Palestijnse terreurgroepen in Gaza maken zich schuldig aan oorlogsmisdaden

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 15 juli 2019)

Het IsraŽlische leger heeft een plan opgesteld om de diverse terreurgroepen in Gaza, definitief uit te schakelen. De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu zei op een bijeenkomst voorbereid te zijn om een grootschalige militaire operatie uit te voeren. Volgens de Hebreeuwse nieuwssite Walla heeft het militaire echelon van IsraŽl een plan goedgekeurd om de strook te heroveren, op zijn minst tijdelijk, en Hamas militair te vernietigen. Het leger is van mening dat de noodzaak van een dergelijke operatie op handen is, omdat de situatie in Gaza continu extreem explosief blijft.

Vanaf het voorjaar van 2018 wordt IsraŽl iedere vrijdag bestookt met vliegers en ballonnen vol met explosieven waarmee al honderden hectaren landbouwgewassen in vlammen zijn opgegaan. Ze gooien met brandbommen en stenen en terroristen vuren raketten op IsraŽlische burgerdoelen. IsraŽlische militairen worden verblind met lasers en zware rook, veroorzaakt door stapels brandende banden.

Een Palestijnse demonstrant staat voor een stapel brandende en rokende autobanden. (Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90)

Ouders in de gebieden die onder bereik liggen van deze ballonnen moeten hun kinderen uitleggen dat ze deze ballonnen niet moeten aanraken omdat ze in hun gezicht kunnen exploderen. Daarnaast proberen bloeddorstige terroristen keer op keer de grensafrastering te doorbreken met de bedoeling zoveel mogelijk slachtoffers te maken onder de IsraŽlische bevolking. Er is geen sprake van een spontaan volksprotest maar van een heel bewuste door Hamas georkestreerde terreurcampagne. Het gaat om oorlogsmisdaden die volledig in strijd zijn met internationale wetgeving.

De terreur met de ballonnen had kennelijk nog niet het gewenste effect want op 5 mei werden er vanuit Gaza een regen van raketten op IsraŽlische burgerdoelen in het zuiden van IsraŽl afgeschoten. Een deel daarvan werd onderschept door het Iron Dome (IJzeren Koepel).De escalatie begon nadat sluipschutters van Hamas probeerden IsraŽlische soldaten te doden die de grens met Gaza bewaakten en twee van hen verwondden. Als reactie hierop viel de IsraŽlische luchtmacht (IAF) enkele aan Hamas gerelateerde doelwitten in Gaza aan, waarbij twee terroristen werden gedood. Hierna brak de hel los. In een periode van 48 uur werden door terroristen van Hamas en de Islamitische Jihad meer dan 700 projectielen op bevolkingscentra in het zuiden van IsraŽl afgevuurd. Daarvan heeft het Iron Dome er 200 succesvol onderschept. Bij de raketaanvallen werden vier IsraŽliís gedood. Honderden anderen raakten gewond of werden behandeld voor shock. 234 patiŽnten werden behandeld in het Barzilai-ziekenhuis in Ashkelon en Soroka Medical Center in Beersheba. Elke op burgers afgevuurde raket is een Palestijnse oorlogsmisdaad.

De stad Ashkelon werd bijzonder hard getroffen, omdat meerdere raketten in woonhuizen insloegen. Daarbij kwam een 40-jarige Arabier uit Hebron om het leven en raakten twee vrouwen ernstig en levensbedreigend gewond. Een vrouw van ongeveer 60 jaar oud werd in kritieke toestand uit de ruÔnes van haar woning gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Pas twee uur na de inslag van de raket werden onder het puin op een andere verdieping van het huis een man en een vrouw ontdekt. De 40-jarige vrouw raakte ernstig gewond en werd gered, en voor de man kwam de hulp te laat.

IsraŽl reageerde met gerichte luchtaanvallen op zoín 350 terroristische doelwitten van Hamas en de Islamitische Jihad waaronder observatieposten, magazijnen, Hamas-kantoren en wapenfaciliteiten. Het hoofdkantoor van Hamas werd tot puin gebombardeerd. Bij de bombardementen kwamen een serie terroristen om het leven waaronder Hamed al-Khoudary, een hoge Hamas-commandant die verantwoordelijk was voor de overdracht van Iraanse fondsen naar de verschillende terreurgroepen in Gaza. Ook viel de IsraŽlische luchtmacht een groep Hamas-terroristen aan die op het punt stonden raketten op IsraŽl af te vuren. Twee terroristen werden daarbij gedood. Ook waren er diverse pogingen van terroristen om het grenshek naar IsraŽl over te steken. Helikopters en raketten van de luchtmacht wisten de infiltratie te voorkomen.

Het merendeel van de doden zijn terroristen uit de verschillende terreurgroepen die in Gaza opereren. Ashraf al-Qidra, woordvoerder van het ministerie van Ďgezondheidí van Hamas in Gaza, meldde dat tijdens de escalatie van 4-6 mei 2019, 27 Palestijnen werden gedood waarvan er 23 werden genoemd. Van de 23 dodelijke slachtoffers waren minstens 17 terroristen of leden van de terroristische organisaties.

 

Volgens de internationale fakenieuws brengers, allemaal onschuldige Gazaanse burgers.

De meeste gedode terroristen behoorden tot de militaire vleugels van de door Iran gesponsorde Islamitische Jihad (PIJ) en Hamas. Sommigen waren leden van Fatah en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). De Islamitische Jihad gaf later openlijk toe dat zeven van de doden tot hun groep behoorden.

Onder de burgerslachtoffers bevond zich ook een zwangere vrouw en een baby. Dat leverde weer een onvervalst propagandafeestje op. En de buitenlandse media zijn gek op zulke verhalen. Ze verspreeiden het fake-nieuws zonder uit te zoeken wat er nu echt is gebeurd. De zwangere moeder raakte gewond. Een tante van de gedode baby zei: ĎEen IsraŽlisch vliegtuig schoot een raket op ons huis, waarin de arme baby zich bevond.í De pro-Palestijnse leugenindustrie in het westen draaide weer overuren en verspreidde zonder de feiten na te trekken het bericht. Men wekte de indruk dat de vrouw en het kind slachtoffer waren geworden van een IsraŽlische aanval, maar de vrouw en de baby zijn gedood door een afgezwaaide raket van Hamas. Bushaltes in Londen werden besmeurd door pro-Palestijnse-terreur activisten met de slogan ďIsraŽl vermoord weer kinderen. Prettig weekeindeĒ (Israelís killing children again. Enjoy your weekend). Ook waren deze posters te zien in treinstations en gebouwen in Londen.Palywood in actie.

 

Degenen die de waarheid willen weten over de situatie langs de grens met Gaza, moeten goed luisteren naar de leiders van Hamas, die de kustenclave regeert Ė als ze Arabisch spreken. 'Wanneer we het hebben over ďvreedzaam verzetĒ' bedriegen we het publiek', zegt Hamas-leider Machmoud Al-Zahar ongegeneerd in een interview met Al-Jazeera.Op 18 mei 2018 sprak kolonel Richard Kemp namens de IsraŽlische NGO UN Watch de VN Raad voor de Mensenrechten toe nadat de Palestijnen weer een theater stuk hadden opgevoerd.

Negatief nieuws over de doodscultuur in Gaza en over de ďBende van RamallahĒ wordt door de media bij u weggehouden. Wat u bijvoorbeeld niet vernam was dat Hamas de familie van een omgekomen baby dik heeft betaald om te liegen dat die stierf door een IsraŽlische traangasgranaat. Deze leugen werd overgenomen door veel media, bijvoorbeeld De Telegraaf.In werkelijkheid blijkt de baby te zijn gestorven aan een erfelijke ziekte. Toch werd een Palestijnse propagandaleugen weer eens klakkeloos overgenomen en na bewezen ontkrachting (zelfs Hamas haalde de baby later van hun dodenlijst) niet gerectificeerd.Opmerkelijk was ook dat de auto van de Engelse kroonprins William bij zijn bezoek aan autonoom Palestijns gebied door Palestijnen met stenen werd bekogeld. Hij maakte op deze wijze kennis met een Palestijnse traditie ten opzichte van niet-Arabieren. Maar ook dit was blijkbaar het vermelden niet waard. Hoe zou dat geweest zijn als IsraŽliís zoiets gedaan zouden hebben?

De wereldburgers worden al decennialang lang met een onvolledige, eenzijdige journalistiek geconfronteerd en dikwijls zelfs op pure leugens getrakteerd. De Nederlandse media vermelden vrijwel nooit dat Hamas voortdurend oorlogsmisdaden pleegt, door uitsluitend en opzettelijk IsraŽlische burgers aan te vallen. Trouwens, net zo min vermelden de Nederlandse media dat IsraŽl uitsluitend militaire doelen in Gaza aanvalt. Dat is legitieme zelfverdediging. Hamas pleegde tijdens de geweldsronde in mei weer honderden oorlogsmisdaden en de wereld keek alleen naar IsraŽl. Hamas is een doodscultuur dat groot genoegen schept in het vermoorden van onschuldigen. Een duivels kwaad dat geniet van de tranen van IsraŽlische burgers wanneer er weer slachtoffers onder hen vallen.

Het IsraŽlische leger schiet niet klakkeloos op Ďonschuldigeí demonstranten zoals de media ons voorhouden. Wie ze wel heel doelbewust op de korrel nemen terroristen die doorgaans vanachter vrouwen en kinderen het vuur openen op de IsraŽlische militairen.

Steun Iran aan Palestijnse terreurgroepen in Gaza.

 

Hamza Abu Shanab, die gelieerd is aan de Hamas-beweging, publiceerde een artikel in al-Risala, de officiŽle publicatie van de Palestijnse terreurgroep, waarin hij de Iraanse hulp aan Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad uiteenzet. Volgens de commentator omvat de assistentie het leveren van materieel, raketten, de ontwikkeling van raketten en tunnels en voortdurende regelmatige financiŽle steun voor de activiteiten van de militante Palestijnse organisaties. Zo betalen de middeleeuwse Iraanse Ayatollahs een schadevergoeding aan iedere Palestijn die tijdens de gewelddadigheden gewond raakt. Een Palestijn die ernstig gewond raakt tijdens de gewelddadigheden ontvangt vijfhonderd dollar en iemand die matig gewond raakt, ontvangt tweehonderd dollar. De familie van een ĎShahidí (een martelaar) krijgt drieduizend dollar uit Iran. Daarnaast betaalt Hamas honderd dollar per maand aan jongeren die meedoen aan elke Ďdemonstratieí. Buschauffeurs die de relschoppers naar de grens met IsraŽl vervoeren, krijgen bovendien ongeveer 25 dollar voor een enkele reis. Hamas moedigt moeders aan om samen met jonge kinderen deel te nemen aan het geweld in de hoop dat ze gewond raken of omkomen.

Hamas en trawanten voeren een meedogenloze oorlog tegen IsraŽl. Alleen in het afgelopen jaar al hebben de IsraŽlische veiligheidsdiensten 480 terreuraanslagen in IsraŽl verijdeld. Bovendien zijn 219 Hamas-teams gearresteerd. Ook probeert Hamas een terreurinfrastructuur op te bouwen in de Bijbelse gebieden Samaria en Judea.

Ook de Europese Unie wees weer eens met een beschuldigende vinger naar IsraŽl als de boosdoener. Al kort na het begin van de rellen aan het grenshek, riep de anti-IsraŽl kliek in Brussel IsraŽl op om ďterughoudendheidĒ te betonen. Ze kunnen het kennelijk maar moeilijk verdragen dat IsraŽl zichzelf kan verdedigen. De schuld van al dit geweld ligt niet bij IsraŽl maar de door onder meer Qatar en Iran gesponsorde terreurgroepen in Gaza. Met hun commentaar op IsraŽl geven de IsraŽl-haters Hamas en andere Palestijnse terreurgroepen weer volledig groen licht om kinderen te exploiteren als menselijk schild voor gewelddadige aanvallen op IsraŽlische burgers. De leugens vliegen weer over tafel en de internationale fake-nieuws brengers doen er weer volop aan mee. Natuurlijk laten ze bewust achterwege dat tijdens de terreur van Hamas IsraŽl 650.000 liter diesel voor de enige elektriciteitscentrale in Gaza leverde.

Tweede zoon van Hamas oprichter verlaat de terreurgroep.

Suheib Yousef, zoon van de mede-oprichter van Hamas, Sheikh Hassan Yousef, verliet onlangs de terreurgroep en vertelde zijn verhaal aan een IsraŽlische journalist van IsraŽls Channel 12, Ohad Hemo. Yousef verliet stiekem zijn post in Turkije en vloog naar een niet nader genoemd land in AziŽ. Hij werkte voor de ďpolitieke afdelingĒvan Hamas in Turkije. Hij vertelt dat Hamas zich in werkelijkheid niet inzet voor de Palestijnse zaak, werkt voor een buitenlandse agenda. Ze verkopen informatie aan Iran in ruil voor financiŽle hulp.

Suheib Yousef, zoon van de mede-oprichter van Hamas, Hassan Yousef,

Hij zegt dat de Hamas afdeling in Turkije ook wordt gebruikt om mensen, waaronder kinderen, op de ĎWestelijke Jordaanoeverí (de Bijbelde gebieden Samaria en Judea) te wapenen om terreuraanslagen tegen IsraŽliís uit te voeren. Verder vertelde hij dat Hamasleiders in Turkije in chique hotels en luxe torens wonen en dat hun kinderen op particuliere scholen zitten.

Ze krijgen tussen de vier en vijfduizend dollar per maand, hebben bewakers, zwembaden en country clubs. Ze eten in de beste restaurants waar eenmaaltijd 200 dollar per persoon kost terwijl een gezin in Gaza leeft van 100 dollar per maand. Hamas heeft de Gazastrook geruÔneerd. Het leven is er moeilijk, treurig en abnormaal. Alleen de gebouwen waar de terreurleiders hun onderkomen hebben zijn voorzien van generatoren en hebben continu elektriciteit. Zakkenvullers zijn het, net als de voormalige terreurmiljardair Jasser Arafat en de corrupte bende in Ramallah.

Hoewel de mainstream media ons steeds wil doen geloven dat IsraŽl verantwoordelijk is voor de steeds terugkerende oorlogen, moet de oorzaak hiervan toch echt bij Hamas worden gezocht. Dat staat centraal in de ideologie van deze Palestijnse terreurbeweging. Ze koesteren een ingewortelde haat tegen het Joodse volk. Het gaat om een doodscultuur en dat bevestigen ze zelf: 'We hebben geen probleem met de dood. We zijn niet zoals de IsraŽli's. We verlangen naar de dood en het martelaarschap. Elke moeder moet haar kinderen opvoeden met haat voor de zonen van Sion.' De burgers leven in een despotisch geleide islamistische dictatuur die maar ťťn doel heeft: IsraŽl vernietigen en de Joden de zee indrijven. Het gaat om een door de duivel gedreven oorlogszuchtige bende die de dood en het martelaarschap tot het hoogst haalbare beschouwen.

De idiote westerse donoren die geloven in de geschiedenis van Ďbezettingí en Ďbelegeringí van Gaza door IsraŽl, gaan gewoon door met het doneren aan deze bende. Aan deze moslim barbaren die hun kinderen aan hun god Bašl aanbieden als martelaren en lof zingen als deze kinderen sterven wanneer ze als menselijke schilden zijn ingezet. En dan te bedenken dat deze bende zich mag verheugen op talrijke fans in het westen waaronder de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter en de Nederlander Dries van Agt. Hoe verblindt moet men zijn om niet de haat te herkennen die in Gaza op alle niveaus wordt verspreid en die te vergelijken is met de kwaadaardige haat waar de Naziís een hele generatie mee indoctrineerde. Waar moet men anders een maatschappij bij indelen die hun kinderen vanaf de kleuterklas leren hoe zij hun buren moeten vermoorden?

 

De leeftijd speelt bij Hamas geen enkele rol wanneer het gaat om haar genocidale doelstellingen m.b.t. het Joodse volk. Hoe jonger ze zijn des te beter werkt de hersenspoeling. Met de grootste minachting voor het leven en welzijn van de burgerbevolking in Gaza, werpt Hamas burgers in de strijd als menselijk schild en schieten ze vanachter de ruggen van deze burgers raketten en mortiergranaten af op onschuldige IsraŽlische burgers. Elke dode aan eigen zijde wordt van harte welkom geheten en wordt gebruikt in de wereldwijde propagandaoorlog tegen IsraŽl.

Franklin ter Horst