Qatar sponsor moslimterreur en uitbuiter van gastarbeiders

Door: Franklin ter Horst (Angemaakt: 3 november 2014) (Laatste bewerking: 22 december 2022)

In een vlaag van volledige verstandverbijstering heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 21 oktober 2014 onder meer Qatar (Katar) verkozen om met ingang van 1 januari 2015 de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) te komen versterken. Het maakt kennelijk niet uit dat Qatar bekend staat als ťťn van de grootste sponsoren van het hedendaagse moslimterrorisme. Bovendien heeft dit land een grondwet die gebaseerd is op de Sharia, en worden de mensenrechten van onder meer gastarbeiders op grove manier geschonden. In Qatar zijn conform de wet stokslagen en het stenigen van mensen legaal. Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Het grenst aan Saoedi-ArabiŽ en ten oosten ligt van Bahrein.

De huidige leider is emir Tamim bin Hamad al-Thani. Onder zijn leiding heeft Qatar zich ontwikkeld tot een gevaarlijke vijand van IsraŽl en ťťn van de belangrijkste sponsoren van diverse moordende islamitische terreurgroepen waaronder de terreurbeweging Hamas de demonen van IS(IS) en terreurgroepen in LibiŽ. Op de Donor Conferentie voor Gaza van 12 oktober 2014 in Cairo, doneerde Qatar maar liefst 1 miljard dollar voor de reconstructie van de Gazastrook. Hamas zal dit geld ongetwijfeld gebruiken om wapens aan te kopen en terreurtunnels te bouwen in de strijd tegen IsraŽl.

Tamin bin Hamad al-Thani, sponsor van islamitische doodsculturen

Qatar huisvest ondermeer Yusuf al-Qaradawi, de geestelijke leider van de Moslim Broederschap. Qaradawi staat bekend om zijn haatpredikingen op de extremistische moslimzender Al-Jazeera. Deze zender laat de kijkers al jaren in volle teugen meedrinken uit de door hen gepresenteerde anti-IsraŽl gifbeker.Al Jazeera zetelt in Doha de hoofdstad van Qatar en is eigendom van de Qatarse leider Tamin bin Hamad al-Thani.

Qaradawi maakt ook gebruik van internet, Twitter en facebook, om de moslims wereldwijd op te hitsen en zich klaar te maken voor de jihad. Het is een extremist die de massa weet te mobiliseren en gebruikt al deze netwerken om de oprichting van een wereldwijde islamitische Unie te propageren en het Westen te destabiliseren. Ook roept hij met regelmaat op de Joden tot de laatste man uit te roeien en prijst hij Hitler voor de vernietiging van het Joodse volk. Ook vaardigde hij een fatwa uit waarin hij het vermoorden van de Libische dictator Moeammer Gadhaffi tot een religieuze plicht verhief.

In Qatar zetelde tot voor kort ook Hamasterreurleider en multimiljardair Khaled Meshaal. Maar de Qatarse leiders hebben hem inmiddels het land uitgezet. Deze steenrijke, door Qatar zwaar gesponsorde terrorist, verbleef jarenlang in Damascus onder bescherming van de Syrische dictator Bashar al-Assad maar werd begin 2012 SyriŽ uitgeschopt vanwege kritiek op zijn beschermheren. Hij zat sindsdien onder bescherming van de schatrijk geworden voormalige kamelendrijvers in Qatar, die hem steunden in zijn plan de staat IsraŽl te vernietigen. Hij bouwde er een klein imperium op maar ook Qatar heeft hem het land uitgeschopt. Meshaal zou zich nu bij zijn vrienden in Turkije bevinden. Hij verscheen zelfs op een bijeenkomst van de Turkse regeringspartij AK.

Meshaal dreigde met regelmaat met de vernietiging van IsraŽl zoals op 15 maart 2014. Tijdens het 25-jarig jubileum van terreurbeweging Hamas, was hij voor het eerst van zijn leven op bezoek in Gaza om de feestelijke herdenkingen bij te wonen en werd hij door tienduizenden aanhangers hartstochtelijk toegejuicht. In zijn toespraak voor een geestdriftige menigte zei hij IsraŽl nooit te zullen erkennen en strijd om IsraŽl te verwijderen nooit op te zullen geven. Hij zei verder dat Jihad en gewapend verzet de juiste manier zijn om ďPalestinaĒ te bevrijden, en dat dit de plicht is van alle Arabieren en moslims. Hij zei voor niets anders te leven dan om Joden te doden en het Heilige Land te 'bevrijden' van hun aanwezigheid.

Meshaal spoorde vaders aan hun kinderen al vanaf jonge leeftijd een verlangen naar de dood bij te brengen. 'Jihad op de weg van Allah is het hoogtepunt van onze ambities ... het is ons leven', zei de terreurleider tijdens een ceremonie ter ere van moordenaars die werden gedood tijdens het uitvoeren van terreuraanslagen tegen onschuldige IsraŽlische burgers. Desondanks mocht hij tot verbijstering van velen in IsraŽl, aanschuiven bij de plannen van Obamaís trekpop John Kerry over een staakt-het-vuren tussen IsraŽl en Hamas m.b.t. de oorlog Protective Edge in de zomer van 2014. Deze plannen zijn notabene in overleg met Hamasí vrienden Qatar en Turkije tot stand gekomen. Alleen IsraŽls felste tegenstanders mochten aanschuiven.

meshaal-qaradawiDoha, Qatar. Hartelijke ontmoeting tussen de broeders in het kwaad Hamasterreurleider Khaled Meshaal en Moslimbroederschap extremist Yusuf al-Qaradawi.

De kliek in Qatar is machtig geworden dank zij gas- en oliewinning en is uitgegroeid tot een van de rijkste landen ter wereld met steun van Groot-BrittanniŽ en de Verenigde Staten. Zij stonden mede achter de opstand in TunesiŽ, LibiŽ, de terreur van Hamas in Gaza tegen IsraŽl en tegen het bewind van Bashar al-Assad. Prinses Sheikha Hind bin Hamad bin Khalifa van Qatar noemt op Twitter de steun van haar land aan de jihadisten in SyriŽ een regelrechte schande in de geschiedenis van Qatar. Qatar is in heel Europa actief in het sponsoren van Moslimbroederschap-radicalisme. De kamelendrijvers uit Qatar, doneerden in 2015 11 miljoen pond aan Oxfords St. Anthony's College, waar de extremist Tariq Ramadan doceert. Ook kondigde Qatar aan dat het bereid was 65 miljoen dollar te investeren in Franse buitenwijken, waar de grote meerderheid van Frankrijks zes miljoen moslims huizen.

Qatar financiert islamitische terreur in Europa

Twee Franse journalisten hebben beslag weten te leggen op vertrouwelijke documenten waaruit blijkt dat het islamitische oliestaatje Qatar in het geheim miljoenen uitgeeft voor de opbouw van de politieke islam in (=islamisering van) Europa, door bijvoorbeeld de bouw van 140 moskeeŽn, Ďcultureleí centra en islamscholen te financieren. Zo is er 120 miljoen euro geÔnvesteerd in maar liefst 140 projecten in Europa waaronder tientallen moskeeŽn en meer dan 90 Moslimbroederschap centra en islamscholen.De Britse krant The Times bevestigde dat de Qatarse 'Al-Rayan'-bank in Groot-BrittanniŽ betrokken was bij het verlenen van financiŽle diensten aan terroristische organisaties in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast worden er miljoenen euroís gestoken in het ondersteunen van terroristische en extremistische operaties in Europa. Zo heeft Qatar in november 2019 71 miljoen euro gedoneerd via de Qatar Charity Foundation aan de leiders van de Moslimbroederschap in Europa onder het mom van liefdadigheid. Het motto van deze terreurbeweging luidt: "Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie." Het doel van de Moslimbroederschap is om seculiere democratische regeringen te vervangen door een islamitisch kalifaat onder de sharia. De Europese leiders kijken de andere kant op want Qatar is een belangrijke handelspartner en bondgenoot en dat willen ze natuurlijk zo houden.

 

Ook geeft Qatar miljarden dollars uit om in het Amerikaanse onderwijssysteem te infiltreren. Zo heeft het daarvoor maar liefst ruim 1.5 miljard dollar in 28 Amerikaanse universiteiten gestoken. Qatar is daarmee een van de meest productieve buitenlandse financiers in de VS. In Nederland zijn de Rotterdamse Essalam Moskee, de grootste van Nederland, en islamitisch centrum De Middenweg in handen van de Moslimbroederschap extremisten. Banden zijn er ook met kleinere moskeeŽn en Palestijnse pro-Hamas- organisaties. Hun ideologische invloed begint gestaag toe te nemen vooral door de groeiende macht van hun bondgenoot Turkse dictator Recep Tayyip Erdoğan.

De Qatarse leider Tamin bin Hamad al-Thani, zit ook achter oproepen tot een boycot van IsraŽl. Meer dan 500 wetenschappers hebben daar gehoor aan gegeven en een petitie ondertekend waarin IsraŽl ervan wordt beschuldigd de rechten van de Palestijnen te schenden en Palestijns land bezet te houden. Het gaat onder meer om medewerkers van Amerikaanse elite-universiteiten zoals Harvard, Yale en Princeton. Met de ondertekening verplichten zij zich, niet aan projecten of bijeenkomsten mee te werken die door IsraŽlische academische instituten worden geÔnitieerd. Zij willen dergelijke projecten niet financieren, er geen lezingen geven, niet aan conferenties in dergelijke instituten deelnemen en geen artikelen in IsraŽlische vakbladen publiceren. Ook wat dit betreft zal Qatar wel flink met de geldbuidel gerammeld hebben.

Zoals bekend is Qatar gastland van de 22eeditie van het FIFA wereldkampioenschap voetbal in 2022. De keuze voor Qatar leidde tot heel wat mondiale tegenstand temeer omdat in juni 2014 de Britse krant 'The Sunday Times' meldde dat stemgerechtigde FIFA-leden zijn omgekocht om op Qatar te stemmen. Sinds de toekenning zijn er enorme corruptiebeschuldigingen bekend geworden. Zo zou de Golfstaat de FIFA in totaal $ 880 miljoen voor het wereldkampioenschap hebben betaald, bericht de ďSunday TimesĒ in Groot-BrittanniŽ. Daarvan zouden de tv-zender uit Qatar, Al Jazeera, $ 400 miljoen en het emiraat Qatar $ 480 miljoen voor hun rekening genomen hebben.

Negen stadions worden nieuw gebouwd en drie bestaande stadions worden gerenoveerd en daarvoor zijn honderdduizenden gastarbeiders aangetrokken die onder erbarmelijke omstandigheden leven en als slaven worden behandeld.Ze zwoegen in de vele bouwputten. Door levensgevaarlijke arbeidsomstandigheden hebben ruim 6500 arbeiders het leven verloren. Zie ook deze video. Volgens onderzoek door ďThe GuardianĒ komen er elke week gemiddeld 12 arbeiders uit India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka om het leven. Het totale aantal gestorven uitzendkrachten is vermoedelijk groter, omdat landen zoals Kenia en de Filippijnen, die eveneens goedkope arbeidskrachten naar Qatar sturen, geen sterfgevallen registreren.

Ze wonen in smerige barakken waar het ongedierte in rondkruipt, zonder fatsoenlijk sanitair en zonder airco, soms met twaalf man in een ruimte en dat bij een hitte van 50 graden Celsius. Ondanks beloften hier wat aan te doen, bleek de uitbuiting van arbeiders uit India, Nepal en de Filipijnen ook in de zomer van 2014 nog steeds voort te duren. Ze werken zeven dagen per week en worden tot op het bot uitgebuit. Velen van hen worden gedwongen aan het werk gezet en krijgen hun loon niet uitbetaald, omdat er wordt gevreesd dat ze anders de benen nemen om dit slavenbestaan te ontvluchten. Ook worden paspoorten afgepakt.

De slaven van Tamin bin Hamad al-Thani.

Deze migranten kunnen in Qatar hun rechten op geen enkele manier afdwingen. Vakbonden zijn verboden, het afsluiten van caoís is onmogelijk en elke poging om de werkers te organiseren, heeft verregaande gevolgen.Ze mogen zelfs geen contact hebben met de Ďnormaleí bevolking. ďQatar is het rijkste land van de wereld, maar toch mag een Nepalese bouwvakker al blij zijn als hij 400 dollar per maand verdientĒ. Deze arbeiders, die met beloftes van goede lonen en prima omstandigheden naar Qatar worden gelokt, maken het mogelijk dat het WK Voetbal hier in 2022 plaatsvindt. In de komende jaren heeft men nog 1 miljoen arbeidskrachten extra nodig. Om evenzeer te worden uitgebuit!

Zoals gezegd heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 21 oktober 2014 Qatar verkozen de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) te komen versterken. Een regelrechte aanfluiting gezien de wandaden van dit bewind. Van de andere kant is de UNHRC ook een club die het nagenoeg alleen maar op IsraŽl heeft voorzien. De UNHRC is in 2006 opgericht als opvolger van de op 10 december 1946 opgerichte United Nations Commission on Human Rights. De voormalige VN-secretaris-generaal Kofi Annan stelde in 2006 voor deze club op te heffen en te vervangen omdat het teveel gepolitiseerd was geworden en dat landen erin toetraden om de misdaden van hun eigen regeringen af te schermen.In die tijd was zelfs het LibiŽ van Moeammer Gadhaffi voorzitter van deze commissie terwijl IsraŽl werd vergeleken met een kankergezwel en met nazi-Duitsland. Deze club moet vandaag doorgaan voor Ďonafhankelijkí en Ďwaarheidsgetrouwí maar dat is totaal niet aan de orde want sinds 2006 is het nog steeds praktisch alleen IsraŽl wat hun agenda domineerd alsof er geen andere problemen in de werld zijn. Sinds 2006 heeft dit VN-orgaan in totaal ruim 40 veroordelingen uitgesproken waarvan 33 m.b.t. IsraŽl.

Van de tien speciale noodbijeenkomsten van de raad, waren er zes gericht op IsraŽl, terwijl de terreur van Hamas volledig werd doodgezwegen. Geen enkel land in de wereld wordt zo gediscrimineerd als IsraŽl. Het zijn nog steeds de grootste mensenrechtenschenders die in deze club de dienst uitmaken. Deze Mensenrechtenraad is niets anders dan een politiek orgaan dat zich ten doel heeft gesteld, de positie van IsraŽl verder te ondermijnen. Dus wat dat betreft kan IsraŽl door het lidmaatschap van Qatar nog veel meer veroordelingen tegemoet zien. Of het nu gaat om de UNHRC, de UN Security Council, de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) of de United Nations Educationel Scientific and Cultural Organisation (UNESCO),allemaal houden ze zich bezig met het demoniseren van IsraŽl.

De Qatarse haatzender Al-Jazeera laat de kijkers al jaren in volle teugen meedrinken uit de door hen gepresenteerde anti-IsraŽl gifbeker.

 

Dr. Abduljabbar Saeed, Professor Dr. Abduljabbar Saeed, hoofd van de afdeling Koran en Sunnah van de Shari'a-faculteit van de Qatar Universiteit, zei in een interview op 16 mei 2020 op de Qatarse haatzender Al-Jazeera dat Allah de moslims zal helpen elke centimeter van Palestina te bevrijden. Hij haalde daarbij een Hadith aan waarin de profeet Mohammed zei dat Ďde dag des oordeels niet zal komen voordat de moslims de joden bevechten en hen doden.í ďWe vertrouwen erop dat Allah ons eerder dan later zal herstellen in onze religie en dat we Palestina zullen bevrijden van de rivier de Jordaan tot aan de Middellandse Zee, van zijn noordelijke grens met Zuid-Libanon tot Um Al-Rashrash (Eilat) in het zuiden van Palestina. Palestina omvat al zijn grond, elke korrel zand, zijn wateren, zijn bergen, zijn rivieren en zijn woestijnen. We erkennen geen andere vorm van Palestina en we zullen onder geen enkele omstandigheid het bestaan ​​van de bezetting op ťťn centimeter ervan accepteren.Ē m8012d.jpg

 

Haatprediker Abduljabbar Saeed op Al-Jazeera

 

Ook zei hij dat de overwinning alleen behaald kan worden door het opofferen van alles wat kostbaar is en door het "bloed van de martelaren en over de schedels van de vijandenĒ. ďHet vertrouwen dat we in Allah stellen is altijd en voor altijd groot. Dit is een belofte van Allah en zijn boodschapper. De profeet zei: 'De moslims zullen (de joden) doden, totdat de rotsen en de bomen zeggen:' Oh dienaar van Allah, er zijn joden achter mij, kom en dood hem.' Dit zijn de beloften en wetten van Allah die ons beheersen.

Journalisten uit het terreurstaatje Qatar prijzen Palestijnse terrorist, dader van twee schietaanvallen en moordenaar van de vrouwelijke IsraŽlische soldaat Noa Lazar.

Op 9 oktober werd de IsraŽlische militair Noa Lazar (18) door de Palestijnse terrorist Uday Al-Tamimi vermoord. Bovendien raakten een paar anderen bij de aanslag gewond. Lazar werd na de aanslag met spoed naar een ziekenhuis in Jeruzalem gebracht voor medische behandeling waar zij echter overleed.

 

Noa Lazar, vermoord door de Palestijnse terrorist Uday Al-Tamini

Op 19 oktober 2022 voerde Uday Al-Tamini opnieuw een aanslag uit maar werd vervolgens gedood door IsraŽlische veiligheidstroepen. Na deze aanval werd de moordenaar uitvoerig geprezen door journalisten uit het terreurstaatje Qatar. De Qatarse journalist Jaber Al-Harmi noemde Al-Tamimi een held en "een martelaar met de grootste trots en heldhaftigheid".

Voormalig redacteur van het Qatarse dagblad Al-Sharq, twitterde: "(Uday Al-Tamimi) confronteerde de bezetters de eerste keer (d.w.z. in zijn eerste aanval), waarbij doden en slachtoffers vielen - maar de bezetters konden hem niet vangen ondanks de inzet van al zijn troepen en eenheden. Tien dagen later ging hij opnieuw op pad om de bezetters met een pistool het hoofd te bieden, aanvallend en niet vluchtend. Dit is de held Uday Al-Tamimi, zoon van Shuafat, zoon van Palestina, die als martelaar stierf met de grootste trots en heldhaftigheid."Volgens Al-Jazeera-presentator Ahmad Mansour zal Al-Tamimi's heldenmoed "voor altijd vereeuwigd worden in de geschiedenis", en prees de terrorist: "Na 10 dagen waarin het bezettingsleger, met al zijn capaciteiten, hem niet gevangen konden nemen kwam de leeuw Uday Al-Tamimi uit zijn hol, en confronteerde de bezetters met het grootste heldendom. Hij bleef vechten, aanvallend zonder te vluchten, en toonde daarbij zeldzame heldenmoed.Ē

De IsraŽli's hebben een video vrijgegeven om te bewijzen dat ze hem hadden vermoord, maar dit onderstreepte en verheerlijkte alleen maar zijn heldhaftigheid, die voor altijd in de geschiedenis zal worden vereeuwigd. Yasser Abu Hilalah sprak van de hoogste vorm van heldhaftigheid. Ghada Oueiss,een andere Al-Jazeera-presentator, tweette een foto van Al-Tamimi en schreef: "Dit is een volk dat nooit zal worden verslagen."

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud