Antionio Guterres de nieuwe leider van de Verenigde Naties

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt16 januari 2017) (Laatste bewerking: 7 september 2017)

 

Sinds 1 januari 2017 is de Portugese oud-premier Antonio Guterres de nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij is benoemd voor een periode van vijf jaar. De vijftien leden van de Veiligheidsraad stemden begin oktober 2016 unaniem voor de Portugees. Tot verbazing van velen klonk er plotseling een ander geluid uit de Verenigde Naties. Guterres zei namelijk in een interview met Israel Radio op vrijdag 27 januari 2017 onder meer dat het "compleet duidelijk is dat de Tempel die door de Romeinen in het jaar 70 in Jeruzalem is vernietigd een Joodse Tempel is geweestĒ.Palestijnse diplomaten reageerden onmiddelijk als door een wesp gestoken. Fayez Abu Eitah, de secretaris-generaal van de Fatah-terreurgroep noemde ď(de uitlatingenĒ) een directe aanval op het recht van het Palestijnse volk op de heilige stad Jeruzalem, en dat er sprake is van illegale bezetting maar door de uitspraak van Guterres wordt gelegitimeerd. Maar wat de positieve kant op leek te gaan is inmiddels al weer totaal veranderd. Zo beschuldigde hij IsraŽl ervan verantwoordelijk te zijn voor de armoede van de Palestijnen. Ook riep hij ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Zesdaagse Oorlog IsraŽl op de sinds 1967 durende bezetting te beŽindigen.

 

Antonio Guterres pro-Palestina propagandist

 

IsraŽl is niet verantwoordelijk is voor de armoede van de Palestijnen. Dat zijn de Palestijnse leiders. De wereld zit opgescheept met een corrupt, autoritair regime, dat als een baby de fles krijgt van de internationale gemeenschap.Honderden miljoenen stromen er jaarlijks binnen van de gulle donoren in het Westen. De enorme geldstromen die naar Ramallah vloeien, tarten al vele jaren het gezond verstand. Niemand vraagt wat ze al dat geld hebben gedaan omdat men kennelijk een rotsvast vertrouwen heeft in de inspanningen van het bewind in Ramallah om economische stabiliteit op te bouwen. Arafat behoorde tot de meest succesvolle dieven aller tijden. De IsraŽlische inlichtingendienst heeft het eigen vermogen van hem op 1.3 miljard dollar geschat. Geld dat bestemd was voor het volk in eigen zak gestoken. Na de dood van Arafat is onder leiding van Mahmoud Abbas de diefstal gewoon door gegaan. Hij bezit paleizen en landerijen, verspreid over het hele Midden-Oosten. Zijn vermogen wordt geschat op een half miljard dollar. Tijdens politieke uitstapjes wereldwijd laten ze zich verwennen in de duurste hotels in de duurste hoofdsteden van de wereld.

De dieven en criminelen in Ramallah kunnen geen vrede sluiten, ze streven naar vernietiging van IsraŽl. Maar ze kunnen ook geen regelrechte oorlog voeren, want dat zou een deel van de donoren het mogelijk laten afweten. Om er voor te zorgen dat de dollars, euroīs, dirhams en riyals blijven binnenstromen, moeten ze de balans tussen oorlog en vrede in stand houden. Het bewind is dit spel nu al bijna twintig jaar aan het spelen en het heeft haar leiders zeer rijk gemaakt en de bevolking kan barsten. De nieuwe VN-baasAntonio Guterres verspreid leugens.

Ook beschuldigde Guterres IsraŽl van bezetting van de Westbank (in werkelijkheid Samaria en Judea) , Oost-Jeruzalem en de Syrische Golanhoogten. Hij riep IsraŽl op de controle over deze gebieden op te geven. Verder riep hijIsraŽl en de Palestijnen op om samen in vrede te leven en onderhandelingen te beginnen over een tweestatenoplossing. Guterres heeft kennelijk nooit de moeite genomen het handvest van de PLO te bestuderen. Abbas en consorten willen geen vrede en willen geen tweestatenoplossing. Guterres veroordeeld net als zijn voorgangers Kofi Annan en Ban ki-Moon de enige stabiele democratische staat in het hele Midden-Oosten. Er is sprake van ernstige ongerechtigheid indien men het bewind in Ramallah eigenaar maakt van een deel van het "Beloofde land". Men maakt een grote vergissing te denken dat de grenzen van dit land die door de Here God zijn vastgelegd, kan veranderen.

Guterres in IsraŽl en Ramallah

Guterres was op 28 augustus 2017 in IsraŽl. Hij bezocht Yad Vashem en zei dat hem dat de gelegenheid gaf om de omvang van de ergste misdaad in de menselijke geschiedenis te begrijpen, maar ook om te zien hoezeer dit samenhangt met de vormen van vervolging en discriminatie van het Joodse volk, wat we nu antisemitisme noemen. Nadien was hij bij Netanyahu op bezoek en zei dat er geen twijfel over bestaat, dat de betrekkingen tussen IsraŽl en de VN zeer verstoord zijn en de VN obsessief heeft gehandeld tegen IsraŽl. Hij noemde het ook de taak van de Verenigde Naties in Libanon, om wapensmokkel naar Hezbollah te verhinderen, maar geen enkele van de tienduizenden gesmokkelde wapens is ooit door UNIFIL gemeld. Hij verzekerde Netanyahu dat hij zich als secretaris-generaal van de VN zal inzetten voor het bestaansrecht van IsraŽl, het recht om binnen veilige grenzen te bestaan. Klik hier voor zijn toespraak. Netanyahu zei te hopen een ​​nieuwe pagina te kunnen openen in de betrekkingen met de Verenigde Naties. Daar is echter weinig kans op want na zijn bezoek aan IsraŽl ging Guterres naar Ramallahwaar hij het graf bezocht van terreurmiljardair Yasser Arafat en daar een krans legde.

Guterres bij het graf van Arafat (Foto: Flash90)

Ook herhaalde Guterres dat de traditionele positie van de Verenigde Naties is dat de IsraŽlische nederzettingen in Judea en Samaria illegaal zijn volgens het internationaal recht (regelrechte leugens) en dat zij ďeen obstakel vormen dat moet plaats maken voor de mogelijkheid van een tweestatenoplossing zodat deze adequaat kan geimplementeerd worden.Ē Deze uitspraken stonden in schril contrast met de uitspraken van premier Netanyahu toen hij zei: ďwe zijn hier en we blijven hier voor altijd. In het Land van IsraŽl zullen geen (Joodse) gemeenschappen meer worden ontworteld. Het is bewezen dat dit de vrede niet vooruit helpt. Wij hebben (in het verleden) gemeenschappen ontworteld en hebben in ruil enkel raketten gekregen. Dat zal niet meer gebeuren.Ē

Het officiŽle Palestijnse persbureau WAFA beweerde dat Guterres onder andere tijdens zijn bezoek aan Ramallah gezegd zou hebben: ďWij begrijpen het lijden van de Palestijnse gevangenen. We zullen samenwerken met de relevante partijen om een einde te maken aan hun lijden.Ē De Verenigde Naties heeft echter verklaard dat Guterres beslist niet gezegd dat hij veroordeelde Palestijnse terroristen vrij wil krijgen, hoe graag de Palestijnse leiders dat ook willen. Verder stelden de Palestijnse media het voor dat de secretaris-generaal graag een ontmoeting wilde hebben met familieleden van Palestijnse terroristen die hun straf uitzitten in een IsraŽlische gevangenis. Ook dat blijkt gelogen. Een ontmoeting stond niet op het programma, maar werd door de Palestijnse Autoriteit onaangekondigd en met een vals voorwendsel geforceerd. Vandaar dat de VN zich genoodzaakt voelde om te verklaren dat: alle(door de Palestijnen) aan de secretaris-generaal toegeschreven citaten zijn verzonnen.

Deze leugens werden ingegeven omdat de internationale druk op de Palestijnen steeds verder wordt opgevoerd om de mega-salarissen aan Palestijnen die terreurdaden hebben gepleegd te staken. Inmiddels gaat de helft van de directe buitenlandse hulp aan de Palestijnen daar al naar toe. Het dringt eindelijk tot de wereld door dat er nooit vrede kan komen zolang de ene partij het geweld op de andere partij aanmoedigt en royaal beloont. In Nederland echter wil minister Koenders (PvdA) terreur nog niet ontmoedigen. In antwoord op Kamervragen vorige maand bevestigt hij wel dat ďer veel steun is bij de Palestijnse politiek en samenlevingĒ voor de gevangen zittende Palestijnse moordenaars en hun beloningen. Je zou mogen verwachten dat Nederland zijn de financiŽle bijdrage aan het bewind in Ramallah om doe reden zou stoppen, maar nee, de Nederlandse minister van BUZO Koenders is dat niet van plan. En zo krijgen de moordenaars van de aanslag op de Sbarro pizzeria in Jeruzalem waarbij vijf leden de Nederlandse familie Schijveschuurder werden vermoord, al vele jaren een riant salaris - mede dankzij Nederlandse 'ontwikkelingshulp'. Dank u wel meneer Koenders!!!

Terug naar: Inhoud