Turkije schiet Russisch vliegtuig uit de lucht

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 27 november 2015) (Laatste bewerking: 5 januari 2016)

Er is al heel wat te doen geweest over het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig door de Turken op dinsdag 24 november 2015. De Russische Su-24 was bezig met het bombarderen van stellingen van de door Turkije gesteunde Turkmeense ‘rebellen’ in de provincie Latakia. De Turken hadden al gedreigd met een militaire operatie wanneer de Russen niet onmiddellijk zouden stoppen met het bombarderen van deze Turkmenen. Het gaat om Turken die na het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk in Syrië zijn blijven wonen. Ze voelen zich één met de Turken en beschuldigen de Russen ervan onschuldige slachtoffers onder hun bevolking te hebben gemaakt met hun bombardementen. De Turkse dictator Erdogan verdedigde het recht van Turkije zijn grenzen te verdedigen en op te treden tegen vliegtuigen die het Turkse luchtruim binnendringen. Het Russische vliegtuig vormde echter nooit een bedreiging voor Turkije.

Het Russische vliegtuig stort brandend neer

Volgens de Turken zou het Russische toestel in totaal zeventien seconden boven Turks grondgebied hebben gevlogen. In 2012 verklaarde Erdogan nog: “Een korte grensoverschrijding mag nooit de aanleiding zijn voor een aanval.” Het is al langer bekend dat deze figuur volslagen onbetrouwbaar is. Zo was zijn toespraak van donderdag (26 november) een aaneenschakeling van bizarre uitspraken. Hij beroept zich op het recht zijn grondgebied te verdedigen maar het neerschieten van het Russische vliegtuig is niets minder dan een oorlogsdaad. In de afgelopen jaren zijn meerdere gevechtsvliegtuigen van andere mogendheden het Turkse luchtruim binnen gevlogen zonder dat ze uit de lucht zijn geschoten. Bovendien vliegen de Turken zelf ook met regelmaat het luchtruim van onder meer Griekenland Irak, Syrië en dat van Armenië binnen.

Poetin noemt het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig “een mes in de rug in de strijd tegen het terreur”. Ook beschuldigde hij de Turkse regering van medeplichtigheid aan IS(IS) en stelde dat Ankara het hele Midden-Oosten wil islamiseren. Hij noemde Erdogan een ‘handlanger van terroristen’ en ‘zei dat het neerhalen van het toestel “ernstige consequenties” zal hebben voor de Turks-Russische relatie. Sergey Rudskoy van de Russische Generale Staf veroordeelde de aanval als  “een meedogenloze provocatie”.

De Russische minister van Buitenlandse zaken Lavrov noemt het neerschieten van het Russische vliegtuig een van te tevoren geplande provocatie.  Lavrov merkte verder op dat ook diverse Russische partners van mening zijn dat het een valstrik is geweest. Volgens Maksim Kononenko, commenator van de krant Isvestija hebben de Turken alleen op een geschikt moment gewacht: ‘Het kan niet anders dan dat de Turkse luchtmacht doelbewust op zoek is geweest naar een mogelijkheid om de Russen een lesje te leren als reactie op de bombardementen op de door Turkije gesteunde Turkmenen.’

Dat het Russische gevechtsvliegtuig door Turkije in een hinderlaag is gelokt, daar is geen twijfel over mogelijk. Als het waar is wat Turkije zegt dat het Russische vliegtuig 17 seconden boven Turks grondgebied heeft gevlogen, dan kan in dit korte tijdsbestek nooit een Turks vliegtuig zijn opgestegen om het vliegtuig vervolgens uit de lucht te schieten. Dat moet normaal gesproken minuten hebben gekost. De Turkse vliegtuigen moeten al geruime tijd in dat gebied rondgecirkeld hebben, in afwachting van Russische toestellen. Het was niets anders dan een hinderlaag, opgezet in samenwerking met Washington want de Russen hebben de aanval ruim van tevoren gecoördineerd met de NAVO en de Amerikanen.

Kort voor deze Turkse terreuraanslag twitterde geopolitieke analist Christoph Germann een link naar een artikel waarin stond dat generaal Paul J. Stelva, de plaatsvervangende stafchef van de Amerikaanse strijdkrachten, juist op die dag in Turkije was aangekomen om met zijn Turkse collega Yasar Güler te overleggen over wat te doen aan de Russische aanvallen op de Turkmeense rebellen in Syrië – precies het gebied waarboven de Su-24 later werd neergeschoten. Dat de Turkse F-16’s welbewust op de loer hebben gelegen is wel duidelijk. Dezelfde kwaadwillige bedoelingen moeten worden toegeschreven aan de door het Westen en Turkije gesteunde terroristen in Syrië, die ‘toevallig’ op de juiste plek waren om het vuur te openen op de beide Russische piloten, die weerloos aan hun parachute naar beneden kwamen. Onderzoeksjournalist Tony Cartalucci schrijft dat voor de NAVO een droom uitkwam. ‘Dit was een onvoorstelbaar verdorven Turkse actie, een verraderlijke daad die nog duidelijker maakte dat de NAVO het terrorisme niet bestrijdt, maar juist voedt, en Rusland er nog meer toe wil verleiden om wat het in Syrië is begonnen ook af te maken.’

Natuurlijk zijn de Turken ook woest omdat de Russen praktisch alle olie toevoerlijnen van IS(IS) naar Turkije onklaar hebben gemaakt. Turkije kocht illegaal al voor $ 800 miljoen ruwe olie van IS(IS) en financiert daarmee hun terreuroorlog net als Qatar en Saoedi-Arabië dat doen. Het is al lang geen geheim meer dat de barbaren van IS(IS) in CIA-kampen in ondermeer Turkije worden getraind, en het Turkse grondgebied vrijelijk kunnen gebruiken als veilige vluchthaven. Erdogan beweert dat zijn luchtmacht IS(IS) doelen bombardeert, maar in werkelijkheid laat hij het bommen regenen op de Koerden, die hij compleet probeert weg te vagen. De Koerden zijn in de regio op de grond juist de belangrijkste kracht tegen IS(IS).De Russen en de Koerden zijn de enigen die werkelijk strijdt leveren tegen deze barbaren. 

Natuurlijk bevestigde imam Barack Hussein Obama de lezing van de Turken. Dat geluid was ook te horen van Mark Rutte en die arrogante betweterige Bert Koenders. Volgens Rutte is er geen reden om te twijfelen aan de uitleg van de Turken en Koenders sprak van ‘een schending van de Turkse territoriale integriteit’. Natuurlijk zeggen ze niets over het groeiend antisemitisme in Turkije en de door de Turkse overheid verstrekte schoolboeken die de druipen van de Jodenhaat. Natuurlijk zeggen ze niets over het volledig monddood maken van de media en over de gruwelijke misdaden tegen de Koerden, en natuurlijk zeggen ze ook niets over het sinds 1974 bezet houden van Noord-Cyprus waar Turkije de oorspronkelijke Grieks-Cypriotische bevolking etnisch heeft gezuiverd. Bovendien houdt Turkije delen van Georgië en van Armenië bezet waaronder de berg Ararat. De Turken maken zich al eeuwen schuldig aan bezetting, onderdrukking en genocide van vele volkeren en naties. Ondanks dat blijven de wereldleiders en ook de Nederlandse regering hun onvoorwaardelijke steun aan Turkije uitspreken. 

 

Europa laat zich gewoon chanteren door een groep Turkse gangsters onder leiding van dictator Erdogan. De ‘sultan’ gedraagt zich als de machtigste man op aarde en weet zich daarbij gesteund door Brussel en Washington. Niemand schijnt hem te durven aanpakken. Met behulp van de nodige fraude tijdens de laatste verkiezingen in november 2015 haalde zijn AKP partij opnieuw een meerderheid.

 

‘Vredesengel’ Obama vindt dat Rusland een constructievere rol in Syrië moet gaan spelen en zich meer moet concentreren op het aanvallen van IS(IS)-doelen, en niet op allerlei ‘gematigde rebellen’ in Syrië’.  In werkelijkheid zint het hem niet dat de door hem in het zadel geholpen islamitische slachters door de Russen weggebombardeerd worden. Hij zegt zelf al drie jaar stellingen van IS(IS) te bombarderen, maar daar zijn nog nooit bewijzen voor geleverd. Waarom zou hij ook, IS(IS) is immers een product van de CIA! Volgens onderzoeksjournalist en bestseller auteur Nafeez Ahmed is er een rapport van het Pentagon uitgelekt waarin bevestigd wordt dat IS(IS) met steun van met name Turkije en Saudi Arabië door Amerika werd gecreëerd om het bewind van de Syrische president Assad te ondermijnen. Voor velen is het daarom geen verassing dat Washingtons bondgenoot Turkije betrokken is bij de horror die zich afspeelt in Syrië en Irak.In deze video legt de Russische leider Poetin uit wie IS(IS) in het zadel geholpen heeft en van wie ze tot op de dag van vandaag steun genieten.

 

De twee Russische piloten hoopten zich met hun schietstoel in veiligheid te kunnen brengen. Dat lukte Konstantin Murahtin want hij landde met zijn parachute op Syrisch grondgebied waar hij werd gered door Syrische en Russische commando's. Hij is naar de Russische luchtmachtbasis in het Syrische Latakia gebracht. Miljoenen Russen zagen op de televisie echter ook dat de andere piloot, hulpeloos hangend aan zijn parachute door Turkmeense barbaren onder vuur werd genomen. Op deze video is te zien hoe de door Turkije gesteunde ‘Allahu Akbar’ schreeuwende Turkmenen bij het lichaam van een van de piloten staan. En deze ziekmakende slachters worden door het Westen als ‘gematigd’ aangemerkt. Ze doen echter niets onder voor IS(IS), Al Nusra, Al Qaeda en ander islamitisch gespuis wat door het Westen wordt getraind en van wapens wordt voorzien.

Op deze video is te zien hoe Russische Mi-8 helikopters proberen de piloten van het neergeschoten Russische vliegtuig te redden en onder vuur worden genomen. De beschieting van de helikopter (s) is vrijwel zeker gebeurd met door Washington geleverde zogenaamde TOW-raketten. Dit zijn in principe antitankwapens.  Het is nog maar een goede maand geleden dat John McCain, vriend van IS(IS) leider Abu Bakr al-Baghdadi, Washington adviseerde de ‘gematigde’ Syrische rebellen van luchtafweer- en antitankraketten te voorzien, wetende dat deze wapens tegen de Russen gebruikt zouden kunnen worden.

Vladimir Zjirinovski wil Istanboel vernietigen

Volgens Vladimir Volfovitsj Zjirinovski is Turkije Ruslands vijand nummer een geworden door het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig door de Turken. Zjirinovski is een Russisch politicus. Hij was in de negentiger jaren veelvuldig in het nieuws vanwege zijn goede banden met Saddam Hoessein, de “Slager van Bagdad” en zijn ziekelijke haat tegen de staat Israël. Hij is geboren in Alma Ata, de hoofdstad van Kazachstan als Vladimir Volfovitsj Eidelstein. Hij staat bekend om zijn extreme standpunten. Velen zien hem als een joker, als een figuur die door zijn gedrag en uitspraken niet serieus genomen moet worden. Hoewel hij van vaderszijde van Joodse afkomst is, weerhoudt hem dat er niet van met regelmaat antisemitische uitlatingen te doen. Hij is zelfs bestuurslid geweest van de zogenaamde Sjaloom beweging. Deze groep was niet alleen anti-Joods maar ook antizionistisch. Om zijn ondubbelzinnig Joodse achtergrond te verbloemen, treed hij al jaren op als één van de grootste Jodenhaters van Rusland. In Rusland worden antisemitische groeperingen de Pamjat beweging genoemd. In deze beweging worden de Joden ervan beschuldigd de aanstichters te zijn van de 2e Wereldoorlog.

Vladimir Volfovitsj Zjirinovski wil Istanboel vernietigen

In de herfst van 1993 publiceerde Zjirinovski zijn spraakmakende autobiografische bestseller De laatste sprong naar het Zuiden waarin hij pleit voor een geopolitieke herverdeling van de wereld: “Het Russische leger moet oprukken naar de Indische Oceaan en de Middellandse Zee, zodat de Russische soldaten hun laarzen in het warme water kunnen steken. Rusland moet Afghanistan, Iran en Turkije veroveren.” Hij ziet dit als Ruslands grote historische missie om het islamitische en Turkse gevaar te keren. Na de democratisering van Rusland kwam hij met zijn partij regelmatig in het nieuws.  Zo wilde hij de oude Sovjetrepublieken weer bij zijn Groot-Rusland voegen, en kernwapens gebruiken tegen eventuele vijanden. De Baltische staten dienden als wraak met radioactief afval vergiftigd te worden. Het Westen heeft hem nooit serieus genomen en noemden hem indertijd zelfs een vulgaire clown en een marionet. Niettegenstaande deze uitschuivers, heeft zijn partij in het verleden bij Doemaverkiezingen 6 (1999) tot zelfs 23 procent (1993) van de stemmen gehaald, wat neerkomt op de steun van soms enkele tientallen miljoenen Russen.

Volgens de Russische media heeft Zjirinovski nu aan Poetin voorgesteld om Turkije aan te vallen met nucleaire wapens. "Istanboel is gemakkelijk te vernietigen: 1 nucleaire bom in de Bosporus is voldoende om Istanboel met haar 9 miljoen inwoners volledig weg te vagen. Het zal een enorme vloed van 10 tot 15 meter veroorzaken, waardoor deze stad niet meer zal bestaan, aldus Zjirinovski.”

Terug naar: Inhoud