Palestijnen snakken volgens de westerse leiders naar vrede met IsraŽl

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 8 mei 2014) (Laatste bewerking: 8 december 2016)

In 2007 sloegen ze elkaar nog de hersens in, maar op 23 april 2014 hebben de ďBende van RamallahĒ en de islamitische doodscultuur Hamas in Gaza een historische verzoenings overeenkomst getekend. Zowel Washington als Brussel waren er als de kippen bij deze eenheidsregering, die kinderen inzetten om zelfmoordaanslagen te plegen tegen IsraŽlische doelen, te erkennen en hulp aan te bieden. In IsraŽl werd de Amerikaanse erkenning ďeen dolksteek in de rug genoemdĒ en werd het hele eenheidstheater op groot ongenoegen onthaald. Niemand begrijpt waarom Brussel en Washington hun zegen hebben gegeven aan dit schijnkabinet. Premier Benjamin Netanyahu zei niet te kunnen begrijpen waarom de wereld Hamas enerzijds een terroristische organisatie noemt en het internationale terrorisme veroordeelt, maar tegelijkertijd de nieuwe eenheidsregering verwelkomt, waarin Hamas een grote rol speelt. De IsraŽlische regering reageerde geschokt toen bleek dat Obama in het geniep achter IsraŽls rug om, al een half jaar geheim overleg met Hamas had gevoerd. Hij heeft hiermee de eigen Amerikaanse federale wetten met voeten getreden omdat Hamas op de Amerikaanse terreurlijst staat.

Ook de EU blijkt gesprekken met Hamas te hebben gevoerd. De verraderlijkheid van de lieden in Brussel en Washington kent geen grenzen. Ze eisen van de Joodse staat dat ze het eenheidskabinet accepteren en onmiddellijk de vredesonderhandelingen met Abu Mazen (Mahmoud Abbas) hervatten. Maar Abu Mazen heeft nooit Ďjaí gezegd om tot echte vredesbesprekingen te komen terwijl IsraŽl moedige en pijnlijke stappen voor het politieke proces heeft gemaakt. Het probleem is altijd geweest dat Washington en andere westerse machten zo wanhopig zoeken naar een doorbraak in het Midden-Oosten vredesproces, dat zij zich graag tot gewillige dwazen laten maken door de uitspraken van Mazen als zoete koek te slikken, en daarnaast de onthullingen van Hamas te negeren. Hamas medeoprichter Mahmoud al-Zahar heeft in het verleden met zijn uitspraken duidelijk gemaakt dat wanneer er sprake mocht zijn van een eenheidsregering dat slechts een middel zal zijn om het ďverzetĒ te bevorderen, en dat elke overeenkomst met IsraŽl ďalleen zal dienen als een opmaat naar oorlogĒ.

Ze vormen nu de grootste terreurbende op aarde. Of deze deal ook werkelijk iets te betekenen heeft is nog even afwachten want er is namelijk niets ďhistorischĒ aan deze overeenkomst. Het gaat al om de vierde in zijn soort sinds 2007. Alle eerdere pogingen liepen tot nu toe op niets uit en verzandden al snel in nieuwe ruzies en onderlinge moordpartijen. Beide partijen zeggen dat de overeenkomst tot doel heeft een einde te maken aan een lange en bloedige rivaliteit, die meer dan zeven jaar geleden ontstond, toen de terreurbeweging Hamas een bloedige coup pleegde en de macht in Gaza overnam van Abu Mazen en trawanten, culminerend in een burgeroorlog. De onderlinge Ďdiscussieí liep enigszins uit de hand! Balans: 616 doden, waaronder 400 aanhangers van het corrupte bewind van Abu Mazen. Daarnaast vielen er 1500 gewonden waarvan vele voor het leven verminkt en duizenden werden door leden van Hamas uit Gaza verdreven. Wie niet tijdig kon vluchten werd achter de tralies gegooid en gemarteld. IsraŽl was het enige land dat troepen, helikopters en ambulances stuurde opdat ze niet allemaal zouden worden afgeslacht. Islam tegen de islam.

Moslimbroeders van Hamas en Fatah slaan elkaar in een Ďvreedzameí dialoog de hersens in.

De moordpartijen van deze destructieve geesten hebben onder de fans van deze bendes geen imago schade opgeleverd want in de praktijk blijven ze met deze doodscultuur sympathiseren. De werkelijke reden is natuurlijk niet dat ze ook maar iets om deze terroristen geven, maar wat hen drijft is de haat tegen het Joodse volk en de staat IsraŽl en daardoor sympathiseren ze met deze moorddadige bendes. Het gaat om ordinaire Jodenhaters die de staat IsraŽl het liefst van de aardboden zien verdwijnen.

John Kerry noemt de Joodse gemeenschappen in Samaria en Judea (settlements) een obstakel voor vrede met de Palestijnen. Hij geeft hiermee legimiteit aan Palestijnse terreur.Hij zette zijn vinger op een kaart van het Midden-Oosten en zei ďhier vind al het geweld plaats.Ē Kerry weigert al jaren het werkelijke nieuws over Palestijnse terreuraanslagen tegen onschuldige IsraŽlische burgers onder ogen te zien. Hij weigert te kijken naar de Joodse families die leven in de nabijheid van Gaza, families die met regelmaat met hun kinderen de schuilkelders in moeten vluchten vanwege raketaanvallen vanuit Gaza. Hoe kan deze Kerry zeggen dat de Palestijnse leider Mahmoud Abbas naar vrede met IsraŽl snakt. Het is juist deze figuur die al jaren aanzet tot geweld tegen IsraŽl. Daar doet hij trouwens ook niet geheimzinnig over zoals in deze video te zien is. Abbas laat duidelijk weten dat hij persoonlijk de opdracht geeft IsraŽlisch te vermoorden. Moordenaars van IsraŽlische burgers zegt hij, moeten niet gestraft worden. Hij noemt vermoorden van onschuldige mannen, vrouwen en kinderen niet anders dan vechtende soldaten in een leger. En deze figuur wordt door de westerse leiders een Ďvredespartnerí genoemd.

Het geschreeuw om de vernietiging van IsraŽl is niet van de lucht. Topambtenaren van het PLO-bewind geven consistent uitdrukking van hun haat tegen de Joodse staat en volk en hun ontkenning van het bestaansrecht van IsraŽl, via een onophoudelijke stroom van dreigingen met terreur, bloed en geweld. Ook de Islamitische Jihad (PIJ), de op Hamas na belangrijkste terreurgroep in Gaza, heeft te kennen gegeven zich te willen aansluiten bij het eenheidsakkoord. Dit zou nog een verdere radicalisering van het eenheidspact inhouden. Zoals verwacht verwelkomt Brussel de nieuwe samenwerking tussen de verschillende terreurgroepen. Met name Catherine Ashton heeft haar vreugde hierover uitgesproken. En dat terwijl de Europese Unie Hamas als een terroristische organisatie bestempelen. De Obama-administratie steunde aanvankelijk de beslissing van IsraŽl om verdere vredesbesprekingen met het PLO-bewind te annuleren, maar ook Washington veranderde al snel van mening.

Volgens Washington kan het mislukken van de vredesbesprekingen met het PLO-bewind tot een internationale boycot en isolement van IsraŽl leiden. Zo waarschuwt Obamaís trekpop John Kerry IsraŽl het risico te lopen als een apartheidstaat te worden aangemerkt als er geen vrede wordt bereikt. En hoewel hij schrok van de buitengewoon heftige reacties op die beschuldiging, en hij zich nu in alle bochten wringt met verklaringen dat hij het niet zo bedoelde, is het kwaad geschied. De anti-IsraŽl beweging zal hem zeer dankbaar zijn. Kerry voedt met deze uitspraak de leugen van andere IsraŽl hatende extremisten die IsraŽl beschuldigen een apartheidspolitiek te voeren. In werkelijkheid is IsraŽl een waar paradijs voor allerlei verschillende bevolkingsgroepen. Waarom steekt Kerry nooit een beschuldigende vinger richting Saoedi-ArabiŽ want in dat land is echt sprake van apartheid. En wat te denken van JordaniŽ waar het Joden verboden is te wonen. En zo zijn vele voorbeelden.

Het was terreurleider Abu Mazen die nee zei tegen het vredesproces. Niets nieuws onder de zon want Mazen zegt al jaren nee en toch krijgt IsraŽl de schuld. Op 17 maart was Mazen bij Barack Hussein Obama op bezoek waar hij zijn nee tot het raamakkoord van Kerry liet horen. Volgens Amerikaanse onderhandelaars zal ĎPalestina een Staat worden, hoe dan ookí of door geweld, of door eenzijdig gemanoeuvreer. Veel IsraŽli's waren woedend, en zeiden dat de opmerkingen gevaarlijk dicht bij het vergoelijken kwamen van het PLO-terrorisme. De onderhandelaars, die op voorwaarde van anonimiteit spraken, vertelden aan de toonaangevende IsraŽlische journalist Nahum Barnea van de krant Yediot Achronot dat, in hun beoordeling, IsraŽl in de eerste plaats de schuld heeft voor het mislukken van de vredesonderhandelingen. Precies dat is het beleid van Washington al jaren. IsraŽl de schuld geven van alle mislukte vredesbesprekingen maar Mazen zat alleen maar aan de onderhandelingstafel om gevangenen vrij te krijgen en verder niets.

Nu de beide terreurgroepen elkaar lijken te hebben gevonden, laten de Ďbroedersí nog eens zien wat ze eigenlijk van plan zijn. Zo herhaalde Hamasterreurleider Mahmoud Ismail Haniyeh op 29 april dat Hamas nooit het bestaansrecht van IsraŽl zal erkennen en riep op voor een derde intifada.

Screenshot_28Hamasleider terreurleider Mahmoud Ismail Haniyeh: wij zullen het bestaansrecht van IsraŽl nooit erkennen.

De samenwerking om IsraŽl van de kaart te vegen lijkt het gezamenlijke doel te zijn. Onze oogst zal jullie hoofden zijn.Ē In de video zijn figuren te zien verkleed als IsraŽlische militairen die Gaza benaderen terwijl een tekst in beeld waarschuwt: ďYou will end up in Hell.Ē De Ďmilitairení worden vervolgens ťťn voor ťťn in het hoofd geschoten. Volgens Hamas terreurleider Haniyeh blijft de ontvoering van IsraŽlische militairen een van de doelen totdat alle gevangenen uit IsraŽlische gevangenissen bevrijd zijn. Mazen en trawanten en Hamas combineren een religieuze extremistische islamitische ideologie met terrorisme en weigeren het bestaansrecht van IsraŽl te erkennen. Intussen houden ze de wereld de leugen voor dat eenheid met Hamas een onderhandelde overeenkomst met IsraŽl niet uitsloten hoeft te worden.

Op 13 november 2013 zei Hamas minister Fathi Hammad: "Wij zullen de Al Aksa moskee bevrijden, evenals onze steden en dorpen, als een opstap en de installering van een toekomstig Islamitisch Caliphaat. In een uitzending op het†† Hamas Al-Aqsa TV kanaal, deed Hammad een oproep een derde intifada te ontketenen: "Wij moeten een derde intifada ontketenen, een gewapende revolutie, een jihad revolutie," waarin Gaza en Ramallah tesamen het land moeten bevrijden en de Joden verjagen.

Likoed Nederland meldde op 8 mei dat in een kindertelevisie programma op de Hamas televisie in Gaza op 2 mei 2014 de Arabische kijkertjes werd voorgehouden dat als zij later groot zijn, zij ook Joden moeten doodschieten. Net zolang tot alle Joden zijn uitgeroeid! De kleuterjuf die het programma presenteert, legt de kleuters uit hoe fantastisch dat zou zijn: dat als zij groot zijn, zij echt alle Joden zullen doodschieten. Dit is de indoctrinatie waarmee de kinderen in Gaza opgroeien. Het gaat om keiharde, onvervalste Jodenhaat, geÔnspireerd door de nazi-ideologie.In de door het PLO-bewind bezette Bijbelse gebieden is het overigens niet veel beter. Op de officiŽle PLO- televisie worden kleuters eveneens met regelmaat geconfronteerd met oproepen tot geweld en oorlog. Deze indoctrinatie met Jodenhaat en geweldsverheerlijking van jongs af aan mist haar uitwerking niet. En de wereldleiders en de media doen er het zwijgen toe.

Dat PLO-leider Mazen de leugen niet schuwt wanneer hem dat zo uitkomt, is ook algemeen bekend. Volgens hem heeft hij de Al Aksa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Al Fatah in 2008 ontmanteld. Maar deze terreurgroep is vandaag nog steeds actief. Net zoals Hamas eerder al verklaarde dat de Al Qassam Brigades de gewapende strijd tegen IsraŽl nooit zullen opgeven ook niet onder het eenheidsakkoord dat op 23 april met Al Fatah tot stand kwam, vertelde Abu Mohammed, een woordvoerder van de Al Aqsa Martelaren Brigades precies hetzelfde. Ten tijde van Operation Pillar of Defense van november 2012, streed deze groep mee aan de zijde van Hamas in de Gazastrook tegen IsraŽl. Een woordvoerder van de Brigades vertelde tegenover verslaggevers dat zijn mensen 516 raketten en missiles tijdens het conflict op IsraŽl hebben afgevuurd. In juli 2013 toonden hij hun indrukwekkend wapenarsenaal en waarschuwde er toen voor dat de groepen van Al Fatah ďdoorgaan om het heroÔsche Palestijnse volk te verdedigen tegen de IsraŽlische misdaden en massamoorden.ĒDe groep prijkt niet alleen op de terreurlijst van de Verenigde Staten en Canada, maar sinds 21 december 2005 ook op de terreurlijst van de Europese Unie, met inbegrip van BelgiŽ en Nederland.

al-aqsaMazens koorknaapjes van de Al Aksa Martelaten Brigades, de gewapende vleugel van Al Fatah.

Op de officiŽle staatszender van het PLO-bewind zei Abbas Zaki topfiguur van Abbasí fractie Al Fatah en lid van het Centraal Comitť, op 12 maart 2014, ďDeze IsraŽliŽrs hebben geen geloof en geen principes. Ze zijn een geavanceerd instrument van de duivel. Ze blijven maar doorzeuren over de Holocaust. Ik geloof dat Allah ze allemaal (voor ons) zal samendrijven zodat we ze kunnen ombrengen.Ē Op dit filmpje is te zien hoe hysterische moslimaís en opgefokte islamieten bezig zijn om Joodse kinderen samen met hun vaders op de Tempelberg te terroriseren.  Ze worden onthaald op een meute razende en schreeuwende moslims die hen uitschelden, bespugen en bedreigen. Er worden zelfs schoenen gegooid naar de kleintjes. Op IsraŽls meest heilige plaats de Tempelberg nog wel. Wat zou er met die kinderen gebeurt zijn als ze geen bescherming hadden genotenÖ

Al-Danna, een van de imams van de Al Aqsa moskee, riep tijdens een bezoek aan ItaliŽ, op tot de totale vernietiging van Israel. Hij riep alle Arabische legers op, inclusief die van Egypte en JordaniŽ, die een vredesverdrag met Israel hebben, om in actie te komen en het land te bevrijden. Tijdens een islamitische conferentie in Milaan zei al-Danna dat Israel spoedig zal verdwijnen. ĎWij zullen terugkeren naar de zee van Jaffa, het strand van Haifa, naar de palmbomen van Beit Shean en de heuvels van Lod en Ramla,í stelde hij in een uitzending van Al-Jazeera. Hij merkte verder op dat de geestelijken en de moslims bij de Al-Aksa moskee uitzien naar de legioenen van veroveraars, die Israel zullen gaan veroveren.

abbas-zakiHaatprediker Abbas Zaki

Tawfiq Tirawi, lid van het dagelijks bestuur van Al Fatah (Centraal Comitť), de politieke fractie die wordt voorgezeten door Abu Mazen, zei op 2 april 2014: ďWij moeten terugkeren naar de optie van ťťn Palestina van de rivier de Jordaan tot aan de Middellandse Zee.Ē Eerder op 25 maart 2014 vertelde hijdat Fatah ďniet het geweer heeft neergelegd en niet heeft opgeborgen en voegde eraan toe dat deelnemen aan de vredesgesprekken slechts ďťťn van de middelen is in de strijd. Maar het geweer is hier en het kan op eender welk ogenblik worden afgevuurd!ď Een zoveelste bewijs dat het doel van het bewind in Ramallah niet de oprichting is van een eigen soevereine staat in de Bijbelse gebieden Samaria en Judea en in Gaza maar tegelijk heel IsraŽl van de wereldkaart wil verwijderen.

Mazens Al Aqsa Martelaren Brigades hebben een propagandafilm uitgebracht om IsraŽliŽrs te ontvoeren en te doden. Deze film is afkomstig van de Al Aqsa Martelaren Brigades, een terreurgroep die zich tijdens de 2e intifada schuldig heeft gemaakt aan gruwelijke moordpartijen op onder meer christenen in Beit Jalla en het openbaar executeren van Arabieren die werden beschuldigd van collaboratie met IsraŽl. Dit soort haatpropaganda, die regelrecht aanzet tot geweld en terreur jegens IsraŽl en de Joden in het algemeen, is ook tijdens de door Washington opgelegde vredesonderhandelingeníígewoon doorgegaan. Dat illustreert nog eens de absolute onwil van Mazen en zijn bende een vredeovereenkomst met IsraŽl aan te gaan.

Abu Mazen, ondertekende begin april 2014 vijftien verdragen en applicaties voor internationale instanties in een poging eenzijdig erkenning voor Ďde staat Palestinaí te verkrijgen terwijl ze zelf zwaar in overtreding zijn. ĎWanneer ze de tijd zouden nemen om de aanvragen van de verschillende verdragen waartoe zij willen treden te lezen, te bestuderen, dan zouden ze begrijpen dat ze in flagrante schending van de meerderheid van de artikelen staaní, zei IsraŽlisch ambassadeur bij de Verenigde Naties Ron Prosor tijdens een conferentie van Jerusalem Post in New York. ĎZe zijn kennelijk vergeten dat de toetreding tot internationale verdragen ook plichten omvat.í

Vanwege de oproepen van het PLO-bewind aan jongeren om geweld te gebruiken en zelfs het oproepen van de jeugd tot het plegen van zelfmoordaanslagen, zouden Mazen en trawanten voor het internationaal strafhof in Den Haag gedaagd moeten worden. Het zou de normaalste zaak van de wereld zijn als ze zouden worden veroordeeld voor ongekende misdaden tegen het Joodse volk tijdens de twee intifadas, raketbeschietingen vanuit Gaza, de verheerlijking van moordenaars als helden, het niets ondernemen om kinderarbeid of kinderhuwelijken te voorkomen en de stilzwijgende goedkeuringaan het fenomeen van Ďeerwraakí.Al deze dingen en nog veel meer voldoen niet aan de eisen van de internationale conventies waarvan Mazen lid wenst te worden. De IsraŽlische juridische groep Shurat Hadin zei dat door de toetreding tot het Internationaal Strafhof, het PLO-bewind nu geconfronteerd kunnen worden met beschuldigingen van oorlogsmisdaden voor hun betrokkenheid bij terrorisme gericht op IsraŽlische Joden. Shurat Hadin, voorzitter Nitzana Darshan-Leitner, vertelde Israel National News dat haar organisatie in feite gewacht heeft op een dergelijke kans en al veel bewijs heeft verzameld.

Terug naar: Inhoud