Anti-IsraŽl smeerstuk ďAdviesraad Internationale VraagstukkenĒ (AIV)

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 17 oktober 2013) Laatste bewerking: 5 november 2017)

AIV: ďHaal de banden met Hamas nauwer aan ten koste van IsraŽlĒ. In 2013 publiceerde de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) een uit 47 bladzijden bestaand standpunt over vredesproces in het Midden-Oosten. Het rapport zwijgt over IsraŽlīs vreselijke dilemmaīs, uitzichtloze situaties en territoriale beperkingen en negeert zelfs zulke wezenlijke punten als de islamitische bedreiging en Palestijnse hetze tegen IsraŽl en de vrede. Aan het eind van het advies eist de AIV het opleggen van sancties tegen IsraŽl en de aanknoping van betrekkingen (door Nederland en de EU)V met Hamas, een organisatie die oproept tot de volkerenmoord op alle Joden. Protesten van het Simon Wiesenthal Center, waarmee voor de ontbinding van deze opstokende adviesraad wordt opgeroepen, waren tegen dovemansoren gericht. Wim Kortenoeven, voormalig afgevaardigde van de PVV, beschreef dit als ďniets anders dan een boosaardige aanklacht tegen de joodse staat; het ignoreren van de islamitische wortel van het conflict; het weglaten van beslissende historische data; de weigering of weglating van de legale rechten van het joodse volk in Palestina; en manipulatie van feiten, cijfers en VN-resoluties.

Er is al jaren een duidelijk patroon te bespeuren van IsraŽlhaat en islamliefde onder Nederlandse politieke figuren, media, allerlei linkse organisaties en virulente anti-IsraŽl activisten. Velen krijgen met regelmaat een podium om hun sympathie te etaleren voor het corrupte en misdadige PLO-bewind in Ramallah en niet te vergeten voor de doodscultuur Hamas in Gaza. Zo heeft de Nederlandse overheidsorganisatie ďin het rapport ďTussen woord en daadĒ (perspectieven op duurzame vrede in het Midden-Oosten) opgeroepen om de banden met de destructieve geesten van de terreurbeweging Hamas (door de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada en Japan als een terroristische organisatie beschouwd) nauwer aan te halen ten koste van IsraŽl.

AIV: Haal de banden met Hamas nauwer aan ten koste van IsraŽl

Naar aanleiding van het smeerstuk van de AIV, heeft het Amerikaanse Simon Wiesenthal Centrum een brief geschreven aan de Nederlandse premier Mark Rutte waarin hem wordt gevraagd deze organisatie te ontbinden. De AIV zegt een onafhankelijk adviesorgaan te zijn dat de regering en de Staten-Generaal adviseert over het buitenlandse beleid, in het bijzonder met betrekking tot de rechten van de mens, vrede en veiligheid, ontwikkelingssamenwerking en Europese integratie. De adviezen worden op verzoek van de regering of de Staten-Generaal uitgebracht, of op eigen initiatief van de AIV. Alle adviezen worden aangeboden aan de meest betrokken bewindslieden en aan de Eerste en de Tweede Kamer der Staten-Generaal waaronder de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Defensie. De AIV zegt met zijn rapporten bij te dragen aan het politieke en maatschappelijke draagvlak en debat over het buitenlands beleid.

Nederland moet dus op advies van de AIV de banden aanhalen met een terreurbeweging waarvan de leiders zeggen er bijzonder trots op te zijn ruim 1300, voornamelijk onschuldige burgers te hebben vermoord, en aan kondigden daar mee door te gaan totdat de Joodse staat is vernietigd en alle Joodse bewoners tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee zijn verdwenen. Een terreurbeweging die 10.000 raketten heeft klaarstaan om daarmee onschuldige IsraŽlische burgers te bestoken, niet met de bedoeling ze slechts angst aan te jagen, maar ze dood te bombarderen. Ons komt de eer toe om de Joden uit te roeien. Het gaat om een bende die is doordrenkt van haat en racisme, die eigen burgers gebruikt als menselijke schilden, vermeende collaborateurs openlijk executeert, die afrekent met de Ďmoslimbroedersí van de Fatah beweging. Kinderen worden door deze bende al jaren opgevoed bereid te zijn een gewelddadige dood te sterven en tijdens de zomervakantie worden duizenden kinderen geÔndoctrineerd om Joden te haten en geÔnstrueerd in alle vormen van terreur.

Ook gewone burgers moeten het onder dit terreurbewind ontgelden. Deze videoclip (van Youtube verwijderd) vertoont schokkende beelden. De beelden worden begeleid door een stem die in het Engels uitleg verschaft wat er precies op de beelden te zien is. Hoe leden van Hamas een moslimhuwelijk verstoren, er alles kort en klein slaan, de bruidegom vermoorden omdat de gasten teveel lawaai maken en liedjes zingen. Naast de 1365 doden in IsraŽl, raakten er de afgelopen 24 jaar minstens 6411 IsraŽliŽrs gewond bij 1117 terreuraanslagen waaronder 87 zelfmoordaanslagen. Ook zijn er 11093 raketten op IsraŽl afgevuurd. Het is nauwelijks te geloven dat er in Nederland mensen zijn die sympathiseren met deze bende en de banden met deze doodscultuur nauwer aan te halen ten koste van IsraŽl.

De voorzitter van de AIV en een lid van de commissie voor het Midden-Oosten, die verantwoordelijk is voor het genoemde document, is voormalig Nederlands minister van justitie Frits Korthals Altes de man die als minister van Justitie op 17 januari 1989 de twee laatste Duitse nazi-oorlogsmisdadigers waaronder Ferdinand Hugo Aus der FŁnten liet vertrekken om zogenaamde humanitaire redenen. Na de Tweede Wereldoorlog werden achttien Duitse oorlogsmisdadigers in Nederland ter dood veroordeeld, maar koningin Juliana weigerde het bevel tot executie te ondertekenen. Uiteindelijk bleven vier Duitsers in Nederlandse gevangenschap over. Drie van hen werden bekend als 'de drie van Breda'. Aus der FŁnten was verantwoordelijk voor de deportatie van de Nederlandse Joden naar de vernietigingskampen.

Ferdinand Hugo Aus der FŁnten, verantwoordelijk voor de deportatie van de Nederlandse Joden naar de vernietigingskampen.

Een ander lid van de AIV is Joris Voorhoeve, van 22 augustus 1994 tot 3 augustus 1998 minister van Defensie. Voorhoeve kreeg als verantwoordelijk minister voor Dutchbat met de massamoord van Srebrenica te maken. Sinds de beruchte juliweken van í95 gold hij als aangeschoten wild. Voorhoeve koos echter voor het modderpad van ontkenningen en politieke manoeuvres om zijn huid te redden. Ondanks de zware kritiek op zijn functioneren, bleef meneer gewoon in functie. Op zich niet zo vreemd natuurlijk, want het was immers de politiek die Dutchbat met een, naar het later bleek, onmogelijke opdracht naar Oost-BosniŽ had gestuurd.Vandaag treed Voorhoeve op als adviseur van de Nederlandse overheid inzake het paaien van een terreurbeweging met het bloed van talloze onschuldigen aan hun handen.

In de brief zegt de voorzitter van het Simon Wiesenthal Centrum, rabbijn Abraham Cooper, dat het rapport van de AIV doorspekt is van feitelijke fouten. Rabbijn Cooper: ďHet is duidelijk dat de Adviesraad Internationale Vraagstukken een fataal bedorven document heeft geproduceerd dat de zaak van de vrede niet dient maar enkel de meest extremistische krachten in het Midden-Oosten.Ē Het rapport van de AIV is opnieuw een dieptepunt ten aanzien van een overheidsorgaan zichzelf heeft toegestaan met betrekking tot het vergoelijken of weglaten van misdaden en leugens van de terreurbende in Gaza. Het is al jaren zo dat de leiders in Gaza en Ramallah IsraŽl willen vernietigen en gruwelijke misdaden plegen tegen veelal onschuldige burgers. Het is ook hier in Nederland, waar strijd gevoerd moet worden tegen vooroordelen en leugens.

Landen, organisaties en individuen die steun verlenen aan de landrovers in Ram-allah (aka de Palestijnse Autoriteit) en de Bašl doodscultuur in Gaza, steunen in feite de vernietiging van de Joodse staat want dat is de uiteindelijke doelstelling, zoals staat beschreven in zowel het handboek van de ďBende van Ram-allahĒals die van de terreurbeweging Hamas in Gaza.

Terug naar: Inhoud