is er namens bijna 70.000 ondertekenaars aangifte gedaan tegen hem gedaan bij het OM in Den Haag wegens onder meer haatzaaien, groepsbelediging en bedreiging, maar ook van aanzetten tot haat, geweld of discriminatie, dwang en stalking. Ook zei hij onder meer Ďvrij goed, vrij precies per postcode, te wetení waar ongevaccineerden wonen. Maar deze massa-aangifte is door het Openbaar Ministerie gewoon terzijde gelegd.Ook Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft de procureur-generaal bij de Hoge Raad verzocht om De Jonge te vervolgen wegens door hem gepleegde ambtsmisdrijven en dood door schuld. De aangiftes vind je hier. Hier is tot dusver niets meer over vernomen.

Franklin ter Horst

E-mail: Hijkomt@hetnet.nl

Terug naar: Inhoud

 

 

 

 

 

.