De Russische beer brult weer

Door: Franklin ter Horst. (Aangemaakt: oktober 2000) (Laatste bewerking: 24 februari 2022)

Daniël 7-4 En zie, een ander dier, het tweede, geleek op een beer; het richtte zich op de ene zijde op, en drie ribben waren in zijn muil tussen zijn tanden; en men sprak tegen hem aldus: sta op, eet veel vlees.

Als we de westerse media moeten geloven dan zou de Russische leider Vladimir Poetin volkomen onterecht beweren dat zijn land is omsingeld door NAVO bases en dat de wereld zich moet voorbereiden op de komende agressieve acties van Rusland. Maar volgens Poetin is het Russische machtsvertoon aan de grens met de Oekraïne geen provocatie maar juist een reactie op westerse dreiging. Na de val van de muur zijn er door het westen en Rusland afspraken gemaakt waarin werd vastgelegd dat de NAVO geen centimeter ten oosten van Duitsland zou uitbreiden. Maar Amerika, Europa en de NAVO partners hebben deze afspraken met voeten getreden door de westerse invloedssfeer steeds verder naar het oosten uit te breiden. Er zijn in totaal 30 originele documenten vrijgegeven, waaronder memo's, gespreksverslagen en brieven waarin meer dan duidelijk wordt dat aan Rusland talloze garanties zijn gegeven dat de NAVO onder geen enkele voorwaarde naar het oosten zou uitbreiden. Dat wordt ook nog eens duidelijk gemaakt in de op 12 december 2017 vrijgegeven originele documenten. Al deze afspraken zijn op grove manier door het westen geschonden. Bovendien is een hele trits voormalige Oostbloklanden lid geworden van Europa en de NAVO.

 

NAVO uitbreiding naar het oostenDeze afbeelding maakt goed duidelijk hoe de gemaakte afspraken door het Westen zijn geschonden

Russische militaire deskundigen zeggen met de ervaringen uit het verleden in het achterhoofd waarbij zowel Napoleon als Hitler hebben geprobeerd het land onder de voet te lopen, Rusland zich niet opnieuw zal laten verrassen.

Zo begon in de zomer van 1812 Napoleon met maar liefst 466.000 manschappen, het grootste leger in de Europese geschiedenis van dat moment, aan zijn veldtocht tegen Rusland. Daar stond een Russische troepenmacht van in totaal 610.000 man, met 200.000 paarden tegenover. Napoleon zei over Rusland: “Rusland is een reus op lemen voeten. Als ik Kiev aanval, (wat toen nog onderdeel vormde van het Russische rijk) raak ik hem in zijn voeten en valt hij om. Als ik Sint-Petersburg aanval, raak ik hem in het hoofd. Maar als ik Moskou aanval, raak ik hem in zijn hart. Ik zal me op Moskou richten.” Napoleon dacht door Rusland recht in het ‘hart’ te raken, het in één klap te kunnen uitschakelen. Na een tocht van 82 dagen over 800 kilometer trok hij op 14 september 1812 met zijn troepen Moskou binnen. Hij trof daar een vrijwel lege stad aan. Vrijwel de hele bevolking had de stad verlaten en verder ontdaan van een groot deel van haar voorraden.

Napoleon in Moskou

Uiteindelijk bezweken duizenden van Napoleons troepen aan kou en honger en tienduizenden werden gevangen genomen. Slechts 40.000 van de 466.000 troepen overleefden de aanval op Rusland. De Russen verloren 450.00 troepen.

Op 22 juni 1941 viel nazi-Duitsland de Sovjet-Unie binnen. In de maanden die volgden bewogen tienduizenden transporttreinen oostwaarts. Alleen al het Duitse troepencontingent bestond onder meer uit 3.200.000 troepen, 3.350 pantservoertuigen en 7.184 stukken artillerie.  De Wehrmacht wist uiteindelijk enorm diep in het Sovjetgrondgebied door te dringen en een aantal zeer grote overwinningen te boeken, maar zou er niet in slagen het Rode Leger op de knieën te krijgen. Tot 31 augustus 1941 waren al een half miljoen Duitse soldaten gesneuveld, gewond of vermist. Het offensief naar Moskou kwam vanwege de kou half november 1941 tot stilstand. Ze kwamen niet verder dan op 18 kilometer van Moskou. Meer dan 800.000 Duitse soldaten waren toen al gesneuveld. De Russen verloren gedurende de 2e Wereldoorlog maar liefst circa 13 miljoen militairen en 7 miljoen burgers. Geen wonder dat Rusland zich niet opnieuw wil laten verrassen.

In de jaren ’90 voerde de VS/NAVO onder leiding van de Amerikaanse president (Slick Willie) Bill Clinton wiens regeerperiode in het teken stond van manipulatie, bedrog, corruptie en schandalen, een illegale en bloederige oorlog tegen Servië (toen nog deel van Joegoslavië), enkel omdat dit land bondgenoot van Rusland was gebleven. Clinton liet van 24 maart tot 10 juni 1999 31.000 bommen op Servië gooien. Er werden niet alleen militaire installaties, maar ook bruggen, fabrieken en zelfs scholen gebombardeerd. Ook het gebouw van de Chinese Ambassade werd geraakt wat veel irritatie heeft opgeroepen bij de Chinezen. Bij deze bombardementen werden 2000 burgers gedood. Hij noemde de bombardementen een “Humanitaire interventie” en “belangrijk voor de Amerikaanse nationale belangen”. Clinton dwong de Serven de Dayton akkoorden te ondertekenen, en Bosnië over te geven aan moslim heerschappij. Daarmee werden de eerste onafhankelijke islamitische enclaves in het zuidoosten van Europa gecreëerd, ten koste van orthodox-christelijk gebied, dat beschermd werd (en wordt) door Rusland.

 

De man van 31.000 bommen op voormalig Joegoslavië

Volgens Moskou heeft de NAVO met haar expansiedrift richting Rusland een ‘rode lijn’ overschreden en noemt een eventueel preventief militair ingrijpen gerechtvaardigd. De Russische minister Sergey Lavrov zei op een persconferentie dat de NAVO alarmerende hoeveelheden wapens naar de grens met Rusland brengt, en waarschuwde dat de Westerse naties zich inlaten met provocaties die zouden kunnen leiden tot oorlog. Dat Lavrov met deze uitspraak wel een punt heeft blijkt uit het feit dat de NAVO bezig is oorlogsschepen en gevechtsvliegtuigen naar Oost-Europa te sturen. Bovendien kondigde de NAVO op 24 januari aan versterkingen naar Oost-Europese lidstaten te sturen en troepen in gereedheid te brengen. Ook hebben de Verenigde Staten 8500 militairen klaarstaan voor inzet in Europa. Deze troepen kunnen op korte termijn in actie komen als de NAVO snel wil reageren op een Russische inval in Oekraïne.

 

De extra gevechtsvliegtuigen en oorlogsbodems moeten Rusland afschrikken, zei NAVO-chef Jens Stoltenberg. Hij waarschuwt dat Rusland een “zware prijs” zal betalen indien het zich “bemoeit met Oekraïne”.Volgens hem hebben een handvol NAVO-lidstaten aangekondigd dat ze hun huidige of toekomstige inzet voor de NAVO zullen opvoeren. Zo heeft Denemarken aangekondigd een fregat naar de Baltische Zee en vier straaljagers naar Litouwen te sturen“ter ondersteuning van de al lang bestaande NAVO luchtpolitiemissie in de regio.” Spanje en Frankrijk richten zich op Zuidoost-Europa, waarbij Madrid naar verluidt overweegt schepen te sturen om "zich bij de NAVO-zeestrijdkrachten te voegen en overweegt straaljagers naar Bulgarije te sturen". Ondertussen heeft Parijs “zijn bereidheid uitgesproken om troepen onder NAVO-commando naar Roemenië te sturen.” Tegelijkertijd heeft Washington "ook duidelijk gemaakt dat het overweegt zijn militaire aanwezigheid in het oostelijke deel van het Bondgenootschap uit te breiden", aldus de verklaring. De stap is bedoeld om de geallieerde afschrikking en verdediging te versterken, aangezien Rusland naar verluidt "zijn militaire opbouw voortzet" in de buurt van Oekraïne.

 

Anatoly Antonov, de Russische ambassadeur in Washington, waarschuwde voor “het onderschatten van de wil van Moskou” om te antwoorden op de “bedreigingen van de NAVO,” en hij noemde het een “zeer gevaarlijke dwaling.” Inmiddels zou Rusland bezig zijn haar troepenmacht tot 175.000 uit te breiden. Bovendien is Moskou bezig Iskander-M-brigade tactische nucleaire faciliteiten naar de grens met de Oekraïne te verplaatsen wat door het Westen als een enorme provocatie wordt gezien. Ook is Moskou bezig met troepenverplaatsingen naar Wit-Rusland. Volgens Russia Today is Rusland bezig een elektronisch gevechtsbataljon aan de Oekraïense grens te plaatsen- een high-tech reconnaissance-eenheid- om de beweging van de vijand te observeren. De Oekraïense krant Vesti (de grootste van het land) heeft op 24 januari een meer dan 20 pagina lang pamflet gepubliceerd van de hand van de Oekraïense regering waarin burgers wordt verteld wat ze moeten doen in geval van oorlog en bombardementen.

Tot voor kort leek het er op dat de Russische troepenmacht aan de grens met de Oekraïne vooralsnog gezien moest worden als een waarschuwing want er werden tot dusver geen medische teams en veldhospitalen aan de grens waargenomen. Er komen nu echter berichten dat Rusland medische eenheden naar de grens de Oekraïne aan het verplaatsen is. Deskundigen zeggen dat Poetins dreigementen met een invasie alleen serieus moeten worden genomen als hij medische eenheden naar de grens verplaatst. Nu dit gebeurt, lijkt een Russische invasie van Oekraïne op handen te zijn.

Niet alleen in het oosten van Europa zijn de spanningen vanwege een dreigende oorlog met Rusland groot. Ook in het noorden zetten ze zich schrap. Het Zweedse leger maakt zich klaar, omdat er verschillende signalen zijn dat het land door Rusland in de gaten wordt gehouden. Het draait allemaal om het Zweedse Gotland, een eiland in de Oostzee. Ook zijn de Zweden angstig voor de Iskander-raketten die in Kaliningrad staan. Dat is een stukje Rusland aan de Oostzee, ingeklemd tussen Polen en Litouwen. Met deze raket kan gemakkelijk een deel van de raketschild-infrastructuur in Europa worden vernietigd.  Die Iskander-raketten, die bekend zijn omdat ze staan opgesteld op een vrachtwagen, hebben een bereik tot 500 kilometer en kunnen zowel conventionele raketkoppen als kernkoppen vervoeren.

Iskander raket.

En dan zijn er ook nog de mysterieuze drones die de laatste tijd over Zweden vliegen. Ze zijn al gesignaleerd boven het parlement, boven het Koninklijk Paleis en boven verschillende militaire locaties. De Zweden weten niet zeker waar ze vandaan komen, behalve dat het speciale drones van een leger zijn. Vermoedelijk uit Rusland.

Naast de militaire opbouw aan de grens met de Oekraïne, is de Russische marine met een gigantische vlootoefening begonnen die zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan, Stille Oceaan tot de Middellandse Zee. De oefening is er volgens het Russische ministerie van Defensie op gericht om „de activiteiten van de marine en de luchtmacht ter verdediging van de Russische belangen in de wereldzeeën te verfijnen en om bedreigingen van Rusland vanuit zee en oceaan het hoofd te bieden.” Meer dan 140 marinebodems, 60 vliegtuigen, circa 10.000 troepen en zo’n 1000 wapensystemen zijn bij de oefening betrokken. En als dat nog niet massaal genoeg is, vindt er vrijwel tegelijkertijd ook nog eens een gezamenlijke vlootoefening van Rusland, China en Iran plaats in de Indische Oceaan.

Secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg (trekpop van Washington) was zo brutaal van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov te eisen van iedere vorm van ondersteuning aan de Russische separatisten stop te zetten. De uitspraak van Stoltenberg zal ongetwijfeld met hoongelach in Moskou ontvangen zijn. In april 2015 dreigde Poetin nog met een atoomoorlog als de NAVO actief blijft in de Baltische landen.Eén verkeerde beweging zou de hele wereld in een Derde Wereldoorlog kunnen storten.

Het is niet voor het eerst dat Poetin waarschuwt dat het Westen bezig is een grens te overschrijden. Tijdens de Internationale Veiligheidsconferentie in München in 2007, waarschuwde hij de Westelijke leiders al dat Washington zijn grenzen op bijna elk terrein had overschreden en sprak van een “extreem gevaarlijke situatie” waarin niemand meer veilig is: “De éénpolige wereld van de VS heeft oorlog, verwoesting en onveiligheid gebracht” aldus Poetin. In een rapport uit 24 november 2011 waarschuwt de Russische Geheime Dienst (FSB) dat het Westen onder leiding van de Verenigde Staten en de NAVO, aanstuurt op een wereldwijde oorlog en dat deze oorlog mogelijk de meest verwoestende in de menselijke geschiedenis zal worden door de mogelijke inzet van kernwapens.

Tijdens een toespraak van Poetin op een bijeenkomst van de “Internationale Discussieclub Valdai” in de badplaats Sotsji aan de Russische Zwarte Zee, op 9 oktober 2014, uitte hij al heftige kritiek op de buitenlandse politiek van Washington. Washington´s politiek maakt van de wereld een slechte plek aldus Poetin. Hij beschuldigde de VS ervan de globale stabiliteit te ondermijnen door te proberen aan andere landen hun wil op te leggen. Daarbij noemde hij de westerse sancties tegen Rusland nog steeds een grote fout.De “zogenaamde overwinningsmachten van de Koude Oorlog willen de wereld exclusief voor zichzelf opnieuw tekenen.” De doelbewuste destabilisering van landen en regio´s om politiek aangenamere regimes te installeren, is een spel dat Washington graag speelt.

Screenshot_16Poetin beschuldigd VS ervan de globale stabiliteit te ondermijnen

In zijn toespraak schetste hij ook het verschil dat de Russische politiek onderscheidt van de Amerikaanse: “Rusland wil alleen maar dat er met zijn belangen rekening wordt gehouden en dat ze gerespecteerd worden… Rusland eist voor zichzelf geen speciale exclusieve plaats in de wereld op. Dat wil ik heel graag benadrukken. Wij respecteren de belangen van anderen en willen dat ook onze belangen gerespecteerd worden.” Daarbij verwees hij naar de Eurazische Economische Unie, de BRICS-landen en de Samenwerkingsorganisatie van Sjanghai (SOZ), die geen smeden voor nieuwe aambeelden zouden zijn. “Op onze agenda staat de bevordering van de betrekkingen tussen landen, niet echter hun splitsing.”

Poetin bestempelde de Verenigde Staten op oudejaarsavond van 2015 als potentieel gevaarlijk voor de nationale veiligheid van Rusland. Het strategisch document, dat hij tekende, toont aan hoe de verhoudingen zijn verslechterd. In het vorige strategische stuk uit 2009 kwamen zowel de VS als de NAVO niet voor. Rusland heeft zijn rol in het oplossen van internationale conflicten uitgebreid, stelt het document. Daardoor ontstaat ,,een tegenreactie van de VS en hun bondgenoten, die proberen vast te houden aan hun dominantie in internationale betrekkingen''. Dat kan leiden tot ,,politieke, economische, militaire en informatiedruk'', verwacht Poetin volgens het stuk.

Sinds 7 mei 2012 Vladimir Vladimirovitsj Poetin weer aan het roer in Rusland. Na twee termijnen achter elkaar als president werd Poetin op 8 mei 2008 premier van Rusland onder president Dimitri Medvedev.

De in 1952 Leningrad (later St.Petersburg) geboren Vladimir Vladimirovich Poetin.

Wat opvalt, is dat zelfs Vladimir Poetin een opleiding heeft gevolgd bij de Young Global Leaders van het World Economic Forum. Ook was hij in 2009 aanwezig in Davos op een Meeting van het WEF. Op 27 januari 2021 werd hij opnieuw door Klaus Schwab tijdens een virtuele bijeenkomst welkom geheten: Meneer de President, welkom bij de Davos Agenda. Rusland is een belangrijke wereldmacht en Ruslands deelname aan het World Economic Forum kent een lange traditie. Op dit moment in de geschiedenis, waar de wereld een unieke en korte kans heeft om van een tijdperk van confrontatie naar een tijdperk van samenwerking te gaan, is het vermogen om uw stem te horen, de stem van de president van de Russische Federatie, essentieel. Zelfs en vooral in tijden die worden gekenmerkt door verschillen, geschillen en protesten, is een constructieve en eerlijke dialoog om onze gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken beter dan isolatie en polarisatie.

Poetin wordt door zijn politieke tegenstanders als dictator gezien, vanwege zijn onderdrukking van de persvrijheid en zijn harde optreden tegen betogingen en opstanden tegen het regeringsbeleid. Ook wordt hij bekritiseerd vanwege de grote corruptie die onder zijn bewind is ontstaan, en de grote armoede waarin veel Russen leven. Bij veel Russen is hij echter populair omdat hij stabiliteit, economische welvaart en zelfrespect heeft gebracht, na de chaotische jaren van Boris Jeltsin.

Zijn ster schoot na het verdwijnen van de Jeltsin-kliek, als een komeet omhoog. In september 1999 bleek zijn populariteit na een opinieonderzoek slechts 2% te bedragen. Nauwelijks een paar maanden later werd hij tot president van Rusland gekozen. Omhooggeschoten van hoofd van de geheime politie naar de hoogste functie in Rusland. Om de chaos die de ‘clandemocratie’ van Boris Jeltsin had achtergelaten weer onder controle te krijgen wist hij met de sluwheid van een slang in korte tijd allerlei maatregelen en wetten door het parlement te jagen. Poetins belofte de bestuurlijke orde in Rusland te herstellen is door hem met voortvarendheid opgepakt. De macht die de regiogouverneurs van Jeltsin hadden gekregen, zijn volledig door hem aan banden gelegd en net als in het vroegere communistische en tsaristische tijdperk weer geheel door Moskou overgenomen.

De maatregelen die hij heeft genomen hebben hem de vrijheid gegeven om de staatsmacht nog verder te concentreren. Inmiddels reikt de lange arm van Moskou weer tot in alle uithoeken van het land. De oude dictatoriale tijden herleven in snel tempo. Toen Poetin eenmaal president was voerde hij ook het oude Stalinistische volkslied weer in, dat na de instorting van de Sovjet Unie was verboden. Op 12 februari 2004 noemde Poetin de ondergang van de Sovjet Unie 'een nationale tragedie van enorme omvang'. Amper 3,5 jaar later voorspelde hij zelfs een 'nieuwe Koude Oorlog tegen het Westen.’ Poetin heeft er blijk van gegeven net als zijn illustere voorgangers Lenin en Stalin, geen belangstelling te hebben voor de rechten van de mens. Lenin nam het gebruik van terreur om het volk onder de knoet te houden, zelfs op in het wetboek van strafrecht. Hij schreef: ,,terreur is een manier om mensen te overtuigen.” Het dodental onder zijn regime van 1917-1921 wordt op 10 miljoen mensen geschat. De schattingen van het aantal doden onder het bewind van Stalin belopen rond de 40 miljoen. Burgeroorlog, geplande uitroeiing en genocide, kunstmatig veroorzaakte hongersnoden, dood in strafkampen, alles was geoorloofd.

Zowel de vrije nieuwsgaring als  de elektronische media zijn zo goed als geheel onder staatstoezicht gesteld. De contouren van een politiestaat zijn duidelijk zichtbaar. De Britse krant The Independent gaf begin 2007 de namen van twintig Russische journalisten, die om het leven zijn gebracht. Er vind nooit een onderzoek plaats naar de dood van deze journalisten, dat is op zich al verdacht. Alle macht en invloed is weer helemaal geconcentreerd in Moskou. Daarnaast wordt de Russische samenleving in een snel tempo gemilitariseerd; het militaire budget groeit en de nationalistisch en anti-westerse propaganda neemt hand over hand toe.

In werkelijkheid is de Koude Oorlog nooit echt over geweest en het communisme is al evenmin dood. De geheime diensten zijn gereorganiseerd en opereren onder andere namen. De naam en het gezicht zijn  veranderd, maar verder is alles bij hetzelfde gebleven. De voormalige KGB is machtiger dan voorheen. Tijdens de Koude Oorlog was de KGB een staat binnen een staat, maar onder Poetin is de tot FSB omgedoopte KGB de staat zélf geworden. Drie jaar na Poetins aantreden waren de federale en lokale overheden in Rusland vrijwel geheel in handen van 6000 KGB agenten. Bijna de helft van alle andere topfuncties in de overheid werden in 2002 bezet door voormalige KGB officieren.'

De hoogste Oostblokofficial die ooit naar het Westen overliep was luitenant-generaal Ion Mihai Pacepa, onder de beruchte dictator Nicolae Ceaucescu leider van de Roemeense inlichtingendienst. In zijn boek 'Desinformatie', dat hij samen schreef met historicus en professor Ronald Rychlak, onthult hij tot in de details hoe de Sovjets enorme successen boekten met het verspreiden van valse informatie in het Westen. Pacepa legt uit dat de Sovjet Unie zich in tegenstelling tot andere landen niet hoofdzakelijk toelegde op het bespioneren van de vijand, maar op het verspreiden van leugens en desinformatie door bijvoorbeeld te infiltreren in de politiek en invloedrijke organisaties en instellingen.Deze tactiek wordt tot op de dag van vandaag onverminderd voortgezet.Uit Pacepa's boek blijkt dat de Sovjets doelbewust de Westerse media en maatschappij tegen het Christendom hebben opgezet, de radicale islam, jihad en terrorisme hebben ondersteund en aangemoedigd, en met succes Marxistische denkbeelden hebben weten over te brengen in Washington, Brussel en veel NAVO-landen. De Russische desinformatiecampagne slaagde omdat de aan de buitenkant 'onafhankelijke' Westerse pers doelbewust gecreëerde leugens accepteerde en aan het publiek als de waarheid presenteerde. Door de aanhoudende infiltratie werden de Westerse media stap voor stap overgenomen door 'links' en 'progressief', waardoor onze samenleving en cultuur steeds kwetsbaarder werden voor door de Sovjets bedachte ondermijnende ideeën, principes en doelstellingen. Zijn eerste boek, 'Red Horizons', werd een internationale bestseller.

Pacepa voorzag Amerika van een schat aan informatie over de werkwijze van de Sovjets. Hij zegt ook dat Barack Hussein Obama een ware meester is in het toepassen van deze misleidende tactieken. De voormalige leider van de Roemeense spionagedienst schrijft tevens hoe de Sovjet-desinformatie tactieken anno 2013 nog steeds massaal worden toegepast, niet alleen door het Kremlin maar ook en zelfs met name door Obama. Het belangrijkste doel is de transformatie van het vrije Westen in een Marxistisch-socialistisch systeem. Een groot aantal bekende en gezaghebbende personen, waaronder voormalig CIA-chef James Woolsey, auteur David Horrowitz, journalist Arnaud de Borchgrave, Sovjetdissident Yuri Yarim-Agaev en de achterkleindochter van Sovjetleider Chroetsjov, bevestigen dit in de nieuwe, 2 uur durende documentaire 'Disinformation: The Secret Strategy to Destroy the West.'

Er opereren meer Russische spionnen in het westen tot vlakbij de top van de regeringen in ondermeer Engeland en Frankrijk, dan gedurende de Koude Oorlog!  Kinderen geloven in Sinterklaas, maar de wereldleiders blijken in sprookjes te geloven. De Russische overloper Viktor Suvorov noemt de westerlingen die geloven dat de Koude Oorlog over is, ‘idioten’. Er bestaat geen “Democratisch Rusland” en Poetin was al evenmin  een vriend van het westen. Geholpen door olie en gas, stromen de miljarden dollars de schatkist binnen, een ontwikkeling die menigeen de nodige zorgen baart.

Volgens een rapport van de Russische Geheime Dienst (FSB) stuurt het Westen onder leiding van de Verenigde Staten en de NAVO, aan op wereldwijde oorlog.

 

De Amerikaanse minister Ashton Carter van Defensie suggereert een Russische kernaanval op VS. ‘Russen zijn op zee, in de lucht, in de ruimte en in cyberspace (internet) uitdagende activiteiten gestart,’ aldus Carter. Het ‘wapengekletter’ van Moskou doet de Amerikaanse regering twijfelen of de Russische leiders de strategische stabiliteit willen bewaren. ‘Wij willen Rusland niet tot vijand maken, maar vergis u niet, de VS zal onze belangen, onze bondgenoten, de principiële internationale orde en de positieve toekomst die deze ons allen biedt, verdedigen.’De ferme taal van de minister werd kracht bijgezet door een onaangekondigde testlancering van een Trident-II ballistische raket vanaf de Ohio-klasse kernonderzeeër USS Kentucky voor de kust van Californië. Commentatoren wezen erop dat deze lancering niet toevallig ’s avonds plaatsvond, en daardoor door miljoenen mensen in onder andere Los Angeles werd gezien, gefilmd en gefotografeerd. Veel burgers in Californië, Arizona en Nevada schrokken van het indrukwekkende lichtschouwspel, en dachten met een UFO te maken te hebben.

Volgens Ron Paul, presidentskandidaat voor de Amerikaanse Republikeinse Partij in 2012, heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden op 5 december 2014, resolutie 758 aangenomen. Deze 16 pagina’s tellende resolutie komt neer op een oorlogsverklaring aan het adres van Rusland. Welgeteld 5 Republikeinen en 5 Democraten stemden ‘nee’ tegen wetgeving, die volgens Paul te vergelijken is met de Liberation Act uit 1998, die uiteindelijk de weg vrijmaakte voor de tweede invasie van Irak. We weten allemaal wat er daarna is gebeurd.’ ‘Daarom kan ik nauwelijks geloven dat ze er nu weer mee wegkomen, en deze keer zelfs met een nog hogere inzet: het uitlokken van een oorlog met Rusland die tot totale vernietiging kan leiden,’ waarschuwt hij. Paul wijst erop dat er in de nieuwe wetgeving allerlei beweringen staan waar geen enkel bewijs voor is, zoals het schenden van de Oekraïense soevereiniteit, en zelfs een Russische ‘invasie’ van Oekraïne. In paragraaf 16 wordt Rusland veroordeeld voor het leveren van wapens aan de Syrische president Assad. Er wordt niet bij vermeld dat deze wapens zijn bedoeld om tegen IS(IS) te vechten, waarvan het Witte Huis weliswaar beweert dat dit een vijand van Amerika is, maar waar het via de Syrische rebellen nota bene zelf wapens aan heeft geleverd, aldus Paul.

Het meest verontrustende aan de nieuwe wetgeving is volgens hem de verklaring dat ‘de militaire interventie door de Russische Federatie in Oekraïne een bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid’. ’Dergelijke terminologie is niet per ongeluk, maar de gifpil waarmee in de toekomst nog agressievere resoluties zullen volgen. Want als wordt geaccepteerd dat Rusland een ‘bedreiging’ vormt voor de internationale vrede, hoe kan dat dan genegeerd worden? Dit is een hellend vlak dat tot oorlog zal leiden.’ Dat het geduld van de Russische president langzaam op begint te raken bleek wel uit een Tv-toespraak op 4 december tegen het Russische volk. Daarin haalde hij fel uit naar het Westen, dat volgens streeft naar de ondergang van Rusland, maar daarin zal falen. Hij stelde echter duidelijk dat Rusland niet voor de Amerikaanse en Europese eisen zal buigen. ‘De Krim is van enorm belang voor de Russische natie, net zoals de Tempelberg dit is voor de Joden.’

De voormalige Russische president Michail Gorbatjov, thans Nieuwe Wereld Orde crimineel, is ook van mening dat er een nieuwe  wereldoorlog dreigt. Hij vindt dat er een socialistische (wereld)overheid moet komen die net als destijds in de voormalige USSR alles bepaalt en aanstuurt. De muur is omver gehaald omdat Gorbatsjov naar een totalitaire EUSSR, Rusland inclusief de Europese Unie wil. Het voormalige (socialistische/communistische) in Rusland moet als voorbeeld voor de hele wereld dienen.  Gorbatsjov citeerde daarbij letterlijk uit het plan van Lenin: 'Uit chaos ontstaan nieuwe vormen van leven. Uit KGB archieven bleek jaren geleden al dat de val van de muur vanuit Moskou werd aangestuurd, waardoor de door het Westen in de wind geslagen waarschuwingen van de eerder genoemde Sovjet overlopers dat 'perestrojka' een grote misleiding was, alleen maar bevestigd werden.

 

Michail Gorbatsjov

 

Volgens militaire deskundigen in Rusland heeft Washington een veroveringsplan ontwikkeld wat inhoud dat Amerika streeft naar wereldwijde alleenheerschappij en indien nodig dit met agressieoorlogen te willen realiseren. Door dit beleid zijn volgens Moskou de legers van de NAVO, nog nooit zo dicht bij een grootschalige oorlog tegen Rusland en China geweest. De drones (onbemande militaire vliegtuigen) van de Verenigde Staten  voeren aanvallen uit in Jemen, Somalië, Oeganda, Afghanistan en Pakistan.  Inmiddels heeftThe Prince of War” Barack Hoessein Obama deze vliegtuigen ook naar Turkije gestuurd om de Turken te helpen in hun strijd tegen de Koerden. Deze man van ‘vrede’ brengt verwoesting, dood en vernietiging, onder het mom van daarmee de vrede te dienen. Pakistan heeft Washington herhaalde malen verzocht onmiddellijk te stoppen met de bombardementen op hun grondgebied waarbij al honderden burgers om het leven gekomen zijn, maar Obama luistert niet. Pakistan spreekt van een inmenging in haar interne aangelegenheden en heeft 20.000 Chinese troepen toegestaan zich in het Pakistaanse deel van Kasjmir te vestigen om indien er sprake mocht zijn van een eventuele agressie van de VS, het Pakistaanse leger bij te staan.

In het rapport van de Russische Inlichtingendienst FSB, staan details dat de Verenigde Staten en de NAVO, plannen aan het ontwikkelen zijn voor een oorlog over alle continenten.De plannen van de Verenigde Staten dateren volgens de Russische Geheime Dienst uit 1998.  Volgens dit plan: ,,Mag geen enkele mogendheid nog zo sterk worden dat ze de Amerikaanse overheersing in gevaar kan brengen. Daarbij kennen de Verenigde Staten zich het recht toe preventieve aanvallen te lanceren tegen landen met "vijandige bedoelingen" zoals Syrië en Iran. Een mogendheid wordt als vijandig beschouwd zodra ze zich niet onvoorwaardelijk onderwerpt aan de dictaten van Washington. Amerika zal niet wachten tot landen een ‘echte dreiging vormen, het zal met een preventieve oorlog, elke mogelijke rivaliteit in de kiem smoren.”

Half september 2011 hebben Russische politici in de Doema een discussie gevoerd over de aanwezigheid van NAVO troepen in voormalige Sovjet Republieken. Dat is al langere tijd een doorn in het oog van Moskou. Het advies van de Russische volksvertegenwoordigers was dat Rusland haar aanwezigheid in met name de zuidelijke republieken moet uitbreiden. Vooral de aanwezigheid van de Verenigde Staten in Kazakstan, Turkmenistan, Kirgizië en Afghanistan is voor de Russen een kwestie van grote zorg. De roze revolutie haalde Georgië uit de Russische invloedsfeer net als de oranje revolutie in de Oekraïne. In een taalgebruik die doet denken aan de Koude Oorlog kondigde Poetin een herbewapening aan en bracht een nieuw IJzeren Gordijn ter  sprake, alsmede een onzichtbare Berlijnse Muur, maar dan ten oosten van Duitsland.

De (voormalige) Russische generaal Leonid Ivashov, vicepresident van de Academie voor Geopolitieke Zaken, heeft in een interview met de Pravda gezegd dat Rusland 'constant de Verenigde Staten moet bedreigen met tactische kernwapens. Zo moeten ze worden afgeschrikt - met de loop van het pistool op hen gericht.' De ex-generaal zei bang te zijn dat Amerika 'China of Rusland zal aanvallen met kruisraketten, waarvan één derde met kernkoppen zal zijn uitgerust.' Hij wees in dit verband op vier Amerikaanse Ohio-klasse onderzeeërs wier 24 (x4) intercontinentale ballistische raketten worden vervangen door (ieder) 158 kruisraketten. 'Deze strategische raketten hebben een bereik van minstens 5000 kilometer, vliegen tweemaal de geluidssnelheid en kunnen niet door Rusland of China of enig ander land worden vernietigd,' aldus Ivashov, die er daarom voor pleit dat Rusland voortdurend tactische kernwapens op Amerika gericht houdt. Ivashov acht het noodzakelijk dat de Russische leiders de wereld anders vormgeven dan het huidige Anglo-Amerikaanse model, zodat een 'rampzalig scenario voor onze planeet' kan worden voorkomen. Een belangrijk tegenwicht tegen het Westen zal de Shanghai Cooperation Council zijn, waarin landen zoals Rusland, China en later ook India, Iran, Pakistan, Afghanistan en Mongolië zich moeten verenigen in een nieuwe 'continentale unie'.

De Chinese generaal-majoor Zhu Chenghu, hoofd van de Chinese Nationale Defensie Universiteit, zal volgens een woordvoerder van het Pentagon meedoen met een uitwisselingsprogramma. Zhu baarde in 2005 opzien toen hij tegen journalisten van de Financial Times en Wall Street Journal zei dat China kernwapens tegen Amerika zal gebruiken als er een militair conflict met Taiwan uitbreekt. 'De Amerikanen zullen erop moeten rekenen dat honderden steden door ons worden vernietigd, en wij zullen ons voorbereiden op de vernietiging van al onze steden ten oosten van Xian (centraal China).'

Volgens de Russische Gen. Nikolai Makarov chef van de Generale Staf  ‘kunnen locale en regionale omstandigheden leiden tot conflicten die tot een wereldwijde oorlog kunnen escaleren waarbij  het gebruik van nucleaire wapens niet uitgesloten moet worden.  Volgens Makarov loopt Rusland het risico meegesleept te worden in conflicten. Zo wijst hij op de expansiedrift van de Navo richting oosten waardoor de kans op een confrontatie scherp is toegenomen. De nationale doctrine zegt dat wanneer Rusland, of een van haar bondgenoten, met nucleaire wapens aangevallen mocht worden en haar bestaan in gevaar mocht komen,  Rusland op dezelfde manier zal terugslaan. Al in 1997 verklaarde Rusland in het Nationale Veiligheid Concept dat de duizenden kernwapens van het land ‘gebruikt zullen worden als het bestaan van de Russische Federatie bedreigd wordt’ door een andere kernmacht of superieure militaire macht. In 2000 verlaagde Putin in zijn militaire doctrine de drempel opnieuw door te stellen dat Rusland ook bij een grootschalige conventionele aanval of dreiging kan reageren met kernwapens. Dat hield in dat Rusland ook als eerste zou kunnen aanvallen.Kort voordat hij zijn derde ambtstermijn begon, verklaarde Putin in een groot aantal toespraken dat Rusland nooit zijn strategische kernwapens zal opgeven, maar deze juist zal versterken.

 

Het eerder genoemde rapport van de Russische Geheime Dienst (FSB) kwam enkele dagen voor Poetins ontmoeting met de Chinese leider Jintao op 12 oktober 2011 om de vriendschap tussen beide landen nog eens te benadrukken.

 

Hu Jintao-Vladimir Poetin

Volgens Jintao komt de informatie in dit rapport  overeen met de bevindingen van Chinese Geheime Dienst dat de Verenigde Staten en de NAVO zich aan het voorbereiden zijn voor een wereldwijd gewapend conflict.

De regeringsleiders van beide landen hebben in bedekte termen gewaarschuwd, dat zij atoomwapens zullen gebruiken tegen de Verenigde Staten wanneer zij vinden dat hun belangen in gevaar komen. Volgens Russische woordvoerders zal Moskou al haar technische capaciteiten gebruiken als de Verenigde Staten haar daar toe dwingt en zal Rusland een groter aantal atoomkoppen op hun projectielen  zetten indien dat nodig mocht blijken.  Het huidige Russische leger is sowieso al niet zwakker dan dat van de voormalige Sovjet Unie, en in sommige gevallen zelfs sterker. De Russen hebben hun nucleaire bunkers alleen maar versterkt. Zij zeggen klaar te zijn een kernoorlog te overleven.

Dat de samenwerking tussen beide grootmachten steeds intenser wordt mag ook blijken uit  de gasovereenkomst tussen beide landen. Men noemt het  “de gasovereenkomst van de eeuw”. Langzaam maar zeker maken beide landen zich steeds verder los van de bemoeizucht van Washington en de dollar door hun eigen valuta te gaan gebruiken om met elkaar te handelen. Deze deal kan daarom ernstige gevolgen hebben voor de dollar. Deze deal is niet zomaar gesloten want er is een onderhandelingsperiode van maar liefst tien jaar aan vooraf gegaan. Rusland is de grootste gasexporteur ter wereld en binnen een paar jaar zal China de grootste economie zijn. Een perfecte combinatie tussen de grootste energieleverancier en dito consument. China heeft met deze overeenkomst duidelijk gemaakt niet meer te zullen investeren in Amerikaanse staatsschulden (obligaties) en doen dat nu voornamelijk niet meer in valuta, maar grondstoffen en edelmetalen. Zo hebben ze intussen enorme voorraden olie en goud aangelegd. Het lijkt erop dat China ruwe tijden verwacht en dat ze zoveel mogelijk olie in voorraad willen hebben. Diverse ontwikkelingen maken duidelijk dat de kloof tussen het Oosten en het Westen steeds groter wordt. Voor Poetin is het niet meer dan logisch dat hij na de sancties vanuit het Westen i.v.m. de crisis in de Oekraïne, al zijn aandacht op China heeft gericht.

Rusland en China hebben de afgelopen decennia – niet in de laatste plaats gezien tegen de achtergrond van hun gezamenlijke bedreiging door de wereldwijde Amerikaanse interventiepolitiek – hun militaire samenwerking voortdurend geïntensiveerd. Lyle Goldstein, professor en deskundige op het gebied van de Chinese marine op het US Naval War College, beschouwt een formeel militair bondgenootschap tussen de opkomende grootmachten als denkbaar en consequent. In een bijdrage aan de Amerikaanse politieke website “The National Interest” oordeelt hij dat zo´n stap gezien de decennia lange succesvolle samenwerking op bewapeningsgebied plausibel zou zijn. Sinds het begin van de jaren ´90, aldus Goldstein, zou niet in de laatste plaats de vraag uit China de Russische bewapeningsindustrie ook in moeilijke tijden draaiende hebben gehouden. Moskou van zijn kant zou Peking hebben geholpen om bewapeningstechnisch een grote stap vooruit te zetten. “De samenwerking in de oorlogvoering op zee verleent inmiddels een toenemende dynamiek aan de zich ontwikkelende samenwerking tussen de Chinese panda en de Russische beer.” En: “De samenwerking draait op volle toeren. En een politiek, waarbij de beide giganten zich tot een alliantie aaneen zouden kunnen sluiten, is absoluut niet in het belang van de VS”, benadrukte Goldstein in zijn bijdrage.

Een ander ambitieuze doel van het Kremlin is om Europa los te weken van de Verenigde Staten. Rusland ziet de NAVO als overbodig en groot obstakel om de Russische invloed uit te breiden. De Russische ambassadeurs in het buitenland hebben van Medvedev te horen gekregen dat zij krachtiger voor de Russische belangen moeten opkomen, en in hun kontakten de nodige druk mogen uitoefenen door er bij eventuele bilaterale conflicten op te wijzen dat Rusland een kernmacht is. Mede daarom is Rusland fel tegen het mogelijke NAVO-lidmaatschap van de Oekraïne en Georgië en heeft gedreigd tot het uiterste te gaan dit te voorkomen.

Rusland heeft de ambitie de machtigste natie van de wereld te worden. De energievoorraden van het land spelen daarbij een belangrijke rol. Rusland is bijvoorbeeld vast besloten haar claim op de Noordpool, vanwege de enorme olie en gasvoorraden, zeker te stellen, desnoods met militair geweld.

Medvedev deed begin september 2009 een oproep de hegemonie van één enkel land te beëindigen, daarmee op de Verenigde Staten doelend. ,,Onbekwaamheid, en soms enkel het gebrek aan bereidheid van een regering om een probleem op te lossen, veroorzaakt schade. En niet enkel in het eigen land”, aldus de Russische leider. ,,De onbezonnen financiële politiek van de regering van één land is de oorzaak geweest van een wereldwijde economische crisis”, voegde hij er bij wijze van voorbeeld aan toe. Hij verwees daarbij duidelijk naar de VS en riep de wereld daarom op pragmatisch te zijn om te ontsnappen aan utopische projecten voor wereldwijde dominantie.

Rusland’s voormalige president en huidige premier Dmitri Medvedev

Met retoriek die sterk aan de Koude Oorlog doet denken heeft de generale staf van de Russische strijdkrachten gedreigd met in het uiterste geval een preventieve aanval op het in ontwikkeling zijnde NAVO raketschild in Oost Europa. Mocht de veiligheidssituatie in de ogen van Moskou escaleren dan zullen er 'nieuwe aanvalswapens in het zuiden en noordwesten van Rusland worden gestationeerd, om delen van het raketafweersysteem te bestrijden.' Deze Russische (her)bewapening omvat tevens de stationering van Iskander raketten in de enclave Kaliningrad aan de Oostzee. 'Met deze mogelijke variant kan de raketschild-infrastructuur in Europa worden vernietigd,' verklaarde Nikolai Makarow, de stafchef van de Russische strijdkrachten, op de internationale raketschildconferentie in Moskou. 'Gezien het destabiliserende karakter van het raketafweersysteem... wordt een onbestrafte (Westerse) aanval mogelijk gemaakt. Daarom bereiden we ons in het geval van een escalatie voor op het inzetten van bestaande wapens,' voegde generaal Makarow er aan toe.

Volgens Aleksandr Dugin die bekend staat als  Putins Brain’ is de Verenigde Staten ‘het rijk van de Antichrist’. Rusland kan in Dugins ogen dan ook maar één ding doen: ‘Het Amerikaanse Imperium vernietigen’. Feit is dat de Verenigde Staten onder de soenitische moslim Barack Hussein Obama in ieder geval volop bezig is de wereld klaar te maken voor de komst van de antichrist. Rusland heeft zijn grondgebied ‘heilig’ verklaard, en stuurd overduidelijk aan op een ‘onvermijdelijke’ militaire confrontatie met het Westen.

Russische strategist doet de suggestie Yellowstone park te bombarderen.

De beste manier om het probleem tussen de Verenigde Staten en Rusland op te lossen is een nucleaire bom op Yellowstone National Park te gooien en hopen dat hiermee de ondergrondse vulkaan geactiveerd wordt, waarbij het hele continent verwoest wordt,  aldus geopolitieke analist Konstantin Sivkov de chef van een Russische denktank in Moskou. Sivkov schreef dit in een artikel gepubliceerd door de  the Russian language VPK News zodat de Verenigde Staten ophoudt te bestaan. Terwijl de gevolgen van een dergelijk bombardement catastrofale gevolgen zal hebben voor de hele wereldbevolking, zo schreef hij, zal het gevolg van het gebruik van een dergelijk wapen, mogelijk alle agressie tegen Rusland daarmee worden uitgeschakeld. Als andere mogelijkheid noemt hij een nucleaire bom op de San Andreas breuk te gooien waardoor er een kettingreactie van aardbevingen zal volgen waardoor grote delen van de VS verwoest zullen worden. Hij zegt te hopen dat een dergelijke actie een tsunami zal creëren die 1500 kilometer landinwaarts tot verwoestingen zal lijden.

Sivkov, beschuldigd het westen ervan de grens van Rusland te provoceren. Geologen geloven dat de Yellowstone supervolcano binnen afzienbare tijd zal exploderen. Er zijn duidelijke tekenen van toenemende activiteit. Seismologen maken zich al geruime tijd grote zorgen over wat er in de bodem van dit park gebeurt. Op de bodem van het meer hebben geologen een uitstulping van 30 meter ontdekt. Ook bevindt er zich een zgn. caldeira onder het oppervlak. Een caldeira is een grote komvormige krater, gevormd door vulkanische activiteit waarvan wetenschappers zeggen dat hij ieder moment tot uitbarsting kan komen. En wanneer dit gebeurd zal geheel Noord Amerika worden begraven onder een metersdikke laag lava. De ondergrondse magmagrot is ongeveer 90 kilometer lang en 35 kilometer breed en bevat een geweldige vuurzee van miljarden kubieke meters gesmolten rots. De afgelopen jaren zijn er in dit park duizenden bevingen geregistreerd.

Dr. Yevgeny Fedorov, een lid van de Economische commissie van de Doema, van de regerende Partij van Verenigde Rusland, adviseerde een kernwapen te laten vallen op een Amerikaanse basis in Nevada om de VS te laten zien dat Rusland het meende. De Amerikanen hebben een demonstratie nodig. De meest overtuigende demonstratie is wanneer de faciliteiten van het Amerikaanse ministerie van Defensie fysiek worden vernietigd. Ik heb het over dergelijke faciliteiten, waarvoor het internationaal recht ons het recht geeft om ze te vernietigen door demonstratief het testbereik in Nevada aan te vallen met een ballistische raket."

Steeds meer bekende conservatieve Amerikaanse presentatoren, bloggers, auteurs en analisten spreken de vrees uit dat Rusland mogelijk een nucleaire verrassingsaanval op de Verenigde Staten zal uitvoeren. Daarbij baseren zij zich onder andere op overgelopen (ex) Sovjet dissidenten die het Westen al jaren waarschuwen dat het Kremlin de Koude Oorlog nooit heeft opgegeven en nog altijd van plan is om Amerika te vernietigen en Europa te onderwerpen. De Russische premier en voormalige president Dmitri Medvedev dreigde in mei 2012 tijdens persconferentie rond het International Legal Forum in St. Petersburg indirect met een kernoorlog als 'bepaalde landen de soevereiniteit van Rusland in gevaar brengen door buiten de VN om militaire operaties tegen andere landen te beginnen of hen buiten internationale instellingen om sancties op te leggen.'

Hoewel hij het om diplomatieke redenen niet letterlijk noemde bedoelde hij overduidelijk maar één land: de Verenigde Staten.Sovjet overlopers waaronder Anatoly Golitsyn, een hooggeplaatste KGB’r, onder meer bekend van het boek 'The Perestroika Deception', waarschuwen al jaren -zowel vóór als na de zogenaamde val van het communisme- dat de Russische geheime dienst KGB en het Kremlin een langetermijnplan hebben om de Verenigde Staten stapsgewijs te destabiliseren en zo zwak te maken, dat het uiteindelijk vrijwel weerloos zal zijn tegen een gecombineerde Russische-Chinese militaire aanval.Volgens Golitsyn zal Rusland op zeker moment samen met China plotseling de Verenigde Staten aanvallen, Rusland via Alaska en China vanuit het Zuiden. Na het uitschakelen van Amerika zal het militair zwakke Europa geen partij meer zijn voor het Rode Leger.

Poetin heeft aangekondigd meer dan veertig nieuwe intercontinentale ballistische raketten in gebruik te zullen nemen. Hij zei dat op een wapenbeurs in de buurt van Moskou. Deze raketten zullen kernkoppen kunnen meevoeren en volgens Poetin de meest geavanceerde antiraketsystemen ontwijken. Volgens de Russische minister van Defensie dwingt het Westen Rusland tot een wapenrace. Poetin heeft al bij herhaling gezegd dat Rusland zijn nucleaire afschrikking wil behouden als tegenwicht van de groeiende dreiging uit het Westen. Daarnaast vindt hij dat Moskou in de Krim kernwapens mag installeren. Tegen 2020 moet volgens Poetin 70 procent van het militair materiaal aan de hoogste standaarden voldoen. De aankondiging volgt op het voornemen van de VS om zijn militaire aanwezigheid in Oost-Europese NAVO-lidstaten op te drijven. Sinds het conflict in Oekraïne en de Russische annexatie van de Krim is de spanning tussen Rusland en het Westen weer hoog opgelopen. Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de Navo, noemt de dreigende taal van Poetin ‘destabiliserend en gevaarlijk’. Zo’n retoriek verklaart waarom de alliantie haar troepen voorbereidt op een mogelijke dreiging, zegt hij. Maar het is het Westen dat Rusland provoceert en niet andersom.

The Mc Alvany Intelligence Advisor, bericht dat de Russen intensief bezig zijn met modernisering en uitbreiding van hun wapenarsenaal waaronder de ontwikkeling van en nieuwe serie nucleaire wapens, effectiever en doeltreffender dan alle voorgaande versies. Moskou heeft ook nieuwe Topol-M raketten in gebruik genomen die staan opgesteld op een legerbasis in de regio Saratov, ten zuiden van Moskou.

Rusland toont een nieuwe serie  intercontinentale raketten uit de Topol-M klasse tijdens militaire parade in het Kremlin in 2008

De Topol is in staat om elk antiraketsysteem op aarde te doorbreken, waaronder de National Missile Defense van de VS. Tijdens bijeenkomsten zoals de top van de G20 op 3 november 2011 in Cannes, zijn de wereldleiders naar buiten toe eensgezind, maar in de praktijk is er duidelijk sprake van een gevaarlijke internationale crisis op meerdere fronten. Toen Poetin het Russische leger de opdracht gaf de staat van paraatheid in te voeren, sprak hij van “Prepare for Harmágedon“ (Bereid u voor op Armágedon). Straaljagers, raketten en onderzeeërs rollen als nooit tevoren van de lopende band. Volgens de Russen hebben deze kernraketten een bereik van tienduizend kilometer en worden ze als ‘ongeëvenaard en absoluut het meest geavanceerde nucleaire wapen van dit moment beschouwd’.Ze kunnen niet alleen vanuit silo’s, maar ook vanaf mobiele installaties worden gelanceerd. Een paar jaar eerder werden ook al tien van dergelijke projectielen in gebruik genomen.

Rusland test “Satan 2” raket

Terwijl de spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten alsmaar toenemen en de Koude oorlog weer helemaal terug is, heeft Rusland bekend gemaakt dat het bezig is met de ontwikkeling van een intercontinentale ballistische raket (ICBM) genaamd ‘Sarmat’, die de bijnaam ‘Satan 2’ heeft gekregen. De raket zal in 2018 in gebruik worden genomen en vermoedelijk zo’n 10 tot 12 kernkoppen met een totale vernietigingskracht van 40 megaton (2000x Hiroshima) met zich mee dragen, en complete landen en landsdelen op 10.000 kilometer afstand van de kaart kunnen vegen. De Russische viceminister van Defensie, Yuri Borisov, verklaarde dat de raket overal ter wereld doelen kan vernietigen. Met de lancering van één zo’n raket kan een gebied ter grote van Frankrijk of Texas totaal worden vernietigd. Volgens Rusland is de test met de raket succesvol verlopen en is aangetoond dat de raket het Westerse raketafweersystemen kan omzeilen.

De Sarmat met de bijnaam “Satan 2”

Volgens Rabbijn Yosef Berger in Jeruzalem, beschrijft de profeet Jesaja een tijd die wij vandaag voor onze ogen zien gebeuren. Hij legt uit dat de machten uit de tijd van Jesaja niet in staat waren de hele wereld te vernietigen, en dat diverse profetieën betrekking moeten hebben op onze tijd. Jesaja beschrijft een totale vernietiging op een niet natuurlijke manier, mogelijk ten gevolge van een nucleaire bom of bommen. De profeet beschrijft onder meer met verontrustende accuratesse een nucleaire winter, een periode van abnormale koude en duisternis na een nucleaire oorlog, waarbij rook en stof de atmosfeer van de aarde verduistert zodat de zonnestralen nier meer kunnen doordringen. Jesaja 13:10  Want de sterren en de sterrenbeelden des hemels doen hun licht niet stralen, de zon is bij haar opgang verduisterd en de maan laat haar licht niet schijnen.

Hypersonische raket is nachtmerrie voor westerse vliegdekschepen

Rusland heeft de ontwikkeling van een supersonische raket de ‘Zircon 3M22’ - die het Westen veel angst aanjaagt, afgerond. Deze raket wordt de belangrijkste troef van de Russische marine en zal stapsgewijs ingevoerd worden. De Zircon kruisraket vliegt tot zeven keer de geluidssnelheid en is daardoor met geen enkel afweersysteem te onderscheppen of te stoppen. De Zircon is kleiner, lichter en sneller dan andere gelijkaardige projectielen, heeft een reikwijdte van circa 600 km en kan een snelheid van 6.000 tot 7.000 km per uur halen. Door de enorme snelheid zal de raket in staat zijn om luchtafweersystemen te snel af te zijn. Hierdoor worden westerse vliegdekschepen extra kwetsbaar. Een geschikt afweermiddel tegen de Zircon-raket zou volgens deskundigen nog 12 tot 15 jaar op zich laten wachten. De raketkruisers ‘Admiral Nachimow’ en ‘Pyotr Veliky’ zullen de ‘Zircon 3M22’ als eerste aan boord krijgen. Indien alles volgens plan verloopt, worden beide slagschepen in 2022 weer in dienst genomen. Maar ook atoomonderzeeërs, andere onderzeeërs, het enige Russische vliegdekschip ‘Admiraal Koeznetsov’ en kleinere schepen worden binnen afzienbare tijd uitgerust met de gevreesde hypersonische raket.

 

De Zircon kruisraket vliegt tot zeven keer de geluidssnelheid en is daardoor met geen enkel systeem te onderscheppen of te stoppen.De supersonische kruisraket Zircon

Rusland bouwt ook aan een heel stel aanvalsonderzeeboten met atoomwapens, in de "Severodyinsk-klasse". Daarnaast beschikt Moskou al over zes onderzeeërs waartoe ook de op 12 augustus 2000 vergane Koersk behoorde waarbij 118 marinemannen verdronken. Deze onderzeeërs hebben een lengte van maar liefst 166 meter en beschikken ieder over een arsenaal van 24 kernraketten die iedere plaats op aarde kunnen treffen waarna de totale destructie van dat gebied volgt.

De onderzeeërs bezitten een 7cm dikke titaniumlegering en kosten 1 miljard dollar per stuk. Een van de hoofdtaken is om in geval van een oorlog, o.a. met behulp van speciale torpedo,s Amerikaanse vliegdekschepen uit te schakelen. Voor het Amerikaanse Congres heeft admiraal Jeremy Boorda kort voor zijn dood gewaarschuwd dat Moskou nu grotere, bijna geluidloze onderzeeboten heeft dan welke Westerse mogendheid ook. De inlichtingendienst van de Amerikaanse luchtmacht heeft een rapport naar het Congres gestuurd met de mededeling, dat Rusland de grootste hoeveelheid op het land gestationeerde geleide projectielen klaar houd voor gebruik.Ook beschikken ze over een nieuwe granaat die door een geweer kan worden afgeschoten en sterk genoeg is om een gebouw met drie verdiepingen te verwoesten. Daarnaast heeft Rusland een nieuwe vacuümbom ontwikkeld, een artilleriewapen met de vuurkracht van een tactische atoomkop.

Volgens Poetin heeft zijn land een raketverdedigingssysteem dat ieder aanval kan neutraliseren. In een taalgebruik die doet denken aan de Koude Oorlog zei Poetin: ,,Rusland heeft een raketsysteem getest dat niemand voor lange tijd zal hebben. Wij hebben de (voormalige) Franse president Jacques Chirac tijdens zijn bezoek aan Rusland, de werking ervan laten zien. Hij weet waarover wij praten.”  (*) De Moskouse krant Zavtra berichtte begin juli 2008 dat Rusland ,,speciale, krachtige elektromagnetische pulsgenerators heeft ontwikkeld, die gebruikt kunnen worden in nieuwe types radarsystemen en de basis kunnen vormen van elektromagnetische wapens die de elektronischesystemen van de vijand onklaar kunnen maken.” Het Amerikaanse leger is er ondertussen van overtuigd dat de Russen reeds de beschikking hebben over ‘kinetische wapens’ en ‘gerichte energiewapens’. De Amerikaanse Republikeinse politicus Richard Bruce (Dick) Cheney die van 2001 tot 2009 de 46e Amerikaanse vicepresident was onder George W. Bush, waarschuwt voor een aanval met een EMP bom op Amerika  (elektromagnetische puls). Een aanval met een EMP bom kan catastrofale gevolgen hebben voor de Verenigde Staten en het land voor tientallen jaren lam leggen.

Rusland testte eind oktober 2014, twee keer een Topol-M ballistische kernraket. Het Duitse blad Spiegel bericht dat het gaat om voorbereidingen voor een preventieve kernaanval om in één klap de kernwapens van de VS en de NAVO uit te schakelen. Volgens Deense defensie officials hebben met raketten bewapende Russische vliegtuigen in juni 2014 een aanval op Denemarken gesimuleerd. Volgens de NAVO is er sinds het einde van de Koude Oorlog zelden zoveel Russisch ‘wapengekletter’ geweest. De Amerikaanse luchtmachtgeneraal (buiten dienst) David Deptula verklaarde tegen de Daily Beast dat het ‘zeker mogelijk is’ dat Rusland zich voorbereidt op de Derde Wereldoorlog. ‘Het is niet vergezocht dat Putin binnen de komende 2 jaar een agressievere actie in Oost Europa onderneemt en een nucleaire dreiging gebruikt om een reactie van de NAVO af te schrikken.’

In een door het Westen genegeerde toespraak liet Poetin weten dat wat hem betreft ‘het speelkwartier voorbij’ is voor de Westerse elite. ‘Iedereen die zal proberen Rusland van de wereld te isoleren, zal storm oogsten,’ waarschuwde hij. Poetin onderstreepte dat de Verenigde Staten, de belangrijkste architecten van de ‘Nieuwe Wereld Orde’, verantwoordelijk zijn voor de huidige chaos en onzekerheid in de wereld. Rusland heeft geen interesse in de opbouw van een eigen ‘wereldrijk’ zoals Amerika dat doet, en wil niet als ‘redder van de wereld’ optreden, noch andere landen dwingen het Russische voorbeeld te volgen.

Inmiddels is de Russische marine weer in de Middellandse zee teruggekeerd. Rusland heeft van Syrië toestemming gekregen permanent gebruik te maken van de haven van Latakia. Volgens de Russische Admiraal Vladimir Masorin is de marinebasis bedoeld om de Russische belangen in de regio te beschermen. Israëlische bronnen melden dat het voor een deel om schepen gaat die uitgerust zijn met spionageapparatuur om onder meer de Israëlische wapensystemen te bespioneren.

Na de gas crisis tussen Moskou en Oekraïne en Wit Rusland, is Europa zich pijnlijk bewust geworden van zijn Russische afhankelijkheid op energiegebied. Poetin ontkende weliswaar dat Rusland zijn energievoorraad inzet als politiek drukmiddel, maar de ervaring heeft inmiddels al wat anders laten zien. Van alle gas dat de EU-lidstaten importeren, komt al 43 procent uit Rusland met Gazprom als leverancier. Binnen de EU, maar ook in de Verenigde Staten, wordt de machtspositie van Gazprom als een steeds groter gevaar gezien. Poetin noemde Gazprom een ,,machtig wapen om invloed te krijgen in de rest van de wereld”. De gasreserves in Rusland zijn goed voor minstens tachtig jaar gebruik. Geholpen door olie en gas, stromen de miljarden dollars de schatkist binnen, een ontwikkeling die menigeen de nodige zorgen baart. De Russische media tonen de laatste tijd trots de eigen militaire prestaties. Zo werd er uitgebreid stilgestaan bij de test van een intercontinentale raket op Dinsdag 29 mei 2007 die in staat is ieder toekomstig raketschild te doorbreken. 

De maatregelen die Poetin in zijn vorige periode als president heeft genomen hebben hem de vrijheid gegeven om de staatsmacht nog verder te concentreren. Sindsdien reikt de lange arm van Moskou weer tot in alle uithoeken van het land. De oude dictatoriale tijden herleven in snel tempo. Poetin heeft er blijk van gegeven net als zijn illustere voorgangers Lenin en Stalin, geen belangstelling te hebben voor de rechten van de mens.

 

De geschiedenis heeft geleerd dat Rusland een van de meest antisemitische landen van de wereld is. Ook het vermoorden van joden was een regelmatig terugkerende bezigheid. Zo werden in 1918 in Jalta 900 Joden door antisemieten in zee verdronken. In datzelfde jaar werden in Sebastopol alle Joodse leiders vermoord en een jaar later kwamen tienduizenden Russische Joden in een serie pogroms om het leven. Het zwaartepunt lag echter met maar liefst 685 pogroms in de Oekraïne. De Sovjets besloten daar het Russische zionisne te vernietigen. Bovendien werden alle religieuze Joodse instellingen in de USSR opgeheven en hun bezittingen ( inclusief onroerend goed, zoals synagoges) in beslag genomen.

 

De vroegere Russische leider Jozef Stalin stond al bekend als een jodenvervolger en na een onderzoek blijkt dat tegenwoordig bijna de helft van de Russische bevolking er antisemitische denkbeelden op na houdt.Eind maart 2005 verscheen een anti-Joodse petitie in Moskou van ruim 5000 bekende Russen en leden van de Russische Orthodoxe kerk. Zij stuurden de openbare aanklager in Moskou een petitie waarin zij vragen om een verbod op Joodse organisaties. In de petitie wordt beweerd dat het Jodendom een “fanatieke en racistische religie” is en dat Joden niet-Joden haten. Daarnaast ,,kan worden gesteld dat de hele democratische wereld van vandaag zich onder de monetaire en politieke controle van het internationale Jodendom bevindt” aldus de petitietekst. Onder de ondertekenaars zijn ook oud-generaals, kunstenaars etc. De petitie kwam twee maanden nadat twintig leden van de Russische Doema (parlement) de hoofdofficier van Justitie hadden gevraagd een onderzoek in te stellen naar “het feit” dat Joden etnische haat zaaien en antisemitisme uitlokken.

 

Jozef Stalin (oorspronkelijke naam: Iosif Vissarionovitsj Dzjoegasjfili)

In de Russische stad Novosibirsk heeft men ouders aangeraden hun kinderen te beschermen tegen ‘bloeddorstige’ Joden. Met de lasterverhalen over Joden die het bloed van christenen gebruiken voor de Pesachviering, werd ooit het antisemitisme in Europa aangewakkerd. ‘Russische ouders opgelet!’ Luidt de tekst op de pamfletten. ,,Bescherm je kinderen als de Joden Pesach vieren. Deze vreselijke mensen stelen jonge kinderen, tappen hun bloed af en gebruiken dat voor het bereiden van hun matzes, waarna ze de kinderlijkjes in de vuilnisbak gooien.” In de stad Novosibirsk, in het oosten van Rusland, wonen ongeveer 13.000 Joden. Van december 2007 tot februari 2008 werden 37 mensen vermoord als direct gevolg van de anti-joodse haatcampagnes en raakten 114 mensen gewond.

De macht van de veiligheidsdiensten onder Poetin hebben in belangrijke mate bijgedragen tot antisemitisme in Rusland. Poetin is populair geworden door zijn harde optreden tegen de in brede kring gehate-veelal Joodse-captains of industry. Er komen steeds meer verhalen dat er een toenemende agressie is waar te nemen tegen de Joodse bevolking van Rusland ,maar dat ook anderen het moeten  ontgelden. Volgens Mensenrechtenorganisaties vinden er aan de lopende band racistische moorden plaats en waarnemers spreken over een ware golf van xenofobie in het land.”Lang leve Rusland” riep een skinhead in het voorjaar van 2006 op een boemeltreintje naar Moskou. En hij stak de 19 jarige Armeense jongen, Arhur Sardarjan, die toevallig in zijn coupé tegenover hem zat, met een mes morsdood. Twee vrienden van de dader keken lachend toe.”Volgens Jelena Rossochina van het Moskouse openbaar ministerie, werd ”De jongen zonder enige reden vermoord” en dat gebeurt volgens haar steeds vaker. Op 12 mei 2007 werd een jonge Russische jood bij de ingang van zijn huis in St.Petersburg dood gestoken. Men gaat ervan uit dat het om antisemitische motieven gaat.Leden van de Joodse gemeenschap in St.Petersburg zeggen dat er steeds meer van dit soort moorden plaatsvinden.

De daders zijn in veel gevallen kaalgeschoren blanke jonge Russische mannen, skinheads, die openlijk nationalistische en nazistische boodschappen uitdragen. De ‘skinheadbeweging telt naar schatting tussen de 50.000 en de 100.000 aanhangers. Volgens de mensenrechtenorganisaties neemt het Russische openbare ministerie, weinig of geen actie tegen openlijk racistische en antisemitische uitingen. Reden is dat nogal wat politieagenten sympathie hebben voor de daders. Dit beperkt zich niet tot de politie want uit een opinieonderzoek blijkt dat 53 procent van de Russische bevolking de stelling “Rusland voor de Russen”onderschrijft. Maar liefst 28 procent is voorstander van de stichting van speciale nederzettingen voor de joodse bevolking. Volgens een twintigtal parlementariërs propageert het jodendom al 2000 jaar vreemdelingenhaat en zou het de wedergeboorte van de Russische staat tegenhouden.

Het komt steeds vaker voor dat Joden zonder aanwijsbare reden op straat in elkaar worden geslagen. Veel Joden voelen dat de sfeer sterk is veranderd onder Poetins bewind.De oud KGB-kolonel Konstatin Predbrazjenksi schreef n.a.v. de vijandelijkheden tussen Israël en de het PLO-bewind in Ramallah:  ,,de Joden zijn onze vijanden en de  Palestijnen onze vrienden.” Het feit dat Rusland vriendschapsverdragen heeft gesloten met terroristenlanden als Syrië en Iran , maakt duidelijk dat dit land een anti-Israël politiek voert. Tijdens de oorlogen tussen Israël en de Arabische wereld, koos Rusland consequent de zijde van de Arabieren. Het duidelijkst was dat zichtbaar tijdens de Yom-Kippoeroorlog van 1973 toen Russische militairen al in de vliegtuigen zaten om Syrië te hulp te komen. Inmiddels heeft Rusland de tijdens de Koude oorlog gebouwde marinebasis in Syrië weer in gebruik genomen. Het Syrisch regiem heeft deze basis ter beschikking gesteld in ruil voor een grote hoeveelheid  door Iran betaalde wapens. Volgens Israël zullen de Russen deze basis gebruiken om Israël te bespioneren.

Rusland is al jaren bezig Israëls vijanden van grote aantallen wapens te voorzien en heeft daarnaast de verplichting op zich genomen militaire bijstand te verlenen bij een eventueel volgend gewapend treffen tussen Syrië en Israël. Ruslands anti-Israëlische politieke lijn dateert al sinds de vroege jaren 1950, 1960 en 1970 toen het miljarden dollars pompte in de levering van oorlogsmateriaal aan Nassers’ Egypte, en de omringende Arabische staten Libanon, Syrië, Jordanië en andere terreurstaten zoals Libië letterlijk begroef onder tanks, raketten, MIG-bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen en duizenden Russische adviseurs naar het gebied zond om de Arabieren bij te staan in de strijd tegen Israël.

Op 25 juni 2012 was Poetin op bezoek in Israël en bezocht hij de Klaagmuur in Jeruzalem en dat bezoek werd hem door de Arabieren niet in dank afgenomen.  Staande bij de Klaagmuur zei hij namelijk: ,,Hier zien we hoe het Joodse verleden in de stenen van Jeruzalem gekerfd staan”. Poetin erkende hiermee het Joods verleden van Jeruzalem. Zijn opmerking wekte vanzelfsprekend de woede op van de plaatselijke Arabische leiders die krachtig ontkennen dat de Tempelberg de plaats is waar de Joodse tempels stonden en dat Jeruzalem gedurende eeuwen de zetel van de Hebreeuwse monarchie was, lang voordat Mohammed werd geboren. Poetin was in 2005 voor het laatst in Israël.

Poetin bij de Klaagmuur

Het westen zal op zijn hoede moeten zijn want Rusland vindt dat het al te lang door het westen is gekleineerd. Poetin heeft er ruimschoots blijk van gegeven vermaningen en waarschuwingen van Westerse regeringsleiders naast zich neer te leggen. De drempel voor het gebruik van kernwapens is verlaagd omdat er volgens Poetin sprake zou zijn van een toenemende militaire dreiging. Tot dusver was kernwapen gebruik alleen voorzien voor gevallen waarin het bestaan van de natie werd bedreigd. Volgens de nieuwe uitgangspunten voor de veiligheid kan Rusland nu naar de kernwapens grijpen om gewapende agressie af te slaan. Het blad de "Intelligence Digest" meldde enige tijd geleden dat Rusland opnieuw ontwaakt en een voor het westen gevaarlijke weg is ingeslagen.

In juli 2001 hebben de Russen met de Chinezen een nieuw strategisch partnerschap gesloten.Dit omhelst ook militaire samenwerking ingeval er agressie dreigt tegen een van hen.Zo zal elke vorm van verdediging van Taiwan door de Verenigde Staten als zodanig worden aangemerkt. Het verdrag zegt dat Taiwan een volledig deel van China is.  Beide kernmachten hebben zich een tegenstander getoond van de Amerikaanse plannen voor een raketschild in de ruimte. De gesprekken op hoog niveau tussen China en Rusland geven aanleiding tot grote ongerustheid onder de Westerse experts. In de Verenigde Naties is het al goed te merken dat de Russen en de Chinezen elkaar de bal toespelen, en het steeds vaker roerend eens zijn. Russen en Chinezen hebben al diverse gezamenlijke legeroefeningen achter de rug. Het doel van de samenwerking is eventuele machtsuitbreiding van de westelijke allianties naar het oosten, doeltreffend te kunnen beantwoorden.

De regeringsleiders van Rusland en China hebben in bedekte termen gewaarschuwd, dat zij atoomwapens zullen gebruiken tegen de Verenigde Staten wanneer zij vinden dat hun belangen in gevaar komen. Volgens Russische woordvoerders zal Moskou al haar technische capaciteiten gebruiken als de USA haar daar toe dwingt en zal Rusland een groter aantal atoomkoppen op hun projectielen  zetten indien dat nodig mocht blijken. Volgens de Russen kunnen zij elke afvuur-installatie van de Amerikanen bereiken. Washington geeft toe, dat Rusland slechts 15% van haar wapens (ICBM,s) nodig heeft om ongeveer 75% van de projectielen in de USA uit te schakelen. De Russen hebben sterkere opslagplaatsen en ook mobiele lanceerinstallaties waardoor ze moeilijker te treffen zijn. Ook is bekend geworden dat Rusland een "Super Steatlh-bommenwerper" heeft ontwikkeld. Amerikaanse spionagesatellieten hebben ontdekt dat de Russen ’s werelds grootste ondergrondse militaire stad aan het bouwen zijn in de Yamantau-bergen in de Oeral. Volgens de Federatie van Amerikaanse Geleerden strekt dit complex zich uit over 650 vierkante km. Het huisvest 60.000 personen en bevat voldoende voedsel en water om de gehele ondergrondse bevolking maandenlang in leven te houden. Het is een ondoordringbare vesting die bestand is tegen een directe kernaanval. Dit Yamantau-complex is slechts één van 200 ondergrondse kernterreinen waarvan de meeste de laatste jaren drastisch uitgebreid zijn.

De in Moskou wonende Russische onderzoeksjournalist en historicus Marina Kalashnikova heeft zware kritiek op zogenaamde Westerse 'experts' die beweren dat een militair conflict met Rusland niet langer denkbaar is, omdat de Russische elite te veel met het Westen verweven zou zijn. 'Het Westen wil maar niet uit haar droom van wishful thinking wakker worden,' aldus Kalashnikova. 'Ik wil mensen niet bang maken, maar de situatie is zeer gevaarlijk. Rusland bereidt zich namelijk voor op een kernoorlog met de VS en het Westen.' De bekende Amerikaanse conservatieve columnist J.R.Nyquist is het roerend met Marina Kalashnikova eens. 'Het Westen verkeert in een droom en zal daar de gevolgen van ondervinden,' schreef hij in een al wat oudere column van 17 juli 2009.Het Kremlin heeft openlijke bewondering voor Stalin; officieren van de (voormalige) KGB (waaronder Vladimir Poetin) hebben niet voor niets een geraffineerd soort dictatorschap in Rusland gevestigd. Het recente spoor van bloed en straling (verwijzend naar critici -waaronder veel journalisten- die één voor één om het leven zijn gebracht) leidt naar het Kremlin en is een aanwijzing voor het grootste gevaar van onze tijd. De Westerse media negeren dit feit echter compleet. 'Niemand is gemakkelijker te kopen dan een Westerse journalist,' verduidelijkte een gepensioneerde KGB officier het ooit tegen Nyquist.

 

De militaire staf in Rusland is daarbij niet langer bang voor een reactie van het Westen. 'Zij en de KGB lachen ons uit,' aldus Nyquist, die konstateert dat het Westen reeds op een zijspoor is gezet. ,,Onze leiders hebben geen idee van de geraffineerdheid van de vijand. Ze zien en begrijpen niet wat er gaande is, en blijven werken met concepten die al lang geleden zijn opgesteld door Sovjet-agenten. We zijn verward en gedesoriënteerd, en geloven dat de vrede gekocht kan worden met de Westerse financiële macht.” Rusland is er volgens Kalashnikova in geslaagd om alle internationale afspraken ten aanzien van het beperken van de bewapening van zich af te schudden. Tot overmaat van ramp 'wil de huidige Amerikaanse president door middel van nieuwe afspraken nog meer macht uit handen geven, waardoor de VS kwetsbaar wordt voor een verrassingsaanval. Bedenk daarbij dat de Westerse superioriteit op het gebied van conventionele wapens de Russen niets zegt; zij huldigen namelijk het standpunt dat het land dat nucleaire overmacht heeft, over de wereld zal heersen. Daarom staan de Russische kernraketten klaar om gelanceerd te worden, terwijl die van Amerika verwaarloosd worden.'

 

Kalashnikova schrijft: ,,het is duidelijk dat het regime in het Kremlin geen enkele terughoudendheid kent en iedere misdaad zal plegen, elke regel zal overtreden en iedere grens zal overschrijden om hun feitelijk nu al onwettige macht te behouden.” Tegenstanders worden ogenblikkelijk uit de weg geruimd. De voormalige FSB (=opvolger van de KGB)-luitenant-kolonel Alexander Litvinenko verklaarde een paar jaar geleden dat Vladimir Poetin hoogst persoonlijk achter Al Qaeda zit, en werd vervolgens vergiftigd. Maar het Westen slaapt, en wil niet horen van het groeiende gevaar vanuit het Oosten, dat voortkomt uit het Kremlin en haar Chinese bondgenoten. Eerdere waarschuwingen van bekende Russische waarnemers zoals Viktor Suvorov en Validimir Bukovsky worden vrijwel totaal genegeerd. Ondertussen maken de Russische generaals zich op voor de komende oorlog. ,,Het NAVO-concept van afschrikking zegt hen helemaal niets”, aldus de historicus. ,,In tegenstelling tot hun Westerse tegenhangers zijn zij niet bang voor grote militaire- en burgerverliezen. Dat was al zo in de tijd van Stalin. Grote aantallen doden hebben geen effect op de populariteit van de leiders in het Kremlin... De strategische balans heeft over het algemeen niet gewerkt. Het huidige Russische leger is niet zwakker dan dat van de Sovjet Unie, en in sommige gevallen zelfs sterker.” Kalashnikova kan het weten, want zij heeft persoonlijk interviews gehouden met Russische generaals, staatsmannen en inlichtingenofficials. De Russen hebben hun nucleaire bunkers daarom alleen maar versterkt. Zij zijn klaar om een kernoorlog te overleven.

,,Rusland heeft Amerika altijd al als de vijand gezien”,legde ze uit. ,,Alle voorbereidingen die Rusland maakt zijn militair en gericht op oorlog. De afgelopen dagen heb ik drie keer met een voormalige politicus, partijfunctionaris en briljant diplomaat gesproken, en hij bevestigde dat ze inderdaad een oorlog verwachten.'”Op 4 juli 2012 vierden de Amerikanen hun Onafhankelijksdag. En juist op die dag stuurden de Russen twee strategische nucleaire bommenwerpers richting Amerika. De twee bommenwerpers drongen het territoriale luchtruim van de westkust van Amerika binnen, bij Californië. Ze werden onderschept door Amerikaanse jachtvliegtuigen. Het was al voor de tweede keer binnen twee weken dat Russische nucleaire bommenwerpers het luchtruim van Amerika binnendrongen. Eerder ging het om Alaska. Volgens een Russische militaire woordvoerder maken die acties deel uit van ‘simulatie-aanvallen op de vijand’. Op 11 juni 2014 kreeg de westkust van de Verenigde Staten opnieuw bezoek van maar liefst vier strategische Russische bommenwerpers van het type Tu-95. Twee van de toestellen werden gespot in de buurt van Alaska en twee ruim 80 kilometer uit de kust van Californië. Deze bommenwerpers kunnen kernwapens vervoeren, en vanaf grote afstand kruisraketten met kernkoppen afvuren. Begin september 2014 verschenen Bear-atoombommenwerpers plotseling boven de Canadese Labrador Zee. De bemanningen oefenden het afschieten van nucleaire kruisraketten op de Verenigde Staten. Ook bij Japan en bij de Amerikaanse basis op het eiland Guam worden steeds vaker Russische toestellen gesignaleerd. In maart onderschepten Nederlandse F-16’s twee Tu-95 Bears boven de Noordzee.

Russische nucleaire bommenwerper, bewapend met zes nucleaire kruisraketten.

Bij onaangekondigd opduiken van deze vliegtuigen is al diverse keren een luchtramp ternauwernood voorkomen. Dat blijkt uit analyse van veertig incidenten. Nadat de vliegtuigen opstijgen van hun basis in de Russische federatie worden alle transponders uitgezet, waardoor geen waarschuwingssignalen meer worden gegeven.

Ook Europa krijgt met regelmaat bezoek. Zo heeft de NAVO in de laatste week van oktober 2014 opvallend veel activiteit van Russische militaire vliegtuigen in het Europese luchtruim waargenomen. Bommenwerpers en straaljagers vlogen onder meer boven de Noordzee en de Baltische Zee. Dat heeft het bondgenootschap op 20 oktober bekendgemaakt.Het zou gaan om maar liefst acht Russische bommenwerpers en tankvliegtuigen boven de Noordzee. Twee Bear-bommenwerpers uit de Russische formatie vlogen door en werden later nog gespot door Britse en Portugese straaljagers boven de Noordzee en Atlantische Oceaan.Er waren zoals gebruikelijk geen vluchtplannen ingediend en de vliegtuigen gebruikten geen transponders en onderhielden geen radiocontact met de civiele luchtverkeersleiding.Boven de Baltische Zee werden op 29 oktober nog eens zeven Russische toestellen gezien  en boven de Zwarte Zee vier. Op 28 oktober waren ook al zeven Russische gevechtsvliegtuigen gesignaleerd. De NAVO spreekt van „ongebruikelijk” veel luchtactiviteit door de Russen. In 2014 heeft de NAVO al meer dan 100 keer Russische vliegtuigen gesignaleerd. Dat is ongeveer drie keer zo veel als in heel 2013.

Tijdens militaire oefeningen worden er met regelmaat gesimuleerde aanvallen op de USA gehouden met strategische bommenwerpers, met geleide projectielen vanaf duikboten, en vanaf het vaste land, met de titel ,,De USA vernietigen in minder dan een uur.” Russische nucleaire eenheden hebben in februari 2004 de grootste militaire oefening gehouden van de laatste 20 jaar. Op dinsdag 17 februari was een oefening volledig gericht op een nucleaire aanval op de Verenigde Saten. Poetin was persoonlijk aanwezig om zich te laten overtuigen van Ruslands militaire macht. De internationale media meldde groots het falen van een paar testlanceringen van ballistische raketten, maar deze mislukkingen hebben geen enkel effect op Ruslands nucleaire capaciteit. Op 18-11-2004 verklaarde Poetin in een tv-uitzending dat zijn land bezig is met de ontwikkeling van een nucleaire raket van een soort die niemand anders heeft en ook in de toekomst niet zal hebben. Volgens de Amerikanen gaat het om een soort Anti-Star-Wars wapen dat tot iedere verdedigingssysteem kan doordringen. Amerikaanse militaire deskundigen zijn van mening dat het wapen het Amerikaanse HAARP-raketafweersysteem, dat staat opgesteld in Alaska, volkomen nutteloos kan maken. Het wapen blijkt zo snel manouvreerbaar dat het ieder defensiesysteem zonder probleem kan binnendringen.

Rusland blijkt volkomen lak te hebben aan de gesloten verdragen met Amerika. Waar Amerika volgens de afspraken haar wapenarsenaal heeft verminderd daar doet Rusland precies het tegenovergestelde. Onder voormalig president Bill Clinton is het Amerikaanse leger voor 50% ontwapend en heeft hij de technische kennis over alle moderne wapens aan de Russen gegeven. Het land beschikt nog over zo,n grote voorraad "oude atoomwapens" dat ze daarmee alleen al de hele wereld kunnen vernietigen.

Atoom explosie New York

Het werd al in 1984 aangekondigd door Anatoly Golitsyn (gewezen KGB officier) in zijn boek “Nieuwe leugens voor oude”. Hij voorspelde dat de militaire machine van de Russen nooit zou worden ontmanteld. Er hangt weer een waas van geheimzinnigheid in Rusland. Niemand weet precies wat er allemaal achter het voormalige "IJzeren Gordijn" gebeurt en wat er in de toekomst staat te gebeuren. De Russische spion, Stanislaf Loeneff, die in 2001 naar het Westen is overgelopen, heeft het Amerikaanse Congres gewaarschuwd, dat Rusland zich gereedmaakt voor een volledige kernaanval op de VS. Zij zullen gebruik maken van tal van wapenstelsels, die al lang in geheel Amerika verborgen zijn. En om er zeker van te zijn dat de aanval zal slagen, zullen Russische agenten de belangrijkste Amerikanen, zoals de president en de vice-president, enkele uren of zelfs minuten vóór die aanval vermoorden. Bij de eerste aanval is hun doel de dichtbevolkte staat Californië helemaal te verwoesten.

Ook onder de Russische bevolking is de anti-Amerika stemming sterk aan het toenemen, met name sinds de politieke omwentelingen in Georgië en Oekraïne, die openlijk door het Westen zijn gesteund. Er is duidelijk sprake van antiwesterse sentimenten.

Barack Obama krijgt middenvinger

Tijdens een nieuwsuitzending over een onderwerp m.b.t. de Asia Pacific Economic Cooperation op de Russische televisie op 24 november 2011, stak nieuwslezeres Tatyana Limanova haar middelvinger op net op het ogenblik dat ze de naam van Obama uitsprak. Zonder op te kijken ging ze daarna gewoon verder met haar berichtgeving, alsof er niets aan de hand was. Limanova werkt voor de Russische privézender REN TV is een van de meest gerespecteerde tv-gezichten van Rusland en won als journaliste al tal van prijzen. REN TV heeft een bereik van ongeveer 120 miljoen Russen en wordt beschouwd als een van de meer liberale zenders in het land. REN TV is net zoals alle andere Russische TV zenders door de staat goedgekeurd. In Rusland betekent de opgestoken middenvinger exact hetzelfde als in de Verenigde Staten en in Nederland.

Ook hier nog te bekijken.

Tatyana Limanova is hierdoor haar baan kwijtgeraakt. De televisiezender REN TV noemde de beweging van Limanova "onaanvaardbaar"en niet passend bij het imago van de zender. Een lezing is dat zij het gebaar maakte richting de cameramensen van de omroep omdat zij kwaad was omdat ze een technische fout hadden gemaakt. In de veronderstelling dat de beelden niet meer live werden uitgezonden, zou ze haar middelvinger naar hen hebben opgestoken.Daar lijkt het echte helemaal niet op!

Mensen in topposities zinspelen er telkens op dat bepaalde krachten in het Westen erop uit zijn Rusland te verzwakken. Ook de mensen in de straat kijken na de val van het communisme, nog steeds wantrouwend naar het Westen. Een veel gehoorde opmerking is: ,,Wij worden van alle kanten door het Westen omsingeld.”

Op de G20-top in het Australische Brisbane zei Obama dat de “Russische agressie” in de Oekraïne een “gevaar voor de wereld” zou vormen. Dit zou volgens hem te maken hebben met het neerschieten van het Maleisische passagiersvliegtuig MH17 in juli in de Oost-Oekraïne. Dat de separatistische volksmilities echter in de eerste plaats Russische wapens gebruiken uit de vele wapendepots van het Oekraïense leger op hun territorium, schijnt de westerse aanklagers te ontgaan. Bovendien is het nog lang niet zeker wie er verantwoordelijk is voor het neerschieten van het vliegtuig, desondanks verwijt de westerse wereld Rusland en de volksmilities de aanstichters van het neerhalen te zijn. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon sprak van een crisis die de wereldvrede en de economie zou bedreigen en Herman Van Rompuy riep Rusland op een einde te maken aan de wapenleveranties en versterking uit Rusland voor de separatisten in de Oost-Oekraïne.De EU dreigde Rusland verder met nieuwe strafmaatregelen.

Hoewel een een groot deel van de aanwezigen Rusland ervan beschuldigden de wereldverde in gevaar te brengen, kreeg hij steun van  de BRICS-landen. De BRICS-partners verklaarden dat de westerse sancties illegaal zijn, dat deze sancties de VN-regels schenden en schade toebrengen aan het economische herstel in de wereld. Gezien de nog steeds geuite verwijten en beschuldigingen tegenover Rusland moet echter worden vastgesteld dat de algemeen geldende juridische regel, volgens welke iemand net zo lang onschuldig is tot diens schuld werd bewezen, voor Rusland en de volksmilities niet geldt. De westerse beulen uit de politiek en de media eisen van de aangeklaagden bewijzen voor hun onschuld in plaats van zelf met bewijzen te komen voor hun schuld. Tegelijkertijd durft Obama, de president van de grootste terroristische handelende natie ter wereld, Rusland een “bedreiging voor de wereld” te noemen. Dat de VS en diens NAVO-bondgenoten tegen het volkerenrecht in complete landen verwoesten en naar believen “regime-changes” doorvoeren, telt blijkbaar niet.

Er gaat nauwelijks een dag voorbij waarop niet de grote westerse massamedia het vuurtje aanwakkeren tegen Ruslands politiek en vooral tegen Poetin. De Duitstalige media eisen steeds openlijker de val van de Russische president om plaats te maken voor een VS- en EU-eigen regime, zoals reeds in de Oekraïne plaatsvond. Daarom wordt nu vanuit Europa de voormalige oligarch Michail Chodorkovski in stelling gebracht.Hoewel deze Chodorkovski op voorwaarde zich niet meer met politiek in te laten voortijdig uit gevangenschap werd vrijgelaten, brak hij deze belofte en richtte de pro-Europese oppositiebeweging “Open Rusland” op. Daarmee wil hij Poetin bij de volgende parlementsverkiezingen in 2016 uitdagen en een “koerswijziging” in Rusland voltrekken. Critici zeggen dat Chodorkovski al in zijn jaren als chef van het olieconcern Yukos met Amerikaanse en Europese politici onder één hoedje speelde om de bodemschatten en bronnen van Rusland onder controle van buitenlandse ondernemingen te brengen. De Verenigde Staten willen zelfs 10 miljard dollar uittrekken om Poetin ten val te brengen. Op dezelfde wijze trok de Amerikaanse regering eerder 5 miljard dollar uit voor regimeverandering in Kiev.

Sinds zijn vrijlating dient Chodorkovski nu successievelijk op een regimeverandering in Rusland te worden voorbereid. De westerse sancties tegen Rusland spelen hem daarbij in handen, omdat daardoor Poetins positie schijnbaar verzwakt werd.De nog onlangs georganiseerde vredesdemonstratie in de Russische hoofdstad Moskou was eveneens een hapklare brok voor westerse media. Als snel sprak men van “duizenden mensen” die tegen Poetin en zijn Oekraïne-politiek demonstreerden. In werkelijkheid was het een demonstratie voor vrede en tegen oorlog, georganiseerd door de nationale oppositie en talrijke door het Westen gefinancierde NGO´s. Van de “duizenden deelnemers” zag je meestal alleen maar close-ups, wat doet twijfelen aan het genoemde aantal deelnemers.

Vladimir Poetin ontmoet zijn oude vriend Henry Kissinger

De Russische president Vladimir Poetin onderhoudt al jaren vriendschappelijke betrekkingen met Henry Kissinger. Hij komt al 50 jaar in Rusland en heeft daarbij Poetin al minstens tien keer ontmoet. Op 20 januari 2012 was hij in Moskou met het advies aan Poetin af te zien van een derde termijn als president van Rusland. Hij zei een oorlog te verwachten tussen Verenigde Staten en Rusland waarbij Rusland als wereldmacht fijngemalen zou worden. Poetin heeft niet naar hem geluisterd want er zijn inmiddels tien jaren verstreken. De voorlaatste bezoeken vonden plaats in de lente en het najaar van 2013. Toen probeerde hij Poetin ervan te overtuigen zich niet met de Oekraïne te bemoeien. Op 2 februari 2016 was hij opnieuw op bezoek voor een gesprek met Poetin. Hoewel Poetin zegt waarde te hechten aan Kissingers visie en hem zelfs "a world class politician" noemt blijkt hij zich tot dusver weinig aan te trekken Kissinger adviezen. 

Vladimir Poetin aan tafel met Kissinger

Poetin en Kissinger kennen elkaar nog vanuit de tijd dat Kissinger zeer nauwe banden onderhield met de KGB, de voormalige Russische Geheime Dient. Kissinger werkte in die tijd als dubbelspion onder de codenaam "Bor". Dit is geopenbaard door de vroegere Russische spion Aleksei Nicholaewitsj Romanoff- alias kolonel Golenjevsky. Romanoff heeft de westelijke inlichtingendiensten destijds vele namen doorgespeeld van mensen die samenwerkten met de KGB, waaronder die van Kissinger. In Amerika is een boek verschenen waarin deze rol van Kissinger uitvoerig wordt beschreven. Volgens de auteur was de CIA, volledig op de hoogte van Kissingers handel en wandel, maar ondernam niets. De rapporten die Romanoff over zijn activiteiten aan de CIA doorspeelde kwamen- zoals dat normaal wel gebruikelijk is- niet op het bureau van de Amerikaanse president terecht, maar op het bureau van Kissinger. Dat maakt nog eens duidelijk hoe groot zijn macht was.

Na zijn bezoek aan Poetin in februari 2016 schreef Kissinger een artikel in het tijschrift The National Interest, waarin hij zijn visie weergeeft voor de toekomst van de wereld. Hierin beschrijft hij de problematische relatie tussen Washington en Moskou die hij erger noemt dan tijdens de koude oorlog. Experts in beide landen zeggen dat Moskou en Washington een nieuw fase van confrontatie tegemoet gaan. Hij vindt dat de Russen en Amerikanen moeten samenwerken en een concept moeten ontwikkelen waarin beide landen gezamenlijk een nieuwe wereldorde moeten ontwikkelen. Kissinger: De onstabiliteit van vandaag in de wereld is overduidelijk en vergt een gezamenlijke aanpak. De huidige situatie kan gemakkelijk leiden tot destructie over en weer.

Zelfs Vladimir Poetin heeft een opleiding gevolgt bij de Young Global Leaders van het World Economic Forum. Ook was hij in 2009 aanwezig in Davos op een Meeting van het WEF.Op 27 januari 2021 werd hij opnieuw op de volgende manier door Klaus Schwab welkom geheten: Meneer de President, welkom bij de Davos Agenda. Rusland is een belangrijke wereldmacht en Ruslands deelname aan het World Economic Forum kent een lange traditie. Op dit moment in de geschiedenis, waar de wereld een unieke en korte kans heeft om van een tijdperk van confrontatie naar een tijdperk van samenwerking te gaan, is het vermogen om uw stem te horen, de stem van de president van de Russische Federatie, essentieel. Zelfs en vooral in tijden die worden gekenmerkt door verschillen, geschillen en protesten, is een constructieve en eerlijke dialoog om onze gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken beter dan isolatie en polarisatie.

Klik hier voor het artikel Gog en Magog.

Tenslotte iets heel anders: Dat de Russen bijzonder handhandig kunnen optreden is te zien op deze video Te zien is dat commandos van de Russische Marine een stel Somalische piraten gevangen nemen, nadat deze een Russische olietanker hebben overvallen. De piraten worden overmeesterd, vastgebonden en terug gezet op hun eigen schip waarna schip en bemanning in brand worden geschoten en in de golven verdwijnt. De beelden spreken voor zich.

Overige bronnen: Prophetic Vision, Nummer 10 , 1998. Robert de Telder, De nieuwe orde,Uitgeverij áKSENT Gent. Tim La Haye, Het begin van het einde, Novapres, Laren. E.Davidson ,Wie is God. Tempel of Moskee? Uitgeverij Sjofar, Breda.Klaus Gerth, De antichrist komt, Novapres,Utrecht 1983. African Expres, Nieuwsdienst nummer 65-70. Lester Sumrall, De heilige oorlog, Uitgeverij Gazon ‘a Gravenhage. Hal Lindsey, Planeet Aarde,Uitgeverij Novapres, Apeldoorn 1995. John.F. Walvoord en John. E.Walvoord,Harmageddon, Novapres, Laren. Hal Lindsey, De laatste veldslag, Uitgeverij Novapres,Apeldoorn. Zions Cry News, 31 januari, 17 februari en 18 november 2004. Fox News.com, 19-02-2004. www.gazeta.ru Israel Today, 10-02-2004. Debkafile, 19-10-2003. Unity Coalition for Israel Daily News, 16 februari 2007. Breitbart. Com, Putin: US. Has Triggered New Arms Race, 31 mei 2007. http://www.guardian.co.uk 31 januari 2007.Israel Heute Newsletter, 13 mei 2007. “Junger Jude in St. Petersburg ermordet”. Cutting Edge Ministries, 4 maart 2006.

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud