Handvest Hamas

Door Franklin ter Horst (Aangemaakt: 12 november 2008) ( Laatste bewerking: 20 januari 2020)

Fabels over het handvest van Hamas

Op 1 mei 2017 presenteerde Hamas een document waarin ze zouden hebben ingestemd met een tweestatenoplossing met een Palestijnse staat binnen de grenzen van 1967 en met Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Met dit document wist Hamas de wereld weer eens flink om de tuin te leiden want het gaat om een complete verdraaiing van de waarheid. Bekende internationale ‘nieuwsbrengers’ waaronder CNN en Al Jazeera namen de fabel over en brachten met grote koppen dat Hamas de vernietiging van Israël uit het handvest zou hebben geschrapt.

Er is echter helemaal niets veranderd. Het document was bestemd voor buitenlandse consumptie en tot groot genoegen van Hamas namen een hele serie fake-journalisten het bericht over. Dat is geen vergissing, maar een bewuste poging van de anti-Israël meute om Hamas van blaam te zuiveren. Journalisten en wereldleiders die de massamoordenaar Jasser Arafat tot een symbool van vrede hebben gemaakt, bleken met één pennenstreek ook bereid Hamas tot een legitieme 'partner voor vrede' te maken. Het zijn gemakkelijke en willige prooien die regelrecht in de val van Hamas zijn gelopen. Ze hebben zich als dwazen laten bedriegen. Het bericht was niets anders dan een PR-stunt waar weer een heel leger journalisten is ingetrapt. Hamas is al jaren zeer bedreven in het misleiden en diverse journalisten lopen gewillig mee aan de hand van deze moslimextremisten.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde het terecht fake-news. De gewapende strijd tegen wat Hamas ‘de bezetting van Palestijns grondgebied’ noemt is niet afgezworen. Hamas roept onverminderd op tot totale bevrijding van ‘Palestina’ (van de rivier tot aan de zee). Dat betekent dat men onverkort streeft naar totale vernietiging van Israël. Hamas en de “Bende van Ramallah” hebben een gemeenschappelijke grond: de Westerse donoren misleiden met mooie praatjes en beloftes, terwijl ze heimelijke plannen smeden om Israël te vernietigen. Jasser Arafat had al snel door dat hij de “useful idiots” in het Westen kon gebruiken in zijn terreur tegen Israël. In het Arabisch sprak hij over de bevrijding van de “Rivier tot aan de Zee”, in het Engels sprak hij over – vrede en democratie. De Amerikanen en de Britten trainden zelfs Arafats ‘politiemensen’.Terroristen die later deelnamen aan de 2e intifada. 

 

Palestijnse ‘politiemensen’ brengen de Hitler groet.

Het zijn ware meesters in het misleiden en heel wat Westerse journalisten en volksvertegenwoordigers dwepen met deze oplichters. Velen in de internationale gemeenschap slikken de zwendel en begonnen te geloven dat Hamas en trawanten uiteindelijk hun mensen naar echte vrede wilden leidden, te beginnen met de erkenning van het recht van Israël om te bestaan. Ze hebben misleiding en verkopen van leugens tot een soort kunst verheven. Toch verklaarden heel wat naďeve journalisten dat Hamas bereid was een tweestatenoplossing te accepteren en misleiden hun lezers dat de doodscultuur in Gaza in de richting zou gaan gematigdheid en pragmatisme.

Ook de linkse reguliere media in Nederland berichtten dat Hamas zijn houding naar Israël zou hebben ‘versoepeld’, en niet langer zou streven naar de vernietiging van de Joodse staat. Bij een kleine controle hadden ze kunnen weten dat het om een leugen ging. Net als de landrovers in Ramallah heeft Hamas geleerd dat woorden in dit geval belangrijker zijn dan acties maar desondanks liggen heel wat ‘nieuwsbrengers’ aan de voeten van deze terreurbeweging en laten ze zich gewillig voor de gek houden. Hamas heeft veel geleerd van de trucs waarmee terreurleider Jasser Arafat de Wereldleiders jarenlang misleidde. Ze vullen de hoofden van hun mensen met anti-Israël-venijn, en ondertussen worden de liefdevolle notities verzonden naar de internationale gemeenschap. Hamas zal raketten blijven afvuren en andere terroristische aanslagen blijven plegen om de Joden te doden. Hamas Khaled Meshal zei op 15 maart 2014 dat Hamas voor niets anders leven dan om Israëlische Joden te doden en het Heilige Land te 'bevrijden' van hun aanwezigheid. Daar is niets aan veranderd.

"In naam van Allah de Almachtige en de Barmhartige. U, moslim, bent het beste volk dat uit de mensheid is voorgekomen. Israël zal voortbestaan totdat u het vernietigt. Onze strijd tegen de Joden is immens, een stap die tot grotere stappen leidt. Onze organisatie is slechts één legereenheid, die door vele eenheden uit de grote Arabische en Islamitische wereld wordt ondersteund, totdat de vijand is vernietigd en Allah’s overwinning zegeviert."

Logo Hamas

Artikel 7: "De dag de Oordeels komt niet totdat moslims alle Joden ter dood hebben gebracht, totdat de Jood zich achter stenen en bomen verstopt. De stenen en bomen zullen zeggen: "O, moslims, o, Abdoela, er is een Jood achter mij, kom, en doodt mij". Alleen de Gharkadboom zegt dit niet - want het is een Joodse boom."

Artikel 8: "Allah is het doel, de profeet het model, de Koran de grondwet, jihad de manier, en de dood voor Allah de mooiste der wensen."

Artikel 9: "Palestina is een islamitische Wakf, bestemd voor toekomstige moslimgeneraties tot de dag der Oordeels. Een deel noch een geheel mag worden ontheiligd of opgegeven. Geen enkel land, koning, president, of organisatie, Palestijns of Arabisch, mag dat doen. Palestina is islamitisch Wakf-land, bedoeld voor moslims tot de Dag des Oordeels. Dit geldt voor Palestina en alle andere landen die de moslims met geweld veroverden, want hierdoor zijn deze landen geheiligd voor moslimgeneraties tot het einde der dagen."

Artikel 13: "Initiatieven, en zogenaamde vredesplannen en internationale conferenties, zijn in tegenspraak met de islamitische verzetsbeweging, tijdverspilling en loze moeite. De Palestijnen weten wel beter dan dat ze toestaan dat hun toekomst, hun rechten, hun lot op die manier tot speelbal worden gemaakt. Jihad is de enige oplossing."

Jihad is de enige oplossing

Artikel 20: "Onze vijand gebruikt collectieve strafmethoden. Hij ontneemt mensen hun thuisland en eigendommen en vervolgt ze tot in hun ballingschap. De vijand heeft concentratiekampen opgericht waar duizenden mensen onder onmenselijke omstandigheden worden vastgehouden. Met hun nazi-methoden maken de Joden geen uitzondering voor vrouwen en kinderen. Zij richten hun pijlen op iedereen."

Artikel 27: "De PLO staat het dichtst bij het hart van de islamitische verzetsorganisatie. Het is onze vader en broer, onze zielsverwant en vriend. Een moslim vervreemd zich niet van zijn vader, broer, verwant, vriend. Ons vaderland is één, onze situatie is één, ons lot is één en de vijand is onze gezamenlijke vijand."

Artikel 28: "de zionistische invasie is een verwerpelijke invasie, die geen methode schuwt om haar doel te bereiken, hoe slecht en afschuwwekkend ook. Zionisme wil alle beschavingen ondermijnen, alle waarden vernietigen, het geweten corrumperen, karakters verslechteren en de islam vernietigen. Het is de oorzaak van drugs en alcoholisme in al zijn vormen en verantwoordelijk voor de verspreiding ervan. We herinneren alle moslims eraan dat de Joden, toen ze in 1967 de Heilige Stad veroverden, op de drempel van de al-Aksa-moskee verkondigden dat "Mohammed dood is en zijn nakomelingen vrouwen zijn". Israel, Jodendom en de Joden dagen de islam en de moslims uit: moge de lafaard nimmer slapen."

Artikel 30: "We roepen schrijvers, intellectuelen, mediawerknemers, sprekers, docenten uit de hele Arabische en islamitische wereld op hun plicht te vervullen en te strijden tegen de verschrikkelijke zionistische aanval en de zionistische invloed op de wereld via hun financiele netwerken en de internationale media."

Artikel 35: "De overwinning van Saladin en de redding van Palestina uit de handen van de Kruisvaders is een belangrijk voorbeeld."

 

 

Terug naar: Inhoud