Anja Meulenbelt anti-IsraŽl activist

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 22 oktober 2004)(Laatste bewerking: 8 februari 2020)

Ook anti-IsraŽl extremist Anja Meulenbelt (voormalig lid van de SP), heeft zoals vele andere anti-IsraŽl lobbyisten, de nare gewoonte IsraŽl regelmatig flink te schofferen en neemt het daarbij al dan niet bewust, niet zo nauw met de historische feiten. In een artikel op 5 mei 2003 op de website van de SP onder de titel "Amerikaís kruistocht tegen het kwaad en het IsraŽl/Palestina conflict" maakt Meulenbelt zich op grove manier schuldig aan het demoniseren van IsraŽl. In het artikel haalt zij o.m. VN resolutie 181 aan: ,,In resolutie 181 ontwierp de Algemene Vergadering het verdelingsplan, waarin de staat IsraŽl gepland werd naast een ĎPalestijnse staatí, met een internationale status voor Jeruzalem. IsraŽl is er gekomen, op aanzienlijk meer land dan ze door de VN was toegewezen.Ē Ten eerste spreekt de resolutie niet van een Palestijnse staat, maar van Joodse en een Arabische staat. Bovendien is IsraŽl er niet gekomen op aanzienlijk meer land.

Over de oorlog van 1948 zegt Meulenbelt: ,,maar in 1948 was een massadeportatie van Palestijnen nog mogelijk onder de dekmantel van de "bevrijdingsoorlog.Ē Mevrouw spreekt van door IsraŽl gepleegde massadeportatie. Het VN verdelingsplan werd aanvaard door de Joden ondanks het feit dat grote delen van het door de Volkerenbond aan IsraŽl toegezegde land volledig ten onrechte door de VN aan de Arabieren werd toegewezen. De Arabieren wezen het plan af en de dag nadat IsraŽl op 14 mei 1948 haar onafhankelijkheid uitriep, gingen de legers van 6 Arabische landen, Egypte, SyriŽ, TransjordaniŽ, Libanon, Saoedi-ArabiŽ en Irak tot de aanval over. Meulenbelt zit er volkomen naast door IsraŽl te beschuldigen van massadeportatie.

De voormalige terreurmiljardair Jasser Arafat werd door haar afgeschilderd als een soort brave huisvader en Mahmoud Abbas de huidige terreurleider als een man die al in een vroeg stadium tegen gewapend verzet was, terwijl deze figuur jarenlang bij praktisch alle misdaden van Arafat betrokken is geweest. Figuren als Meulenbelt wijten de ellende van de fake-Palestijnen aan IsraŽl maar dit is het gevolg van hun eigen catastrofale, haatdragende leiders. Terreurmiljardair Arafat leidde bijna veertig jaar zijn moordende bendes in plaats van een staat op te bouwen. In het artikel van Meulenbelt wordt met geen woord gerept over de terreur van de ďBende van RamallahĒ(aka de Palestijnse Autoriteit).

De beestachtige moorden op onschuldige IsraŽlische burgers, de jarenlange anti-IsraŽl hetze door de landrovers in Rama-allah, in de schoolboekjes, in de media, etc krijgen geen enkele aandacht. Meulenbeltís Ďsmeerstukí lijkt slechts bedoeld om IsraŽl eens flink te schofferen. Een ieder die maar enige kennis van zaken heeft weet dat het bewind in Ram-allah geen enkele intentie heeft om in vrede naast IsraŽl te leven. Hoe verblindt moet men zijn om niet de haat te herkennen die in de PLO-maatschappij op alle niveaus verspreid is, en die te vergelijken is met de kwaadaardige haat waar de Naziís een hele generatie mee indoctrineerde. Waar moet men anders een maatschappij bij indelen, die hun kinderen vanaf de kleuterklas leren hoe zij hun buren moeten vermoorden?

Anja Meulenbelt vindt het helemaal prachtig daar in Gaza, ze prijst de Bašl- doodscultuur de hemel in en noemt het een paradijs waar alles op rolletjes loopt en ouderen zich koningen in een paradijs wanen. Haar hele politieke carriŤre bestaat uit het bashen van de enige Joodse staat ter wereld en het ontkennen van of wegkijken bij Palestijnse misdaden. Op een bijeenkomst voor gastarbeiders uit Turkije en Marokko die midden vorige eeuw naar Nederland kwamen, en hier nog altijd wonen, gaf deze antizionistische fantast hoog op over de samenleving in het door de terreurbeweging Hamas bestuurde Gaza. Met name het zogenaamde respect voor ouderen vond ze erg lovenswaardig. Zij vond dat er geringschattend over Turkse en Marokkaanse moslimgastarbeiders die in de jaren í60 naar Nederland kwamen, wordt gepraat. Zij vertelde jarenlang in Gaza te zijn geweest, en vertelde met hoeveel meer respect daar ouderen worden behandeld. Deze uitlating is niets anders dan fake-news want Hamas terroriseert de hele samenleving in Gaza.

Tijdens de door hen uitgelokte oorlogen tegen plaatsen ze raketlanceerinrichtingen in huizen van burgers, in moskeeŽn in scholen en in ziekenhuizen. Er zijn zelfs lanceerinrichtingen in een woonkamer aangetroffen. Op deze video is te zien dat het IsraŽlisch leger eerst de bewoners waarschuwt alvorens het huis te bombarderen. Hamas moedigde zoveel mogelijk burgers aan om met hun lichamen hun posities te beschermen. Ze doen daar trouwens ook niet geheimzinnig over zoals Sami Abu Zuhri, woordvoerder van Hamas in deze video laat zien. Reeds in 2008 noemde Hamas parlementslid Fathi Hammad dit gebruik al ďzeer succesvolĒ: ďWij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.Ē Deze tactiek van het Ďmenselijk schildí is echter een oorlogsmisdaad, verboden in de Geneefse Conventie van 1949 en dat geld ook voor het schieten van raketten op IsraŽlische burgers.

Likoed Nederland plaatste op de website van Anja Meulenbelt een reactie dat zij de tactiek van het gebruik van 'menselijke schilden' door de terreurbeweging Hamas verzweeg. Het gebruik van menselijke schilden is een afschuwelijke oorlogsmisdaad, verboden in de Geneefse Conventie van 1949. Meulenbelt reageerde zoals verwacht hoogst verontwaardigd: "Jullie liegen dat jullie barsten. Het is een absolute leugen dat Palestijnen hun eigen mensen zouden gebruiken als 'menselijk schild'. Er is niet ťťn bewijs van geleverd. Dus kom niet met die leugenachtige rotzooi aanzetten." Foei toch , wat een taal van deze Ďmevrouwí. Likoed adviseerde haar vervolgens op internet te gaan kijken omdat op internet genoeg filmpjes te zien zijn die iets anders laten zien, zoalsraketlanceerinrichtingen in woonwijken, wapenopslag in moskeeŽn, jongetjes die door strijders in hun nekvel gegrepen worden om als menselijk schild te dienen en oproepen van Hamas aan burgers om zich rond doelwitten te verzamelen." Meulenbelts reactie daarop was opnieuw: "Jullie liegen, lui van Likoed."

Likoed heeft hierop een aantal van die bewijzen van het gebruik van menselijke schilden verzameld en die in de reactiemogelijkheid van haar site geplaatst. Dat werd echter - tot drie maal aan toe - steeds binnen enkele uren door haar verwijderd. Alleen op die manier kan zij voor haar lezers het sprookje in stand houden dat Likoed gelogen zouden hebben. En dus verhullen dat het in werkelijkheid zijzelf was die niet de waarheid gesproken had. Daarom heeft Likoed deze documentatie over het gebruik van menselijke schilden op hun site gezet. Die methodiek van censuur gebruikt Anja Meulenbelt geregeld, ook bij anderen. Het is mensen zelfs zo opgevallen dat de Nederlandse taal verrijkt is met het woord 'Meulenbelten', wat dus 'censuur plegen op je weblog' betekent.

Terug naar: Inhoud