Fantastisch optreden IsraŽl in HaÔti

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt 27 januari 2010) (Laatste bewerking: 24 januari 2013)

Ze waren de ochtend na de aardbeving al met twee vrachtvliegtuigen op weg naar het rampgebied in HaÔti waar ze als een van de eerste reddingsteams arriveerden. 220 IsraŽlische hulpverleners waaronder tientallen bekwame doktoren, verpleegsters, ingenieurs, militair personeel en honden om in het puin naar overlevenden te zoeken. Er werd een compleet veldhospitaal ingericht voorzien vanoperatiekamers, een intensivecare afdeling, apparatuur voor rŲntgenonderzoek, zuurstofmaskers, monitoren,een apotheek en couveuses voor te vroeg geboren babyís, internet en andere communicatie systemen. Wat hier in dit zwaar getroffen land door IsraŽl is gepresteerd is nauwelijks met woorden te beschrijven. Een journalist van de Los Angeles Times noemde hen in een artikelďDe soldaten van de vredeĒ! CBS News noemde de reddingsdiensten van ZAKA, IsraAID en de IDF Home Front Command,zelfs de ďRolls RoyceĒ onder de hulpverleners. Staande op de ruines baden ze tot de God van IsraŽl voordat ze aan het werk gingen. Er werd de klok rond gewerkt en tenminste tien mensen levend onder het puin vandaan gehaald waaronder een moeder die moest bevallen. De moeder was het IsraŽlische reddingsteam zo dankbaar dat ze besloot haar baby de naam IsraŽl te geven.

 

Toen de moeder Gubilande Jean Michel haar net geboren zoontje zag, noemde zij hem als eerbetoon aan haar IsraŽlische helpers, IsraŽl

 

De kleine jongen IsraŽl is ťťn van de honderden die door IsraŽlische doktoren zijn gered. Ze hebben ca 1100 gewonden behandeld waaronder tientallen kinderen. Daarnaast zijn er 314 operaties uitgevoerd waarvan tientallen levensreddende operaties. Ook hebben ze bij16 bevallingen geholpen.

 

Zelfs CNN - dat zich doorgaans bezig houdt, met het demoniseren van IsraŽl -deed vol lof verslag over de prestaties die in het IsraŽlische veldhospitaal werden verricht. De CNN reporter was stom verbaasd over wat ze allemaal in het veldhospitaal aantrof:ďZe hebben machines, operatietafels, ventilatoren, monitoren. Het is verbazingwekkend!Ē Doktoren van verschillende hulporganisaties stuurden gewonden die in kritieke toestand verkeerden naar de IsraŽliís.

 

Het is al jaren zo dat het door de wereld zo verfoeide IsraŽl hulpverleners naar rampgebieden stuurt, waar ook ter wereld om levens te redden zelfs wanneer het landen betreft die niet direct tot hun vriendenkring behoren. Tientallen landen hebben zich de afgelopen jaren mogen verheugen in de hulp van IsraŽls MASHAV hulporganisatie.Overal waar hulp geboden kan worden zijn de reddingsteams aanwezig en leveren keer op keer bewonderenswaardige prestaties.Ze waren bij de bomaanslagen in Kenia in 2002, in El Salvador en Gujarat in India in 2001, in Rwanda na de massaslachting in 1994,in Turkije, en vele vele andere plaatsen. De Turkse moslimextremist Recep Tayyip Erdogan lijkt te zijn vergeten wat IsraŽl tijdens de aardbeving in mei 2003 allemaal voor zijn land gedaan heeft. Haatprediking is wat er over is gebleven en het likken van de hielen van de nieuwe vrienden in SyriŽ en Iran.

 

Erdogan met zijn grote vriend de Iraanse demagoog Ahmadinejad

 

De Verenigde Naties dat het vervloeken van IsraŽl tot topprioriteit heeft verheven, vroeg of de Joodse staat wat extra politiemannen kon sturen voor het bestrijden van anarchisme in HaÔti. Het optreden van IsraŽl in HaÔti mag een voorbeeld genoemd voor de hele wereld. Wat een verschil in vergelijking met het smerige beeld dat de vijanden van de Joodse staat aan de wereldburgers presenteren. Dit volk hanteert een hoge ethische standaard en hechten waarde aan het redden van levens.

 

Zie hoe de verschillende nieuwszenders verslag hebben gedaan van IsraŽls activiteiten. News reports on Israeli aid mission: Fox News (17Jan): Israeli doctors in Haiti Sky News (17 Jan): Sky reporter spends a day in the rubble with Israeli rescue team. IBA News (17 Jan): Israeli rescue team in Haiti. LA Times (17 Jan): Israel: Sending soldiers of peace to Haiti. CBS News (18 Jan): Israeli IDF hospital the "Rolls Royce" of medicine in Haiti.ABC News (18 Jan): Miracle birth amid Haiti's rubble. WABC News (18 Jan): Brother of Queens NY resident rescued from rubble by Israeli rescue team.U.N. MINUSTAH (Jan 18): Haiti: Israeli field hospital working around the clock

 

Terug naar: Inhoud