Moslimextremisten terroriseren Denemarken

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 15 oktober 2015) (Laatste bewerking: 3 november 2015)

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een moslim “war zone”.

In de Deense stad Kopenhagen tiranniseren jonge moslimimmigranten de inwoners en leveren slag met de politie. Ze marcheren door de straten, schelden politieagenten uit en maken aanspraak op stadsdelen alleen voor zichzelf. De krant Copenhagen Post noemde de Deense hoofdstad de eerste “war zone”. Begin maart 2012 vielen 150 moslimextremisten in Kopenhagen een politiebureau aan, probeerden een gerechtsgebouw te bestormen en plunderden daarna stadsdelen die deels in brand werden gestoken. De situatie liep volledig uit de hand, zodat de Deense politie de handdoek in de ring gooide en complete districten overliet aan islamitische jeugdbendes. De burgers werden opgeroepen de desbetreffende buurten, zoals de stadsdelen Glostrup in Kopenhagen en Gellerupparken in Århus, te mijden en zo mogelijk binnen te blijven. De krant “Ekstra Bladet” sprak van burgeroorlogachtige onlusten: “Migrantengepeupel en zijn imams nemen een hele gemeente in gijzeling.”

Ook het stadsdeel Tingbjerg is al lang islamitisch te noemen, net zoals de vooral door aanhangers van de koran bewoonde wijk Nørrebro. Hier kwam het al tijdens de millenniumwisseling tot heftige onlusten, waarbij winkelruiten sneuvelden, auto´s in brand werden gestoken en politieagenten met stenen werden bekogeld.70% van alle in Kopenhagen gepleegde misdrijven gaan op rekening van moslims. In Århus betaalt de kerk al een soort beschermingsgeld aan islamitische veiligheidstroepen, die haar tegen vandalisme en de kerkgangers tegen aanvallen moeten beschermen. In Odense werd op de politie geschoten, de daders zijn afkomstig uit ‘Palestina’. De islamitische terreurorganisatie “Hizb-ut-Tahrir” roept ertoe op om de in Denemarken levende Joden, ongeveer 6000, te doden.

Veel autochtone Deense burgers verlaten hun oude wijken. Wie kan vertrekt naar het platteland, omdat de toestanden steeds erger worden. De door hen verlaten wijken gaan volledig over in handen van integratieonwillige moslim-immigranten. De Islamitische Partij van Denemarken verkondigde al de spoedige machtsovername in de hele staat en dreigde met binnenlandse politieke onlusten om dit doel te bereiken. Nu al eist zij voor enkele delen van het land de sharia als enig geldende rechtsorde. Daarbij wordt de kritiek op de levensstijl van het tegenover hen ooit zo royale gastland steeds militanter.

Dagelijkse overvallen op etnische Denen en schotenwisselingen tussen de leden van jeugdbendes, die gerekruteerd worden uit migrantenfamilies, laten bij Denen diepe indruk achter. Tijdens de kerstdagen in 2014, sloeg een moslim in Kopenhagen een stelletje met een fles en ijzeren kettingen in het gezicht. Het vrouwelijke slachtoffer vertelde haar ervaringen op Facebook: “Het bloed stroomde uit mijn mond, de achterkant van mijn hoofd en de andere wonden. Mijn lip is in tweeën gespeten, helemaal tot aan de neus. … Ik begrijp het niet ... Ik heb heel veel vragen. Waarom? Waarom wij? Wat is de betekenis van dit extreme geweld? Wat gebeurt er in het hoofd van deze immigranten wanneer ze een stel in elkaar slaan dat op weg naar huis is op kerstavond? Ik voel haat, frustratie en verdriet. Ik wil ze niet in mijn buurt, mijn stad, of mijn land”. Het antwoord op Nanna’s vragen is hetzelfde antwoord als op waarom moslims doden, verminken en verkrachten en niet-moslims overal vervolgen, namelijk: de koran beveelt moslims om dit te doen.

Screenshot_30Slachtoffer in Kopenhagen

De Deense regering overweegt de eisen van islamitische organisaties om de Sharia in 'hun wijken' in te voeren in te willigen. Eerst in Tingbjerk, een voorstad van Kopenhagen, dan in Nørrebro, middenin de hoofdstad, en later in nog meer wijken met een islamitische bevolking. In deze enclaves dient een soort 'moraalpolitie' er rondom de klok op te letten dat er geen alcohol gedronken wordt, niet gegokt wordt en dat er geen discotheken worden bezocht. Onvermeld blijft echter of deze beperkingen alleen voor moslims of voor alle inwoners van de desbetreffende wijken dient te gelden.

Net als in Nederland mochten de Deense media jarenlang geen kwaad woord over moslims of de islam naar buiten brengen en werden alle misstanden zorgvuldig met de 'mantel der liefde' bedekt. Hoe genadeloos de door de Europese politici gepredikte en gebezigde tolerantie voor de autochtone bevolking inmiddels is geworden begint nu echter langzaam door te dringen tot de bevolking. Voor het eerst waarschuwen de Deense media -verwijzend naar de politie- openlijk voor een Kroatische moslimfamilie die al jaren vrijwel ongehinderd criminele maffiapraktijken kan bezigen. In slechts één jaar tijd is deze familie Levakovic 203 keer met de politie in aanraking gekomen. Ze maken zich schuldig aan afpersing, heling, gewapende overvallen en verkrachtingen. Alle integratiepogingen zijn mislukt en de Levakovicjes zijn inmiddels de meest kostbare immigrantenfamilie van Denemarken geworden. Nadat twee 13 en 14 jarige familieleden een 30 jarige Deense vrouw hadden verkracht was er klaarblijkelijk een grens overschreden en begonnen de Deense media de burgers eindelijk de waarheid te vertellen over de 'cultuurverrijking' die deze moslims het land hadden gebracht. Ze melden dat een ruime meerderheid van de verkrachtingen in Denemarken begaan wordt door islamitische immigranten. De volgelingen van Mohammed geven toe op “witte vrouwelijke ongelovigen” te jagen om ze te verkrachten en te vernederen.

Mohammed cartoons veroorzaakten wereldwijde hysterie

In 2005 veroorzaakten een cartoon van de Deense cartoonist Kurt Westergaard over de profeet Mohammed, samen met 11 cartoons van andere auteurs op 30 september 2005 gepubliceerd in de Deense krant Jyllands Posten, voor wereldwijde hysterie onder moslims. In één van de cartoons verbergt Mohammed een bom in zijn hoofd. Het is een satirische kijk op fanatieke islamitische zelfmoordenaars die – als shahid of martelaar - geïnspireerd door nogal eng geïnterpreteerde verzen uit de koran en in naam van Allah en zijn profeet Mohammed, zoveel mogelijk ‘ongelovigen’ met zich in de dood moet nemen. De moslims hebben er een hekel aan met de waarheid geconfronteerd te worden.

Om de islamitische wereld eens flink op te stoken maakte Imam Abu Laban, voorzitter van een Islamitische gemeenschap in Denemarken, in het najaar van 2005 met een delegatie geloofsgenoten, een rondreis langs een aantal landen in het Midden Oosten. In hun bagage, de gewraakte spotprenten en een 40 pagina’s tellend dossier vol met leugens. In het dossier klaagden de imams dat Denemarken moslims discrimineert, de bouw van moskeeën verbiedt en gebed onmogelijk maakt. Dat ging er allemaal in als koek bij de islamitische regimes. Er werd een prijs op Westergaards hoofd gezet en er brak een wereldwijde razernij uit waarbij gebouwen in vlammen opgingen. De Arabische landen, verenigd in de Arabische Liga vroegen de Deense regering, de makers van de prenten stevig te bestraffen. Zelf produceren deze landen al jaren aan de lopende band de meest smerige anti-Joodse cartoons waarin joden als bloedzuigers en ratten worden afgebeeld. De Deense premier zei in een toespraak ,,Ik ben sprakeloos dat deze mensen, (de imams met de spotprenten) die wij het recht hebben gegeven zich in Denemarken te vestigen en in vrijheid te leven, zich naar de Arabische wereld hebben begeven om haat te kweken tegen Denemarken en het Deense volk.”

In 2007 werd Kurt Westergaard gedwongen om onder te duiken na de zoveelste doodsbedreiging. Op 12 februari 2008 arresteerde de Deense Veiligheidsdienst en de Intelligentie Dienst PET drie mensen – twee Tunesiërs en een Deen van Marokkaanse herkomst – die een moordaanslag door wurging beraamden op Westergaard. Naar aanleiding van deze arrestatie drukte de Jyllands Posten op 13 februari 2008 opnieuw de Mohammed cartoons af. Als reactie werden door moslims van Arabische herkomst op een honderdtal plaatsen brand gesticht, in onder meer Kopenhagen. Auto’s en scholen gingen in vlammen op. Woedende moslims staken de Deense en Noorse ambassades in Damaskus en Beiroet in brand.

Kurt Westergaard

In 2010 drong een Somaliër gewapend met een bijl en een mes, zijn woning binnen om Westergaard te vermoorden. De cartoonist sloot zich op in zijn beveiligde badkamer en wist de politie in te schakelen De politie wist de dader uit te schakelen en werd met schotwonden aan armen en benen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Deense inlichtingendienst had de Somaliër banden met de Somalische moslimbarbaren van al-Shabaab. Op 13 september 2011 heeft de politie in Noorwegen opnieuw een verdachte aangehouden die van plan was Westergaard te vermoorden. De verdachte bleek bij aanhouding een automatisch wapen en explosieven bij zich te hebben.

Ook Arabische christenen moeten het ontgelden

Naast de Joodse bevolking worden in Denemarken ook Arabische christenen bedreigd door islamitische immigranten. Ooit ontvluchtten christenen hun Arabische landen omdat hun leven er gevaar liep. In Denemarken zien ze zich nu genoodzaakt te vertrekken uit buurten die worden bewoond door overwegend moslims. Ze voelen zich bedreigd. Dat is ook wel begrijpelijk met teksten als ‘We zullen je stenigen… je zult sterven… ongelovige, smerige christenen.’ Ze worden uitgescholden en krijgen voortdurend te maken met lichamelijk geweld. De Libanese christin Jojo (schuilnaam) was met haar auto in Nørrebro, een door moslims gedomineerd gebied in Kopenhagen. Zeven jonge mensen met een Arabische achtergrond omringden opeens haar auto. Eén van hen sprong op haar auto, schold haar de huid vol en noemde haar een hoer. Toen zag hij dat ze een kruisje om haar nek had. ‘Je bent zo’n stomme christen. Weet je wat we met mensen als jou doen? Je moet worden gestenigd.’ De Deense politie vermoedt dat zulke bedreigingen vaker voorkomen dan wordt gemeld. Waarschijnlijk durven velen die bedreigd worden uit angst er niet over te praten.

Volgens de Deense gevangenispsycholoog Nicolai Sennels bevordert de Islam criminaliteit

Volgens de Deense gevangenispsycholoog Nicolai Sennels uit Kopenhagen is de islam er verantwoordelijk voor dat vele moslims crimineler en gewelddadiger worden. De studie van Sennels is gepubliceerd in een boek van SAM van en WIM van Rooy “De Islam. Kritische essays over een politieke religie” Uitgeverij ASP. ISBN: 9789054877837. De auteurs vallen niet het islamfundamentalisme aan, maar wel de islam zelf. Ze geloven niet in een democratische of gematigde islam. Ze vinden dat de integratie is mislukt en dat parallelle samenlevingen naast elkaar zijn ontstaan. Ze waarschuwen voor "de islamisering van het Westen" en voor de "kruiperigheid van de elite voor de moslims". Ze vinden dat het Westen veel te toegeeflijk is tegenover moslims. Ze verwijzen daarbij naar een Brits ziekenhuis dat zijn bedden zo plaatst dat de patiënten naar Mekka kunnen bidden of het Britse gevangeniswezen dat de WC's met dat doel in de cellen wil verbouwen. Ook Israel National News heeft een artikel gewijd aan Sennels.

Sennels werkte tien jaar met honderden jeugddelinquenten, moslims en niet-moslims. Uit zijn ervaring zegt hij dat de islamitische cultuur een slechte invloed heeft omdat zijn islamitische patiënten agressie als heel normaal zien en gerechtvaardigd bij conflicten. Sennells legt uit waarom juist de islam zoveel psychopaten en sociopaten voortbrengt, veel meer dan enige andere ideologie. Net als in andere Europese landen is 70% van de Deense jeugdcriminelen moslim. ‘Ik kon ze dus vergelijken met niet-moslims van dezelfde leeftijd en min of meer zelfde sociale achtergrond. Ik kwam tot de conclusie dat de islam en de moslimcultuur bepaalde psychologische mechanismes hebben die de ontwikkeling van mensen verstoren en crimineel verdrag versterken. De culturele cocktail van woede, een laag zelfbeeld, een slachtoffermentaliteit, de bereidheid om blind moslimautoriteiten te volgen, en een agressieve en discriminerende kijk op niet-moslims, die door middel van pijn, intimidatie en gedachtenverlammende herhalingen van de bijna ontelbare verzen in de Koran die haat en geweld tegen niet-moslims promoten wordt opgelegd, is de reden waarom de islam monsters creëert.

De dagelijkse massaslachtingen, terreur, vervolgingen en executies van hele gezinnen door volgelingen van de islam zijn misselijkmakend, aldus Sennels, net zoals het ‘vernuft’ waarmee de vaak wrede aanvallen worden uitgevoerd – of dat nu met vliegtuigen, messen, granaten, vuurwapens, auto’s, bijlen, stenen,vuur, gif, ophangingen, bommen of zelfmoordenaars is. Een van de vele bizarre ‘inventieve’ manieren waarmee moslims anderen hebben vermoord is het monteren van propellers van vliegtuigmotoren op pick-up trucks, en vervolgens als een soort ‘grasmaaier’ op een mensenmassa in te rijden. Mensen worden letterlijk in hun rug gestoken, jonge kinderen en zelfs slapende baby’s worden hun kelen doorgesneden terwijl hun ouders worden gedwongen toe te kijken – en andersom. Sennels: ‘Je vraagt je af wat zo’n enorm gebrek aan empathie en een bijna speelse en creatieve houding tegen het vermoorden van zogenaamde vijanden creëert. Dat is een vraag voor psychologen zoals ik.’

Dat is wat ze willen, weg met de democratie, op naar een door de islam bestuurde wereld.

 

Vervolg uitspraken Sennels. Volgens de moslims worden in de westerse cultuur boosheid en agressie als een teken van zwakte gezien. Je moet er je gevoelens beheersen. Niet-agressieve personen worden gezien als zwak als te laf om hun eer te verdedigen. Een moslim zoekt volgens Sennels nooit de oorzaak van een probleem bij zichzelf en is daarom niet gemotiveerd om aan zichzelf te werken. Daarom zijn er in islamitische landen dan ook zo weinig psychologen en therapeuten. Verder vreest Sennels dat de ongelijke behandeling van mannen en vrouwen in de islam tot agressie bij mannelijke moslims leidt, meer dan bij niet-moslims.

 

Sennels stelt dat natuurlijk ‘niet alle moslims de gewelddadige en perverse boodschap van de Koran en het net zo schandalige voorbeeld van hun profeet volgen. Maar net als bij andere religies beïnvloedt de islam zijn volgelingen en de cultuur waarin ze leven... Niemand wordt geboren als massamoordenaar, verkrachter of een gewelddadige crimineel, dus wat zorgt er in de moslim cultuur voor dat hun kinderen zó worden beïnvloedt zodat relatief veel moslims andere mensen kwaad doen?’ Een zo’n mechanisme in de islam is het zo vroeg mogelijk indoctrineren van jonge kinderen met de islamitische waarden. Daarbij wordt het gebruik van geweld en intimidatie normaal gevonden. Daarnaast zijn moslimouders ook gewoon bang, omdat de Sharia de doodstraf eist voor hun kinderen als die besluiten om later een andere religie dan de islam te volgen.

 

Sennels gelooft niet dat de integratie van moslims op grote schaal in het Westen zal lukken. Zijn voorstel is dat alleen de echt gemotiveerde moslims mogen blijven en zij die niet willen integreren terug worden gestuurd naar het land van herkomst. Hij wil bovendien dat islamitische organisaties bewijzen dat ze gematigd zijn door openlijk gewelddadige en racistische passages in islamitische geschriften te veroordelen en te schrappen. Verder wil hij dat alle veroordeelde gewelddadige criminelen ongeacht hun geloof worden uitgerust met een gps-systeem zodat de politie ze constant kan volgen.

 

Deense wetenschappers van de Universiteit van Aalborg menen het antwoord te hebben gevonden op de vraag: waarom veel moslims snel lichtgeraakt zijn, niet tegen vrijwel geen enkele vorm van kritiek kunnen, en  nauwelijks in staat zijn tot enige zelfreflectie -laat staan zelfspot. Volgens deze wetenschappers lijden moslims aan gelotofobie, 'de angst om uitgelachen te worden'. Uit een onderzoek in 72 verschillende landen blijkt dat moslims de meest 'gelotofobe' mensen ter wereld zijn. Ook Sennels is van mening dat de islamitische cultuur duidelijk humor en zelfspot ontbeert en concentreert het zich in hoge mate op 'eer en schande', iets dat waarschijnlijk bijdraagt aan de ontwikkeling van gelotofobie onder moslims, met als gevolg dat ze zich veel sneller onzeker en belachelijk voelen.

Citaat Sennels: Moslims kunnen kritiek bijna nooit met logische argumenten tegengaan; in plaats daarvan proberen ze hun critici het zwijgen op te leggen door te doen alsof ze zijn gekwetst of beledigd (slachtofferrol), door te schelden, door te dreigen of zelfs door de veroorzaker te vermoorden. Moslims worden opgevoed met het concept dat hun levens van buitenaf worden gecontroleerd. Alles gebeurt ‘insha Allah’, als Allah het wil, en veel religieuze wetten, tradities en gezaghebbende mannelijke geestelijken bieden nauwelijks ruimte voor individuele verantwoordelijkheid. Dit veroorzaakt de even beruchte als vernederende slachtoffermentaliteit bij moslims, waarmee altijd anderen de schuld krijgen en moeten worden gestraft voor situaties die in 9 van de 10 gevallen door moslims zelf zijn gecreëerd. Het probleem met de islam en de moslimcultuur is dat er zoveel psychologische factoren zijn die zijn volgelingen een gewelddadige houding tegen niet-moslims opdringen, dat een algehele gewelddadige botsing –in ieder geval vanuit psychologisch opzicht- onvermijdelijk is. Met zo’n sterke (groeps)druk en zulke krachtige emoties in zo’n grote groep mensen, die allen tegen ons worden opgezet, komt er een ‘perfecte storm’ op ons af’ aldus Sennels.

Op vrijdag 23 oktober 2015 vond er in Kopenhagen een mars plaats van ruim 500 leden van de islamitische terreurgroep Hizb ut-Tahrir (HT). Daarnij werd opgeroepen tot invoering van de shariah in Europese landen en mee te helpen bij de ‘bevrijding’ van de niet bestaande staat Palestina. De mars kreeg weinig media aandacht om te voorkomen dat dit soort bendes te nadelig in de publiciteit komen.

Terug naar: Inhoud