Palestijnse terreuraanslagen

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt 23 augustus 1999) (Laatste bewerking: 10 februari 2023)

Zij zijn vermoord enkel omdat ze Joods zijn. Wat is dit voor een samenleving waar leiders wandelende zelfmoordbommen naar de bushaltes in IsraŽl sturen om onschuldige burgers op te blazen, en waar terroristen gehoor geven aan de oproep om IsraŽlische burgers van de weg te schieten of anderzijds te vermoorden. Dit artikel geeft slechts enkele voorbeelden van de meest gruwelijke moordaanslagen, georkestreerd door de ďBende van RamallahĒ en de terreurbeweging Hamas in Gaza, waarbij onschuldige IsraŽlische burgers het leven hebben verloren. De totale lijst van terreurdaden is oneindig lang. Klik hier voor een kort overzicht (2Ĺ minuut) van een deel van de gewelddadigheden van het PLO-bewind. Deze voorbeelden laten zien dat IsraŽl te maken heeft met een doodscultuur die het leven veracht en het vermoorden van IsraŽliís als het hoogst haalbare in hun leven beschouwen.

Op 22 mei 1970 vond een moordpartij plaats op een schoolbus waarbij 12 IsraŽlische burgers omkwamen, waarvan 9 kinderen, en 25 gewond raakten. Deze aanslag is de geschiedenis ingegaan als de Avivim schoolbus moordpartij. De bus was vroeg in de morgen vertrokken vanuit Avivim met kinderen op weg naar school maar liep in een hinderlaag in de buurt van de Libanese grens, opgezet door terreurbeweging The Popular Front for the Liberation of Palestine. Toen de bus passeerde schoten de hellehonden met een bazooka 4 granaten af op de bus. De daders zijn nooit gepakt. De kinderen zijn begraven op een speciale plaats in Safed. IsraŽl reageerde op de aanslag met een bombardement op vier dorpen in Libanon waarbij 20 mensen om het leven kwamen en 40 gewond raakten. Vanaf dat moment begon IsraŽl met patrouilleren langs de grens met Libanon.

De Avivim schoolbus aanslag

Kindermoordenaar Samir Kuntar door IsraŽl vrijgelaten

 

Op 16 juli 2008 is de Libanese kindermoordenaar Samir Kuntar door IsraŽl vrijgelaten in ruil voor twee IsraŽlische militairen Ehud Goldwasser en Eldad Regev die op 12 juli 2006 door Hezbollah levend gevangen waren genomen en in lijkkisten teruggestuurd. Kuntar in IsraŽl ďHet BeestĒ genoemd, zat bijna dertig jaar in een IsraŽlische cel voor een weerzinwekkende moordpartij op onschuldige IsraŽlische burgers. Kuntar landde op 22 april 1979 ís nachts met drie andere terroristen in een rubberboot vanuit Libanon op de kust bij Nahariya. Politie officier Eliyahu Shadar die hen betrapte, was hun eerste slachtoffer.Het viertal drong daarna schietend het appartementbinnen van de 28 jarige Danny Haran en zijn vrouw Amadar en hun twee dochtertjes Yael van twee enEinat van vier. In het door het ďIsrael Ministry of Foreign AffairsĒ, na 39 jaar vrijgegeven rapport over de gebeurtenis, staat dat de moeder zich met haar tweejarig dochtertje Yael op een zolderkamer had verborgen in de hoop dat ze daar niet zou worden ontdekt.

 

De moeder probeerde het gehuil van het meisje te stoppen maarklemde het kind zo dicht tegen zich aan, dat het stikte. Vader Danny Haran probeerde met de vierjarige Einat de flat uit te vluchten naar een gemeenschappelijke schuilkelder. Maar de terroristen vingen hem op en sleurden hem en het meisje mee naar het strand. Daar werd de vader voor de ogen van zijn dochtertje, van dichtbij in de rug geschoten. Daarna vervolgde Samir Kuntar zijn satanische act door het hoofd van het meisje met zín geweerkolf te verbrijzelen. De politie doodde twee van de terroristen en namen Kuntar en Ahmed Assad gevangen.

 

Links Danny, Einat en Yael Haran. Rechts de man die de schedel van het vierjarige IsraŽlische meisje (links op de afbeelding) verbrijzelde.

 

Het officiŽle dagblad van het PLO-bewind in Ramallah verheerlijkte de moordenaar en schreef: ,,Samir Kuntar is een man om trots op te zijn in de geschiedenis van de nationale beweging. Een naam die hij gemaakt heeft tijdens het verzet in Libanon en de heldhaftige strijd in Nahariya. Kuntar schreef edele geschiedenis van zijn naam in letters van vuur en licht tijdens de veldslagen van de strijd. Kuntar was een baken van licht voor ons en zal dat blijven voor alle komende generaties. Iedere dag die voorbij gaat, groeit de trots van Samir en onze trots over hem wordt groter en groter.Ē

 

Abu Mazen (Mahmous Abbas) de leider van de ďBende van RamallahĒ, prees de kindermoordenaar Kuntar na zijn vrijlating en stelde hem een heldenonderscheiding in het vooruitzicht.Het is al jaren zo dat dit soort terroristen als dappere helden worden bejubeld en voor hun gruwelijkemoordpartijen metonderscheidingen worden beloond. Dat gebeurde massaal onder Arafat en dat gebeurt ook nu onder Mazen.Mazen feliciteerde de familie van Kuntar met zín vrijlating en stuurde felicitaties aan de terreurbeweging Hezbollah. De onder controle van Mazen staande PLO-tv toonde een afbeelding van de bloeddorstige terrorist met op de achtergrond de staat IsraŽl in zín geheel bedekt met een PLO-vlag. Ze noemen Kuntar de ďidealeĒ gevangene en noemen zijn monsterachtige moordpartij een ďheldendaadĒ in de strijd tegen IsraŽl.

 

De IsraŽlische nieuwsmedia meldde op 29 juli 2015, dat de IsraŽlische luchtmacht bij een aanval op het Syrische deel van de Golanhoogten Kuntar heeft gedood, samen met vier andere terroristen die trouw zijn aan het regime van dictator Bashar Assad. In de tijd van zijn vrijlating zei de toenmalige president Shimon Peres, dat Kuntar niet wordt vergeven of vergeten, en een functionaris van Defensie beloofde dat het recht zijn loop zal hebben bij de verstokte terrorist. 'Samir Kuntar, die werd vrijgelaten in het kader van een uitwisseling van gevangenen met Hezbollah, is ten dode opgeschreven', zei de functionaris toen tegen de krant Yediot Achronot, 'IsraŽl zal hem elimineren'. Een IsraŽlisch vliegtuig raakte een auto in de stad Hader, en doodde twee mannen van Hezbollah, en drie mannen van de regeringsgezinde volkscomitť's in de stad. Het is bekend dat Kuntar een locale militie in Hader leidde.

 

Aanslag school Maíalot

Een van de meest gruwelijke moordpartijen vond plaats op 15 mei 1974 op een school in Maíalot. Deze aanslag werd uitgevoerd in opdracht van Jasser Arafat door drie gewapende terroristen van de terreurbeweging Democratic Front for the Liberation of Palestine om hiermee de vrijlating van gevangenen te bevorderen. De drie terroristen behoorden tot een cel van de terrorist Naif-Hawatmeh en gekleed in uniformen van het IsraŽlische leger. Ze waren vanuit Libanon IsraŽl binnengekomen. Kort daarna vermoorden zij twee IsraŽlisch Arabische vrouwen en gingen vervolgens in Maíalot een appartement van de familie Fortuna en Yosef Cohen binnen en vermoorden dit echtpaar evenals hun vier jaar oude zoon Eliahu en verwonden hun 5 jarige dochter Miriam. Fortuna, was 7 maanden zwanger en probeerde nog te vluchten maar werd neergeschoten. De enige in de familie die er zonder verwondingen vanaf kwam was de 16 maanden oude dove Yitzhak. Vervolgens bestormden ze de Netiv Meir school waar ze 105 kinderen en 10 begeleiders gijzelden. Ze eisten de vrijlating 23 terroristen in IsraŽlische gevangenissen. Zo niet dan zouden ze alle gegijzelden vermoorden. Ze ondermijnden de school vervolgens met explosieven. Drie van de vier leraren wisten te ontsnappen door uit de ramen te springen en lieten de kinderen achter wat later tot bittere reacties leidde van de ouders. De leraren werden onmiddellijk ontslagen door de betrokken autoriteiten. Verschillende kinderen werden gedwongen op de grond te gaan zitten met explosieven tussen hen in.

filming picTzipi Maimon-Bokris wordt gered door haar eigen broer nadat een granaat vlak bij haar terechtkwam toen ze uit de school sprong.

Op de tweede dag volgende een reddingsoperatie uitgevoerd door de Golani Brigade van het IsraŽlische leger.Gedurende de bestorming van de school vermoorden de terroristen 22 kinderen en 3 volwassenen gedood met granaten en automatische wapens en raakten er 68 gewond. Ook de drie terroristen werden gedood waaronder Khaled Nazzal.

IsraŽls voormalige premier Golda MeÔr huilde toen zij de Joodse kinderen zag liggen die door deterroristen uit de bovenramen van een flatgebouw naar beneden waren gesmeten. De volgende dag bombardeerde de IsraŽlische luchtmacht kantoren en trainingkampen in Libanon van een tweetal terreurgroepen. Daarbij vielen 27 doden en raakten er 138 gewond. De slachting in Maíalot leidde tot de oprichting van een speciale politie-eenheid de Yamam Het was werkelijk om ziek van te worden bij het zien hoe de wereldleiders later aan het ziekbed van de massamoordenaar Arafat stonden en later de rouwplechtigheid in Cairo bijwoonden.

Om de moordenaar Khaled Nazzal voor zijn ďheldhaftigeĒ daad te eren heeft de Palestijnse Autoriteit op 15 juni 2017 een monument geplaatst op een plein in de Palestijnse stad Jenin en is ook het plein naar hem vernoemd. Bij de ceremonie waren verschillende leiders en ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit aanwezig. Dat was een misselijkmakende klap in het gezicht van de families van de 22 vermoorde kinderen. IsraŽl besloot daarop het monument te verwijderen. Abbas en zijn bende vonden dat onterecht en hebben op 6 juli een nieuw monument geplaatst voor Khaled Nazzal. Op de officiŽle Palestijnse televisiezender werd de terreuraanslag op de school opnieuw geprezen.Het kinderbloedbad in Maíalot is niet het enige waar Nazzal voor verantwoordelijk is. De leider van het ĎDemocratische front voor de Bevrijding van Palestinaí heeft nog meer terreuraanvallen, gijzelingsacties en executies van IsraŽlische burgers op zijn naam staan.

Costal Road Terror Attack

Op 11 maart 2009 vierde de PLO de gruwelijke terreuraanslag op IsraŽlische burgers op 11 maart 1978 door er een tv- uitzending van maar liefst een uur aan te wijden. De terreuraanslag staat bekendals de ďCostal Road Terror AttackĒ. De aanslag vond plaats in de tijd dat Yasser Arafat met ca 20.000 door Rusland opgeleide en bewapende terroristen, Libanon in een dodelijke greep hield. De terroriste Dalal Mughrabi en 11 anderen waaronder nog een vrouw, waren in rubberboten vanuit Libanon vertrokken en aan land gekomen op het strand nabij Maíagon Michael, ten noorden van Tel Aviv. Ze doden eerst de Amerikaanse fotograaf Gail Rubin enkaapten een taxi waarvan de inzittenden eveneens werden vermoord. Vervolgens dwongen ze een bus tot stoppen met daarin passagiers die een dagje uit waren. Onderwegrichting Tel Aviv, werden passerende autoís onder vuur genomen en op gijzelaars in de bus geschoten en het lichaam van een van de slachtoffers naar buiten gegooid. Er werd nog een tweede bus gekaapt waarvan de passagiers werden gedwongen in de eerste gekaapte bus plaats te nemen.

 

Fatah terroriste Dalal Mughrabi.

 

Het aanvankelijke plan was met de gekaapte bus naar een luxueus hotel in Tel Aviv te rijden om daar toeristen en buitenlandse ambassadeurs te gijzelen om deze te ruilen met in IsraŽl gevangen zittende terroristen. Maar zover kwamen de gijzelnemers niet omdat ze tot stoppen werden gedwongen bij een wegversperring van de politie in Herzliya waarna een vuurgevecht ontstond. Passagiers die probeerden te ontsnappen werden neergeschoten. Door een explosie vloog de busin brand waardoor diverse gijzelaars levend verbranden. In totaal kwamen bij deze terreuraanval 38 IsraŽlische burgers om het leven waaronder 13 kinderen. Daarnaast veielen er ook nog eens 71 gewonden. De terreuractie werd uitgevoerd door de Fatah beweging van Yasser Arafat onder de naam ďOperatie van de martelaar Kamal AdwanĒ een PLO-terrorist die door IsraŽlische commandoís was gedood tijdens een actie in Beiroet in april 1973. In de TV uitzending werden terroristen geÔnterviewd die de planning en de uitvoering van de aanslag uitvoerig beschreven. Palestinian Media Watch meldde dat de aanslag ,,werd verheerlijkt en uitgelegd als ťťn van de meest glorieuze heldendaden van het Palestijnse verzet.Ē

 

Dalal Mughrabi werd ter plaatse doodgeschoten door IDF soldaat Ehud Barak, die van 1999 tot 2001premier was van IsraŽl.

 

Het optreden van Dalal Mughrabi werd omschreven als heldhaftig en uitzonderlijk. Ook de PLO-krant Al Hayat Al Jadeeda noemde haar op 10 juli 2008 een levende legende en een geweldig voorbeeld voor alle vrouwen. Een meisjesschool in Hebron werd naar haar genoemd evenals een zomerkamp waar kinderen een terreuropleiding volgden. Mazen enconsorten hebben in maart 2010 een plein in Ramallah naar Mughrabi vernoemd en haar officieel tot Ďshahidí martelaar verklaard, een Islamitische eretitel voor ieder moslim die de religieuze opdracht van de Koran Ė het doden van alle ongelovigen, speciaal Joden- is nagekomen en daarmee een plaats in Allahís paradijs heeft verdiend.

 

Het is gebruikelijk dat het PLO-bewind straten, pleinen, scholen, sportverenigingen etc. naar moordenaars noemt als beloning voor het vermoorden van onschuldige IsraŽlische burgers.

 

Mughrabiís stoffelijke overschot werd op 16 juli 2008 door IsraŽl aan de Libanese terreurgroep Hezbollah overgedragen tegelijk met kindermoordenaar Samir Kuntar, in ruilvoor de IsraŽlische soldaten EldadRegev en Ehud Goldwasser die op 12 juli 2006 door Hezbollah gevangen waren genomen. Levend gevangen genomen en in lijkkisten teruggestuurd.

EldadRegev en Ehud Goldwasser

Op 9 april 1995 pleegde zelfmoordterrorist Khaled Mohammed Khatib een bouwvakker uit het vluchtelingenkamp Nusseirat, met een bomauto een aanslag op de Egged Bus No. 36 die onderweg was naar de Joodse nederzetting Kfar Darom in de Gazastrook. Khatib was lid van de door Iran gefinancierde terreurbeweging Islamitische Jihad, de op Hamas na grootste en actiefste terreurgroep in Gaza. De bus vervoerde meer dan 60 soldaten en burgers. Bij deze aanslag kwamen zeven IsraŽlische soldaten en ťťn Amerikaanse burger om het leven en een twintigtal anderen werden licht tot zwaar verwond. De Amerikaanse burger die bij de aanslag om het leven kwam was de 20-jarige Amerikaanse studente Alisa Flatow, afkomstig uit West Orange, New Jersey. Zij studeerde aan de Brandeis Universiteit in Massachusetts en was op dat ogenblik op studievakantie in Jeruzalem. Toen zij later aan haar verwondingen overleed, schonk haar familie haar organen weg om het leven van anderen te redden. De familie liet het daar echter niet bij en stelde een vervolgingsprocedure in tegen de Iraanse regering, de sponsor van de Islamitische Jihad. In 1998 veroordeelde een Federale Districtsrechter in de VS de Iraanse staat tot het betalen van 247,5 miljoen dollar schadevergoeding. Bij de aanslag kwam ook de terrorist om het leven.

 

De moordenaar Khaled Mohammed Khatib

De Islamitische Jihad herdacht op 9 april 2012 deze aanslag uitbundig. Zijn familie vertelde dat ze nog altijd erg trots zijn op zijn actie.

Twee jongens dood gestenigd.

Op 8 mei 2001 vond de moordpartij plaats op twee Joodse tieners Koby Mandell 13 en Jozef Ishran 14 jaar oud. Beide werden gedood in de buurt van het Joodse dorp Tekoa in Judea. Op de dag van de moord waren ze gaan wandelen in de woestijn vlak bij hun dorp terwijl hun ouders dachten dat ze gewoon naar school waren gegaan. Toen ze niet thuis kwamen dachten de ouders dat ze na de school naar Jeruzalem waren gegaan om daar deel te nemen aan een demonstratie. Toen ze echter om middernacht nog niet thuis waren schakelden de ouders de politie in. De lichamen van de jongens werden de volgende ochtend ontdekt in een grot vlak bij Tekoa. De jongens waren vastgebonden, gestoken en met stenen doodgeslagen. De wanden van de grot waren door de moordenaars besmeurd met het bloed van de jongens. De lichamen waren zo zwaar verminkt en misvormd dat tandheelkundige gegevens moest worden gebruikt voor identificatie. De moordpartij werd opgeŽist door een terreurbeweging met de naam ĎHezbollah-Palestinaí. De IsraŽlische politie arresteerde 20 Arabieren uit nabijgelegen dorpen maar voor zover bekend, zijn de echte daders nooit gevonden.

De moord op Binyamin en Talia Kahane

Op 31 december 2000, vermoordde terrorist Mustafa Muslimani,Binyamin en Talia Kahane. Deze moordenaar is ťťn van de terroristen die op 18 oktober 2011 is vrijgelaten in ruil voor de IsraŽlische militair Gilad Shalit. Binyamin Kahane was de zoon van Rabbi Meir Kahane. Kahane is vermoord samen met zijn vrouw, toen zij in hun auto van Jeruzalem op weg naar huis in Kfar Tapuach in een hinderlaag reden, waarbij ook vijf van hun kinderen gewond raakten. Vrienden van de familie Kahane hielden op 16 oktober 2011 een bijeenkomst in Hebron waar besloten werd jacht op de terrorist Muslimani te maken en een prijs van 100.000 dollar op zijn hoofd te zetten.Een deelnemer aan de bijeenkomst zei: ďDe regering van IsraŽl laat ons geen andere keus dan zelf tot actie over te gaanĒ? De Saoedische geestelijke leider, sjeik Awad Al-Qarni, reageerde op deze actie door een beloning van 100.000 dollar uit te loven voor elke ĎPalestijní die een IsraŽlische soldaat weet te ontvoeren. Hetzelfde bericht verscheen ook op Pal Today, een PLO-nieuwssite gelieerd met de terreurgroep van de Islamitische Jihad in Gaza. Tijdens IsraŽls operatie ďCast LeadĒ in december 2008 /januari 2009, kondigde deze sjeik een Fatwa af waarin hij gebood alle IsraŽliŽrs en IsraŽlische belangen waar dan ook in de wereld aan te vallen. ,,Hun bloed moet vergoten worden zoals het bloed van onze broeders in Palestina wordt vergotenĒ, zei hij. ,,Zij moeten meer pijn lijden dan onze broeders. Dit is een fatwa waarvoor ik verantwoordelijk ben in het aanschijn van AllahĒ,zei sjeik Qarni op de website van Islam Online.

Sjeik Awad Al-Qarni

Zieke geesten die ezels en paarden opblazen

Wat zijn het voor zieke geesten die een ezeltje opblazen met achter zich een karretje geladen met 200 kilo aan exposieven zoals op 25 mei 2010. Het ezeltje werd op afstand tot ontpoffing gebracht in de buurt van een IsraŽlisch patrouillevoertuig maar er vielen geen slachtoffers. Ook paarden worden dikwijls voor dit doel gebruikt zoals op onderstaande afbeelding te zien is.

Op 26 januari 2003 bliezen PLO-terroristen een ezel op die was vol gehangen met explosieven. De explosie vond plaats tussen Jeruzalem en Bethlehem in de nabijheid van een IsraŽlische controlepost. Het dier werd d.m.v. een telefonisch signaal opgeblazen op het moment dat een aantal auto's en een pendelbus passeerden. Als door een wonder raakte niemand gewond. Een man uit de plaats Efrat vertelde Arutz-7 wat hij gezien had. ,,Ik was onderweg naar Jeruzalem, toen ik een ezel zag op de weg. Omdat ik het wat erg opvallend vond stelde ik de Gush Etzion Emergency Center hiervan in kennis. Toen ik verder reed zag ik nog een andere ezel die twee manden op zijn rug droeg. Juist op het moment dat ik opnieuw wilde gaan bellen, explodeerde de ezel waarna het karkas in brand vloog.Ē Uit het voorval blijkt nog eens dat de Arabieren nergens voor terugdeinzen als het om het vermoorden van Joden gaat. Bronnen: Arutz-7 Newsletter, 26-1-2003. Honest Reporting, 28-1-2003.

Na iedere succesvolle moordpartij stralen de PLO-leiders van vreugdeen gaanin de gebieden die onder hun controle staan, duizenden volgelingen zingend en dansend de straat op om dit heuglijke feit te vieren.Op 12 januari 2004 zei de op 11 november 2004 gestorven terreurbaas Jasser Arafat voor de radio: ,,Allah vraagt van ieder van jullie twaalf kinderen, twee voor uzelf, en tien voor de heilige oorlog voor de bevrijding van Jeruzalem omdat de joden geen recht hebben op Jeruzalem en Palestina.Ē

Hoe trots de moordenaars zijn op hun beestachtige daden bleek nog eens na de bomaanslag van 22 november 2000 op een bus in Hadera in IsraŽl. Hamas- terroristen gaven toen de volgende verklaring af: ďde Islamitische en Nationale verzetsbrigades zijn erin geslaagd onze martelaren en de heilige Al-Aksa moskee te wreken, door in het hart van bezet Hadera, een bomauto op te blazen naast een voertuig waarin zich een kudde zionisten bevond. Wij eisen de verantwoordelijkheid op voor deze heldhaftige operatie waarbij twee varkens werden gedood en zestig werden gewondĒ.

Zelfmoordaanslag op Dolphin discotheek in Tel-Aviv

Op 1 juni 2001 blies een zelfmoordterrorist zich op buiten de Dolphin discotheek in Tel Aviv. Daarbij kwamen 21 teenagers om het leven en raakten er 132 gewond. Zeventien vonden onmiddellijk de dood en vier stierven later aan hun verwondingen. De wandelende zelfmoordbom mengde zich tussen een grote groep teenagers die in de rij stonden te wachten om in de discotheek binnengelaten te worden. Terwijl hij zich in de rij wachtenden bevond, blief hij zichzelf op. De bom bevatte een grote hoeveelheid metalen objecten- inclusief metalen balletjes en schroeven- gemaakt om er zoveel mogelijk slachtoffers mee te maken. Het merendeel van de teenagers waren jongeren uit de voormalige Sovjet Unie. De Libanese terreurbeweging Hezbollah claimde de aanslag.

Zelfmoordaanslag op Dolphin discotheekin Tel Aviv op 1 juni 2001

Verloren bij het kaarten? ďdood een IsraŽlische militairĒ

Tijdens een kaartspel op 2 april 2001 tussen Atef Abayat, hoofd van de Tanziem terreurbeweging, en een paar van zijn handlangers, werd de afspraak gemaakt dat de verliezer een IsraŽlische militair moest vermoorden. Deze gebeurtenis werd bekend gemaakt tijdens een verhoor door het IsraŽlische leger van de gearresteerde Tanziem terrorist Omar Abu-Sneineh in juni 2001 tijdens ĎOperatie Determinned Pathí.Abayat was de verliezer van het spelletje kaart. Geheel in overeenstemming met de afspraak voerde hij zijn misselijkmakende Ďopdrachtíuit en vermoorde de 20 jarige IsraŽlische sergeant Danny Darai in de nabijheid van het graf van Rachel op de weg van Jeruzalem naat Bethlehem. Darai had net zijn bewakingsopdracht achter de rug en was te voet op weg naar zijn legeronderdeel 200 meter verderop. Abayat schoot hem twee kogels in zijn borst. Na de moord rapporteerde de moordenaar trots aan zijn terreurvrienden hoe de moord was verlopen. De terrorist Abayat op zijn beurt is op 18 oktober 2001 in zijn jeep opgeblazen in de buurt van Bethlehem waarbij ook twee leden van de Al-Fatah organisatie om het leven kwamen. IsraŽl heeft ontkend schuldig te zijn aan deze aanslag.

Op 17 oktober 2001 werd in het Hyatt Hotel in Jeruzalem de IsraŽlische Minister van Toerisme Rehavam Zeíevi door Majdi Al-Rimawi een volgeling van Arafat in zijn hotelkamer vermoord. De moordenaar werd door een IsraŽlische rechtbank tot levenslange gevangenisstraf plus 80 jaar veroordeeld omdat hij als bevelhebber van de ďgewapende armĒ van de PLO meerdere zelfmoordterroristen naar Jeruzalem had gestuurd. In het jaar 2002 belegerden IsraŽlische troepen het hoofdkwartier van Yasser Arafat in Ramallah. Daar waren door IsraŽl gezochte terroristen naartoe gevlucht, onder wie Rimawi en de PLO-chef Ahmad Saadat. Om te stoppen met de belegering van het hoofdkwartier van Arafat had IsraŽl de uitlevering van de moordenaar van Zeevi geŽist. De Amerikanen en Britten brachten een compromis tot stand.Eerst liet Arafat de vijf moordverdachten tijdens een proces tot 18 jaar gevangenisstraf veroordelen. Daarop werden ze naar de gevangenis in Jericho gebracht, waar Britse gevangenbewaarders moesten garanderen dat ze niet op vrije voeten zouden komen. In maart 2006 kwam het in de gevangenis tot een opstand. De Britse en Amerikaanse gevangenbewaarders werden teruggetrokken, waarop IsraŽl binnen marcheerde en de gevangenis innam. Zo kwamen de belangrijke gevangenen in IsraŽl terecht en werden tot gevangenisstraffen veroordeeld.

majdi2De moordenaar Majdi Al-Rimawi

Tot verbijstering van velen heeft de Franse stad Bezons bij Parijs de moordenaar Majdi Al-Rimawi midden februari 2013 tot ereburger verklaard, zoals door het IsraŽlische ďPalestinian Media WatchĒ, is gepubliceerd nadat de huldiging in de PLO-media bekend was gemaakt.Burgemeester Dominique Lesparre van Bezons verklaarde: ,,onze stad is al 65 jaar lang solidair met de Palestijnen want ze leven sindsdien zonder eigen staat in bezet land. Bovendien werden ze sinds 1967 door de IsraŽlische heersers ďgekolonialiseerdĒ.De gemeenteraad zou unaniem de huldiging van Rimawi hebben besloten, omdat hij al 10 jaar in een IsraŽlische kerker zou zitten, alleen omdat hij samen met zijn volk aan de strijd van de ďResistanceĒ tegen de bezetting van zijn land en voor de vrijheid gevochten zou hebben. De burgemeester vergeleek de situatie van de Palestijnen met Afghanistan, Libanon, TsjetsjeniŽ, LibiŽ, SomaliŽ, Koerdistan en Mali, waar de volkeren blootgesteld zouden zijn aan burgeroorlog en volkerenmoord. Bronnen:Hagalil.com: FranzŲsische Stadt erklšrt Killer zum EhrenbŁrger door Ulrich W. Sahm [lezen]- vertaald uit het Duits door E.J. Bron als ďFranse stad verklaart Palestijnse moordenaar tot ereburgerĒ [lezen]

De vermoorde IsraŽlische sergeant Danny Darai

Terreuraanslag Hebreeuwse Universiteit Jeruzalem 2002

Op 31 juli 2002 ontplofte een bom gevuld met granaatscherven in het Frank Sinatra cafetaria op de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem. Daarbij vielen negen doden waaronder vier IsraŽliís en vijf buitenlanders. Daarnaast vielen er 85 gewonden waarvan een aantal ernstig. De terreurbeweging Hamas claimde de verantwoordelijk voor deze bomaanslag. Op 17 augustus 2002 arresteerde het IsraŽlische leger een viertal terroristen die verantwoordelijk waren voor de aanslag. Het ging om Muhammad Ouda, 29 jaar, Wassem Abasi, 25 jaar, Wael Kassem, 30 jaar, en leider van de terreurgroep en Ala Abasi, 30 jaar. Deze cel bleek ook verantwoordelijk voor de aanslag op de koffieshop Cafť Moment in Jeruzalem. Ze waren afkomstig uit Silwan en Ras al Amud in het oostelijk deel van Jeruzalem en konden daardoor vrij in IsraŽl rondreizen. Bovendien werkte de terrorist die de bom plaatste, als constructie bankwerker op de universiteit zodat hij niet opviel toen hij de dag voor de aanslag de bom in een onopvallende tas in het cafetaria plaatste.

Slachtoffers van de aanslag op de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem

Na de gruwelijke aanslag gingen naar schatting 10.000 Arabieren feestend de straat op. Muziek galmde uit luidsprekers en jong en oud zongen en dansten door de straten. Volgens een verklaring van de al-Qassam Brigade, de militaire vleugel van Hamas, was de aanslag een wraakactie voor de dood van hun leider Salah Shehadeh. De feestelijke viering van het Ďsuccesí van dit soort gruwelijke aanslagen geven precies weer met wat voor barbaren IsraŽl te maken heeft. Aartsterrorist Shehadeh werd in de nacht van 23 juli 2002 gedood bij een luchtaanval van het IsraŽlische leger in Gaza. Hij was het brein achter honderden aanslagen op de IsraŽlische burgerbevolking waarbij minstens 200 IsraŽliŽrs om het leven zijn gekomen. Omdat hij vreesde voor een IsraŽlische aanslag had hij zich Ďverstoptí in een flat te midden van familie en honderden anderen. Dit had tot gevolg dat er naast hem, nog 12 doden en 100 gewonden vielen.

De vier veroordeelde moordenaars hebben (stand 12-08-2019) elk een bedrag van 197.914 euro uitbetaald gekregen oftewel 1.876 euro per maand. De Nederlandse belastingbetaler betaalt mee aan dit bloedgeld. Het maandloon van de geÔnterneerde terroristen is afhankelijk van de status, het aantal ďdienstjarenĒ van de terrorist en de lengte van de gevangenisstraf waartoe hij veroordeeld werd. Terroristen die meer dan 30 jaar de cel in moeten, bijvoorbeeld omdat ze hebben meegeholpen onschuldige Joodse kinderen op te blazen, krijgen 2400 euro per maand. De man bijvoorbeeld die de massamoord organiseerde op 27 maart 2002 in het Park Hotel in Netanya waarbij 30 IsraŽliŽrs werden gedood, ontvangt een maandloon van 2.368 euro.

Het Nederlandse Kabinet is ďin principe niet tegen betalingen aan gevangenenĒ door de Palestijnse Autoriteit zo liet de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders weten in antwoord op Kamervragen door CU-Kamerlid JoŽl Voordewind. Voordewind had op 10 juli 2017 Kamervragen gesteld over uitkeringen door de Palestijnse Autoriteit aan gedetineerden die in IsraŽlische gevangenissen vastzitten. Koenders liet weten dat er namelijk ďvoldoende waarborgenĒ zijn om te voorkomen dat Nederlandse hulp door de PA gebruikt wordt om Palestijnse gevangenen te betalen. Bewijzen daarvoor zijn nooit geleverd.

Zelfmoordaanslag Sbarro pizzeria in Jeruzalem

Op 9 augustus 2001 blies een Arabier zich op met een spijkerbom in de Sbarro pizzeria op de hoek van de King George straat en de Jaffastraat in het centrum van Jeruzalem. Het restaurant zat tijdens de aanslag, vol met mensen die de lunch gebruikten. Er vielen 15 doden onder wie zeven kinderen en 130 gewonden. Onder de doden bevonden zich vijfgezinsleden van de familie Schijveschuurder. De vader, de moeder, hun dochter Raíaya van 14 , Avraham Yitzhak zoon van 4 en dochter Hemda van 2 jaar. De terreurgroepen Islamitische Jihad en Hamas eisten de verantwoordelijkheid op voor deze afschuwelijke moordpartij.

Links Zelfmoordaanslag op het Sbarrorestaurant in Jeruzalem op 9 augustus 2001. Rechts de omgekomen leden van de familie Schijveschuurder.

Het ging om een bom volgepakt met spijkers, schroeven en bouten om een zo groot mogelijk aantal slachtoffers te maken. Waarschuwing: de beelden zijn gruwelijk! Bij deze aanslag verloren Arnold en Frimeth Roth hun dochter Malki. De vijftienjarige Malki Roth besloot met haar vriendin Michal iets te gaan eten in deze pizzeria. Niet wetend dat de PLO-zelfmoordterrorist Izz al-Din Shuhail al-Masri die dag had uitgekozen om zichzelf in die eetgelegenheid op te blazen. Aanvankelijk konden haar ouders hun dochter niet vinden. Tegen middernacht kregen ze een telefoontje, om naar het ziekenhuis te komen. ĄHet was de langste reis die ik ooit heb gemaaktĒ, vertelde vader Arnold in een eerder interview. Ahlam Tamimi kreeg 320 jaar gevangenisstraf voor haar aandeel in deze aanslag en heeft bij herhaling verklaard geen berouw te hebben van haar daad en hetzelfde weer zou doen na vrijlating, zoals te zien is op deze video.

Op 18 oktober is de IsraŽlische militair Gilad Shalit vrijgelaten. De terreurbeweging Hamas liet Shalit na vijf jaar vrij in ruil voor de vrijlating van in totaal 1027 terroristen waaronder Ahlam Tamimi , de vrouwelijke terrorist die als chauffeur fungeerde voor de zelfmoordenaar die de het Sbarro restaurant opblies.

Palestinian  Media Watch (PMW) berichtte op 9 augustus 2018 op haar site dat de families van de daders van de aanslag tot op die datum betalingen van de ďBende van Ramallah.Ē hebben ontvangen van in totaal ruim294.332 dollar. Zoals bekend ontvangt elke terrorist die door IsraŽl wordt opgesloten een maandsalaris voor de volledige duur van zijn of haar tijd in de gevangenis en vaak zelfs na zijn of haar vrijlating.

Wafa Al Biss

In 2005 haalde Wafa Al Biss het wereldnieuws met haar mislukte poging om met 20 kilogram explosieven in haar broek, zichzelf op te blazen. Tijdens haar eerste publieke optreden na haar vrijlating,sprak ze de hoop uit dat kinderen haar voorbeeld zullen volgen. ,,Ik hoop dat jullie hetzelfde pad kiezen dat wij genomen hebben en Ė zo Allah dat wil Ė zullen wij sommigen onder jullie als martelaars erenĒ, vertelde Wafa aan een groep kinderen die haar thuis opzochten. Na haar voordracht begonnen de kinderen te juichen, met vlaggen te zwaaien en een lied voor haar te zingen: ,,Wij offeren onze zielen en bloed om de gevangenen weer vrij te kopen. Wij zullen onze zielen en bloed offeren voor jou, Palestina.Ē

Al Biss probeerde in 2005 vanuit Gaza, met 10 kilo springstof in haar broek IsraŽl binnen te komen. Zij had van de IsraŽlische autoriteiten toestemming gekregen zich in het Soroka Medical Center in Beersheva te laten behandelen voor brandwonden die zij had opgelopen bij de explosie van een gastank in haar huis, eerder dat jaar. Een terreurgroep verbonden aan de Fatah-fractie haalde haar over zichzelf op te blazen te midden van het ziekenhuispersoneel en anderen. IsraŽlische soldaten ontdekten dat ze zich nogal verdacht gedroeg. Ze werd verplicht zich te ontkleden en de soldaten ontdekten aldus dat ze 20 kilogram explosieven in haar broek had verborgen. Toen zij zichzelf wilde opblazen deed de drukknop het niet.

Wafa Al Biss

Het IsraŽlische leger arresteerde deze vrouw op 22 juni 2005 waarna ze werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. Na haar arrestatie zei ze dat ze had gehoopt 50 Joden op te blazen waaronder kinderen en babyís. Zij vertelde geen enkele wroeging te hebben voor haar actie of voor het opblazen van de mensen die bereid waren haar te helpen. Al-Biss vertelde aan verslaggevers dat het van kinds af aan haar droom was geweest een zelfmoordactie uit te voeren en martelaar te worden. Zij is ťťn van de 1027 vrijgelaten terroristen in ruil voor de op 18 oktober vrijgelaten IsraŽlische militair Gilad Shalit.

Zelfmoordaanslag in Karnei Shomron 16 februari 2002

Op 16 februari 2002 blies een wandelende zelfmoordbom zichzelf op bij een pizzeria in het winkelcentrum in Karnei Shomron. Daarbij verloren drie mensen het leven. De slachtoffers waren twee IsraŽlische teenagers, en de 18-jarige uit Qalqilya afkomstige zelfmoordenaar. Daarnaast vielen er 27 gewonden waarvan 6 ernstig. Tijdens de aanslag waren ook Arabieren aan het winkelen in het complex. Een van de slachtoffers was de vijftienjarige Keren Shatzky die haar verjaardag in de pizzeria vierde met een groot aantal vriendinnen. Een meisje dat de aanslag overleefde vertelde dat de zelfmoordenaar nog ď Shalom kinderenĒ had geroepen voordat hij zichzelf opblies. Een aantal van Kerens vriendinnen raakten zwaargewond en werden overgebracht naar het Schneider Childrens Hospital in Petach Tikva waar de doktoren vochten voor haar leven. Een van de meisjes had een spijker in haar hart gekregen en was er slecht aan toe. De artsen gaven weinig hoop op genezing maar het slachtoffer herstelde na de operatie zo verbazingwekkend snel dat de doktoren haar omschreven als een ďmedisch wonderĒ. Een van hen vertelde dat hij in zijn hele 32 jarige loopbaan als chirurg, nog nooit zoiets had meegemaakt.

Buschauffeur verhindert zelfmoordaanslag

Buschauffeur Shalom Deri zag op 20 februari 2002 op zijnroute van Jeruzalem naar Tiberias bij de plaats Mehola een Arabier staan met een lange jas aan. Deri vond dat de man zich vreemd gedroeg toen hij de bus in wilde stappen. Hij kreeg argwaan en sprong achter het stuur vandaan om de Arabier weer naar buiten te drukken. De man greep hem echter vast en stak zijn andere hand snel onder zijn jas- om zijn zelfmoordgordel tot ontploffing te brengen- wat echter mislukte. Deri rukte zich los, duwde de man naar buiten, sloot vervolgens razensnel de deur en reed weg. De zelfmoordenaar rende met de bus mee en blies zichzelf op. Zijn aanslag mislukte want niemand raakte gewond. Shalom Deri kreeg op 20 februari een onderscheiding voor zijn heldhaftig optreden. God heeft mij geholpen zei hij tijdens een interview: ,,Ik ben geen seconde bang geweest dat het verkeerd zou aflopen, ik heb uit instinct gehandeld, gelijk een vader voor zijn kinderenÖĒ

Passover zelfmoordaanslag Park Hotel in Netanya

Op 27 maart 2002 liep de zelfmoord terrorist Abdel-Basset Odeh, ongestoord het restaurant van het Park Hotel in de kustplaats Netanya binnen en blies zich op met een zelfmoordgordel waarbij 30 mensen de dood vonden en 140 gewonden vielen waarvan 20 ernstig. In het hotel bevonden zich op het moment van de aanslag 250 gasten. De slachtoffers, voornamelijk oudere mensen, zaten aan de traditionele Pesach maaltijd waarbij de bevrijding van het Joodse volk uit Egypte wordt herdacht. Odeh was een lid van de IzaDin al-Kassam Brigades, een onderdeel van Hamas en afkomstig uit de plaats Tulkarem en stond op de lijst van door IsraŽl gezochte terroristen. Odeh was de uitvoerder van een gedetailleerd plan dat opgezet was door Al-Sayed een terrorist van de Hamas. Al-Sayed controleerde onder meer de explosieven, hielp Odeh met het schrijven van zijn testament en maakte een video terwijl Odeh het testament voorlas.

Een jaar na de aanslag werden vier terroristen van Hamas opgepakt die de aanslag hadden voorbereid waaronder Al-Sayed en werden respectievelijk tot 29 en 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld. In reactie op de aanslag in Netanya mobiliseerde Israel duizenden reservisten en begon de maandlange Operation Defensive Shield om terreurnetwerken in de gebieden die onder controle van het PLO-bewind staan, te vernietigen. Door aanslagen die plaatsvonden in Israel voor en tijdens Operation Defensive Shield, werden circa 100 Israelische burgers gedood en honderden raakten gewond. Bij de operatie zelf kwamen 240 Arabieren en 30 Israelische soldaten om. Van de Arabieren is niet duidelijk of het om militanten of burgerslachtoffers gaat.

Vlak voor Pesach van 2011 werd bekend dat het PLO-bewind de familie van Abdel-Basset Odeh, de terrorist die de aanslag uitvoerde, een speciale oorkonde heeft gekregen van PLO-minister Issa Karake. Het bewind zegt tegen de heldenverering van terroristen te zijn, maar in de praktijk verteld steeds een ander verhaal.

De PLO-krant Al-Hayat, rapporteerde uitgebreid inclusief deze foto over de huldiging.

Bejaarde Avi Boaz vermoord

Nadat de zeventigjarige uit Amerika geŽmigreerde invalide jood Avi Boaz, met een Arabische vriend in Bethlehem aan het winkelen was geweest, werden zij bij een controlepost aangehouden. Onder de ogen van de PLO-politie werd Boaz door vier leden van de terreurgroep Tanziem meegenomen naar een veld even buiten Bethlehem waar zijn met kogels doorzeefde lichaam later werd teruggevonden. Hoewel de daders bekend waren deed de ďBende van RamallahĒ geen enkele moeite ze te arresteren. Boaz stond bekend als vriend van de Arabieren en werd door iedereen op handen gedragen. Zelfs de PLO-politie hielp hem regelmatig uit zijn auto als hij de plaatselijke kapper bezocht. Velen vroegen zich af hoe bezeten van haat men moet zijn om een zeventigjarige man die zich met behulp van krukken voortbewoog, zo beestachtig te kunnen vermoorden.

Zelfmoordterroriste blaast zichzelf op

De zelfmoordterroriste, Rim Sali al-Rayashi, een 22 jarige moeder van twee kinderen, bevond zich op 14 januari 2004 onder een groep Arabische arbeiders bij de grensovergang tussen de Gazastrook en IsraŽl. Met de smoes dat ze een ijzeren plaat in haar been had, wist ze de metaaldetector te ontlopen. Bewakers zeiden haar te wachten in een kantoorgebouw waar een vrouwelijke soldaat haar zou fouilleren. In het kantoor deed ze of ze flauw viel. Toen enkele soldaten en leden van een particuliere veiligheidsdienst haar wilden helpen, activeerde ze de explosieven. Hierbij vielen 5 doden en raakten 10 mensen gewond van wie vier ernstig. Op een videoband vertelde de moeder dat ze er al sinds haar 13e van droomde om een zelfmoordaanslag te plegen. ,,Allah gaf mij twee kinderen waar ik ontzettend veel van houĒ zei ze voordat ze haar kinderen verliet om de kinderen van IsraŽlische moeders te vermoorden. IsraŽls humanitaire gebaar om duizenden Arabieren hun werkvergunning terug te geven werd door het PLO-bewind van Arafat Ďbeloondí met zelfmoordaanslagen.

Aanslag in de Gazastraat in Jeruzalem op 29 januari 2004

Op 29 januari 2004 raakte de schrijfster Zeruya Shalev zwaar gewond toen zij in Gazastraat in Jeruzalem met haar auto Lijnbus 19 voorbij reed net op het ogenblik dat een Palestijnse terrorist zichzelf opblies. In de explosie kwamen 11 IsraŽliŽrs om het leven en werden meer dan 50 anderen gewond waarvan 13 ernstig. Zij had net haar kinderen naar school gebracht toen vlak voor haar de bus ontplofte. De explosie was zo enorm dat ook haar auto tot schroot werd. Ze werd uit de auto geslingerd en kwam middenin een groep andere slachtoffers terecht. ĎHet was een vuurzee van verminkte lichamen, overal bloed en brokstukken van de bus, autoís, onherkenbare voorwerpení, zegt ze.

zeruyaZeruya Shalev: Het was een vuurzee van verminkte lichamen

De aanslag werd later opgeŽist door zowel door de islamitische slachters van Hamas als door de Al Aqsa Brigades (Al Fatah). De dader bleek Ali Yusuf Jaara te zijn, een 24-jarige politieagent afkomstig uit Bethlehem. Zeruya Shalev werd in 1959 geboren in een kibboets in Galilea maar verhuisde na haar huwelijk met haar man Ayal Megged naar de hoofdstad Jeruzalem.

Zij verteld dat de bomaanslag in haar ziel gebrand staat. Zeruya Shalev: De eerste maanden was ik enkel bezig met fysiek overleven. Het heeft een half jaar geduurd voor ik met iets anders bezig kon zijn dan met fundamenteel herstel. Mensen verliezen in de nasleep van zoín aanslag ook vaak nog eens hun partner, hun gezin, ze kunnen niet meer aan het werk, krijgen financiŽle problemen en worden afhankelijk van derden.Verbrand en verminkt, moeten ze een lange revalidatie doorstaan en zijn veelal veroordeeld tot een leven vol beperkingen en pijn. Bovendien wordt er later nog nauwelijks nog over hen gesproken. Dat zijn dramaís waarbij er niet genoeg stilgestaan wordt. Heel wat overlevenden lijden aan chronische angst. Zeruya heeft daarover een boek geschreven getiteld: ďPijnĒ Het boek is een vernuftig amalgaam van emoties en situaties voor een deel ontsproten aan de fantasie van de schrijfster, maar de gevolgen van een terroristische aanslag heeft ze zelf ondervonden.

Moordenaar van Miri Ochana door PLO-bewind herdacht

Op de voorpagina van Al Ayyam de dagelijkse nieuwskrant van het PLO-bewind werd de terrorist Muhammed Ziad Alkhalili herdacht die op 10 februari 2002 in het Joodse dorp Hamra in de Jordaan vallei, een bloedbad had aangericht. Alkhalili droeg een uniform van het IsraŽlische leger toen hij het dorp binnendrong. Hier vermoorde hij drie Joodse bewoners waaronder de 45 jarige moeder Miri Ochana en haar 11 jarige invalide dochter Yael. Na een schotenwisseling met IsraŽlische militairen die belast waren met de verdediging van het dorp, klopte hij aan bij Miri die hem vervolgens binnenliet omdat zij dacht met een IsraŽlische militair van doen te hebben. Toen de militairen uiteindelijk het huis binnendrongen bleek de terrorist moeder en dochter te hebben neergeschoten. De dochter was al overleden en de moeder werd zwaar gewond met een militaire helikopter overgebracht naar het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem waar zij korte tijd later overleed. De PLO-radioĒVoice of Palestine ď noemde de terrorist een heldhaftige martelaar en bracht een lied ten gehore waarin Arabieren werden opgeroepen zich als martelaar beschikbaar te stellen voor aanslagen in IsraŽl.

Gruwelijke moordpartij op Shiri Shefi

Een terreurgroep die zich het ,,Leger van PalestinaĒ noemt, was op 27 april 2002 betrokken bij een aanslag in Adura, een Joods dorp in Judea. Bij deze aanslag kwamen in totaal vier Joodse burgers om het leven en raakten er zeven min of meer ernstig gewond. Drie als IsraŽlische militairen verkleedde terroristen drongen gewapend met M16 en Kalachnikov geweren het dorp binnen via de omheining, op de ochtend van de Shabbat. Shiri Shefi en haar drie kinderen waren in de slaapkamer toen zij door het raam iemand zag komen aanrennen in een IsraŽlisch legeruniform. Haar dochtertje Danielle was al aangekleed, haar haar was netjes gekamd en haar moeder was juist bezig haar de shabbat-schoentjes aan te trekken. De terrorist trok de deur van de slaapkamer open en vuurde een regen van kogels af. Shiri zag haar dochtertje Danielle bloedend uit een wond aan haar hoofd op de vloer in elkaar zakken. Zij sprong in een flits overeind en duwde de terrorist de kamer uit en sloot de deur. Ze gaf de andere twee kinderen, die ook gewond waren geraakt, opdracht onder het bed te kruipen. De terrorist kwam echter niet terug maar schoot buiten nog twee mannen dood die vanuit de synagoge kwamen toegesneld. Shiri zag hoe haar kleine Danielle badend in haar bloed haar laatste adem uitblies. Zelfs de posters van Micky Mouse aan de wand, zaten nog vol bloed. Het IsraŽlische leger wist een van de daders te achterhalen waarbij hij in een vuurgevecht werd gedood.

Danielle Shefi en haar kamer na de aanslag

Drama in French Hill

Op 19 juni 2002 voltrok zich een drama in French Hill in Jeruzalem. Daar stapte de 22 jarige zelfmoordenaar Muhammed al-Ghoul met een diplomatenkoffertje, vol met explosieben, knikkers en spijkers, een bus binnen en blies zich op. In de bus die volledig werd verwoest, troffen reddingswerkers nog drie vrouwen aan waarvan de hoofden waren weggeblazen. Overal lagen armen en benen van andere slachtoffers. De PLO-tv toonde de afscheidsrede van de moordenaar. Hij vertelde hoe heerlijk het is te doden en gedood te worden voor de goede zaak. Daarmee anderen aansporend hetzefde te doen.In de PLO-gebieden ging de bevolking juichend de straat op om de massamoord te vieren. Muziek galmde uit luidsprekers en Arabieren, jong en oud zongen en dansten naar hartelust door de straten.

Zelfmoordbom Muhammed al-Ghoul

Massoud Elon, gestenigd en verbrand

Op woensdag 1 januari 2003 werd de 72 jarige IsraŽlische burger  Massoud Elon op gruwelijke wijze door terroristen vermoord. Elon, vader van 9 kinderen was tegen de waarschuwingen van zijn familie in op bezoek gegaan bij Arabische kennissen in de Jordaanvallei. Hij sprak vloeiend Arabisch en kende de omgeving als zijn broekzak. Elon verkocht al jaren kleding en andere goederen onder behoeftige Arabieren en BedoeÔenen voor sterk gereduceerde prijzen. Toen hij niet naar huis terugkeerde alarmeerde zijn familie de politie. Deze was al gealarmeerd door een bericht op de tv-zender Al Jazeera waarin triomfantelijk werd bericht over een moord op een jood in de omgeving van de Jordaan vallei. Na lang zoeken vond de politie bijgestaan door vrijwilligers op 2 januari zijn auto met daarin het totaal verbrande lichaam van Elon. Ooggetuigen van de moord vertelden de politie dat Elon eerst was gestenigd en daarna in zijn auto gezet en verbrand. Hij was zo onherkenbaar verminkt dat de politie de grootste moeite had hem te identificeren. Deze weerzinwekkende moord werd opgeŽist door de Al-Aqsa Martelaren Brigade. 

Massoud Elon

Arabieren trots op vermoorden Noam Leibovitch van 7 jaar

Op 17 juni 2003 opende de 25 jarige terrorist Tarek Hassin het vuur op een auto met IsraŽlische inzittenden en vermoordde daarbij het 7 jarige meisje, Noam Leibovitch. Dat gebeurde op de Trans-IsraŽl Autosnelweg in de buurt van Qalqiliya. De kogel doorboorde het lichaam van Noam en drong vervolgens het lichaam van haar 3 jaar oude zusje Shira binnen en stopte vlak bij haar ruggegraat.Doktoren van het Schneider Childrenís Hospital in Petach Tikvah wisten de kogel tijdens een zeer moeilijke operatie succesvol te verwijderen. De chauffeur, de grootvader van beide kinderen en hun broertje raakten licht gewond. De PLO-radiozender ĎVoice of Palestineí vertelde dat er een schietincident had plaatsgevonden bij Qalqiliya waarbij een vrouwelijke IsraŽlische "Settler" om het leven was gekomen. De ware toedracht werd niet genoemd. Verschillende terreurgroepen eisten trots de verantwoordelijkheid voor deze laffe kindermoord op. Hassin die de aanslag pleegde was lid van de Islamitische Jihad. Hijgaf zich over bij een controlepost in Qalkilya na door het IsraŽlische leger te zijn omsingeld. Het leger arresteerde ook nog drie andere leden van de Islamitische Jihad die eveneens bij de moordpartij betrokken waren.

De 7 jarige NoamLeibovitch

Mensen als brandende fakkels.

,,Ik zag een vrouw die in brand stond, alsof ze een toorts was. Eerst branden haar kleren en toen haar huidĒ, aldus Eli Shmueli toen hij de zelfmoordaanslag in Jeruzalem beschreef op 11 juni 2003 waarbij 16 onschuldige burgers door een als orthodoxe jood verklede 18 jarige terrorist uit Hebron de dood in werden gejaagd en waarbij 135 mensen gewond raakten waaronder vele toevallige voorbijgangers. Shmueli stond in de Jaffastraat toen hij een explosie hoorde. Hij zag een bus waarvan de ramen waren weggeblazen en mensen die in brand stonden. "Mensen branden als toortsen" aldus Shmueli. Het was verschrikkelijk, erger dan ik op de fotoís in Yad Vashem heb gezien.

De slachtoffers

Chaim Sidman was die woensdag in Jeruzalem op weg naar zijn wekelijkse Torah lezing. Omdat hij iets te vroeg was besloot hij naar een vriend te gaan om bij hem wat uit te rusten. Hij was net ingedut toen hij met een harde knal, die als een donderslag klonk, wakker werd geschud. Hij deed zijn ogen open en zag dat de ramen trilden. Er viel een korte stilte en toen hoorde hij overal geschreeuw. Hij sprong op en rende naar buiten naar de plaats van de explosie. Hij zag mensen wegrennen en schreeuwen. Hij staarde naar de bus zoín vijftig meter van de plek in de Jaffastraat waar de bom was ontploft. Alle ramen en raamwerken waren uit de bus weggeblazen. Als een magneet werd hij naar de bus toe getrokken. Hij zag iemand met een open vleeswond die het uitschreeuwde van de pijn. Bij de zijdeur van de bus was iemand van rond de 30 die op de onderste trede van de busdeur zat neergehurkt. Zij gezicht was met bloed besmeurd, vooral zijn ogen.

Het voorste gedeelte van de bus was het ergst getroffen. Zes passagiers zaten nog in hun stoel, ze hadden brandwonden opgelopen. Van een oudere man die achter de chauffeur zat was het hoofd naar achteren gerukt; zijn gezicht was helemaal verkoold. Naast hem zat een vrouw met verschroeid haar. Ook haar gezicht was helemaal verkoold en ze verroerde zich niet meer. Tegenover de oudere man zat een vrouw wiens gezicht helemaal zwart was gebrand. Achter haar leunde iemand op haar schouder. De persoon was onthoofd. Naast de vrouw was een andere vrouw van in de 30. Haar gezicht, haren en kleren waren verbrand. Ze bewoog haar armen wild heen en weer, vechtende om onder het puin dat op haar gevallen was uit te komen. Bij de deur van de chauffeur lag een man bewegingsloos met zijn gezicht op de grond en met ťťn been op de trede van de bus en het leek alsof hij door de explosie uit de bus was geslingerd. 

Uiteindelijk arriveerden de ambulances. Een arts maakte een snede in de luchtpijp van een gewonde en een andere arts bracht een buisje in de luchtpijp van een ander slachtoffer aan. Een arts bedekte het hoofd van een gewonde die op een brancard lag. Ze had het niet gehaald. Over lagen doden en gewonden. Mensen met afgerukte ledematen. Chaim Sidman was er misselijk van en stond op zijn benen te trillen. Hij had bloed op zijn hemd en zijn schoenen waren nat geworden door een mengsel van bloed en olie. Hij vertelde aan een verslaggever van de BBC dat hij op de plek van de aanslag, de Routekaart van president Bush naar Auschwitz had gezien. De verslaggever knipte later deze opmerking uit zijn verslag. De slachtoffers in de bus waren IsraŽlische pendelaars, slechts 10 of 15 minuten van huis, waar ze met hun gezin het avondeten zouden nuttigen.

Mickey Levy, de politiecommandant van Jeruzalem vertelde achteraf dat de terrorist een zeer zware bom bij zich had, voor het grootste deel gevuld met metalen bouten, nagels en schroot, met het doel zoveel mogelijk passagiers te verwonden of te doden.

Dr.Daniel Yaakobi vermoord

Op 27 juli 2006 werd de 59 jarige Dr. Daniel Yaakobi door vier PLO-terroristen in de stad Qalqilya vermoord. Op 17 juni 2009 maakte het IsraŽlische leger bekend na drie jaren onderzoek, de moordenaars te hebben gearresteerd.

†† Links Dr.Daniel Yaacobi, rechts zijn moordenaar Tayun Tayun

Yaakobiís lichaam was totaal verbrand gevonden in een auto in een veld nabij Qalqilya. Hij was voor het laatst gezien toen hij een dorp verliet in de buurt van Karnei Shomron. Twee dagen later meldde het IsraŽlische leger dat vier leden van de terreurgroep al-Aqsa Martelaren Brigades waren gearresteerd in relatie tot de moordpartij. Zij werden echter weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Gedurende de maanden april en mei van dit jaar arresteerden leden van de IsraŽlische Grens bewaking vier verdachten waaronderTayun Tayun, zijn25 jarige broer Ahmad Tayun, de 19 jarige Amar Nofel, en de 26 jarige Nassim Jabaiti. Tayun Tayun zei dat de moordpartij op Jaacobi een wraakneming was geweest voor de dood van Hamada Shtiwi. Shtiwi was lid van de terreurbeweging Islamitische Jihad en werd er door IsraŽl van werd beschuldigd een zelfmoordenaar IsraŽl binnen te hebben gesmokkeld.Tayun vertelde dat Yaakobi zijn auto in de garage bij zijn broer had gebracht in Qalqilya en zei hem met een moersleutel en een ijzeren staaf te hebben doodgeslagen. De beide andere daders Ahmad en Nofel, die even later bij de garage arriveerden hebben het lichaam van Jaacobi in zijn auto gelegd en in brand gestoken. Na de begrafenis van de Islamitische Jihad terrorist Shitwi, waren ze naar de garage teruggekeerd om de sporen van de moordparij uit te wissen en de persoonblijk bezittingen van de dokter te verbranden. Yaacobiís schoonzoon vertelde dat de dokter iedereen hielp die hulp nodig had, zowel Joden als Arabieren. Vele Arabieren die hem kenden reageerden verbolgen toen zij van de moordparij hoorden.

Immense slachting in Jeruzalem

De 29 jarige terrorist Raed Abdel-Hamed Mesk (imam) en leraar uit Hebron had een bus uitgekozen met daarin veel kinderen en babyís. Er zijn geen woorden voor de immense slachting die de als orthodoxe jood verklede terrorist op woensdag 20 augustus 2003 heeft aangericht in Jeruzalem. IsraŽl heeft vele weerzinwekkende terreuraanslagen te verduren gekregen, maar deze was volgens hulpverleners de meest afgrijselijke die ze ooit hebben gezien. Volgens IsraŽlische artsen- die toch al heel wat meegemaakt hebben- was deze massamoord de ergste in zijn soort. Overal werden lichaamsdelen gevonden en babyís, kinderen en volwassenen lagen totaal verbrand en doodgaand op straat. Een dubbele bus, met alleen staruimte, volgepakt met voor een belangrijk deel religieuze gezinnen van de Orthodoxe Ashkenazi Haridim die terugkwamen van gebed bij de Klaagmuur, opgeblazen in kleine stukjes. 21 doden waaronder zes kinderen en 135 gewonden waarvan velen voor hun leven verminkt.

Een klein meisje lag op haar rug op straat terwijl ambulancepersoneel vochten voor haar leven. Het was een slachtpartij met bewust de bedoeling om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders te vermoorden. Vele lichamen waren zo afschuwelijk verminkt dat ze volgens patholoog Dr. Yehuda Hiss niet meer te identificeren waren. Ouders schreeuwden het uit en zochten in ziekenhuizen naar hun kinderen en kinderen zochten naar hun ouders. Een medewerker van de Zaka-hulpdienst ontdekte een nog levende baby van 3 maanden liggende onder de lichamen van twee volwassenen. De terrorist Mesk pleegde zijn daad in naam van zijn god Allah. Wat zijn het voor wereldleiders die deze van de duivel bezeten kindermoordenaars zowel politiek als financieel ondersteunen. Het PLO-bewind noemde de aanslag een "Jeruzalem operatie" en in Hebron dansten de mensen van vreugde in de straten.

Herdenking Fatahterrorist Sirhan Sirhan

Onder auspiciŽn van de PLO werd op 14-11-2003 een herdenking gehouden voor Sirhan Sirhan, de Fatahterrorist die veertig dagen daarvoor door IsraŽl was geliquideerd. Op zondagavond 12 november 2002 drong Sirhan de Kibboetz Metzer (een bolwerk van de IsraŽlische vredesbeweging) binnen en vermoorde 5 inwoners waaronder een moeder en haar twee kinderen Noam van 4 en Matan van 5 jaar.De moeder had net de beide kinderen met hun knuffels in bed gestopt en had juist haar ex-man aan de telefoon, toen de terrorist het huis van de familie Ochayon binnendrong. Haar ex-man zei dat hij de schoten hoorde en het gegil van de kinderen die in hun bedjes met kogels werden doorzeefd. Buiten ontwikkelde zich een vuurgevecht met de terrorist waarbij nog eens twee mensen omkwamen. De aanslag werd opgeŽist door de Al-Aksa Brigades, de militaire tak van Arafatís Fatah fractie. De beelden van de buiten zijn zinnen gekwetste vader die op het lege bed van zijn kindje zijn verdriet uitstorte, werden zelfs door de NOS uitgezonden in het 6 uur journaal op maandag 11 november.

Moeder Ochayon met haar kinderen Noam van 4 en Matan van 5

De naar de moordenaar van Robert Kennedy vernoemde Sirhan was inwoner van Tulkarem. Vrijwel onmiddellijk na de aanslag maakte het IsraŽlische leger jacht op de vijfvoudige moordenaar, maar hij wist te ontsnappen. Hij werd pas op 2-10-2003 door het IsraŽlische leger opgespoord en geliquideerd. De door Fatah georganiseerde herdenking werd bijgewoond door honderden inwoners van Tulkarem, politieke activisten, terroristen van verschillende groepen en afgevaardigden van het PLO-bewind. Gouverneur Izz al-Din al-Sharif bood namens terreurmiljardair Jasser Arafat en de condoleances aan de familie van Sirhan aan en prees de terrorist om zijn strijd en martelaarschap. Hij verklaarde ,,dat het Palestijnse volk zal doorgaan met het verzet en de strijd tot vrijheid en een onafhankelijke staat , bereikt zou zijn.Ē Een woordvoerder van Fatahís gewapende arm, de Al-Aksa Martelaren Brigade, noemde Sirhan ,,een held die de zionistische nederzettingen van Metzer wist te infiltrerenĒ en riep jonge Arabieren op het voorbeeld van Sirhan te volgen. Ook Bassam Marai, een hoge Fatahleider in het gebied van Tulkarem, prees Sirhan en zei dat alle Arabieren hem zullen volgen totdat ,,het thuislandĒ is bevrijd.

Zelfmoordaanslag Cafť Hillil Jeruzalem

Tijdens een zelfmoordaanslag op het Hillil restaurant in de Duitse Kolonie in Jeruzalem op 9 september 2003 kwamen 7 mensen om het leven en raakten er meer dan 50 gewond.Onder de slachtoffers waren Dr. David Appalbaum, 51, en zijn dochter Nava de volgende dag zou trouwen.De in Amerika geboren Dr Appalbaum was hoofd van de eerstehulpafdeling van het Saarei Tzedek Medical Center in Jeruzalem.Volgens een ooggetuige was de zelfmoordenaar aanvankelijk van plan een pizza restaurant binnen te stappen maar werd door veiligheidsagenten tegen gehouden waarna hij zich richting Hillil restaurant begaf. De veiligheidsambtenaar probeerde hem de toegang te beletten maar hij was al een paar meter naar binnen. Hamas claimde de verantwoordelijkheid. Op 10 maart 2010 wist het IsraŽlische leger de Hamas terrorist Maher Uídda te arresteren.

Zelfmoordenaars opereren nooit alleen. Ze worden op pad gestuurd door tuig van het allerlaagste niveau voor wie het doden van onschuldige tegenstanders een geaccepteerd middel is hun doel te bereiken en gebruiken de koran om hun moordlust te rechtvaardigen. De beestachtige moordpartijen op onschuldige IsraŽlische burgers worden onverminderd met instemming van het PLO-bewind begroet. Moordenaars worden tot helden verheven en gehersenspoelde jongeren worden in de PLO-media opgeroepen tot zelfmoordacties. Vrouwelijke zelfmoordterroristen worden verheerlijkt en anderen aangespoord hun voorbeeld te volgen. Onmiddellijk na de eerste zelfmoordaanslag door een vrouw, Wafa Idris, op 27 januari 2002, ondernam het PLO-bewind een grote campagne om vrouwen te bewegen tot zelfmoordaanslagen. De 29 jarige vrouwelijke zelfmoordenares Hanady Jaradat, die begin oktober 2003 in Haifa het restaurant Maxim in Haifa opblies waarbij 21 doden vielen, is een product van deze ophitsing.

Onderzoeken hebben aangetoond dat 5 van de 8 Palestijnse zelfmoordenaressen nationalistische overtuigingen hadden. Tot de andere factoren behoren de wens naar wraak voor de dood van familieleden, Jodenhaat en haat op de westerse wereld. Andere Palestijnse vrouwen besloten tijdens de tweede Intifada zelfmoordenares te worden, omdat zij onvruchtbaar of gescheiden waren of omdat zij familie waren van iemand die van collaboratie werd verdacht, een buitenechtelijke affaire hadden, door verkrachting getraumatiseerd of vanwege het zoenen met een man in het openbaar onteerd waren. Palestijnse zelfmoordenaressen blijken acht keer zoveel publiciteit van de internationale media krijgen dan hun mannelijke tegenhangers. De bovengenoemde moordenares Wafa Irdis werd zelfs met Mona Lisa, Jezus Christus, Khadija Ė de eerste vrouw van de profeet Mohammed Ė en Jeanne dīArc vergeleken. In 2002 rechtvaardigden sommige Amerikaanse media de daden van de zelfmoordenaressen in naam van de vermeende Palestijnse klaagredenen. Slechts in enkele gevallen was er kritiek van de media op de bloedige moordpartijen van de terroristes. De vrouwen, die deelnamen aan de actuele messen-Intifada, dachten dat het mogelijk zou zijn om iemand aan te vallen en het er levend vanaf te brengen. Dat viel tegen want velen hebben het met de dood moeten bekopen.

Menselijke resten als souvenirs

Zes soldaten vonden op 11 mei 2004 de dood nadat hun pantserwagen door een bom was verwoest. Het voertuig vervoerde 100 kilo aan explosieven waarmee de troepen van plan waren een wapenfabriek in Gaza op te blazen. Lichaamsdelen van de soldaten vlogen honderden meters door de lucht. Gemaskerde barbaren verzamelden de lichaamsdelen, toonden ze vol trots in front van de cameraís, en voerden ze vervolgens mee in een walgelijke triomftocht door de straten van Gaza waar een bloeddorstige menigte schreeuwde "Allah is de grootste". Twee nieuwsagentschappen toonden beelden van dansende Arabieren met stukken van het vernielde voertuig en delen van afgerukte ledematen. In een video lazen twee gewapende terroristen van de Islamitische Jihad, met de koran in hun handen, een verklaring voor met het hoofd van een IsraŽlische soldaat voor zich op tafel. Het ontbreekt deze moslimterroristen aan ieder vorm van menselijkheid. De IsraŽlische minister van BZ Silvan Sjalom vertelde voor IsraŽl radio dat de Joodse staat te maken heeft met vijanden die als beesten tekeer gaan.

Zelfmoordaanslag in Maxim restaurant in Haifa

Op 4 oktober 2003 blies Hanadi Jaradat zich op in het populaire strandrestaurant Maxim in Haifa. Daarbij kwamen ten minste 21 Arabieren en Joden om het leven en raakten 51 personen gewond. Onder de slachtoffers waren twee gezinnen en vijf kinderen, onder wie een twee maanden oude baby. De eigenaren van het restaurants waren Arabisch en Joods.Jaradat was lid van de terreurbeweging Islamitische Jihad. Volgens onderzoeksrapportages en verklaringen van familieleden werd ze tot haar daad gedreven door de dood van haar verloofde en broer. Beiden werden gedood in haar bijzijn door een undercover actie van het IsraŽlische leger.


Zeíev Almog

 


Ruth Almog

 


Moshe Almog

 


Tomer Almog

 


Assaf Staier

 


Bruria Zer-Aviv

 


Bezalel Zer-Aviv

 


Keren Zer-Aviv

 


Liran Zer-Aviv

 


Noya Zer-Aviv

 


Hana Francis

 


Mutanus Karkabi

 


Sharbal Matar

 


Osama Najar

 

 

 


Zvi Bahat

 


Mark Biano

 


Naomi Biano

 


Nir Regev

 


Irena Sofrin

 

††
Lydia Zilberstein

 


George Matar

 

 

 

 

 

 

 

De slachtoffers van de zelfmoordaanslag in Haifa

(*)ĎKon ik nog maar ťťn keer even zienÖíDeze wens sprak Oren Almog uit toen hij in 2005 werd geÔnterviewd door de krant Jediot Achronot. Vanaf de zelfmoordaanslag in Haifa heeft hij veel gesproken over de verschrikkelijk aanslag die hem en zijn familie is overkomen. Oren was tien jaar oud toen zijn ouders hem op de bewuste dag meenamen om uit eten te gaan in hun favoriete restaurant Maxim. Die avond blies de zelfmoordterrorist Hanadi Jaradat zich op. Zijn leven was daarna nooit meer hetzelfde. Oren verloor zijn vader Mosje (43), zijn broer Tomer (9), zijn grootouders Seíev (71) en Ruth (70) en zijn neef Assaf (11). Zijn moeder, jongere zus en een tante overleefden de ramp ternauwernood, maar raakten net als Oren zwaar gewond. De artsen konden het zicht van Oren niet redden, maar hij vocht om er weer bovenop te komen. Twee jaar na de aanslag vierde Oren zijn bar mitswa.Zijn grote wens is om Ďnog een keer even te mogen ziení. (*)Bron: Israel Today, maart 2012, nummer 59,bladz.9.

Op 16 januari 2004 verstoorde de IsraŽlische ambassadeur in Zweden, Zvi Mazel, in het Nationaalmuseum van Stockholm een "kunstobject" dat de Arabische terreur in IsraŽl verheerlijkte. Het object toonde een roodgekleurde zee, dat bloed moest voorstellen, met daarin een foto, gemonteerd op een bootje, van de zelfmoordterroriste Hanadi Jaradat. De titel van het werk was ĎSneeuwwitje en de waanzin van de waarheidí. In een begeleidende tekst werd als een soort sprookje haar motivatie voor de massamoord uitgelegd. Zvi Mazel, die was uitgenodigd om de expositie te komen bezoeken met zijn vrouw een aantal andere diplomaten, werd bij het zien van het Ďkunstwerkí zo boos dat hij de stekker uit ťťn van de omringende lichtprojectoren trok en deze in het bassin gooide, waardoor er kortsluiting werd veroorzaakt. Het Ďkunstwerkí was gemaakt door de Zweedse Gunilla Skold Feiler en haar IsraŽlisch-Zweedse echtgenoot Dror Feiler.

Zelfmoordterroriste Hanadi Jaradat

Moordpartij op Joodse familie Hatuel

Op zondag 2 mei 2004 openden twee Arabische terroristen in Gaza het vuur op een auto van een Joodse familie Hatuel en vermoorden daarbij een 8 maanden zwangere vrouw en haar vier kinderen. De moordpartij was zo gruwelijk dat het nauwelijks te bevatten is. Eťn voor ťťn werden ze in het hoofd geschoten, de jonge moeder als eerste voor het oog van haar kinderen.

 

Tali Hatuel en haar vier kinderen Hila, Hadar, Roni en Meirav

,,Jullie zijn mijn bloemen en ik zal jullie nooit vergeten"sprak David Hatuel, de vader tijdens de begrafenis van zijn vrouw en vier kinderen Maar liefst drie terreurgroepen, Hamas, Islamitische Jihad en het Popular Resisstance Committee (PRC) een groep die verbonden is aan de Fatah beweging, claimden verantwoordelijk te zijn voor deze weerzinwekkende moord. De PLO-radiozender "The Voice of Palestine" noemde de moordaanslag een ĎheroÔsche heldendaadí. Arabieren in Gaza, Samaria en Judea gingen juichend de straat op om de moordpartij uitbundig te vieren. In een gezamenlijke actie van het IsraŽlische leger en de veiligheidsdienst Shin-Beth, werd in de nacht van 25 op 26 september 2004 Hahmed Halil A-Latif Sheikh Halil, een hooggeplaatste terrorist van de terreurbewegingIslamitische Jihad, in het zuiden van Gaza gedood. Deze terrorist was ťťn van de daders van de moordpartij. De 31 Ėjarige Halil was bij tenminste acht aanslagen met handgranaten en handvuurwapenstegen IsraŽlische militairen en burgers betrokken geweest waarbij 17 IsraŽliís werden gedood en 19 gewond.

Moordenaar van Tali Hatuel en haar vier kinderen.

Gedurende een IsraŽlische veiligheidsoperatie in Gaza is op 6 juni 2007 Jihad Salah Suleiman Abu Daher opgepakt, een lid van de terreurbeweging Islamitische Jihad. Deze figuur was ook betrokken bij moordpartij op Tali Hatuel en haar vier kinderen.

Aanslag op yeshiva studenten

De PLO noemde demoord op 6 maart 2008 op acht yeshiva studenten in Jeruzalem een , ĎheroÔsche daadí. De officiŽle krant van het bewind Al Hayat Al Jadida, honoreerde de moordenaar met de status van ďHeilige Islamitische MartelaarĒ. De krant plaatste een foto van hun held prominent op de voorpagina met het opschrift ďDe Shahid Alla Abu DíheimĒ. Dode Joden maken de bende in Gaza altijd gelukkig. Ze vliegen elkaar in de armen en huilen dikke tranen van blijdschap. Er wordt gedanst, gezongen, hapjes en snoepjes uitgedeeld en vreugdevuren aangestoken. In een opiniepeiling na de moordpartij, bleek dat maar liefst 84 procent van de ondervraagden achter de slachtpartij te zijn.

Hoewel de Arabieren in Gaza aanslag dus uitbundig vierden en dankgebeden opzonden en dit soort moordpartijen normaal gesproken in de hele Arabische wereld als een feest wordt gevierd, lijkt daar toch enige kentering in te komen. Sommige Arabische landen beginnen zich namelijk te realiseren dat het vermoorden van Joden, de Arabische zaak geen goed doet. Zo veroordeelde de journalist van de Koeweitse krant Al-Watan, Abdallah al-Hadlak, de aanslag en sprak van een barbaarse moordpartij die het extreme en inhumane gezicht laat zien van onder meer de terreurbewegingen Hamas en Hezbollah.Toen de ouders hoorden dat hun zoon als de dader geÔdentificeerd was, dachten ze eerst dat alleen zijn persoonsbewijs op de plaats van de aanslag was gevonden. Men kon niet geloven dat hij de dader was. Hij werd door zijn dorpsgenoten beschreven als een rustige, welgemanierde, ontwikkelde, religieuze moslim. Hij was juist bezig een huis te bouwen voor zichzelf en zijn toekomstige vrouw.De bruiloft zou in de zomer van 2008 plaatsvinden. De familie van de moordenaar zei geschokt te zijn, maar toch hingen ze Hamas- en Fatahvlaggen op en prezen ze hgun zoon, broer en neef.

De leeftijden van de slachtoffers in Jeruzalem varieerden van 15 tot 26 jaar. De Hamasterrorist Alla Abu Dhein deed dienst als chauffeur voor de Merkaz Harav Yeshiva Seminary. Hij liep zonder gecontroleerd te worden, gewapend met een machinegeweer, de bibliotheek van het seminatie Mercaz Harav binnen en opende het vuur en vuurde veertien minuten lang maar liefst 500 tot 600 kogels af op de studenten voordat hij door twee militairen van het IDF-Yitzchak Dadon en kapitein David Shapira- werdgedood.

Rouwende collegaís studenten na de aanslag in Jeruzalem.

De familie van de terrorist zei trots op hem te zijn.

In koelen bloede vermoord door PLO-terroristen.

Twee militairen cpl. Ahikam Amihai (20) en Sgt. David Rubin (21) die nabij Hebron met een trektocht bezig waren zijn op 28 december 2007 door PLO-terroristen onder vuur genomen en in koelen bloede vermoord.Zij zagen zich nog kans ook een van terroristen te doden en een ander te verwonden. Een vrouw die bij hen was wist zich nog op tijd te verbergen en belde om hulp maar de veiligheidsagenten konden de plek des onheils niet op tijd bereiken. De terroristen melden zich na de moordpartij bij de PLO-politie omdat ze bang waren door de IsraŽlische veiligheidstroepen te worden opgepakt. De moordenaars waren leden van de Fatah moordmachine een van hen was zelfs lid van Abu Mazens veiligheidstroepen. Volgens de PLO-leiders waren de moordenaars echter lid van een onafhankelijkterreurorganisatie maar dit wordt door de IsraŽlische Binnenlandse Veiligheidsdienst ten stelligste ontkend. Het meest schandalige feit is welis, dat leden van de Fatah terreurbeweging door de Amerikaanse generaal Dayton worden opgeleid en voorzien van wapens.

Links Ahikam Amihai, rechts David Rubin.

Gruwelijke moordpartij nabij Hebron in Judea

Vier IsraŽlische burgers zijn op 31 augustus 2010 door PLO- terroristen vanuit een hinderlaag met kogels doorzeefd nabij Kiryat Arba in de buurt van Hebron in Judea. De slachtoffers zijn Yitzhak Ames en zijn vrouw Tali, ouders van zes kinderen, Avishai Schindler en Kochava Even-Haim, moeder van een dochter en tevens in de negende maand van haar zwangerschap. Zij maakten geen enkele schijn van kans, toen hun auto door het terreurcommando werd gestopt en zij allen zonder pardon met geweerschoten van dichtbij werden afgemaakt. In juni 2010 werd op ongeveer dezelfde plek een officier van politie vermoord en raakten twee anderen gewond.

Momy Ben-Haim, een vrijwilliger van ZAKA werd naar de plaats des onheils gestuurd en ontdekte tot zijn ontsteltenis zijn eigen vrouw Kochava onder de slachtoffers. ,,Wij zagen een huilende vrijwilliger die begon te schreeuwen: ďDat is mijn vrouw!Ē ĒDat is mijn vrouw!Ē aldus Isaac Bernstein een andere ZAKA vrijwilliger tegen de Jeruzalem Post. ,,Wij begrepen eerst niet wat er gebeurde- hij heeft zoveel verschrikkelijk aanslagen meegemaakt-en hebben hem onmiddellijk van de plaats weggehaald.Ē

Links Yitzhak en Tali Ames, laten hun zes kinderen achter. Rechts de dochter van Yitzak en Tali Ames tijdens de begrafenis van haar ouders.

De aanslag vond plaats op een weg waar de IsraŽlische regering een controlepost had verwijderd na druk van Barack Hoessein Obama een aantal van deze posten te ontmantelen als daad van goede wil naar het PLO-bewind. Om aan deze eis tegemoet te komen heeft de IsraŽlische regering in de loop van 2010, 19 van deze controleposten verwijderd waarvan 15 in de buurt van Hebron. Posten die door IsraŽl zijn opgezet om zelfmoordenaars te verhinderen hun moordende werk in IsraŽl te doen. Verschillende IsraŽlische leiders hadden al gewaarschuwd dat ontmanteling van deze posten, het terroristen de ruimte zou geven de aanslagen op onschuldige IsraŽlische burgers te hervatten. Arabieren in Gaza vierden massaal feest na de moordpartij op de vier IsraŽlische burgers op 31 augustus, en liepen zwaaiend met Hamas vlaggen door de straten onder het schreeuwen van "victory" en deelden zoals gewoonlijk snoepjes uit.

Op vrijdag 8 oktober 2010 slaagde een speciale undercover legereenheid van Duvdevan van de IsraŽlische contra-terreurpolitie eenheid (YAMAM) erin twee terroristen van Hamas uit te schakelen toen zij het vuur openden op IsraŽlische soldaten in een buitenwijk van Hebron. Het ging om Nashat Karmi, 33 jaar, een belangrijke commandant van de locale Hamas in Hebron en zijn adjudant Mammon Natshe, 24 jaar. Beiden hadden aan de slachting op 31 augustus deelgenomen. Tijdens diezelfde  actie werden nog zes andere terroristen opgepakt. Volgens deIsraŽlische veiligheidsdienst was daarmee elk lid van de terreurcel van Hamas die had deelgenomen aan de aanslag ofwel dood, of opgesloten in een IsraŽlische gevangenis. Tot verrassing van IsraŽl bleek de PLO twee daders van de moordpartij te hebben opgepakt waaronder de terrorist Wael Bitar.Na de uitschakeling van de terroristen zei kolonel Guy Hazut, de brigadecommandant van Judea aan de verslaggevers: ,,Het is geen troost voor de zwaar beproefde ouders, wezen of weduwnaar, maar vandaag hebben we een cirkel gesloten waarin recht werd gedaan.Ē

De verbijstering in IsraŽl was groot toen de PLO op 6 januari 2011 plotseling zes terroristen vrijliet waaronder de moordenaar Wael Bitar, die zoals gezegd had deelgenomen aan de slachtpartij.Op vrijdagochtend 7 januari 2011 voerde het IsraŽlische leger een operatie uit en slaagde erin om vijf van de zes vrijgelaten terroristen weer op te pakken, waaronder Bitar.

Moord op de Joodse taxichauffeur Gregory Rabinowitz.

Op 9 mei 2009 werd de 56 jarige Joodse taxichauffeur Gregory Rabinowitz door drie terroristen vermoord. Twee dagen later Ė 11 mei 2009 Ė werd het levenloze lichaam van Rabinowitz ontdekt in een boomgaard nabij Gan Yavneh net buiten Ashdod. Twee van de moordenaars werden korte tijd later opgepakt door de Shabak (General Security Service) van het IDF en opgesloten. Een derde medeplichtige kon enige tijd later worden gegrepen.De daders zijn op 29 juni 2010 veroordeeld tot levenslange opsluiting. Uit de lijkschouwing en latere reconstructie van de misdaad, bleek dat de moordenaars hun slachtoffer niet meteen hadden omgebracht.

Taxichauffeur Gregory Rabinowitz

De moordenaars Ė Mohammed Khaledi, Mahmoud Ouda en een derde medeplichtige Ahmed Abu-Hanini Ė waren afkomstig uit het Arabische dorp Arana nabij Jenin (in het noorden van Samaria). De keuze op Rabinowitz viel toevallig met het voorwendsel dat ze vervoer nodig hadden van Ashdod naar Gan Yavne. Eerst dachten ze hem enkel van zijn bezittingen en geld te beroven maar tijdens die roofpoging besloten ze hem ook te vermoorden. Ze vielen de taxichauffeur aan, schopten en sloegen hem tot hij het bewustzijn verloor, bonden hem vast en gooiden de bewusteloze man vervolgens in de kofferbak van zijn taxi en reden er met de wagen van door.

Toen Rabinowitz terug bij bewustzijn kwam en zich probeerde te bevrijden van zijn touwen, stopten de drie de wagen en trokken hun slachtoffer uit de koffer. De mannen begonnen de arme man opnieuw te schoppen en te slaan waarop Mahmoud Ouda met een schoenveter de man probeerde te wurgen en een andere medeplichtige een vod in diens mond propte. Rabinowitz werd daarna op zijn rug gerold waarop een van de daders hem met blote handen heeft gewurgd. Na de moord gooiden de daders het levenloze lichaam in een open veld nabij Gan Yavne, bedekten het lijk deels met takken en bladeren en stoven weg.

Mahmoud Ouda, ťťn van de drie brutale moordenaars van Rabinowitz

Rabinowitz laat een vrouw en twee kinderen na. Zijn eerste twee kleinkinderen heeft hij niet meer gezien want die kwamen een maand later na zijn dood op de wereld. Hanokh Peíer vertelde aan de pers dat ,,Gregory nooit tegen iemand had gevochten en nooit iemand had beledigd.Hij weigerde normaal gesproken om Arabieren mee te nemen zelfs al boden ze hem drie keer de normale prijs.De enige uitzondering op die regel op die fatale dag, heeft hem het leven gekost.Ē Informatie over moord op Rabinowotz afkomstig van http://brabosh.com/

Wandeling eindigt in horrorstory

In het najaar van 2010 maakten een IsraŽlische Messiaanse Jodin (geboren in Engeland) samen met haar Amerikaanse vriendin een wandeling door de Judese bergen bij Jeruzalem. Plotseling werden de gelovige vrouwen overvallen door Arabische terroristen! Kristine Luken uit de Verenigde Staten werd op brute wijze vermoord. De IsraŽlische Kay Wilson werd ernstig verwond, maar overleefde de aanval, waardoor ze alles kon navertellen. Het begon allemaal toen twee jonge Arabieren de vrouwen om water vroegen. Wilson vertelde achteraf: ,,Alles ging zo snel. Plotseling vielen ze ons aan. Een van de terroristen trok een lang keukenmes.ĒDe handen van de beide vrouwen werden vastgebonden, maar toen Luken hysterisch werd, begonnen ze op haar in te steken. Wilson: ĎEen van de twee draaide mij om en zag toen dat ik een kettinkje met een Davidster om had. Hij deed de ketting af en stak vervolgens twaalf keer op me in.

Links, Christine Luken. Rechts wordt haar lichaam weggedragen

Het mes raakte haar hart niet, maar ze deed net of ze dood was. Ze kon horen hoe haar vriendin gestoken werd, maar kon niets doen om haar te helpen. Zodra de aanvallers weg waren, sleepte Wilson zich naar de dichtbijzijnde weg waar ze geholpen werd en haar verhaal aan de politie kon vertellen. Doordat ze in allerijl naar het ziekenhuis kon worden gebracht werd haar leven gered. Men was eerst bang dat Luken gekidnapt was, maar na een zoektocht van een hele nacht, vond de politie haar lichaam op de plek waar ze was neergestoken. Bron: www.Israeltoday.nl januari 2011.

Op 21 december 2010 arresteerde de IsraŽlische veiligheidsdienst Shin Bet, Kifah Ghanimat en zijn broer Ibrahim Ghanimat uit een plaats nabij Hebron voor de moord op Christine Logan . Dat heeft de Shin Bet op 26 januari 2011 bekend gemaakt. Na de arrestatie van de mannen, ontdekte de politie dat ze lid waren van een groep van dertien mannen, die oorspronkelijk betrokken waren bij kleine criminaliteit, maar in de afgelopen jaren waren overgegaan op terrorisme. De mannen zeiden dat zij na de moord op de belangrijke Hamasleider Machmoud Mabhouh in januari 2010 in Dubai, aan moord gingen denken. "We wilden Joden doden," zei een van de mannen tot de politie. Ze missen hun doel met Luken, die een Amerikaanse Christin was, werkzaam voor de Christelijke Zending onder de Joden (CMJ) van de Anglicaanse Kerk. Wilson, die een IsraŽlische Messiaanse gelovige in Yeshua (Jezus) is, werkte ook onder auspiciŽn van de CMJ. De mannen bekenden ook de moord op een Joodse leraar in de buurt van Beit Shemesh in februari 2010, het beschieten van IsraŽlische legerpatrouilles in Judea en een lange reeks van huisinbraken en autodiefstallen in Beit Shemesh en andere IsraŽlische steden. Zij worden ook verdacht van verkrachting van een Joodse vrouw in 2009. Acht leden van de cel zijn tot dusver gevangen genomen. Op 24 november 2011 veroordeelde de rechtbank in Jeruzalem Kifah Ghanimat tot tweemaal levenslang plus 60 jaar gevangenisstraf. Zijn broer Ibrahim Ghanimat kreeg levenslang plus 16 jaar. Ze zijn niet alleen in IsraŽl veroordeeld maar ook in de Verenigde Staten. Mochten de twee moordenaars voor wat voor reden dan ook door IsraŽl vroegtijdig worden vrijgelaten dan zullen ze aan de VS worden uitgeleverd.

 

Palestijnse moordenaars Christine Logan

In januari 2011 trachtte Khaldoun Najib Samoudy terrorist te worden voor de Ďgoede zaakí, en reed met een taxi naar een IsraŽlische controlepost in Hamra. Hij droeg twee zelfgemaakte bommen bij zich, pijpen gevuld met springstoffen, nagels en gebroken glas, in de bedoeling zoveel mogelijk IsraŽlische soldaten te doden en vooral er zoveel mogelijk voor het leven te verminken. Bij de controlepost aangekomen duikelde de clowneske figuur uit de taxi, worstelend strompelend in zijn veel te lange djelaba, rende hij naar de IsraŽlische soldaten onder de kreten ďAllahu AkhbarĒ. De soldaten schrokken zich een hoedje, vuurden snel enkele waarschuwingsschoten af in de lucht, maar er was geen houden meer aan. De enige manier om de door de PLO gelanceerde boosaardige dorpsidioot te stoppen was direct het vuur te openen. De soldaten richten hun geweren en haalden de onfortuinlijkeSamoudy weg van zijn gekwelde leven nog voor hij zijn zelfgemaakt tuig kon laten ontploffen.Dat was het begin van een roemrijke martelaarscarriŤre in de gelederen van het PLO-bewind. De krant Al-Hayat Al-Jadida schreef op dinsdag 25 januari 2011 dat Abu Mazen 2000 dollar bloedgeld aan de nabestaanden van de ďShahid SamoudyĒ had geschonken.(bron: PMW) Het is moeilijk vechten tegen een vijand die graag wil sterven, die gelooft dat de dood beter is dan het leven, die meent verzekerd te zijn van het paradijs als hij sterft terwijl hij ďongelovigenĒ afslacht. Deze doodscultuur is al zo oud als de islam en is vanaf het begin gebruikt bij de bloedige aanvals- en veroveringsoorlogen die moslims, zolang ze daartoe de macht hadden, altijd gevoerd hebben.

Aanslag in Samaria

Op 21 september 2011 gooiden PLO-terroristen stenen naar een IsraŽlische auto in Samaria waarbij een 20 maanden oud meisje gewond raakte in haar gezicht en met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Het hoofd van het ziekenhuis,Gerson Mesika, zei: ,,Wij worden geconfronteerd met laaghartige levensverachtende terroristen die proberen babyís te vermoorden. Ze houden een olijftak in hun mond en moord wapens in hun handen. En deze barbaarse terroristen willen ze een staat geven.Ē

Enkele dagen later op 23 september werd de 25-jarige IsraŽlische vader Asher Palmer en zijn 18 maanden oude zoon gedood toen hij de controle over zijn auto verloor na met stenen te zijn bekogeld door PLO-terroristen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de vader door een steen aan zijn hoofd is geraakt, waadoor hij de controle over zijn auto is kwijtgeraakt. Palmer leefde in Kiryat Arba in Hebron in Judea. Op dezelfde dag vonden in dezelfde omgeving nog een aantal van deze stenigingen plaats waarbij autoís beschadigd raakten. Honderden woonden de begrafenis van Palmer en zijn zoon bij. Op 2 april 2013 werd de dader Waal al-Araja een politieman van ďBende van RamallahĒ door een militaire rechtbank schuldig bevonden voor de dood van Palmer en zijn zoon en is op23 april 2013 veroordeeld tot tweemaal levenslang plus 58 jaar.De terrorist werd eveneens veroordeeld in verband met betrokkenheid bij andere moordaanslagen. Al-Araja bekende de misdaden maar ontkende dat het zijn bedoeling was geweest de slachtoffers te vermoorden. Volgens de rechters was zijn intentie echter wel degelijk Joden te vermoorden omdat hij wist dat het gooien van stenen de dood tot gevolg kan hebben zoals in het verleden al vaker is gebleken. Asher Palmer's vader wasbij de zitting aanwezig en huilde toen de rechters de aanklacht voorlazen.De rechters hebben ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat het gooien van stenen niets anders dan moord en terreur is.

 

Asher Palmer met zijn 18 maanden oude zoonYehonatan.

Waal al-Araja in court De moordenaar Waal al-Araja is op 23 april 2013 veroordeeld tot tweemaal levenslang en 58 jaar.

 

Aanslag nabij Hebron

Op vrijdagmiddag 24 juni 2011 openden PLO-terroristen vanuit een auto het vuur op een groep Joodse teenagers bij een liftplaats ten zuiden van Hebron die op weg naar Beit Hagai waren om thuis de Sabbath te vieren. De terroristen vermoorden daarbij de 17-jarige Avihai Levy, die door zijn hoofd geschoten werd en verwonden vier anderen. De 16- jarige Aviad Mantzur raakte zwaargewond en verloor veel bloed nadat hij in zijn beide benen was geschoten. In een poging zijn leven te redden waren de doktoren genoodzaakt zijn beide benen te amputeren, maar hij raakte in coma en stierf op zondag 26 juni aan zijn verwondingen. Naast een terreurcel gelieerd aan de Fatah-fractie, claimden ook de Islamitische Jihad en Hamas verantwoordelijkheid voor deze moordpartij. Volgens een woordvoerder van het IsraŽlische leger reden de terroristen langs de liftplaats, zagen de teenagers staan, keerden terug, zich realiserend dat het waarschijnlijk om ongewapende doelwitten ging en openden het vuur.

Avihai Levy, door zijn hoofd geschoten door PLO-terroristen

Aanslagen Eilat, 18 augustus 2011

Op 18 augustus 2011, werd nabij de plaats Eilat vlak langs de grens met Egypte, vanuit een hinderlaag het vuur geopend op een Egged autobus vol met soldaten van het IsraŽlische leger. In een poging om aan de kogelregen te ontkomen, gaf de chauffeur volgas. Het lukte hem om met de bus het checkpoint bij Eilat te bereiken. Het was het begin van een meervoudige aanslag waarbij aan IsraŽlische kant 9 doden Ė waaronder twee kinderen Ė te betreuren ware. Daarnaast vielen er nog 30 mensen gewonden. Na de bus kwam een personenauto onder vuur te liggen, maar als door een wonder raakte niemand gewond. Onder de inzittenden bevonden zich kinderen.Op het monent datIsraŽlische soldaten ter plekke aankomen, ontploffen vlakbij hun voertuigen een aantal bermbommen. Een paar minuten later wordt vanuit Egypte een mortierraket afgevuurd op een IsraŽlische auto. Gelukkig mist het projectiel het doel. Iets zuidelijker op dezelfde snelweg blaast even later een zelfmoordterrorist zichzelf op bij een bus. De bus gaat in vlammen op. Omdat er verder geen mensen in de bus zitten, komt alleen de chauffeur om het leven.

De totaal uitgebrande bus

Op dezelfde plek wordt nog een auto beschoten, waarbij twee echtparen om het leven komen. Dan loopt nog een auto in een hinderlaag, waarbij de bestuurder wordt gedood en zijn vrouw zwaar gewond raakt. In totaal twintig terroristen waarvan een gedeelte volgens ooggetuigen Egyptische legeruniformen droeg, namen deel aan deze terreuractie. Het IsraŽlische leger sloot vervolgens alle wegen in het gebied af en zette een klopjacht in op de terroristen. In de daarop volgende schotenwisseling met de terroristen werden twee IsraŽlische soldaten gedood. Geschat wordt dat de hele terreurcel - in totaal een twintigtal terroristen - tijdens vuurgevechten zijn gedood. Twee van de gedode terroristen droegen bommen die waarschijnlijk bedoeld waren voor zelfmoordaanslagen. Als reactie op deze aanslagen voerde IsraŽl een aanval uit op de leiding van de Saladin Brigades in Gaza, die de terreuraanval op Eilat uitvoerde. Daarbij werden ten minste zes terroristen van deze terreurbeweging gedood, waaronder de leider Abu Awad Kamel a-Neirab, die als het brein van de aanslag werd aangewezen.

Leden van de terreurbeweging (Saladin Brigades) treuren nadat de hele terreurcel inclusief de bendeleider nauwelijks enkele uren later volledig werd uitgeschakeld door het IDF

Getuigen vertellen over betrokkenheid van het Egyptische leger bij de aanslagen. Dat de autoís met terroristen uit Egypte kwamen is wel duidelijk en dat het Egyptische leger heeft meegewerkt aan deze aanslag valt niet uit te sluiten. En natuurlijk werd er weer feest gevierd in Gaza en zweeg de Verenigde Naties in alle toonaarden over de aanslagen nabij Eilat. Het IsraŽlische leger maakte begin januari 2012 bekend te hebben ontdekt dat Egyptische bedoeÔenen achter de aanslag in zitten en dat deze aanslag heeft plaatsgevonden vanuit een nabijgelegen Egyptische militaire post.

Op 30 december 2012 werd de auto van de IsraŽlische familie Roie geraakt door een stenen gooiende 17 jarige Arabische tiener waarbij een baby bijna werd geraakt. Als door een wonder kwam de steen maar een paar centimeter naast de baby terecht. De Joodse vader die samen met zijn vrouw voorin de auto zat, vertelde dat hij ongeveer 80 kilometer per uur reed toen de steen op de voorruit van zijn auto werd gesmeten. Achterin zaten hun acht jaar oude zoon en twee jaar oude dochter naast de baby. De daders hopen dat de chauffeur de macht over het stuur verliest om vervolgens toe te slaan en daarvoor een ereplaats te verdienen in Mazens eregalerij. Het is pure moordzucht wat hen drijft.

De aanslag op de auto van de Joodse familie Foto, Tovah Lazaroff

Op 14 maart 2013 werd de auto van Adva Biton op de Trans-Samaria Highway in de buurt van de plaats AriŽl, door Abu Mazens volgelingen met stenen bekogeld waarbij de moeder en haar beide dochters Avigail en Na'ami verwondingen opliepen en haar tweejarige dochter Adele zwaargewond raakte. De auto botste na de aanslag frontaal op een vrachtwagen die eveneens door stenen was geraakt. Eerder waren andere passerende voertuigen en twee bussen geraakt waarbij een bestuurder en twee passagiers verwondingen opliepen. Politie en medische bemanning haastten zich naar de plaats des onheils en brachten de gewonden razendsnel over naar een ziekenhuis in Petah Tikva, waar chirurgen probeerden het zwaar getroffen kind te redden. Adele verkeerde 2,5 maand in kritieke toestand maar kan nu haar ledematen, haar hoofd en haar ogen bewegen nadat ze wekenlang in een coma lag. Op de ochtend van 15 maart arresteerden soldaten 10 verdachten, die woonden in de buurt waar de aanvallen werden gepleegd. Yisrael Beytenu voorzitter MK Avigdor Lieberman zei dat de IDF-soldaten moet worden opdragen het vuur te openen op rotsbrokken gooiende terroristen. Het was de Arabische EHBO-broeder van Magen David, Muavia Kabaha die het leven van de driejarige Adele Biton redde. Kabaha is verantwoordelijk voor de posten van Magen David Amon in Rosh HaíEin en AriŽl. Hij was de eerste die ter plaatse was. De dag na de laffe moordpartij, ging hij naar de intensive care om te zien hoe het met het meisje ging. De familie Biton zat bij elkaar en hebben hem met liefde omarmd, zodanig dat hij ervan ondersteboven was.Adele Biton is op 17 februari 2015 alsnog overleden aan een longinfectie.

Adele Biton

Kabaha was ook als eerste ter plaatse bij de afschuwelijke moordpartij op het gezin Vogel. Klik hier voor dit afschuwelijke bloedbad. Hij zegt de beelden nooit meer kwijtgeraakt te zijn. Kamer na kamer was met bloed besmeurd. Kabaha vertelde zijn verhaal aan het dagblad Jediot Ahronot: ĎBij het eerste vermoorde slachtoffer weet je wat je moet doen, bij het tweede wordt het al moeilijker.Bij het derde slachtoffer stort je in, bij het vierde ben je totaal gebroken en dan ligt daar nog een vijfde. Je kunt dan alleen nog maar huilen. We hebben met zín allen staan huilen. De moord op het gezin Vogel en de zelfmoordactie in 2002 in hotel Park in Netanya, kan ik nooit meer vergeten.í Tot grote vreugde van Arafat en zijn bende werden in Netanya dertig IsraŽliís vermoord en raakten meer dan honderdzestig gewond.

Dit soort aanslagen worden door het PLO-bewind georkestreerd. De ďBende van RamallahĒ kijkt niet naar leeftijd als het om het vermoorden van onschuldigen gaat. Er is sprake van pure moordzucht! De wereld kijkt al jaren toe en onderneemt hier helemaal niets tegen. Laat zelfs geen enkel protest horen richting deze misdadigers. Men sluit de ogen voor de smerige anti-IsraŽlische propaganda, haatverwekkende berichten en laster die constant door Abu Mazen en consorten wordt verspreid. Wat is dit voor een samenleving waar kinderen door krankzinnige leiders worden gehersenspoeld en te horen krijgen dat het vermoorden van Joodse vrouwen en kinderen de grootst mogelijke eer is.

Op 30 april 2013 werd Evyatar Borovsky, een Joodse man die bij een bushalte stond te wachten, met een mesvermoord door een volgeling van de ďBende van RamallahĒ. Het slachtoffer was gehuwd en vader van vijf jonge kinderen. Zijn begrafenis werd bijgewoond door meer dan duizend mensen. Velen waren verbitterd, omdat de regering niets doet om de kolonisten in Samaria en Judea te beschermen tegen aanvallen van Abu Mazens opgehitste tuig. De PLO-media bejubelden de moordenaar, de 24-jarige Salam al-Zaghal, afkomstig uit een dorp in de buurt Tulkarem. Zaghal was een half jaar geleden vrijgelaten na drie of vier jaar gevangenisstraf, omdat hij stenen naar IsraŽliŽrs had gegooid. De officiŽle Facebook-pagina van de terreurbeweging Al Fatah, plaatste een foto van de 'held' al-Zaghal naast een foto van zijn slachtoffer.De dood van Borovsky heeft een uitbarsting van woede veroorzaakt onder de Joden in Samaria. Bij demonstraties en rellen zijn auto's en huizen bekogeld en velden in brand gestoken.

Op 21 september 2013 werd sergeant Tomer Hazan in het Arabische dorpje Bayt Amin nabij Kalkilya vermoord. Hazan werkte samen met zijn moordenaar Nadal Amar, in een restaurant in Bat Yam. Amar overtuigde Hazan om met hem mee te reizen naar zijn huis in Samaria. Hazan dacht dat het om een vriendschappelijke uitnodiging ging, maar Amin had andere plannen. Vervolgens reisden per taxi naar Shaarei Tikva, niet ver van de woonplaats van de moordenaar. Vervolgens viel hij (en naar verluidt samen met zijn broer) de soldaat aan in open veld. Hazan zou zich nog hevig hebben verzet tegen zijn ontvoerders, maar deze slaagden er in zijn handen te boeien en hem vervolgens te wurgen met zijn eigen broekriem tot hij door verstikking overleed. Nadien gooiden ze zijn lichaam in een waterput. Volgens de moordenaar zou ťťn van de terroristische PLO-organisaties 5 miljoen sjekels (ruim 1 miljoen euro) aan hem hebben beloofd voor het plannen en uitvoeren van de moord. Amar vertelde aanvankelijk aan zijn ondervragers dat het motief voor de moord was dat hij de IsraŽlische soldaat zou ruilen voor de vrijlating van zijn broer, een terrorist van Al Fatah, die ruim tien jaren achter de tralies zit in een IsraŽlische gevangenis.

hazanDe vermoorde Tomer Hazan

Op zaterdagavond 5 oktober 2013 drong een van Mazens volgelingen de Joodse gemeenschap Psagot, ten noorden van Jeruzalem binnen, en schoot daarbij een negenjarig IsraŽlisch meisje neer. Het slachtoffer, Noam Glick werd met spoed naar een ziekenhuis in Jeruzalem gebracht en daar behandeld. Haar vader vertelde later over het verschrikkelijke incident in een interview met de Legerradio: 'We gingen naar buiten en zagen Noam staan ​​en ze zei tegen me 'Vader er is een Arabier hier'. ... Dat is het engste wat een gezin kan overkomen, dat een terrorist je huis binnenkomt.... De terrorist werd opgeschrikt door het gegil van de kleine Noam en in plaats van het huis binnen te gaan, schoot hij op haar... Men vermoedt dat hij van plan was het hele gezin te vermoorden, maar hij werd waarschijnlijk afgeschrikt door gegil van de kleine Noam. Premier Benjamin Netanyahu sprak van een gruwelijke misdaad en gaf IsraŽls 'vredespartners' in Ramallah er de schuld van.

Het negenjarige meisje Noam Glick

Het PLO-bewind feliciteerde de terrorist zoals ze bij iedere terreuraanslag doen. Ze zijn trots op hun helden die moordpartijen plegen op onschuldige IsraŽlische burgers. Volgens Mazen zijn de 600.000 Joden in Samaria en Judea, en de soldaten die hen beschermen, legitieme doelwitten voor schietpartijen, steekpartijen, bomaanslagen en lynchpartijen. Om zijn eisen kracht bij te zetten heeft hij toestemming gegeven voor nieuwe terreuraanslagen, in eerste instantie alleen gericht tegen IsraŽlische soldaten. Prompt werden er twee vermoord. Een van hen, een gepensioneerde kolonel van het IsraŽlische leger, werd door twee PLO-Arabieren met bijlen en ijzeren staven op brute wijze vermoord. De echtgenote raakte ernstig gewond maar kon aan de aanvallers ontsnappen en de politie alarmeren, maar voor haar man kwam de hulp te laat. Het leger arresteerde twee weken de beide daders, de 18 jarige Oda Frid Taalb Haruv en de 21 jarige Bashir Ahmad Oda Haruv.

In de ochtend van 13 november 2013 vond er een moordpartij plaats in een bus nabij Afula. Daar werd de 19 jarige militair Eden Atias door een 16 jarige Arabier met een mes neergestoken waarbij de militair ernstige snijwonden in zijn nek opliep.Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en onmiddellijk geopereerd, maar ondanks de intensieve inspanningen van de artsen is hij aan zijn verwondingen bezweken. Het lukte de passagiers van de bus de dader te overmeesteren en aan de politie over te dragen. Volgens de autoriteiten is de messentrekker de 16-jarige Arabier Hussein J., een inwoner uit Jenin. De familie van de moordenaar prees de moordpartij op Facebook en plaatse een foto van hem met daaronder de tekst "killing the Zionist soldier." Tegelijkertijd ontkende de vader dat zijn zoon iets met de moord van doen had gehad.

Abu Mazen zegt over het vermoorden van Joden: "Palestijnen"die Joden vermoorden kunnen niet worden gestraft. Barack Hoessein Obama: "Natuurlijk, men mag van IsraŽl niet verwachten dat het onderhandeld met iedereen die uit is op haar vernietiging. Maar natuurlijk bestaan er verschillen waaronder de Palestijnse Autoriteit. Ik geloof dat IsraŽl met President Abbas (Abu Mazen) een ware partner in vrede heeft.Ē Abu Mazen 15 maart 2013: ďEr bestaat geen verschil in opvatting tussen ons en de politiek van Hamas.Ē Hamas Al Aqsa TV: ďIsraŽl zal blijven bestaan totdat de islam het heeft vernietigd zoals anderen eerder is overkomen. Het vermoorden van Joden brengt ons dicht bij Allah". Vier van de tien volgelingen van het PLO-bewind vinden zelfmoordaanslagen tegen burgers ter verdediging van de Islam gerechtvaardigd. Deze schokkende uitkomst was een van de resultaten van een onderzoek van het Pew Research Centerís Forum on Religion & Public Life in Washington. Wereldwijd werden 38.000 Moslims in 39 landen met een grote moslimbevolking ondervraagd in 80 talen. De acceptatie van zelfmoordaanslagen was met 40 procent het hoogst in de PLO-gebieden, gevolgd door Afghanistan (39 procent) en Egypte (29 procent). Uit het onderzoek bleek ook, dat 89 procent van Abu Mazens volgelingen de islamitische sharia als officiŽle wet willen hebben.

Klik hier eens om te zien hoe IsraŽlische militairen op 4 oktober 2013 een regen van stenen te verduren krijgen door Arabische relschoppers. Wanneer de militairen hier iets tegen ondernemen, staat de hele wereld op haar achterste benen. Tijdens deze gebeurtenis werden ook stenen naar auto's van burgers gegooid. De video laat zien, wat er gebeurde toen de IsraŽlische soldaten kwamen en de situatie wilden kalmeren. Het bestoken van IsraŽlische militairen en burgers met stenen en brandbommen is praktisch dagelijkse kost in de hoop dat er doden vallen. En natuurlijk zorgen dat er zoveel mogelijk journalisten bij aanwezig zijn om het vuurtje verder op te stoken en een eventuele reactie van het leger tot in de treuren uit te meten.

Op donderdag 29 november 2013 vielen Arabische stenengooiers Joodse automobilisten aan in de Jeruzalemse wijk Armon Hanatziv. Hierbij kreeg de 2-jarige Avigail Ben-Zion die op de achterbank van een auto zat, een anderhalve kilo zware steen tegen haar hoofd. Het meisje verloor het bewustzijn en liep een schedelbreuk op en werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd. Later die avond arresteerden de IsraŽlische autoriteiten vier Arabische terroristen in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit het aangrenzende dorp Sur Baher. Twee van hen werden de volgende dag reeds voorgeleid. Volgens sommige IsraŽliŽrs was de aanslag op de 2-jarige peuter ďte danken aan de Amerikaanse minister John Kerry die tijdens zijn zoveelste bezoek aan Jeruzalem zei het niet raar te zullen vinden wanneer de ĎPalestijnení weer geweld zouden gaan gebruiken als IsraŽl geen concessies zou doen betreffende de vredesbesprekingen en de nederzettingen.Ē Met deze uitspraak riep hij de ďLandrovers inRamallahĒ indirect op een volgende terreurcampagne tegen IsraŽl te beginnen.

Op 3 december 2013 werd een Joodse vrouw door volgelingen van het PLO-bewind van haar auto beroofd, terwijl haar peuter van drie nog op de achterbank zat. Zij was op weg naar huis toen zij ten noorden van Jeruzalem werd aangevallen. Haar auto werd van achter aangereden en toen zij ging kijken wat er was gebeurd, sprong een van de Arabieren in haar auto en reed weg, achtervolgt door de twee anderen in hun eigen auto. Een voorbijganger gaf de radeloze moeder zijn telefoon om te bellen om hulp. De vader van het kind, een voormalige commando, ging met een buurman onmiddellijk, gewapend en wel, op weg om het meisje te zoeken. Ze reden met gevaar voor hun leven een vijandig Arabisch dorp binnen aan de rand van Ramallah. Verrast door de aanwezigheid van de peuter, bleek dat de autodieven uit vrees voor de gevolgen de gestolen auto nabij de ingang van het dorp te hebben achtergelaten. Toen de vader en zijn metgezel arriveerde stond er een groep mensen rond de auto. Hij vreesde voor gewelddadigheden maar die bleven gelukkig uit. Kort daarna kwamen IsraŽlische veiligheidstroepen het dorp binnen en arresteerden drie verdachten, die later door de vrouw werden geÔdentificeerd.

Op 1 mei 2014 werd een jonge Joodse vrouw Shelly Dadon in Israel door een Arabische taxichauffeur met een mes afgeslacht op een parkeerplaats in het noorden van Israel. De moordenaar Hussein Yussuf Hasin Khalifa is opgepakt enveroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en daarbij een boete van 65.000 dollar.

shelly-dadon1Shelly Dadon, vermoord door een Arabische taxichauffeur

En wie heeft niet gehoord van de gruwelijke moordpartij op 12 juni op de drie religieuze IsraŽlische tieners te weten Eyal Yifrah (19), Gilad Sha'ar (16) en Naftali Frenkel (16) die ook de Amerikaanse nationaliteit bezit. Terwijl de jongens in de auto meereden kregen ze in gaten dat deze lift wel eens verkeerd voor hen zou kunnen aflopen waarop een van jongens de alarmcentrale wist te bellen met de boodschap ďWe zijn ontvoerd.Ē Op het bandje van de alarmcentrale is zijn hulpgeroep te horen en ook de schoten waarmee de jongens zijn omgebracht maar de politie nam echter het gesprek in eerste instantie niet ernstig. De ontvoerders moeten dat telefoongesprek opgemerkt hebben waarop ze hun plan lieten varen om de jongens te ontvoeren en ze eventueel later om te ruilen voor terroristen in IsraŽlische gevangenissenen. Daarop schoten ze de drie jongens in koelen bloede dood op de achterbank van de wagen. Deze auto werd ca 10 minuten later gewisseld en in brand gestoken om hun sporen uit te wissen. Ze brachten de drie lijken over naar het tweede voertuig en reden verder naar een veld buiten Hebron waar ze de lijken van de drie jongens haastig onder de grond stopten, waar ze pas 18 dagen later door het IDF werden ontdekt.

Al die dagen hebben hun families hoop gehouden dat hun jongens levend naar huis zouden terugkeren, maar vervolgens ontvingen de drie gezinnen het gruwelijke nieuws dat de lichamen waren ontdekt. Hoe moet dit voor hun ouders zijn geweest, die hen nog moesten identificeren omdat ze vreselijk verminkt waren. Drie weken heeft het hele land met hun verdwijning meegeleefd, hopend op toch nog een teken van leven, maar het mocht niet zo zijnÖ Gilad Shaíar, Naftali Frenkel en Eyal Yifrah werden naast elkaar te ruste gelegd op een begraafplaats in de plaats Modi'in Een zichtbaar emotionele Rachel Frenkel, Naftali's moeder, zei in haar lofrede aan haar zoon: ďRust in vrede, mijn kind. We zullen leren zonder jou weer te zingen. We zullen altijd je stem in ons hart horen...Ē Van Arabische zijde helaas geen enkel medeleven.

De vermoorde IsraŽlische tieners.

IsraŽl maakte op 26 juni 2014 bekend dat de ontvoering het werk is geweest van tenminste twee leden van de terreurbeweging Hamas. Het gaat om Amer Abu Aysha (32) en Marwan Kawasme (29), beiden bekende actieve leden van de terreurorganisatie Hamas en wonend in Hebron. Beide moordenaars hebben enige tijd in IsraŽlische gevangenissen gezeten wegens terroristische activiteiten, maar werden beiden vrijgelaten als onderdeel van de talrijke 'goodwill gebaren' die IsraŽl naar het PLO-bewind heeft gemaakt.

Amar Abu Ayasha zat al twee maal eerder gevangen. Zijn broer werd in november 2005 gedood, toen hij een explosief naar IsraŽlische soldaten wilde gooien. Kawasame, lid van een zeer invloedrijke familie, belandde vanwege zijn activiteiten bij Hamas al vijf keer in de gevangenis. Hij kreeg een militaire opleiding in de terreurorganisatie en zou voor materiaal voor de bouw van bommen hebben gezorgd.

De beide moordenaars, Amer Abu Aysha en rechts Marwan Kawasme

De moeder van de gezochte Abu Aysha zei tegen tegen The Times of Israel: ďAls mijn zoon deze moorden werkelijk heeft uitgevoerd dan zal ik trots op hem zijn tot aan het einde van mijn dagen, ik heb al mijn zoons op de knieŽn van de islam religie opgevoed!Ē Het bewind in Ramallah kan weer juichen om hun nieuwe ďheldenĒ en ďmartelarenĒ en hun namen bijschrijven op hun ellenlange lijst van geboefte die er een hobby van hebben gemaakt onschuldige IsraŽlische burgers te vermoorden. Joods bloed is goedkoop! De Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat zei voor IsraŽls Channel 10 News, dat de tijd was gekomen om 'een steen als een wapen te behandelen', en hard op te treden tegen degenen die lukraak Joodse mannen, vrouwen en kinderen aanvallen. Vier Palestijnse stenengooiers werden gearresteerd.

Op 8 juli 2014 begon IsraŽl de militaire operatie ďProtective EdgeĒ (Beschermende Rand) vanwege de voortdurende raketbeschietingen vanuit Gaza op IsraŽlische burgerdoelen.Volgens een rapport van het IDF werden er maar liefst 3356 raketten/mortiergranaten onder meer vanuit burgerwoningen, moskeeŽn, scholen, universiteiten en ziekenhuizen vanuit Gaza naar willekeurige burgerdoelen in IsraŽl afgevuurd. Ongeveer acht miljoen mensen hebben in IsraŽl voortdurend in spanning geleefd met de vrees dat het falen van het raketschild Iron Dome of het niet tijdig bereiken van een schuilplaats hun dood zou kunnen betekenen. Dat overkwam bijvoorbeeld de vier jarige Daniel Tragerman in de kibboets Nachal Oz in het gebied van Shaíar Hanegev nabij de grens met Gaza. DaniŽl was thuis met zijn ouders en broertjes en zusjes toen een mortiergranaat insloeg. Het jongetje raaktezwaar gewond maar overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Daniel TragermanDaniel Tragerman heeft het niet gehaald naar de schuilplaats. Hij stierf door een granaat van Hamas.

Heel IsraŽl stond op zondag 24 augustus achter Doron en Gila Tragerman, toen zij onder tranen hun zoon naar zijn laatste rustplaats brachten.

The Jewish Press bericht op 23 september 2014 dat de twee Hamasterroristen Amer Abu Aysha en Marwan Kawasme, in een vuurgevecht met het IsraŽlische leger zijn gedood, nadat werd gepoogd om de twee gezochten te arresteren. Bovendien werden de zonen van Arafat Kawasme opgepakt met name Bashar Kawasme, Muhammad Kawasme en Taar Kawasme. Arafat Kawasme werd op 14 juli gearresteerd op beschuldiging van het helpen van de moordenaars nadat zij de 3 Joodse jongens hadden vermoord.

Op woensdagavond 22 oktober 2014, raakten bij een terreuraanslag bij een tramhalte in Jeruzalem zeven mensen gewond, waarvan sommigen ernstig. Een baby van drie maanden in een kinderwagen, vloog door de klap ruim tien meter door de lucht en raakte zwaar gewond. Hulpverleners van Magen Adom trachtten het kleine meisje nog te reanimeren maar ze bezweek enkele uren later aan haar verwondingen in het Hadassah Hospitaal. De moordenaar, een 20-jarige Abdelrahman a-Shaludi, inwoner van de wijk Silwan in het oostelijk deel van Jeruzalem, een gekend lid van Hamas die al eerder in de gevangenis zat voor misdaden, reed met zijn auto bewust in op een groep mensen die bij de halte Ammunition Hill op de sneltram stonden te wachten. Hij wilde daarna te voet vluchten, maar werd neergeschoten door een politieagent. De terrorist stierf in de nacht in het ziekenhuis. Zijn vader noemde de aanslag een Ďnatuurlijk antwoord op de misdaden van de bezetting en de invasie van ons land door de Jodení en zijn moeder prees hem als een martelaar. Op de officiŽle Facebookpagina van Al Fatah, de politieke fractie die wordt voorgezeten door terreurleider Abu Mazen, werd de babykiller schaamteloos en openlijk opgehemeld en vereerd. Al Fatah publiceerde ook een poster waarop de terrorist werd voorgesteld als een martelaar. De begeleidende Arabische tekst zegt volgens NRG: ďDe martelaar en held Abd al-Rahman al-Shaloudi heeft een heilige daad uitgevoerd door de kolonisten in bezet Jeruzalem omver te rijden.ĒAl Fatah plaatste ook een foto van een video-opname die zou bewijzen dat Shaludi Ďin koele bloedeí door de politie zou zijn vermoord.

De 21-jarige Shaludi is een neef van Mohiyedine Sharif, een voormalige commandant van de Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, en de chef bommenmaker van Hamas die in 1998 werd gedood. Eerder was Shaludi al eens gearresteerd en in februari 2012 veroordeeld tot 16 maanden opsluiting in een IsraŽlische gevangenis en was opnieuw gearresteerd en opgesloten voor een maand in het begin van dit jaar. Dit soort aanslagen zijn het gevolg van de constante stroom anti-IsraŽlische en antisemitische propaganda door het bewind van Abu mazen en consorten.

De baby Chaya Zissel Braun, doodgereden door een terrorist

In de overwegend Arabische wijk Silwan in Jeruzalem, waar de moordenaar met zijn familie woonde, hingen volgelingen van Abu Mazen posters op waarop de terrorist wordt geprezen als 'held en martelaar' die met succes een 'aanval tegen kolonisten (baby van drie maanden) in bezet Jeruzalem' heeft uitgevoerd. Ook Hamas terreurleider Ismail Haniyeh, prees Shaludi als martelaar in een toespraak op de Islamitische Universiteit in Gaza.

Aanslag op Yehuda Glick

Op 29 October 2014 vond een aanslag plaats op Yehuda Glick. Een terrorist op een motor sprak hem aan toen hij wat spullen in de kofferbak van zijn auto aan het leggen was en vroeg of hij Yehuda Glick was. Toen deze dat bevestigde schoot de terrorist hem 4 keer in zijn borst en ging er vandoor. Glick overleefde de aanslag en werd naar het Shaare Zedek Medical Center gebracht voor behandeling. De terrorist werd later door IsraŽlische troepen gedood. Terreurleider Abu Mazen zond een condoleancebrief aan de familie van de terrorist Ibrahim Khalil Hijazi. In de brief drukt Mazen zijn ďoprechte medelevenĒ uit over de dood van de terrorist en schreef verder:ďWoedend ontvingen wij het nieuws van de laaghartige misdaad, de moord die is gepleegd door de terroristen van het IsraŽlische bezettingsleger, op uw zoon. Die zal naar de hemel gaan als martelaar in het verdedigen van de rechten van ons volk en van haar heilige plaatsen.Ē Arabieren in Jeruzalem dansten in de straten en deelden snoep uit als de uiting van grote vreugde over de poging tot moord op Yehuda Glick. ďMoge Allah de schutter zegenenĒ, vertelden passanten tegen IsraŽlische verslaggevers, terwijl feestelijk vuurwerk afging op de achtergrond en feestmuziek werd gespeeld.

Op maandag 1 december 2014 werd Avi Ben-Zion, een boer uit Netiv HaGdud in Judea & Samaria, die op weg was naar huis tegengehouden door een aantal ĎPalestijnení die hem uit zijn auto trokken, waarna ze op zijn hoofd insloegen met een ijzeren staaf en ontsnapten met zijn voertuig. Ben-Tzion werd liggend inzijn bloed gevonden op het midden van de weg in wat aanvankelijk werd gezien als wat een verkeersongeval zou zijn geweest. Hij is 3 december overleden. Militairen van het IsraŽlische leger arresteerden later drie ĎPalestijnení in de steden in de buurt van de plek van de aanslag.

Wat voor de IsraŽlische burgers steeds opnieuw een hartverscheurende gebeurtenis is, is de doorBarack Hoessein Obama gedwongen vrijlating van moordenaars met het bloed aan hun handen van onschuldige IsraŽlische burgers. Zo werden op 18 oktober 2011 maar liefst 1027 terroristen uit de gevangenis vrijgelaten in ruil voor de toen ruim vijf jaar vastgehouden soldaat Gilad Shalit. Veel van deze vrijgalaten boeven hadden bloed aan hun handen van onschuldige IsraŽlische burgers. Het vrijlaten van gevangenen is in IsraŽl een omstreden zaak, want het gaat vaak om tot levenslange gevangenisstraf veroordeelde meervoudige moordenaars, die van Washington op vrije voeten moeten komen. Weigert IsraŽl dan dreigt de kliek in Washington met internationale isolatie. En zo gaat IsraŽl keer op keer akkoord met de vrijlating van terroristen en massamoordenaars waarvoor de meesten tot levenslang zijn veroordeeld.Wanneer dat tuig huiswaarts keert, staat een juichende menigte ze op te wachten en worden ze door het PLO-terreurbewind triomfantelijk in Ramallah ontvangen en in een officiŽle welkomstceremonie geprezen.

Op de avond van 25 december gooide ťťn van Abu Mazens volgelingen een brandbom in de auto van Avner Shapiro, die met zijn elfjarige dochter naar zijn huis reed in de Jeruzalemse wijk Ma'ale Shomron. Zowel vader als dochter Ayala raakten gewond door de aanval. Ayala kreeg derdegraads brandwonden op het grootste deel van haar lichaam en moest in coma worden gebracht terwijl dokters koortsachtig werkten om haar leven te redden. Op vrijdag was de toestand van Ayala iets verbeterd, nadat de artsen een luchtweg vrijmaakten door haar ernstig verbrande keel. De IDF zette ogenblikkelijk een zoektocht naar de dader op gang en dat resulteerde in zijn aanhouding op vrijdag.

In maart 2015 , in haar eerste interview na de aanval, verklaarde Ayala dat het haar droom was om de heiligste plaats in het Jodendom, de Tempelberg, te bezoeken voor haar Bat Mitzwah ceremonie. De Bat Mitzwah (Dochter der Wet) ceremonie betekent dat een Joods meisje de leeftijd van twaalf jaar heeft bereikt, waarop ze zelf verantwoordelijk is voor haar eigen daden, in plaats van hun ouders, en dat zij zelf verantwoordelijk is voor haar eigen naleving van de Joodse geboden. De artsen gaven toestemming voor Ayala's korte uitstapje en maakten daarmee begin juni een bezoek mogelijk van de nu twaalfjarige Ayala en haar familie aan de Tempelberg, ter gelegenheid van haar Bat Mitzwah.

Ondanks de ernstige verbrandingen verliep de genezing van Ayala verrassend snel. In maart 2017 sprak zij voor het Europese Parlement. Ze vertelde haar verhaal, over haar acht maanden in het ziekenhuis, en waarschuwde het Europese parlement, dat veel Europese hulpgelden worden gebruikt voor nog meer terreuraanslagen.Haar verwondingen en het trauma zullen zullen haar het hele leven achtervolgen.

De militaire rechtbank heeft bekend dat de terrorist 18 jaar de gevangenis in moet. De voorzitter van het district Samaria Yossi Dagan had commentaar op de uitspraak: 'De straf is belachelijk en beledigend. Een terrorist zoals deze zou zijn leven achter de tralies moeten beŽindigen. We kunnen alleen maar hopen dat hij niet voortijdig uit de gevangenis zal worden vrijgelaten, als onderdeel van een uitwisseling van gevangenen, of dat zijn hij zijn detentie zal doorbrengen als student aan een universiteit.'

Op maandag 10 november 2014 werd de uit Tekoa afkomstige 26-jarige Dalia Lemkos doodgestoken door de 30-jarige terrorist Maher Hamdi Hashalmon uit Hebron. Dalia stond samen met enkele anderen te liften bij een kruispunt in de buurt van Gush Etzion toen de terrorist met zijn wagen op het groepje lifters inreed. De moordenaar stapte vervolgens uit zijn auto en stak Dalia verscheidene keren met een mes in haar nek, waardoor zij ter plaatste overleed.Twee anderen dienden voor verzorging opgenomen te worden in een ziekenhuis. Hashalmon werd neergeschoten en gearresteerd.

Dalia LemkosDe vermoorde Dalia Lemkos

Op deze video viel op woensdag 3 december 2014 een PLO-terrorist met een mes niets vermoedende IsraŽliŽrs aan in de populaire grote Rami-Levy supermarkt in Mishor Adumim nabij Maíale Adumim in het gebied van Jeruzalem. Op de beelden is te zien hoe de terrorist onverhoeds in het wilde weg winkelende mensen begint te steken met een mes.De IsraŽlische spoeddienst was snel ter plaatse en moest twee 50-tigers opnemen in het hospitaal voor verschillende snij- en steekwonden. De terrorist, Maher al-Hashlamoun, een 16-jarige knul afkomstig uit het Arabische dorpje Al-Azariya ten oosten van Jeruzalem, werd snel opgepakt en hield aan zijn arrestatie slechts lichte verwondingen over nadat hij door een veiligheidsagent werd neergeschoten.De moordenaar is tot tweemaal levenslang veroordeeld. Hashlamoun,was lid van de Islamitische Jihad in Hebron.

Jonge IsraŽli doodgeschoten in Samaria

Op 19 juni 2015 werd een 25-jarige Danny Gonen uit de plaats Lod doodgeschoten door een Palestijnse terrorist. Zijn metgezel Netanel Hada werd ernstig gewond. Het incident vond plaats op een afgelegen weg in de buurt van de Joodse nederzetting Dolen in Samaria. De moordenaar had de auto van de twee jonge IsraŽli's aangehouden. Hij deed of hij pech had en vroeg om water, maar schoot vervolgens meerdere keren door de voorruit van hun auto op het tweetal. Danny Gonen werd door een legerhelikopter in kritieke toestand naar het Tal HaShomer ziekenhuis gevlogen, maar de artsen konden niets meer voor hem doen. Bij de VN reageerde de IsraŽlische ambassadeur Ron Prosor boos over een ​​officiŽle verklaring van de secretaris-generaal Ban Ki-moon, die beide partijen opriep om terughoudendheid te betrachten, en wees erop dat 'slechts ťťn partij verantwoordelijk voor deze gruwelijke moord.' Prosor maakte de VN-chef duidelijk dat 'deze gewelddaden worden veroorzaakt door de voortdurende opruiing door de Palestijnse leiders. In plaats van hun mensen naar vrede te leiden, brengen deze leiders het hele gebied tot instabiliteit.'

Murdered in cold blood: Danny GonenDanny Gonen, slachtoffer moordpartij

Palestijnse felicitaties

Zoals gebruikelijk bij aanslagen werd de moordenaar van Gonen weer uitbundig geprezen en spraken van een 'uitstekende en heldhaftige aanval.' 'We zijn blij met de unieke en heroÔsche operatie die plaatsvond in de buurt van Ramallah,' zei Hamas-woordvoerder Husam Badran. 'Wij, en al onze mensen, zien met het grootste respect en waardering die pure handen die aan het verzet hebben vastgehouden en hun vuur op de bezetter hebben gericht.' Het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina, een belangrijk lid van het PLO-bewind, benadrukte dat 'het Palestijnse volk een legitiem recht heeft om zich op alle manieren en met alle middelen te verzetten.' Het Palestijnse persbureau WAFA, dat onder controle van de PLO-regering staat, trachtte de moord te legitimeren door Gonen een 'kolonist' te noemen, ondanks het feit dat hij in de stad Lod woonde, in het eigenlijke IsraŽl. Verscheidene door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde kranten namen dit over.

IsraŽlische veiligheidstroepen hebben de terrorist gearresteerd die achter de moordpartij zat op Danny Gonen. Het gaat om Abu Shahin, uit de plaats Kalandia. Daarbij zijn eveneens nog vier andere terroristen opgepakt en een serie wapens gevonden. Klik hier voor de video m.b.t. de arrestatie van de terrorist. De moordenaar behoort tot een elite-gevechtseenheid van de Palestijnse Autoriteit onder leiding van terreurleider Abu Mazen (Mahmoud Abbas). Tijdens het verhoor gaf Abu Shahin toe op Gonen geschoten te hebben. Bovendien bekende hij zes andere aanvallen in 2014, waaronder een aanslag in Al-Ram in november 2014, waarbij een IsraŽlische soldaat gewond raakte. Een van de celleiders behoorde in 2011 tot de 1000 terroristen die in ruil voor Shalit zijn vrijgelaten. Eenmilitaire rechtbank heeft op 10 januari 2019 de twee terroristen die assistentie hebben verleend bij de moord op Danny Gonen, 21 en 17 jaar gevangenisstraf opgelegd. Muhammad Husseini Abu Shahin, de terrorist die de moord pleegde is in januari 2017 tot twee keer levenslang veroordeeld.

Grote ontsteltenis na de dood van Malachi Rosenfeld

Op 1 juli 2015 overleed de 25-jarige student Maleachi Rosenfeld aan zware schotwonden, die hij in de nacht van maandag op dinsdag bij een terreuraanval had opgelopen. Rosenfeld, die aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem studeerde, was met drie vrienden onderweg toen twee Palestijnse terroristen het vuur op hun auto openden. Hun auto werd door 15 kogels getroffen. Onder de drie gewonden die de aanslag overleefden was Yair Hofer, die schotwonden opliep. Klik hier wat hij over de aanslag te vertellen heeft. De ouders van de vermoorde jonge student, Eliezer en Sarah Rosenfeld, eisten van de IsraŽlische regering, dat deze meer moet doen ter bescherming van zijn burgers. Joodse inwoners in Judea en Samaria verklaarden dat zij voor hun leven vrezen, en dat ze teleurgesteld zijn in de regering. Minister Moshe Yaíalon van Defensie zei naar aanleiding van deze moordpartijen dat deze door het Turkse kantoor van Hamas worden aangestuurd. Vertegenwoordigers van de veiligheidsdiensten zijn echter van mening dat het vooral om aanslagen door individuele daders gaat, die niet met een terreurgroep in contact staan en daardoor moeilijk te pakken zijn. Ook binnen de Arabische bevolking in IsraŽl kwam het de afgelopen dagen tot geweldsuitbarstingen met verschillende doden en gewonden.

De vader Eliezer Rosenfeld met zijn zoon bij de begrafenis van Maleachi.

De IsraŽlische veiligheidsdiensten hebben de identiteit vrijgegeven van de terroristen die betrokken waren bij de moordpartij Maleachi Rosenfeld. Opnieuw betreft het hier een terrorist die was vrijgelaten in ruil voor de IsraŽlische soldaat Gilad Shalit. De terreurcel die de aanval uitvoerde werd geleid door Achmad Najar, een terrorist van Hamas. Hij woontin JordaniŽ en voert van daaruit zijn terroristische activiteiten, planning, organisatie en financiering van terroristische aanslagen uit. Najar was in het verleden verscheidene malen opgesloten in IsraŽl, voor het laatst van december 2003 tot zijn vrijlating in oktober 2011. Hij werd vrijgelaten in de Shalit deal en verbannen naar Gaza, omdat hij IsraŽlisch bloed aan zijn handen had; hij was betrokken geweest bij de moord op zes IsraŽli's. Vervolgens ging hij naar JordaniŽ, waar hij nu woont.

Automobilist uit Jeruzalem sterft na aanval met stenen

In Jeruzalem is op de vooravond van het nieuwjaarsfeest Rosh Hashanah 2015 de 50-jarige automobilist Alexander Lebelovitch dodelijk verongelukt, nadat zijn wagen met stenen was bekogeld. De wagen raakte een elektrische leiding en belandde vervolgens in een sloot langs de weg. Alle drie inzittenden raakten gewond. Lebelovitch werd onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht en vocht voor zijn leven Ė maar op 21 september bezweek hij aan zijn zware verwondingen. De man was op de terugweg van een feestelijk etentje ter gelegenheid van Rosh Hashanah, toen zijn auto door stenen werd geraakt. Volgens de politie waren er al eerder verschillende meldingen binnengekomen over Arabieren die stenen naar autoís gooiden. De vroegere minister van FinanciŽn Yair Lapid condoleerde de familie Lebelovitch en benadrukte dat hij voorstander was van een wet die de Palestijnen zou afschrikken. Lapid sprak van een 'terreuraanval' die de 50-jarige man het leven heeft gekost.

De verongelukte auto. Foto: Jeruzalemse Brandweer en Reddingsdienst.

Het is ontstellend hoe de politiek-correcte media de massale Palestijnse ophitsing verzwijgen. Het hele Palestijnse leiderschap Ė van laag tot hoog Ė moedigt terreur en racisme aan, inclusief terreurleider Abu Mazen zelf. Ook wordt er door die media geen verband gelegd tussen de huidige geweldsgolf, die begon nadat Mazen in zijn toespraak tot de Verenigde Naties de Oslo-akkoorden opzegde. In een uitzending op 6 oktober 2015 van de officiŽle Palestijnse televisie wordt door Mahmoud Ismail, bestuurslid van de PLO, het vermoorden van IsraŽlische ouders tot ďnationale plichtĒ verklaard. Maar er is niemand in het Westen die de Palestijnen verwijt dat zij moordzucht promoten Ėlaat staan dat de Palestijnen daarop worden aangesproken.

Nederland financiert eerbetoon voor het doden van drie Joden.

Op 13 oktober 2015 schoot de Palestijnse terrorist Baha Aliyan, met zijn collega Bilal Abu Ghanem drie willekeurige passagiers dood (51, 76 en 78 jaar oud) in de Jeruzalemse lijnbus in Talpiot en verwondden er nog zeventien. Beide terroristen werden uiteindelijk doodgeschoten. Onder de zwaargewonden was ook de Nederlandse christen Marike Veldman, die door hem zes maal werd gestoken. Het maakte niet uit dat zij bijna veertig jaar als pleegmoeder heel veel Palestijnse kinderen liefdevol heeft opgevangen en verzorgd. Om de moordenaar te eren werden in Hebron diverse festiviteiten te nagedachtenis voor hem gehouden. De Palestijnse ĎOrganisatie voor de Ontwikkeling van Plattelandsvrouwení in Hebron hield een groots eerbetoon voor Baha Alyan, op internationale vrouwendag 8 maart 2016. Deze organisatie vermeldt op haar website dat zij recentelijk subsidie heeft ontvangen van de Nederlandse overheid, via de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah. Er blijkt dus dat er zelfs Nederlands geld wordt gebruikt voor de verering van een terrorist die een bejaarde Nederlandse vrouw heeft neergestoken met als doel haar te doden. Het is een regelrechte schande dat de Nederlandse Vertegenwoordiging maar door blijft gaan met het verstrekken van geld aan allerlei dubieuze Palestijnse organisaties die terrorisme vergoelijken of zelfs bevorderen? In 2011 sprak de Tweede Kamer uit dat de geldstroom naar de Palestijnse Autoriteit moest stoppen als die door zou gaan met de geweldverheerlijking en de ophitsing tegen Joden. Het is echter alleen maar erger geworden Ė heel veel erger. Ook wordt Ė ondanks een andere motie van de Tweede Kamer Ė nog steeds geld voor Ďontwikkelingshulpí gebruikt voor het betalen van salarissen aan terroristen.

Ze stonden ineens allebei op en schreeuwden Allahu Akbar. Het Nederlandse slachtoffer Marieke Veldman in het ziekenhuis.

De Palestijnse Autoriteit (PA) schilderde Baha Aliyan af als een held en als een rolmodel voor kinderen en jongeren. De vader, Mohammed Aliyan, werd door een school uitgenodigd om de kinderen over zijn zoon te vertellen en om hem te verheerlijken. De jonge terroristen onder de Palestijnse bevolking worden als helden geprezen, en in de meeste gevallen prijzen de ouders de daden van hun kinderen. Een week voor Pesach 2016 wees de IsraŽlische minister van Politie Gilad Erdan op een nieuw fenomeen binnen de Palestijnse bevolking. 'Vroeger werd aan Palestijnen na hun dood 72 maagden in de hemel beloofd. Nu hebben jonge Palestijnse vrouwelijke terroristen ons bij het verhoor meegedeeld, dat ze aanvallen op Joden uitvoeren om ook martelaren te worden en in de hemel de jonge mannen (terroristen) aan te treffen,' verklaarde Erdan. Het is in de mode om een ​​Palestijnse terrorist te zijn.

De vader van de terrorist Baha Aliyan nam op 20 maart 2017 deel aan een vergadering van de mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Hij maakte deel uit van een Palestijnse delegatie van familieleden van dode terroristen en veiligheidsgevangenen. Op deze zitting in GenŤve vertelde Aliyan over het leed dat zijn familie sinds de terreuraanslag van zijn zoon heeft ondervonden door het onderzoek en de opgelegde sancties van de IsraŽli's tegen de familie. Hij zei ook dat IsraŽl zijn zoon had geŽxecuteerd. Na de terreuraanslag heeft Aliyan een campagne opgezet ter verheerlijking van zijn zoon; hij werd een symboolfiguur voor de nep-Palestijnen. Op de conferentie in GenŤve vertelde hij ook dat het lijk van zijn zoon meer dan tien maanden lang door IsraŽl is achtergehouden en dat zijn huis door de IsraŽliŽrs is verwoest. Ook beschuldigde hij IsraŽl ervan de gezinnen eindeloos leed te berokkenen. ĎDe collectieve straf begint met het maandenlang in de koeling vasthouden van het lijk. Daarna houden ze ons in donkere cellen vast zonder ons ergens van te beschuldiging, en vervolgens worden onze woningen vernietigd, familieleden het land uitgestuurd, alleen maar omdat ze een martelaar of een gevangene hebben bijgestaan.' De IsraŽlische ambassadeur bij de VN reageerde op het optreden en zei: 'De mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties slaagt er opnieuw in een record te breken in zijn haat tegen IsraŽl. Het is pijnlijk en schandalig dat de Verenigde Naties een gebeurtenis als deze mogelijk maakt, waar mensen smerige moordenaars van onschuldige IsraŽliŽrs verheerlijken.'

Palestijnse moordpartijen aan de lopende band.

In de nacht van 1 op 2 oktober 2015 het Joodse echtpaar Na'ama en Eitam Henkin door Abu Mazens volgelingen vermoord. Deze doelbewuste aanval werd uitgevoerd door mensen die oorlog voeren tegen het bestaan ​​van IsraŽl, opgejut door hun leiders in Ramallah, de Verenigde Naties en ander blindgangers. Het zijn slachtoffers van een stel psychopaten die door de wereldleiders met open armen worden ontvangen en van de nodige financiŽle middelen worden voorzien.

Het echtpaar Na'ama en Eitam Henkin. Foto: screenshot Channel 2

De Palestijnse terreurgroep 'Abd el-Qader el-Husseini-Brigade', die tot de gewapende tak van de Fatah -partij van Abu Mazen behoort, verklaarde trots verantwoordelijk te zijn voor deze moordpartij. Het vermoorde echtpaar was samen met hun vier kinderen onderweg in de buurt van het Joodse dorp Itamar in Samaria. Voor de ogen van hun kinderen (van respectievelijk 4 maanden, 4, 7 en 9 jaar) werden zij in hun auto doodgeschoten. De kinderen, die op de achterbank zaten, bleven lichamelijk ongedeerd. Volgens informatie van de ambulancedienst was de moeder meteen dood. De vader slaagde erin de auto tot stilstand te brengen. Hij kon nog de portieren openen en riep zijn kinderen toe dat ze moesten vluchten. Toen zakte hij op straat in elkaar en overleed. Net als zijn vrouw had hij verschillende schoten in zijn borst gekregen. Duizenden waren bij hun begrafenis aanwezig. Zoals gewoonlijk werd de aanslag weer uitvoerig geprezen. Een woordvoerder van Hamas sprak van een 'dapper verzet' en noemde de moorden 'heldhaftig'. De islamitische terreurgroep riep zijn aanhangers op, de strijd tegen IsraŽl voort te zetten en nog meer aanvallen uit te voeren.

Hadar Buchris stond op de bus te wachten

Ze stond op de bus te wachten in de buurt van een snelwegafrit. Zij vermoedde niet dat die zondag 22 november de laatste dag van haar jonge leven zou zijn. Plotseling verscheen hij op het toneel, Atzam Tuabata. Vierentwintig jaar, wonend in de buurt van Bethlehem. Hij trok een mens en begon te steken. In haar nek, in haar borst, in haar hoofd. Het meisje stortte in en viel bewusteloos neer. De omstanders belden een ambulance. Een soldaat, die zich ook in de buurt bevond, schakelde de moordenaar uit. Het meisje werd naar het ziekenhuis ĎSaarej Zedekí in Jeruzalem gebracht. Alle inspanningen van de artsen om haar leven te redden waren tevergeefs. Zij was eenentwintig. Haar naam was Hadar Buchris. Zij stierf omdat een Arabier had besloten haar te vermoorden. Dit is het beeld van het leven in IsraŽl. Haar moordenaar Atzam zal vast en zeker door de vertegenwoordigers van de Palestijnse autonomie ďgepromoveerdĒ worden tot een martelaar. De wereld zal deze bende blijven steunen zodat ze over middelen blijven beschikken om aan de moordenaars van de onschuldige Israeliís royale uitkeringen te kunnen betalen.

Hadar Buchris (Ü 22-11-2015)\

Het is populair een terrorist te zijn

Na de aanslag op een bus in Jeruzalem op 18 april 2016, waarbij twee autobussen uitbrandden, 21 mensen gewond raakten waarvan twee ernstig en de dader in het ziekenhuis overleed, werd er feest gevierd in Gaza en snoepgoed uitgedeeld.De aanslag gebeurde bij het industriegebied Talpiot in Jeruzalem, waar de bus in een file stond. Door de brandende benzine was de brand was zo fel, dat een in de buurt staande bus en een passerende auto ook in brand raakten. De autoriteiten dachten in eerste instantie dat een technische storing de brand in de eerste bus had veroorzaakt. Later vond de politie echter bewijs (schroeven in het lichaam van een van de gewonden), dat een klein explosief bij de achterzijde van de bus was geplaatst.

Daphna Meir in haar eigen huis vermoord

Op 17 januari 2016 werd Daphna Meir in haar eigen huis, voor de ogen van haar kinderen door een 15-jarige Palestijnse terrorist doodgestoken. ĎDegene die Daphna heeft vermoord, is een monsterí, zegt de Arabische arts Achmed Nasser. Hij werkte jarenlang samen met de Joodse verpleegkundige. Nasser: ĎZij was een pionier in Judea, maar in de eerste plaats een mens en als een moeder voor mij. Wij hebben urenlang met elkaar gepraat over alle mogelijke onderwerpen.í Dr. Nasser komt uit een Arabisch dorp in Galilea, Daphna uit de Joodse nederzetting Othniel. Samen hebben zij in het Soroka-ziekenhuis in Be'er Sheva op de afdeling neurochirurgie gewerkt en Joodse en Palestijnse patiŽnten behandeld. Volgens Dr. Achmed Nasser was zij een sterke vrouw (Eshet chail), en altijd vrolijk. Zij hield van het leven en gaf zich met ziel en zaligheid aan de verpleegkunde. Daphna was een gelovige vrouw; zij hield van haar naaste en maakte daarbij geen onderscheid tussen Jood of Arabier. Zij behandelde alle zieken, of ze nu Jood of Arabier, oud of jong waren, met dezelfde hartsgesteldheid. Voor Daphna was het belangrijkste dat elke patiŽnt de beste behandeling en zorg van haar zou ontvangen. En als ze iets niet wist, stapte ze direct op mij of mijn collegaís af met haar vragen.

Daphna Meir

Daphna heeft mij een kant van het Jodendom leren kennen, waarvan ik niet op de hoogte was. Daphna was een intelligente, wijze vrouw. Zij kon heel open praten over religie, politiek, ras, ouderdom, familie en over nog veel meer onderwerpen. Het lukte haar om haar mening te geven zonder haar gesprekspartner te kwetsen. Daphna geloofde dat Joden en moslims in zekere mate verwant zijn aan elkaar, en dat zij gezamenlijk hier in dit land zouden moeten kunnen leven. Ze zei altijd dat er genoeg plaats in IsraŽl is voor zowel Joden als Arabieren. Ze zei ook dat als iedereen ernaar zou streven om het beste uit zichzelf te halen, we dan prima zouden kunnen samenleven. Angst, haat en spanning waren volgens Daphna onnodig.

Nathan Meir, de weduwnaar van Daphna Meir, uitte in een brief aan de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, zeer scherpe kritiek over de manier waarop hij en zijn dochter tijdens hun bezoek in april 2016 aan het hoofdkwartier van de VN in New York zijn behandeld. Niet alleen dat de Palestijnse VN-vertegenwoordiger IsraŽl verantwoordelijk stelde voor de dood van duizenden Palestijnse kinderen,(leugens) maar ook dat de overige VN-vertegenwoordigers geen enkele vorm van rouw of medelijden voor de moord op Daphne toonden , schreef Nathan Meir in zijn brief. Hij noemde de VN Ďeen onmenselijke organisatieí.

Morad Bader Abdallah Adis, de moordenaar van Dafna Meiris veroordeeld tot levenslang in de gevangenis. De rechtbank benadrukte dat de moordenaar de aanval met ongewone wreedheid uitvoerde en dat levenslang een passende straf is om hem zijn vrijheid voor de rest van zijn leven te ontzeggen. Ook heeft de rechtbank benadrukt dat hij nooit meer vrij gelaten mag worden.

 

Soldate gedood bij terreuraanslag nabij Damascuspoort

 

Op 3 februari 2016 vermoorden drie jonge Palestijnse terroristen de IsraŽlische soldate Hadar Cohen (19) bij de Damascuspoort in Jeruzalem. Voor een routinecontrole waren twee vrouwelijke soldaten met een commandant naar enkele verdachte jongemannen gegaan om hun identiteitspapieren te controleren. Ondanks de voorgeschreven veilige afstand lukte het de terroristen om op de IsraŽli's in te steken. Soldate Ravit (20) werd door een aanvaller in haar hals gewond, Hadar Cohen schoot op hem en kon hem uitschakelen.

 

Op dat moment probeerde de tweede aanvaller op de commandant te schieten, maar die kon zich goed verdedigen en wist de aanvaller te doden. Intussen schoot ook Ravit Ė ondanks haar verwonding Ė terug, toen de derde aanvaller hen van achteren naderde en enkele schoten afvuurde. Een van die schoten trof Hadar dodelijk in haar hoofd. Een toegesnelde politieagent kon de derde terrorist uitschakelen. Bij het onderzoek bleken de drie terroristen naast messen en twee geweren van het type Carl Gustav ook explosieven (pijpbommen) bij zich te hebben. Je kunt er dus van uitgaan, dat de mannen een groter bloedbad wilden aanrichten, dat door de waakzaamheid van de grenspolitie kon worden verhinderd. Maar de prijs ervoor was hoog. De twee soldaten waren nog maar twee maanden in dienst en nog in opleiding.

De drie terroristen waren, Achmed Abu Al-Roub, Mohammed Kamil en Mohammad Nazer, 20 en 21 jaar oud zijn en kwamen uit de omgeving van Jenin. Twee van hen hadden een inreisverbod naar IsraŽl gekregen en waren illegaal naar Jeruzalem gekomen. Hamas prees de aanval en noemde de daders helden. De Palestijnse terreurleider Mahmoud Abbas, veroordeelde de aanval niet. In plaats daarvan sprak hij in zijn kantoor met familieleden van de terroristen die in de afgelopen maanden in Jeruzalem IsraŽli's hadden gedood.

Het IsraŽlische onderzoekcentrum voor de tuinbouw,Volcani, heeft een nieuwe aardbei naar Hadar genoemd. De nieuwe aardbeiensoort is ontwikkeld door Dr.Dai, en onderscheidt zich van andere soorten door zijn goede smaak, symmetrische vorm en vuurrode kleur. De producten die door het instituut worden ontwikkeld, worden wereldwijd zeer gewaardeerd. Met deze ongebruikelijke naamgeving heeft Volcani Hadar Cohen en andere terreurslachtoffers willen eren en gedenken. ĎDeze nieuwe aardbeisoort zal de wereld mooier maken zoals Hadar deedí aldus Dr. Dai.

Een aantal van de Palestijnse terreuraanslagen worden uitgevoerd door kinderen van 13, 15 en 16 jaar. Kinderen van deze leeftijd worden door Mazen en trawanten aangemoedigd om deze gruwelijke misdaden uit te voeren door hen te programmeren op de Palestijnse Autoriteit tv. Palestijnse ouders prijzen de daden van hun kinderen, ook wanneer ze daarbij worden gedood. Een soortgelijke verklaring werd gegeven door de ouders van een 15-jarige Palestijnse jongen die werd neergeschoten en gedood nadat hij een zwangere joodse vrouw had neergestoken en matig verwondde in Judea. De moeder van de jongen noemde hem een ďheilige martelaarĒ.

Het wonderlijke herstel van Zvika Cohen

Begin maart 2016 werd de toen als bewaker in het winkelcentrum van Ma'ale Adoemim werkende Zvika Cohen door een Palestijn met een bijl neergeslagen en levensgevaarlijk verwond. In het ziekenhuis zeiden de artsen dat het een wonder zou zijn als Zvika uit de coma zou ontwaken. Maar ondanks alle diagnoses kwam Zvika na drie weken bij uit de coma, en begon er een revalidatie van vier maanden in het revalidatiecentrum Bet Loewenstein. Zvika kende de dader, die net als hij in het winkelcentrum werkte. 'We hebben in de pauzes samen gerookt en koffie gedronken,' vertelde hij. 'Die dag klopte iemand op de deur, en het was Achmed, die sleutels kwam halen. Toen viel hij mij zonder enige waarschuwing met een bijl aan, sloeg op mijn hoofd, mijn rug en mijn nek in. Ik trachtte me te verdedigen, tot ik in elkaar zakte.''We waren vrienden, hij heeft me bedrogen,'Ē zei hij. Ondanks alles zegt hij geen haat te voelen jegens Arabieren, behalve Achmed uiteraard, want die hoort daar niet bij.

Aanslag in Tel Aviv op 8 juni 2016

Volgelingen van de ďBende van RamallahĒ hebben opnieuw toegeslagen in Tel Aviv. In het shoppingcentrum Sarona Market openden de twee neven Khalid en Muhammad Musa Mehamara, beiden 21 jaar oud en afkomstig uit Yatta, een Arabisch dorp ten zuiden van Hebron in Judea, het vuur op nietsvermoedende burgers. De terroristen zaten tussen de gasten in het restaurant, bestelden eten en begonnen rond 21.30 uur zonder waarschuwingin alle richtingen te schieten.De beelden van de bewakingscamera van het restaurant tonen het moment van de schoten naar de gasten, die in paniek vluchtten. Drie IsraŽliŽrs werden ter plaatse gedood en een vierde IsraŽliŽr overleed nadien in het Ichilov Hospitaal van Tel Aviv. Zes anderen raakten gewond. De twee terroristen konden levend ingerekend worden. Eťn van hen werd op zijn vlucht door een veiligheidsagent neergeschoten en met enkele verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. De tweede terrorist werd gearresteerd door de politie en voor ondervraging meegenomen. De terreurorganisatie Hamas zei in een verklaring op donderdag dat de twee terroristen leden van hun beweging zijn en sprak van dappere daden en liet in een officiŽle verklaring op Twitter doorschemeren dat er nog meer aanslagen zullen volgen gedurende de huidige Ramadan. Hamas terreurleider Ismail Haniyeh noemde de gewonde terrorist een ďheldĒ.

Dr. Michael Feige, 58, Ilana Nava, 39 Mila Mishayev, 33 en Ido Ben-Ari, 42, slachtoffers terreuraanslag Tel Aviv

Tientallen volgelingen van de ďMoloch cultusĒ vierden de aanslag met vuurwerk, autoís reden claxonerend door de straten en op diverse plaatsen werd gedanst en gezongen zoals bij de Damascus Poort in de oude stad. In Tulkarim werden snoepjes uitgedeeld en in Bethlehem liepen tientallen Palestijnen mee in een mars om de Ďheldendaadí te vieren. Ook op sociale media gaven Palestijnen blijk van hun vreugde. Dat gebeurt telkens wanneer willekeurig Joden worden vermoord. Straks worden weer sportverenigingen, pleinen en straten naar hun Ďheldení genoemd en ontvangen familieleden maandelijks financiŽle bijdragen. Geld afkomstig van de gulle donoren in Brussel en Washington. Terroristen de door hen gepleegde moordpartij overleven, krijgen een uitkering, net als de families van hen die tijdens hun aanvallen sterven. De beide daders van de aanslag in Tel Avivkomen nu automatisch in aanmerking voor maandelijkse uitkeringen. Dit recht is vastgelegd in artikel 22.2, de grondwet van de terreurstaat ĎPalestinaí.

Vermoord in haar slaapkamer

Op 30 juni 2016 drong om 9 uur in de ochtend een 17-jarige Palestijn Muhammad Taraireh, een huis in de buitenwijk Givat Harsina van Kiryat Arba (bij Hebron) binnen en stak daar genadeloos in op het slapende 13-jarige Joodse meisje Hillel Yafa Ariel. Zij raakte hierdoor zo ernstig gewond dat zij later in een Jeruzalems ziekenhuis bezweek aan haar verwondingen. Een plaatselijk team van bewakers merkte de binnendringer op, en bestormde het huis toen ze Hallel hoorden schreeuwen. Een van de eerste bewakers vond het meisje onder het bloed, en begon te reanimeren, maar de terrorist afkomstig uit het nabijgelegen dorpje Beni Naim verwonde hem ook. De rest van het bewakingsteam kwam even later en schoot de terrorist dood. De vader van het meisje- lid van het bewakingsteam- was erbij toen ze zijn dochter in bed vonden met acht messteken in haar lichaam.

Een foto van haar met bloed overdekte slaapkamer is haast ondraaglijk om te zien. Er ligt nog een teddybeer op haar bed, een rode zitzak, wat fotoís aan de muur, schoenen stevig verpakt in een bak naast haar stapelbed.ďWaarom zou iemand zoiets doen? Waarom vermoord zoín Palestijnse snotaap een slapend meisje? Omdat hij gehersenspoeld is door de islamitische doodscultuur in Ramallah met hun barbaarse ideologie! Klik hier voor de video boodschap van premier Benjamin Netanyahu over deze weerzinwekkende moord.

bedroom2De Palestijnse terreurbeweging Al Fatah waar Abu Mazen (MahmudAbbas) de voorzitter van is, plaatste direct na de moordpartij een foto van de moordenaar op Facebook en noemde hem een MartelaarĖ ďShahid,Ē de hoogste onderscheiding die volgens de Palestijnse Autoriteit mogelijk is. WAFA, het officiŽle Palestijnse nieuwsagentschap honoreerde de terrorist met de titel Martelaar. De familie van de moordenaar zal vanaf nu een maandelijkse vergoeding ontvangen als beloning voor de Ďheldendaadí van de terrorist. De moeder van de moordenaar vond het allemaal prachtig en zei ďtrotsĒ op haar zoon te zijn en noemde hem Ďeen heldí. ďMijn zoon stierf als een martelaar bij de verdediging van Jeruzalem en de Al Aksa moskeeĒzei ze. De foto van de moordenaar zal ongetwijfeld worden opgehangen in de cultuur afdeling van het Palestijns museum.

Palestijnse terroristen vermoorden rabbijn Michael Mark, Palestijnse arts biedt hulp.

Op vrijdag 1 juli 2016 beschoten Palestijnse terroristen de personenauto van de familie Mark bij Beit Hagai, in de buurt van Hebron. Toen de rabbijn met zijn gezin op weg was naar een sabbat diner, werden ze voorbijgereden door Mohammad al-Fakih, lid van de terreurbeweging Hamas. De terrorist loste vervolgens ruim 20 schoten op de Joodse familie. Hierbij werd de 48-jarige rabbijn Michael ĎMikií Mark vermoord. De auto sloeg enkele malen over de kop; Havva Mark de moeder werd met schotwonden in haar hoofd naar het ziekenhuis vervoerd. Ook twee van zijn tien kinderen, Tehila, 14 jr. en Pdaya, 15 jaar oud, raakten gewond. De eerste die verscheen was een Palestijnse voorbijganger, Islam El Baid, die het verongelukte voertuig open maakte en de kinderen eruit haalde. De volgende die stopte was de Palestijnse arts dr. Ali Abu Sharach, die samen met zijn vrouw, een verpleegster, zonder aarzelen levensreddende eerste hulp gaf aan de gewonde Joodse kinderen. El Baid die als eerste hulp verleende is zijn baan kwijtgeraakt voor deze ďmisdaadĒ want de Palestijnse Autoriteit heeft hem ontslagen met het valse argument budget problemen te hebben, maar hij is de enige die ontslagen is. In IsraŽl gaan stemmen op om hem een werkvergunning in IsraŽl te geven en hem een baan aan te bieden.kwijt en wordt voortdurend bedreigd.

rabbi-MickMichael ĎMikeí Mark vermoord door bloeddorstige Palestijnse terroristen

Na de aanslag vluchtten de terroristen. Op 26 juli maakte het IsraŽlische leger bekend, de moordenaar van Michael Mark na een nachtelijke operatie op 26 juli te hebben geliquideerd. Toen de soldaten het huis van de terrorist in het dorp Surif naderden, opende deze het vuur waarop hij werd gedood. Verder meldde het leger de arrestatie van in totaal 10 Palestijnen in connectie met de moord waaronder een broer van de moordenaar, en een lid van de Palestijnse veiligheidsdienst van leider Abu Mazen (Mahmoud Abbas). De broer van de moordenaar bekende tijdens een verhoor dat hij zijn broer had geholpen zichzelf en de wapens te verbergen. De vrouw en kinderen van Michael Mark toonden zich geschokt toen ze hoorden dat de moordenaar van hun man en vader al in een IsraŽlische gevangenis had gezeten, en dat een andere terrorist lid is van de Palestijnse veiligheidsdienst. Het Palestijnse leugenbeest Saeb Erekat noemde de uitschakeling van de moordenaar een Ďmisdaadí.

De Palestijnse arts dr. Ali Abu Sarach die de twee kinderen van Michael ĎMikií Mark het leven redde is mede-Palestijnse-Arabieren met de dood bedreigd. Met zijn onvermoeibare bereidheid om gewonde Joodse kinderen te helpen, heeft hij zijn eigen leven in gevaar gebracht. Kort na de gebeurtenis begonnen zijn buren hem een verrader te noemen. Ze begonnen stenen en molotovcocktails naar zijn auto te gooien. Hij verklaarde bang te zijn dat hij bij het verlaten van zijn huis levend verbrand zou worden. Na de hulp kreeg het echtpaar een werkvisum in IsraŽl, maar dat was slechts tijdelijk en werd na augustus 2018 niet verlengd. Veel IsraŽli's begonnen campagne te voeren voor het echtpaar, waaronder leiders van Joodse pioniers, en hun benarde situatie werd aan de orde gesteld door Channel 12 News. IsraŽl gaf Ali Abu en zijn vrouw een tijdelijke vergunning om in IsraŽl zelf te wonen voor hun eigen veiligheid. Maar inaugustus 2019 overhandigde minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri persoonlijk IsraŽlische identiteitskaarten aan het echtpaar en hun zoon, en hij noemde dr. Ali Abu Sharach en zijn vrouw 'onbaatzuchtig en nobel' voor hun bereidheid om het leven van de Joden te redden, ondanks het stigma dat dit met zich meebrengt in hun eigen samenleving. Niemand verdiende die status meer dan de arts en zijn gezin. Het gezin heeft nu een veilig onderkomen in IsraŽl gekregen.

Moordpartij op Yossi Kirma en levana Malihi

Op zondagochtend 9 oktober 2016 werd Yossi Kirma en Levana Malihi door een 39-jarige Palestijnse terrorist vermoord. De 29-jarige politieman Yossi Kirma was nog maar vijf maanden geleden getrouwd. Zondag stond zij voor het graf van haar man en zei dat ze niet wist hoe het nu verder moet gaan. Hartverscheurend. Het tweede slachtoffer, de 60-jarige Levana Malihi, werkte al lange tijd bij de Knesset, het IsraŽlische parlement. Ze laat drie kinderen en zes kleinkinderen achter. De moordenaar reed in een witte auto en stopte bij een tramhalte nabij het politiebureau, stapte uit en begon om zich heen te schieten.Daarna vluchtte hij in zijn auto een Arabische wijk in, achterna gezeten door agenten op motoren. Daarbij ontstond een schietpartij, waarbij een agent en de schutter zelf dodelijk werden getroffen. Alon Karko, een 24-jarige student rechten aan de Hebreeuwse Universiteit, vertelde aan Israel National News dat hij in een cafť op de campus zat, op korte afstand van waar de aanval plaatsvond, en getuige was van een verontrustende gebeurtenis. Op dat moment waren de meeste arbeiders en gasten Arabieren, velen van hen studenten aan de Hebreeuwse Universiteit.

Karko vertelde, dat toen het nieuws van de aanval op de TV kwam, twee Arabieren binnenkwamen en hen ermee feliciteerden dat twee van de gewonde IsraŽlische Joden dood waren. Veel van de Arabische arbeiders en gasten 'begonnen te zingen en te klappen. Je kon echt de vreugde op hun gezichten zien', zei hij en niemand te hebben gezien die probeerde dit te stoppen. Niet ver daar vandaan, in de Jeruzalemse voorstad A-Ram, kwamen sympathisanten en feestvierders bijeen in het familiebedrijf, en later in het huis, van de terrorist, die tijdens de aanval door de politie werd gedood. 'Met onze geest en ons bloed verlossen wij u' zong de vrolijke menigte, terwijl in het feest snoepgoed werd uitgedeeld. Nog tijdens de aanval arresteerde de politie een aantal Arabische bewoners, die de schietpartij filmden en 'Allahoe Akbar' (Allah is Groot) riepen. Ambtenaren verhinderden dat er ter ere van de terrorist een rouwtent werd opgezet bij de Oude Stad van Jeruzalem. De dochter van de terrorist publiceerde een korte video waarin ze de brute misdaad van haar vader prees. 'We zijn erg gelukkig en trots op onze vader,' zei ze. 'Mijn vader is een groot man.' Zoals gebruikelijk, prees Fatah, de factie van de Palestijnse terreurleider Machmoud Abbas in het openbaar de overleden terrorist als 'martelaar' en de gepleegde moord als 'heldhaftig'. Fatah heeft een dag van rouw uitgeroepen. Nee, niet voor de onschuldige slachtoffers, maar voor hun moordenaar. Nog meer feestvierende Palestijnen. Ze bewijzen keer op keer van de dood te houden.

Aanslag Jeruzalem op 8 januari 2017

Op zondagmiddag 8 januari is Jeruzalem opnieuw geconfronteerd met een terreuraanslag. Een Palestijnse terrorist is met een vrachtwagen ingereden op een groep militairen die zojuist uit een bus waren gestapt. Het IsraŽlische leger meldt dat daarbij vier doden zijn gevallen, drie cadetten en een officier. Zeventien anderen zijn gewond geraakt waarvan twee ernstig. De aanslagpleger is doodgeschoten.

ramtruckPlaats van de aanslag

De politie in Jeruzalem spreekt van een terroristische aanslag. Klik hier voor de beelden die door een IsraŽlische tv-zender over de aanslag zijn uitgezonden. De terrorist reed een paar keer heen en weer over de lichamen, zoals in de video beelden te zien is, totdat hij door de soldaten kon worden uitgeschakeld. Sommige slachtoffers lagen geplet onder de vrachtwagen. Het is de dodelijkste Palestijnse aanslag in Jeruzalem in maanden en was gericht op militairen in opleiding die uitstapten bij een bushalte op de Armon Hanatziv-promenade in Jeruzalem. De soldaten waren uit de bus aan het stappen toen een vrachtwagen op hen inreed. De vrachtwagen droeg IsraŽlische nummerplaten. De Palestijnse terrorist is geÔdentificeerd als de 28 jarige Fadi al-Qanbar uit Jabel Mukaber wat ligt in het oostelijk deel van Jeruzalem een broeinest van Palestijnse terreur. In oktober vermoorden twee Palestijnse terroristen op deze plaats Alon Gobeberg, Haim Haviv en Richard Lakin. 17 anderen raakten bij deze aanslag gewond. De vier slachtoffers van de aanslag op zondag waren Lt. Yael Yekutiel, 20, uit Givatayim; Shir Hajaj, 22, uit Maíaleh Adumim; Shira Tzur, 20, uit Haifa, en Erez Averbuch, 20, uit Alon Shvut.

Jerusalem truck-ramming terror victimsDe vier slachtoffers

Volgens premier Netanyahu wijst alles erop dat de dader een aanhanger van IS(IS) is. Netanyahu was kort na de aanslag ter plekke met minister Lieberman van Defensie. 

Zoals gebruikelijk heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas de aanslag weer toegejuicht. Duizenden dromden samen in de straten van Gaza en deelden snoepgoed uit, een traditionele gewoonte onder Arabieren wanneer er Joden worden vermoord. Ook op verschillende plaatsen in de gebieden die onder controle van de Palestijnse Autoriteit staan, werden snoepjes uitgedeeld om de aanslag te vieren. De zus van de moordenaar had niets dan lof voor de actie van haar broer. Ook zal de terrorist door Mahmoud Abbas en trawanten ongetwijfeld weer worden beloond met de status van 'martelaar' en financiŽle vergoedingen voor zijn familie. Deze aanslag is de laatste in een lange serie terreuraanslagen sinds eind 2015 waarbij 45 IsraŽlisch zijn vermoord en 650 gewond zijn geraakt.

De aanslag op 8 januari is mede het gevolg van de op 23 december 2016 aangenomen anti-IsraŽl resolutie van de VN-veiligheidsraad waarin de IsraŽlische nederzettingen scherp zijn veroordeeld. De wraakzuchtige Barack Hussein Obama heeft met zijn beslissing zich van stemming te onthouden, de landrovers in Ramallah en hun volgelingen een vrijbrief gegeven door te gaan met het plegen van terreur.

Mahmoud Abbas en trawanten hebben ogenblikkelijk na het bekend worden van de resolutie al aangegeven hun terreur tegen Israel te zullen opvoeren wetend dat de wereld achter hen staat. De Palestijnse Autoriteit heeft gelijk ook een commissie in het leven geroepen om het International Criminal Court in te schakelen om alle Joodse bewoners in Samaria, Judea, het oostelijk deel van Jeruzalem, militairen en leden van de IsraŽlische regering voor dit gerechtshof te dagen op beschuldiging van bezetting van Palestijnse gebieden en terreur tegen Palestijnse burgers. Ook hebben ze de wereldgemeenschap opgeroepen tot een volledige boycot over te gaan van IsraŽlische bedrijven in de aloude Bijbelse gebieden en alle bedrijven wereldwijd die samenwerken met IsraŽlische bedrijven in deze gebieden. Het bewind in Ramallah ziet de resolutie als het bewijs dat zij het recht aan hun kant hebben staan en niet alleen tot een volledige boycot van IsraŽl op te roepen maar tevens over te gaan tot een nieuw ronde van terreur.

Arabieren proberen een Joodse vader te lynchen

Toen een Joodse vader van acht kinderen uit de plaats Itamar op 18 mei 2017 op weg was naar huis na inkopen te hebben gedaan in een kruidenierswinkel, kwam hij plotseling met zijn auto in een oproer terecht van zoín 200 honderd Arabieren die stenen smeten op passerende autoís in de buurt van de plaats Huwara in Samaria. De vader wist te ontsnappen door met zijn wapen op een paar gasten te schieten die zijn auto hadden omsingeld en bekogelden met stenen. Ze waren van plan om hem te lynchen. Een werd gedood en een ander raakte gewond. Het was niet helemaal duidelijk of de vader daar verantwoordelijk voor was of het toegesneldemilitairen van het IsraŽlische leger.

Twee gecombineerde aanslagen in Jeruzalem

 

Op 16 juni 2017 vonden er twee gecoŲrdineerde aanvallen plaats door Palestijnse terroristen. Een bij de Zedekiah Cave en een bij de Damascus poort in Jeruzalem. Daarbij is de 23-jarige agente Hadas Malka vermoord. Vier anderen raakten gewond. Malka heeft nog met de terrorist gevochten. Maar helaas waren haar verwondingen te zwaar. Drie Palestijnse aanvallers werden door veiligheidstroepen gedood. De laffe moordpartij werd weer door de Palestijnse terreurbeweging Hamas en Fatah, waarvan Abbas de grote baas is, als een heldendaad geprezen.

 

Hadas Malka vermoord bij de Damascuspoort.

 

Duizenden waren naar de begraafplaats in Ashdod gekomen om hun respect voor Malka te tonen na de brutale moordpartij door de Palestijnse terrorist.

 

Het bloed van de Joodse slachtoffers kleeft aan Abbas' handen. Abbas en trawanten hebben elke kans op vrede met IsraŽl ondermijnd door generaties van Palestijnse kinderen op te voeden in een educatief programma van haat jegens IsraŽl en de Joden. De grotere Palestijnse samenleving wordt regelmatig onderwezen in dergelijke haat op de Palestijnse televisie, in de Palestijnse pers, in entertainment media en in politieke en religieuze communicatie.

Moordpartij op de familie Salomon

Terwijl zij vrijdag 21 juli 2017 de viering van de geboorte van een kleinzoon in de Salomon familie vierden, werden zij op gruwelijke wijze onderbroken. Een Palestijnse terrorist drong hun huis in de nederzetting Halamish binnen en stak drie gezinsleden dood. Het gaat om de 70-jarige Yosef Salomon en twee van zijn kinderen, de 46-jarige Chaya Salomon en de 36 jaar oude Elad Salomon. De vrouw van Yosef, de 68-jarige Tova, raakte gewond en moest in het ziekenhuis aan haar verwondingen geholpen worden.Duizenden mensen kwamen op de uitvaart af. De gewonde Tova mocht tijdelijk het ziekenhuis uit om de begrafenis van haar man en twee kinderen bij te wonen. Bij de plechtigheid memoreerde Michal haar overleden man Elad als een held. Terwijl zij de kinderen verstopte, probeerde hij de terrorist tegen te houden, aldus de weduwe.In totaal waren er tien gezinsleden aanwezig toen het feest abrupt in een nachtmerrie veranderde.

De drie vermoorden leden van de familie Salomon.

De dader, de 19-jarige Omar al Abed, werd neergeschoten door een buurman van de Salomons. De buurman was een soldaat die op dat moment vrij van dienst was. Hij kwam op geschreeuw af dat hij uit het huis hoorde. Toen hij door een raam keek zag hij het bloedige tafereel en schoot hij de terrorist neer. Voor de inmiddels gewonde al Abed was er echter blijkbaar nog niet genoeg bloed verspild. Toen paramedici hem probeerden te helpen, zou hij volgens getuigen geprobeerd hebben hen ook nog aan te vallen, maar zonder succes. Al Abed is voor zijn verwondingen in een Israelisch ziekenhuis behandeld en daarna overgedragen aan de autoriteiten. Demoordenaar Omar al-Abed is op 15 februari 2018 veroordeeld tot vier maal levenslang. Dov Gilboa, een van de rechters vond dat hij de doodstraf verdiend had. Hij zei daarover: ď Tijdens het proces zag ik dat hij zelfs lachte in het bijzijn van de familie van de slachtoffers. Daarom ben ik van mening dat hij de doodstraf had moeten krijgen. Er gaan stemmen op in IsraŽl om de doodstraf weer in te voeren voor dit soort moordenaars. Naast de gevangenisstraf werd hij ook verplicht de familie van de slachtoffers een schadebedrag van 440.000 Euro te betalen.

Twee agenten vermoord in Jeruzalem

Op Vrijdagochtend 14 juli 2017, kort na 7 uur plaatselijke tijd, zijn bij de Leeuwenpoort aan de noord-oostkant van het Tempelplein, twee agenten van de Grenspolitie door drie terroristen met automatische wapens en een mes aangevallen. Ook raakten er twee andere agenten gewond. Op de beelden is te zien dat twee terroristen ťťn van de agenten in zijn rug schieten. Dit zijn de Ďheldenívan Mahmoud Abbas en trawanten. Ze gedragen zich zoals de Amalekieten uit het verleden. Ook die vielen niet aan op een heldhaftige manier, maar vanuit de rug. De moordenaars van de twee agenten hadden hun wapens verborgen in de Al-Aksa moskee op het Tempelplein.

 

De twee ernstig gewonde agenten werden naar het Sha'are Tzedek ziekenhuis gebracht, waar zij aan hun verwondingen overleden. De slachtoffers van de aanslag waren Druzen: Ha'il Satawi, 30, uit Maghar. Hij laat zijn vrouw, een zoontje van pas drie weken oud, zijn ouders en drie broers en zussen achter.het andere slachtoffer Kamil Shnaan, 22, uit Hurfeish, laat zijn ouders, een broer en drie zussen achter. De daders vluchten na de aanslag het Tempelplein opwaar ze door de politie werden nagejaagd, neergeschoten en gedood. Op hun lichamen werden nog een pistool, machinegeweren en messen gevonden. Drie uur voor de aanslag zetten twee van de terroristen een foto van hen op Facebook met de Al-Aqsa Moskee op de achtergrond met de tekstĒ: "Morgen zullen wij nog meer lachen.Ē

De Arabische terroristen kwamen uit de stad Um al Fahm, die tevoren onbekend waren bij de IsraŽlische veiligheidstroepen.

De twee vermoorde agenten van de Grenspolitie, links Ha'il Satawi en rechts Kamil Shnaan

Vele Druzen dienen met grote toewijding in het IsraŽlische leger en bekleden zelfs topposities. Die toewijding is nergens duidelijker te zien dan in het Herev Bataljon, een elite Druzen infanterie-eenheid belast met de bewaking van de noordelijke grens van IsraŽl en de voorbereiding van de komende oorlog tegen Hezbollah en SyriŽ. Ze laten zien, dat het stereotype van een verdrukte minderheid, dat de wereldmedia hen opdringen, niet juist is.

Na de lafhartige moordpartij installeerde IsraŽl metaaldetectoren bij de ingangen naar de Tempelberg om zo te voorkomen dat er opnieuw wapens naar binnen zouden worden gesmokkeld. Maar het plaatsen van deze metaaldetectoren was voor de Palestijnen weer eens een reden om flink gewelddadig te keer te gaan. Ieder normaal denkend mens zal begrijpen dat deze maatregelen nodig zijn om moordenaars buiten de deur te houden en zo levens te redden. Maar bij de ďBende in RamallahĒ gelden ander normen. Zij zagen het plaatsen van metaalmelders als een onvergeeflijk misdrijf. Opgehitst door de Palestijnse leiders, de islamitische Waqf (de hoeders van het Tempelplein) trokken duizenden ĎPalestijnení op richting Tempelberg voor het plegen van gewelddadigheden. Het blijkt dat Mahmoud Abbas persoonlijk de oproerkraaiers heeft betaald om de spanningen hoog te houden en gevechten uit te lokken met de IsraŽlische veiligheidstroepen. Hij bedankte de ďmartelarenĒvoor hun zege op de Tempelberg. Om de boel nog wat extra op te stoken verspreiden de Palestijnse leiders de leugen dat de Al-Aksa moskee door IsraŽl werd aangevallen. Het zijn ware meesters in het verspreiden van dit soort leugens.

De fotoís en de filmbeelden van politieagenten die de Tempelberg betraden en traangas afschoten en de menigte uiteendreven, was smullen voor de diverse internationale nieuwsbrengers. Dat is wat men wil zien. IsraŽlische politieagenten die optreden tegen honderden gewelddadige Palestijnen en provocerende vrouwen. Een misstap van de agenten en ze schreeuwen moord en brand.

 

Een misstap van de agenten en ze schreeuwen moord en brand.

De Palestijnse terreurbaas Mahmoud Abbas heeft er weer een Ďheilige martelaarĒ bijgekregen.

Drie IsraŽlische beveiligers zijn in de vroege ochtend van dinsdag 26 september 2017 slachtoffer geworden van een aanslag door een Palestijnse terrorist. De moordpartij vond plaats nabij Jeruzalem net buiten de IsraŽlische gemeenschap Har Adar, de grenspost die wordt gebruikt door Palestijnse Arabieren die in de stad werken. Een vierde IsraŽliŽr is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De dader werd geÔdentificeerd als Nimr Mahmoud Ahmad Jamal een 37-jarige vader van vier kinderen uit het Palestijnse dorp Beit Surik. Zowel de lokale beveiligers als de inwoners van Har Adar kenden de man. Hierom werd hij niet als een mogelijke terrorist gezien. De politie vertelde dat hij zich verdacht gedroeg tegenover soldaten en grenspolitie. Toen hem bevolen werd om te stoppen, trok de terrorist een pistool uit zijn overhemd op en schoot op de veiligheidstroepen. Hij werd vervolgens gedood door IsraŽlische veiligheidstroepen.

Bij de drie slachtoffers gaat het om de twintigjarige stafsergeant. Solomon Gavriya. Hij werkte bij de grenspolitie en was sinds achttien maanden in militaire dienst. Hij was lid van de Ethiopische gemeenschap van Be'er Ja'akov. Het tweede slachtoffer was een burger die werkte als beveiliger, de 25-jarige Youssef Ottman, inwoner van het nabijgelegen Arabische dorp Abu Ghosh. Het derde slachtoffer is de 25-jarige beveiliger Or Aris uit Har Adar.

 

De drie slachtoffers van links naar rechts: Or Arish, Solomon Gavriya en Youssef Ottman

De moordpartij vond plaats in de vroege ochtend, toen een groot aantal Palestijnse arbeiders op de doorlaatpost aankwam. Zij hoopten werk te vinden in de IsraŽlische steden en dorpen die in de heuvels ten westen van Jeruzalem liggen. De terrorist maakte misbruik van deze gewoonlijk vreedzame grenspost.

In het huis van de familie van Solomon Gavriya in Be'er Ja'akov verzamelden zich honderden mensen, om zijn familie te troosten en te ondersteunen. Solomon was al eerder betrokken bij een terreuraanslag en raakte toen door messteken gewond. Hij was de oudste zoon en broer van een zuster die ook in het leger zit. Ook had hij nog twee kleinere broertjes. Minuten voordat hij werd vermoord, probeerden anti-IDF activisten Solomon'te schande te maken ' door zijn anti-terreur activiteitení te veroordelen.

Ook in Abu Gosh werd getreurd. De vader van de vermoordde Youssef Ottman vertelde: ĄHij heeft altijd andere mensen geholpen. Degene die hem vermoord heeft is geen mens. Ik beschuldig de Palestijnse Autoriteit omdat die niet in vrede met IsraŽl geÔnteresseerd is.Ē In het huis van het derde slachtoffer, Or Arish, verzamelden zich zijn familie en vrienden. Zij konden niet bevatten dat het werkelijk gebeurd was. ĄZijn moeder huilde en zei, het kan niet waar zijn dat hij niet meer in leven is. Zijn vader was volledig ingestort.Ē

De 3 IsraŽliŽrs waren nog niet eens begraven of Al Fatach, de politieke partij van Mahmoud Abbas, plaatste op de officiŽle Facebookpagina van deze partij een afbeelding van de moordenaar en werd hij groots opgehemeld en geprezen als "heilige martelaarĒ. ďEen ochtend die ruikt naar de geur van de martelaren. Het is het verlangen om te sterven om het recht en het land terug te krijgen dat werd gestolen.Ē Alle Palestijnse partijen vierden de moordpartij weer luidruchtig en uitbundig. Dit zijn IsraŽls partners in vrede. Met deze bende moordenaars moet IsraŽl van de internationale gemeenschap vrede sluiten. De Fatach-beweging wordt door de naÔeve leiders in het Westen uitgelegd als gematigd.

Zoals bekend wordt de Palestijnen voorgehouden dat het vermoorden van IsraŽliís iets is wat Allah van hen verlangt en waarvoor de ďmartelaarĒ in de hemel wordt beloond. Zoals gebruikelijk wordt ook de familie van deze moordenaar door de Palestijnse Autoriteit royaal beloond met een premie van 6000 sjekel (ca. 1442 euro) die meteen wordt uitbetaald en 2600 sjekel (ca. 625 euro) per maand voor de rest van het leven, aldus een bericht van Palestinian Media Watch (PMW).

De moordenaar Nimr Mahmoud Ahmed Jamal, (Facebook)

Dinsdag zei de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu tijdens een bijeenkomst van de Knesset onder andere dat de aanslag het gevolg was van de ďsystematische opruiing door de Palestijnse Autoriteit en andere elementen,Ē en riep Mahmoud Abbas op de aanslag te veroordelen inplaats van hem goed te keuren. De familie van de moordenaar beschuldigde de IsraŽlische regering ervan de moordenaar tot actie gedwongen te hebben en sommige IsraŽlisch-Arabische leiders verkondigden dezelfde mening. Nadav Argaman, leider van de IsraŽlische veiligheidsdienst Shin Bet vertelde dat zijn organisatie alleen al in juli en augustus 70 terreuraanslagen heeft weten te voorkomen en sinds het begin van dit jaar maar liefst 200.

 

Moordenaar van Rabbi Raziel Shevach bij vuurgevecht gedood

 

Op dinsdag 9 januari 2018 werd de 35-jarige Rabbi Raziel Shevach, die een vrouw en zes kinderen, waarvan de jongste nog maar 10 maanden oud is, vanuit een passerende auto door Palestijnse barbaren vermoord. Dat gebeurde op het kruispunt van de nederzetting Chavat Gilead, niet ver van Nablus, het Bijbelse Sichem. Raziel Shevach was een mohel en vrijwilliger bij de ambulancedienst Rode Davidsster (Magen David Adom). Kort lukte het hem zijn vrouw te bellen en haar over de aanval te vertellen. 'Ze hebben op me geschoten, bestel een ambulance,' zei hij via de telefoon. Hij stierf later in het ziekenhuis aan zijn ernstige verwondingen. Jehuda Cohen, die als eerste ter plaatse was, zei dat de auto volledig doorzeefd was door de schoten. Het slachtoffer zou nog hebben gesproken, maar kort daarna verloor hij het bewustzijn. Raziel Shevah is woensdagmiddag 10 januari begraven in Chavat Gilead.

 

Rabbi Raziel Shevach met zijn gezin

De Palestijnse doodscultuur Hamas sprak van een ĎheroÔsche daadí en zei dat het nog maar het begin was. Op zijn Twitter-account schreef de Amerikaanse ambassadeur David Friedman: 'Hamas prijst de moordenaars en de wetten van de Palestijnse Autoriteit belonen hen financieel. Vraag je niet meer af, waarom er geen vrede is'. Zie hier de'prijslijst' met de salarissen van terroristen en andere bonussen die de Palestijnse Autoriteit aan terroristen betaalt.

Na de aanslag zijn het IsraŽlische leger en de veiligheidsdienst op grote schaal gaan zoeken naar de daders, en hebben zij de terroristen die bij de moord betrokken waren, weten op te sporen. Zo werd op dinsdag 6 februari 2018 de 22 jarige Achmad Nassar Jarar, zoon van een Hamas functionaris, doodgeschoten tijdens een operatie van het IsraŽlische leger in Jenin. Jarar was een sleutelfiguur bij deze aanval en had er persoonlijk aan deelgenomen. Toen de veiligheidstroepen vroeg in de ochtend zijn huis bij Jenin naderden om hem te arresteren, vroegen ze hem het huis te verlaten. Toen de terrorist uit het huis kwam, had hij een M-16 geweer en een zak explosieven in zijn hand. Daarop openden de IsraŽlische veiligheidstroepen het vuur en schoten hem dood. Jarar was de laatste terrorist, die betrokken was bij de moord op rabbi Shavach en nog niet kon worden opgepakt. Een tweede figuur die bij de moordpartij betrokken is geweest, is gearresteerd. Er ontstonden rellen; enkele honderden jongeren begonnen stenen naar de veiligheidstroepen te gooien. Later werd ook vuurwerk gegooid en geschoten naar de veiligheidstroepen. De gedode terrorist was lid van de Palestijnse terreurbeweging Izz ad-Din al-Qassam Brigades een onderdeel van Hamas.

 

Het IsraŽlische leger heeft later het huis van Jarrar verwoest. Jarrar's familie werd voor de 'heroÔsche' actie van de terrorist beloond met een volledig gemeubileerd appartement. Het officiŽle persbureau Wafa van de PA meldde dat het appartement was geleverd door de Fatachpartij van de Palestijnse terreurleider Machmoud Abbas. 'Ons volk is verenigd en hecht en vergeet de martelaren niet die hun leven hebben gegeven voor Palestina,' aldus de secretaris van Fatach, Jenin Nour Al-Din Abu Al-Rab, vertaald door MEMRI.

 

Palestijnse terrorist vermoord twee militairen

 

Twee militairen werden op 16 maart 2018 gedood toen de 26-jarige Palestijnse terrorist Ala Qabha op autoweg 585, tussen de nederzettingen Mevo Dothan en Hermesh in het noorden van Samaria, met zijn auto inreed op een groep soldaten, die net hun jeep hadden verlaten om naar hun wachtpost te gaan. Het gaat om Netanel Kahalani (20) en luitenant Ziv Daos, (21).Twee andere militairen werden gewond en werden met ernstige, maar niet levensbedreigende verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. Hoewel de auto van de terrorist volledig werd vernield, raakte de dader slecht licht gewond en werd gearresteerd. Hij is een voormalige veiligheidsgevangene, die pas een jaar geleden werd vrijgelaten. Zijn familie beweerde dat het een auto-ongeluk was maar de terrorist gaf zelf toe dat hij IsraŽlische soldaten wilde doden. De broer en de vader van de terrorist zijn sindsdien gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij zijn plannen.

 

Sgt. Netanel Kahalani, left, and Cpt. Ziv Daos, right, are identified as the soldiers killed in an apparent car-ramming terror attack on March 16, 2018. (Courtesy)De twee gedode militairen: Links Netanel Kahalani rechts Ziv Daos.

Opmerkelijk is dat een groepje Palestijnse omstanders hun best deden om de gewonde soldaten te helpen. …ťn van hen heeft het hele incident op video vastgelegd. Op de beelden is een Palestijnse man te horen die de soldaten in het Hebreeuws toeriep: 'Soldaat, heeft iemand om hulp gebeld? Kunnen we helpen? Opmerkelijk is ook, dat de video laat zien dat het geladen M-16 aanvalsgeweer van ťťn van de door het voertuig aangereden soldaten op straat lag aan de voeten van de Palestijnse omstanders. Het was een gouden kans om een nog verwoestende aanval uit te voeren maar dat deden ze niet. Een volgeling van de ďBende van RamallahĒ zou geen moment hebben geaarzeld. Maar het was duidelijk dat deze Palestijnse mannen afstand hielden van het wapen en de soldaten duidelijk maakten dat ze geen kwaad bedoelden.

'Ik heb dit nog niet verwerkt en ik weet niet of ik verder kan,' zei Netanel Kahalani's vader, Danny, bij de begrafenis van zijn zoon. 'Ik hield zo veel van je, en ik verloor je in een seconde. Twintig jaar is niets, maar ik ben er dankbaar voor'.
Kahalani's moeder Naomi voegde eraan toe: 'Netanel was een geschenk. Ik dank God dat Hij mij dit kind heeft gegeven. Hij had een hart van goud, een zuivere ziel. Hij was een ongelooflijk kind.'

Adiel Kolman vermoord in het Moslimkwartier van de oude stad van Jeruzalem

Op 18 maart 2018 werd Adiel Kolman een 32-jarige vader van vier, afkomstig uit de IsraŽlische gemeente Kokhav HaShahar in Samaria door een Palestijn in de Hagai-straat in het Moslimkwartier van de Oude Stad van Jeruzalem met een mes doodgestoken. Kolman kreeg meerdere steekwonden in het bovenlichaam en werd voor behandeling naar het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem gebracht, waar artsen tevergeefs probeerden zijn leven te redden. Hij stierf op zondagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Adiel Kolman

De moordenaar werd geÔdentificeerd als de 28-jarige Abd al-Rahman Bani Fadel, een vader van twee, afkomstig uit het dorp Aqraba, een Arabische nederzetting nabij Shechem (Nabloes) in Samaria, aldus de Shin Bet. De aanvaller werd meteen ter plekke doodgeschoten door een IsraŽlische politieofficier. De veiligheidsdienst wees geruchten van de hand dat de aanvaller een Turks staatsburger zou zijn en zei dat hij een Palestijnse inwoner van Judea & Samaria was. De dader had een IsraŽlische arbeidsvergunning op zak. ďIk prijs de politieagent die snel heeft gereageerd en de terrorist heeft uitgeschakeld en verdere verwondingen heeft voorkomenĒ, zei Gilad Erdan, minister van Openbare Veiligheid in een tweet. ďDe IsraŽlische politie zal actie blijven ondernemen tegen verachtelijke terroristen die worden aangespoord [tot geweld] door de Palestijnse Autoriteit in Jeruzalem en in het hele land,Ē voegde hij eraan toe.

Palestijnse terrorist doodt 2 IsraŽli's in industriepark Barkan

Op het industriepark Barkan in Samaria, nabij de stad Ariel, werd op 7 oktober 2018 de vrede tussen de IsraŽlische en Palestijnse werknemers ruw verbroken toen een 23-jarige Palestijnse Arabier daar het vuur opende werknemers waarbij twee mensen door hem werden vermoord en een vrouw gewond raakte. Het gaat om de 28-jarige Kim Levengrond-Yehezkel uit Rosh Haíayin en de 35-jarige Ziv Hajbi uit Rishon Letzion. De vrouw die gewond raakte hoorde de schoten en ging kijken waar die vandaan kwamen, en werd vervolgens zelf beschoten. Ze raakte daarbij zwaar gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar. De terrorist was de 23-jarige Ashraf Abu Shaham uit het dorp Shweika nabij Tulkarem. Uit onderzoek bleek dat de terrorist de handen van zijn slachtoffers eerst vastbond waarna hij hen van dichtbij executeerde. De 164 bedrijven in het industriepark Barkan hebben in totaal ongeveer 7.200 werknemers in dienst, waarvan 3000 IsraŽlische Joden en 4200 Palestijnse Arabieren. En al deze arbeiders kunnen het prima met elkaar vinden, omdat ze weten dat hun economisch welzijn ervan afhangt.

De beide slachtoffers van de moordpartij, Kim Levengrond-Yehezkel Ziv Hajbi uit Rishon Letzion.

De terrorist was in het bezit van een werkvergunning. Veiligheidstroepen vroegen zich af hoe de terrorist met een wapen het industriepark kon binnenkomen. De terrorist wist de plaats te ontvluchten, maar werd door beveiligingscamera's geregistreerd. Het gaat om een 23-jarige Arabier uit het dorp Shuweika, nabij Tulkarem. De IsraŽlische veiligheidstroepen begonnen onmiddellijk een massale klopjacht in de hele regio Samaria.

Hamas en de Islamitische Jihad vierden zoals gewoonlijk de moordpartij.Zij spraken van heroÔsche operatie. En zeiden dat het een natuurlijk antwoord was Ďop de misdaden van de IsraŽlische bezetting ten koste van het Palestijnse volk'. Dat duizenden Palestijnse Arabieren hier een goed belegde boterham verdienen, mocht de pret van de terreurgroepen niet drukken. Industrieparken zoals die in Barkan, zijn ook vaak het doelwit van BDS-bewegingen, terwijl het een plaats is die dient als een brug van co-existentie. Arabieren en Joden zaten bij elkaar te huilen om uiting te geven aan misnoegen over de aanslag. De terrorist kon ontkomen met een motorfiets. Er wordt nog steeds naar hem gezocht.

Palestijnse barbaar vermoord twee militairen

Op donderdag 13 december 2018 stopte een Palestijnse barbaar Asim Barghouti, zijn auto naast de bushalte, stapte uit en begon te schieten. Daarbij werden Yuval Mor Yosef, 20 jaar oud, en Yosef Cohen, 19 jaar oud, vermoord. Dat gebeurde bij een bushalte in Binyamin in Samaria net buiten de kleine gemeenschap van Givat Asaf, op ongeveer anderhalve kilometer van de gemeenschap van Ofra. Daarnaast raakten een man en een vrouw gewond. De man kreeg een kogel in zijn hoofd en is in kritieke toestand naar een ziekenhuis overgebracht.De gewonde vrouw is een burger.

Yuval Mor Yosef had net een nachtdienst achter de rug en zou eigenlijk al op weg zijn naar huis, maar hij nam een andere dienst over, zodat zijn kameraden nog wat konden rusten, vertelde de vader van Yuval aan het nieuwsportaal Ynet. Zijn oom vertelde, dat het de droom van Yuval was om in een gevechtseenheid te dienen. Hij had erop aangedrongen. 'Hij was een prachtige jongen, het is moeilijk om over hem te spreken in de verleden tijd,' zei de oom. 'We verwachten van de IsraŽlische regering dat ze de terrorist zal doden, maar ook dat zal de ouders niet troosten. We bidden tot God dat Hij ons kracht mag geven'.

 

Yuval Mor Yosef, 20 jaar oud, en Yosef Cohen, 19 jaar oud

Het tweede slachtoffer van de aanval, Yosef Cohen, groeide op zonder vader. Zijn moeder was voor de tweede keer getrouwd met een voormalig piloot van de IsraŽlische luchtmacht, die naar het geloof was teruggekeerd en als orthodoxe Jood leefde. Yosef diende in de orthodoxe eenheid 'Netzach Jehuda' als eenzame soldaat, omdat zijn familie zijn dienst in het leger niet accepteerde. 'Yossi was een prachtige ziel,' zei zijn stiefvader. 'Er zijn er niet veel zoals hij. Op de laatste Shabbat zei hij dat hij God dankte voor het voorrecht om het volk IsraŽl te beschermen'. Yossi Cohen wordt vandaag om 10.30 uur begraven op de burgerlijke begraafplaats van de Olijfberg in Jeruzalem.

Ofra was eerder het toneel van een moordaanslag zondagavond 9 december 2018 waarbij zeven Joodse mensen licht tot zwaar gewond werden, waaronder een zwangere vrouw wiens baby voortijdig overleed. Asim Barghouti was ook bij deze moordpartij betrokken evenals zijn broer Salah Barghouti. De broer werd op 12 december gedood nadat IsraŽlische troepen hem hadden opgespoord in Ramallah..Bij een opzettelijke aanrijding in Samaria, eveneens op deze dag de Palestijnse aanslagpleger gedood. De aanslag volgde enkele uren man hadden doodgeschoten die verdacht werd van betrokkenheid bij de aanslag van zondag nabij Ofra.

Hamas prees de dodelijke aanslag van donderdag. ďHamas prijst talloze verzetsaanvallen evenals deze van burgers jegens de bezette Westelijke Jordaanoever en van de revolutionaire jeugdĒ, zei Hamas-woordvoerder Abdul Latif al-Qanou in een verklaring, volgens de Jerusalem Post. Hij zei dat de aanval ďeen reactie is op de misdaden van de Zionistische bezetting op de bezette Westelijke Jordaanoever. Onze leden zullen tegen de bezetting opstaan ​​en zullen deze blijven weerstaan ​totdat het stopt.Ē Ook de Fatah-partij, de politieke factie van de Palestijnse terreurleider Mahmoud Abbas, drukte, zoals gewoonlijk zijn voldoening uit over de aanslag.

De moordenaar Asim Barghouti, is op 8 januari 2019 gearresteerd in het huis van een van zijn aanhangers in het dorp Abu Shakhidam, vlakbij zijn geboortedorp. De terrorist was druk bezig met het voorbereiden van een nieuwe aanslag. Hij was tijdens zijn arrestatie in het bezit van een Kalashnikov-geweer, een grote hoeveelheid munitie en nachtzichtapparatuur. De nachtelijke arrestatie werd uitgevoerd door Shin Bet en Special Police forces.In november 2019 bekende hij de beide soldaten en een ongeboren baby te hebben vermoord.

 

Negentienjarige Ori Ansbacher door Palestijn vermoord

Op 7 februari 2019 werd in Ein Yael ten zuiden van Jeruzalem het levenloze lichaam teruggevonden van de 19-jarige Ori Ansbacher, een IsraŽlische tiener afkomstig uit de IsraŽlische gemeente Tekoa, Gush Etzion in Judea.

Ori Ansbacher door Palestijn vermoord

De jonge vrouw werd met meerdere messteken om het leven gebracht. Ansbacher werkte als vrijwilliger in het jeugdcentrum Yeelim in Emek Refaim. De IsraŽlische politie ging direct al uit van een terroristische aanslag en doorzocht een gebied in de buurt van Ram-allah, doorzocht de Jamal Abdel-Nasser-moskee, nam beelden van beveiligingscameraís in beslag. De IsraŽlische politie berichtte op zaterdag 9 februari de Palestijn Arafat Irfayia, een 29-jarige inwoner uit Hebron die illegaal in IsraŽl was, te hebben aangehouden. Bij de zoektocht naar de moordenaar door een eenheid van de S.W.A.T. grenswacht werd de Belgisch Mechelse herdershond (Zili) ingezet. De hond slaagde er in de terrorist te lokaliseren en te grijpen. Hij heeft de moord bekend.

De minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan reageerde als volgt op de moordpartij: ďWe moeten onthouden over welke lage en moordzuchtige mensen we het hebben wanneer we (met hen) overeenkomsten en processen onderhandelen. Dit is een zeer breed fenomeen van terrorisme waarmee we te maken hebben. Dit is een volk wiens culturele codes moorddadig zijn.ĒVolgens de Shin Bet ďverliet de moordenaar zijn huis in Hebron met een mes en begaf zich naar het dorp Beit Jala,Ē net ten zuiden van Jeruzalem. Van het dorp ďliep hij naar het bos, waar hij Ori zag, haar aanviel en vermoordde

De moordenaar Arafat Irfayia verschijnt met een grijns op zijn gezicht in de rechtzaal waar hij beschuldigd wordt van de gruwelijke moordpartij opOri Ansbacher.

 

De Palestijnse Autoriteit vierde de moord op Ori Ansbacher met een muziekclip op openbare omroep PA-TV.Het gaat on eenheruitzending van een lied geschreven ter ere van terreur en het veroorzaken van verdriet aan IsraŽl. Vertalingen zijn in ondertitels, met dank aan PMW.

 

 

 

Militair Gal Keidan en rabbijn Achiad Ettinger vermoord door Palestijnse terrorist

 

Op zondagochtend 17 maart 2019 begaf de 19 jarige Palestijnse terrorist Omar Abu Laila zich naar een bushalte in de buurt van de Joodse nederzetting Ariel in Samaria waar hij Gal Keidan, een IsraŽlische militair in koelen bloede doodstak. Vervolgens rukte hij Keidans wapen uit zijn handen en opende het vuur op passerende voertuigen, waarbij hij een IsraŽlische automobilist raakte. Een andere IsraŽlische bestuurder rende weg uit zijn voertuig, dat de terrorist vervolgens stal en waarmee hij in de richting van Tel Aviv wegreed. Bij de volgende grote kruising opende de terrorist opnieuw het vuur en trof hij de 47 jaar oude, een vader van twaalf kinderen uit Eli in Binjamin waar het bericht over zijn verwonding met verbijstering en grote zorg werd ontvangen. Ettinger overleefde het niet.

 

De slachtoffers van de terrorist Omar Abu Lila, Rabbijn Achiad Ettinger en Gal Keidan.

De terrorist reed vervolgens naar het nabijgelegen Palestijnse dorp Burqin, waar hij het gestolen voertuig achterliet en verdween. Vervolgens gingen de IsraŽlische strijdkrachten het dorp binnen en voerden een grondige klopjacht uit waarbij Omar na een korte schotenwisseling werd gedood. IsraŽls Ďvredespartnersí in Ramallah gingen direct aan het werk. Ze verhieven de moordenaar Omar Abu Laila tot ĎSter van Palestinaí. Twee straten kregen zijn naam, maar dat wad nog niet genoeg. Er is ook nog een plein en een moskee naar hem vernoemd. En zelfs dat was niet genoeg, er werd ook nog een voetbaltoernooi naar hem genoemd en een monument opgericht ter ere van wat men zijn Ďheldendaadí noemde. Saleh Jabbar, voorzitter van de studentenvereniging van de Al-Quds-Universiteit, zei: ĎOmar Abu Laila is het ideale voorbeeld van een nationale held. Hij is als martelaar naar de hemel gegaan nadat hij de zonen van zijn vaderland vreugde had bezorgd en de zionistische bezetters ernstig verlies had toegebracht. Zijn naam zal altijd een bron van inspiratie voor onze kinderen zijn tot we onze staat hebben, waarvan de hoofdstad Jeruzalem. Met de hemel bedoelde hij natuurlijk Allahís fakeparadijs.

Teenager Rina Shnerb vermoord door Palestijnse terroristen

Op 23 augustus 2019 ontplofte een bom bij de populaire natuurlijke bron Ein Bubin, nabij de Joodse gemeenschap van Dolev in Binyamin (Samaria). Een IsraŽlisch gezin dat daar een wandeling maakte, werd het slachtoffer van een bom die door een Palestijnse terrorist die in een hinderlaag lag tot explosie werd gebracht toen het gezin langskwam. Het ging om een bom van ongeveer drie kilogram explosief materiaal, waardoor het een ongewoon krachtige bom was. Deze aanslag koste het leven van de 17-jarige teenager Rina Schnerb uit de stad Lod in centraal IsraŽl, terwijl haar vader van 46 en haar 19-jarige broer Dvir Shnerb in ernstige toestand met een militaire helikopter naar het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis in Jeruzalem gebracht.

 

De vermoorde 17-jarige teenager Rina Schnerb

 

De bron waar het meisje is vermoord wordt ook wel ĎDannyís Broní genoemd, naar Danny Gonen, een inwoner van Lod die daar enkele jaren geleden werd vermoord door een terrorist van de Palestijnse Autoriteit die om water had gevraagd. Rina werd ter plaatse behandeld maar overleed aan zware verwondingen.Net als veel van de natuurlijke bronnen in het gebied wordt Bubin bezocht door IsraŽlische wandelaars, een feit dat duidelijk bekend is bij de terroristen. Hamasterreurleider Ismail Haniye prees de terrorist voor zijn daad en verwelkomde de dood van het meisje. De NOS beschreef de moordpartij op het meisje als omgekomen bij een Ďexplosieí. Dit is geen foutje, maar een bewuste keuze het nieuws te censureren en te verbloemen ten gunste van Palestijnse moordmachines. Er werken op de redactie van de NOS kennelijk mensen die ideologie boven informatie stellen. Een latere correctie op nos.nl dat men niet wist 'wat er precies was gebeurd' is ongeloofwaardig.

Naar verluidt werd kort na de ontploffing een auto gezien die het gebied ontvluchtte, en IsraŽlische veiligheids≠troepen voeren een massale klopjacht uit op de daders. Op 28 september wisten IsraŽlische veiligheidstroepen 3 Palestijnse terroristen te arresteren in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde stad Ein Arik nabij Qalqilya waaronder de leider van de aanslag Samar Mina Salim Arabit, lid van de terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en Kassam Al Karim Ragah Shabli 25, uit het dorp Kfar Kobar, en Yazan Hussein Hassani Magmas inwoner uit Ramallah. Na de arrestatie van Arabit en de twee anderen wist het IsraŽlische leger op 29 september 2019 nog een ander lid van deze terreurcel tearresteren. Daarbij vonden botsingen plaats en werden onder andere stenen naar de veiligheidstroepen gegooid. Er waren geen gewonden onder de militairen.

Palestijn van 46 jaar ontvoerd en verkracht een 7-jarig Joods meisje

Een 46-jarige inwoner uit de gebieden die onder controle staan van de Palestijnse Autoriteit is beschuldigd van het kidnappen en verkrachten van een 7-jarig IsraŽlisch meisje op 16 juni 2019 dat hij had ontmoet op de school waar hij werkzaam was. De politie vertelde dat de Palestijnse dader het kleine meisje had gevolgd, met haar in gesprek trad en haar lange tijd snoepgoed had gegeven vooraleer hij zijn barbaarse aanslag uitvoerde. Op een dag bracht de verkrachter het kind naar een huis in de buurt van de school en verkrachtte haar. Het kind ďhuilde en riep om hulpď, maar werd vastgehouden door twee andere Palestijnen die de terrorist hielpen haar te verkrachten. Daarna liet de verkrachter het meisje weer gaan. Chaim Bleicher van Honenu, die het gezin van het kind vertegenwoordigt, zei dat verschillende moslimarbeiders aanwezig waren tijdens de verkrachting en de verkrachter hielpen, maar dit werd niet vermeld in de aanklacht. ďDit is een ongelooflijk schokkend, wreed geval,Ē zei Bleicher, ďeen daad van pure haat door een groep zieken die handelde tegen alle menselijke waarden enkel omdat dit een joods meisje is.ď

Moeder van 6 kinderen door Palestijn vermoord in Samaria

Esther Horgan, moeder van zes kinderen uit Tal Menashe in het noorden van Samaria, was op zondag 20 december rond 13 uur gaan joggen in het Reihan bos in de buurt van haar gemeenschap. Toen zij in de avond nog niet thuis was gekomen, belde haar man Benjamin de veiligheidstroepen. Diverse teams gingen op zoek om haar te vinden. Rond 1 uur 's nachts vonden ze de 52 jarige vrouw, levenloos, met een ingeslagen schedel. Esther was moeder van twee dochters en vier zonen.

 

De plaats waar Esther Horgan met ingeslagen schedel is teruggevonden. (Foto: TPS)

Op 24 december werd een Arabier gearresteerd in verband met de moord op Esther Horgan. De verdachte is een 36-jarige Palestijn uit Tura al Gharbiya in de buurt van de terreurstad Jenin. Hij heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de moordaanslag. De Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) sprak van een ďheroÔsche operatie waarbij een zionistische kolonist werd gedood

De moordenaar is op 3 april 2022 door een IsraŽlische militaire rechtbank veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Nederland stopt begrotingssteun aan Palestijnen vanwege terroristenbeloningen.

Ondanks het bloedgeld dat Mahmoud Abbas en trawanten op de bankrekeningen stort van Palestijnse moordenaars of/en familieleden, is de Nederlandse regering jaren door blijven gaan met het financieel ondersteunen van het terreurbewind in Ramallah.

Likoed Nederland vroeg reeds met een persbericht in mei 2011 voor het eerst aandacht voor deze walgelijke Palestijnse praktijk, die neerkomt op een kopgeld voor het vermoorden van Joden.Op 3 juli 2014 leidde dit tot een kamerbrede motie dat hier een einde aan moest komen.Toch gingen de betalingen onder de ministers van Buitenlandse Zaken Timmermans en Koenders (PvdA) gewoon door. Koenders antwoordde destijds op Kamervragen dat het kabinet in principe niet tegen uitkeringen voor gevangenen is. Volgens hem waren er voldoende waarborgen dat Nederlands geld niet in de zakken van terroristen terecht zou komen. Hij wist echter nooit uit te leggen waar dat geld dan wel voor gebruikt werd. Maar nu is het dan eindelijk zover dat Nederland met ingang van 2020 heeft besloten de begrotingssteun aan de Palestijnse Autoriteit te stoppen. Het is triest dat het door Nederland mede-financieren Ė en dus aanmoedigen Ė van terreur zo lang door kon gaan.

In 2018 had de Tweede Kamer een motie aangenomen dat de regering nog een jaar de tijd kreeg om de Palestijnse Autoriteit te overtuigen om te stoppen met deze perverse beloningen voor moord en terreur. Er hebben circa 20 gesprekken plaats gevonden.Zoals te verwachten was, is dit de Nederlandse regering niet gelukt.Want terreur en terroristen zijn de trots van de Palestijnse Autoriteit.

Zo verklaarde Mahmoud Abbas op 10 augustus jl. het volgende, in een filmpje op zijn Facebook pagina (klik hier voor de beelden):ďWij zijn het er niet mee eens dat zij onze martelaren als terroristen beschouwen.Dat zijn onze martelaren (terroristen die zijn omgekomen in de strijd tegen de ongelovigen), de martelaren van ons vaderland!Wij zijn het er ook niet mee eens dat zij ook maar ťťn cent van hun geld moeten inleveren. Al het geld zal naar hen toegaan Ė omdat de martelaren, de gewonden en de gevangenen voor ons heiligen zijn.Ē Naar aanleiding van noodzakelijke bezuinigingen had Mahmoud Abbas eerder dit jaar zelfs al verklaard dat als vrijwel al het geld van de Palestijnse Autoriteit op zou zijn, de beloningen aan terroristen dan toch uitbetaald zouden blijven worden.

Voor zover bekend is Nederland nu het derde land Ė na IsraŽl en de Verenigde Staten Ė dat de geldstroom aan de Palestijnen inperkt vanwege hun riante beloningen aan terroristen.

De Europese Unie blijft echter gewoon doorgaan met het betalen van kopgeld. Op de vraag waar al dat geld aan besteed wordt kunnen ze in Brussel geen afdoende antwoord geven. Laat staan dat de kletsmeijer Koenders daar een afdoend antwoord op wist te geven. Alles wat deze figuur uitkraaide ademde de sfeer uit van sympathie voor het corrupte en haatzaaiende bewind in Ramallah. Hij deed er alles aan de daden en motieven van de moslimdespoten in Ramallah te verklaren en goed te praten. Sinds het land-voor-vrede-proces is dit trouwens de gangbare politieke koers van Brussel en het Westen. De enorme geldstromen die naar Ramallah vloeien, tarten al vele jaren het gezond verstand want het is al lang geen geheim meer dat het geld van de Europese belastingbetalers voor een groot deel verdwijnt in de zakken van corrupte ambtenaren. Klik hier voor uitvoerige informatie.

Op dinsdagmiddag 22 maart 2022 werden vier onschuldige IsraŽlische burgers in de zuidelijke IsraŽlische stad Beíer Sheva vermoord door een messentrekkende Palestijnse terrorist. Op zondagavond 27 maart vermoorden twee ISIS aanhangers twee 19-jarige leden van de IsraŽlische grenspolitie in de plaats Hadera en op dinsdag 29 maart schoot een Palestijnse terrorist vijf mensen dood nabij Tel Aviv. De moordenaars van de aanslag in Hadera werden geÔdentificeerd als Ibrahim en Ayman Ighbariah. Ze waren gekleed in witte islamitische kleding toen ze het vuur openden. De beide leden van de grenspolitie Yezen Falah en Shirel Abukarat werden in koelen bloede vermoord en twaalf andere mensen raakten gewond van wie twee ernstig. Een van de twee terroristen had in 2016 al geprobeerd zich bij ISIS aan te sluiten. Dat er niet meer doden zijn gevallen, is te danken aan undercoveragenten die in een nabijgelegen restaurant zaten te eten en naar buiten renden toen zij de schoten hoorden. Door hun ingrijpen konden de daders onmiddellijk worden doodgeschoten, waardoor verdere slachtoffers werden voorkomen. De politie zei dat ze gewapend waren met automatische wapens met 1100 kogels, en verschillende handwapens en messen.

Yezen Falah and Shirel Abukarat, two Border Police officers killed in a terror attack in Hadera, are seen at their base near the West Bank settlement of Bet El, hours before they were killed on March 27, 2022. (Israel Police)Yezen Falah en Shirel Abukarat, vermoord bij de terreuraanslag in Hadera.

Na de aanslag eisten de officiŽle ISIS-media de verantwoordelijkheid op voor deze terroristische aanslag. Het pro-ISIS Telegram-kanaal "Tafa'ul Mustamirr" deelde ook een virale video waarin de aanvallers aankondigden "we komen naar je toe ter slachting".

De Palestijnse terreurbeweging Hamas en de Libanese Hezbollah juichten na de aanval in Hadera en spraken vaneen ďheldendaad die een natuurlijke reactie vormt op de misdaden van de zionistische vijandĒ. Ondertussen heeft Palestinian Media Watch (PMW) de Palestijnse Autoriteit zelf aangewezen als de ďdrijvende kracht achter de recente golf van aanslagen sinds begin maart in IsraŽl,Ē wijzend op de herhaalde oproepen van PA-leider Mahmoud Abbasí tot ďvolksverzet,Ē wat ďde PA-term is voor terreur met messen auto-rammen en moordpartijen.Ē

Op dinsdag 29 maart kwamen bij een door eenPalestijnse terrorist gepleegde terreuraanslag vijf mensen om het leven in meerdere gemeenten in de buurt van Tel Aviv. De dader was de 26-jarige Diaa Hamarsheh uit een dorpje nabij de Palestijnse terreurstad Jenin. Hij werd uiteindelijk door agenten neergeschoten. In deze video is ťťn van de nabestaanden aan het woord. De aanval van dinsdag brengt het totaal aantal dodelijke slachtoffers in deze week op 11. Mijn hart gaat uit naar al die families die naar aanleiding van deze moordpartijen hun dierbaren hebben verloren. 

PA-president Mahmoud Abbas kwam plotseling met een zeer zeldzame veroordeling wat uitvoerig werd uitgemeten door de mainstream media. Geen van deze media meldde echter iets over de voortdurende steun van de ďBende van RamallahĒ voor het plegen van terreur - noch dat de terrorist was gelieerd aan de Al Aqsa Martelarenbrigades, de "militaire vleugel" van Abbas' Fatah-factie. Wel melden ze dat er dit jaar al ruim 50 Palestijnse slachtoffers zijn gevallen. Het gaat hier niet om onschuldige Palestijnse burgers maar onder meer om stenengooiers, messentrekkers, car-rammers en voortijdig opgerolde zwaarbewapende Palestijnse terreurcellen die van plan waren aanslagen in IsraŽl te plegen.

De moordpartij op 29 maart werd in de gebieden die onder bestuur van de Palestijnse Autotiteit staan weer met blijdschap ontvangen. Zie ook hier. Er werden processies gehouden en de lokale bevolking deelde snoepjes uit. In de buurt van het huis van de moordenaar werd een Fatah-bijeenkomst gehouden, waarbij verklaringen en leuzen werden gehoord waarin de aanval werd geprezen. Bovendien hebben Fatah en zijn Al-Aqsa Martelarenbrigade verklaringen en posters uitgegeven waarin ze de aanval verheerlijken en de "heldhaftige martelaar" feliciteren.

Aanslag door Palestijnse terrorist in Tel Aviv op 7 april 2022

Op 7 april 2022 werden twee mensen gedood en minstens acht gewond nadat een Palestijnse terrorist het vuur opende in een bar in een van de drukste uitgaansstraten in het hart van Tel Aviv. Paramedici van Magen David Adom meldden dat twee van de slachtoffers van de schietpartij, Tomer Morad en Eitam Megini van in de dertig met spoed naar een ziekenhuis in Tel Aviv werden gebracht terwijl ze reanimatie ondergingen, voordat hun dood werd vastgesteld. 

De twee vermoordde IsraŽliŽrs, Tomer en Eitam, beiden 27, groeiden samen op in Kfar Saba en kwamen om bij een schietpartij in Tel Aviv.

 

Nog eens acht slachtoffers werden behandeld in een aantal ziekenhuizen in Tel Aviv, waaronder drie van in de twintig en dertig ernstig gewond door schotwonden, en vier in lichte tot matige toestand met verwondingen aan ledematen. Honderden politiestrijders en veiligheidstroepen voerden nog steeds een uitgebreide klopjacht om de aanvaller te vinden, gingen van deur tot deur en vroegen de burgers om thuis te blijven. De terrorist is daarop geŽlimineerd tijdens een vuurgevecht met Shin Bet en strijders van de Yamam-eenheid voor terrorismebestrijding terwijl hij zich verstopte in de buurt van een moskee in Jaffa. Het gaat om de Palestijnse terrorist, Fathi Zidan Hazem, 29 jaar, uit het vluchtelingenkamp van Jenin uit Judea en Samaria, werd gelokaliseerd door de Israel Security Agency (Shin Bet)

Het is moeilijk vechten tegen een vijand die graag wil sterven, die gelooft dat de dood beter is dan het leven, en die meent verzekerd te zijn van het paradijs als hij sterft terwijl hij ďongelovigenĒ afslacht. De corrupte maffia bende in Ramallah promoot zelfmoordaanslagen, offeren hun eigen vrouwen en kinderen op om ze propagandistisch te kunnen gebruiken ter bevordering van Joden- en IsraŽlhaat en boeken daarmee groot succes bij de ďmensenrechtenorganisatiesĒ als Amnesty International en Human Rights Watch, wereldleiders, Verenigde Naties, linkse politici en de massamedia in het westen. Allen die IsraŽls optreden tegen de PLO-terroristen blijven veroordelen, helpen mee de terreur te continueren. Joods bloed is goedkoop!

Palestijnse terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad prijzen moordpartij op vier onschuldige IsraŽlische burgers

Op dinsdagmiddag 22 maart werden vier onschuldige IsraŽlische burgers aangevallen door een messentrekkende terrorist in de zuidelijke IsraŽlische stad Beíer Sheva voordat hij door twee burgers kon worden uitgeschakeld. De moordenaar was een IsraŽlische Arabier, die sympathieŽn bleek te hebben voor Islamitische Staat (ISIS). Al snel bleek dat de terrorist, de 34-jarige Mohammad Ghaleb Abu al-Qiían, eerder was veroordeeld voor het ronselen voor ISIS en enkele jaren vast had gezeten. Destijds waarschuwden aanklagers dat de man een tikkende tijdbom was, maar hij werd veroordeeld tot slechts een gevangenisstraf van vijf jaar. Hij was in 2019 vrijgelaten, maar bleek er desondanks nog steeds foute denkbeelden op na te houden. Vier mensen werden slachtoffer van zijn terreurdaad, drie vrouwen en een man.

Al-Qiían kwam uit het BedoeÔenendorpje Hura, nabij Beíer Sheva. Na de aanslag zijn enkele familieleden van hem ook opgepakt, in het kader van een diepgravend onderzoek. De terrorist stak eerst een vrouw neer bij een benzinestation, stapte daarna in zijn auto waarmee hij een fietser aanreed en stak vervolgens nog meerdere mensen neer in een winkelcentrum. Hij werd uitgeschakeld door een gewapende buschauffeur en een burger. De terrorist overleed ter plaatse.

De vier dodelijke slachtoffers van de gruwelijke misdaad werden later geÔdentificeerd als Doris Yahbas (49). Ze laat haar man en drie kinderen achter. Laura Yitzhak (43). Ze werd neergestoken en vermoord bij het benzinestation. Ook zij laat haar man en drie kinderen achter. Rabbi Moshe Kravitzky (50), een vader van vier, en Menahem Yehezkel (67). Na de aanslag kwamen er al snel jubelende woorden van terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad, die de aanslag prezen als Ďslag in het gezicht van de bezetterí. Tevens werd er snoep uitgedeeld aan de inwoners van Gaza. In totaal hebben 10 IsraŽlische kinderen hun ouders verloren in deze ene afschuwelijke moordpartij waar de volgelingen van de ďBende van Ram-allahĒen de terreurbewegingen in Gaza zo bedreven in zijn.

AfbeeldingDe vier onschuldige IsraŽlische slachtoffers

IsraŽl treurt, maar Palestijnen vieren feest na aanslag bij synagoge in Jeruzalem

Palestijnse terrorist vermoord 7 mensen bij synagoge in Jeruzalem

Bij een terroristische aanslag tijdens het shabbatgebed op vrijdagavond 27 januari 2023 bij een synagoge in Jeruzalem zijn zeven mensen gedood en verscheidene mensen gewond geraakt. Volgens berichten opende ten minste ťťn terrorist ďgedurende enkele minutenĒ het vuur bij de synagoge tijdens het shabbatgebed, waarbij zeven doden en verscheidene anderen, waaronder een 15-jarige jongen, gewond raakten. De andere slachtoffers waren 20, 25, 30, 50 en 60 jaar oud, en twee vrouwen van 60 en 70 jaar oud. De terrorist werd achtervolgd, neergeschoten en gedood door een politieagent ter plaatse.Na de dodelijke aanslag braken er feestelijkheden uit in Palestijnse gebieden in Judea, Samaria en Gaza, terwijl de Palestijnse media de aanval op de synagoge prezen. In de gebieden die onder controle staan van het PLO-terreurbewind in Ram-allah en in Gaza werden lekkernijen uitgedeeld om de aanslag te vieren.

Moordaanslag in Jeruzalem op 10 februari 2023

Zeven mensen zijn op 10 februari in het noorden van Jeruzalem behandeld voor verwondingen, nadat een terrorist een aanslag had gepleegd met een auto.Twee van de gewonden waren jonge kinderen waarvan de toestand aanvankelijk als kritiek werd omschreven. Beide kinderen, waaronder een 6-jarige jongen, bezweken korte tijd later aan hun verwondingen en overleden.Een derde slachtoffer, een jongeman van twintig jaar oud, stierf enkele uren later.Twee anderen waren er ernstig aan toe, waaronder de verdachte die de auto ramde, die werd neergeschoten en gewond.De moordaanslag vond plaats in de wijk Ramot in het noorden van Jeruzalem, niet ver van het traditionele graf van de Bijbelse profeet Samuel.En de wereld maar inhakken op het landje wat door God voor eeuwig aan de kinderen van IsraŽl heeft toegezegd. We weten met wie en wat we te maken hebben. Pure duivels.Image

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud