Gretta Duisenberg en haar ziekelijke IsraŽlhaat

Door: Franklin ter Horst. (Aangemaakt: juni 2001) (Laatste bewerking: 9 maart 2015) 

De Nederlandse media zijn niet meer geÔnteresseerd in haar opinie, schrijft Afshin Ellian in Elsevier van 29 januari 2010.Maar in de islamitische wereld is zij een heldin. Zij begrijpt namelijk de radicale moslims. Want zij weet dat de grootste ramp die de islamitische wereld ooit is overkomen, de staat IsraŽl is.

Zoals inmiddels algemeen bekend draagt ook Gretta Duisenberg regelmatig haar steentje bij in het demoniseren van IsraŽl. Ook zij blijkt net als vele andere anti-IsraŽl lobbyisten, geheel onkundig van zelfs de meest recente geschiedenis van IsraŽl. In het programma Studio 2 Nieuws&Voetbal op maandagavond 30 september 2002, zei ze Ďdat IsraŽl de ĎPalestijnseí gebieden reeds 50 jaar bezet houdt.í In werkelijkheid heeft JordaniŽ deze gebieden- die in de volksmond de Westbank worden genoemd- (de bijbelse gebieden Judea, Samaria) van 1948 tot 1967 bezet gehouden. In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober 2005, is ďZwarte GrettaĒ als een potentiŽle terrorist behandeld op het internationale vliegveld Ben Goerion in IsraŽl en vervolgens de toegang tot IsraŽl geweigerd. Zij was met een delegatie Nederlandse schrijvers, journalisten en kunstenaars vertrokken naar de door de PLO bezette Bijbelse gebieden. De reis zou in het teken staan van de bouw van het anti-terreurhek en de gevolgen daarvan op het leven van de PLO-Arabieren. Ook zou ze spreken met PLO-baas Abu Mazen in Ramallah. Negen leden van haar groep werden aan een urenlange controle onderworpen en agenten eisten bij hun zoektocht naar wapens dat Gretta uit de kleren ging. Vervolgens is ze met hetzelfde vliegtuig als waarmee ze kwam, naar Amsterdam teruggestuurd. Volgens de woordvoerder van de delegatie werd Duisenberg te kennen gegeven dat ze om veiligheidsredenen het land niet in mocht. Dat is op zich niet verwonderlijk wantZwarte Gretta behoort tot de grote Nederlandse anti-IsraŽl kliek en werpt zich regelmatig op als warm pleitbezorger voor de PLO-doodscultuur.

Gretta Duisenberg met haar grote idool Arafat.

Ze vergeleek de PLO-terreuraanslagen met het verzet in Nederland tijdens de Duitse bezetting. ,,Alsof het Nederlandse verzet tijdens de oorlogsjaren zelfmoordenaars naar Duitsland stuurde om daar onschuldige Duitse burgers op te blazen in bussen en restuarants.Ē In een interview met haar in het blad Story van 4-11-2003 zei ze: ,,De wreedheden die het IsraŽlische leger begaat, komen niet in de krant. Ik ken ze allemaal, het is onvoorstelbaar. Ze branden Davidsterren en nummers in de armen van ĎPalestijnseí gevangenen en het culturele centrum van de Palestijnen smeren ze helemaal onder de IsraŽlische ontlasting.Ē Zij vind dat de Joden dezelfde misdaden begaan als de naziís. Tijdens een lezing van haar voor de Arabische kring in Den Haag op 13-11-2003 zei Duisenberg: ,,Het leven van de Palestijnen wordt tot niets gereduceerd; een voorbeeld: een echtpaar loopt met hun beide dochters bij een check-point. De vrouw en hun dochtertje worden geraakt en gedood door mortiervuur. De man moet zich uitkleden en met de andere dochter, die het ook heeft overleegd, drie uur lang naakt naast zijn dode vrouw en dode dochter staan!Ē Met dit soort moderne versies van de aloude bloedsprookjes geeft Duisenberg niet alleen blijk van diepe Jodenhaat maar maakt zij zich ook schuldig aan ophitsing.

Wat werkelijk centraal staat in IsraŽls conflict met de Arabieren is de Bijbelse waarheid maar daar moet men politici, diplomaten en anti-zionisten niet mee confronteren want hun geesten zijn volledig versluierd voor deze waarheid. Zij neigen hun oor slechts naar wat de duivel hen influistert. Daarom is er bijvoorbeeld geen enkele aandacht voor het opvoedkundig systeem van het PLO-bewind waarin kinderen worden aangezet tot moorden.

Gretta Bedier de Prairie-Nieuwenhuizen, zoals ze destijds heette, sympathiseerde in het verleden met figuren in een schimmig circuit van linkse actievoerders. Zij onderhield nauwe contacten met in Amsterdam gevestigde Transnational Institute (TNI). De van terroristische activiteiten verdachte Pakistaan Eqbal Ahmad maakte daar deel van uit van de staf. De TNI is een linkse denktank die werd geleid door Basker Vashee, activist van het Rhodesische Marxistische Bevrijdingsfront (ZAPU). Vashee rekende Gretta tot zijn beste vrienden, zoals hij meer dan eens verklaarde. ZAPU vocht in Afrika een bloedige onafhankelijkheidsstrijd tegen het bewind van Ian Smith. Ook was Gretta, voor ze in augustus 1987 met Duisenberg trouwde, vertrouwelinge van Philip Agee. Deze ex-CIA-medewerker werd staatsvijand nr.1 van de Verenigde Staten, nadat hij de identiteit van Amerikaanse geheim agenten in het voormalige Oostblok verraadde. Een aantal van hen werd daarop geliquideerd. Hij woonde in het pand van de TNI aan de Amsterdamse Paulus Potterstaart en werd uiteindelijk Nederland uitgezet. Voor het zover kwam, vroeg hij Gretta getuige te zijn bij zijn huwelijk met een Amerikaanse ballerina.Door haar geŽngageerde vriendenkring stond Bedier de Prairie in de belangstelling van de Binnenlandse Veiligheidsdienst nadat ze een relatie kreeg met Hans van Mierlo, destijds minister van Defensie. Omdat hij verantwoordelijkheid droeg voor alle lopende onderzoeken van de militaire geheime diensten in ons land, waren de Amerikanen bezorg voor het uitlekken van gegevens naar Agee en consorten.

Op 12-11-2005 ging de rellerige Gretta Duisenberg weer als een beest tekeer in het tv-programma Het Zwarte Schaap en was zij opnieuw het middelpunt van een rel over antisemitische uitlatingen. Voor het oog van de natie beledigde zij opnieuw de Joodse bevolkingsgroep in ons land. ,,Ze moeten niet denken dat ze Amsterdam kunnen annexeren, net als de WestoeverĒ was een van haar uitspraken.

Op vrijdag 5 juni 2009 was Gretta te gast in het EO programma Knevel & Van den Brink. Gretta was op reis geweest naar Gaza om gehoorapparaten af te leveren voor de plaatselijke bevolking. Mevrouw plaatste ook deze actie in het kader van haar heilige oorlog tegen IsraŽl. Zij noemde de Joodse staat een Ďschurkenstaatí die zich schuldig maakt aan Ďterrorismeí. Terreurbeweging Hamas is volgens haar een keurige politieke partij die nooit heeft opgeroepen tot de vernietiging van IsraŽl. Hoe anders is echter de waarheid. Voor haar glorieuze intocht in Gaza was mevrouw op bezoek geweest in SyriŽ en Iran, voor het houden van een aantal lezingen. Het gaat om dictaturen die haat zaaien, terrorisme ondersteunen en de Holocaust ontkennen. Zoals bekend streven beide landen eveneens naar de vernietiging van IsraŽl. De voormalige Iraanse leider Mahmoed Ahmadinejad riep bij herhaling op tot vernietiging van de Joodse staat. Ook riep zij op tot een nieuwe intifada tegen IsraŽl. De beide onnozele gespreksleiders Knevel en Van den Brink lieten haar ongestoord haar gang gaan.

 

Op 29 november 2010 bood Rutger Catricum van Pownieuws haar een bloemetje aan vanwege ,,de internationale dag van solidariteit met de Palestijnse bevolking.Ē Toen zij de bloemen bij haar voordeur wilde aannemen, liet de journalist onder het oog van de camera, de bloemen gepaard gaan van de woorden. ,,Een echte antisemiet als U verdient wel een bloemetje.Ē Duisenberg weigerde vervolgens de bloemen aan te nemen en sloot de deur. Mevrouw reageerde geschokt en heeft aangifte gedaan wegens publieke belediging en smaad.

Op de avond van 5 mei 2011 was mevrouw opnieuw in het nieuws. Tijdens de nationale dodenherdenking verstoorde zij de twee minuten stilte en werd zijuit een restaurant in Amsterdam verwijderd. Dat zegt eigenares Wilmar te Winkel van restaurant l'EntrecŰte et les Dames donderdag 6 mei tegen de Amsterdamse stadszender AT5. Duisenberg, die met haar dochters zat te eten, zou volgens Te Winkel om acht uur "ongeduldig" zijn geworden, en dat luidkeels te hebben geuit. Daarbij viel ze volgens de restauranthoudster van haar stoel.Te Winkel besloot haar te verzoeken het restaurant te verlaten. Dat wilde ze niet! Uiteindelijk werd ze door de politie uit het restaurant gezet.Volgens Te Winkel zorgde Duisenberg al eerder voor overlast in het restaurant in Amsterdam-Zuid. Ze zou bij een eerdere gelegenheid met een Joodse gast "schreeuwende ruzie" hebben gemaakt, waarbij ze "vreselijke dingen" zou hebben gezegd. "Mevrouw Duisenberg ziet altijd wel kans om voor een opstootje te zorgen," aldus Te Winkel.

Zij is niet alleen een groot voorstander van PLO-staat in IsraŽls thuisland, maar werkt ook nauw samen met leiders van de Moslim Broederschap in Nederland. Het bericht is afkomstig van de Global Muslim Brotherhood Daily Report, een Amerikaanse website, die het nieuws rond deze tak van de politieke islam op de voet volgt. Begin 2010 stond Duisenberg samen met de Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed aan het hoofd van een Nederlands hulpkonvooi naar Gaza. Bij die gelegenheid bezocht het tweetal de Nederlandse ambassade in Cairo.

Terug naar: Inhoud