Kindermoordenaar Samir Kuntar gedood bij IsraŽlische luchtaanval

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 21 december 2015)

 

IsraŽlische en Arabische media melden op zondag 20 december 2015 dat de Libanese moslimterrorist Samir Kuntar bij een IsraŽlische luchtaanval in de buurt van Damascus (SyriŽ) is gedood. Op 29 juli 2015 mislukte een aanval op hem op het Syrische deel van de Golan-hoogvlakte. Een IsraŽlisch vliegtuig raakte toen een auto in de stad Hader, en doodde twee mannen van Hezbollah, en drie mannen van de regeringsgezinde volkscomitť's in de stad. Kuntar bleek aan deze aanslag te zijn ontkomen. Het was bekend dat Kuntar een locale militie in Hader leidde.

De Libanese kindermoordenaar Samir Kuntar is op 16 juli 2008 door IsraŽl vrijgelaten in ruil voor twee IsraŽlische militairen Ehud Goldwasser en Eldad Regev die op 12 juli 2006 door Hezbollah levend gevangen waren genomen en in lijkkisten teruggestuurd. De familie dacht de beide militairen in levende lijve terug te zien maar hoewel ze levend gevangen werden genomen, bleken ze te zijn vermoord.

Eldad Regev en Ehud Goldwasser

ďHet BeestĒ Kuntar zat bijna dertig jaar in een IsraŽlische cel voor een weerzinwekkende moordpartij op onschuldige IsraŽlische burgers. Kuntar landde op 22 april 1979 ís nachts met drie andere terroristen in een rubberboot vanuit Libanon op de kust bij Nahariya. Politie officier Eliyahu Shadar die hen betrapte, was hun eerste slachtoffer. Het viertal drong daarna schietend het appartement binnen van de 28 jarige Danny Haran en zijn vrouw Amadar en hun twee dochtertjes Yael van twee en Einat van vier. In het door het ďIsrael Ministry of Foreign AffairsĒ, na 39 jaar vrijgegeven rapport over de gebeurtenis, staat dat de moeder zich met haar tweejarig dochtertje Yael op een zolderkamer had verborgen in de hoop dat ze daar niet zou worden ontdekt.

De moeder probeerde het gehuil van het meisje te stoppen maar klemde het kind zo dicht tegen zich aan, dat het stikte. Vader Danny Haran probeerde met de vierjarige Einat de flat uit te vluchten naar een gemeenschappelijke schuilkelder. Maar de terroristen vingen hem op en sleurden hem en het meisje mee naar het strand. Daar werd de vader voor de ogen van zijn dochtertje, van dichtbij in de rug geschoten. Daarna vervolgde Samir Kuntar zijn satanische act door het hoofd van het meisje met zijn geweerkolf te verbrijzelen. De politie doodde twee van de terroristen en namen Kuntar en Ahmed Assad gevangen.

 

Links Danny, Einat en Yael Haran.

 

Het officiŽle dagblad van het PLO-bewind in Ramallah verheerlijkte de moordenaar en schreef: ,,Samir Kuntar is een man om trots op te zijn in de geschiedenis van de nationale beweging. Een naam die hij gemaakt heeft tijdens het verzet in Libanon en de heldhaftige strijd in Nahariya. Kuntar schreef edele geschiedenis van zijn naam in letters van vuur en licht tijdens de veldslagen van de strijd. Kuntar was een baken van licht voor ons en zal dat blijven voor alle komende generaties. Iedere dag die voorbij gaat, groeit de trots van Samir en onze trots over hem wordt groter en groter.Ē

 

Abu Mazen (Mahmoud Abbas) de terreurleider van de ďBende van RamallahĒ, prees de kindermoordenaar Kuntar na zijn vrijlating en stelde hem een heldenonderscheiding in het vooruitzicht. Het is al jaren zo dat dit soort terroristen als dappere helden worden bejubeld en voor hun gruwelijkemoordpartijen metonderscheidingen worden beloond. Dat gebeurde massaal onder Arafat en dat gebeurt ook nu onder Mazen. Mazen feliciteerde de familie van Kuntar met zijn vrijlating en stuurde felicitaties aan de terreurbeweging Hezbollah. De onder controle van Mazen staande PLO-tv toonde een afbeelding van de bloeddorstige terrorist met op de achtergrond de staat IsraŽl in zijn geheel bedekt met een PLO-vlag. Ze noemden Kuntar de ďidealeĒ gevangene en noemen zijn monsterachtige moordpartij een ďheldendaadĒ in de strijd tegen IsraŽl.

 

Rechts op de afbeelding de man die de schedel van het vierjarige IsraŽlische meisje verbrijzelde.

 

Hij stond sinds zijn vrijlating bovenaan IsraŽls lijst van gezochte personen. De toenmalige president Shimon Peres zei, dat Kuntar niet zou worden vergeven of vergeten, en een functionaris van Defensie beloofde dat het recht zijn loop zal hebben bij de verstokte terrorist. ĎHij is ten dode opgeschreven', zei de functionaris tegen de krant Yediot Achronot, 'IsraŽl zal hem vroeg of laat elimineren'.

 

Smadar Haran vertelde dat de IsraŽlische overheid haar had gebeld en haar had laten weten dat er een ďhistorische gerechtigheidĒ had plaatsgevonden en dat de man die haar familie had uitgemoord bij een aanslag om het leven was gekomen. De dood van de kindermoordenaar is ook gemeld door verschillende Syrische jihadgroepen die IsraŽl daarvoor bedankten. ďThank you Israel,Ē schreef de Syrische Omar Alzoubi-Daraa op Twitter. ďDe terrorist Samir Kuntar en andere terroristen van Hezbollah zijn gedood bij een IsraŽlische aanval in de buurt van Damascus. What a beautiful jobĒ.

De terreurbeweging Hezbollah, waar Kuntar de jaren na zijn vrijlating voor werkte, verheerlijkten hem als een ďmartelaarĒ. ďDood aan IsraŽlĒ, zongen duizenden aanhangers van Hezbollah tijdens de uitvaart van de moordenaar.ďSamir is een van ons, een commandant van ons verzet en het is ons recht om de moord op hem te vergeldenĒ, sprak terreurleider Hassan Nasrallah. Klik hier voor de begrafenis van de kindermoordenaar.

Terug naar: Inhoud