Uit het nieuws 03-05-2018

 

Door: Franklin ter Horst

Is een oorlog tussen IsraŽl en de genocidale middeleeuwse Iraanse ayatollahs aanstaande?

Na vele jaren van dreigementen van de oorlogzuchtige Iraanse ayatollahs lijkt een aanval op IsraŽl steeds dichterbij te komen.

IsraŽl heeft Iran in de nacht van 29 op 30 april 2018 voor het oog van de wereld gevoelig te kijk gezet door de vernietiging van een Iraanse raketopslagplaats in SyriŽ. De explosie was zo hevig dat seismografen een aardbeving van 2.6 op de schaal van Richter registreerden in dat gebied. Bij de zware luchtaanvallen zouden 200 Iraanse raketten zijn vernietigd en 38 soldaten om het leven zijn gekomen waaronder 18 IraniŽrs. De Syrische staatsmedia sprak van een ballistische raketaanval door de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ vanuit JordaniŽ, maar dat lijkt niet het geval geweest te zijn. Zoals gebruikelijk heeft het IsraŽlische leger geen commentaar over de kwestie gegeven. De IsraŽlische minister van Inlichtingen Israel Katz liet wel in een interview weten dat ďal het geweld en instabiliteit in SyriŽ het resultaat is van de Iraanse pogingen om er een militaire aanwezigheid te bewerkstelligen. Israel zal niet de creatie van een Iraans front in SyriŽ toestaan.Ē

 

De middeleeuwse Iraanse opperste leider Ali Khamenei schreeuwde om wraak en zei dat de aanvallen beantwoord zullen worden. Dat deed hij trouwens ook al nadat de IsraŽlische luchtmacht op 10 april 2018 een basis in de buurt van de noordelijke stad Homs in SyriŽ had gebombardeerd. Daarbij kwamen zeven Iraanse militairen om het leven onder wie een commandant van de Revolutionaire Garde. Deze aanval was gericht tegen een nieuw geavanceerd Iraans luchtverdedigingssysteem en gaf aan dat IsraŽl het gelijk aan zijn zijde heeft. IsraŽl hoeft niet te accepteren dat de moorddadige ayatollahs een arsenaal aan dodelijke wapens opbouwt in IsraŽls buurland SyriŽ.

 

Afbeeldingsresultaat voor Ali KhameneiAli Khamenei

IsraŽls ambassadeur bij de VN, Danny Danon onthulde op 26 april 2018 dat Iran 80.000 Shiíitische strijders in SyriŽ heeft geronseld. Danon liet de VN-veiligheidsraad beelden zien van het centrale rekruteringscentrum, dat zich op acht kilometer van de hoofdstad Damascus bevindt.

Het terreurbewind in Iran dreigt al jaren de staat IsraŽl van de wereldkaart te verwijderen. Hossein Salami vicecommandant van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC), dreigde IsraŽl tijdens een sermoen op vrijdag 1 juli 2016 tegenover een publiek van honderdduizenden mensen IsraŽl met een totale vernietiging. Hij verklaarde dat Iran 100.000 raketten heeft klaarstaan alleen al in Libanon en dat tienduizenden andere raketten staan opgesteld over de moslimwereld om ďdie zwarte vervloekte vlek (IsraŽl) van de wereldkaart te vegen.Ē Salami herhaalde nog maar eens dat het land zich aan het voorbereiden is op zijn eigen versie van de 'EndlŲsung' van het probleem van IsraŽl en de Joodse soevereiniteit.

Op 23 november 2017 dreigde de bevelhebber van de Iraanse Revolutionaire Garde dat een toekomstige oorlog in de regio zal resulteren in de vernietiging van IsraŽl. ďHet is een bewezen claim dat we vandaag zeggen dat elke nieuwe oorlog zal leiden tot de uitroeiing van het Zionistische regime,Ē vertelde generaal Mohammad Ali Jafari tegenover Iraanse journalisten in Teheran volgens semi-officiŽle media.

Generaal Abdolrahim Mousavi hoofd van het Iraanse leger waarschuwde op 16 september 2017 dat zijn land Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk zal maken indien IsraŽl een verkeerde beweging mocht maken. Er blijft een enorme genocidale dreiging uitgaan van deze Shiíitische bende in Teheran. Daarnaast neemt de machtsinvloed van Iran in SyriŽ ook verontrustende vormen aan. Zo wordt IsraŽl in het noorden bedreigd door een alliantie tussen de terreurbeweging Hezbollah, diverse andere Shiíitische terreurgroepen, SyriŽ en de Iraanse Revolutionaire Garde. Dat gebeurt allemaal met steun van de Russen.

Yisrael Katz waarschuwde dat IsraŽl Iran een lesje zal leren die ze nooit zullen vergeten. Deze uitspraak kwam nadat een drone van het Iraanse terreurbewind was gelanceerd van een luchtmachtbasis in de buurt van de plaats Palmyra in SyriŽ en het noorden van het IsraŽlische luchtruim binnenvloog. De drone werd echter door een helikopter van het IsraŽlische leger boven IsraŽls grondgebied neergeschoten. IsraŽl antwoordde hierop met een reeks zware bombardementen op doelen in SyriŽ waaronder het mobile commandocentrum van waaruit de drone was gelanceerd. IsraŽl bleek daarnaast ook nog eens de helft van het Syrische luchtafweergeschut te hebben uitgeschakeld.

 

Gedurende de IsraŽlische bombardementen wist het Syrische leger een IsraŽlisch vliegtuig met luchtdoelraketten te raken. De piloten slaagden er echter in, naar het IsraŽlische luchtruim terug te keren, en wisten het vliegtuig voortijdig te verlaten voordat het neerstortte nabij de kibboets Hardoef in de JizreŽlvallei in Galilea. Een van de piloten raakte daarbij zwaar gewond; hij is niet in levensgevaar. Het was voor het eerst in 34 jaar dat een vliegtuig van de IsraŽlische luchtmacht werd neergeschoten.

 

Het lijkt er op dat IsraŽl en de Islamitische Republiek Iran op ramkoers zitten. Er daagt ďeen grote strategische clash aan de horizonĒ, zei Amos Yadlin, voormalig hoofd van IDF Intelligence en uitvoerend directeur van het Institute for National Security Studies (INSS).De IsraŽlische generaal Alon liet weten dat alle partijen het zwaar zullen krijgen in de volgende oorlog, en doelde met name op de vijanden van IsraŽl. ďIsraŽl zal in dat geval maximaal geweld gebruiken in zo kort mogelijke tijdĒ aldus Alon. IsraŽl bereidt zich inmiddels op niet minder dan zes fronten voor op oorlog, vertelde generaal Aviv Kochavi, adjunct-stafchef van de IsraŽlische strijdkrachten bij de afstudeerceremonie voor nieuwe IsraŽlische marineofficieren. De verwachting is dat Iran zelf buiten schot wil blijven en de Libanese terreurgroep Hezbollah opdracht zal geven voor een aanval op IsraŽl. Yisrael Katz dreigde in dat geval buurland Libanon 'naar het stenen tijdperk' terug te brengen.

Iraanse nucleaire programma.

En wat een blamage voor de ayatollahs toen bleek dat de Mossad er met een spectaculaire spionageactie er in slaagde 110.000 geclassificeerde documenten (500 kilo) uit Iran te smokkelen. De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu onthulde op 30 april in een rechtstreekse uitzending dat Iran heeft gelogen over het kernwapenprogramma. Hij toonde de bemachtigde bestanden en datums aan de wereld. Eigenlijk niks nieuws onder de zon want de ayatollahs belazeren de boel al jaren. IsraŽl slaagde erin om alle bestanden van het geheime kernwapenprogramma van het monsterachtige bewind in Iran te bemachtigen, bracht hen van Iran naar IsraŽl en toonde dat sí avonds op de televisie.

Netanyahu toonde document na document uit het archief, inclusief een kaart met vijf mogelijke locaties voor een kernproef in Oost-Iran, een ontwerp voor een nucleaire lading op een Shahab-3-raket en nog veel meer. Iran loog over het nooit hebben van een kernwapenprogramma.

Zoals voorspeld bleef Iran na de ondertekening van het nucleaire akkoord in 2015 zijn kennis van nucleaire wapens behouden en uitbreiden voor toekomstig gebruik.

De gesprekken met de apocalyptische Bašl-kliek in Teheran over het nucleaire programma is niets anders dan een kwalijke grap gebleken. Al worden er honderd verdragen ondertekend, Iran zal echt niet stoppen met de ontwikkeling van atoomwapens. Recente mededelingen van IsraŽlische en buitenlandse deskundigen lijken allemaal te bevestigen dat Iran het Ďpoint of no returní in zijn streven naar atoomwapens is gepasseerd. Dit ondanks jarenlange plechtige beloften van de leiders in het Westen, dat het de Islamitische Republiek nooit zou worden toegestaan om dit stadium te bereiken.

Barack Hussein Obama maakte in een toespraak van een kwartier triomfantelijk de nucleaire overeenkomst met Iran bekend. Een overeenkomst met leiders van een land die met regelmaat ďDood aan AmerikaĒen ďDood aan IsraŽlĒ schreeuwen. De overeenkomst houdt Iran niet tegen om een kernmacht te worden, en het beteugeld zijn nucleaire infrastructuur niet. Obama wist ook dat Iran zijn atoomwapens tegen IsraŽl zou gebruiken. Ze zullen de controles van het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA), de nucleaire Ďwaakhondí van de Verenigde Naties, blijven saboteren door belangrijke informatie achter te houden en hun bezigheden camoufleren met diplomatieke wartaal waarmee ze de wereld al jarenlang misleid hebben.

Ben Rhodes, plaatsvervangend adviseur nationale veiligheid onder Obama, onthulde in een in de New York Times gepubliceerd lang interview wat vrijwel iedereen al wist: het Witte Huis van Obama loog om de goedkeuring te krijgen voor de nucleaire overeenkomst met Iran. Het bereiken van een akkoord was belangrijker dan de gevolgen van deze handelwijze, het was belangrijker dan de realiteit van een agressief en nucleair bewapend Iran. Obama loog tegen de bondgenoten waaronder IsraŽl, over de inhoud van de nucleaire overeenkomst. Allerlei organisaties blijken dik betaald te zijn om de boodschap van het Witte Huis na te papagaaien. Slechts enkele dagen na deze onthullingen meldde het Iraanse nieuwsagentschap Tasnim, dat Iran een nieuwe ballistische raket voor middellange afstand had getest die nauwkeurig elk punt in IsraŽl kan treffen.

Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, beweerde dat de informatie die de Mossad had verkregen, niets bewees met betrekking tot de nucleaire ambities van Iran. Logisch die bewering want Mogherini was zelf ťťn van de mede ondertekenaars van het nep-verdrag. Zelfs de IAEA heeft herhaaldelijk geverifieerd, dat Iran internationale inspecteurs regelmatig verbiedt om bepaalde nucleaire installaties vrij te inspecteren. Dat is altijd zo geweest.

De dreiging van de genocidale ayatollahs voor de IsraŽlische bevolking is enorm en dat kan IsraŽl niet langer tolereren. Mocht het tot een oorlog komen tussen IsraŽl en Iran dan zou dat voor Teheran wel eens rampzalige gevolgen kunnen hebben. De ayatollahs houden er namelijk geen rekening mee dat de Machtige Hand van de God met IsraŽl is! Iran (in de Bijbel Elam) zal net als alle tegenstanders van de Joodse staat, geoordeeld worden. Iran dreigt IsraŽl met regelmaat met raketten te zullen vernietigen maar IsraŽl zal nog lang bestaan nadat Iran is verdwenen.

Jeremia 49: 35t/m39 ďZo zegt de Here der heerscharen: Zie, Ik breek de boog van Elam, de zenuw van hun kracht, en Ik breng over Elam vier winden van de vier hoeken des hemels en Ik verstrooi hen naar al die windstreken, zodat er geen volk meer zal zijn, waar niet verdrevenen van Elam zullen komen. Ja, Ik maak Elam verschrikt voor hun vijanden en voor wie hen naar het leven staan. Ik breng rampspoed over hen, mijn brandende toorn, luidt het woord des Heren, Ik zend het zwaard hun achterna, totdat ik hen verdelgd heb, Ik richt mijn troon in Elam op en Ik roei koning en vorsten daar uit, luidt het woord des Heren. Maar in het laatst der dagen zal ik in het lot van Elam een keer brengen, luidt het woord des Heren.Ē

Deze profetie is tot dusver niet in vervulling gegaan en zal nog gaan plaatsvinden. Ook de tekst dat God zijn troon in Elam zal oprichten is in het verleden nooit gebeurd. Geen wonder dat de aandacht vandaag op Elam (Iran) gericht is.

De Bijbelse eindtijd profetieŽn domineren steeds vaker de gebeurtenissen van vandaag. Bijbelgetrouwe christenen weten dat het herstel van IsraŽl in 1948 en de terugkeer van de ďKinderen van IsraŽlĒ naar het door God onder ede aan hen beloofde land, tot de eindtijd profetieŽn behoort. Zij weten ook dat de hetze tegen het Joodse volk zal escaleren tot een wereldwijde catastrofe omdat Gods oordelen over deze wereld zullen komen vanwege de haat tegen Zijn volk. Praktisch de hele wereld is in oppositie tegen de staat IsraŽl en haar bewoners. Zelfs op diverse Ďchristelijkeí internetsites is de demonisering van de Joodse staat praktisch dagelijkse kost. Ze hebben helaas niets begrepen van Gods plan met het land en het volk van IsraŽl.

Franklin ter Horst