Joodse Nobelprijswinnaars

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 11 januari 2009) (Laatste bewerking: 28 juni 2022)

Het moet toch als een enorme frustratie worden ervaren onder de virulente Jodenhaters dat er zoveel Nobelprijzen aan Joden worden toegekend. Probeer maar eens vol te houden dat er niets bijzonders met dit volkje aan de hand is. Het is, misschien niet politiek correct om zelfs maar te wijzen op de mogelijkheid dat de ene etnische groep uitblinkt boven de andere. Nobelprijzen zijn tot dusver uitgereikt aan 950 individuen waarvan tenminste 20% Joden en dat terwijl ze maar 0.2% uitmaken van de totale wereldwijde bevolking. Een van de eerste Joodse Nobelprijswinnaars was Albert Einstein. Hij ontving in 1921 de Nobelprijs.

Albert Einstein

Bijzonder opvallend daarentegen is dat de 1.6 miljard moslims, dat is 23 procent van de totale wereldbevolking, minder dan 1% leveren van het totale aantal beoefenaars van wetenschap.

In de laatste honderd jaar ontvingen slechts negen Arabieren de Nobelprijs, waaronder twee Arabische christenen en de vroegere president van Egypte Anwar Sadat en voormalig vliegtuigkaper en aartsterrorist Jasser Arafat. Uit de database van het Nobelprijs comitť blijkt dat zelfs Adolf Hitler ooit genomineerd is voor de Nobelprijs voor de vrede.De prijs is niet toegekend omdat de nominatie ingetrokken werd. Hitler had zich evenwel in goed gezelschap bevonden met Arafat en andere boeven.

Praktisch alles wat ze in de Arabische wereld aan gemakken hebben is in het westen ontwikkeld en geproduceerd. Dat was de Saoedische intellectueel Ibrahim Al-Buleihi ook al opgevallen toen hij in 2009 de Arabieren opriep om de grootsheid van de westerse cultuur en de tekortkomingen van de eigen cultuur te erkennen. Hij prees de westerse beschaving de hemel in. Op de vraag waarom hij zo gefascineerd was door de westerse cultuur, zei hij tegen de interviewer: ,,Kijk om je heen. Al het mooie in ons leven komt voort uit de westerse beschaving. De pen in je hand, de recorder waarmee je ons gesprek opneemt, het licht in deze kamer, de krant waarvoor je werktÖzonder de uitvindingen van het westen was ons leven dor. De westerse beschaving is superieur in alle aspecten van het leven. Het heeft de mensheid bevrijd van zijn illusies en tekortkomingen. De westerse cultuur is de enige cultuur die het individu erkent en hem de mogelijkheid geeft zijn dromen na te jagen.Ē De IsraŽlische president Simon Peres zei ooit: ďde IsraŽlisch halen meer uit hun hersenen dan Saoedi-ArabiŽ aan olie uit de grond.Ē

De wetenschap bij moslims lijkt slechts tot doel te hebben om het geloof in Allah te bevestigen. Dat is kennelijk ook de belangrijkste reden waarom islamitische landen wetenschappelijk praktisch gezien volledig zonder betekenis zijn. Er bestaat wat dat betreft een enorm verschil tussen het Joodse volk en de Arabieren en de volgelingen van Mohammed in zijn algemeenheid. Wat bijvoorbeeld door het bewind in Ramallah onder leiding van Mahmoud Abbas tot het hoogst haalbare in het leven wordt beschouwd, is het aantal Joden dat ze hebben vermoord. Ook de barbaren van ISIS, Al-Qaeda, Al Nusra en andere terreurbendes wedijveren met elkaar- niet om hun volgelingen aan te moedigen om de kwaliteit van het leven te verbeteren- maar wie de gruwelijkste moordpartijen weet te scoren.

Terwijl moslims zich bezig houden met moordpartijen, werken Joden aan de volgende Nobelprijs

De uit SyriŽ afkomstige Farid N.Ghadry, schetste reeds in 2004 in een artikel ďIsrael Builds for Nobel Prizes, Arabs Build for Suicide BombersĒ, een duidelijk beeld van wat de Arabieren bezield. Volgens hem is het een algemeen bekend verschijnsel dat de islam in ontwikkeling eeuwen achterloopt met de joods-christelijke cultuur., ďDaar waar de IsraŽliís het individu aanmoedigen om de kwaliteit van het leven te verbeteren, is in de Arabische cultuur het bereiken van het zelfmoordmartelaarschap, het hoogst haalbareĒ aldus Ghadry.

ďIn verscheidene islamitische landen is wetenschappelijk onderzoek vrijwel niet mogelijk omdat het in strijd zou zijn met de islam. Het moslimextremisme zorgt ervoor dat de islamitische wereld op terreinen als onderwijs, onderzoek en gezondheidszorg ver achter blijft bij het westen.Ē. Dit is niet de uitspraak van een islamhater maar van de voormalige Libische leider Moammer Gadhaffi, geciteerd in de Gazet van Antwerpen, 25 maart 2006.

Waarom zou je kind een boek geven, als ze ook wat Ďnuttigsí kunnen doen...

Qanta Ahmed, een dokter en moslima van Pakistaanse origine, en inwoner van Groot-BrittanniŽ, noemt IsraŽl een bron van ďInspiratie voor de hele Islamitische wereldĒ. Ahmed is auteurvan "In the Land of Invisible Women: A Female Doctor's Journey in Saudi Arabia." Zij vertelde United With Israel virtueel het hele Midden-Oosten te zijndoorgereisd en geen land tegengekomen te zijn met zoín nivo van ďvrijheid en integratieĒ.

VN-onderzoek: Arabier leest slechts 4 pagina's per jaar

Een door Verenigde Naties verricht onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde Arabier in het Midden Oosten slechts vier pagina's 'literatuur' leest per jaar. Ter vergelijk: een Amerikaan leest in dezelfde periode gemiddeld 11 boeken, een Engelsman 8. Uit het onderzoek bleek verder dat er in de Arabische wereld elk jaar ťťn nieuw boek per 12.000 inwoners wordt gepubliceerd. In Groot BrittanniŽ is dat 1 boek per 500 inwoners. In IsraŽl komen jaarlijks meer dan 4000 nieuwe titels uit, wat na China het hoogste aantal per inwoner ter wereld is. Volgens de Arab Thought Foundation, die de culturele ontwikkeling in de Arabische landen in de gaten houdt, wil maar iets meer dan 8% van de Arabieren een hogere opleiding volgen. In een interview met Memri-tv , uitte het voormalige hoofd van het Internationale Atoom Energie Agentschap (IAEA) de Egyptenaar Muhammad El Baradei, forse kritiek op zijn eigen Arabische- Islamitische cultuur. Volgens hem is de Arabische wereld nog nooit zo diep gezonken als tegenwoordig: ,,Wij leveren geen enkele bijdrage aan de menselijke beschaving op het gebied van bijvoorbeeld wetenschap, cultuur en literatuur. Landen worden in onze tijd niet beoordeeld aan de grootte van hun legers en het aantal tanks dat ze hebben, maar aan hun bijdrage aan de menselijke beschaving, zoals het aantal auteurs, wetenschappers, mensen dus die iets creŽren.Ē

Gedurende de laatste 1000 jaar zijn er in alle Arabische landen minder boeken vertaald dan in 1 jaar in Spanje.

       IsraŽl investeert 110 US dollars per persoon per jaar in wetenschappelijk onderzoek. De Arabische landen 2 US dollar per persoon per jaar.

       IsraŽl heeft 6 universiteiten in de top 300, de Arabische landen hebben geen universiteiten in de top 400.

       In de Arabische wereld kan 50% van de vrouwen niet lezen of schrijven.

       IsraŽl heeft per hoofd het hoogste aantal ingenieurs en wetenschapsmensen, dat zijn er 145 per 10.000.

       IsraŽl behoort bij de 7 toplanden, wat betreft het aantal patenten.

       Het farmaceutische IsraŽlische bedrijf Teva, is de grootste producent van antibiotica ter wereld.

       IsraŽl heeft het hoogste aantal gegradueerden van de wereld, de Arabische landen het laagste aantal.

       IsraŽl is wereldleider in innovatie.

       En zo zijn er nog talloze andere voorbeelden.

Niet alleen het hoge percentage Joden onder de Nobelprijswinnaars is verbazend, maar zo bestaan er nog een hele serie andere bijzondere vaardigheden. Zo maar een paar voorbeelden. Zo is bijvoorbeeld 60 procent van de afgestudeerden van de Yale Universiteit in de Verenigde Staten, Jood. 26 procent van alle professoren in de rechtswetenschappen in de Verenigde Staten is Jood en 40 procent van de leidende advocaten in New York en Washington zijn eveneens van Joodse afkomst. In verhouding tot de totale bevolking van de VS zijn deze getallen des te verbazingwekkender. Slechts twee procent van de Amerikaanse burgers is Jood. IsraŽl is wereldleider in een aantal wetenschappelijke en technische middelen, dat is 63% meer dan de Verenigde Staten. Het heeft ook het hoogste aantal artsen en ingenieurs per hoofd van de bevolking. IsraŽlische instellingen voor wetenschappelijk onderzoek worden gepositioneerd als derde in de wereld.

De IsraŽlische prof. Israel Gannot heeft een medische behandeling ontwikkeld waarmee tumoren kunnen worden aangevallen zonder pijn of straling. Gannot gebruikt een speciale mix van nano-deeltjes Ė die al zijn uitgetest door de ďFood and Drug AdministrationĒ (FDA) De antistoffen sporen individuele tumoren op en leggen een magnetisch veld om de tumor en beletten de tumor zich verder te ontwikkelen en te verspreiden, aldus Gannot. Dit magnetische veld zorgt er tevens voor dat de temperatuur rond de tumor stijgt waardoor de tumor word vernietigd. De hele behandeling duurt ca 6 uur waarna de patiŽnt niet in het ziekenhuis hoeft te blijven en gewoon thuis kan herstellen.

Zo heeft een IsraŽlisch bedrijf een apparaat ontwikkeld voor het opsporen van huidkanker in een vroeg stadium. ďMet de vroege opsporing zijn bijna alle vormen van huidkanker te genezenĒ, zegt Yossi Biderman, Bestuursvoorzitter van Skin Cancer Scanning, een IsraŽlisch bedrijf dat de technologische doorbraak ontwikkelde door met behulp van glasvezelkabels te scannen op mogelijk kwaadaardige moedervlekken. Klinische proeven bij het Rabin Medical Center in het centrum van IsraŽl laten zien dat het systeem met een efficiŽntie van 92% bepaalde vormen van huidkanker opspoort. een hoger percentage dan dat van thans beschikbaar apparaat.

In de Verenigde Staten zijn meer octrooien geregistreerd afkomstig uit IsraŽl dan uit Rusland, India en China samen (2.5 miljard inwoners). IsraŽlische bedrijven zijn de uitvinders van het systeem van druppelirrigatie en is daarmee wereldleider op het gebied van waterbesparingssystemen. Men hun kennis op dit gebied helpen ze ontwikkelingslanden bij het terugdringen van de woestijn. Het heeft hiertoe honderden centra opgericht in deze landen om expertise over te dragen.IsraŽl loopt voorop op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van preventieve geneeskunde. Zij ontdekten tientallen nieuwe medicijnen waaronder het meest gebruikte medicijn in de wereld voor de bestrijding van multiple sclerose waartegen inmiddels een nieuwe doorbraak is bereikt in de vorm van een stamcelbehandeling.

Ook worden er aan de lopende band nieuwe belangwekkende ontdekkingen en uitvindingen gedaan die de mensheid veel goeds kunnen brengen. Ook is er nieuw inzicht in de werking van neuronen en synapsen dat kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van behandelingen tegen Alzheimer en Parkinson en kunnen bepaalde kankercellen met cannabis (vooral door de stof THC) worden gedood. De ontdekking van een specifieke genmutatie die verband houdt met autisme biedt hoop dat er medicijnen tegen de ergste symptomen kunnen worden ontwikkeld. Over een paar jaar zouden verlamde mensen weer kunnen lopen met behulp van een 3D geprinte menselijke ruggengraat. Het mechanisme dat zenuwvernietiging bij de gevreesde ziekte ALS veroorzaakt is ontdekt, waardoor de dodelijke ziekte mogelijk in vroeg stadium kan worden uitgesteld en zelfs omgekeerd.In 2019 werd aan de Universiteit van Tel Aviv het eerste 3D-geprinte menselijke hart met menselijk weefsel, inclusief cellen en bloedvaten, gecreŽerd.

Eeuwenlang lag het land er verlaten en mistroostig bij. Het land was een wildernis. Zonder de aanwezigheid van het volk was IsraŽl een land van woestijnen en moerassen geworden. Maar de moerassen zijn drooggelegd en de woestijn bloeit als een roos. Thans is IsraŽl een van de wereldleiders op het gebied van technologie, waterhuishoudingen medicijnen. De vindingrijkheid van de pioniers op landbouwgebied is terug te zien in de Hightech, het kroonjuweel van de IsraŽlische economie. Tel Aviv staat na Silicon Valley in CaliforniŽ, op een lijst van belangrijkste high-tech centra van de wereld op basis van een internationale studie. Silicon Valley is de thuishaven van bedrijven zoals Google, Apple, Facebook en anderen. Onderzoekers op biotechnisch en medisch gebied helpen letterlijk lammen te lopen en blinden te zien. Ook zorgen ze voor betaalbare medische zorg voor de armste bevolkinggroepen in de wereld en stonden zij aan de basis van het navigatiesysteem wat wereldwijd wordt toegepast. In een relatief korte periode van zeventig jaar, veranderde IsraŽl van een agrarische gemeenschap die de woestenij succesvol wist te ontginnen, in een wereldwijd hightech powerhouse.De Bijbel zegt dat IsraŽl de wereld zal vervullen met zijn vruchten:

Jesaja 27:6 ďIn de komende dagen zal Jakob wortel schieten, IsraŽl bloeien en uitspruiten, zodat zij de wereld met vruchten vervullen.Ē

Verder staat IsraŽl met gemiddeld 11.500kg melk per koe per jaar op eenzame hoogte aan de wereldtop.Momenteel zijn er in IsraŽl bijna 1000 melkproductiebedrijven waarvan een deel zich bevindt in Negev. Gezien de moeilijke en harde omstandigheden, vanwege de soms ondragelijke hitte, isdit zonder meer een schier ongelooflijke prestatie.

11.500kg melk per koe per jaar

Het zal allemaal nog veel grootser worden in de toekomst als de wet zal uitgaan van Jeruzalem en de Jezus/Yeshua zal heersen over de volken.

In het Middeleeuwse Spanje was 41 procent van de geleerden Jood, terwijl het aandeel van de bevolking 2.7 procent bedroeg. In de 14e eeuw n.Chr., was ťťn procent van de wereldbevolking van Joodse herkomst; toch vormden zij destijds 17.6 procent van alle geleerden. Tussen 1819 en 1935 was ongeveer 20 procent van de Duitse economische elite Jood, terwijl hun aandeel aan de Duitse bevolking nauwelijks meer dan ťťn procent bedroeg.

In 2014 werden volgens BdiCoface, de grootste zakelijke informatiegroep in IsraŽl, 3555 ĎIsraŽlischeí patenten geregistreerd. Dat betekent een toename van 21 procent ten opzichte van het 2013. Hiermee blijft IsraŽl koploper in het registreren van nieuwe patenten in de Verenigde Staten, en neemt het land, na Japan en Taiwan, de derde plaats in de wereld in. Universiteiten in Tel Aviv, het Weizmann Instituut, Technion in Haifa en de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem lieten talloze nieuwe uitvindingen registreren. Uit een enguÍte van marktonderzoeker TNS blijkt dat maar liefst 82 procent van de IsraŽliís trots is op hun land. Bijna de helft van de ondervraagden was bovendien tevreden met zijn leven. Vooral de jongere generatie IsraŽliís gaf aan gelukkig te zijn,ondanks de hoge kosten voor levensonderhoud en de moeilijke veiligheidssituatie. Het leger werd bijzonder positief beoordeeld, en kreeg gemiddeld 4.5 van de maximale 5 punten.

Volgens professor Israel Aumann loutert en scherpt Bijbelstudie een mens. ĎDe studie van de Torah vormde het volk IsraŽl tot een goede en uitstekende natieí. De wiskundige, afkomstig uit Duitsland, met de IsraŽlische en de Amerikaanse nationaliteit, ontving in 2005 de Nobelprijs voor economie. ĎHoe kan het toch, dat uit een klein volk van 14 miljoen Joden, 187 Joden de Nobelprijs hebben gewonnen? Het is een gevolg van Joodse waarden, waarbij de studie van de Torah het belangrijkste en hoogste isí. Tijdens een radio-uitzending hamerde Aumann herhaaldelijk op het belang van het kennen van Gods Woord, ja dat het zelfs een intellectuele roeping is. Hij zei: ĎHet bestuderen van de Tora is nog belangrijker dan het houden van de sabbat. Uit de Bijbel weten we dat God koning Hizkia en zijn volk beschermde tegen de Assyrische koning Sanherib, omdat ze de Tora hadden bestudeerd. Wie het lezen van de Tora de hoogste prioriteit geeft, plukt daar de vruchten van in zijn beroep en in al zijn omstandigheden.í

Nauwelijks te bevatten is dat de wereld zich heeft afgekeerd van de God van de Bijbel. IsraŽl wordt verguisd en de ware kinderen van IsraŽl vaak behandeld alof het om pariaíís gaat. De Verenigde Naties heeft bij grote meerderheid uitgesporoken dat IsraŽl niets te zoeken heeft in Sion. Het Joodse volk komt thuis maar is omringd door mensen met een onvoorstelbare Jodenhaat De profeten zeggen dat de smaad van IsraŽl pas door God zelf zal worden weggenomen op de dag van de Messias:

Jesaja 25:8 ďHij zal voor eeuwig de dood vernietigen, en de Here Here zal de tranen van alle aangezichten afwissen en de smaad van zijn volk zal Hij van de gehele aarde verwijderen, want de Here heeft het gesproken.Ē

Volgens Harry Ostrer, een medisch geneticus en professor aan het ĎAlbert Einstein College of Medicineí in New York, hebben Joden een aparte genetische Ďhandtekeningí.

Harry Ostrer

Met DNA-onderzoek kan dus worden vastgesteld of iemand tot het Joodse volk behoort of niet. En dat heeft alles te maken met wat de Bijbel ĎGods uitgekozen volkí noemt.Zij staan symbool voor een onverbrekelijk verbond tussen God en IsraŽl, dat dienstbaar is aan het grotere doel om al het leven op aarde te verbeteren. En dat dit verbond met geheel IsraŽl is, blijkt wel uit het feit, dat de meeste Joden die Nobelprijzen winnen, allesbehalve religieus zijn. De Joodse prestatieíszijn des te opmerkelijker, gezien de sterke toename van de wereldbevolking, waarvan het percentage Joden juist dramatisch is afgenomen. Slechts tweetiende van ťťn procent van alle mensen die vandaag leven, zijn Joden. Zoals ik aan het begin van dit artikel al meldde: Probeer maar eens vol te houden dat er niets bijzonders met dit volkje aan de hand is.

Omstreden Nobelprijswinnaars voor de vrede

De keuze van het Nobelprijscomitť om Arafat met de prijs van de vrede te honoreren, maakt nog eens duidelijk hoe verdwaasd deze wereld is. Karre Kristiansen, een voormalig lid van het Nobel Comitť, trok zich in 1994 terug uit protest voor het toekennen van de Nobelprijs aan de terreurbaas. Maar ook de keuze van de voormalige Egyptische president Anwar Sadat, is niet te rijmen. Dat hem de prijs voor de vrede is toegekend heeft Sadat te danken aan het feit dat hij naar Jeruzalem is gegaan om vrede met IsraŽl te sluiten. Maar slechts een paar jaar daarvoor, in 1972, riep hij bereid te zijn een miljoen soldaten op te offeren in de strijd tegen IsraŽl. Hij was van mening, dat alleen een totale oorlog tot een oplossing kon leiden. Een jaar later, in mei 1973, mobiliseerde hij het Egyptische leger. Vervolgens koos hij voor het recept van een verrassingsaanval met de bedoeling IsraŽl in ťťn klap te vernietigen, maar Egypte en de andere Arabische landen in de coalitie, werden opnieuw op een vernietigende nederlaag getrakteerd.

In 1945 kreeg de omstreden Cordell Hull de Nobelprijs voor de Vrede voor het oprichten van de Verenigde Naties. Echter, zes jaar eerder, toen hij minister van Buitenlandse Zaken was onder president Franklin D. Roosevelt, maakte hij korte metten met het schip de S.S. St. Louis die 950 Joodse vluchtelingen aan boord had die op de vlucht waren voor nazivervolging en asiel wilden vragen in de VS. Minister Hull liet het schip rechtsomkeer maken en zond deze Joodse vluchtelingen terug naar Hamburg in nazi-Duitsland! De helft van deze vluchtelingen zal later in de concentratiekampen worden vermoord.

Fel omstreden was ook de prijs voor de Vietnamese generaal Le Duc Tho, die in 1973 de Nobelprijs voor de Vrede in de wacht sleepte.Le Duc Tho was een Vietnamese revolutionair, voorzitter van de Communistische Partij en een generaal bij de Vietming, die aan de zijde van de communistische dictator Ho Chi Minh tienduizenden Amerikaanse soldaten doodde tijdens de Vietnamoorlog. Hij kreeg de Vredesprijs naar aanleiding van het ondertekenen van de Vredesakkoorden van Parijs die een einde maakten aan de Vietnamoorlog.

Ook Mohamed ElBaradei kwam in 2005 aanmerking voor de meest omstreden Nobelprijs ooit. Hij kreeg de Nobelprijs voor de Vrede, als toenmalig directeur van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA). In 2005 besloot het Nobelprijs Comitť in een vlaag van verstandsverbijstering en een bizarre klucht de Nobelprijs voor de vrede aan de arrogante en zelfingenomen ElBaradei toe te kennen. Het Comitť prees hem "voor zijn inspanningen de wereld te behoeden van nucleaire inspanningen voor militaire doelenĒ. Hij kreeg deze prijs uitgereikt terwijl al lang bekend was dat hij bewijsmateriaal over Iraans nucleaire ambities verdoezelde. Hij heeft jarenlang doelbewust cruciale en belastende feiten over het kernwapenprogramma van Iran, buiten de officiŽle rapporten van de Verenigde Naties gehouden en steevast het bestaan van de militaire nucleaire inspanningen van Teheran ontkent. Hij werd algemeen beschouwd als de belangrijkste supporter en weldoener van de Iraanse Ayatollahs en hun toenmalige terreurleider Mahmoud Ahmadinejad

Ook Barack Hussein Obama kreeg in 2009 de Nobelprijs voor de Vrede van het Noorse Nobelprijscomitť. De inschrijftermijn voor deze prijs eindigde elf dagen na het ingaan van Obamaís officiŽle ambtstermijn. Terwijl hij nog totaal niets had gepresteerd werd hij door het Nobelprijscomitť onder leiding van de Noor ThorbjŲrn Jagland, uit een lijst van 205 kandidaten gekozen. Hij kreeg de prijs alleen al vanwege zijn mooie beloftes maar liet vervolgens 9 landen bombarderen, waarbij zoín 1 miljoen doden vielen.

Obama met zijn zeer omstreden Nobelprijs voor de vrede.

Hoe komt het toch dat Joden door de jaren zoveel Nobelprijzen in de wacht slepen? Dat komt simpelweg omdat ze op allerlei gebied beter ontwikkeld zijn. Joden kunnen dat zelf natuurlijk nooit zeggen, daarom doe ik dat! Mijn bewondering en respect voor Joden vanwege hun maatschappelijke bijdrage aan de wereld is groot. En vooral ook omdat God de kinderen van IsraŽl Zijn volk noemt. Intelligentie zit kennelijk in hun DNA. Antisemieten verafschuwen hen daardoor, simpelweg omdat ze minder begaafd zijn dan Joden. Opvallend is dat dit juist veel voorkomt onder politici en anderen die zelf menen tot de Elite te behoren. Eigenlijk gaat het gewoon om jaloezie en jaloezie is de voedingsbodem voor haat en demonisering. Helaas lijdt de meerderheid van de maatschappij en ook de mainstream aan deze ziekte. Zieke geesten zijn het die daarom de kant van de fake-Palestijnen kiezen omdat ze walgen van de intelligentie van het Joodse volk. Ze zijn er niet tegen opgewassen.

Terug naar: Inhoud