Ab Osterhaus verspreider van doemscenario’s

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 7 mei 2020) (Laatste bewerking: 29 januari 2023)

Osterhaus was als veearts viroloog die in 2009 als lid van de Gezondheidraad in Nederland minister Klink 34 miljoen zinloze vaccins liet kopen tegen de Mexicaanse griep, ‘killervirus’ die nooit kwam. Er was sprake van pure zwendel. Totale kosten 700 miljoen euro, en tientallen miljoenen vaccins weggegooid. Geen nood want het heeft Osterhaus flink wat opgeleverd want hij bezat aandelen in de farmaceutische bedrijven die het vaccin ontwikkelden. Velen herinneren zich nog de bizarre beelden van Osterhaus die een fles whisky open trok op het moment dat het eerste (en naar later zou blijken bijna het enige) geval van Mexicaanse Griep in 2009 in Nederland werd vastgesteld. Een vaccin dus die we nooit nodig hebben gehad. Niemand keek er toen van op toen uitkwam dat Osterhaus persoonlijk baat had gehad bij zijn advies. Hij verspreidt al decennialang doemscenario’s bij virusinfecties, terwijl hij forse belangen heeft in bedrijven die vaccins produceren.

Politici, bestuurders, academici, en artsen zijn doof en blind voor de lessen die ze uit het voorval van 2009 hadden kunnen leren, maar deze geschiedenis lijkt vergeten te zijn. In 2020 verscheen Osterhaus weer veelvuldig in allerlei eenzijdige talkshows met het zaaien van pandemiepaniek en het aandragen van onzinnige oplossingen. Hij werd als een deskundige voorgesteld op het gebied van infectieziektebestrijding naar aanleiding van de uitbraak in Nederland van het coronavirus SARS-CoV-2 dat de besmettelijke aandoening COVID-19 zou veroorzaken.

Naïeve interviewers hingen aan zijn lippen en werden zijn uitspraken uitvoerig uitgemeten in de mainstream media. Hij noemde vaccins tegenwoordig ‘veiliger dan ooit’. “Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat een coronavaccin gepaard gaat met forse risico’s.” Ook noemde hij het wantrouwen tegen vaccins in Nederland ‘een groeiend probleem’. “Steeds vaker menen hoogopgeleiden dat een vaccinatie overbodig is. Daardoor brengen ze anderen in gevaar terwijl vaccins tegenwoordig ‘veiliger zijn dan ooit’. Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat een coronavaccin gepaard gaat met forse risico’s.”

Ab Osterhaus noemde het zelfs een ‘morele verplichting’ dat jongeren zich moesten laten vaccineren. “Het virus circuleert daar en het is een soort morele verplichting voor deze groep om uit deze ellende te komen. Met name de mensen die het virus het meest verspreiden, dat zijn twintigers en dertigers, daar zit een gat. En we weten ook dat daar de vaccinatiebereidheid toch wat lager is. Dus ik denk dat het heel belangrijk is dat we mensen er nu van doordringen dat juist die categorie, die jonge mensen, dat wanneer ze het vaccin aangeboden krijgen, ze zich ook daadwerkelijk laten vaccineren.”Je doet het niet alleen voor jezelf maar ook voor je geliefden. U kent het wel. Hij wil gezonde en zelfs jonge mensen laten injecteren met genetisch gemanipuleerde troep terwijl ze niet ziek zijn. De aantasting van het recht op lichamelijke integriteit wordt met de dag misdadiger.

Om kinderen ertoe te bewegen een injectie als vanzelfsprekend te ervaren wordt een vorm van psychologische manipulatie op hen uitgeoefend. Daarvoor gebruikte de vaccinpropaganda machine onder meer de suggestie dat Pino van Sesamstraat ook geprikt is. Dit was geheel in lijn met reclamefilmpjes van Pfizer die in Amerika te zien waren, waarin geïnjecteerde kinderen werden geportretteerd als vrolijk rondspringende ‘super hero’s’.Vergeet ook niet de aanhoudende en opdringerige campagne met GGD-prikbussen rondom scholen. In de diverse landen waar men is begonnen met het injecteren van kinderen dook plotseling het voorheen onbekende fenomeen op van kleine kinderen die hartproblemen kregen en er tevens sprake was van oversterfte bij kinderen waaronder in Groot-Brittannië. Op 14 december 2021 publiceerde Nature Medicine een studie van de Universiteit van Oxford over het risico op myocarditis, pericarditis en hartritmestoornis na vaccinatie. Steeds meer Amerikaanse IC-verpleegkundigen sloegen alarm over “overweldigend” aantal hartaanvallen, bloedstolsels en beroertes, bericht Conejoguardian.org.

Dr. Robert Malone zegt hier waarom 16.000 artsen en medische wetenschappers over de hele wereld een verklaring hebben ondertekend waarin publiekelijk wordt verklaard dat gezonde kinderen niet tegen COVID-19 mogen worden gevaccineerd. Talloze voorbeelden laten zien dat er een plan achter schuil gaat, dat met gezondheid niets te maken heeft. Klik ook hier.

Wie zich niet liet prikken, wordt door vaccinverkoper en zakkenvuller Ab Osterhaus als een soort paria weggezet. Zo zei hij het een ‘ideale oplossing’ te vinden als alle ongevaccineerden op een eiland zouden worden gezet. Hij kreeg volkomen terecht op social media een stortvloed aan kritiek over zich heen. “De vaccinazi’s zijn ongevaccineerden aan het dehumaniseren. Echt ziekelijk en veel schadelijker dan wat een virus kan aanrichten,” zegt freelance journalist Arno Wellens. “Waarom geen kampen, Ab?” vraagt Jan Roos. “Prikkeldraad, hondjes, zoeklichten. Ook ideaal.” Het Belgische parlementslid Dries Van Langenhove reageert daarop: “Weet je wie ze ook eerst allemaal naar een eiland wilde verhuizen?” Hij verwijst naar het Madagaskarplan, een plan van de nazi’s om de Joden uit Europa te deporteren naar het eiland Madagaskar. Ook bleek deze figuur groot voorstander van een totale lockdown. Verplichte vaccinaties zijn volgens de standaardcode voor medische ethiek niets minder dan misdaden tegen de menselijkheid.

Ook benadrukte hij dat er meer aandacht moest komen voor coronavaccinaties bij kinderen. In het radioprogramma Sven op 1 vertelde hij de fabel dat jonge mensen het virus verspreiden. Hij zei zich te verbazen dat ouders door het kabinet niet worden aangemoedigd om hun kinderen te laten vaccineren net als in Amerika. Volgens Osterhaus worden kinderen ook voor veel andere ziektes gevaccineerd. Hij somt daarna een aantal kindervaccinaties op, waaronder polio en mazelen. “We hebben een vaccin dat veilig is voor kinderen. Dat is inmiddels aan miljoenen kinderen in de Verenigde Staten gegeven.” Volgens Osterhaus was eerder vaak het argument dat je kinderen niet moet gebruiken om oudere mensen te beschermen. Onder meer het Artsen Collectief trok hierover al aan de bel. Maar volgens Osterhaus is de vaccinatie niet bedoeld om de ouderen te beschermen. „Je moet de kinderen vaccineren om enerzijds henzelf te beschermen, maar ook om de scholen open te doen.”

Maar de harde realiteit is niet meer te ontkennen: de ‘vaccins’ het immuunsysteem ernstig blijken te beschadigen en te verzwakken, iets waar kritische wetenschappers bij herhaling voor waarschuwen. Zelfs de zeer gerespecteerde Noorse ex-WHO medewerker dr. Astrid Struckelberger zegt dat de pandemie fake is en dat documenten bewijzen dat alles wat er nu wordt gedaan uitvoerig van te voren is gepland en dat dit in alle documenten na te lezen is. Het vaccinatieprogramma zou volgens haar per direct moeten worden stilgelegd. Onderzoekers van de Columbia University hebben ontdekt dat het werkelijke aantal doden door de "vaccinaties" aanzienlijk hoger is dan de officiële cijfers van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Ook sprak Osterhaus zich uit over zijn oud-collega Ernst Kuipers die thans als minister van Volksgezondheid aan het bewind is.“Hij weet wat een ziekenhuis is, wat hem in staat stelt om als minister de goede beslissingen te nemen. Ik vind het moedig dat hij deze stap genomen heeft.” De viroloog is er daarnaast van overtuigd dat er een nieuwe pandemie komt. Iets waar we ons volgens hem op moeten voorbereiden om toekomstige, mogelijk grillige manifestaties van deze nieuwe infectieziekte. Daarvoor moet men investeren in de “wetenschap, bredere vaccins en nieuwe technologieën”. In Vandaag Inside waarschuwde hij dat ‘er nog meer ellende aan komt’. Hij doelde op vogelgriep en zegt te vrezen dat dit op mensen overslaat. “Wij waarschuwen eigenlijk al tientallen jaren voor de mogelijkheid dat zo’n vogelvirus overspringt op de mens en dat het bij mensen overdraagbaar wordt,” voegde hij toe. Wat de man doet is niets anders dan het zaaien van pandemiepaniek.

Deze angstzaaier heeft samen met biochemicus Bram Palache een boekje geschreven met de 50 meest gestelde vragen over het coronavirus. “We willen niet demotiveren, maar er zijn andere virussen in aantocht.” De farmaceutische industrie heeft diverse kandidaatvaccins in ontwikkeling. Osterhaus gaat die testen. Critici zullen roepen dat hij opnieuw de kas van de industrie wil spekken. Maar hij heeft geen keus, zegt hij. Overheden produceren nu eenmaal geen vaccins. "En als wetenschapper heb ik de morele plicht om de wereld op een ramp voor te bereiden. Liever nu kritiek, dan achteraf het verwijt dat ik niet het juiste onderzoek heb gedaan."

 

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud