Palestijnse Ďheldení plegen aanslag op synagoge in Jeruzalem

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 14 mei 2015)

Het is met geen pen te beschrijven wat er op 18 november 2014 gebeurde in de Kehilat Yaakov synagoge in Jeruzalem. Het was een van de ernstigste terreuraanvallen in Jeruzalem sinds jaren. Om 7 uur in de ochtend drongen twee Palestijnse terroristen, de neven Uday en Rassan Abu Jamal, de synagoge binnen gewapend met bijlen, messen en een pistool. Zij vermoorden op brute wijze vier aanwezigen en verwonden een aantal anderen waaronder een politieagent die in het hoofd werd geschoten.

terroroDit zijn de beide Ďheldení van het bewind in Ramallah, Uday en Rassan Abu Jamal.

Enkele minuten na de verschrikkelijke moordpartij was een Tv-ploeg van Israel Today aanwezig en sprak met een paar hulpverleners waaronder Dov Weingarten. 'U wilt niet weten wat ik heb gezien' zei hij tegen de interviewer. Klik hier voor de video. Na een vuurgevecht van enkele minuten werden de twee terroristen ter plekke gedood. De daders waren afkomstig uit het oostelijk deel van Jeruzalem en familieleden van ťťn van de 1027 terroristen, die IsraŽl in 2011 vrijliet in ruil voor de vrijlating van de ontvoerde IsraŽlische soldaat Gilad Shalit.

Israel Today sprak ook met verpleger Akiva Pola, die eveneens op de plaats aankwam terwijl de aanval nog plaatsvond. Pola zag hoe wanhopige mensen probeerden uit de synagoge te ontkomen en daarbij van de trap vielen en hun benen braken. Hij beschrijft een toneel van chaos en bloeddorstige razernij, dat mogelijk werd gemaakt door tientallen jaren van antisemitische indoctrinatie door het bewind in Ramallah.

Onder de gewonden was de Druzische politieagent Zidan Sayif (30). Zidan slaagde erin om ťťn van de terroristen uit te schakelen maar raakte daarbij zelf levensgevaarlijk gewond door een schot in zijn hoofd.

zidanZidan Sayif, vermoord door een stel bloeddorstige monsters

Hij werd overgebracht naar Hadassah Ziekenhuis in Jeruzalem maar bezweek uren later aan zijn verwondingen. Zijn heldhaftig optreden heeft vele anderen het leven gered. Zijn familie en vrienden zeiden bijzonder trots op hem te zijn omdat hij met gevaar voor eigen leven, de terroristen onder vuur had genomen. Sjeikh Muafik Tarif, de geestelijk leider van de Druzen gemeenschap, zei over hem: ďWij zijn trots dat een van onze zonen onbevreesd optrad in het aangezicht van terreuraanslagen.Ē Zidan Sayif was getrouwd en laat een dochtertje van zeven maanden na.

Vele leden van de Druzen gemeenschap dienen in het IDF (IsraŽlische Leger), bij de politie en in de veiligheidsdiensten en nemen dagelijks actief deel aan de bestrijding van terrorisme en bescherming van de veiligheid van alle IsraŽlische burgers. Ruim duizend mensen waren bij zijn begrafenis aanwezig en zagen hoe de kist in een IsraŽlische vlag werd gewikkeld.

Arabieren prijzen het bloedbad in de synagoge

Terwijl IsraŽl en het Joodse volk in diepe rouw verkeren werd de slachting weer uitbundig gevierd en de moordenaars als Ďheldení en Ďmartelarení herdacht. Zwaaiend met PLO-vlaggen, messen, dolken en bijlen, deelden ze snoepgoed uit in de straten van Gaza, Ramallah, Bethlehem en Jeruzalem. Terreur, bloed en geweld, is waar ze dol op zijn!

Terreurbaas Abu Mazen veroordeelde de aanslag weliswaar, maar zoals gebruikelijk zullen ook de namen van deze terroristen door hem worden bijgeschreven op de ellenlange lijst van Ďheldení die onschuldige IsraŽlische burgers hebben vermoord. Hoe gruwelijker de moordpartijen, hoe hoger de waardering en hoe hoger de uitkeringen. Dat is wat de moordende onderdanen van het bewind in Ramallah aan eer te wachten staat. Een adviseur van Mazen sprak van een'heldhaftige operatie'. De PLO-televisie stelde later de beide terroristen voor als slachtoffers van IsraŽlische agressie tegen het ĎPalestijnseí volk. In het nieuws zei men, dat IsraŽl onschuldige Palestijnen om het leven had gebracht. De uitzending werd opgenomen en vertaald door de organisatie Palestinian Media Watch. Terecht stelt de IsraŽlische regering Mazen verantwoordelijk voor de huidige terreurgolf in het land, omdat hij zijn volk aanzet tot terrorisme en aanslagen. Een Joods spreekwoord leert: ďDe instrumenten van zowel dood en leven zijn in de macht van de tong.Ē

Ook in een deel van de Arabische pers, in onder meer SyriŽ, Qatar en JordaniŽ, is de aanslag geprezen. Een schrijver in Qatar noemde de aanslag een passende reactie Ďop hen die koekjes bakken van het bloed van de Palestijnen.í Op 19 november werd in het Jordaanse parlement een gebed uitgesproken voor de twee moordenaars. Een ander parlementslid uitte zijn bewondering en sprak van een 'heroÔsche operatie'. Het parlementslid Khalil Attieh riep zijn collegaís op het ĎFatiha gebedí uit te spreken voor 'de geest van de helden'. Dit gebed is het eerste hoofdstuk van de Koran, dat wordt uitgesproken bij belangrijke gelegenheden. De Jordaanse premier Abdullah Nsur, stuurde op 21 november een brief met condoleances aan de familie van de moordenaars. En dit JordaniŽ heeft IsraŽl om hulp gevraagd na de dreiging van de demonen van IS(IS), ook JordaniŽ onder de voet te zullen lopen. Ook heeft IS(IS) in het openbaar opgeroepen tot executie van de Jordaanse koning Abdullah.

Terug naar: Inhoud