Norman Finkelstein fantast en leugenaar

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 5 oktober 2012) (Laatste bewerking: 19 april 2016)

De Amerikaans-Ďjoodseí politicoloog Norman Finkelstein was op 24 september 2012 in Nederland voor lezingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Finkelstein staat bekend als een felle anti-IsraŽl activist die niet schroomt de waarheid geweld aan te doen als hem dat zo van pas komt. Zo betoogt hij in zijn omstreden boek The Holocaust Industry: dat IsraŽl de Holocaust exploiteert en zodoende elke kritiek op haar handelswijze de kop indrukt. Hij noemt IsraŽl een barbaarse staat die overal mee weg komt. Dat is hem op een strafmaatregel van IsraŽl komen te staan, want hij mag sinds 2008 het land niet meer in. In een interview met de krant Trouwbeschuldigd hij IsraŽl ervan om de twee ŗ drie jaar een oorlog met een buurland te beginnen.

Finkelstein: ďIn december 2008 en januari 2009 viel IsraŽl de Gaza-strook aan. Ze doodden 1400 mensen: ruim 1200 burgers, van wie 350 kinderen. IsraŽl betreurde 13 doden; daar zaten 3 burgers bijĒ.Wat Finkelstein hier beweert over het aantal burgerslachtoffers aan de kant van de Palestijnen, is ver bezijden de waarheid.

Fantast Norman Finkelstein

Volgens verschillende onderzoeken zijn er gedurende deze oorlog 1166 Palestijnen omgekomen. 709 daarvan zijn geÔdentificeerd als terroristen van Hamas en van andere terreurorganisaties. Hamasminister Fathi Hamad heeft op 1 novemner 2010 toegeven dat Hamas 700 Ďstrijdersí heeft verloren waarvan maar liefst 250 op de eerste dag van de oorlog. Daarnaast zijn er 295 Ďburgersí gedood waarvan 89 onder de leeftijd van 16 jaar waarvan sommigen stierven met een raketlauncher in hun handen.Verder zijn er 49 vrouwen omgekomen waarvan een onbekend aantal door Hamas als menselijk schild zijn gebruikt. Ook bevinden zich onder het totale aantal doden diverse leden van de door Hamas vermoorde leden van de Fatahbeweging (Let op, de beelden zijn zeer schokkend).

IsraŽl besloot op 29 december 2008, na 5000 raketten op IsraŽlische burgerdoelen, onder de naam ďCast LeadĒ tot de aanval over te gaan op de islamitische terreurbeweging Hamas in Gaza. Zelfs tijdens het zogenaamde staakt-het-vuren van juni 2008 tot december 2008, bleef Hamas praktisch dagelijks raketten en mortieren op IsraŽlische burgerdoelen afvuren. Finkelstein noemt de raketaanvallen vanuit Gaza vergeldingsacties voor IsraŽlische provocaties en beweert dat de Hamas-leiders in Gaza voorstander zijn van een twee-statenoplossing en bereid zijn IsraŽl willen erkennen.Dat is, zegt hij,uitvoerig wetenschappelijk gedocumenteerd. In werkelijkheid roept het handvest van Hamas onverkort op tot vernietiging van IsraŽl. Dat doel staat duidelijk te lezen in het zesendertig artikelen tellende handvest uit 1988. Dit handvest is sindsdien nooit aangepast. Klik hier voor een uitvoerig verslag van de oorlog Cast Lead.†††

Met betrekking tot de oorlog tegen Hezbollah in 2006 beschuldigde Finkelstein IsraŽl ervan 1200 mensen te hebben gedood waaronder 1000 burgers. Verschillende bronnen spraken na afloop van de strijd van ďHisbollywoodĒ omdat er geen sprake was van eensluidende of objectieve berichtgeving vanwege invloed van de terreurbeweging op de nieuwsgaring. De Libanese regering maakte op 25 augustus 2006 bekend dat er in totaal 1187 Libanezen zijn gedood.De krant de Kuwait Times meldde op 30 augustus dat er onder Hezbollah ruim 700 doden waren gevallen en 1500 gewonden. Een commandant van Hezbollah verklaarde op de IsraŽlische tv zender Channel 10 News, dat een kwart van de manschappen van Hezbollah was gedood en dat IsraŽl praktisch de hele infrastructier van de terreurgroep heeft vernietigd. Aan de kant van IsraŽl zijn 157 doden gevallen-118 soldaten en 39 burgers.

 

Onder de burgerdoden in Libanon waren tientallen vrouwen, kinderen en zelfs babyísdie door Hezbollah als menselijk schild zijn gebruikt. Ze hebben de dood van deze mensen zeer succesvol gebruikt om de wereldopinie tegen IsraŽl op te hitsen. Tijdens deze oorlog schoten de lafaards van Hezbollah vanuit woonwijken, vanaf schoolpleinen en vanaf daken van huizen hun raketten afop IsraŽl. De systematische politiek van Hezbollah was hun bases, trainingskampen, wapendepots etc, juist in woonwijken en steden op te zetten.Dat helpt bij het beÔnvloeden van de publieke opinie tegen IsraŽl wanneer daar burgers bij worden gedood. Klik hier voor een uitvoerig verslag van deze oorlog.

Finkelstein: ďsteld vreedzame demonstraties voor tegen de Muur (in werkelijkheid 95% hek-5% muur) met de ene hand de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof; dat noemde de muur in 2004 illegaal, en de andere hand een hamer. Vervolgens is het een zaak van volhouden. IsraŽl zal 100.000 mensen afknallen. Misschien 200.000. Maar de beelden zullen de wereld overgaan, en de internationale verontwaardiging zal overweldigende vormen aannemen. IsraŽl krijgt een gigantisch PR-probleem. Zo gaat de bezetting eindelijk iets kosten. En dan kiest IsraŽl hopelijk eieren voor zijn geld."

Finkelstein refereerd aan de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.Het neerhalen van het hek bleek voor de rechters van het hof van groter belang dan het tegenhouden van zelfmoordenaars die de levens van onschuldige IsraŽlische burgers verwoesten. Hoewel de uitspraak van het hof niet bindend is, wordt het massaal gebruikt door figuren die trachten de Staat IsraŽl te ondermijnen.

Ook zegt Finkelstein dat volgens het internationale recht de Palestijnen recht hebben op zelfbeschikking binnen de hele Westelijke Jordaanoever (in werkelijkheid Samaria en Judea) , de Gaza-strook en Oost-Jeruzalem. Dat er Joden wonen in al deze gebieden en in het oostelijk deel van Jeruzalem isjuridisch conform het internationale recht. Geen enkele resolutie verbiedt IsraŽl in deze gebieden te bouwen.Figuren als Finkelstein verwijzen ook steeds naar resolutie 242 als zou IsraŽl zich niet aan deze resolutie houden. Maar deze resolutie wordt door de VN, de wereldleiders, de PLO-nazi-propagandamachine en de internationale media, continu bewust verkeerd uitgelegd.

Het hoeft geen verder betoog dat Finkelstein de ware feiten verdoezeld net als al die andere anti-IsraŽl fanaten die het niet zou nauw met de waarheid nemen.

Terug naar : Inhoud