Uit het nieuws 07-02-2022

Door: Franklin ter Horst: To translate my newsletter into different languages, click here

Schokkende toename van antisemitisme in 2021

Wij hebben de week weer achter ons waarin de slachtoffers van de Shoah (Holocaust) zijn herdacht. De roep ‘Dit nooit weer’ is in sommige kringen al lang verleden tijd. Als het gaat om Joden en antisemitisme, stemmen de woorden “Dit nooit meer ” niet overeen met wat er vandaag in de wereld te zien is. Diverse leiders in het westen en met name in Europa maken slechts symbolische gebaren. Tijdens de Shoah herdenkingsdagen plengen zij met een kipa op en met een schijnheilig gezicht, krokodillentranen over de dode Joden van gisteren, maar gaan vervolgens onverminderd verder met het demoniseren van de Joodse staat en het financieren van het Palestijnse regime in Ramallah.

 

Zelfs Palestijnse moordenaars mogen zich verheugen op donaties uit Nederland. De Europese politiek is weer als vanouds in openlijk antisemitisme veranderd. Uit een recent Israëlisch onderzoek bleek dat bijna 80 procent van de Israëli’s zich wereldwijd zorgen maakt over antisemitisme, waarbij bijna driekwart van de burgers (73 procent) gelooft dat antisemitisme wijdverbreid is. Meer dan de helft (61 procent) is van mening dat het probleem van antisemitisme de afgelopen vijf jaar alleen maar groter is geworden.

 

Het antisemitisme werd de voedingsbodem van het nazisme. Reeds op 16 september 1919, zes jaar voor de publicatie van "Mein Kampf", schreef Hitler in een brief van vier pagina’s over zijn haat tegen joden. In "Mein Kampf" sprak hij zich later duidelijk uit voor een racistische politiek die in hoofdzaak tegen de joden gericht was. En opnieuw wordt de wereld overspoeld met bronnen waarin leugens voor waarheid worden verkocht en waarin een gloeiende haat tegen de joden wordt gepredikt.

 

Antisemitisme is weer gelijk aan de dertiger jaren. Fakeberichten, bloedsprookjes en beschuldigingen over het voeren van ‘apartheid’ verspreiden zich via de mainstream-en sociale media in rap tempo over de wereld en dragen in belangrijke mate bij aan de haat tegen Israël en het Joodse volk. Zo is de mensenrechtenorganisatie Amnesty International al jaren een smerige aanjager van haat tegen de Joodse staat. Slechts een paar dagen na de Internationale Holocaustherdenkingsdag werd Israël in een dik rapport opnieuw een apartheidsstaat genoemd. Maar Israël is geen apartheidsstaat! Het zijn valse beschuldigingen want Israël kent geen apartheidswetten. De jaarverslagen van Amnesty staan jaar na jaar bol van anti-Israël smeerstukken.

Schokkend is dat Europa, de moeder van genocidaal antisemitisme, hierin voorop loopt en tevens de staat Israël het moet ontgelden. In Europa heeft de Jodenhaat het hoogste niveau bereikt sinds de Tweede Wereldoorlog. Antisemitische incidenten in de hoofdstad van Duitsland bereikten in de eerste zes maanden van 2021 een piek in vergelijking met jaren daarvoor. In Frankrijk werd een 11-jarige Joodse jongen lastig gevallen door een aantal 14-jarige leerlingen van zijn school. Hij kreeg te horen: "Vuile Jood, we gaan je met gas verstikken zoals ze eerder deden met de Joden." Ze sloegen hem tegen de grond, brachten een nazigroet en vertrokken. Een Australische ziekenhuismedewerkster heeft op sociale media gezegd dat tientallen Joden die een strikte coronavirusvergrendeling in Melbourne hebben geschonden door een verlovingsfeest te houden, in ‘een gaskamer’ moeten worden gestopt. Dit gebeurde te midden van een stortvloed van antisemitische retoriek gericht op de lokale Joodse gemeenschap nadat een video van het evenement online werd gedeeld. En zo zijn er talloze voorbeelden.

De vuile vingerafdrukken van de Europese Unie zijn te vinden in de financiering van NGO's die Israël juridisch bestrijden, waaronder de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) beweging, de Palestijnse Autoriteit, de boycot van producten uit de Bijbelse gebieden Samaria en Judea, extreemlinkse organisatie, B’Tselem, die de Holocaust ontkent, en de financiering van talloze andere organisaties die als enig doel hebben de Joodse Staat te verzwakken tot het punt van capitulatie. Diverse regeringen die van zichzelf beweren dat ze het antisemitisme in hun eigen land bestrijden, staan openlijk achter de Palestijnse terreurbewegingen. In diverse Europese landen krijgen de Joden weer de schuld van zo'n beetje alles wat er mis gaat in de samenleving. Vanwege het toenemende antisemitisme zien steeds meer Joden zich genoodzaakt landen als Frankrijk  Groot-Brittannië, Noorwegen, Zweden en verschillende andere Europese landen te verlaten.

Dat de huidige demonisering van Israël leidt tot toenemende wereldwijde Jodenhaat en antisemitisme mag duidelijk zijn. Ook onder de Nederlandse elite heerst een beschamende anti-Israël hetze en is de sympathie voor de fake-Palestijnen groot. Door allerlei lastercampagnes denken mensen dat Israël hetzelfde doet als wat de nazi’s deden. De eeuwenoude antisemitische stereotypes blijken erg hardnekkig. De wereld heeft met het herstel van de staat Israël, een nieuwe voedingsbodem gevonden voor het verspreiden van haat tegen het Joodse volk. Het oude Joodse volk wordt nog steeds bedreigd, beledigd en vernederd. Het antisemitisme/antizionisme verspreidt zich als een kankergezwel over Europa en de rest van de wereld. Het woord “Jood” wordt weer steeds vaker als scheldwoord gebruikt. De Joodse gemeenschap wordt steeds meer bedreigd en staat bovenaan de “hitlijst” van allerlei antisemitisch tuig.

Identiteitsplaatjes van vier Joodse kinderen uit Nederland in Sobibor opgegraven

Tijdens archeologische opgravingen in het voormalige concentratiekamp Sobibor zijn de identiteitsplaatjes van vier in dit kamp vermoorde Joodse kinderen uit Nederland gevonden. Het gaat om Lea Judith De La Penha, Deddie Zak, Annie Kapper en David Juda Van der Velde. De metalen identiteitsplaatjes die om de nek van de kinderen werden gedragen, zijn voorzien van hun naam, geboortedatum en hun geboorteplaats. De buitengewone archeologische opgraving, die werd uitgevoerd voorafgaand aan de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum in het kamp, ​​wordt uitgevoerd door een archeologisch team bestaande uit Wojciech Mazurek uit Polen, Yoram Haimi van de Israel Antiquities Authority (IAA) en Ivar Schute uit Nederland, met de hulp van plaatselijke bewoners.

Links: identiteitsplaatje van Deddie Zak.  Rechts: David Jacob (Deddie) Zak met een familielid. Foto van het Joods Monument, Amsterdam

Volgens Haimi, zijn identiteitsplaatjes met kindernamen “voor zover bekend” alleen in Sobibor gevonden. “Omdat de identiteitsplaatjes erg van elkaar verschillen, is het duidelijk dat dit waarschijnlijk geen georganiseerde inspanning was. De identiteitsplaatjes van de kinderen werden door hun ouders gemaakt, die waarschijnlijk wanhopig waren om ervoor te zorgen dat familieleden de kinderen in de chaos van de Tweede Wereldoorlog konden vinden”, zei Haimi.

“Dankzij de identiteitsplaatjes van Lea, Annie, David en Deddie konden we gezichten en verhalen koppelen aan de namen, die tot nu toe alleen anonieme vermeldingen in nazi-lijsten waren. Archeologische opgravingen bieden ons de gelegenheid om de verhalen van de slachtoffers te vertellen en hun nagedachtenis te eren.” Om de details van de kinderen te achterhalen, namen de archeologen contact op met het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, dat in de Holocaust werd gebruikt als doorgangskamp voor Joden die vanuit Nederland naar Oost-Europa werden gedeporteerd en nu een bezoekerscentrum en gedenkplaats is. 

“Ik ben al tien jaar aan het opgraven in Sobibor, maar dit is de moeilijkste dag die ik ooit heb gehad” zegt Haimi. Terwijl we met de naamkaartjes in het veld naast de crematoria stonden, namen we contact op met Kamp Westerbork en gaven ze de namen. “Ze reageerden onmiddellijk. Telefonisch ontvingen we foto’s van lachende jonge kinderen. Het moeilijkste was om te vernemen dat sommige van de kinderen van wie we de kaartjes in onze handen hadden, Sobibor bereikten op een kindertransport – 1300 kleine kinderen van 4–8 jaar die hierheen werden gestuurd om alleen te sterven, zonder hun ouders. Ik keek naar de foto’s en vroeg me af: hoe kon iemand zo wreed zijn geweest?” Israëlische archeologen hebben bij opgravingen in 2014 in dit kamp, niet alleen bewijzen voor gaskamers ontdekt, maar ook talloze persoonlijke eigendommen gevonden, zoals sieraden en vooral trouwringen.

In dit kamp zijn 170.165 Joden vermoord uit acht landen in Europa, waaronder Nederland. Een van de slechts achttien overlevenden van dit kamp is de op 3 april 2016 op een leeftijd van 95 jaar overleden Nederlander Jules Schelvis. Schelvis was onder meer schrijver van het standaardwerk over het vernietigingskamp dat de nazi’s eind 1943 door gevangenen lieten slopen. Niets mocht er meer aan Sobibor herinnerd worden. Daarom werden ook de vernietigers van het kamp na de klus vermoord. Schelvis verteld hoe mensen met gummiknuppels uit de veewagens werden geslagen. Hoe op het perron de mannen van hun vrouwen werden gescheiden zonder de kans te krijgen afscheid te nemen. Rachel Schelvis werd 20 jaar oud en direct na aankomst vermoord.

Sobibor was voor mij een blikseminslag schreef Simon Soesan in een Column. Ik heb heel wat kampen bezocht, heb heel wat gaskamers gezien, inclusief de crematoria waar vaak nog levenden in de ovens werden gegooid. Maar Sobibor versloeg alles, want dat was geen kamp. Er was onderdak voor “het personeel”, meer niet. Treinen kwamen aan, loosden hun “vracht” en reden achteruit snel weer weg om plaats te maken voor de volgende trein. De aangekomen…wat? mensen?, werden ter plaatse vergast. Wie het niet tot aan de gaskamers kon maken, werd in een grote, brandende kuil gegooid, vaak met rolstoel of krukken en al. In Sobibor brak ik.

Diverse onderwerpen met betrekking tot de Covid-19 zwendel

(1) De Nederlandse minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers neemt het vanaf zijn aanstelling niet zo nauw met de waarheid.

 

Zo presenteerde hij live op tv al lang achterhaalde cijfers, dat ongevaccineerde mensen de ziekenhuizen overspoelen. Ook beweerde hij op de persconferentie dat de coronatoegangspas wél werkt tegen de virusverspreiding. Hij beweerde dat de TU Delft uitrekende dat de toegangspas het besmettingsgetal met 15 procent vermindert. Hij stond gewoon te liegen want dat bleek niet waar te zijn. Ook liet hij cruciale details achterwege. Kuipers blijkt niet onder te doen voor het optreden van zijn voorganger Hugo de Jonge want ook hij staat gewoon glashard te liegen voor de tv-camera’s. Het vertrouwen in de politiek zat al op een dieptepunt door ontrechting, prikverdwazing, inhumane verplichtingen en vrijheidberoving, maar desondanks gaat Kuipers door op de weg die De Jonge was ingeslagen. Miljoenen zijn misleid door zich te laten degraderen tot prikslaven, ondanks de golf aan waarschuwingen van wereldvermaarde wetenschappers. Er bestaan inmiddels ten minste 1.011 wetenschappelijke studies waarin onomstotelijk wordt bewezen dat de coronavaccinaties catastrofaal kunnen verlopen.

 

Hoe kan het dat miljoenen zich de voortdurende dwangmaatregelen, machtsmisbruik, tirannie, het afschaffen van alle grondrechten, mensenrechten, voorheen gewaarborgde vrijheden, het virusverhaaltje wat niets anders dan zwendel bleek te zijn, zonder ook maar enige tegenstand te accepteren.

 

Een zwendel dat uitmondde in een voorgeschreven werkelijkheid die moest worden afgedwongen via dreigementen en het publiekelijk in diskrediet brengen van iedereen die er zijn onderbouwde verontwaardiging over uitsprak.

 

Een van de meest schofterige uitspraken die ik vanaf het voorjaar van 2020 in mijn dossier heb opgeslagen is die van Hugo de Jonge die in november 2021 de volgende bedreiging richting ongevaccineerden deed: “We blijven vaccineren, dat doen we wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm. Alle postcodes zijn in kaart gebracht, ik weet wie u bent en waar u woont. Dus u bent gewaarschuwd.” Het zijn uitspraken die geregistreerd staan en niet vergeten zullen worden.

Kuipers wil ook verder met 2G, maar dat is voorlopig van de baan omdat veel oppositiepartijen hier niet warm voor lopen. Wat een tegenvaller voor Rutte&Co want de WEF-sekte kliek wil het al heel lang, Hugo de Jonge wilde het, Kuipers wil het, maar in de Tweede Kamer is er veel kritiek op de regel. Politiek verslaggever Thomas van Groningen onthulde in Op1 dat er zelfs een periode is geweest dat de Hugo de Jonge langs partijen ging, waaronder PvdA en GroenLinks, en zei: “Als jullie ons nou helpen om 2G erdoorheen te krijgen, dan kunnen we misschien wel iets anders regelen, bijvoorbeeld het verhogen van de salarissen in de zorg, als we 2G er maar doorheen krijgen”. Dat hoorden we van bronnen achter de schermen,” zei Van Groningen. “Lukte niet, het was allemaal niet genoeg, maar er werd flink zaken gedaan op dit onderwerp.”

De schokkende onthulling van dit omkopingsschandaal werd op 2 februari bevestigd door Groenlinks-leider Jesse Klaver bij het NPO-programma Op1. Hij liet weten dat het kabinet hem én andere oppositieleiders hebben geprobeerd af te kopen. “Als zij 2G tóch zouden steunen konden ze daar iets leuks voor terugkrijgen.” In eerste instantie was het Hugo de Jonge die zo’n uitruil probeerde. Toen dat geen effect had ging de rest van het kabinet ook meedoen, aldus Klaver.

Omdat het onderzoek, van de TU Delft, niet het door het kabinet gewenste resultaat heeft opgeleverd wil Kuipers dat er meer onderzoek wordt gedaan, waarschijnlijk net zolang tot er een paar wetenschappers zijn die het kabinet precies geven wat het wil zodat dit discriminerende 2G systeem hoe dan ook kan worden ingezet. Logisch, want ze willen dat systeem in leven houden en de ongevaccineerden als een soort melaatsen buiten de maatschappij plaatsen daarom zullen ze jacht blijven maken op de ongevaccineerden.

 (2) Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) vraagt aan Kuipers of het mogelijk is om de BIG-registratie van artsen af te nemen.

Op 21 december 2021 schreef Attje Kuiken (PvdA) lid van de Tweede Kamer op Twitter, het niet eens te zijn met artsen die Ivermectine voorschrijven. Zij noemde deze artsen zelfs ‘idioten’ die het verdienen dat hun BIG-registratie wordt afgepakt. Zij volgde daarmee het voorbeeld van Hugo de Jonge die eind vorig jaar zei zulke artsen het liefst op hun vestje te willen spugen. Zoals bekend hebben Rutte&CO het gebruik van deze ‘ongeoorloofde medicijnen’ verboden. Waar ze tegen zijn is het gebruik van medicijnen die bewezen hebben bijzonder effectief te zijn tegen corona zoals Hydroxychloroquine, zink en Azitromycine en Ivermectine. Maar omdat voor Big Pharma daarmee geen droog brood valt te verdienen, en er alleen toestemming is voor het gebruik van injecties, die nog in de experimentele fase verkeren, worden politie en douane ingezet om deze goed werkende middelen weg te houden bij het publiek, waarbij gedreigd wordt met boetes die kunnen oplopen tot 100.000 Euro.

 

Kuiken heeft kennelijk niet wat anders te doen dan artsen die bij de Stichting Artsen Collectief zijn aangesloten, de BIG-registratie af te nemen vanwege het verspreiden van ‘desinformatie’ en het voorschrijven van medicijnen die ‘niet geoorloofd zijn’. Ze sprak nu zelfs van “kwakzalvers die willens en wetens hun patiënten in gevaar brengen door het verspreiden van desinformatie.” Zij vroeg Kuipers  daar actie op te ondernemen en de nieuwbakken minister van gezondheid zei het helemaal met Kuiken eens te zijn dat hier echt dingen niet in de haak zijn. “Dat kan niet, want we zijn echt gehouden aan brede en juiste informatie, eens te meer vanuit een medische beroepsgroep.”

 

Kuipers heeft vervolgens contact opgenomen met de inspectie om te horen hoe zij deze situatie beoordeelt. Ook wat dat betreft zet Kuipers het beleid van zijn voorganger voort. In een normale wereld zouden deze figuren al lang op straat geschopt zijn. Huisarts Felix van der Wissel, haalt uit naar Kuiken. Net als duizenden andere medici aangesloten bij het Artsen Collectief, reageerde hij in de studio van Blckbx.tv op de uitlatingen van het Kamerlid: ‘heel slecht geďnformeerd’ ‘het is waanzinnig’ “Ik zie vaak dat in de Tweede Kamer heel veel rare dingen worden gezegd.”

 

(3) Ernstige misstanden bij GGD-vaccinatielocaties aangetroffen

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren en Sietske Bergsma van Stichting Moederhart hebben bij GGD-vaccinatielocaties ernstige misstanden aangetroffen. Regels ter bescherming van kinderen worden aan de laars gelapt, constateren ze. Wat gebeurt er als een kind van onder de 16 zich meldt bij een priklocatie van de GGD, aangeeft dat het geen toestemming heeft van de ouders en ook nog eens duidelijk laat merken dat het geen idee heeft wat nu de medische voor- en nadelen zijn van dat zogenaamde vaccin?In de Tweede Kamer deden zowel de directeur van de GGD als de toenmalig minister Hugo de Jonge alsof alles vlekkeloos verloopt. Maar in de praktijk blijkt dat GGD-artsen en ander GGD-personeel vrijwel alle regels en procedurevoorschriften aan de laars lappen.“Als je morgen misselijk bent, dan moet je zeggen ‘ik heb iets verkeerds gegeten’ ofzo,” zegt een GGD-medewerker in een filmpje dat met de verborgen camera is gemaakt.

Ernstige misstanden bij GGD-vaccinatielocaties

Een andere medewerker zegt: “Dat die mensen om jou heen echte klachten hebben omdat ze dit vaccin genomen hebben, is ook niet waar. De kans dat jij na het krijgen van corona heel erg lang ziek bent en echt maanden aan het herstellen bent, die is miljoenen keren zo groot als die van dit vaccin.”Weer een andere GGD’er zegt: “En gewoon hele jonge mensen, jonge goden, krijgen doorgaans niks. Da’s misschien één op de twee miljoen ofzo.”Van Meijeren reageert: “Iedereen die ook maar iets geeft om de belangen van kinderen begrijpt dat dit onacceptabel is en zo snel mogelijk moet stoppen.” Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland veroordeelt het ‘beschuldigen’ van GGD-medewerkers door Forum voor Democratie.

De partij noemt de reactie van de GGD echter beschamend. “FVD heeft geconstateerd dat wetten en procedures niet worden nageleefd, waar de GGD FVD erkentelijk voor zou moeten zijn. De reportage geeft een zo objectief mogelijke weergave van de feiten, zoals FVD die heeft aangetroffen,” schrijft Kamerlid Gideon van Meijeren in een verklaring.

 (4) Israëlische vaccinchef biecht op dat er fouten zijn gemaakt

Uit een Israëlische studie blijkt dat een vierde coronaprik niet werkt tegen omikron. Professor Cyrille Cohen van de Bar-Ilan Universiteit en lid van de commissie die de Israëlische overheid adviseert over vaccins, zegt nu dat er fouten zijn gemaakt. Hij zei in gesprek met Freddie Sayers van UnHerd dat de vaccinatiebewijzen niet langer relevant zijn in het omikrontijdperk en afgeschaft moeten worden. Cohen zei ook dat het doormaken van de ziekte betere bescherming biedt dan het vaccin. Cohen en zijn collega’s waren ‘verrast en teleurgesteld’ dat de vaccins transmissie niet voorkomen.

De grootste fout die tijdens de pandemie is gemaakt in Israël is het sluiten van de scholen, zei hij. Cohen bood hiervoor zijn verontschuldigingen aan. “We hebben één fout gemaakt en daar heb ik heel veel spijt van. We hebben een aantal fouten gemaakt, maar ik doel op onderwijs. We hadden ons niet moeten bemoeien met onderwijs. Nooit,” zei hij. Door omikron is de pandemie aanbeland in de endemische fase, waarin corona ‘een soort griep’ zal zijn, aldus de vaccinchef. Mensen zullen op grote schaal besmet raken, wat zal leiden tot groepsimmuniteit. Nergens ter wereld zijn meer ‘coronagevallen’ dan in Israël, waar mensen viervoudig gevaccineerd zijn, mondkapjes dragen en een coronapas moeten tonen.

Volgens professor Yaakov Jerris, hoofd van de corona-afdeling van het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv worden Israëlische ziekenhuizen overspoeld met gevaccineerde coronapatiënten. “Zeventig tot 80 procent van de ernstige coronagevallen is gevaccineerd.” Hij voegde toe dat slechts 20 tot 25 procent van de patiënten ongevaccineerd is. Het vaccin beschermt dus niet tegen ernstige ziekte, aldus professor Jerris.

(5) De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie BPOC 2020 heeft Rutte op 1 februari 2022 een brief geschreven met daarin een oproep om af te treden

De brief is tevens verstuurd aan de voorzitter van de Tweede kamer, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Strafhof en aan het Europees Parlement. Voorts is de brief belangrijk in een eventuele aanklacht tegen Rutte en Hugo de Jonge bij de Procureur Generaal inzake ambtsmisdrijven. Lees hier een deel uit deze brief:

Sinds 14 oktober 2010 bent u minister-president van Nederland, waarbij u leiding heeft gegeven aan drie kabinetten. Thans staat u aan het hoofd van het vierde kabinet. Al sinds het ontstaan van de parlementaire democratie wordt het als een doodzonde beschouwd de Tweede Kamer, en daarmee de Nederlandse bevolking, opzettelijk verkeerd te informeren, in het dagelijks leven van de gewone burger ‘liegen’ genoemd. Op de website parlement.com lezen we de volgende definitie:

Het onjuist informeren van de Tweede Kamer wordt als een 'politieke doodzonde' gezien. Toch betekende dat slechts zelden dat een bewindspersoon om die reden moest aftreden. Vraag is soms of de bewindspersoon schuld had aan die onjuiste informatie en of er geen 'verzachtende omstandigheden' waren. Denkbaar is bijvoorbeeld dat ambtenaren de bewindspersoon niet volledig hadden geďnformeerd.

We hebben hier niet de intentie om alle keren dat u de Tweede Kamer verkeerd heeft geďnformeerd/voorgelogen te benoemen. Wanneer een CEO in het bedrijfsleven op dezelfde wijze als u een loopje met de waarheid had genomen met de aandeelhouders, had deze CEO voor de rest van zijn werkzame leven op een zijspoor gestaan.

Het is wel onze intentie u aan te spreken op het bewust verkeerd informeren van de Tweede Kamer en de Nederlandse bevolking sinds maart 2020, het begin van de zogenaamde coronacrisis. Als minister-president bent u 'primus inter pares', de eerste onder gelijken. U bent eindverantwoordelijk voor het algemeen regeringsbeleid, maar de ministers blijven voor hun eigen beleidsterrein verantwoordelijk.

Onder uw leiding heeft de vorige minister van VWS, dhr. Hugo de Jonge, herhaaldelijk de Tweede Kamer en de Nederlandse bevolking verkeerd ingelicht en belogen. De vraag is hierbij belangrijk of u en minister de Jonge verkeerd zijn ingelicht door de ambtenaren van het ministerie van VWS. Indien dit het geval was, is de vraag belangrijk of u had kunnen weten dat u verkeerd werd voorgelicht door de ambtenaren.

Laat er geen misverstand over bestaan dat u, zelfs indien u verkeerd werd voorgelicht door de ambtenaren, eindverantwoordelijk was en bent voor het beleid dat u op die verkeerde inlichtingen gebaseerd heeft. Het blijft een ‘politieke doodzonde’. Dat slechts zelden een bewindspersoon om die reden aftreedt, geeft aan in welke staat de Nederlandse parlementaire democratie verkeert. Laten we terugkeren naar uw beleid en dat van de minister van VWS sinds maart 2020.

Vanaf maart 2020 tot aan de dag van vandaag wordt de Nederlandse bevolking voorgehouden dat het coronavirus SARS-CoV-2 een dermate ernstig virus is, dat het noodzakelijk was op zo kort mogelijke termijn een vaccin te ontwikkelen. In de aanloop naar het vaccin waren daarom ingrijpende maatregelen ter voorkoming van besmetting gerechtvaardigd. Al snel bleek dat het virus niet zo dodelijk was als in beginsel werd aangenomen. De lockdowns en maatregelen werden echter voortgezet onder steeds weer andere opgave van redenen. We gaan hier niet het hele rampzalige beleid behandelen, maar beperken ons tot de verschillende vaccins. Voor de rest van de brief klik hier.

Oproep: Een brede coalitie met onder andere oud-staatssecretaris Mona Keijzer, hoogleraar Ronald Meester en arts Jona Walk pleit voor het onmiddellijk afschaffen van de coronapas ‘in al zijn verschijningsvormen’. “De schade die erdoor wordt veroorzaakt, staat niet in verhouding tot eventuele voordelen voor de gezondheid,” schrijft de groep in een manifest.De petitie heeft sinds afgelopen vrijdag al ruim 400.000 handtekeningen opgeleverd. De petitie kan hier worden ondertekend.

Jezus komt

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud