Roger Waters ontkend een antisemiet te zijn

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 3 december 2012) Laatste bewerking: 30 maart 2020)

Roger Waters, voormalig lid van Pink Floyd is al jaren niet vies van een flinke portie antisemitisme en tevens bekend als fanatiek supporter van de Boycott, Divestment and Sanctions beweging (BDS) .Zoals inmiddels genoegzaam bekend voert deze beweging een internationale campagne die zich ten doel stelt IsraŽl te isoleren door wereldwijd campagnes te voeren tegen de Joodse staat. Joden worden: ďZionistische varkensĒgenoemd en zionisme noemt men racisme en terrorisme. De BDS-beweging is consequent verbonden met terroristische organisaties en haar aanhangers zijn agressief en gewelddadig tegen iedereen die het niet eens is met hun visie op IsraŽl. Onder de aanhangers van deze kliek bevinden zich nogal wat bekende Nederlanders en figuren die ĎHitler een held noemení.

Tijdens een interview door een website genaamd de Austin Chronicle kreeg Roger Waters volop de ruimte zijn verachtelijke standpunten over IsraŽl te verspreiden. In het interview zegt hij dat beschuldigingen van antisemitisme ten onrechte worden geuit tegen mensenrechtenactivisten zoals hij maar vervolgens laat hij zien een rasechte antisemiet te zijn want in datzelfde interview verkondigd hij de flagrante leugen dat IsraŽl land gestolen zou hebben van de mensen die daar woonden. Hij zegt ongeveer 15 jaar actief betrokken te zijn bij de BDS-beweging en zegt dat het in de loop van de jaren steeds meer en meer voorkomt dat mensen aanvallen op hem en anderen richten omdat zij de fundamentele mensenrechten voor de mensen in Palestina ondersteunen.

Verder beschuldigd Waters IsraŽl ervan in de buurt te komen van genocide op de oorspronkelijke bevolking. ĎWat ze doen is een 100% etnische zuivering van de bezette gebieden en als zodanig zijn ze bezig zich volledig te vestigen en van heel Palestina een Joodse staat te maken zonder Arabieren. Dat is hun droom. Het gaat om een racistische, kolonialistische apartheidstaat, precies zoals destijds in Zuid-Afrika

Ook schuwt hij de leugen niet zoals blijkt uit zijn toespraak op 29 november 2012 voor de Algemene Vergadering van de VN waarin hij beweerde dat IsraŽl zich schuldig maakt aan een aantal internationale misdaden, zoals apartheid en etnische zuivering. Maar IsraŽl is geen apartheidstaat! Het mag duidelijk zijn dat dit een flagrante leugen is want het doel van de Joodse staat is altijd geweest om in vrede en veiligheid met de andere bewoners te leven, zoals de geschiedenis kan bevestigen.

Waters tijdens zijn toespraak

Hij spreekt over PLO-rechten, over de belangrijke rol van internationale activisten, over medeplichtige regeringen en hij citeert Bob Dylan's "The times they are a-changin'". Ook beweert deze dwaalgeest dat de terreurbeweging Hamas uit is op vrede met IsraŽl. Ieder wiens geest niet is verduisterd voor de waarheid weet dat deze Bašl-doodscultuur streeft naar totale vernietiging van IsraŽl. Dat doel staat te lezen in het zesendertig artikelen tellende handvest uit 1988. Hamas is doordrenkt van haat en racisme. Dat staat centraal in de ideologie van Hamas. Het gaat hen maar om ťťn ding: oorlog en terreur tot de staat Israel vernietigd is en alle Joden zijn gedood. Om dit bereiken wordt geen enkel middel geschuwd.

Tijdens een optreden in BelgiŽ choqueerde hij een deel van het publiek met antisemitische uitspraken. Onder het concertthema Ďdictatoriale regimesí liet Waters een opblaasvarken op daarop een davidster geprojecteerd. Geschokte muziekliefhebbers merkten op dat er ook een tijdlang een silhouet van een man geprojecteerd werd die de nazigroet brengt. Waters zong ondertussen het lied ĎIn the Fleshíí waarin hij Joden uitmaakt voor uitschot. Waters droeg zelf een dictatoroutfit die verdacht veel leek op een naziuniform en schoot aan het eind van het liedje het varken met een replica machinegeweer aan flarden.

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud