Rampen teisteren Verenigde Staten

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 16 december 2011)(Laatste bewerking: 22 november 2014)

Van IsraŽlische rabbijnen tot Amerikaanse senatoren erkennen dat de rampen die de Verenigde Staten met regelmaat treffen, steeds plaatsvinden nadat IsraŽl door de Amerikaanse leiders onder druk wordt gezet een deel van het aloude thuisland te ontruimen zodat daar een PLO-terreurstaat kan worden gevestigd. Dat is ook de mening van William (Bill) Koenig van World Watch Daily International News.Volgens Koenig heeft de geschiedenis geleerd dat Amerikaanse druk op IsraŽl nooit zonder gevolgen blijft. Koenig heeft vastgesteld dat zes van zeven zwaarste tornadoís uit de Amerikaanse geschiedenis, hebben plaatsgevonden nadat IsraŽl door Washington onder druk is gezet landconcessies te doen. Aardbevingen, orkanen, tornadoís en zelfs terreuraanslagen troffen de VS vaak binnen 24 uur nadat Amerikaanse diplomaten van IsraŽl eisten de bouwactiviteiten in het aloude Bijbelse land te staken en deze gebieden te ontruimen als gebaar van goede wil naar wat de wereldleiders IsraŽls Ďvredespartnerí noemen. Er is duidelijk een patroon te zien in al deze rampen. Zo maar een greep uit tientallen voorbeelden.

Op 30 oktober 1991 opende George Bush Sr. de Madrid Conferentie. Hier presenteerde hij met de nodige trots de schandelijke Oslo-akkoorden. Dit akkoord was gebaseerd op het principe ďLand voor VredeĒ waarin IsraŽl de opdracht kreeg delen van het aloude thuisland op te geven aan de PLO-terreurbewind van aartsterrorist Jasser Arafat in ruil voor vrede. Het perverse Oslo voorstel was simpel: geef ons jullie land en wij zullen stoppen met jullie te vermoorden. Met dit nepvredesverdrag kreeg Arafat: algemene diplomatieke erkenning, miljarden dollars hulp, controle over Gaza en delen van Samaria en Judea. Deze gebieden werden al vrij snel nŠ het gesloten akkoord door de terreurbaas omgetoverd tot ťťn groot boevennest. Terwijl Bush deze Ďland voor vredeí conferentie opende, ontwikkelde zich in het noorden van de Atlantische Oceaan een enorme stormí, met golven zoals nooit eerder in deze regio waren gemeten. Deze storm bewoog zich zeer ongebruikelijk van oost naar west. De volgende dag, op 31 oktober, beukten meer dan 10 meter hoge golven de kust van New England bij Kennebunkpoort, Maine. De golven lieten een verwoestend spoor achter waarbij ook Bushís zomerverblijf huis zwaar werd geraakt.

 

Op 23 augustus 1992 vond het vervolg van bovengenoemde conferentie plaats in Washington, D.C. Toen IsraŽl naar Bush zijn zin niet snel genoeg akkoord ging met de door hem geŽiste vredesonderhandelingen met Arafat, besloot hij een lening van 10 miljard dollar aan IsraŽl te blokkeren. Dezelfde dag deed de orkaan Andrew zijn verwoestende werk. De schade die Andrew aanrichtte bedroeg 30 miljard dollar en 180.000 mensen verloren hun huis.

A

Orkaan Andrew

 

Op 16 januari 1994 had de voormalige Amerikaanse president (Slick Willy) Bill Clinton, in GenŤve een ontmoeting met de Syrische dictator en massamoordenaar Hafez al-Assad. Onderwerp vangesprek was een vredesverdrag waarbij van IsraŽl de Ďteruggaveí van de Golan Hoogvlakte werd geŽist. Minder dan 24 uur werd het zuidelijk deel van CaliforniŽ getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.9 op de schaal van Richter.

 

In maart 1997 toerde Jasser Arafat door de Verenigde Staten. Vanaf de dag dat hij in de VS aankwam tot de dag dat hij begin april weer vertrok, trokken zware tornadoís over Texas, Arkansas, Tennessee, Kentucky, Mississippi en Dakota en veroorzaakten overstromingen zoals in jaren niet was gezien.

 

Op 21 januari 1998 werd de IsraŽlische premier Benjamin Netanjahoe bij Clinton in het Witte Huis ontboden waar hem een zeer kille ontvangst wachtte. Nog maar nauwelijks gearriveerd kreeg hij van Clinton en zijn minister van BZ Madeline Albright te horen meer van IsraŽls aloude thuisland op te geven. Netanjahoe weigerde. Geen persconferentie en hij werd ook niet zoals gebruikelijk uitgenodigd om in Blairhouse- het officiŽle gastenhuis voor regeringsleiders- te verblijven, maar moest zelf voor een hotel zorgen. Slechts enkele uren nadat Netanjahoe onder druk was gezet door de man wiens regeerperiode werd gekenmerkt door manipulatie, bedrog, corruptie en schandalen, brak het Monica Lewinsky schandaal uit waardoor Clinton zwaar onder vuur kwam te liggen.

Terwijl Madeline Albright op 28 september 1998 met de laatste details bezig was voor een overeenkomst waarbij IsraŽl 13% van Judea en Samaria zou moeten overhandigen aan het PLO-bewind, werd de Amerikaanse Golfkust getroffen door de orkaan George, die met windsnelheden van 280 kilometer per uur aan land kwam. Op dezelfde dag had Clinton een ontmoeting met Netanjahoe en de PLO-terreurleider Arafat. Op het moment dat Arafat na afloop de VN toesprak en verklaarde ,,dat er in mei 1999 een onafhankelijke Palestijnse staat zou worden opgerichtĒ, beukte orkaan George op de Golfkust in, waarbij 1 miljard dollar schade werd aangericht. Op exact dezelfde tijd dat Arafat de VS verliet, begon de storm te luwen.

Op 15 oktober 1998 ontmoeten Netanjahoe en Arafat elkaar op de Wye River Plantage in Maryland. Voorafgaand en tijdens de door Washington afgedwongen onderhandelingen beloofde Clinton aan Netanyahu dat hij de voor spionage veroordeelde Jonathan Pollard mee naar Ďhuisí mocht nemen in ruil voor een Ďsoepeleí IsraŽlische houding in de onderhandelingen. Clinton eiste van Netanjahoe akkoord te gaan met de door Albright uitgewerkte overeenkomst waarin IsraŽl 13% van Samaria en Judea moest opgeven. Daarnaast dwong hij Netanjahoe tot ingrijpende concessies aan Arafat zonder veiligheidsgaranties voor de staat IsraŽl. Op 17 oktober werd Texas getroffen door zeer zware regenval en hevige tornadoís. Op 21 oktober verklaarde Clinton een gedeelte van Texas tot rampgebied. Vlak voor de ondertekening van het Wye-akkoord trok Clinton die belofte aan Netanjahoe over de vrijlating van Pollard in en misleidde hij zowel Pollard als de IsraŽlische premier. Het was niet de eerste keer dat Clinton op vals spel werd betrapt en Pollard inzette voor zijn spelletjes. Pollards vrouw vertelde aan de Jeruzalem Post dat Clinton Pollard exploiteerde wanneer hem dat uitkwam. Hij loog regelmatig over de vrijlating van haar man waarbij hij ook regelmatig degenererende en walgelijke opmerkingen richting IsraŽl maakte. De regen en overstromingen gingen door tot 22 oktober. Door de overstromingen werd 25% van Texas getroffen en voor meer dan 1 miljard schade aangericht. De gesprekken werden afgesloten op 23 oktober.

Ondertekening Wye Plantation akkoord.

Op 30 november 1998 reisde Arafat opnieuw naar Washington met als doel geld op te halen. Naast de Verenigde Staten zijn nog 42 andere landen aanwezig. De terreurmiljardair kreeg maar liefst 3 miljard dollar toegezegd, waarvan 400 miljoen van de VS en 1.7 miljard van Europa. Op dezelfde dag stort de Dow Jones beursindex met 216 punten in. Op 1 december hebben de Europese beurzen hun derde opeenvolgende slechtste dag uit de geschiedenis tot dan toe. Honderden miljarden dollars worden in slechts enkele dagen tijd weggevaagd.

12 december 1998. Op het moment dat Clinton in de door Arafat gecontroleerde gebieden in het Heilige Land aankwam, om daar verder te praten over het Ďland voor vredeíproces, werd hij door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden op vier punten- waaronder meineed, belemmering van de rechtsgang en wangedrag- offieel in staat van beschuldiging gesteld.

Op 3 mei, 1999 raast een zwerm tornadoís over Oklahoma en Kansas met windsnelheden die nog nooit eerder waren waargenomen, namelijk 500 kilometer per uur. Dat was op de dag dat Arafat de PLO-nepstaat uitriep met Jeruzalem als hoofdstad. Dit gebeurde naar aanleiding van een brief die hij had ontvangen van Bill Clinton waarin hij Arafat aanmoedigde zijn inspiraties voor een eigen staat niet op te geven. Clinton schreef ,,dat de Palestijnen recht hebben hun toekomst te bepalen in hun eigen land en dat zij het verdienen om vrij te leven, vandaag, morgen en voor eeuwig.Ē

Tijdens een verkiezingscampagne in mei 2000 beloofde de voormalige Amerikaanse president George W. Bush nog dat hij IsraŽl nooit een oplossing zou opdringen in het conflict met het PLO-bewind. Na zijn ontmoeting met IsraŽls voormalige premier Ariel Sjaron in het Witte Huis in Washington, op 20 maart 2001 herhaalde hij dit standpunt nog eens. Maar slechts enkele maanden later, op 8 juni 2001 stuurde hij George Tenet, voormalig hoofd van de CIA, naar Jeruzalem om de duivelse ďRoadmap naar VredeĒ, te promoten. Op dezelfde dag trof de Tropische storm Allison Texas, de thuisstaat van Bush. Allison veroorzaakte een schade van 8 miljard dollar en kwam pas tot rust op het moment dat Tenet Jeruzalem weer verliet.

George Tenet ontvangt een onderscheiding van Scull&Bones man George W.Bush.

Op 23 augustus 2001 zegt Bush dat Arafat de terreur tegen IsraŽl moet stoppen. De Saoedische dictator Abdullah reageert als een gebeten hond, en geeft zijn ambassadeur Bandar de opdracht de VS ogenblikkelijk te verlaten. Voor zijn vertrek op 27 augustus heeft Bandar nog een gesprek met Condoliza Rice waarin hij Bushí uitspraak onacceptabel noemt en dreigt met het dichtdraaien van oliekraan. Rice conformeert Bush die op dat moment op vakantie is, en deze geeft Rice de opdracht een brief aan Bandar te overhandigen. In deze brief laat Bush weten ,,het Palestijnse volk heeft recht op een eigen staat in hun eigen thuislandĒ. Op 7 september keert Bandar uit Saoedi-ArabiŽ terug met een aantal eisen van zijn baas. Bush en zijn naaste medewerkers krijgen de opdracht ervoor te zorgen dat uiterlijk in 2005 een Palestijnse staat realiteit moet zijn geworden. Op 10 september belt Bandar Abdullah dat alles in kannen en kruiken is. De dag daarna op 11 september vinden de aanslagen op de Twin Towers in New York en elders plaats.

Op zondag 28 april 2002 riep George W.Bush IsraŽl op de Ďbezettingí van Arafats kantoor in Ramallah op te heffen. Op dezelfde dag teisterden een serie tornadoís het zuidoosten van de staat Missouri, Illinois en het westen van Kentucky. Op 30 april trof een tornado de staat Maryland. Deze tornado was een 'F5-tornado' op de Fujita Tornado Damage Scale, en werd een 'verschrikkelijk monster 'genoemd. Het was de krachtigste tornado die ooit Maryland heeft getroffen.

Op zondag 10 november 2002 was David Satterfield, assistent secretaris van staat, op weg naar het Midden Oosten om druk op IsraŽl uit te oefenen m.b.t. de Roadmap. In het weekeind van 10-11 november 2002 trokken er maar liefst 88 tornadoís over 13 staten van de VS. Daarbij vonden 35 mensen de dood en raakten er 200 gewond. Alleen al in de staat Tennessee werden 100 huizen totaal verwoest en 1000 beschadigd.

Op zaterdag 3 mei 2003 was de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Colin Powell in SyriŽ voor een gesprek met de Syrische dictator Bashar al Assad. Powell zei dat ook SyriŽ en Libanon bij het Ďvredesoverlegí tussen IsraŽl en het PLO-bewind betrokken moest worden waarbij tevens de Golan hoogvlakte punt van bespreking zou moeten vormen. Op zondag 4 mei trok er een dodelijke zwerm van 83 tornadoís over Kansas, Missouri, Arkansas en Tennessee. Hierbij vielen 38 doden en werd een enorme schade aangericht aan huizen en andere gebouwen.

Op 29 augustus 2005 kwam Katrina nadat George W.Bush IsraŽl had gedwongen uit Gaza te vertrekken. Door dit vertrek raakten 8500 Joodse mannen, vrouwen en kinderen dakloos.

 

Links Katrina,

ontzagwekkend en schrikbarend, rechts de 9 tot 12 meter hoge vloedgolf.

Deze foto van de vloedgolf werd genomen vanaf het balkon op de derde verdieping van het St. Stanislaus College dat naast de Vrouwe van de Golf kerk ligt in de Baai van St. Louis, Mississippi. De vloedgolf verwoestte 99% van alle bouwwerken langs het strand, zette 80% van New Orleans onder water en richtte verwoestingen aan in de staten Louisiana, Mississippi en Alabama.. Er vielen 1836 doden en de schade bedroeg 81 miljard dollar. Meer dan 204.000 huizen binnen New Orleans waren beschadigd of vernietigd. De orkaan bereikte windsnelheden van 280 kilometer per uur. In de golf van Mexico waren 20 booreilanden en olieplatforms losgeslagen. Volgens Rabbi Avraham Shuel Lewin, uitvoerend directeur van het Rabbijnse Vredes Congres is er veel gespeculeerd over het verband tussen deze orkaan en de ontmanteling van de Joodse gemeenschappen en bestaat er wel degelijk een verband.

Tijdens het bezoek van IsraŽls premier Benjamin Netanjahoe aan Washington op 24 maart 2010 eiste Barack Hoessein Obama van de IsraŽlische leider schriftelijke toezeggingen betreffende het stopzetten van alle bouwactiviteiten en PLO-bewind tegemoet te komen in hun eisen. Voordat Netanjahoe door Obama op het Witte Huis werd ontvangen, kwam eerst Hillary Clinton nog even langs om Ďpijnlijke concessiesí van hem te eisen ten gunste van het PLO-bewind en alle bouwactiviteiten onmiddellijk stop te zetten. Omdat het gesprek met Netanjahoe in het Witte Huis niet volgens Obamaís zin verliep, liep hij weg uit de bijeenkomst en eiste van Netanjahoe zijn standpunten te herzien alvorens bereid te zijn het gesprek te hervatten maar ook het vervolg liep op niets uit. Er was geen staatsdiner, zoals gebruikelijk wanneer gasten het Witte Huis bezoeken. Er werden geen fotoís genomen na de bijeenkomst en geen contacten met de pers. Netanjahoe vloog naar huis terug en binnen 48 uur kreeg de VS de ergste stormen in 200 jaar te verduren.

Op 19 april 2010 sprak Obama op een bijeenkomst bij de Verenigde Naties waar hij zei niet langer automatisch aan de kant van IsraŽl te staan. Dat was de eerste keer in de geschiedenis dat een Amerikaanse president een dergelijke uitspraak deed. Binnen 24 uur na Obamaís uitspraak explodeerde de Deepwater Horizon het platform dat werd gehuurd door de Britse oliemaatschappij BP. De explosie zorgde voor de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis.

Op 19 mei 2011 verdedigde Obama de eis van het PLO-bewind aan IsraŽl terug te keren naar de grenzen van vůůr 1967. Dit was de zoveelste steek in de rug van IsraŽl door de Amerikaanse leider. Drie dagen later, op zondag 22 mei verwoeste een dodelijke tornado de helft van de plaats Joplin in de staat Missouri waarbij 117 doden vielen. De schade was enorm en veel Amerikanen zagen hun huizen in luttele seconden in een puinhoop veranderen. Ook Minnaeapolis werd door deze tornado getroffen.

Verwoestingen in Joplin

Volgens de Amerikaanse meteorologische dienst trokken er in een periode van slechts zeven dagen maar liefst 375 verwoestende tornadoís, 535 zware stormen en 1350 hagelstormen over de zuidelijke Staten van de VS. Dit noodweer kostten meer dan 44 mensen in de staten Kansas, Georgia, Missouri, Oklahoma, Illinois ,Arkansas en Tennessee het leven. Daarnaast waren er enorme overstromingen van de Mississippi en de Missouri. De staat Arizona werd getroffen door wekenlange branden en de staat Texas kreeg te maken met een enorme droogte. Rich Thompson van het Storm Prediction Center van het National Weather Service in de plaats Norman in Oklahoma, noemde de weersomstandigheden bijzonder extreem.

 

Op 23 augustus 2011 vond een aardbeving plaats in de staat Virginia met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter vrijwel onmiddellijk nadat Obama weer commentaar leverde op IsraŽls aankondiging een serie nieuwe huizen te willen bouwen in AriŽl en Har Homa. Volgens de Amerikaanse Geologische Dienst werd de aardbeving gevoeld in Washington en New York en in het Canadese Toronto, honderden kilometers naar het noordoosten. In New York werden wolkenkrabbers geŽvacueerd omdat ze op hun grondvesten stonden te schudden. ďDit is een van de grootste aardbevingen aan de oostkust in lange tijd, minstens enkele decenniaĒ, zei een woordvoerster van de Amerikaanse Geologische Dienst. Aardbevingen komen vaak voor in het westen van de Verenigde Staten, maar zijn aan de oostkust vrij zeldzaam.

 

Op 4 december 2011 schoffeerde Obamaís waakhond, de Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta IsraŽl. Hij eiste van de Joodse staat aan de onderhandelingstafel met het landroversnest in Ramallah terug te keren. Ook zei hij dat IsraŽl het niet in zijn hoofd moet halen om Iran aan te vallen zonder Washington daar van tevoren in te kennen en riep hij IsraŽl op ,,zichzelf uit het isolement te halen en opnieuw de banden aan te halen met landen zoals Turkije, Egypte, JordaniŽ.Ē Prompt na zijn uitspraken werden een aantal staten in het zuidwesten van de VS door zeer zware stormen getroffen.

 

Leon Panetta

Na het bekend worden van de verkiezingsoverwinning van de moslimextremist Mohammed Morsi, op zondag 24 juni 2012 in Egypte, was Barack Hoessein Obama er als de kippen bij om hem te feliciteren. Obama boodt hem hulp aan de overgang tot Ďdemocratieí goed te laten verlopen en benadrukte zijn interesse om samen te werken en de vele gezamenlijke belangen van beide landen te continueren. Deze door Obama gesteunde extremistische moslimfanaten hebben zich ten doel gesteld de stad Jeruzalem tot hoofdstad van de Verenigde Staten van de Arabische natie te maken. Daarnaast willen ze het op 26 maart 1979 gesloten vredesverdrag met IsraŽl nietig verklaren en Egypte terug brengen tot een staat van oorlog met de Joodse staat om het vervolgens van de wereldkaart te verwijderen. Nauwelijks enige uren na Obamaís felicitatie, werd het nieuws bekend dat er 29 hevige bosbranden waren uitgebroken in de staten Colorado, Arizona, Utah en Nieuw Mexico. Alleen al in Colorado moesten 32.000 mensen hun huizen verlaten vanwege de oprukkende vlammenzee. De media noemde de branden in Colorado de ergste uit de hele geschiedenis. Tegelijkertijd werd Florida getroffen door de orkaan Debby. Er viel zoveel regen dat grote delen van Florida onder water kwamen te staan. Ook hier moesten 20.000 mensen vluchten vanwege wateroverlast.

Beschrijving: http://reddogreport.com/wp-content/uploads/2012/06/Colorado-Wildfire.jpgColorado brand

Eind juni en begin juli 2013 werden de Staten CaliforniŽ, Nevada en Arizona getroffen door een extreme hitte met recordtemperaturen van in de veertig graden Celcius. In Death Valley werd zelfs een temperatuur van 53 graden gemeten. Hevige bosbranden teisterden daarop wekenlang de staat Arizona. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de uitzonderlijke hitte, droogte en felle wind in de regio. De brandweer zette meer dan 1400 brandweerlieden en 9 blushelikopters in om het vuur te bedwingen. Negentien brandweermannen die werden ingesloten door het vuur, verloren daarbij het leven. De brand heeft 78 vierkante kilometer en 200 woningen in de as gelegd.

CaliforniŽ riep de noodtoestand uit vanwege het feit dat de branden die de elektriciteitsvoorziening voor de stad San Francisco bedreigden.De westelijke staten van de VS hebben vaker te maken met bosbranden door een combinatie van hoge temperaturen, droogte en harde wind.Ironisch genoeg braken er op 22 juli 2013 enorme onweersbuien uit in het zuidoosten van CaliforniŽ, het zuiden van Nevada en het noordwesten van Arizona. In de buurt van de hoofdstad Phoenix kwam het water zo snel op, dat de mensen nauwelijks de tijd hadden om te vluchten. Reddingwerkers moesten hen met helikopters uit hun auto's en uit de bomen halen.Onverwachte overstromingen lieten wegen onderlopen. Sommige overstromingen kwamen ook voor in Yosemite Valley in CaliforniŽ. Ook deze rampen gebeurden allemaal op het moment dat Barack Huessein Obama en zijn trekpop John Kerry, druk doende waren IsraŽl onder druk te zetten.

Almost 500 people are unaccounted for in ColoradoDe staten Ohio, Indiana, Missouri, Wisconsin en Michigan in het Midwesten van de VS werden op 17 november 2013 getroffen door tientallen tornado's. Het weerbureau van de Amerikaanse overheid waarschuwde voor een Ązeer gevaarlijke situatieĒ in een gebied met totaal 53 miljoen inwoners. Met name de stad Washington in de staat Illinois is bijzonder zwaar getroffen. ĄHele wijken zijn verwoestĒ. Zeker 31 mensen raakten gewond en in de staat Illinois, kwamen 2 mensen om het leven.

Een paar dagen daarvoor, op 7 november 2013, spoedde de Amerikaanse minister van Buzo John Kerry zich naar Jeruzalem waar hij zich rechtstreeks wendde zich tot het IsraŽlische volk. In een uiterst ongewoon gezamenlijk interview van de IsraŽlische zender Channel 2 en de PLO Broadcasting Corporation,beschuldigde Kerry de IsraŽlische regering van het stelen van het land van de Palestijnen en noemde de aanwezigheid van Joden in de oude Bijbelse gebieden Samaria en Judea 'onwettig'. Kerry zei het niet raar te zullen vinden wanneer de ĎPalestijnení weer geweld zouden gaan gebruiken als IsraŽl geen concessies zou doen betreffende de vredesbesprekingen en de nederzettingen. Met deze uitspraak riep hij de ďLandrovers inRamallahĒ indirect op een volgende terreurcampagne tegen IsraŽl te beginnen. ďJe zou wel eens opgezadeld kunnen raken met een leiderschap dat zich toelegt op (het gebruik) van geweldĒ zo zei hij, verwijzend naar Abu Mazen en trawanten.

Tornado verwoest Midwesten VS

Bill Koenig is ervan overtuigd dat wanneer Amerika door gaat met het uitoefenen van druk op IsraŽl, de gevolgen steeds groter zullen worden en er een aantal dramatische catastrofes zullen volgen. Zodra mensen zich met IsraŽl gaan bemoeien en menen het recht te hebben om Gods land zomaar te verdelen en niet omzien naar de waarschuwingen van de God van de Bijbel, dan wacht hen vroeg of laat een oordeel.

Ieder land en ieder individu dat de oprichting van een PLO-boevennest zal steunen in het door God aan de kinderen van IsraŽl beloofde land, zal hier uiteindelijk de gevolgen van gaan ondervinden. Men kan niet ongestraft tegen IsraŽl strijden! Daar hangt een prijskaartje aan! Ook Europa zal dat op termijn gaan ervaren. Hoe meer de wereldleiders zich van IsraŽl afkeren, des te meer het bergafwaarts gaat- van de ene crisis naar de andere en van de ene natuurramp naar de andere. Ook gewelddadige terreuraanslagen zullen niet uitblijven. Velen willen de God van de Bijbel niet als de God van het oordeel erkennen. Maar de Bijbelse God bepaald welke gebieden op aarde door rampen getroffen zullen worden. Dat de God van IsraŽl zich zal houden aan Zijn verbond dat Hij sloot met Zijn uitverkoren volk, is 100% zeker. Het huidige IsraŽl is de vervulling van de Bijbelse profetieŽn, in overeenstemming met Gods plan. God heeft hen geroepen en hen uitverkoren om zichzelf aan alle naties te openbaren. Hij heeft Zijn naam en Zijn identiteit op hen gelegd, hen gezegend met een bestaan als natie. Liefde voor IsraŽl en voor het Joodse volk betekent liefde en gehoorzaamheid aan God. Er komt een moment dat een neutrale opstelling niet meer mogelijk is.

Terug naar: Inhoud