Uit het nieuws 06-07-2020

 

Door: Franklin ter Horst

Yezidi meisje komt haar ISIS-verkrachter tegen in Duitsland

Af en toe verschijnen er horrorverhalen van Yezidische vrouwen die zich kans hebben gezien hun ISIS-verkrachters te ontvluchten. Zo wist het dertienjarige Yezidi-meisje Ashwaq Haji Hamid aan haar verkrachter Abu Hamam te ontsnappen en vluchtte naar Duitsland waar zij als vluchteling werd toegelaten. Tot haar verbijstering kwam ze twee jaar later in Stuttgart haar verkrachter op straat tegen. Zij herkende de hellehond meteen, en bracht vervolgens de politie en asielautoriteiten op de hoogte maar die zeiden niets te kunnen ondernemen omdat de man als Ďvluchtelingí stond geregistreerd. Deze ontmoeting had haar zo van streek gemaakt dat ze naar Irak terugkeerde. In Duitsland vreesde ze namelijk meer voor haar leven dan in de oorlogszone waar ze vandaan was gekomen. Maar tot haar stomme verbazing deed haar verkrachter Abu Haman dat ook. Hij werd echter gevangengenomen en vastgehouden door Iraakse inlichtingendiensten.

 

Hamid vertelde dat ze 14 jaar oud was toen een ISIS-bende haar ontvoerde en met haar zusje naar Mosul werd bracht met 300 of 400 andere Yezidi-vrouwen. Ze vertelde dat ze gescheiden werd van haar familie en dat haar andere vijf zussen naar SyriŽ werden gebracht en dat ze werden verkocht of cadeau werden gedaan aan ISIS-leden in Irak of SyriŽ. Op 26 november 2019 zond Al-Iraqiya Network (Irak) een reportage uit over de ervaringen van het meisje. Ze beschreef hoe Abu Humam haar selecteerde en haar meerdere keren per dag verkrachtte. In de video is te zien dat de man die haar gevangen had gehouden en haar op brute wijze had verkracht met haar werd geconfronteerd: ďKijk mij aan Abu Haman, waarom heb je mij dit aangedaan? Omdat ik een Yezidi ben? Ik was nog maar een kind van 14 jaar oud en wist van niets toen jij mij verkrachtte. Kijk mij aan. Heb jij gevoelens? Heb jij eer? Je hebt mijn leven verwoest. Je hebt mij van al mijn dromen beroofd. Ik werd vastgehouden door ISIS en door jou, maar nu zal jij voelen wat het betekent om te worden gekweld en gemarteld, en eenzaam te zijn. Zelfs al zou ik jou mogen doden, dan nog zou ik mijn handen niet aan jou vuil willen maken. Maar nu zul je de betekenis van pijniging, marteling en eenzaamheid voelen en eis ik dat de regering ons recht doet, want wie weet hoeveel andere Yezidi meisjes jij nog verkracht hebt.Ē

 

Hier wordt de verkrachter Abu Haman met het Yezidische meisje Ashwaq geconfronteerd.

De confrontatie met haar verkrachter was dermate emotioneel, dat Ashwaq aan het eind van de confrontatie flauwviel. De ongewone ontmoeting werd opgenomen door de Iraakse Nationale Inlichtingendienst, en eind november uitgezonden door de nieuwszender Al-Iraqiya, met de bedoeling om nationale aandacht en erkenning te geven aan wat duizenden Iraakse vrouwen door ISIS en andere islamitische terroristen is aangedaan. Wat de Iraakse autoriteiten met deze schurk gedaan hebben, heb ik niet kunnen achterhalen.

Wie weet hoeveel van het ISIS-gespuis zoals Abu Haman nog vrij in Europa rondlopen. Uit informatie van de Duitse politie en inlichtingendiensten blijkt dat het minimaal om enkele duizenden moslimterroristen moet gaan die ondanks hun gruwelijke verleden vrijelijk in Duitsland en andere landen in Europa mogen blijven. En wie weet genieten ze een uitkering want ze zijn immers Ďvluchtelingí en niet te vergeten Ďmoslimí daar onderneem ze immers niets tegen!

De demonen van ISIS deinsden nergens voor terug. Massamoord in naam van Allah. Ze onthoofden vrouwen en kinderen in Irak en SyriŽ nadat ze deze eerst van hun kleren hadden ontdaan. Seksualiteit is een sterke gedrevenheid van de jihadbarbaren. Velen sloten zich bij de diverse terreurgroepen aan vanwege hun seksuele driften en omdat ze zodoende ongestraft vrouwen konden verkrachten.

Het Britse nieuwsagentschap de Independent maakte op 6 juni 2016 bekend dat ISIS bij de verovering van Sinjar in 2014 Yezidische vrouwen massaal gevangen hebben genomen en 19 van hen op een gruwelijke wijze hebben vermoord. Omdat de vrouwen weigerden seks te hebben met dit tuig werden ze in de Iraakse stad Mosoel opgesloten in een kooi en levend verbrand. De gruwelijke terechtstelling vond in het openbaar plaats. Volgens een ooggetuige keken honderden toe hoe de vrouwen verbrand werden. Er gaat een vloedgolf van onmenselijkheid uit van deze barbaren die volslagen wars zijn van enige beschaving. Verhalen over vrouwen en kinderen die levend zijn begraven. ISIS beschouwdevrouwen als legitieme oorlogsbuit waar je naar believen mee kan doen wat je wilt; verkrachten, in slavernij houden, verkopen of vermoorden.

In augustus 2014 vielen ze Sinjar binnen, waar meer dan 400.000 Yezidiís leefden. De Verenigde Naties bevestigden dat 5000 mannen zijn geŽxecuteerd, en maar liefst 7000 vrouwen en meisjes tot seksslaven gemaakt. Nadat Koerdische troepen het gebied heroverden, werden ten oosten van Sinjar massagraven ontdekt met wat men geloofde, de overblijfselen van Yezidi-vrouwen. Honderden van deze vrouwen werden door ISIS gevangen gehouden.

De Duitse televisiezender ARD publiceerde beeldmateriaal in een documentaire over de slavenhandel die werd uitgevoerd door ISIS, via een kantoor in de provincie Gaziantep (ook bekend als Antep) in Turkije, in de buurt van de grens met SyriŽ. Vanuit dit kantoor werden ontvoerde vrouwen en kinderen voor hoge bedragen verkocht. Sommige gevangen genomen vrouwen en meisjes moesten toekijken hoe 7, 8 en 9 jaar oude kinderen doodbloedden voor hun ogen, na te zijn verkracht door ISIS-barbaren meerdere keren op een dag, aldus Mirza Ismail, voorzitter van de Yezidi Mensenrechten Organisatie Internationaal. Ook Yezidi vrouwen vertellen op deze video over hun ervaringen.

Vrouwen werden massaal verkracht en verkocht aan onder meer Sjeiks in het Midden-Oosten. De meisjes werden verhandeld alsof het om vaten olie ging. Bij de inname van dorpen werden alle vrouwen gescheiden van de mannen. Jongens en mannen ouder dan veertien werden simpelweg vermoord. De jonge meisjes werden apart genomen, uitgekleed en getaxeerd op schoonheid en cupmaat. De jongste maagden die als "de mooiste" werden beschouwd, gingen voor hoge prijzen de deur uit en werden naar Raqqa, het grootste bolwerk van ISIS, gebracht. De rest van de meisjes werd gewoon geveild op de slavenmarkt alsof het om kamelen ging. Zij die flink wat geld op zak hadden gingen soms met wel drie tot vier meisjes naar huis. Wanneer ze de meisjes zat waren werden ze opnieuw op de slavenmarkt aangeboden om verkocht te worden aan de hoogste bieder. De enige manier voor de meisjes om vrij te komen was om vrijgekocht te worden door hun familie die daarvoor 5000 dollar op tafel moest leggen.

Jezidi vrouwen worden als sex slaven afgevoerd.

Tenminste 150 vrouwen en meisjes hebben zelfmoord gepleegd nadat ze gedwongen werden om als seksslavinnen te dienen. Irifan Mahdi, een vrouw die druk doende was om overlevende vrouwen te helpen, vertelde het verhaal van Jilan Barjess-Naif, een 17 jaar oud meisje. Zij werd apart gezet bij de minder aantrekkelijke meisjes en verkracht, voordat  ze publiekelijk op de markt voor slavinnen werd verkocht. Zij sneed haar polsen door in een openbare badgelegenheid in een plaats dicht bij Mosoel. Nadat ze zelfmoord had gepleegd, werd haar lichaam bij de vuilcontainers bij de openbare badgelegenheid gegooid. De lichamen van sommige van hen werden voor de honden geworpen als voer, zegt een Jezidische verpleegster, Amal Hasou, die in een vluchtelingenkamp werkte. De zus van Jilan pleegde ook zelfmoord enkele dagen nadat ze gevangen was genomen en met andere meisjes op transport werd gezet naar Raqqa, om daar op de markt voor slavinnen verkocht te worden. Ze geven de dood de voorkeur boven het leven als seksslavin en gruwelijk verkracht te worden door het satanische tuig van ISIS.

Britse commandoís hebben in Baghouz, het laatste dorpje van ISIS, de hoofden van vijftig Yezidi-slavinnen aangetroffen. Het ISIS-tuig hadden de vrouwen gedood, hun hoofden afgesneden en deze vervolgens in vuilnisbakken gegooid. De gruwelvondst werd in februari 2019 gedaan door de elite-eenheid SAS. Een aantal Yezidi-kinderen wist, met zoín tweeduizend anderen, nog te vluchten uit Baghouz. Koerdische commandanten schatten dat er zich nog altijd tot duizend ISIS hellehonden in het dopje bevinden, samen met familieleden en burgers.

De Yezidiís behoren tot de meest vreedzame mensen op aarde. Ze zijn inheems in Noord-MesopotamiŽ en AnatoliŽ. Een deel van het vaderland van de Yezidiís is gelegen in wat het moderne Turkije is; andere delen zijn gelegen in SyriŽ en Irak. Het zijn geen moslims; hun inheemse godsdienst van Yezidism is gekoppeld aan Mesopotamische religie. ISIS beschouwde hen als duivelaanbidders.

Klokkenluider brengt massale corruptie van de Palestijnse Autoriteit aan het licht

Dat het PLO-bewind in Ramallah onder leiding van Mahmoud Abbas door en door corrupt is, is al lang geen geheim meer. Dat een groot deel van het geld van de gulle westerse donoren op geheime bankrekeningen van Abbas en trawanten worden bijgeschreven is al evenmin al lang geen geheim meer. Verbijsterend is te constateren dat de donoren hiervan op de hoogte zijn maar gewoon doorgaan met het sponseren van deze corrupte kliek. Was het in 2010 Fahmi Shabaneh, voormalig voorzitter van het anti-corruptieteam van het PLO-bewind die de IsraŽlische pers toevertrouwde dat het leiderschap in Ramallah, tot op het bot corrupt is, op 11 juni 2020 overhandigde Yasser Jadallah, het voormalige hoofd van de politieke afdeling van de PA, honderden Ďgeheimeí dossiers aan de Belgische regering en de Europese Unie met bewijs van nog steeds aan de gang zijnde wijdverspreide corruptie in de top van de PA.

 

Volgens de Palestijnse klokkenluider zijn slechts drie mensen in het kantoor van Abbas op de hoogte van de corrupte praktijken waarbij donorgeld wordt overgeheveld naar buitenlandse bankrekeningen: Abbas zelf, zijn secretaris Intesar Abu Amara en zijn adjunct-stafchef Mahmoud Salameh.

 

Jadallah en Arafat. Foto Jadallahís Facebook

In een video zegt Jadallah, die inmiddels in BelgiŽ om politiek asiel heeft gevraagd, dat Abu Amara en Salameh Abbas isoleren van andere PA-functionarissen. Wanneer het hoofd van de veiligheidstroepen, of hoofden van andere organisaties, geld willen, moeten ze eerst Abu Amara en Salameh vleien voordat ze toegang krijgen tot Abbas.

Om deze criminele acties te verdoezelen gaf Abbas opdracht om alle kantoorrekeningen elke zes maanden te vernietigen. Dit zou om veiligheidsredenen worden gedaan, maar in werkelijkheid gebeurt dit vrijwel elke dag volgens Jadallah. Abbas heeft ook opdracht gegeven om duizenden PA-bestanden in verschillende Palestijnse steden te verbergen uit voorzorg op een mogelijke confrontatie met het IsraŽlische leger dat deze steden zou kunnen binnenvallen zodra de Palestijnse Arabieren reageren met een nieuwe golf van terreur op de IsraŽlische annexatieplannen van de Bijbelse gebieden Samaria en Judea.

Zoals gezegd was het in 2010 Fahmi Shabaneh die de IsraŽlische pers toe vertrouwde dat het leiderschap in Ramallah, tot op het bot corrupt is. Hij noemde zijn voormalige bazen Ďwortels van het kwaadí. Als de hoofddaders wees Shabaneh de PLO-leden aan die in 1993 met Arafat uit TunesiŽ waren gekomen. Deze terroristen waren tien jaar eerder naar TunesiŽ gevlucht, nadat ze door het IsraŽlische leger uit Libanon waren verjaagd waar hun moordmachine duizenden Libanese bewoners, waaronder grote aantallen christenen, op de meest afschuwelijke manier om het leven hadden gebracht. De PLO-extremist en serieleugenaar Saeb Erekat kwam met een paar duizend dollar op zak uit TunesiŽ. Nu is hij multimiljonair.

De voormalige premier Abu Ala (Mahmoud Qurei), ook een van zijn oude terreurmaatjes uit Arafats Libanon periode, liet een vakantiehuis bouwen van 1.5 miljoen dollar. Deze Qurei die zo fel gekant was tegen de bouw van het ďAnti terreurhekĒ (95% hek-5% muur), leverde zelf het cement aan IsraŽl voor de bouw van het betonnen deel van deze afscheiding. Hij ontkende vanzelfsprekend deze beschuldiging maar het IsraŽlische tv-station Kanaal 10 leverde later het harde bewijs dat niet alleen hij maar ook zijn zoon betrokken was bij de levering van cement waarvoor zelfs een contract met IsraŽl was afgesloten.

Ook terreurmiljardair Jasser Arafat zelf behoorde tot de meest succesvolle dieven aller tijden. Zie ook deze video van een voormalig terrorist. Arafats leus was:ďIemand die niet over het geld beschikt, beschikt niet over de machtĒ. De IsraŽlische inlichtingendienst heeft het eigen vermogen van Arafat op 1.3 miljard dollar geschat. Arafat was het hoofd van een corrupte kliek dieven en profiteurs die zichzelf miljonair hebben gemaakt van de financiŽle buitenlandse hulp die bestemd was voor het volk. Alleen al tussen 1993 en 2000 hebben Japan, Amerika en Europa, zes miljard dollar aan hem overgemaakt voor het welzijn van Ďzijn volkí. Schaamteloos hebben ze daar honderden miljoenen van gestolen. Na de dood van Arafat is de diefstal gewoon door gegaan.

Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) stelde aan de hand van de PLO-boekhouding vast dat Arafat tenminste 900 miljoen dollar uit publieke fondsen heeft overgeheveld naar rekeningen die hij zelf controleerde. Volgens een document van het IMF bleken verschillende ontvangers deel uit te maken van loyale politieke netwerken die onder geen voorwaarde voor dergelijke betalingen in aanmerking zouden moeten komen. Het gaat om geld dat voor zijn onderdanen bestemd was maar daar niet is terechtgekomen. Veel van het door hem gestolen geld is geÔnvesteerd in onroerend goed in Europa, Canada en AustraliŽ en in aandelen van internationale bedrijven. Naar verluidt investeerde Arafat wereldwijd tenminste 799 miljoen dollar via een holding die op haar beurt andere, voornamelijk in de Verenigde Staten gevestigde bedrijven inschakelde om investeringen te plaatsen in telecommunicatiebedrijven en informatica start-ups. Arafat regeerde over "Een Maffia staat".

Fahmi Shabaneh

Shabaneh zei zich erover te verbazen dat het de Amerikanen, en Europeanen kennelijk niets kan schelen dat hun geld verdwijnt in de zakken van een bende dieven en bandieten. ďHet is niet te begrijpen dat de donoren de andere kant blijven opkijken i.p.v te protesteren tegen het corruptie bewind.Ē De meeste donoren weten dat Shabanehs onthullingen kloppen maar kijken de andere kant op. IsraŽl komt al jaren met bewijzen van corruptie binnen het bewind en dat geld van donoren gebruikt wordt voor haateducatie en het promoten van terreur, maar met name de Europese Unie weigert categorisch hier tegen op te treden. Ondanks alles zetten de westerse grootmachten hun politieke strategie onveranderd door. Ze houden de illusie in stand dat het PLO-bewind een economisch gezonde, soevereine staat zou kunnen vormen.

Duizenden ambtenaren, van wie de namen voorkomen op de loonlijst van het bewind in Ramallah bestaan helemaal niet. De salarissen van deze niet bestaande werknemers komen uiteindelijk terecht op bankrekeningen van Abbas en figuren die behoren tot zijn intiemste vertrouwenskring. Uit de onderzoeken van Shabaneh is gebleken dat hoge ambtenaren in het kantoor van de Ďpresidentí en op het PLO- ministerie van FinanciŽn, elke maand miljoenen dollars doorsluizen naar hun particuliere bankrekeningen. Shabaneh ontdekte dat de voormalige minister van FinanciŽn 8 miljoen dollar had gestort op zijn privťbankrekening. Toen Shabaneh hem om uitleg vroeg, kreeg hij te horen dat hij zich beter met zijn eigen zaken kon bemoeien.

Shabaneh kwam met een grote hoeveelheid belastend bewijsmateriaal van corruptie door tientallen hoge ambtenaren binnen het PLO-bewind. Het gaf een beeld van de schandelijke, rijke levensstijl van de rijken van het bewind. Zo heeft Mahmoud Abbas paleizen en landerijen, verspreid over het hele Midden-Oosten. Zijn vermogen wordt geschat op een half miljard dollar. Tijdens politieke uitstapjes wereldwijd laten ze zich verwennen in de duurste hotels in de duurste hoofdsteden van de wereld en rijden ze rond in dure gepantserde limousines.

Van al dat geld van de gulle donoren heeft Mahmoud Abbas een 13 miljoen kostend paleis voor zichzelf laten bouwen in de buurt van Ramallah. Het optrekje staat op een heuvel van waaruit hij een deel van de door hem bezette Bijbelse gebieden kan overzien. Volgens Abbas is het gebouw bedoeld als een ďpublieke faciliteitĒ en als residentie voor bezoekende hoogwaardigheidsbekleders. Hij verteld het paleis zelf te hebben gefinancierd!!!

Dit is het paleis wat de terreurleider Abbas voor zichzelf heeft laten bouwen.

Yochanan Visser merkt op Aruts Sheva terecht op dat het nog valt te bezien of de Europese Unie actie zal ondernemen tegen de door Yasser Jadallah gemelde corruptie. Hij verteld vroeger te hebben samengewerkt met het voormalige Nederlands EU-parlementslid Paul van Buitenen.

Volgens Yochanan Visser heeft Paul onomstotelijk bewijs geleverd dat Jasser Arafat buitenlandse hulp gebruikte om terroristen van de Tanzim-militie en van de Al-Aqsa-brigades te betalen voor hun moorddadige terreuraanslagen tijdens de zogenaamde Tweede Intifada. De Nederlandse EU-politicus kreeg dit bewijs van een IsraŽlisch lid van Knesset die het weer had verkregen van bronnen binnen de IsraŽlische strijdkrachten die deelnamen aan de IsraŽlische actie tegen het hoofdkwartier van Arafat, de Muqata in Ramallah.

Van Buitenen heeft er alles aan gedaan om de EU te informeren over het misbruik, maar het mocht niet baten. Hij werd van alle kanten binnen de EU tegengewerkt en na een zware strijd die jaren duurde, nam het parlementslid van de Europese Unie teleurgesteld ontslag en verliet hij de politiek. Visser gaat er daarom niet van uit dat de EU iets zal doen met de bestanden die Jadallah aan de hen heeft overhandigd.

Franklin ter Horst