Noord Korea schurkenstaat

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt 13 oktober 2006) (Laatste bewerking: 10 september 2022)

De grote baas van Noord-Korea is Kim Jong-un. Op 13 april 2012 volgde hij zijn vader op die tot dan met harde hand regeerde over de hongerende bevolking van Noord Korea. Honger wordt door de leiders gebruikt om de bevolking te onderdrukken. Het land bezit een aantal concentratiekampen en de gruwelen die zich daarbinnen afspelen zijn nauwelijks te beschrijven. Binnenlandse ‘vijanden’ worden bruut onderdrukt en in strafkampen opgesloten. Gaskamers, martelkamers en het vergiftigen van voedsel maken deel uit van dit misdadige rijk. Mensen worden opgesloten in gaskamers van glas zodat wetenschappers het gedrag van de gevangenen kunnen bestuderen, terwijl ze om het leven worden gebracht. Ex-gevangenen vertellen dat hele gezinnen in de gaskamers om het leven worden gebracht. Andere gevangenen worden verplicht toe te kijken of mee te helpen hun medegevangenen te vergassen.

In een door de BBC op 31 januari 2004 uitgezonden documentaire verteld Kwon Hyuk - een naar Zuid-Korea overgelopen voormalig militair attaché van de Noord-Koreaanse ambassade in Peking en kampbewaarder van een strafkamp genaamd Kamp 22 - dat het bewind politieke gevangenen in experimentele gaskamers met chemische wapens laat creperen. NBC meldde in 2003 dat er ca 200.000 mannen, vrouwen en kinderen in kampen worden vastgehouden. Onder hen bevinden zich een groot aantal christenen die door marteling om het leven worden gebracht. In Noord Korea heerst maar één godsdienst, het communisme en er is maar één god, de grote machtige leider zelf. In iedere huiskamer hangt het portret van de leider en het hele land hangt er vol mee.    

Kamp 22 wordt ook wel de “The Killing Compound” genoemd en is Noord Korea’s grootste concentratiekamp. Het ligt in het noorden van het land niet ver van de grens met Rusland en China. Kamp 22 is gebouwd om ‘wetenschappers’ de gelegenheid te bieden ongestoord te kunnen experimenteren met gevangenen. De slachtoffers worden met vrachtwagens aangevoerd naar Haengyong een plaats nabij Kamp 22 gelegen, waar ze door de ‘geleerden’ worden geselecteerd naar welke afdeling van het kamp ze moeten worden overgebracht waar de meest gruwelijke testen op hen worden toegepast. Het gaat om gevangenen die worden gebrandmerkt als vijanden van de staat, waaronder christenen en mensen die het hebben aangedurfd kritiek te hebben op de grote leider. Volgens Kwon Hyuk is foltering aan de orde van de dag. "Je kon meehelpen de gevangenen te vermoorden wanneer je daar zin in had" aldus Hyuk.

Een ex-gevangene, Soon Ok Lee, die uit Kamp 22 en Noord Korea wist te ontsnappen, vertelde in de BBC-documentaire dat zij in het kamp ooit opdracht kreeg 50 gezonde vrouwen uit te zoeken en hun sla te geven, die ze zelf niet mocht eten.,,Ik deelde de sla uit en iedereen die ervan had gegeten, begon bloed op te geven en schreeuwde het uit van de pijn. Het leek alsof ik in de hel was. In minder dan 20 minuten waren ze dood.” Hyuk vertelde dat hij een heel gezin in de gaskamer had zien sterven. De ouders moesten braken en waren stervende, maar probeerden tot op het laatst hun twee kinderen, een zoon en een dochter, mond-op-mondbeademing te geven. Andere gevangenen worden verplicht toe te kijken of mee te helpen hun medegevangenen te vergassen. Ok Lee vertelde ook dat er werd geëxperimenteerd met pasgeboren baby’s. Deze worden bij hun moeder weggehaald en in hun ruggengraat geïnjecteerd met biologische en chemische verdelgingsmiddelen. Een journalist van de BBC, Olenka Frenkiel vertelde aan persbureau Reuters dat drie onafhankelijke informanten de verhalen  van Hyuk en Soon Ok Lee hebben bevestigd. Noord-Korea beschikt over dertien soorten virussen en bacteriën waarmee bacteriologische wapens kunnen worden gemaakt. De Zuid-Koreaanse minister van Defensie beweert in een rapport aan het parlement dat Noord Korea 5000 ton aan chemische en biologische wapens bezit. Cholera, gele koorts, tyfus, dysenterie: ze kunnen allemaal gebruikt worden in het kader van een bacteriologische oorlog.

Gevangenen sterven door ontbering en zware dwangarbeid.

 

De Daily Mail meldde op 29 april 2017 de uitspraken van een voormalig cipier Lim Hye-jin die zeven jaar werkte in een van deze kampen.  Volgens hem zitten tienduizenden kinderen er levenslang opgesloten en sterven gevangenen massaal door ontbering, foltering en de zware dwangarbeid. Zij verteld dat er zo'n 200.000 Noord-Koreanen opgesloten zitten in de kampen, die gebouwd zijn volgens het model van Stalins goelags en vergeleken worden met de concentratiekampen van de nazi's. Onder deze gevangenen bevinden zich een groot aantal christenen die onder meer door marteling om het leven worden gebracht. Lim Hye-jin was amper 17 toen ze als cipier getuige was van beestachtige taferelen in een van die kampen. Gevangenen werden er behandeld als afval en de ergste straffen waren weggelegd voor wie probeerde te ontsnappen.

Lim vertelt over twee broers die erin waren geslaagd het kamp te ontvluchten. Onmiddellijk werden zeven familieleden van de broers vermoord, uit wraak. Tientallen anderen kregen een pak slaag om zo de gevangenen collectief te straffen, ook al hadden die niets met de ontsnapping te maken. Enkele weken later werden de broers weer opgepakt. De cipiers en gevangenen werden samengeroepen, zodat iedereen kon toekijken hoe de twee mannen het kamp werden binnengesleept. "De broers werden onthoofd voor de ogen van alle cipiers en gevangenen", verteld Lim. "Iedereen moest toekijken, zodat niemand nog zou proberen te ontsnappen." Na de onthoofdingen werden bewakers opgedragen om stenen naar de lijken te gooien. Lim was zo getraumatiseerd door wat zich voor haar ogen had voltrokken, dat ze dagenlang niet kon eten. Maar de onthoofding van de broers was maar het topje van de ijsberg. De gruwel die ze tijdens de zeven jaar als cipier zag, tart elke beschrijving. Een vrouw die een bewaker op de zenuwen had gewerkt tijdens een ondervraging werd prompt uitgekleed en in brand gestoken.

Lim vertelt hoe gevangenen uitgehongerd worden en hoe ze loodzware arbeid moeten verrichten in de vrieskou of in mijnen. In de winter moesten gevangenen bomen omhakken, maar door de kou bewogen ze te traag om vallende bomen te ontwijken. "Bewakers lachten terwijl gevangenen onder de bomen terechtkwamen", verteld een ex-gevangene. De lijken werden achteraf op een grote stapel gegooid. "Sommigen waren nog niet dood. Bewakers hebben zogenaamde 'affaires' met de vrouwelijke gevangenen, vertelt Lim. "Gevangenen hebben niet het recht om 'nee' te zeggen, dus worden ze verkracht door de cipiers." En als vrouwen zwanger raken, dan wordt de baby geaborteerd of krijgen ze zelfs een dodelijke injectie. "Als de zwangerschap al te ver gevorderd is, wordt de baby ofwel doodgeslagen ofwel levend begraven."

 

Noord-Korea is al jaren niet in staat om het eigen volk te eten te geven. In de jaren negentig kwamen miljoenen mensen om van de honger. In de loop van 2009 is deze hongersnood en de daarmee gepaard gaande verschrikkingen zich gaan herhalen.  Op 17 september eindigde een periode van ‘150 dagen strijd’ maar vijf dagen later werd dit opgevolgt door een periode van ‘100 dagen strijd’. Deze mobilisatie betekent dat praktisch iedereen zich in moet zetten voor het land. Wie ogenschijnlijk doelloos wordt aangetroffen, wordt direct naar een werkkamp gestuurd. ,,Hierdoor krijgt het volk niet de kans zichzelf in leven te houden. In de provincie Hwanghae is het al weer normaal om dode kinderen op straat te zien liggen”, aldus lokale christenen.Ouders laten hun kinderen achter, omdat ze niet langer kunnen aanzien hoe hun zonen en dochters verhongeren. Hele groepen kinderen zwerven door het land. Als ze worden gepakt door de politie, worden ze naar een overvol weeshuis gebracht. Daar sterven ze meestal alsnog. Om zichzelf in leven te houden, handelen Noord-Koreanen nu ’s nachts op illegale markten. De volgende dag moeten zij zich weer melden op hun werk.” De controles in Noord-Korea zijn tijdens deze mobilisatie nog strenger dan anders en van de ene naar de andere plaats reizen, kan alleen met de juiste vergunning.

 

In Noord-Korea worden 6 miljoen mensen met de hongerdood bedreigd. Dat meldde de VN-coördinator voor noodhulp op 21 oktober 2011 in Peking na een bezoek van vijf dagen aan het geïsoleerde land. De dagelijks verkregen hoeveelheid voedsel is van 400 gram per persoon gehalveerd naar slechts 200 gram. Noord-Korea heeft jaarlijks in totaal 5,3 miljoen ton voedsel nodig. Elk jaar komt het land na de oogst 1 miljoen ton tekort. „Er is een grote mate van ondervoeding, vooral bij de kinderen. De kinderen zijn erg dun.”

 

Uitgehongerde Noord-Koreaanse kinderen

De organisatie Open Doors meldde in het voorjaar van 2008 dat Politie- en veiligheidsagenten in Noord Korea zich voordoen als christenen om zo te infiltreren in de ondergrondse kerk. Het doel is om volgelingen van Jezus Christus op te pakken, te martelen en dikwijls te vermoorden. Dat blijkt uit getuigenverklaringen van zes voormalige spionnen die zijn gevlucht. De zes hadden van de staat de opdracht gekregen om kleine, christelijke groepen te vinden en deze ‘uit te schakelen’. Er worden zelfs nepgebedsgroepen opgezet om christelijke vluchtelingen in de val te laten lopen. Als de veiligheidsdienst ‘religieuze mensen’oppakt, worden ze eerst in elkaar geslagen en daarna verhoord. De spionnen en agenten kunnen medailles verdienen met hun prestatie. “Maar als je geen mensen oppakt, kun je je baan kwijtraken”. Volgens een agent die twintig jaar werkte in een strafkamp worden executies tegenwoordig vaker in het geheim gedaan. De man of vrouw moet eerst een gat graven en wordt vervolgens gedood. En begraven in het zelfgegraven gat.  De Er zouden zich ca 100.000 christenen in een strafkamp bevinden.

ABC News heeft de hand weten te leggen op een filmpje dat afkomstig is van een anonieme Noord-Koreaan. De film  toont hoe schrijnend de situatie in Noord-Korea is. Kinderen bedelen op straat om voedsel en zelfs de Noord-Koreaanse soldaten ontsnappen niet aan de hongersnood. Het leger stond vroeger boven alles en iedereen, maar nu kan Noord-Korea zijn eigen soldaten zelfs niet meer voeden  Wat er in Noord-Korea gebeurt, moet geheim blijven voor de rest van de wereld. De beelden, die door ABC werden uitgezonden, vormen zeldzaam bewijsmateriaal dat uit het land kon worden gesmokkeld. Een journalist trok gedurende verschillende maanden met een camera door Noord-Korea. Kinderen smeken om voedsel en soldaten laten zich omkopen. De hongersnood dreigt stilaan volledig uit de hand te lopen. Getuige daarvan zijn beelden van een markt waar kinderen bedelen om voedsel, terwijl niemand hen eigenlijk iets kan geven. ,,Ik ben acht jaar. Mijn vader is gestorven en mijn moeder heeft me in de steek gelaten. Ik slaap buiten”, zegt een jongen. Veel bedelende kinderen zijn wezen. Hun ouders werden het slachtoffer van de hongersnood of van de eerder genoemde kampen. De staat beschikt niet meer over voedsel om aan de burgers uit te delen.

Noord Korea dreigt Zuid Korea regelmatig met een preventieve en verwoestende aanval, als het laatstgenoemde land niet stopt met haar politiek van confrontatie. ,,De marionettenregering in Seoul kan maar beter in gedachten houden dat een geavanceerde preventieve aanval zoals wij die kunnen uitvoeren, hen niet alleen in brand zal steken, maar alles tot puin zal reduceren”,aldus het Noord Koreaanse leger. ,,Het zal een rechtvaardige oorlog zijn, waar een herenigde, onafhankelijke staat op gebouwd zal worden.”De militaire opbouw van het land is gigantisch.

 

Noord Korea is woest over de Zuid Koreaanse anti-Pyongyang propaganda, die volgens het communistische regime alleen maar leugens zou bevatten.,,Wij kunnen een preventieve aanval uitvoeren die elke verbeelding te boven gaat en krachtiger is dan een kernwapen.”  De spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea lopen regelmatig hoog op. Op 26 maart 2010 werd een Zuid-Koreaans marineschip door een Noord-Koreaanse onderzeeër tot zinken gebracht nadat het door een torpedo werd geraakt bij de zeegrens met Noord-Korea. 46 opvarenden kwamen daarbij om het leven. Op 23 november schoot het Noord-Koreaanse leger  200 granaten af op het Zuid-Koreaans eiland Yeonpyeong waarbij zestig huizen op het eiland in brand gevlogen, twee bewoners om het leven kwamen en 13 gewonden vielen. 

 

De dictator Kim Jong un

 

Volgens Chol is Noord Korea vast van plan om een kernoorlog met de Verenigde Staten, Japan en Zuid Korea te ontketenen. De kernproeven in het voorjaar van 2009  noemt hij  'zeer succesvol' en zou een test zijn om zeer krachtige waterstofbommen te kunnen laten ontploffen, die bedoeld zijn om de VS totaal te vernietigen. Volgens Myong Chol kunnen deze waterstofbommen in de ruimte boven de VS tot ontploffing worden gebracht, waardoor belangrijke doelwitten kompleet worden weggevaagd.

 

Al in 2006 verklaarde John Pike, oprichter en directeur van globalsecurity.org, dat de eerste Noord Koreaanse kernproef in dat jaar een test met een ontstekingsbom was, die bedoeld was om een veel krachtigere waterstofbom te kunnen laten ontploffen. Hij voegde er aan toe dat het land mogelijk toen al in staat was om waterstofbommen op raketten te plaatsen. De Noord Koreaanse staatskrant Minjo Josons schreef op 9 juni dat het land kernwapens zal gebruiken tegen iedereen, die zelfs maar de waardigheid van Noord Korea zou durven aantasten.

 

De Noord Koreaanse regering gaat er van uit, dat de VS haar agressieve gedrag nooit zal opgeven, totdat het land van de aardbodem is weggevaagd. De regering van Barack Hoessein Obama heeft ,,weinig tijd nodig gehad om haar ware gezicht te laten zien, dat niet anders is dan die van George W.Bush.'”De kernoorlog die Noord Korea volgens Myong Chol wil ontketenen, bestaat uit het laten ontploffen van waterstofbommen: de eerste aanval, gericht op kerncentrales, kan echter ook met gewone bommen plaats vinden, en zal bestaande kerncentrales veranderen in multi-megaton waterstofbommen. Al in 1994 plaatste de New York Times een artikel waarin Paul Leventhal, de president van het Nucleaire Controle Instituut, waarschuwde dat Noord Korea gemakkelijk de Zuid Koreaanse kerncentrales kan bombarderen, en zo kan veranderen in enorme waterstofbommen. Een gemiddelde kerncentrale zal na een bombardement net zoveel radioactieve straling verspreiden als 150 tot 180 waterstofbommen. Hierdoor zou een aanval op slechts één kerncentrale heel Japan en Zuid Korea onbewoonbaar maken. Voor de VS volstaat een aanval op een centrale aan de Westkust en een centrale aan de Oostkust. ,,Niets is gemakkelijker dan het bombarderen van een kerncentrale aan de kust,” schrijft Myong Chol. 'Hier zijn geen ballistische raketten voor nodig. Primitieve middelen voldoen uitstekend.'

 

Noord Koreaanse langeafstandsraket

 

De VS heeft 103 kerncentrales en Japan 53. Japan zou tevens een grote voorraad verrijkt uranium hebben, waarmee in korte tijd meer dan 1000 atoombommen te produceren zijn. Zuid Korea heeft 20 kerncentrales, met daarbij - net als de VS- enorme opslagplaatsen voor gebruikte brandstofstaven. Het tot ontploffing brengen van waterstofbommen in de zeeën rond de drie landen zal enorme tsunami's veroorzaken, die grote verwoestingen zullen aanrichten. Het RAND instituut publiceerde in 2006 een studie naar de gevolgen van een beperkte (10 kiloton zware) atoomontploffing voor de kust van de Amerikaanse stad Long Beach (/ Los Angeles):

 - In de eerste 72 uur zou een enorm deel van de Los Angeles metropool worden verwoest, vooral door de radioactieve straling.

- 60.000 mensen sterven onmiddellijk of vlak na de ontploffing door radioactieve straling.

- 150.000 mensen worden blootgesteld aan levensgevaarlijke hoeveelheden radioactieve straling.

- De hele infrastructuur en havens van Long Beach en Los Angeles worden verwoest.

- 6.000.000 mensen zullen proberen weg te komen uit de stad en regio.

- De radioactieve straling (fall-out) zal zich verspreiden over 500 km2, waardoor 2 tot 3 miljoen mensen uit dat gebied moeten vertrekken.

- Door de vernietiging van de havenraffinaderijen ontstaat er een enorm brandstoftekort. Deze raffinaderijen zijn verantwoordelijk voor 1/3 van de brandstofvoorziening ten westen van de Rocky Mountains.

 

De derde mogelijk aanval betreft het laten ontploffen van waterstofbommen in de ruimte, waardoor er een krachtige elektromagnetische puls ontstaat (EMP) die de hele elektronische infrastructuur van de VS, Japan en Zuid Korea zal lamleggen. Veel systemen die nodig zijn om een oorlog te overleven worden hierdoor onklaar gemaakt, omdat alle computers onbruikbaar worden. Militaire systemen zoals radars, antennes, raketten, overheidsgebouwen zullen zonder energie komen te zitten. Alle transport en alle communicatie (inclusief mobiele telefoons) valt stil. Myong Chol vindt het ironisch dat de alomtegenwoordigheid van hightech computersystemen in de VS, Japan en Zuid Korea, deze landen het meest kwetsbaar hebben gemaakt voor een EMP-aanval.De vierde en laatste aanval zou bestaan uit tientallen intercontinentale raketten met thermonucleaire kernkoppen, gericht op bijvoorbeeld grote steden.

 

Uit recente rapporten blijkt dat Noord Korea al in mei 2009 een 'super EMP' wapen heeft getest dat voldoende gammastralen kan produceren om vrijwel het complete Amerikaanse elektriciteitsnet te verwoesten.Dr. Vincent Pry, een voormalige kernwapen analist van de CIA en president van de belangengroepering EMPact America, gelooft dat de eerdere Noord Koreaanse kernproeven -die door sommige analisten als mislukt werden betiteld- uitwezen dat deze gebaseerd waren op een door Rusland ontworpen 'super-EMP' wapen, dat meer gammastralen produceert dan een kernbom van 25 megaton. De Zuid Koreaanse minister van Defensie, Kim Kwam-jin, liet op 13 juni 2011 het parlement van zijn land weten dat Noord Korea erin geslaagd is om zijn kernwapens voldoende te verkleinen om ze te kunnen afvuren met ballistische raketten. In maart 2011 had luitenant-generaal Ronald Burgess, directeur van het Defense Intelligence Agency, tegenover het Amerikaanse Congres reeds verklaard dat Noord Korea inmiddels 'diverse op plutonium-gebaseerde kernkoppen kan hebben die met ballistische raketten kunnen worden vervoerd.'

 

De Sovjet Unie testte al in 1962 een EMP-wapen. In Kazachstan werd een energiecentrale op 300 kilometer afstand in slechts 10 seconden tijd door een EMP-kernbom vernietigd. Net als een extreme zonne uitbarsting vormt zo'n wapen een grote bedreiging voor het elektriciteitsnetwerk van een land. Pry werd al in 2004 door een groep Russische kernwapen geleerden gewaarschuwd dat deze EMP technologie uitgelekt zou zijn naar Noord Korea en mogelijk ook Iran. Noord Korea zou in 2006 de eerste en in 2009 de tweede test met een EMP wapen hebben uitgevoerd. De Noord Koreanen werken op het gebied van ballistische raketten en nucleaire wapentechnologie al jaren samen met Iran. Dr. William Graham, voorzitter van een commissie die de EMP-dreiging voor de VS in kaart moet brengen, waarschuwde het Congres drie jaar jaar geleden dat Iran raketten in 'EMP modus' had getest door hen hoog in de atmosfeer te laten ontploffen.  

  

De Noord Koreaanse nucleaire installatie in Yongbyon blijkt altijd al een afleidingsmanoeuvre geweest te zijn om de aandacht van de Amerikanen te trekken en onderhandelingen te beginnen over het formeel beëindigen van de Koreaanse oorlog. Aan het eind van de jaren '80 fabriceerde Noord Korea haar eerste ICBM langeafstandsraket. Twee test-ICBM"s werden op 29 mei 1993 afgevuurd. Eén belandde in zee vlak bij Honolulu (Hawaii) en de andere bij het eiland Guam. De regering van Kim Jong-Il zou de VS van tevoren op de hoogte hebben gesteld van deze test met langeafstandsraketten. De Amerikanen reageerden echter sceptisch. In april 2001 haalde het persbureau Associated Press de Amerikaanse marine official Mark Kirk aan, die verklaarde dat het Amerikaanse leger zich in 1993 dood was geschrokken, toen er zonder waarschuwing een langeafstandsraket uit Noord Korea richting de VS werd afgeschoten. Het incident werd stilgehouden, omdat de raket uiteindelijk in de Stille Oceaan zou zijn neergekomen. Zuid Koreaanse kranten kwamen echter met de verbijsterende onthulling dat er een Noord Koreaanse raketkop in Alaska was gevonden. In 1998 stelde de Amerikaanse regering Japan op de hoogte van de lancering van een Noord Koreaanse langeafstandsraket, die bij Hawaii in zee belandde. De NASA betitelde deze 'satelliet' lancering als een succes. Volgens een bericht van Associated Press in 2003 zou de Amerikaanse inlichtingendienst daarom al enige jaren eerder hebben geconcludeerd, dat Noord Korea toen al in staat was om de VS met ballistische raketten aan te vallen.

 

Kin Jong Un

Israël ontdekte in de loop van 2007 dat Noord Korea in het geheim in Syrië bezig was met een nucleair programma op een locatie in het Noord Oosten van het land. Israël heeft deze locatie maandenlang geobserveerd en er vervolgens een commando eenheid op afgestuurd. Deze commando’s van de elite eenheid Sayeret Matkal zagen zich kans onopgemerkt in de locatie door te dringen en nucleair materiaal buit te maken. Dit materiaal bleek na onderzoek afkomstig te zijn uit Noord Korea. Volgens de CIA ging het om een plutonium reactor. Op 6 september 2007 voerden Israëlische vliegtuigen een nauwkeurig geplande aanval uit, waarbij de betrokken locatie met de grond gelijk werd gemaakt . Volgens verschillende bronnen waaronder  de Japanese nieuwszender NHK, zouden er bij het bombardement op de lokatie , tien Noord-Koreanen om het leven zijn gekomen en zouden er twee of drie gewonden zijn gevallen. Het is al langer bekend dat Noord Korea samenwerkt met Syrië.  Volgens een Japanse krant zijn op 22 april 2004 bij een explosie in een trein in Noord Korea een tiental doden gevallen waaronder een aantal Syrische technici die werkten aan een massavernietigingprogramma. De krant meldt dat Noord Koreaanse militairen onmiddellijk ter plekke waren om alle sporen van Syrische aanwezigheid te verwijderen. De doden werden op hun reis naar Damascus vergezeld door mannen in beschermende pakken.

Op 3 november 2013 werden in Noord-Korea 80 mensen publiekelijk doodgeschoten omdat sommigen naar Zuid-Koreaanse films hadden gekeken en anderen een Bijbel in bezit hadden.Volgens de Zuid-Koreaanse krant JoongAng Ilbo werden de zogenaamde criminelen op 3 november 2013 gedood, in zeven verschillende steden. Het zijn de eerste grootschalige publieke executies onder het satanische bewind van Kim Jong-un. Volgens een bron die bekend is met de situatie in Noord-Korea werden acht mensen, die elk een witte zak over hun hoofd hadden, eerst vastgebonden aan palen, waarna ze met machinegeweren werden doodgeschoten. De autoriteiten vergaderden een massa van 10.000 mensen, inclusief kinderen, die moesten toezien hoe deze mensen werden gedood. Afschuwelijk.Familieleden van de geëxecuteerde mensen zijn naar gevangenkampen gestuurd. Wellicht willen de Noord-Koreaanse leiders de bevolking ervan doordringen dat overtreding van hun regels en wetten niet wordt getolereerd.

Noord Korea is in feite de ultieme Stalinistische droom die waarheid is geworden. De huidige leider Kim Jong Un is een levensgevaarlijke gek die tot alles in staat is. Het persbureau Yonhap meldde op 9 juli 2015 dat Kim Jong-un sinds zijn aanstelling al zeventig functionarissen heeft laten executeren. Dat zei de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Yun Byung-se.Volgens de bewindsman liet Kim daarmee ongeveer zeven keer zoveel mensen uit de weg ruimen als zijn vader Kim Jong-il in de eerste drie jaar van zijn bewind. Volgens de Zuid-Koreaanse geheime dienst zou Kim overigens nog bloeddorstiger zijn. Die houdt het op negentig terechtgestelden.

Klik ook hier hoe in dit ‘paradijs’ mensen worden geëxecuteerd. Oom Yang Song-thaek was de tweede man van het Noord-Koreaanse bewind maar werd wegens een vermeende poging tot een staatsgreep ter dood veroordeeld. Op vrijdag 3 januari 2014 circuleerde het bericht in de internationale media dat Yang naakt in een kooi zou zijn gegooid waar 120 uitgehongerde jachthonden hem verscheurden met nog vijf anderen die ook waren veroordeeld. Het bloedige schouwspel zou een uur hebben geduurd en zijn gadegeslagen door onder anderen Kim Jong-un zelf en zijn broer, Kim Jong-chol. Volgens een Chinese krant Wen Wei Po was er van de veroordeelden praktisch niets meer over. Yang was al heel lang de tweede man van het regime en bleef dat toen de relatief jonge Kim zijn vader opvolgde eind 2011. Die liet in december plotseling weten dat Yang met buitenlanders samenzwoer en de macht wilde grijpen. Yang werd na een showproces van verraad beschuldigd en ter dood veroordeeld.

Jang Song Thaek and Kim Jong-UnKim Jong un hier nog met zijn oom Yang Song-thaek

Zelfs wanneer men het niet eens is met de grote leider Kim Jong-un dan wacht de doodstraf. Dat overkwam de vicepremier Choe Yong-gon. In het voorjaar van 2015 meldde Zuid-Korea dat ook de minister van Defensie was geëxecuteerd. Hij zou zijn weggedommeld tijdens een militair evenement.

Blinde gehoorzaamheid is verplicht in dit concentratiekamp evenals eeuwige onderwerping aan de ultieme leider, ook bekend als de administrateur van de waarheid, geheugen en algemene armoede. Het is het meest hermetisch afgesloten regime ter wereld met een totalitaire tot aan de tanden bewapende krankzinnige despoot aan de leiding. Een die kernwapens tot zijn beschikking heeft en daarbij nachtmerries veroorzaakt bij eenieder die de Kim dynastie kent. De gebeurtenissen in Noord Korea doen sterk denken aan de door Stalin uitgevoerde zuiveringen in Rusland. Het is dan ook niet zo moeilijk om meer bloedvergieten in de zeer nabije toekomst te voorspellen. Er zal dan ook niemand in dat land, vol met paranoïde waanbeelden en talloze verdenkingen, zijn die zich nog veilig voelt. Iedereen is het er wel over eens dat de huidige Noord Koreaanse leider volkomen onvoorspelbaar is.

Ondanks de bewezen gruwelen in deze schurkenstaat bestaan er pro-Noord Koreaanse websites in het Westen waarin Kim Jong-un wordt voorstelt als een soort vredesduifje die door het Westen ten onrechte als een schurk wordt neergezet. Dat zijn dezelfde figuren die met veel bewondering spreken over Stalin, Mao tse Tung en Pol Pot.Ook de Palestijnse terreurbaas Mahmoud Abbas blijkt een fan van Kim Jong-un want hij feliciteerde hem ter gelegenheid van de Noord-Koreaanse 'Bevrijdingsdag'. 'Het Koreaanse volk bracht de kostbaarste offers voor hun vrijheid en waardigheid,' verklaarde Abbas, en negeerde daarmee het enorme lijden en de onderdrukking van de burgers van Noord-Korea. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen.

De Israëlische minister van onderwijs, Naftali Bennett, zei dat hij niet verrast was door het standpunt van Abbas, en merkte op dat het niet de eerste keer is, dat het Palestijnse leiderschap zich achter de kwaadaardigste regimes van de geschiedenis heeft geschaard. 'Eerst Hitler, toen Saddam Hussein, nu Kim Jong-un.

 

China waarschuwt dat nucleaire dreiging Noord Korea toeneemt.

Noord-Korea heeft op 6 januari 2016 bekend gemaakt voor het eerst een succesvolle proef met een waterstofbom te hebben uitgevoerd. Vanuit de hele wereld zijn verontwaardigde reacties te horen geweest. De beving die erop volgde was ongebruikelijk diep en minder krachtig dan te verwachten bij een dergelijke proef. Zuid-Korea bracht zijn leger onmiddellijk in hoogste paraatheid. Deze kernproef is volgens de Verenigde Naties een provocatie en een grove schending van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad. In een eerdere resolutie werd het Noord-Korea al verboden om testen uit te voeren met nucleaire wapens en de bijbehorende raketten. Het Witte Huis zegt in een verklaring dat de VS Noord-Korea niet als een nucleaire staat zal accepteren. Maar Noord-Korea is al jaren bezig met het ontwikkelen van atoomwapens.

Nucleaire experts uit China hebben hun schattingen van de productie van nucleaire wapens van Noord-Korea naar veel hogere cijfers bijgesteld dan de meeste eerdere cijfers van de USA. Noord-Korea zou wellicht al over 20 kernkoppen beschikken, evenals over het vermogen tot de productie van voldoende wapengeschikt uranium om zijn arsenaal volgend jaar te verdubbelen. De Chinese schattingen weerspiegelen de groeiende bezorgdheid over het wapenprogramma van Noord-Korea. Een verhoging van de cijfers over het nucleaire arsenaal van Noord-Korea voedt de internationale bezorgdheid over de proliferatie van een land dat eerder nucleaire technologie geëxporteerd heeft naar Syrië en raketten componenten verkocht aan Iran, Jemen en Egypte, zeiden USA ambtenaren. Het was Bill Clinton die in 1994 een nucleaire overeenkomst sloot met de leiders in Noord-Korea en daarmee volledig voor Joker werd gezet. De deal was bedoeld om de mogelijkheden om aan kernwapens te komen voor Pyongyang te stoppen, maar in plaats daarvan, voorzagen ze in diplomatieke dekking om ze uit te breiden. Noord-Korea testte zijn eerste kernbom in 2006. “We zagen hoe Noord-Korea in staat was om dit hele proces te bespelen”, aldus USA Rep. Ed Royce (R-Calif.), Voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van het House.

Donald Trump dreigt Noord-Korea met ’vuur en woede’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord-Korea in felle bewoordingen gewaarschuwd te stoppen met het bedreigen van zijn land. De president zei dat het regime in Pyongyang kan rekenen op „vuur en woede zoals de wereld nog nooit heeft mogen aanschouwen” als het niet inbindt. „Noord-Korea kan maar beter afzien van verdere dreigementen aan het adres van de Verenigde Staten”, zei hij tegen verslaggevers, waarna hij waarschuwde voor een zware Amerikaanse tegenreactie. De spanning tussen de landen is hoog opgelopen vanwege aanhoudende Noord-Koreaanse nucleaire- en rakettesten. Analisten van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA concludeerden vorige maand dat het stalinistische regime een kernkop heeft geproduceerd die klein genoeg is om op intercontinentale ballistische raketten te bevestigen. Het land zou met zo’n projectiel vermoedelijk het Amerikaanse vasteland kunnen treffen. Noord-Korea suggereerde maandag nog dat het bereid is kernwapens te gebruiken als de VS militaire actie ondernemen. Pyongyang maakte ook duidelijk dat het niet bereid is te onderhandelen over het stopzetten van de wapenprogramma’s. Internationale druk en sancties hebben in dat opzicht niet het gewenste resultaat opgeleverd. Amerikaanse topfunctionarissen hebben eerder al aangegeven een militair ingrijpen niet uit te sluiten, maar daar niet de voorkeur aan te geven. Minister Jim Mattis (Defensie) waarschuwde eerder dit jaar dat een militair conflict met Noord-Korea ongekend bloedig zou zijn. Mattis wees erop dat de dichtbevolkte Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul binnen het bereik valt van honderden artilleriekanonnen en raketwerpers van Noord-Korea. In en rond Seoul wonen circa 25 miljoen mensen.

Noord-Korea zegt op 3 september 2017 een waterstofbom te hebben getest die op een intercontinentale raket kan worden gemonteerd. De „perfect geslaagde” proef is volgens de Noord-Koreaanse staatstelevisie een belangrijke stap naar de voltooiing van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma. Het gaat om de zesde kernproef van Noord-Korea en de zwaarste tot nog toe. Volgens de Noord-Koreaanse televisie had leider Kim Jong-un opdracht gegeven voor de test. Volgens een seismologisch instituut van China had de beving die door de explosie werd veroorzaakt, een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. Eerdere bevingen die in het communistische land zijn geconstateerd waren ook het gevolg van kernproeven. Een gemiddelde waterstofbom is ongeveer vijfhonderd keer zo sterk als de bommen die in 1945 op Hiroshima en Nagasaki werden gegooid.Sommigen kunnen zelfs duizend keer sterker zijn. Met de kernproef tart Noord-Korea de Amerikaanse president Donald Trump, die met regelmaat waarschuwt maatregelen te zullen nemen als het land door zou gaan met zijn nucleaire programma.Maar de Koreaanse leider lijkt zich daar niets van aan te trekken.

Hoe zei de bedrieger Bill Clinton het ook al weer in 1994? ‘Ik heb een goede deal gesloten met Noord Korea. Noord Korea zal zijn nucleaire programma bevriezen en daarna ontmantelen. Zuid Korea en andere bondgenoten zullen beter worden beschermd. De hele wereld zal veiliger zijn nu we de verspreiding van kernwapens vertragen.’ De voorzitter van de Amerikaanse adviescommissie waarschuwde dat de toenmalige Noord Koreaanse dictator Kim Jong-il dat verdrag zou uitbuiten om zijn nucleaire programma verder te ontwikkelen – precies dat is gebeurd. Dit verdrag met Noord-Korea was niets anders dan een van Clintons kapitale blunders.

Het Noord Koreaanse staatsagenschap publiceerde op 14 september 2017 een bericht waarin het de Vereningde Staten en Japan dreigde met nucleare wapons aan te zullen vallen en het vaste land van Amerika in as en duisternis te zullen veranderen. De reactie kwam op een beslissing van de VN Veilgheidsraad op 11 september 2017 om Noord-Korea te straffen met nieuwe sancties. Ook Japan kreeg in de via staatspersbureau KCNA verspreide verklaring de volle laag. "De vier eilanden van de archipel zouden tot zinken moeten worden gebracht met de kernbom van Juche", aldus het comité. Juche is de staatsideologie van Noord-Korea. Ook de Amerikaanse bondgenoot Zuid-Korea kreeg kritiek. De Zuid-Koreanen zijn verraders en honden van de Verenigde Staten, aldus het communistische buurland.

 

Noord-Korea heeft gereageerd op de Israëlische steun voor de Verenigde Staten tegen Pyongyangs kernwapenprogramma, door te dreigen dat het land de Joodse Staat zal vernietigen. Kim Jong-un beschuldigt Israël ervan zijn buurlanden aan te vallen met kernwapens. Nadat premier Benjamin Netanyahu Noord-Korea bekritiseerde, publiceerde het geïsoleerde regime de volgende verklaring: 'Dit is een onvergeeflijke belediging en provocatie tegen de waardigheid en het sociale systeem in de Democratische Volksrepubliek Noord-Korea én tegen de keuze gemaakt door zijn bevolking.'
'Israël vertegenwoordigt niet alleen dictatoriale agressieve krachten die het legitieme recht van het Palestijnse volk vertrappen en hen willekeurig doden, maar is ook een groep schurken die een nucleaire bedreiging vormen en terroristische aanvallen op buurlanden uitvoeren, met behulp van veel kernwapens.'
Ja, Noord-Korea beschuldigt Israël er werkelijk van zijn buurlanden regelmatig met kernwapens aan te vallen. Let er wel op dat men in Noord-Korea weinig nieuws en informatie van het buitenland krijgt. Wat echter wel duidelijk is, is de mogelijkheid dat Noord-Korea wapens, technologie en andere hulpbronnen doorgeeft aan vijandelijke landen die veel dichter bij Israël liggen. Zo wordt er in het algemeen van uitgegaan dat de Syrische kernreactor, die in 2007 door Israël is vernietigd, was gebouwd door Noord-Koreaanse ingenieurs.

Noord-Korea wijzigt wet en kan nu ‘preventieve’ nucleaire aanval uitvoeren

De autoriteiten in Noord-Korea hebben in alle stilte “een nieuwe wet” doorgevoerd waarbij het land zich het recht toekent om een “preventieve nucleaire aanval” uit te voeren indien de overheid een onvermijdelijke bedreiging voor de staat of diens leider Kim Jong-Un ziet; geen onbelangrijke ontwikkeling dus. De wet voorziet ook dat Noord-Korea een automatische tegenaanval lanceert wanneer een vijand het land aanvalt, of indien er een poging wordt ondernomen om de leider te liquideren. Het land eigent zich het recht toe om zelfs bij een conventionele aanval met nucleaire wapens te reageren.

Volgens het document staan de nucleaire krachten van Noord-Korea onder direct bevel van Kim Jong-Un. Elke beslissing omtrent het gebruik van kernwapens gebeurt enkel en alleen door hem. Noord-Korea heeft dit jaar een record aantal tests met raketten uitgevoerd. In maart werd onder meer een intercontinentale ballistische raket gelanceerd (die in staat is een kernkop te vervoeren). Het nucleaire programma van Kim, die sinds zijn aantreden in 2011 een recordaantal Noord-Koreaanse raketten testte, gaat op volle kracht vooruit. Hij trekt zich niets aan van VN-resoluties die het land verbieden ballistische raketten te testen. Een van de gevreesde (kern) wapens, de Hwasong-17, zou een bereik hebben van 15.000 kilometer: ver genoeg om elk plekje in de Verenigde Staten mee te bereiken.

Franklin ter Horst

E-mail Hijkomt@hetnet.nl

Terug naar: Inhoud