Uit het nieuws 28-09-2017

Door: Franklin ter Horst

De Palestijnse terreurbaas Mahmoud Abbas heeft er weer een Ďheilige martelaarĒ bijgekregen.

Drie IsraŽlische beveiligers zijn in de vroege ochtend van dinsdag 26 september slachtoffer geworden van een aanslag door een Palestijnse terrorist. De moordpartij vond plaats nabij Jeruzalem net buiten de IsraŽlische gemeenschap Har Adar, de grenspost die wordt gebruikt door Palestijnse Arabieren die in de stad werken. Een vierde IsraŽliŽr is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De dader werd geÔdentificeerd als Nimr Mahmoud Ahmad Jamal een 37-jarige vader van vier kinderen uit het Palestijnse dorp Beit Surik. Zowel de lokale beveiligers als de inwoners van Har Adar kenden de man. Hierom werd hij niet als een mogelijke terrorist gezien. De politie vertelde dat hij zich verdacht gedroeg tegenover soldaten en grenspolitie. Toen hem bevolen werd om te stoppen, trok de terrorist een pistool uit zijn overhemd op en schoot op de veiligheidstroepen. Hij werd vervolgens gedood door IsraŽlische veiligheidstroepen.

Bij de drie slachtoffers gaat het om de twintigjarige stafsergeant. Solomon Gavriya. Hij werkte bij de grenspolitie en was sinds achttien maanden in militaire dienst. Hij was lid van de Ethiopische gemeenschap van Be'er Ja'akov. Het tweede slachtoffer was een burger die werkte als beveiliger, de 25-jarige Youssef Ottman, inwoner van het nabijgelegen Arabische dorp Abu Ghosh. Het derde slachtoffer is de 25-jarige beveiliger Or Aris uit Har Adar.

 

De drie slachtoffers van links naar rechts: Or Arish, Solomon Gavriya en Youssef Ottman

De moordpartij vond plaats in de vroege ochtend, toen een groot aantal Palestijnse arbeiders op de doorlaatpost aankwam. Zij hoopten werk te vinden in de IsraŽlische steden en dorpen die in de heuvels ten westen van Jeruzalem liggen. De terrorist maakte misbruik van deze gewoonlijk vreedzame grenspost.

In het huis van de familie van Solomon Gavriya in Be'er Ja'akov verzamelden zich honderden mensen, om zijn familie te troosten en te ondersteunen. Solomon was al eerder betrokken bij een terreuraanslag en raakte toen door messteken gewond. Hij was de oudste zoon en broer van een zuster die ook in het leger zit. Ook had hij nog twee kleinere broertjes.

Ook in Abu Gosh werd getreurd. De vader van de vermoordde Youssef Ottman vertelde: ĄHij heeft altijd andere mensen geholpen. Degene die hem vermoord heeft is geen mens. Ik beschuldig de Palestijnse Autoriteit omdat die niet in vrede met IsraŽl geÔnteresseerd is.Ē In het huis van het derde slachtoffer, Or Arish, verzamelden zich zijn familie en vrienden. Zij konden niet bevatten dat het werkelijk gebeurd was. ĄZijn moeder huilde en zei, het kan niet waar zijn dat hij niet meer in leven is. Zijn vader was volledig ingestort.Ē

De 3 IsraŽliŽrs waren nog niet eens begraven of Al Fatach, de politieke partij van Mahmoud Abbas, plaatste op de officiŽle Facebookpagina van deze partij een afbeelding van de moordenaar en werd hij groots opgehemeld en geprezen als "heilige martelaarĒ. ďEen ochtend die ruikt naar de geur van de martelaren. Het is het verlangen om te sterven om het recht en het land terug te krijgen dat werd gestolen.Ē Alle Palestijnse partijen vierden de moordpartij weer luidruchtig en uitbundig. Dit zijn IsraŽls partners in vrede. Met deze bende moordenaars moet IsraŽl van de internationale gemeenschap vrede sluiten. De Fatach-beweging wordt door de naÔeve leiders in het Westen uitgelegd als gematigd.

Zoals bekend wordt de Palestijnen voorgehouden dat het vermoorden van IsraŽliís iets is wat Allah van hen verlangt en waarvoor de ďmartelaarĒ in de hemel wordt beloond. Zoals gebruikelijk wordt ook de familie van deze moordenaar door de Palestijnse Autoriteit royaal beloond met een premie van 6000 sjekel (ca. 1442 euro) die meteen wordt uitbetaald en 2600 sjekel (ca. 625 euro) per maand voor de rest van het leven, aldus een bericht van Palestinian Media Watch (PMW).

De moordenaar Nimr Mahmoud Ahmed Jamal, (Facebook)

Dinsdag zei de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu tijdens een bijeenkomst van de Knesset onder andere dat de aanslag het gevolg was van de ďsystematische opruiing door de Palestijnse Autoriteit en andere elementen,Ē en riep Mahmoud Abbas op de aanslag te veroordelen inplaats van hem goed te keuren. De familie van de moordenaar beschuldigde de IsraŽlische regering ervan de moordenaar tot actie gedwongen te hebben en sommige IsraŽlisch-Arabische leiders verkondigden dezelfde mening. Nadav Argaman, leider van de IsraŽlische veiligheidsdienst Shin Bet vertelde dat zijn organisatie alleen al in juli en augustus 70 terreuraanslagen heeft weten te voorkomen en sinds het begin van dit jaar maar liefst 200.

 

Ondanks het bloedgeld dat Mahmoud Abbas en trawanten op de bankrekeningen stort van Palestijnse moordenaars of/en familieleden, is de Nederlandse regering niet van plan de bijdrage aan het terreurbewind in Ramallah te beperken. De Nederlandse minister van Buitenlandse zaken de PvdA'er Bert Koenders antwoordde op Kamervragen dat het kabinet in principe niet tegen uitkeringen voor gevangenen is. Volgens hem zijn er voldoende waarborgen dat Nederlands geld niet in de zakken van terroristen terechtkomt. Alsof hij weet waar dat geld wel voor gebruikt word. Op de vraag aan de voormalige Buitenlandchef voor de Europese Unie Catharine Ashton waar al dat geld voor wordt gebruikt dat de Europese Unie in de kas van Abbas en trawanten stort wist zij geen antwoord te geven. Laat staan dat Koenders daar een afdoend antwoord op weet te geven. Alles wat deze figuur doet ademt de sfeer uit van sympathie voor het corrupte en haatzaaiende bewind in Ramallah en doet er alles aan de daden en motieven van de moslimdespoten in Ramallah te verklaren en goed te praten. Sinds het land-voor-vrede-proces is dit trouwens de gangbare politieke koers van Brussel en het Westen. De enorme geldstromen die naar Ramallah vloeien, tarten al vele jaren het gezond verstand want het is al lang geen geheim meer dat het geld van de Europese belastingbetalers voor een groot deel verdwijnt in de zakken van corrupte ambtenaren. Klik hier voor uitvoerige informatie.

 

 

Franklin ter Horst