Uit het nieuws 05-12-2022

Door: Franklin ter Horst: To translate my newsletter into different languages, click here

(1) Een van de terreursteden die onder controle staan van het PLO-bewind in Ram-allah is Nablus het Bijbelse Sichem.

(2) De grootste slavenhandelaren in de geschiedenis van de mensheid waren moslims.

(3) In de voetstappen van Jezus (deel 7)

(4) Collectieve rechtszaak tegen Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers vindt op 6 december plaats.

(5) Australische senator haalt vernietigend uit naar ‘schurken’ van het World Economic Forum.

(6) De klimaatsekte samenzwering heeft een probleem want op de Zuidpool wordt het ene na het andere kouderecord verpulverd

(1) Een van de terreursteden die onder controle staan van het PLO-bewind in Ram-allah is Nablus het Bijbelse Sichem.

Net als in Jenin bevinden zich ook in Nablus diverse terreurgroepen die door het bewind in Ram-allah volledig ongemoeid worden gelaten. De afspraken zoals gemaakt in de Oslo-akkoorden bleken niets anders dan een nep-verdrag. Terwijl de hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld een daverend applaus ten beste gaven en de televisiecamera’s hun signalen stuurden naar alle hoeken van de aarde, tekenden Israël en het PLO-terreurbewind hun overeenkomst. Arafat had in een persoonlijke brief bezworen dat de terreur tot het verleden zou behoren, maar de vredespartner hield zich niet aan zijn deel van het verdrag. Palestijnse terreuraanslagen hebben nadien het leven gekost aan enkele duizenden veelal onschuldige Israëlische burgers en dat uit naam van een niet bestaand Palestijnse volk. Praktisch alle belangrijke uitgangspunten van de Oslo-akkoorden zijn door Arafat en consorten aantoonbaar geschonden, terwijl Israël zich aantoonbaar wel aan de gemaakte afspraken heeft gehouden.

Ook de huidige ‘president’ Mahmoud Abbas is onverminderd doorgegaan met het schenden van deze afspraken. Met dit akkoord heeft de “Bende van Ram-allah” laten zien wat er allemaal bereikt kan worden met het sluiten van een nep-vredesverdrag met Israël: algemene diplomatieke erkenning, miljarden dollars hulp en controle over Gaza en delen van de Bijbelse gebieden Samaria en Judea. Deze gebieden zijn door Arafat omgetoverd tot één groot legerkamp van waaruit hij wandelende zelfmoordbommen naar Israël stuurde om onschuldige Israëlische burgers op te blazen. Een van de vele voorbeelden is de aanslag op 31 juli 2002 in het Frank Sinatra cafetaria op de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem waar een bom gevuld met granaatscherven tot ontploffing werd gebracht. Negen onschuldige mensen werden daarbij gedood en 85 gewond waarvan 14 ernstig.

Na de gruwelijke aanslag gingen naar schatting 10.000 Arabieren feestend de straat op. Muziek galmde uit luidsprekers en jong en oud zongen en dansten door de straten. Vreugde uitingen van een doodscultuur.

Veel van dit soort aanslagen worden georkestreerd vanuit Nablus. Gelegen tussen de Bijbelse berg Ebal en de berg Gerizim in het noorden van Samaria, herbergt Nablus (Sichem) ongeveer 150.000 mensen, waardoor het de op een na grootste plaats is onder de jurisdictie van de “PLO bende van Ram-allah”. De geschiedenis van Nablus als een knooppunt voor anti-joodse terroristische activiteiten dateren van ver voor de oprichting van de moderne staat Israël in 1948. In een rapport uit 1921 noemde een ambtenaar van het Britse Mandaat bestuur Nablus al als "vijandig jegens de Joden". Met name tussen 1936-39 werden de Joden in het Britse mandaat gebied geconfronteerd met bloedige Arabische rellen waarbij in totaal 415 Joden werden afgeslacht. Samen met Jenin en Tulkarem vormde Nablus wat Londen destijds de " Triangle of Terror' of 'Triangle of Fear' noemde. Palestijnse Arabieren gaven de stad de bijnaam de "Berg van Vuur" (Jabal an-Nar), een andere verwijzing naar zijn lange staat van dienst als bolwerk voor radicalen.

Het geweld nam niet af na de bezetting door Jordanië in 1948 en de daaropvolgende annexatie van het gebied dat vanaf dat moment bekend werd als de Westelijke Jordaanoever. Kort voor de Zesdaagse oorlog van 1967 culmineerden de spanningen in straatgevechten tegen het bewind van koning Hoessein. Als reactie daarop schoten Amman's bedoeïenentroepen 20 Nablus-burgers neer en legden een avondklok van 20 dagen op. Toen de Palestijnse aartsterrorist Yasser Arafat Fatah-terreurcellen op de Westelijke Jordaanoever oprichtte na de nederlaag van de Arabische legers in '67, koos hij Nablus als locatie voor zijn eerste geheime hoofdkwartier, voordat hij naar Ram-allah verhuisde. In 1986 kostte een moordaanslag, opgeëist door de extreemlinkse terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), het leven van de door Israël benoemde Palestijnse burgemeester van Nablus, Zafer al-Masri. De relatief gematigde, die pas twee maanden eerder aantrad, werd beschuldigd van "verraad van het vaderland" door samen te werken met de regering in Jeruzalem.

Veel Palestijnen zeggen dat de Eerste Intifada (1987-1993), waarbij bijna 200 Israëli's werden vermoord, begon met botsingen in het vluchtelingenkamp Balata in Nablus. Enkele van de meest gruwelijke terreuraanslagen tijdens de Tweede Intifada (2000-2005) werden eveneens uitgevoerd door inwoners van Nablus, waaronder een bomaanslag op een bus in Haifa op 2 december 2001 waarbij 15 Israëli’s omkwamen en 40 gewond raakten. De dag na de moordaanslag marcheerden duizenden Hamas-aanhangers door Nablus ter ondersteuning van zelfmoordterrorist Maher Habashi. Vrijwel alle Palestijnse terreurgroepen hebben een basis in Nablus waaronder Hamas, de Palestinian Islamic Jihad  (PFLPen de Al Aqsa Martyrs’ Brigades. van Fatah.

Fatah-aligned group calls for attacks on Israel | The Times of IsraelAl Aqsa Martelaren Brigades

Tijdens Operatie Defensive Shield (maart-mei 2002) ontdekten IDF-troepen honderden geweren en geïmproviseerde vuurwapens in Nablus, naast 18 explosievenlaboratoria en een fabriek die Qassam-raketten produceert. Volgens het Intelligence and Terrorism Information Center, waren "wapens verborgen, onder meer in het huis van de burgemeester, in het huis van de politiechef van de stad, in de huizen van activisten en in magazijnen." Een groot deel van de terroristische infrastructuur werd hierbij vernietigd.

Vandaag is het succes van toen ongedaan gemaakt en is de reputatie van Nablus als epicentrum voor Palestijnse terreur stevig hersteld. Nablus dook aanvankelijk weer op in de internationale pers op 8 februari 2022, nadat IDF-troepen drie Palestijnen hadden geneutraliseerd tijdens een operatie in de wijk al-Makhfiya. Israëlische functionarissen zeiden dat de doelen behoorden tot een terreurcel die moordaanslagen had uitgevoerd op Israëlische militaire posities en personeel. Op 9 augustus 2022 werd in Nabloes Ibrahim al Nabulsi (leeuw van Nablus) chef van de aan Al-Fatah gelieerde Al-Aksa Martelarenbrigades door IDF-troepen geëlimineerd. In de zomer van 2022 hielp Nabulsi nog bij het oprichten van een nieuwe coalitie van gewapende groepen naar het voorbeeld van het Jenin Batallion; Areen al-Usood (de leeuwenkuil). Op 9 september hebben Israëlische veiligheidstroepen een grootschalige aanval in Tel Aviv verijdeld, waarbij een agent werd gearresteerd die banden had met de Nablus-groep. De potentiële terrorist droeg een geweer, twee explosieven en een vlag met het Lion's Den-logo, zoals onthuld door FFD’s Long War Journal.

De Palestijnse terreurgroepen zijn als een octopus met veel armen. Er is geen hiërarchie, er is geen opperbevelhebber, en het blijkt erg moeilijk om ze te identificeren. Nu het Israëlische dodental stijgt, is het vooruitzicht van een bredere Israëlische antiterreuroperatie in Nablus dichterbij dan ooit. Er is niet veel veranderd in al die jaren sinds het Britse bestuur over het mandaatgebied Palestina (geen land) voor het eerst de connecties van Nablus en Jenin met terrorisme tegen Joden opmerkten. Opvallend is dat de reguliere media, wanneer ze verslag uitbrengen uit deze steden ze het praktisch alleen hebben over Palestijnse burgers die gedood worden door Israëlische troepen. Ze brengen zelden het volledige beeld over op hun lezers en kijkers.

(2) De grootste slavenhandelaren in de geschiedenis van de mensheid waren moslims.

De hypocriete Israël hatende meute schreeuwt moord en brand over vermeende Israëlische schendingen van de Palestijnse mensenrechten, maar dergelijke verontwaardiging is nauwelijks te horen over de wijdverbreide slavernij in de Arabische landen. De antisemitische obsessie van degenen die Israël zien als 's werelds enige schender van de mensenrechten en hun trouw aan de fake-Palestijnen verklaren, is vooral schrijnend gezien hun gebrek aan interesse in het misbruik dat door Palestijnse leiders wordt gepleegd tegen hun eigen volk, de vervolging van Palestijnen in Libanon, en de marteling en moord op Palestijnen door het Syrische regime. Nog opmerkelijker is het stilzwijgen van mensenrechtenactivisten over slavernij in de Arabische wereld. De grootste slavenhandelaren en bezitters in de geschiedenis van de mensheid waren de Arabieren. Het onderwerp kreeg in de jaren tachtig korte bekendheid met de publicatie van John Laffins boek The Arabs as Master Slavers (1982) en Murray Gordons Slavery in the Arab World (1989). Laffin merkte op dat “de slavenhandel voor het eerst in Afrika was begonnen door de Arabieren; zij waren de inkopers en leveranciers” en dat “vanaf de vroegste periode van de geschiedenis van de islam in Afrika, slaven vaak werden genoemd als eerbetoon of belasting betaald aan politieke superieuren.”

De wreedste en langste slavenhandel in de geschiedenis komt op rekening van Arabieren. De Senegalese antropoloog Tidiane N´Diaye spreekt in zijn boek over de “versluierde volkerenmoord”.“De islamitische slavenhandel was de langste in de geschiedenis van de mensheid”, aldus N´Diaye. Moslims hadden bijna duizend jaar lang het monopolie op de handel met zwarte Afrikanen, voordat zo langzamerhand de eerste Europeanen op dit terrein opdoken. Binnen een periode van ongeveer 450 jaar ontrukten zij ongeveer 12 miljoen mensen aan het zwarte continent, de doden niet meegerekend, die naar Noord- en Zuid-Amerika en naar het Caribische gebied werden gedeporteerd. Via de islamitische slavenhandel werden “in totaal vermoedelijk tot 15 miljoen Afrikanen naar de islamitische kernlanden tot aan China gedeporteerd; dat zijn schattingen, zij reiken tot 17 miljoen.” Dat schrijft Charlotte Wiedemann in een essay, dat begin 2012 verscheen in “Le monde diplomatique”. Ook N´Diaye gaat uit van 17 miljoen betrokkenen, ook hier zonder diegenen die bij de overvallen op de dorpen vermoord werden of tijdens de zware transporten om het leven kwamen.

“Hij duurde 1300 jaar lang en eiste veel meer slachtoffers dan de slavenhandel naar Amerika – die 400 jaar duurde. De zwarte Afrikanen werden naar de Arabische wereld, naar Turkije, naar Perzië en naar India verscheept. Of ze werden door de Sahara naar Noord-Afrika gedreven. Velen stierven al bij de overvallen op de dorpen of door de ontberingen tijdens het transport. Wie op de slavenmarkten aankwam werd gecastreerd. Vier van de vijf Afrikanen sterven aan deze gevaarlijke operatie. Ook de jongens en mannen, die het zwaarste werk op plantages of in mijnen moeten doen, werden ontmand – niet alleen de eunuchen, die in de huishouding werken of de harems bewaken.

Laffin citeert The Economist uit 1956: “Saoedi-Arabië lijkt het meest schuldig wat betreft ‘klassieke’ slavernij.” De Saoedi's waren de laatsten die de slavernij in Arabië afschaften - in 1962. Velen van hen werden geen slaven meer genoemd, maar hun behandeling bleef precies hetzelfde als voorheen. Zelfs in de jaren tachtig zag je advertenties in Saoedische kranten die aanboden om 'een hardwerkend Indiaas meisje te ruilen' voor een 'laat-model Amerikaanse auto'.

 

De status van buitenlandse arbeiders in Saoedi-Arabië, vooral die van vrouwelijke huishoudsters, is zelfs nu zeer verontrustend en verwant aan een soort slavernij. Zoals alle buitenlandse werknemers in Saoedi-Arabië, zijn hun paspoorten in het bezit van hun werkgevers, die de macht hebben om hen ervan te weerhouden hun baan te verlaten, of om ze in een oogwenk het land uit te zetten. Deze werknemers zouden volgens de laatste regelgeving die bedoeld is om "de arbeidsomstandigheden te verbeteren", recht hebben op "negen uur rust" per dag, wat neerkomt op een potentieel van 15 uur werk, zes dagen per week. Sommige van deze arbeiders worden seksueel misbruikt door hun meesters, zonder verhaal. De omstandigheden waren zo slecht dat verschillende landen, waaronder Oeganda, Ethiopië en de Filippijnen, hun onderdanen hebben verboden om in Saoedi-Arabië te gaan werken totdat de arbeidsomstandigheden in het Koninkrijk zijn verbeterd.

Moderne slavernij bestaat bijvoorbeeld ook in Qatar, waar mensen als slaven worden behandeld. Zoals bekend is Qatar gastland van de 22e  editie van het FIFA wereldkampioenschap voetbal in 2022. De keuze voor Qatar leidde tot heel wat mondiale tegenstand temeer omdat in juni 2014 de Britse krant 'The Sunday Times' meldde dat stemgerechtigde FIFA-leden zijn omgekocht om op Qatar te stemmen. Sinds de toekenning zijn er enorme corruptiebeschuldigingen bekend geworden. Zo zou de Golfstaat de FIFA in totaal $ 880 miljoen voor het wereldkampioenschap hebben betaald, bericht de “Sunday Times” in Groot-Brittannië. Daarvan zouden de tv-zender uit Qatar, Al Jazeera, $ 400 miljoen en het emiraat Qatar $ 480 miljoen voor hun rekening genomen hebben. Negen stadions zijn nieuw gebouwd en drie bestaande stadions gerenoveerd.

Daarvoor zijn honderdduizenden gastarbeiders aangetrokken die onder erbarmelijke omstandigheden leven en als slaven worden behandeld. Door levensgevaarlijke arbeidsomstandigheden hebben ruim 6500 arbeiders het leven verloren. Volgens onderzoek door “The Guardian” komen er elke week gemiddeld 12 arbeiders uit India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka om het leven. Het totale aantal gestorven uitzendkrachten is vermoedelijk groter, omdat landen zoals Kenia en de Filippijnen, die eveneens goedkope arbeidskrachten naar Qatar sturen, geen sterfgevallen registreren.

Uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) dat is vrijgegeven blijkt dat in 2021 naar schatting 50 miljoen mensen in moderne slavernijomstandigheden leefden, waaronder 33 miljoen kinderen. Hiervan zitten 28 miljoen gevangen in dwangarbeid en 22 miljoen in gedwongen huwelijken. Volgens de Global Slavery Index (GSI) zijn meer dan 500.000 mensen slaven in Arabische landen. Shravan Raghavan, de redacteur van Statecraft, een publicatie gericht op Zuid-Azië, legt uit: “onder wat bekend staat als het kafala-systeem, waarin ze in wezen eigendom worden van werkgevers.” Deze immigranten hebben meestal geen idee waar ze aan beginnen. “Onder de voorwaarden van het kafala-systeem,” merkt hij op, “kunnen arbeiders hun baan niet opzeggen of het land verlaten zonder de toestemming van hun sponsor, en diezelfde sponsors houden hun paspoorten en salarissen in en zelfs betaling eisen om hun vrijlating goed te keuren.” Velen worden misbruikt:

Wetshandhavinginstanties bieden weinig respijt en sturen over het algemeen vermoeide arbeiders terug naar hun misbruikers als ze alarm durven slaan. Dit alles herinnert ons eraan dat het in de islam geoorloofd is om slaven vast te houden.

Slavernij is acceptabel in de islam. In de koran zegt Allah tegen Mohammed dat hij hem meisjes als seksslavinnen heeft gegeven: “O profeet, voorwaar, wij hebben uw vrouwen wettig gemaakt aan u aan wie u hun bruidsschat hebt betaald, en degenen die uw rechterhand bezit van degenen die Allah heeft jullie als oorlogsbuit gegeven.” (Koran 33:50). Mohammed zelf kocht, verkocht en bezat slaven, waardoor de praktijk sindsdien voor moslims is toegestaan, want Mohammed was de perfecte man (al-insan al-kamil) en gedragsmodel (uswa hasana). Het herinnert ons er ook aan dat moslims in de Koran wordt geleerd dat, hoewel ze de "beste van de volkeren" zijn (3:110), ongelovigen de "meest verachtelijke van alle geschapen wezens" zijn. (98:6) Gelukkig handelen lang niet alle moslims hiernaar. Maar fanatieke moslims hebben het gevoel dat ze niet-moslims met zoveel wreedheid kunnen behandelen als ze willen. Het zijn tenslotte ongelovigen.

In Soedan, waar nog steeds duizenden mensen door hun landgenoten in het noorden tot slaaf worden gemaakt, riepen de Arabieren al in de 7e eeuw de Jihad uit, de heilige oorlog tegen de zwarten. De Arabieren chanteerden eeuwenlang de Afrikaanse koningen om zich aan de islam te onderwerpen en slaven te leveren als beschermingsgeld. Tussen 1860 en 1890 deporteerden de Arabieren meer slaven dan de Europeanen in een hele eeuw. Een centrum van de smerige handel was het Oost-Afrikaanse eiland Zanzibar. Hier sloot men de mensen na het verbod op de slavernij op in ondergrondse kerkers. De mensenhandel maakte van de beruchte Tippu Tip de op één na rijkste man van Zanzibar. En nog na 1920 zwoegden er slaven op de plantages van het eiland.

(3) In de voetstappen van Jezus (deel 7)

De Dode zee omvatten een collectie van 981 handschriften, inclusief ruim 200 schriftrollen daterend uit ca. 250 vóór Christus tot ca. 50 na Christus waarbij ieder boek uit de ons bekende Bijbel aanwezig was met uitzondering van het boek Ester. Het merendeel van het gevonden rollen is niet-Bijbels maar als zodanig wel van enorme historische betekenis. Hieronder actualiserende commentaren op Bijbelboeken, apocriefe geschriften en pseudepigrafische literatuur. Voort waren er boeken bij met gebeden, hymnen, een rol met psalmen-zowel Bijbelse als niet Bijbelse- en een rol met een Aramese vertaling van het boek Job. Veel van de niet-Bijbelse teksten werden ook door joden gelezen die niet tot de gemeenschap van Qumran behoorden, zoals het boek Henoch of het boek Jubileeën, maar ook voorheen onbekende teksten zoals het Genesis Apocryphon en de Tempelrol. Deze handschriften zijn erg belangrijk, omdat ze een van de weinige geschreven bronnen zijn betreffende de joodse cultuur van ruim 2000 jaar geleden. Ze werpen een nieuw licht op de politieke en religieuze context van die dagen en zijn daarom van groot belang voor het onderzoek naar de tekstoverlevering van het Oude Testament.

 Boek van Henoch

Uit een van de geschriften bleek dat de Essenen weigerden om een mens met “Heer”aan te spreken omdat slechts de Allerhoogste God zo genoemd mocht worden. Bijgevolg weigerden ze zich ook te onderwerpen aan de heerschappij van de Romeinse keizers omdat deze met ‘Heer”aangesproken wensten te worden. De Essenen zagen zichzelf als het ware volk Gods dat leefde in de troebele dagen voor het  einde der tijden”. In de strenge gemeenschap wijdde ieder lid zich nauwgezet aan een leven van gebed en aan het schrijven van de rollen. Elk aspect van hun dagelijks leven was tot in details voorgeschreven om hen voor te bereiden op de grote eindstrijd en op de nieuwe tijd die zij verwachten. De Joodse geschiedschrijver Josephus schrijft dat in hun leer de ziel onsterfelijk was maar gevangen werd gehouden in een sterfelijk en tot verderf geneigd lichaam. Bij de dood ontsnapte de ziel en steeg in gelukzaligheid omhoog.

Een van de meest sensationele vondsten is de “Jesaja-rol”. Deze is 7.34 meter lang en bevat 54 op leer geschreven kolommen en is te bezichtigen in het Heiligdom van het Boek in het Israël Museum in Jeruzalem. De rollen zijn ook te bestuderen via Google. .

De Jesaja rol.

De Dode Zee-rollen hebben de kennis van het vroege Jodendom enorm verrijkt. Ze bieden een direct inzicht in de teksten die voorhanden waren en welke zaken van belang geacht werden. Ze laten niet alleen zien wat een wellicht kleine joodse gemeenschap als die in Qumran dacht, maar geven ook inzicht in aspecten van het Jodendom in bredere zin.

Opmerkelijk is dat er ook restanten zijn gevonden van het evangelie van Marcus, Handelingen en Romeinen waaruit geconcludeerd kan worden dat de Essenen op de hoogte waren van de komst van Jezus. Een andere hoogst interessante Qumran tekst zegt het volgende; Hij zal groot zijn op aarde. Alle volken zullen vrede sluiten en allen zullen Hem dienen. Hij zal “Zoon Gods” genoemd worden en in Zijn naam geprezen worden als de Zoon van God.

Het interessante aan deze tekst is dat het bijna gelijk is aan die in Lucas 1:32-33

“Deze zal groot zijn en Zoon des Allerhoogsten genoemd worden, en de Here God zal Hem de troon van zijn vader David geven, en Hij zal als koning over het huis van Jakob heersen tot in eeuwigheid, en zijn koningschap zal geen einde nemen.”

In beide teksten- de Qumran tekst en in die van Lucas wordt gezegd dat Hij “Groot”zal zijn en dat men Hem “Zoon van de Allerhoogste”zal noemen. Dit is voor zover bekend de eerste keer dat behalve in de Bijbel, het begrip “Zoon van God”op een in het Heilige land gevonden tekst verschijnt. Hierdoor blijkt dat begrippen als “Zoon van God”en dergelijke, uit het Joodse erfgoed stammen en niet een later Christelijke uitvinding zijn.

De Essenen verwachten een overwinnende Messias van de eindtijd, die Zijn vijanden, en daarmee ook Israëls vijanden verslaat. Hij verlost Israël uit de eeuwen lange verdrukking en wekt alle gestorvenen op geheel in de lijn van het algemene Jodendom. De Qumran documenten spreken van een zegevierende Koning Messias; spruit van David. Volgens het geschrift met de naam “Opstanding”zal Hij regeren over hemel en aarde. Het beschrijft op de meest verhelderende wijze de opwekking van de doden en het bevat een woordelijk exacte parallel met het Matthéüs en Marcus evangelie. Dit is de eerste tekst buiten het Nieuwe Testament die duidelijk een opstanding der doden verwacht.

De nalatenschap van de Essenen is er één om tenminste verbaasd over te zijn. Vele van door hen geschreven teksten hebben betrekking op onze tijd. De onderlinge strijd tussen de machten van Goed en Kwaad ( licht en duisternis) woed al eeuwen maar zal spoedig eindigen in een glorieuze overwinning voor de Macht van het Licht. De Messiasverwachting van de Essenen heeft de mens al ruim 2000 jaar bezig gehouden. Op basis van de studie van de Bijbelse profeten kwamen de Essenen tot de conclusie dat het rijk van de Messias spoedig moest komen. De verdrukking van de Joden door de Romeinen had in hun tijd zo’n verschrikkelijke omvang aangenomen dat het niet anders kon, of de Messias moest wel spoedig verschijnen om aan al dat leed een eind te maken. Waar de Essenen heilig van overtuigd waren, gebeurde inderdaad! De Messias verscheen in de gedaante van Jezus, maar zij herkenden Hem niet, zij hadden zich een andere messias voorgesteld, één die de Romeinse verdrukkers wel even het land uit zou jagen.

Enkele onderwerpen uit de Covid-19 p(l)andemie’ klimaat-en vaccinatiezwendel

(4) Collectieve rechtszaak tegen Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers vindt op 6 december plaats

De Nationale Bond tegen Overheidszaken heeft de eerste ronde gewonnen. De collectieve rechtszaak tegen Rutte, Kaag en Hoekstra, en CU-leider Segers vindt op 6 december aanstaande plaats. “Geweldig nieuws,” aldus de Bond. De Bond diende op 11 oktober als eisende partij een zogeheten repliek verweerschrift in bij de rechtbank in Den Haag, naar aanleiding van het verweerschrift van de landsadvocaat. Die verzocht de rechtbank om de dagvaarding van de Bond nietig te verklaren. De dagvaarding van de Bond kan gerust als unicum worden beschouwd, want voor het eerst zijn Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers als burgers gedagvaard. De Bond is erin geslaagd een deurwaarder te vinden die het aandurfde om de dagvaardingen thuis af te leveren bij de politici.

De civiele gerechtelijke procedure opent de deur om Rutte cum suis persoonlijk aansprakelijk te stellen, waarna ze zich als burger moeten verantwoorden voor de rechter. De landsadvocaat stelde dat dit niet mogelijk is, maar het kan dus wel. De rechter heeft de dagvaarding van de Bond gegrond verklaard en de eis van de landsadvocaat afgewezen. De rolzitting is op 6 december om 11.00 uur. De voorwaarden van de Bond zijn onder meer: Bilderberg, het World Economic Forum (Great Reset) en de WHO buiten de orde plaatsen; vaccinatiedwang verbieden; culturele tradities beschermen; discriminatie op de woningmarkt beëindigen; democratisch gekozen partijen niet langer uitsluiten; bindend referendum invoeren; spoedwet afschaffen; publieke omroep tot eerlijke berichtgeving verplichten; indoctrinatie door scholen, hogescholen en universiteiten beëindigen; en verbieden van deelname aan de oorlog en het steunen van Oekraïne.“Het is nu aan ons om een welgelukte aanslag van Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers op onze vrijheid te verhinderen!” schrijft de Bond. “Samen staan we sterk om de World Economic Forum-dictatuur van Rutte 4 te beëindigen!”De grote vraag is of dit inderdaad gaat lukken want tot nu toe zijn alle gevoerde processen tegen deze en anderen waaronder Hugo de Jonge, door de betrokken rechters afgewezen.

 

(5) Australische senator haalt vernietigend uit naar ‘schurken’ van het World Economic Forum

Tijdens een speech in het Australische parlement wees senator Malcolm Roberts erop dat er een filmpje op internet circuleert waarin ‘schurk’ van het World Economic Forum Klaus Schwab opschept over het ‘penetreren van kabinetten’ met zijn Young Global Leaders.“Enkele discipelen van Klaus Schwab bevinden zich hier in deze Senaat, er zit zelfs eentje in het kabinet,” zei Roberts, die niet kan begrijpen waarom dat niet heeft geleid tot een onderzoek in het kader van de nationale veiligheid. Wij zouden dit zeker onderzoeken, gezien de manier waarop WEF-discipelen als Jacinda Ardern en Justin Trudeau hun beleid met elkaar afstemmen, aldus Roberts. De senator zei verder dat er sprake is van een herverdeling van de rijkdom, waarbij geld van de gewone Australiër in de zakken van roofzuchtige miljardairs verdwijnt. Hij is daar fel op tegen. Eerder vergeleek Roberts het leven dat Schwab voor ons in petto heeft met slavernij. “Globalistische corporaties van miljardairs zullen alles bezitten: huizen, fabrieken, boerderijen, auto’s, meubels, en gewone burgers leasen alles wat ze nodig hebben, mits hun sociale kredietscore dat toelaat.”“Het plan van The Great Reset is dat je zult sterven met niets. Om dit kwaadaardige plan te laten slagen, zal het World Economic Forum van Klaus Schwab meer van gewone mensen moeten afnemen dan alleen hun materiële bezittingen,” vervolgde de senator.

(6) De klimaatsekte samenzwering heeft een probleem want op de Zuidpool wordt het ene na het andere kouderecord verpulverd

 

Terwijl de klimaatsekte zwendelaars geen gelegenheid onbenut laten er op te hameren dat het einde van de wereld nadert wanneer de mens geen eind maakt aan de opwarming van de aarde, zijn op 16, 17 en 18 november op de Zuidpool meerdere kouderecords gesneuveld. Zo daalde op 18 november het kwik tot -45,2 graden Celsius. Het vorige record stamt uit 1987. Toen werd het op dezelfde dag -44,7 graden. “Zeer koude dagen,” schrijft journalist Stefano Di Battista op Twitter. De winter van 2020-2021 op Antarctica was de koudste sinds de metingen begonnen in 1957. Je zou verwachten dat de mainstream media daar uitgebreid over berichten, maar niets is minder waar. Het is een slecht jaar voor klimaatfanatici. Volgens de meest recente satellietgegevens is de wereldtemperatuur al meer dan acht jaar vrijwel onveranderd gebleven. Ondertussen vindt Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans het slotakkoord dat is bereikt op de klimaattop in Egypte ‘een te kleine stap voorwaarts’. Volgens hem zijn te veel landen ‘bang om de nodige inspanningen te verrichten om klimaatverandering terug te dringen’.

Ook de officiële gegevens van het gezaghebbende NSIDC laten zien dat er op Antarctica niets bijzonders aan de hand is, en er zelfs meer zeeijs is dan 40 jaar geleden, zoals ook in 16 van de tussenliggende jaren tot 2020 het geval was. Op schaamteloze wijze exploiteert het Nederlandse KNMI de jaarlijkse natuurlijke afname van het ijs op Antarctica als ‘bewijs’ voor antropogene (door mensen veroorzaakte) klimaatopwarming. Het KNMI heeft zichzelf hiermee wederom volledig ongeloofwaardig gemaakt als ‘onafhankelijk wetenschappelijk’ instituut, en fungeert al geruime tijd enkel nog als propaganda orgaan voor de linkse klimaatbeweging, die ook het grootste deel van onze politiek stevig in zijn greep heeft gekregen.

Zodra global cooling in de komende jaren niet langer te ontkennen valt, zal de klimaatpropaganda in het Westen gewoon worden voortgezet. Teveel posities, reputaties en subsidies staan namelijk op het spel. Alarmistische instellingen zoals het KNMI,zullen daarom plotseling gaan beweren dat ‘uit nieuw onderzoek blijkt dat menselijke CO2 uitstoot verantwoordelijk is voor de afkoeling van ons klimaat’.

Want toegeven dat ze het al tientallen jaren faliekant mis hebben, toegeven dat het niets met CO2 te maken heeft en allemaal onderdeel is van Agenda-2030 van de VN, waarmee doelbewust onze welvaart en vrijheid worden afgebroken met almaar hogere belastingen en steeds strengere, ontwrichtende anti-fossiele energiemaatregelen (zoals het afsluiten van aardgas in Nederland), betekent dat de personen die verantwoordelijk zijn dit afbraakbeleid, ooit verantwoording zullen moeten afleggen voor hun flagrante leugens, waarmee ze honderden miljarden uit de samenleving wegzuigen voor het bestrijden van een volledig verzonnen CO2-klimaatcrisis.

Volgens diverse deskundigen stevend onze wereld juist af op een Global Cooling (kleine ijstijd). Volgens steeds meer astronomen en klimaatdeskundigen kan de aarde door veranderingen op de zon, binnen afzienbare tijd, in een nieuwe (kleine ijstijd) terechtkomen. Als de schijn niet bedriegt lijkt daar inderdaad een begin mee te zijn gemaakt. Waren er vorige winter al signalen van waar te nemen, ook nu worden sommige landen geconfronteerd met hevige sneeuwval en extreem lage temperaturen.

Dit was de situatie op 20 november 2022 in Buffalo

Astronomen en andere wetenschappers waarschuwen er al jaren vergeefs dat de Aarde niet gaat opwarmen, maar juist afkoelen. Nog steeds zien we echter iedere dag overal ter wereld in de mainstream media grote koppen dat het alsmaar warmer wordt, de grote klimaathoax waarbij een groot aantal wetenschappers met echte kennis van zaken worden genegeerd. Opvallend is dat ze overal hetzelfde script schijnen te gebruiken met hetzelfde soort teksten. In Noord Amerika en Azië wordt al enkele jaren het ene na het andere koude- en/of sneeuwrecord gebroken.

Terwijl Politici, klimaatextremisten en media beweren dat de aarde opwarmt, zeggen diverse wetenschappers juist dat de wereld een periode met 'global cooling' tegemoet gaat. Men verwacht dat de temperaturen zullen dalen tot de dieptepunten die voor het laatst aan het einde van de 17e eeuw werden gemeten. Zelfs de meest verstokte klimaatextremisten beginnen te twijfelen aan hun eigen verkondigde fabels omdat de temperatuur op aarde al 16 jaar niet of nauwelijks blijkt te stijgen. Zo is er al sinds 2005 geen sprake meer van opwarming in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA. Sinds januari 2005 verzamelt de dienst temperatuurgegevens met behulp van het nieuwe Climate Reference Network (USCRN). Dit netwerk bestaat uit 114 meetstations die verspreid zijn over de aaneengesloten staten. De stations zijn doelbewust ver uit de buurt van stedelijke gebieden geplaatst zodat de temperatuurwaarden niet kunnen worden beïnvloed door het microklimaat van de stad.

De nieuwe meetstations laten zien dat er sinds 2005, het moment waarop is begonnen met de metingen, al geen sprake meer is van opwarming in de VS. Sterker nog: in Amerika is het in vergelijking met 14 jaar geleden zelfs iets kouder geworden. De ruwe data die afkomstig zijn van de oude meetstations laten eenzelfde beeld zien, namelijk dat het nu ongeveer even warm is als 80 jaar geleden. De enige opwarming sinds 1930 is het gevolg van controversiële aanpassingen aan de ruwe data. Satellietgegevens laten daarnaast zien dat het wereldwijd slechts 0,15 graad Celsius warmer is geworden sinds 2005.

Grote delen van de wereld hebben te maken met allerlei ongewone weerpatronen die niets te maken hebben met de opwarming-cultus, maar met invloeden van de zon. Dit artikel geeft een werkelijk beeld van wat er gebeurt op onze planeet en weet je dat het totaal niets te maken heeft met al de zogenaamd door de mens veroorzaakte klimaatonzin.
Gegevens gebaseerd op onder andere NASA satellieten en tal van wetenschappelijke onderzoeken, laten al jaren een trend zien, dat er een begin is ingezet van een periode van afkoeling, een nieuwe kleine ijstijd die tientallen jaren kan gaan duren. Het beperken van CO2 uitstoot wordt daarmee niet alleen totaal zinloos, maar zelfs misdadig, omdat planten en gewassen (en dus oogsten) gebaat zijn bij een zo hoog mogelijk percentage CO2 in de atmosfeer. Voedseltekorten zullen hierdoor een groot probleem voor de komende decennia worden. Voedseltekorten en uiteraard als gevolg daarvan enorm stijgende prijzen. In deze video wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn voor de mensheid voor wat betreft voedselvoorziening gedurende zo’n koude periode.

 

Jezus komt

Franklin ter Horst

E-mail: Hijkomt@hetnet.nl

Terug naar: Inhoud