Antisemitisme in Noorwegen

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt 10 augustus 2011) (Laatste bewerking: 11 februari 2019)

Na het laten ontploffen van een autobom in het hart van het regeringscomplex, die acht mensen doodde, reed Breivik ongehinderd naar UtÝya, waar hij 69 linkse politieke activisten afslachtte. In de kantlijn van deze op 22 juli 2011 gepleegde barbaarse massamoord, waarbij in totaal 77 mensen koelbloedig zijn vermoord, is ook nog weer eens duidelijk geworden hoe Noorwegen is verworden tot ťťn van de meest felle tegenstanders van IsraŽl. Nog de dag ervoor hadden kampeerders op UtÝya een nabootsing van het IsraŽlisch-Palestijnse conflict opgevoerd, compleet met veiligheidsmuur en controlepost. Het antisemitisme leeft in Noorwegen als nooit te voren speciaal onder de culturele elite, academici, intellectuelen, schrijvers, journalisten, politici en andere anti-IsraŽl lobbyisten. De huidige regering van sociaaldemocraten en radicaal-links bevordert een extreem eenzijdige en negatieve houding ten opzichte van IsraŽl. Zij is verantwoordelijk voor het creŽren van een politiek correcte haat tegen IsraŽl bij veel mensen in het land. Wanneer moslimleiders IsraŽl vervloeken, komt de Noorse elite hun rangen versterken. Dat is nog eens echte solidariteit! Een van Noorwegens leidende intellectuelen, Jostein Gaarder, noemde in een artikel in een Noorse krant het JudaÔsme een oorlogsreligie en IsraŽl een apartheidsstaat, daarmee in het voetspoor tredend van figuren als de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter en de Zuid-Afrikaanse Anglicaanse aartsbisschop Desmond Tutu.

Twee dagen voor de aanslagen was de Noorse minister van Buitenlandse zaken Jonas Gahr StÝre op bezoek in het jeugdkamp van de Noorse sociaaldemocratische partij op het eiland Utoya waar Breivik de barbaarse slachting aanrichtte. Dit jeugdkamp blijkt niet alleen een kamp waar jongeren gezellig rond het kampvuur zitten getuige een spandoek waarop wordt opgeroepen tot een boycot van IsraŽl. StÝre bekend vanwege zijn anti-IsraŽl standpunten, hield de jongeren voor ,,dat de Palestijnen recht hebben op een eigen staat in de door IsraŽl bezette Palestijnse gebieden.Ē Ook zei hij dat IsraŽl er maar vast aan moet wennen dat hun staat in zijn huidige vorm, geschiedenis is. ,,IsraŽl heeft de mening van de wereldgemeenschap verkracht en zal geen vrede hebben zolang het weigert de wapens neer te leggenĒ, aldus StÝre. StÝre is een fan van Hamas en verdedigt deze terreurbeweging regelmatig in kranten in het buitenland. Volgens Hanne Nabintu Herland, een academicus en een godsdiensthistoricus, ďaccepteert de Noorse regering indirect de doelstellingen van Hamas met betrekking tot etnische zuivering, terreur en de genocide op Joden

Links Jonas Gahr StÝre op het eiland Utoya en rechts zijn Noorse jongeren een ďGaza flottieljeĒspelletje aan het spelen.

 

Dat de Noorse jongeren anti-IsraŽl standpunten verkondigen is niet zo vreemd want ze worden niet alleen door de leiders gevoed, maar het blijkt ook dat moslimjongeren van de Al-Fatah-beweging (onderdeel van de PLO) al 15 jaar deelnemen aan bijeenkomsten op het eiland Utoya. In een interview met Maían News Agency over de door Breivik gepleegde moordpartij zeiden deze jongeren dat "zieke geesten als Breivik niet thuis horen in welke gemeenschap dan ook". Daar hebben zij gelijk in, maar dat is kennelijk niet van toepassing op hun eigen samenleving waar bloedige moordpartijen op onschuldige IsraŽlische burgers plaatsvinden door leden van de diverseterreurgroepen. Alles draait om de vernietiging van IsraŽl waarbij de meest barbaarse middelen worden gehanteerd. De haat tegen het Joodse volk is ze door hun leiders met de paplepel ingegeven.

 

Links de Noorse oud-premier Jens Stoltenberg met Al-Fatah jeugdleider Hassan Faraj.

 

De linkse pro-PLO-activist Jens Stoltenberg (van 2000 tot 2001 en van 2005 tot 2013 premier van Noorwegen) is op 1 oktober 2014 de Deen Anders Fogh Rasmussen opgevolgd als secretaris-generaal van de NAVO. De ambassadeurs van de 28 NAVO-landen hebben op 28 maart 2014 zijn benoeming goedgekeurd. Manfred Gerstenfeld van het researchinstituut in Jeruzalem, Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA), noemde de benoeming van Stoltenberg volslagen misplaatst. Zo betaalde de Noorse regering onder Stoltenbergs leiding de reis van twee artsen, bekend als raspropagandisten voor de terreurbeweging Hamas. Stoltenberg belde de artsen tijdens hun verblijf in Gaza op en bemoedigde hen: ĄHeel Noorwegen staat achter jullie.Ē Dat gebeurde tijdens IsraŽls militaire expeditie Operatie Cast Lead tegen Hamas na 5000 raketten op IsraŽlische burgerdoelen. Hoe gecharmeerd de Noren zijn van de doodscultuur in Gaza mag ook blijken uit de door de Noorse televisie vertoonde anti-IsraŽl film ďTears of GazaĒ.

 

In de loop der jaren heeft Stoltenberg gesproken op verschillende manifestaties waar extreme verbale aanvallen op IsraŽl plaatsvonden. Het recentste geval was in 2013 tijdens de 1 meiviering van vakvereniging LO in Oslo. Daar sprak een vakbondleidster uit Gaza die het afschieten van raketten op dorpen en steden in IsraŽl een symbool van weerstand noemde. Stoltenberg zal vanaf oktober 2014 de scepter zwaaien op het hoofdkantoor van de NAVO in Brussel en de activiteiten van de organisatie coŲrdineren. Een regelrechte schande!

 

De voormalige Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Frans Timmermans was blij met de benoeming van Jens Stoltenberg. Vol lof noemde hij Stoltenberg een ďeen bruggenbouwer, atlanticus en een man die, zoals bleek na de laffe daad van Breivik, in een crisis het hoofd koel weet te houden en tegelijkertijd een warm hart heeft voor de samenleving," zei Timmermans. Op zijn Facebookpagina schreef Timmermans ook;"Hij is de juiste man voor deze zo belangrijke post." Het door Frans Timmermans geschetste beeld van Stoltenberg als de bruggenbouwer klopt echter niet want Stoltenberg is een anti-IsraŽl activist.

 

In de week voorafgaande aan de aanslagen van Anders Behring Breivik was de leider van de ďBende van RamallahĒ Abu Mazen (Mahmoud Abbas) in Oslo op bezoek. Tijdens een persconferentie zei de eerder genoemde Stoere ,,Noorwegen zal een onafhankelijke Palestijnse staat erkennen wanneer dat in september door de VN in stemming wordt gebracht.Ē Daarnaast tekende Stoere een overeenkomst met Mazen voor de vestiging van een officiŽle diplomatieke-post in Noorwegen. Noorwegen staat volledig onder controle van een linkse antisemitische kliek en is gaarne bereid mee te helpen aan de volledige ontmanteling van IsraŽl. De socialist Ingrid Fiskaa zei in april 2008 te hopen dat de Verenigde Naties ,,precisiegeleide raketten op geselecteerde doelen in IsraŽl zou afvuren!Ē

 

De voorzitter van de Noorse Arbeiderspartij en Holocaust ontkenner Anders Mathisen verklaarde dat er ,,geen enkel bewijs bestaat dat de Naziís gebruik hebben gemaakt van gaskamers of dat er massagraven bestaan.Ē ThorbjÝrn Jagland, de voormalige premier van Noorwegen, en hoofd van het huidige Nobelprijs Comitť, dat in een vlaag van totale verstandsverbijstering de Nobelprijs 2010 toekende aan de ĎPrince of Warí Barack ĎKingíHoessein Obama, schaarde zich achter Turkije in het veroordelen van de defensieve IsraŽlische actie tegen het Turkse terreurschip de Mavi Marmara in mei 2010.

 

De leider van de socialisten Kristin Halvorsen is groot voorstander van een boycot tegen IsraŽl. Als minister van financiŽn nam zij deel aan een anti-IsraŽl protest, waarin een poster werd meegedragen met de tekst: ĒAmerika en IsraŽl: De grootste ďas van het kwaadĒ en slogans als ĒDood aan de JodenĒ. Recent riep Halvorsen op tot een militaire actie indien IsraŽl mocht besluiten tot een aanval op de met allerlei wapentuig uitgeruste terreurbeweging Hamas. Zij noemt de Ďkoorknaapjesí van Hamas slachtoffer van IsraŽlische agressie! De Noorse televisie vertoonde enige tijd geleden de anti-IsraŽl film ďTears over GazaĒ gemaakt door PLO-cameramensen gedurende IsraŽls militaire Operatie Cast Lead. Ook uit deze film blijkt dat de terroristen veel van de nazi-propagandisten hebben geleerd.

 

Tore Svedt, de bekendste neonazi van Noorwegen, verklaarde tegenover de Noorse krant Verdens Gang dat Joden ,,kwaadaardige moordenaars zijn en daarom uitgerukt moeten worden.Ē Een andere extreemrechtse activist Terje Sjolie zei dat ,,Noorwegen verwoest wordt door de Joden.ď De vrijheid van meningsuiting in Noorwegen geeft alle ruimte het Joodse volk en IsraŽl te verketteren. De ambassadeur van Noorwegen in IsraŽl Svein Sevje is ook niet onduidelijk waar zijn sympathie naar uitgaat. Met betrekking tot de aanslagen van Breivik stelde de IsraŽlische krant Maíariv hem de vraag of de bevolking van Noorwegen nu wat meer sympathie kon opbrengen betreffende de onschuldige IsraŽlische slachtoffers van terreuraanslagen. Sevjeís antwoord was: ,,wij Noren zien de bezetting van Palestijns grondgebied als oorzaak van de aanslagen tegen IsraŽl. In het kader hiervan zie ik geen enkele reden mijn visie in dat opzicht te wijzigenĒ. Terrorisme is in de ogen van deze figuur dus gerechtvaardigd wanneer de ideologie erachter dat rechtvaardigt. De moordpartij van Breivik op Noorse jongeren, is dus wat anders dan de weerzinwekkende moordpartijen op onschuldige IsraŽlische burgers door PLO-zelfmoordbommen!

 

Na de IsraŽlische ďOperation Defensive ShieldĒ in Jenin ging de toenmalige Noorse VN-gezant voor het Midden-Oosten Terje Roed Larsen, zich persoonlijk op de hoogte stellen van de Ďmassaslachtingí die IsraŽl in deze terreurstad zou hebben aangericht. Larsen kakelde de PLO-nazipropagandamachine na en sprak van massamoord zonder de werkelijke feiten te onderzoeken.

 

Terje Roed Larsen op bezoek bij zijn vriend in Ramallah.

 

Larsen zei voor het oog van de zoemende cameraís van CNN, BBC en vele anderen, de lucht van rottend vlees te hebben geroken waarmee hij inspeelde op de internationale massahysterie rond de gebeurtenissen in Jenin. Hij vertelde dat hij en zijn medewerkers gruwelen hadden gezien die het voorstellingsvermogen te boven gingen. Hij nam geen enkele moeite de waarheid te onderzoeken. Al zijn uitspraken waren er slechts op gericht IsraŽls imago in de wereld verder te bezoedelen.

 

Ook wat betreft de in 1993 gesloten Oslo-akkoorden had Noorwegen een flinke vinger in de pap. Deze akkoorden zijn tot stand gekomen door gekonkel van allerlei linkse anti-IsraŽl lobbyisten en niet te vergeten, de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton die wilde scoren over de rug van IsraŽl. Natuurlijk wisten alle belanghebbenden dat terreurleider Jasser Arafat deze akkoorden met voeten zou treden en zou gebruiken de terreur tegen IsraŽl te rechtvaardigen. De ervaring heeft geleerd dat de wereldleiders hem wat dat betreft niets in de weg hebben gelegd. Terwijl het bloed van de onschuldige burgers van zijn handen droop, lieten ze hem ongestoord zijn gang gaan. Karre Kristiansen, een voormalig lid van het Nobel Comitť, trok zich in 1994 terug uit protest voor het toekennen van de Nobelprijs aan Arafat. De Oslo-akkoorden hebben een periode van door Arafat georkestreerd geweld ingeluid.

 

Natuurlijk waren er ook weer allerlei zieke geesten die beweerden dat IsraŽl achter de aanslagen in Noorwegen zou zitten. Diverse politieke bloggers, en zoals gewoonlijk ook het satellietnetwerk Al Jazeera, beschuldigden de IsraŽlische inlichtingendienst Mossad achter het bloedbad te zitten.

 

Tijdens een toespraak aan de universiteit van Oslo gaf de vooraanstaande Noorse socioloog en vredesactivist, professor Johan Galthung, een aantal antisemitische vooroordelen ten beste waar de honden geen brood van lusten. Volgens Galthung vermoordde Anders Breivik 75 onschuldige Noren in opdracht van de Mossad, de IsraŽlische gehieme dienst. Om zijn stelling te onderbouwen adviseerde hij iedereen om het allang als verzinsel ontmaskerde haatschriftde ďProtocollen van de wijzen van SionĒ maar eens te lezen. Volgens deze ,,zeer geleerde professorĒ heeft Breivik contacten gehad met de vrijmetselarij en die organisatie heeft ĎJoodse rootsí. Galthung waarschuwt ook de Amerikaanse media niet te vertrouwen omdat die voor 96% in handen van Joden is. Ook zegt deze Ďprofessorí dat 20% van alle universiteiten in de Verenigde Staten Joods is, net als 70% van alle professoren en dat de Joodse invloed uiteindelijk leidde tot Auschwitz.

 

In maart 2010 kwam de befaamde Harvard rechtsgeleerde Alan Dershowitz naar Oslo om op drie Noorse universiteiten een gastcollege te geven zonder betaling. Allen wezen ze hem af. Daarna schreef Dershowitz een artikel in de Wall Street Journal, waarin hij duidelijk maakte hoe antisemitische Noorse wetenschappers hem lieten weten dat hij persona non grata was.

Noorwegen sponsort een expositie met kaarten waarin IsraŽl wordt vervangen door Palestina

De voorbije jaren is Noorwegen de Ďeen van de beste leerlingen in de klasí inzake het promoten van een Palestijnse staat en het demoniseren van IsraŽl. Ze beweren voorstander te zijn van een tweestatenoplossing als oplossing van het conflict, maar sponsoren in volledige tegenstelling met dit idee een expositie met kaarten waarin IsraŽl wordt vervangen door Palestina. Zoals bekend pompt Noorwegen enorm veel geld in de Palestijnse kwestie, niet enkel rechtstreeks in het bewind van terreurleider Abu Mazen en trawanten en projecten in de Gazastrook, maar financiert loyaal talrijke niet-gouvermentele organisaties (NGOís) die het anti-IsraŽl beleid ondersteunen en propageren.Eťn van die oudste NGOís  is Peopleís Aid (Folkehjelp) die gefinancierd wordt door de Noorse regering en vele andere buitenlandse organisaties.

noor02Zoals u kunt zien is IsraŽl vakkundig van de kaart geveegd en vervangen door ĎPalestinaí.

Overigens wordt Peopleís Aid niet enkel gefinancierd door de Noorse regering maar ookbijvoorbeeld: het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, USAID (het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling), de Europese Unie en de Verenigde Naties, de Nederlandse en Zweedse ministeries van Buitenlandse Zaken, Duitsland en andere regeringen, evenals het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken en NORAD (het Noorse Agentschap voor Ontwikkelingssamenwerking).Terwijl al deze landen en organisaties met zín allen vastbesloten en overtuigend argumenteren dat ze voluit de tweestatenoplossing promoten, steunen ze in werkelijkheid allerhande projecten en exposities die tegengesteld aan wat ze beweren in werkelijkheid de eenstaatoplossing bewerkstelligen, met name een Palestina zonder IsraŽl. Massamisleiding en puur volksbedrog.

Smerige anti-semitische publicaties

De op twee na de grootste landelijke krant ďDagbladetĒ staat al jaren bekend om het publiceren van de meest ranzige antisemitische karikaturen waaronder deze antisemitische karikatuur. Ook werden de IsraŽlische ministers-presidenten Ariel Sharon en Ehud Olmert door deze krant als naziīs uitgebeeld. In 2013 werd een gruwelijke karikatuur gepubliceerd, waarin een Jood een jongen een vork in zijn voorhoofd steekt en zijn tenen afsnijdt. De meest verwoestende antisemitische uitspatting in Noorwegen in deze eeuw vond in 2009 plaats, toen moslims door Oslo marcheerden en pro-IsraŽlische demonstranten aanvielen. Een niet-Jood, die een IsraŽlische vlag droeg, werd in elkaar geslagen; hij zal zijn leven lang last houden van zijn verwondingen.

De grootste Noorse vakbond (LO) de koepelorganisatie van Noorse vakbonden, houdt ieder jaar op 1 mei de Internationale Dag van de Arbeid. Deze jaarlijkse viering draait niet enkel om de Internationale Dag van de Arbeiders, maar staat voornamelijk in het teken van boosaardigheid richting IsraŽl. De feestelijke plechtigheden eindigenvaak in een dag van IsraŽl-haat. De haatpropaganda van de Noorse vakbond tegen IsraŽl gaat vele jaren terug. In haar toespraak van 1 Mei 2002, bepleitte de toenmalige leidster van de vakbond, Gerd Liv Valla, reeds voor een boycot van IsraŽlische koopwaar, ďzolang het conflict voortduurt.Ē Het grootste filiaal van de LO is de Unie van Gemeente en Overheids Ambtenaren met meer dan 300.000 leden. Tijdens een belangrijke vergadering in 2011, moesten de aanwezigen tijdens hun aankomst zich door prikkeldraad, controleposten en soldaten worstelen. Het diende als voorbeeld te laten zien wat een Palestijn dagelijks doormaakt.

In de herfst van 2016 besloot de gemeenteraad van de op twee na grootste Noorse stad Trondheim om goederen uit de ďIsraŽlische nederzettingenĒ te boycotten. Men spreekt over ťťn democratische staat met recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen, opheffing van de blokkade van de Gazastrook, en eist de vrijlating van Palestijnse gevangenen. Verder eist de vakbond de afbraak van het veiligheidshek dat talrijke IsraŽli's het leven heeft gered. Deze immorele beslissing toont de vooroordelen en de dubbele moraal die de houding ten opzichte van de Joodse Staat bepaalde. Het lijkt alsof vakbonden een obsessie hebben tegenover IsraŽl.

Trondheim 2013Met IsraŽl haat volgepompte Noorse jongeren

Een in 2012 door de Noorse overheid gefinancierde studie, die door het Holocaust Centrum van Oslo werd uitgevoerd, liet zien dat 38% van Noren meent dat ďIsraŽl zich naar de Palestijnen net zo gedraagt als de Nazi Ďs ten aanzien van de Joden.Ē Het vergelijken van IsraŽl met de Naziís is niets anders dan een schandalige vorm van antisemitische. Dit soort resultaten hebben alles te maken met het bijna dagelijks demoniseren van IsraŽl door ministers, vakbonden, media, ngoís, academici en daarnaast het verheerlijken van de ďBende van RamallahĒ. Zelfs Koning Harald V schroomde niet zijn standpunt duidelijk te maken door hoge onderscheidingentoe te kennen aan twee aanhangers van de terreurbeweging Hamas.

Op Noorse scholen krijgen Joodse leerlingen gele sterren op de rug geplakt en moeten ze aanhoren, dat ďalle Joden vermoord zouden moeten wordenĒ zonder dat de leraren ingrijpen.

 

Op 11 juni 2012 werd een Joodse student aan een middelbare school in Oslo, door een andere student letterlijk gebrandmerkt met een roodgloeiend muntstuk dat hij eerst verhitte op een schoolbarbecue.Nog erger voor de Joodse gemeenschap was de reactie van de school: de complete stilte. De school nam niet eens de moeite om de moeder van de Joodse jongen te contacteren.Het incident werd voor het eerst gemeld door de Noorse website Med Israel for Fred (Miff Ė Met IsraŽl voor de Vrede). Het slachtoffer was al eerder het mikpunt geweest van antisemitische pesterijen op de school. De moeder van het slachtoffer vertelde dat, niemand, noch leraren noch schoolhoofden, in deze kwestie tussenbeide kwamenĒ. Zij zei dat studenten vrij doodsbedreigingen uiten [jegens haar zoon] en dat zij uitdrukkingen gebruikten zoals ďJoodse varkensĒ en ďJoodse SatanĒ. In heel ScandinaviŽ klagen Joden dat ze steeds vaker worden lastig gevallen en dat de overheden daar helemaal niets aan doen. Het is duidelijk dat de hetze tegen de Joden in ScandinaviŽ van personen uit het Midden-Oosten komt. Op de tv in Noorwegen vertelden leraren en ouders (die uit angst anoniem wilden blijven) dat de berichten over de Holocaust geboycot worden en de Joden overal de schuld van krijgen.

De situatie voor de laatste Joden in Noorwegen is zo onhoudbaar geworden dat ook zij besloten hebben te vertrekken waarmee het Scandinavische land de eerste Europese staat zal zijn die Judenfrei is. De Joden vrezen voor een herhaling van de jaren dertiger jaren van de vorige eeuw. ,,Veel immigranten brengen het antisemitisme uit hun thuislanden mee,Ē legde de voorzitter van de Joodse geloofgemeenschap in Noorwegen al in februari 2012 aan de krant Aftenposten uit. 'Het beschamende is dat niemand in dit land daar tegen optreedt.

IsraŽl krijgt in deze wereld van alles de schuld! De aanslagen op de Twin Towers in 2011, alle oorlogen in de wereld, hongersnoden, het verspreiden van ziektes, de huidige onlusten in het Midden-Oosten, allemaal het werk van de zionisten. De ordinaire Jodenhaat lijkt met de dag toe te nemen. De aloude bloedsprookjes waar de kerken zich eeuwenlang aan schuldig hebben gemaakt, zijn weer helemaal terug. Toen Anders Breivik in twee afzonderlijke terreuraanslagen 77 mensen doodde, speurden velen naar een relatie met IsraŽl. Zoín geweldige kans om de Joodse staat te demoniseren moet je immers niet onbenut laten. De chef-staf van de gezamenlijke leiders van de Staf der Staven van het Iraanse leger, Hassan Firouzabadi, meldde op 30 juli 2011 op de Engelstalige Iraanse zender Press TV ,,de Zionisten zitten achter de aanslag op het eiland Utoya en de slachtoffers zijn allemaal moslims. Zij voeden rechtse sentimenten, steunen terrorisme en mensen de hele wereld te kunnen manipuleren als speelgoed om hun doelstellingen te verwezenlijkenĒ.

Niet alleen in Noorwegen maar ook elders in Europa en de rest van de wereld wordt IsraŽl gebrandmerkt als een apartheidsland. Ieder stap die het doet, wordt bekritiseerd. Europa waar het Joodse volk de meest verschrikkelijke herinneringen aan bewaren en miljoenen Joden zijn vermoord. Dit Europa is supporter van de corrupte en moorddadige bende dat er op uit is de staat IsraŽl te vernietigen. Dit Europa verlangt van IsraŽl dat het haar eeuwenoude Bijbelse thuisland Samaria en Judea opgeeft zodat in dat gebied een PLO-terreurstaat gevestigd kan worden.

 

Het antisemitisme werd de voedingsbodem van het nazisme. In ďMein KampfĒsprak Hitler zich duidelijk uit voor een racistische politiek die in hoofdzaak tegen de Joden gericht was. Hitler besloot zijn politiek testament, opgesteld 24 uur voor zijn dood, als volgt: ,,boven alles beveel ik de regering en het volk zich meedogenloos te verzetten tegen het vergif van alle naties, het internationale Jodendom.Ē Deze woorden lijken in onze tijd een vervolg te krijgen. Het naziverleden heeft vandaag niet alleen in Europa een nieuwe voedingsbodem gevonden, maar is thans een wereldwijde ziekte geworden. De fans van Hitlers moordmachine laten zich steeds nadrukkelijker horen en dat belooft weinig goeds voor de toekomst. Het oude Joodse volk wordt nog steeds bedreigd, beledigd en vernederd. Maar een ieder die zich schuldig maakt aan het vervloeken van Gods volk kan er verzekerd van zijn dat er een tijd zal komen waarin de Here rekenschap zal vragen voor hun optreden. Allen die het Joodse volk vervloeken zijn een strijd aangegaan met de God van IsraŽl en dat zal niet zonder consequenties blijven.

 

Alleen al het feit dat ruim driekwart van de Bijbel over de kinderen van IsraŽl gaat en daarin Gods volk wordt genoemd, wijst op de grote betekenis, die zij in Gods eeuwig heilsplan hebben. In het boek ďThe war of Western Europe against IsraelĒgaan de schrijvers Joseph en Arie Varmi ervan uit dat God een oordeel zal uitspreken over het hoogmoedige en arrogante Europa voor de meer dan schandalige houding t.o.v. Gods volk. Het boek geeft een goed beeld van de toename van antisemitisch geweld in Europa en schetst een griezelig beeld van de betrokkenheid van Europese leiders en de media in het verspreiden van het antisemitisme. Noorwegen en diverse andere Europese landen maken zich schuldig aan een maffia-achtige politiek m.b.t. IsraŽl en de kritiekloze massa doet er het zwijgen toe.

Het kan ook anders

(Afkomstig van Brabosh) Dat er gelukkig ook andere meningen in Noorwegen zijn mag blijken uit het bezoek, begin december 2013, van een delegatie van 40 Noorse christenen in IsraŽl. Ze vertellen gekomen te zijn om vergiffenis te vragen (video) ďvoor de anti-IsraŽl houding van Noorwegen tegen de Joden en om hun steun uit te spreken voor de Joodse staat.Ē Priester Terje Ligerod, hoofd van de Noorse delegatie, merkte op dat ďwe geloven dat we geroepen zijn om als een natie een bondgenoot te zijn en om IsraŽl te steunen en wij als leiders willen werken voor verandering in ons land en voor een bekering onder de christenen in ons land, wij willen IsraŽl steunen.Ē De delegatie van christelijke leiders, die ook vertegenwoordigers omvatte van de Sami, de oorspronkelijke etnische groep van Noorwegen (in de videobeelden te zien in traditionele klederdracht), presenteerde een verklaring van 7 paginaís waarin ze aandacht vroeg voor een aantal van de dingen waar ze berouw voor toonden waaronder ook de Oslo Akkoorden van 1993 die IsraŽl opsplitsten en geen vrede met het PLO-bewind bracht.

IsraŽl hoort volgens de Bijbel aan de Joden. Noorwegen heeft ten onrechte deelgenomen aan de verdeling van het Land. (De Akkoorden) zijn geen stap naar de vrede geweest. We moeten erkennen dat Noorwegen een rol heeft gehad in wat helaas is gebeurd. Vergeef ons IsraŽl voor al die financiŽle steun uit Noorwegen die uiteindelijk belandde bij terroristische organisaties; voor het niet verplaatsen van onze ambassade in Tel Aviv naar de eeuwige en onverdeelde hoofdstad van IsraŽl Jeruzalem; voor het niet opkomen voor IsraŽl om het land in de wereld te verdedigen tegen de toenemende vijandigheid; en voor de antisemitische en antizionistische houding van politici en de media in Noorwegen. Vergeef ons IsraŽl dat Noorwegen tot aan 1851 de Joden de toegang tot haar grondgebied verbood; voor het zenden van de Joden naar de doodskampen van de naziís tijdens de Holocaust; en voor het afwijzen van de Joden die na de oorlog naar Noorwegen wilden terugkeren.Ē

Mosliminvasie in Noorwegen

In Noorwegen is de grens van wat de autochtone bevolking kan verdragen zoín beetje bereikt, zeker nadat uit recente cijfers bleek dat 100% van het aantal verkrachtingen in de hoofdstad Oslo wordt gepleegd door islamitische migranten, en uit steekproeven blijkt dat vele honderden binnenkomende moslims fotoís en filmpjes van ISIS vlaggen en de gruwelijkste martelingen en moorden door jihadisten op hun mobieltjes hebben staan. De huidige regering probeert nu van de migranten af te komen door ze een oprotpremie van Ä 2000,- aan te bieden, en ook nog eens hun terugreis te betalen. Inmiddels hebben zich ruim 900 asielzoekers aangemeld voor dit aanbod.Net als de andere landen van West Europa is Noorwegen compleet overspoeld door migranten uit SyriŽ, Irak, andere landen in het Midden Oosten en Noord Afrika. Noorse media berichten over een ware Ďvluchtelingen explosieí in de afgelopen maanden. De totaal overbelaste instanties waarschuwen de nieuwkomers dat hun asielaanvraag maanden of zelfs jaren kan gaan duren. Bovendien blijken ook in Noorwegen veel asielzoekers met compleet verkeerde verwachtingen naar het land te zijn gekomen.

Terug naar: Inhoud