Uit het nieuws 11-09-2017

Door: Franklin ter Horst

 

De Palestijnse terreurbeweging Hamas bereid zich voor op de volgende oorlog tegen IsraŽl (deel 2)

 

Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld bereidt de terreurorganisatie Hamas zich opnieuw voor op een gewapend conflict met IsraŽl. De islamitische doodscultuur in Gaza weet zich daarbij zowel militair als financieŽl gesteund door Iran en Erdoganís Turkije. Gazaís nieuwe sterke man, Yahiya Sinwar zei op 28 augustus 2017 in een interview  dat Hamas haar betrekkingen met Iran heeft hersteld en dat de Ayatollahs thans de grootste sponsor van (de Al Qassam Brigades), de gewapende vleugel van Hamas zijn.ďMet de hulp van Iran verhoogt Hamas haar militaire macht ter voorbereiding van een slag om de bevrijding van Palestina. Onze relaties zijn fantastisch geworden en teruggekeerd naar zoals het vroeger was. Elke dag bouwen we raketten en gaan door met onze Ďmilitaire oefeningení. Duizenden mensen werken dag en nacht om ons voor te bereiden voor het volgende conflictĒ aldus Yahiya Sinwar.

Deze Sinwar werd in 1988 door de Shin Bet opgepakt en in 1989 in IsraŽl veroordeeld tot vier maal levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de moord op twee IsraŽlische soldaten en de liquidatie van tientallen Palestijnse ďcollaborateursĒ. Hij was na 22 jaar opsluiting ťťn van de 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars die in oktober 2011 werd ingeruild voor ťťn enkele IsraŽlische soldaat korporaal Gilad Shalit. Na geheime interne verkiezingen in februari 2017 werd Sinwar tot opvolger gekozen van IsmaŽl Haniyeh als terreurleider in Gaza. Hij staat bekend als een onvoorspelbare, gewelddadige moslimextremist. Zij verkiezing duidt op een verschuiving binnen Hamas naar een nog gewelddadiger koers.

Screenshot_70Rechts, Hamasí nieuwe terreurleider Yahiya Sinwar

Fabels over het handvest van Hamas

Op 1 mei 2017 presenteerde Hamas een document waarin ze zouden hebben ingestemd met een tweestatenoplossing met een Palestijnse staat binnen de grenzen van 1967 en met Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Maar met dit document wist Hamas de wereld weer eens flink om de tuin te leiden want het gaat om een complete verdraaiing van de waarheid. Bekende internationale Ďnieuwsbrengersí waaronder CNN en Al Jazeera namen de fabel over en brachten met grote koppen dat Hamas de vernietiging van IsraŽl uit het handvest zou hebben geschrapt.

Er is echter helemaal niets veranderd. Het document was bestemd voor buitenlandse consumptie en tot groot genoegen van Hamas namen een hele serie fake-journalisten het bericht over. Dat is geen vergissing, maar een bewuste poging van de anti-IsraŽl meute om Hamas van blaam te zuiveren. Journalisten en wereldleiders die de massamoordenaar Jasser Arafat tot een symbool van vrede hebben gemaakt, bleken met ťťn pennenstreek ook bereid Hamas tot een legitieme 'partner voor vrede' te maken. Het zijn gemakkelijke en willige prooien die regelrecht in de val van Hamas zijn gelopen. Ze hebben zich als dwazen laten bedriegen. Het bericht was niets anders dan een PR-stunt waar weer een heel leger journalisten is ingetrapt. Hamas is al jaren zeer bedreven in het misleiden en diverse journalisten lopen gewillig mee aan de hand van deze moslimextremisten.

De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu noemde het terecht fake-news. De gewapende strijd tegen wat Hamas Ďde bezetting van Palestijns grondgebiedí noemt is niet afgezworen. Hamas roept onverminderd op tot totale bevrijding van ĎPalestinaí (van de rivier tot aan de zee). Dat betekent dat men onverkort streeft naar totale vernietiging van IsraŽl. Klik hier voor de volledige tekst van het handvest van Hamas. Hamas en de ďBende van RamallahĒ hebben een gemeenschappelijke grond: de Westerse donoren misleiden met mooie praatjes en beloftes, terwijl ze heimelijke plannen smeden om IsraŽl te vernietigen. Jasser Arafat had al snel door dat hij de ďuseful idiotsĒ in het Westen kon gebruiken in zijn terreur tegen IsraŽl. In het Arabisch sprak hij over de bevrijding van de ďRivier tot aan de ZeeĒ, in het Engels sprak hij over Ė vrede en democratie. De Amerikanen en de Britten trainden zelfs Arafats Ďpolitiemensení.Terroristen die later deelnamen aan de 2e intifada.

 

Palestijnse Ďpolitiemensení brengen de Hitler groet.

Het zijn ware meesters in het misleiden en heel wat Westerse journalisten en volksvertegenwoordigers dwepen met deze oplichters. Velen in de internationale gemeenschap slikken de zwendel en begonnen te geloven dat Hamas en trawanten uiteindelijk hun mensen naar echte vrede wilden leidden, te beginnen met de erkenning van het recht van IsraŽl om te bestaan. Ze hebben misleiding en verkopen van leugens tot een soort kunst verheven. Toch verklaarden heel wat naÔeve journalisten dat Hamas bereid was een tweestatenoplossing te accepteren en misleiden hun lezers dat de doodscultuur in Gaza in de richting zou gaan gematigdheid en pragmatisme.

Ook de linkse reguliere media in Nederland berichtten dat Hamas zijn houding naar IsraŽl zou hebben Ďversoepeldí, en niet langer zou streven naar de vernietiging van de Joodse staat. Bij een kleine controle hadden ze kunnen weten dat het om een leugen ging. Net als de ďBende van RamallahĒ heeft Hamas geleerd dat woorden in dit geval belangrijker zijn dan acties maar desondanks liggen heel wat Ďnieuwsbrengersí aan de voeten van deze terreurbeweging en laten ze zich gewillig voor de gek houden. Hamas heeft veel geleerd van de trucs waarmee terreurleider Jasser Arafat de Wereldleiders jarenlang misleidde. Ze vullen de hoofden van hun mensen met anti-IsraŽl-venijn, en ondertussen worden de liefdevolle notities verzonden naar de internationale gemeenschap. Hamas zal raketten blijven afvuren en andere terroristische aanslagen blijven plegen om de Joden te doden. Hamas Khaled Meshal zei op 15 maart 2014 dat Hamas voor niets anders leven dan om IsraŽlische Joden te doden en het Heilige Land te 'bevrijden' van hun aanwezigheid. Daar is niets aan veranderd.

Terreurtunnels

Ter voorbereiding op de volgende oorlog tegen IsraŽl is Hamas druk bezig met de aanleg van een hele serie nieuwe terreurtunnels. Deze tunnels vormden in 2014 het begin van het grondoffensief ďOperation Protective EdgeĒ tegen Hamas nadat dertien zeer zwaar bewapende terroristen probeerden via een tunnel een massamoord op burgers uit te voeren bij Kibboets Sufa and Nir Am.Het leger gaf beelden vrij hoe de terroristen de benen namen nadat ze werden betrapt en zich haastig terug in de tunnel probeerden te wurmen. Klik ook hier. Ze werden onder vuur genomen waarbij zeker acht van de 13 terroristen werden gedood. Aan IsraŽlische kant waren geen gewonden. Rond de tunnelopening lag het vol met achtergelaten schiettuig en in de tunnel zelf werden onder meer RPG raketten, explosieven, boobytraps, radioís en mini bunkers aangetroffen. Tijdens een infiltratiepoging op 21 juli werden IsraŽlische troepen geconfronteerd met terroristen in uniformen van het IsraŽlische leger waarvan sommige zelfs zelfmoordbomgordels droegen! Negen terroristen werden gedood, ťťn wist te ontsnappen.

Terreurtunnels

Klik hier voor een video waarin het IsraŽlische leger een tunnelingang ontdekt in een moskee in Gaza en zie hier een tunnel waar wapens lagen opgeslagen en waar zelfs motoren te voorschijn kwamen. Drie IsraŽlische militairen van de Maglan elite-eenheid kwamen op 30 juli 2014 om het leven toen zij een tunnelschacht ontdekten in een Ďkliniekí van de UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) in Khan Yoenis. Het bleek dat deze tunnel op twee plaatsen met explosieven was ondermijnd. De explosieven deden het hele gebouw instorten. Ook ontdekte IsraŽl op 9 juni 2017 een Hamas een tunnel onder een UNRWA-school in Gaza. Het is al jaren zo dat de UNRWA een complete infrastructuur aan Palestijnse terroristen biedt. Alleen al de Verenigde Staten doneert jaarlijks 300 miljoen dollar aan deze club.

Op 23 juli 2014 werden 150 terroristen gevangen genomen door IsraŽlische troepen tijdens invallen in het zuiden van Gaza. Na de arrestatie kreeg IsraŽl meer informatie over het tunnelsysteem en de terreurplannen van Hamas. Legerofficieren melden, dat steeds meer terroristen zich vrijwillig overgaven en uit hun onderaardse holen kropen. De moraal van Hamas was blijkbaar niet echt hoog. Na het einde van de oorlog op 26 augustus 2014 verklaarde de legerleiding van het IDF dat het alle aanvalstunnels had vernietigd. Op de site van Israel Defense Force is uitgebreide informatie te vinden over Hamasí ondergronds terreurnetwerk. Klik hier.

De IsraŽlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, leidde in juni 2017 de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley rond in een door IsraŽl ontdekteHamastunnel nabij kibboets Ein Hashlosha.

Hamas ontving de laatste jaren voor een bedrag van bijna 80 miljoen dollar aan hulpgelden van voornamelijk westerse donorlanden, geld dat bestemd was voor de bouw van gezinswoningen, scholen, hospitalen, wegen en de uitbouw van een algemene infrastructuur. Maar het was van meet af aan al duidelijk wat Hamas met vele miljoenen zou gaan doen. Nagenoeg het gros van al die hulpgelden werd gespendeerd aan uitbreiding van het tunnelnetwerk en de aankoop van wapens, munitie en raketten.

Bij het graven van de tunnels blijken nogal wat mensen om het leven te komen. Hamas noemt de overledenen 'martelaren', een eer die gewoonlijk wordt voorbehouden aan degenen die onschuldige IsraŽlische burgers vermoorden. De gravers worden onderweg naar de tunnels geblinddoekt zodat ze de plaats van de ingangen niet kunnen verraden. Iedereen die er desondanks van wordt verdacht met IsraŽl samen te werken word door de militaire vleugel van Hamas gedood.

De ďarbeidsongevallenĒ in de smokkel- en aanvalstunnels van Hamas rijgen zich in snel tempo aan elkaar. In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 september 2017 kwamen de 32-jarige Khalil al-Dimyati en de 22-jarige Yusef Abu Abed, twee terroristen van de Qassam Brigades van Hamas, om het leven in twee aparte instortingen van tunnels in Gaza. De ene tunnel die instortte bevond zich in Gaza Stad en de andere nabij de stad Khan Younis. Het Instituut voor Palestijnse Studies (IPS) berichtte in 2012 dat de autoriteiten van Hamas meer dan 160 doden had geteld die stierven in de tunnels sinds de IsraŽlische blokkade begon in 2007 en in augustus 2014 berichtte Al Jazeera dat dit cijfer intussen was opgelopen tot meer dan 400 doden.

Gaza Stad, 15 september 2017. Khalil al-Dimyati en de 22-jarige Yusef Abu Abed de nieuwe martelaren. [beeldbron: Hamas website/Maan News Agency]

Volgens het IsraŽlische ministerie van Defensie zullen bij een volgende oorlog de tunnels een dodelijk val voor Hamas zelf worden omdat IsraŽl een aantal effectieve antwoorden heeft gevonden op de dreiging die er van deze tunnels uitgaat. Zo heeft IsraŽl intelligente raketten ontwikkeld, die uitgerust zijn met seismische sensoren. Daarmee kunnen tunnels opgespoord en van binnen opgeblazen worden. Media noemen deze raket daarom ironisch ďUnderground Iron DomeĒ, genoemd naar het bekende IsraŽlische raketafweersysteem.

Daarnaast bouwt IsraŽl momenteel een ondergrondse muur langs de noordelijke grens van de Gazastrook. Deze muur moet een eind maken aan de terreurtunnels. Met de bouw ervan is begonnen in 2016. Het gaat om een zes meter hoge betonnen muur 40 meter diep de grond in en moet zo de door Hamas gebouwde aanvalstunnels nutteloos maken. Bij deze ondergrondse muur worden ook sensoren geÔnstalleerd, die graafwerk in de grond registreren. Wanneer deze sensoren een nieuwe tunnel ontdekken, zal het een dodelijke val voor Hamas en trawanten worden.

 

Franklin ter Horst