George Bush junior beschuldigd van oorlogsmisdaden

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 13 oktober 2003) (Laatste bewerking: 5 mei 2016)

James Hatfield, een Amerikaanse journalist, schetst in zijn boek ‘Fortune Son-George W.Bush and the Making of an American President’een onthullend beeld van drie generaties Bush die door hem als een kapitalistische oligarchie wordt bestempeld. Voordat de leden van de ‘Bush-dynastie’ de politiek in gingen maakten ze deel uit van de sociale netwerken die de entree in de politieke arena vergemakkelijken: de Ivy League, de studentenvereniging Phi Beta Kappa en de Yale Universiteit, waar vader en zoon ingewijd werden in de bizarre geheime "Broederschap van de Dood Sociëteit" het genootschap Skull&Bones. (Schedel en beenderen). Hitler was lid van "De Thule Sociëteit" die met dezelfde symbolen werkte als "Skull&Bones", namelijk een schedel met daaronder gekruiste botten. George Bush senior werd in 1947 ingewijd. Zijn vader Prescott Sheldon Bush, was ook al lid van deze occulte groep ook wel de "Zwarte Loge van de Vrijmetselarij" genoemd.

Volgens diverse auteurs is Skull&Bones machtig geworden in de oorlogsjaren toen er door het Amerikaanse grootkapitaal grof geld is verdiend aan de nazi’s. De schandelijke rol die de grootvader van Bush junior daarin heeft gespeeld wordt uitvoerig belicht. Een belangrijk deel van het familievermogen werd met behulp van Hitler tot stand gebracht. Tussen beide partijen waren niet alleen financiële banden, maar bestonden ook diepgaande, gezamenlijke bedrijfsactiviteiten. Prescott Sheldon Bush vergrootte het familievermogen ook door direct te profiteren van de dwangarbeid in Auschwitz. De onthullende biografie van George Bush, Fleshing Out Skull & Bones-Investigations into America’s Most Powerful Secret Society, die in 2003 in Amerika is verschenen  is volledig doodgezwegen. 

Er bestaan een groot aantal afbeeldingen van George Bush waarop hij het geliefde handgebaar maakt dat bekend staat als het eren van satan. Associated Press, ABC News en Reuters schreven over dit symbool dat het te maken heeft met de Texas Longhoorns. Feit is inderdaad dat tijdens sportevenementen van de Universiteit van Texas, de fans van de Texas Longhorns regelmatig de kreet “Hook-em-Horns”, slaken, waarbij ze hetzelfde gebaar maken als Bush op de afbeelding.

Hier maakt Bush het gehoornde god teken tijdens een reünie op de Yale Universiteit. Deze foto is in 2001 door het persbureau Reuters verspreid.

Er bestaan echter een groot aantal voorbeelden dat Bush het gebaar ook maakt tijdens diverse andere gelegenheden. De onder controle van de Nieuwe Wereld Orde staande Amerikaanse nieuwsmedia doet er alles aan dit uit de openbaarheid te houden en als er al vragen over komen worden ze afgedaan met de opmerking dat het om het Texas Longhorn symbool gaat. Maar het gebaar heeft ook een heel andere betekenis. Het wordt ook wel “Il Cornuto” genoemd, en is een van de meest duivelse signalen van de hekserij.

De staat Texas is opgericht door vrijmetselaars en is sindsdien praktisch altijd door vrijmetselaars gerund. Het symbool heeft namen als, the horn, horned devil, devil salute en de gehoornde duivel groet. Op internet zijn diverse afbeeldingen te zien van bekende mensen die dit handgebaar eveneens maken. Onder hen zijn Tv-evangelisten, prins William, Paul Mc Cartney, koning Abdullah van Jordanië, de voormalige aartsterrorist Yasser Arafat, Bill Clinton en diverse rockgroepen zoals de Rockband Metallic. Toch niet toevallig ook allemaal fans van de Texas Longhorns?

Er werd nogal wat aandacht besteed aan het christen-zijn van George W.Bush. Bush claimde vertrouwd te zijn met de Bijbel, maar handelde daar niet naar. Velen zagen in hem zelfs als door God gezonden. Maar kan iemand een echte christen zijn als hij tevens is ingewijd in de Lucifer aanbiddende Skull & Bones Orde? Een ander merkwaardig fenomeen is dat Bush een fan bleek te zijn van de meest satanische liedjes die ooit gehoord zijn. Zo was Ozzy Osbourne een graag geziene gast het Witte Huis.  Osbourne is een van de meest vooraanstaande satanische rockers die de wereld ooit heeft gezien. Hij heeft nummers op de markt gebracht als “Party with the Animals”, “Sabbath Bloody Sabbath”, “Face in Hell”, “Black Skies en Bloodbath in Paradise”. Osbourne was door Bush uitgenodigd op een bal op zaterdag 4 mei 2002, waar Bush hem complimenteerde voor zijn satanische repertoire en eveneens zei dat ook zijn moeder een fan van hem was. Een maand later nodigde Bush Greta van Susteren uit van Fox News Channel op het Witte Huis en ook deze keer was Osbourne weer van de partij, met zijn vrouw Sharon. Bush complimenteerde hem opnieuw met zijn succesvolle Rock songs. Matthéüs 7:19 Iedere boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen. Zo zult gij hen dan aan hun vruchten kennen.

 

 

Bush werd geboren in de staat Connecticut, als eerste kind van George H.W. Bush en zijn vrouw Barbara Bush en telg uit een familie van politici. Zijn grootvader Prescott Bush, was senator en zijn vader was president van 1989 tot 1993. George H.W.Bush stond aan de basis van “Operatie Dessert Storm” een door de Verenigde Staten geleide coalitiemacht van 34 landen om Saddam Hoessein te straffen voor diens invasie in Koeweit. Tijdens deze oorlog zijn afschuwelijke slachtingen aangericht waarbij honderdduizenden doden aan Iraakse kant zijn gevallen. Een oorlogsmisdaad van de allerergste soort. http://www.youtube.com/watch?v=3NCLfhmWvJ8

 

Onvoorstelbare slachtpartij op de snelweg naar de dood

 

George W. Bush trouwde met Laura Welch in 1977, een voormalige lerares en bibliothecaresse. Zijn studententijd stond in het teken van alcohol en drugs gebruik en een arrestatie wegens rijden onder invloed. Later werkte hij in de olie-industrie en voor verschillende energiebedrijven. Hij zei de alcohol in 1986 voorgoed vaarwel te hebben gezegd. Ook zou hij begonnen zijn de Bijbel te bestuderen. In 1988 verhuisde Bush met zijn familie naar Washington, D.C. waar hij zijn vader steunde in diens campagne voor het presidentschap.

George W. Bush was van 1995 tot 2000 gouverneur van de staat Texas. Tijdens zijn gouverneurschap werden er 152 gevangenen geëxecuteerd, méér dan tijdens enig ander gouverneurs termijn. De gevangenisdichtheid was onder zijn leiding de hoogste van Amerika. Genadeloos liet hij de ter dood veroordeelde Karla Faya Tucker, die in haar cel christen werd, executeren.

Bij de presidentsverkiezingen van 2000 werd Bush door fraude met stemmen in Florida, gekozen tot president. Hij won met een zeer klein verschil van de Democratische kandidaat en “Global Warming” extremist Al Gore. Bij zijn aantreden als president van Amerika legde Bush zijn rechterhand op de vrijmetselaars-Bijbel die door zijn broeders uit het gebouw van de Johannes-loge in New York gehaald was. Deze Bijbel, die in 1767 in Londen is gedrukt, werd ook gebruikt bij het aantreden van onder meer pindaboer Jimmy Carter. Eén van de pijlers van het buitenlands beleid van Bush was de zogenaamde Bushdoctrine waarmee gesteld wordt dat de VS geen onderscheid zal maken tussen terroristen en diegene die terroristen onderdak bieden.

Op 26 oktober 2001 tekende Bush de USA Patriot Act, de oorlog tegen de individuele vrijheid van de Amerikaanse burgers. De Patriot Act voorziet in het afluisteren van gesprekken, rondneuzen in privézaken, afluisteren van de telefoon, lezen e-mails, openbreken van huizen, neuzelen in bankgegevens, het in de gaten houden van reizen, door agenten van de federale politie en de Binnenlandse veiligheidsdienst. En dat allemaal zogenaamd vanwege de “oorlog tegen het terrorisme” wat heeft geresulteerd in tienduizenden doden, vaak onschuldige burgers wereldwijd, en het in de gaten houden van de burgers in de VS. Deze Patriot Act heeft de Verenigde Staten veranderd in een politiestaat waar de uitvoerders zichzelf zien als wachters over de burgers die maar al te vaak als “vijanden van staat” worden aangemerkt.

Bush’oorlog tegen Saddam Hoessein

Bush zei dat hij niet zou toestaan dat Irak zou verworden tot een terreurstaat. Hij wilde een totale overwinning op het wereldwijde terrorisme. ,,Het islamitische terrorisme is de grootste bedreiging van de vrije wereld en de enige remedie is een meedogenloze strijd tot de dag van de ultieme overwinning” aldus Bush. Begin 2002 zei hij dat in de strijd tegen het terrorisme, Irak tot de doelen zou kunnen gaan behoren. Hij verklaarde: ,,er zal oorlog zijn, overal waar zich terroristen schuilhouden.” Bush zei zeer bezorgt te zijn over de ontwikkeling van massavernietigingswapens door Irak en het regiem van Saddam Hoessein te willen verwijderen omdat deze dictator volgens hem het hele vrije westen bedreigde. Bush: ,,Wij zullen alle middelen inzetten om Saddam te verdrijven.”

Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell drong erop aan dat de Verenigde Staten geen oorlog zou voeren zonder de goedkeuring van de Verenigde Naties. Maar het verzoek hiertoe bij de VN mislukte omdat de meerderheid van de leden van de Veiligheidsraad tegen het idee waren en Frankrijk met een veto dreigde. Vervolgens kreeg Washington een groep van ongeveer veertig landen zover met hem mee te doen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland. Polen, Italië in wat men de “coalitie van willenden” noemde. De coalitie viel Irak in maart 2003 binnen. Bush zei dat ná de inval de “wereld er veiliger” uit was gaan zien. Tienduizenden Iraakse burgers hebben sindsdien het leven verloren door zelfmoordaanslagen van elkaar bestrijdende islamitische partijen. In december 2006 gaf Bush voor het eerst toe dat hij niet aan het winnen was in Irak. Tariq Aziz, Saddams voormalige minister van Buitenlandse zaken zei in december 2011: “Er is niets meer over van ons welvarende Irak. Alles wat Saddam Hoessein heeft opgebouwd is verwoest. Er zijn meer zieken en hongerigen dan ooit tevoren. Velen hebben geen werk en ieder dag vallen er doden. Irak is het slachtoffer van Amerika en Groot-Brittannië. Zij hebben ons land vermoord”.

Twee van de hoofdrolspelers, George W.Bush en Donald Rumsfeld

De oorlog in Irak heeft 4488 Amerikaanse militairen het leven gekost. Daarnaast vielen er 32.226 gewonden waarvan vele met ernstige wonden variërend van afgerukte ledematen tot hersenbeschadiging. 235 soldaten pleegden zelfmoord. Verder heeft de oorlog de Amerikaanse belastingbetaler 1000 miljard dollar gekost. Wat betreft het aantal slachtoffers aan Iraakse kant liggen de schattingen op ruim 1 miljoen doden en honderdduizenden verminkten ten gevolge van de Amerikaanse oorlogshandelingen. Daarnaast zijn er ruim 100.000 doden te betreuren vanwege slachtpartijen ten gevolge van elkaar bestrijdende Soenitische en Shi’itische moslim groeperingen en diverse terreurgroepen. En het moorden gaat nog dagelijks door.

De gebeurtenissen in Irak maken pijnlijk duidelijk welke misdaden George W. Bush en Dick Cheney (ex vice president van de VS) op hun geweten hebben. In 2013 schreef een oorlogsveteraan uit de Irak-oorlog, Tomas Young, die op het punt stond zelfmoord te plegen, een laatste brief aan George W. Bush en Dick Cheney. Young was gewond geraakt in Irak en verlamd vanaf de borst. Tomas wilde niet verder leven en was van plan om te stoppen met eten en drinken. Young is op het laatste moment van gedachten veranderd, niet omdat hij zo graag wilde leven, maar omdat hij toch niet eerlijk vond tegenover zijn vrouw. Hij schreef deze brief op de tiende verjaardag van de Irak-oorlog namens de honderdduizenden veteranen die gewond zijn geraakt en die als gevolg van deze verwondingen, psychisch en fysiek, hun leven vernietigd zagen worden. Ook schreef hij de brief  namens de 4.488 soldaten en mariniers die stierven in Irak en namens mannen en vrouwen die echtgenoten hebben verloren, namens de kinderen die een ouder hebben verloren, namens de vaders en moeders die zonen en dochters hebben verloren en namens hen die zorgen voor de vele duizenden medeveteranen met hersenaandoeningen. Hij schreef dat hij verlamd raakte tijdens een hinderlaag van opstandelingen in 2004 in Sadr City. Hij schreef de brief ook namens die veteranen die door de trauma’s en walging van zichzelf voor wat ze gezien, meegemaakt en gedaan hebben in Irak zelfmoord hebben gepleegd. Hij schreef ook deze brief namens de ruim één miljoen Iraakse doden en namens de ontelbare Iraakse gewonden en namens allen ,het menselijk afval dat jullie oorlog heeft achtergelaten, zij die de rest van hun leven zullen doorbrengen met oneindige pijn en verdriet. Voor meer informatie over deze brief klik hier.

Bij de presidentsverkiezingen van 2 november 2004 won Bush met 51% van de stemmen. Zijn tegenstander John Kerry kreeg 48%. Net als bij de presidentsverkiezingen in 2000 waren er opnieuw geluiden dat er verkiezingsfraude zou zijn gepleegd. De tweede termijn van Bush eindigde op 20 januari 2009.

Bush en zijn bemoeienis met Israël

Tijdens een verkiezingscampagne in mei 2000 beloofde Bush dat hij Israël nooit een oplossing zou opdringen in het conflict met het PLO-bewind in Ramallah en noemde hij Jeruzalem de hoofdstad van Israël. Hij maakte de verplaatsing van de Amerikaanse Ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, zelfs tot onderdeel van zijn verkiezingscampagne. Na zijn aanstelling als 43ste president van de Verenigde Staten ontving hij op 20 maart 2001 Israëls premier Ariel Sjaron in het Witte Huis, en herhaalde hij dit standpunt nog eens, maar kort daarna was daar niets meer van over. Op 24 juni 2001 presenteerde hij zijn  ,,twee staten plan, Israël en Palestina levend zij aan zij in vrede en veiligheid.” en werden de Bijbelse gebieden Samaria en Judea door hem ‘bezette gebieden’ genoemd. Plotseling sprak hij net als zijn voorganger Bill Clinton zich openlijk uit voor de oprichting van een PLO-staat in Israëls aloude thuisland. Terwijl de terreurbeweging Hezbollah en de Syrische en Iraanse dictators oorlogszuchtige taal bleven uitslaan en de raketten uit Hamastan Israël dagelijks om de oren vlogen, waren volgens George W.Bush, alle elementen voor vrede in het Midden Oosten aanwezig. Hij was er heilig van overtuigd dat het conflict door zijn toedoen op zijn eind liep en dat voor het eind van zijn ambtstermijn er een vredesovereenkomst zou zijn tussen de beide partijen.

 

Het Amerikaanse Congres heeft op 24 april 1990 met overweldigende meerderheid de beslissing genomen Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Daarnaast werd naar aanleiding van de “Jeruzalem Embassy Relocation Act (S.2737) in 1995 besloten, de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen maar zowel Bill Clinton, George W.Bush als Barack Hoessein Obama hebben door nooit gehoor aangegeven. Bill Clinton verklaarde in 1996: “Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en beloofde de Amerikaanse Ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te zullen verplaatsen.

De huidige Amerikaanse president Barack Hoessein Obama bracht in 2008 als presidentskandidaat een bezoek aan Israël. Toen zei hij: 'Jeruzalem zal de hoofdstad van Israël zijn en zei eveneens te overwegen de ambassade te verplaatsen.' Tijdens zijn verkiezingscampagne in 2008 herhaalde hij deze uitspraken nogmaals in een toespraak gericht aan het “American Israel Public Affairs Committee” (AIPAC), Washingtons meest machtige pro-Israël lobby. Direct na zijn aanstelling besloot hij echter de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem uit te stellen met als argument dat de ‘erkenning de veiligheid van de VS in gevaar zou kunnen brengen en dat de beslissing over de status van Jeruzalem pas genomen wordt tezamen met een alomvattende vredesregeling met de Palestijnen en de Arabische wereld.Tijdens de laatste Nationale Conventie Jeruzalem van de Democratische Partij werd Jeruzalem zelfs als hoofdstad van Israël geschrapt maar na een storm van kritiek werd deze beslissing weer haastig ongedaan gemaakt.

Na Arafats dood prees Bush diens opvolger Abu Mazen (Mahmoud Abbas) regelmatig voor zijn inzet en wil om tot vrede met Israël te komen terwijl deze figuur constant opriep tot vernietiging van de Joodse staat. De landrover Mazen werd in 2003 als een vorst door Bush in het Witte Huis ontvangen. Bush noemde het een morele en religieuze plicht ervoor te zorgen dat de Palestijnen een eigen staat zouden krijgen”. Bush roemde Mazen om zijn moed en leiderschap, en beloonde hem met 50 miljoen dollar aan hulp. Volgens Nabil Sha’ath zou Bush tijdens de bijeenkomst gezegd hebben dat God hem zou hebben aangespoord de terroristen in Afghanistan met geweld aan te pakken en een eind te maken aan de tirannie in Irak. God zou daarna opnieuw tot hem hebben gesproken en hem de opdracht hebben gegeven te zorgen voor een staat voor het ‘Palestijnse’ volk en vrede in het Midden Oosten. “En bij God dat zal ik doen” zou hij hebben gezegd. Bush beweerde ook dat door het beleid van het  bewind in Ramallah, de veiligheid van Israël aanmerkelijk was verbeterd. Dit soort uitspraken corresponderen echter totaal niet met de feiten want Mazen heeft nooit echt laten blijken werkelijk naar vrede te streven.

 

Tijdens zijn bezoek aan Israël in januari 2006, met in zijn gevolg onder meer 250 geheime agenten en 20 gepantserde wagens, riepen demonstranten hem op om naar de Bijbel terug te keren. Ze droegen borden met daarop ,,Bush the founding father of Hamastine” en ,,Bush, lees je Bijbel. God heeft Israël aan de Joden gegeven.” Tijdens zijn bezoek aan Israël nam hij het woord ‘bezetting’ in zijn mond. ,,Er moet een eind komen aan de bezetting die in 1967 is begonnen” zo sprak hij. 

 

Ontruiming Gaza 

 

Bush, stelde net als Clinton alles in het werk de droom van de “Bende van Ramallah” op een staat in Israëls thuisland, waar te maken. Hij waarschuwde Israël regelmatig geen stappen te ondernemen in strijd met de zogenaamde “Roadmap” voor de vrede. Hij hield de wereld voor aan de vooravond te staan van een grote historische gebeurtenis, ,,de creatie van een vredige en democratische Palestijnse staat.”Hij dwong Israël Gaza te ontruimen en beloofde Mazen de ontruiming van 8500 Joodse burgers uit hun huizen in Gaza nauwlettend te zullen volgen. Daarvoor stuurde hij zijn marionet Condoleeza Rice naar Israël om te controleren of Israël zich wel aan de afspraken hield.

 

Met de ontruiming van Gaza heeft Bush zich medeplichtig gemaakt aan het ontstaan van de terreurstaat Hamasstan op de ruïnes van het Bijbelse Gaza. De duivel heeft de geesten van de moslims al 1400 jaar klaargestoomd voor de laatste finale slag. Er bestaat geen enkele kans op vrede met deze figuren omdat ze in opdracht van hun profeet de oorlog hebben verklaard aan alle ‘ongelovigen’.

 

,,Na D-Day (ontruiming Gaza) zullen wij naar de Westbank verkassen en daar dezelfde tactieken toepassen als in Gaza. Net als uit Gaza zullen wij ze ook uit de andere gebieden verdrijven” aldus een woordvoerder van Hamas. Na de ontruiming van Gaza zette Bush Israël onder druk ook grote delen van Samaria en Judea aan het PLO-bewind in Ramallah over te dragen zodat daar in 2006 een terreurstaat uitgeroepen kon worden. Hij eiste terugtrekking van het Israëlische leger uit deze gebieden en ontmanteling van alle Joodse plaatsen. Condoleezza Rice liet geen gelegenheid onbenut Mazen te eren voor zijn, wat zij noemde ,,onafgebroken inspanningen om vrede met Israël te bereiken en te streven naar recht en orde in de gebieden die onder zijn controle staan”. Rice zette Israël onder druk een corridor aan te leggen tussen de Gazastrook en wat de wereld de ‘Westelijke Jordaanoever’ noemt.

 

Condoleeza Rice

 

Net als onder Bill Clinton, ging ook onder Bush’ het trainen en financieren van de zogenaamde Palestijnse veiligheidsdiensten onder leiding van de Amerikaanse Luitenant-generaal Keith Dayton het zogenoemde 'US Security Coordination program' (USSC) gewoon door. Dit programma helpt het bewind in Ramallah haar ‘veiligheidsdiensten’ te hervormen. Dit programma werd door Bush voortgezet ondanks het feit dat Abu Yousuf, een officier van Force-17, de veiligheidsdienst van Abu Mazen, in een interview in de New York Sun, de Verenigde Staten bedankte voor de deze opleidingen en zei: ,,Ik denk niet dat onze operaties zo succesvol geweest zouden zijn, waarbij meer dan 1000 Israëlisch zijn gedood, zonder de Amerikaanse trainingen”. George Bush heeft zich met dit beleid mede schuldig gemaakt aan de beestachtige moordpartijen van wandelende zelfmoordbommen op onschuldige Israëlische burgers. Desondanks bleef Bush en ook zijn opvolger Barack Hoessein Obama Barack gewoon doorgaan met het trainen van terroristen van de doodscultuur in Ramallah.

 

Kritiek op Israëlische bouwactiviteiten

 

Rice noemde op 19-10-2005 Israëls plan om de plaats Ma’aleh Adumim uit te breiden, volledig in strijd met de Amerikaanse politiek. ,,Wij hebben de Israëli’s in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt” dat dit tegen onze politiek is, aldus de hondsbrutale Rice. De burgemeester van deze plaats Benny Kashriel riep als reactie hierop premier Sharon op om zich niets aan te trekken van dit soort uitspraken en onmiddellijk te starten met de bouw van nieuwe woningen. Ma’aleh Adumim ligt in een deel van Judea wat in Bijbelse tijden toebehoorde aan de stam Benjamin. Bush verklaarde op 20-10-2005 tijdens een persconferentie waarbij ook Abu Mazen aanwezig was, dat de droom die hij deelt met de Arabische wereld op de geboorte van een moslimstaat in het hart van Israëls thuisland, dichterbij de realiteit is, dan ooit tevoren. Hij maakte nog eens duidelijk dat hij al zijn invloed zou aanwenden dit te realiseren. Hij waarschuwde Israël zich ,,ervan te weerhouden Washingtons ‘vredes’ initiatieven niet te dwarsbomen en het dagelijks leven van de ‘Palestijnen’ niet te hinderen” daarmee doelend op de noodzakelijke wegversperringen en het veiligheidshek.

 

Het bewind in Ramallah predikt haat en geweld tegen de Verenigde Staten.

Ondanks de voortdurende steun van Bush voor de politieke inspiraties van Mazen en consorten wakkerden de officiële, aan het bewind gebonden media op meedogenloze wijze de haat en het geweld tegen de VS aan en werd Bush afgeschilderd als vijand van de hele beschaving. Ze noemden hem de “Führer van het globalisatietijdperk" die de wereld naar de vernietiging zou leiden.

 

Bush beschuldigde tijdens zijn regeerperiode Iran met regelmaat atoomwapens te ontwikkelen en noemde dat een gevaar voor de wereldvrede. Hij noemde Iran een schurkenstaat en zei dat de wereld daarom niet werkloos kon blijven toezien. Hij eiste dat het bewind in Teheran de nucleaire activiteiten volledig diende te stoppen, maar ondernam helemaal niets. In augustus 2007 informeerde Mike McConnell, de directeur van nationale veiligheid de Bush-administratie nog, dat Iran een heimelijk wapenprogramma bezit en in oktober 2007 waarschuwde George W.Bush de wereld nog voor de mogelijkheid van een Derde Wereld Oorlog wanneer Iran niet een halt zou worden toegeroepen. Hij zei dat alle opties nog op de tafel lagen om dit gevaar te beëindigen, zelfs wanneer dat met militaire middelen zou moeten gebeuren. Een paar dagen later zei vice premier Dick Cheney dat Amerika niet zou toelaten dat Iran nucleaire wapens ontwikkelt.

 

Dick Cheney

George W. Bush en consorten beschuldigd van oorlogsmisdaden

 

George W. Bush en een aantal van zijn medewerkers waaronder, vicepresident Richard Cheney en minister van defensie Donald Rumsfeld,  zijn begin mei 2012 door het Kuala Lumpur War Crimes Tribunal in afwezigheid van oorlogsmisdaden beschuldigd.  Uit de beschuldigingen blijkt dat er sprake is geweest van afschuwelijke martelingen van krijgsgevangenen in gevangenissen in Bagram (Afghanistan) en in Abu Gharib (Irak). Alle beslissingen kwamen rechtstreeks van Bush, Cheney en Rumsfeld. Zij werkten nauw samen met legercommandanten en de CIA in wat zij noemden: “The War on terror” in Irak en Afghanistan.

 

Het Kuala Lumpur Tribunaal haalde bepalingen aan van het Internationale Militaire Tribunaal van Neurenberg, waar kort na de Tweede Wereldoorlog de kopstukken van het Naziregime werden veroordeeld. Artikel 6 van het Neurenbergse Handvest stelt dat 'leiders, organisatoren, aanstichters en medeplichtigen, die deel uitmaken van plannen of de uitvoering van deze plannen of deel uit maken van een samenzwering om oorlogsmisdaden te begaan, verantwoordelijk zijn voor alle misdaden die zijn begaan.’Deze artikelen uit het Neurenbergse Charter zijn algemeen geaccepteerd als internationaal recht door de Verenigde Naties. De oorlogsmisdaden van Bush en consorten vallen dus onder het internationale recht. 

 

 George W.Bush beschuldigd van oorlogsmisdaden

 

Hoewel het Kuala Lumpur Tribunaal geen rechtsmacht heeft en geen juridische dwangmaatregelen kan nemen, heeft het Tribunaal wel een voorzet gegeven om Bush en de zijnen voor het gerecht te slepen. Andere organisaties willen medesamenzweerder, de Britse ex-premier Tony Blair eveneens, voor het gerecht slepen.

Tony Blair was als premier van Groot-Brittannië van 1997 tot 2007 een van de grootste voorstanders van de oorlog in Irak. Volgens de onafhankelijke website icasualties.org zijn 179 Britten in Irak omgekomen iets wat Blair bijzonder kwalijk wordt genomen. Daarnaast wordt Blair ervan beschuldigd mede verantwoordelijk te zijn voor de honderdduizenden doden in Irak en dat hij voor deze misdaden voor een oorlogstribunaal zou moeten verschijnen. Blair zegt geen spijt te hebben van de Brits-Amerikaanse aanval op het Irak van Saddam Hussein in 2003. "Ik kan geen spijt hebben van het besluit de oorlog te beginnen", schrijft Blair “Wat ik wel kan zeggen is dat ik nooit had verwacht wat voor nachtmerrie het zou worden".

Het Tribunaal sprak de hoop uit dat de getuigen in de nabije toekomst de zaak aan het Internationale Strafhof in Den Haag kunnen voorleggen alsook bij de Verenigde Naties en de Veiligheidsraad, zodat het vonnis van het Kuala Lumpur Tribunaal meegenomen kan worden in een eindoordeel. Verder wil het Kuala Lumpur Tribunaal dat er zoveel mogelijk internationale bekendheid wordt gegeven aan de uitspraak omdat de misdaden van ongekende omvang zijn.

Ook Bush stelde zich net zoals zijn voorganger Bill Clinton met zijn gevoerde politiek t.o.v. Israël, frontaal op tegen de Bijbelse God. Maar God zal niet toestaan dat de wereldmachten Zijn land verkwanselen. God herinnert Zijn verbond met Abraham, Isaäk en Jakob als een eeuwig verbond. Of het ooit tot een Palestijnse staat komt is maar zeer de vraag. De kans is zeer wel aanwezig dat voor de creatie of vlak na het uitroepen ervan, de wereld een ongekende chaos te verduren zal krijgen. Uit haar rook en stof zal de antichrist opkomen.

 

Overige bronnen: DEBKAfile, 5 oktober 2007. Timesonline, 23 september 2007.Arutz Sheva, 11 november 2007. Zions Cry News, 3 oktober 2007.Jerusalem Post, 6 december 2007. Jeruzalem Newswire, 20 december 2004, 3 en 7 februari 2005.The Golden Report, 6 februari 2005.Israel Heute Newsletter, 5 december 2004 en 4 februari 2005. ZionsCry News, 1 en 7 februari 2005.Arutz-7 Editor, 21 november 2004, 1 en 4 februari 2005.Women in Green, 15 augustus 2004.Middle East Newsline, 4en 26  april 2005. http://cuttingedge.org 27 mei 2005. http://menewsline.com 29 mei 2005 “Bush plans to monitor Israeli withdrawl. Zions Cry News, 27 mei 2005.WorldNet Daily, 22 april 2005.Jerusalem Newswire, 28 april en 26 mei 2005.Israel Heute, 28 april 2005.Israel today, 17 mei 2005.GAMLA Staff, 31 maart 2005. Jerusalem Newswire, 15 juni en 25 juli 2005. Middle East Newsline, 4 april 2005.One Jerusalem, 24 juni 2005.Zions Cry News, 8 en 29 juni en 17 augustus 2005.Arutz-7 Editor, 6 april en 29 mei 2005.Israel Heute Newsletter, 20 mei en 8 juli 2005.Jerusalem Post, 12 augustus 2005.Israel Today Newsletter, 15 augustus 2005. WorldNet Daily, 6 augustus 2005.Israel Today Headline News, 22 augustus 2007.Unity Coalition for Israel, 30 september 2007. Emet News Service, 24 september 2007.

 

Terug naar: Inhoud