Uit het nieuws 28-03-2018

Door: Franklin ter Horst

Palestijnse terreurbeweging kondigt prijs aan

De Palestijnse terreurgroep Hamas heeft op donderdag 22 maart 2018 de ĎPrijs Sjeik Ahmed Yassin voor Openbare Vrijheden en Mensenrechtení aangekondigd. Op die datum was het veertien jaar geleden dat Yassin, mede oprichter van de Bašl-doodscultuur in Gaza werd uitgeschakeld door het IsraŽlische leger. Hamas komt van oorsprong voort uit een organisatie genaamd Al-Mujamma al Islami, een afsplitsing van de Egyptische Moslimbroederschap. In de tachtiger jaren genoot Yassin aanvankelijk steun van de IsraŽlische overheid die hem zag als mogelijke bondgenoot in de strijd tegen de Palestijnse terreurorganisatieďPalestinian Liberation Organisation (PLO)van de voormalige aartsterrorist Jasser Arafat. De lichamelijk gehandicapte Yassin werd in die tijd herhaaldelijk medisch behandeld in IsraŽl. In de tweede helft van de tachtiger jaren begon de beweging van Yassin zich echter steeds meer te verzetten tegen IsraŽl en werd het steeds meer een terreurbeweging. Het karakter van deze club veranderde definitief in 1987 met het begin van de eerste intifada (1987-1993). In 1987 werd de naam Al-Mujamma al Islami veranderd in Hamas en kwam onder leiding te staan van Yassin en Abdel Aziz al-Rantissi.

Toen in 1993 de Oslo-akkoorden werden gesloten weigerde Hamas hier aan mee te werken omdat het de staat IsraŽl niet erkende en streefde naar vernietiging van de Joodse staat. Dat doel staat te lezen in het zesendertig artikelen tellende handvest uit 1988.

Logo Hamas

Europa heeft de door Yassin gestichte terreurbende jarenlang van steun voorzien. Tijdens een bezoek van de voormalige BuitenlandcoŲrdinator van de Europese Unie, de anti-IsraŽl activist Javier Solana in augustus 2002, sprak een woordvoerder van Hamas zijn dank uit voor deze steun: ,,wij worden tenminste wel door Europa erkend. Dat geeft rechtvaardiging aan onze acties en sterkt ons daarmee door te gaan.Ē Later werd Hamas door de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada en Japan als een terroristische organisatie beschouwd. Deze Solana heeft vanaf zijn benoeming in 1999 een zeer bedenkelijke en uitermate eenzijdige rol gespeeld in het conflict tussen IsraŽl en het PLO-terreurbewind van Jasser Arafat. Hij trok regelmatig in scherpe bewoordingen tegen IsraŽl van leer en was jarenlang een graag geziene gast bij het bewind in Ramallah.

Yassin gaf vanuit zijn rolstoel opdracht tot het plegen van tientallen zelfmoordaanslagen op IsraŽlische burgers en zond hij kinderen als zelfmoordenaars de dood in. In opdracht van Yassin en Rantissi werden 425 terreuraanslagen uitgevoerd, waaronder 52 zelfmoordaanslagen waarbij in totaal 377 IsraŽli's, burgers en militairen zijn vermoord en 2076 gewond geraakt. Op 25 februari 1996 blies een wandelende zelfmoordbom zichzelf op in een bus in de Jaffastraat in Jeruzalem, 27 doden. Op dezelfde dag vond er een aanslag plaats bij een liftpost in kustplaats Ashkelon: 26 doden en ruim tachtig gewonden. Op 3 maart 1996 vielen er bij een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem: negentien doden en tien gewonden en de dag daarna was er opnieuw een aanslag bij een winkelcentrum in Tel Aviv waarbij twaalf doden vielen en ruim honderd gewonden. Hoe meer bloed er vloeit hoe meer ze in hun element zijn. Duizenden Palestijnen eerden hun Ďheldení in de straten van Gaza en in de Palestijnse gebieden. De voormalige IsraŽlische premier Ariel Sharon noemde Yassin het ďmeesterbrein van de Palestijnse terreurĒ en een ďmassamoordenaarď. 

Als reactie op al deze gewelddadigheden besloot IsraŽl uiteindelijk Yassin en Rantissi te liquideren. Op 22 maart 2004 zag eerst Yassin, zijn grote wens om als martelaar te mogen sterven in vervulling gaan. Tijdens een interview dat hij op 26 juli 1998 gaf aan de PLO-krant Al-Quds, stelde de journalist hem de vraag: "Denkt u dat IsraŽl zal proberen u te liquideren", Yassin antwoordde: ,,Ik zal ontzettend blij zijn als dat gebeurt. Ik wilde dat zij het al gedaan hadden. De dag dat ik als shahid (martelaar voor Allah) zal sterven, zal de gelukkigste dag van mijn leven zijn.Ē Op 22 maart werd Yassin tijdens een aanval door de IsraŽlische luchtmacht (IAF) gedood. 

Als Ďgeestelijkeí predikte Yassin voor ,,de bevrijding van Palestina van de rivier de Jordaan tot de Middellandse zee.ď Hij leerde zijn gevolg dat de Joden afstammelingen zijn van apen en varkens. Vlak voor hij met een raket- afgevuurd door een IDF-helikopter, werd geliquideerd, zei hij nog in een interview met het Duitse blad Der Spiegel dat de Joden maar een eigen staat moeten zoeken in Europa. De leiders van Europa waren er als de kippen bij om de liquidatie te veroordelen en spraken van een "Buitenwettelijke moord". Zo noemde de voormalige Britse minister van Buitenlandse zaken Jack Straw, de aanslag onwettig, onacceptabel en ongerechtvaardigd. Deze Straw stond bekend als een onvervalste IsraŽlhater. Tijdens een bezoek aan Iran etaleerde hij een staaltje van Brits antisemitisme door in een Iraanse krant te verklaren dat IsraŽl mede verantwoordelijk was voor de terreuraanslagen op 11 september 2001 in Amerika en noemde hij IsraŽls voormalige premier AriŽl Sjaron, het Ďkankergezwelí van het Midden Oosten. Straw ging zelfs zover in het vereren van de terreurmiljardair Arafat , dat hij na diens dood een krans is gaan leggen op zijn graf in Ramallah.

Hier wordt Ahmed Yassin gekust door aartsterrorist Jasser Arafat.

Yassinís opvolger- de op 17-04-2004 eveneens door een raket geliquideerde Abdel Aziz Rantissi- was niet alleen een "tikkende tijdbom, maar een fabriek voor tikkende tijdbommen." Honderdduizenden Arabieren trokken door de straten van Gaza om hun geliefde held, aartsterrorist en massamoordenaar de laatste eer te bewijzen. Rantissi was net als Yassin betrokken bij het vermoorden van honderden onschuldige IsraŽlische burgers en Arabische kinderen die door hem als menselijke schilden zijn gebruikt of als zelfmoordenaar op pad gestuurd. Zoals bekend geloven islamitische zelfmoordterroristen in ďhet sprookje dat er 72 zwartogige heupwiegende maagden uit Duizend-en-ťťn-Nacht op hen staan te wachten wanneer ze in de naam van Allah zoveel mogelijk Joden hebben vermoord.Ē

De wereldleiders reageerden op de liquidatie van Rantissi alsof IsraŽl een soort Ďheiligeí om het leven had gebracht. De doelstelling van Yassin en Rantissi is jarenlang dezelfde geweest, het vermoorden van iedere Jood tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse zee en de vernietiging van de Joodse staat. Er is in al die jaren niets veranderd in de genocidale bedoelingen van Hamas.

Met de grootste minachting voor het leven en welzijn zijn tijdens de oorlogen in 2009-2012 en 2014, burgers in Gaza, waaronder kinderen en vrouwen als mensenlijke schilden ingezet en schoten de barbaren van Hamasvanachter de ruggen van burgers raketten en mortiergranaten af op IsraŽlische militairen. Zo houden ze de 1Ĺ miljoen Palestijnen in Gaza al jaren in een dodelijke greep. Elke dode burger aan eigen zijde wordt van harte welkom geheten en wordt gebruikt in de wereldwijde propagandaoorlog tegen IsraŽl. Net zo erg is het dat ze van de wereldleiders alle ruimte krijgen hun misdaden in de praktijk te brengen.Klik hier hoe Hamas voor ĎOpenbare Vrijheden en Mensenrechtení zorgt in de Gazastrook.

 

Franklin ter Horst