IsraŽl bereid zich voor op een oorlog in het Noorden

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 10 juli 2017) (Laatse bewerking: 2 oktober 2017)

 

Hij blijft aan de lopende band IsraŽl bedreigen met totale vernietiging: Hassan Nasrallah de leider van islamitische doodscultuur Hezbollah in Libanon. Ook dreigde hij in een volgende oorlog de grenzen van Libanon te zullen openen voor honderdduizenden toegewijde Shiitische strijders uit onder meer Jemen, Afghanistan, Pakistan, Iran en Irak. ďDe IsraŽlische vijand moet weten dat wanneer het een aanval lanceert op Libanon of SyriŽ het de deur openzet voor strijders van over de hele wereld die klaar staan voor een treffen met IsraŽl. Nasrallah deed zijn uitspraken in een televisie uitzending m.b.t. Iranian Al-Quds Day, een show voor solidariteit met de Palestijnen. Al-Quds Day is voor het eerst gelanceerd door de moslimextremist Ayatollah Ruhollah Khomeini, de vroegere Iraanse leider. In zijn toespraak noemde Nasrallah ook nog eens het belang van de islamitische wereld om toch vooral de Palestijnse zaak te blijven steunen. Hoewel hij dat ontkend leeft hij sinds 2006 in een bunker en komt daar zeer zelden uit te voorschijn bang voor een aanslag op zijn leven.

Hezbollah terreurleider Hassan Nasrallah

Op 21 februari 2017 waarschuwde hij IsraŽl ook al, dat in geval van een nieuwe oorlog, zijn strijders doelen zullen aanvallen waarbij zeer veel IsraŽlische slachtoffers zullen vallen. Hij wees daarbij op de enorme ammoniak-opslagtank in Haifa en de kernreactor in Dimona.

Tower Magazine meldde op 17 februari 2017 dat, sinds het begin van de Syrische burgeroorlog, de middeleeuwse Iraanse Ayatollahís Hezbollah hebben voorzien van zeer veel moderne wapens. Hoewel IsraŽl een serie luchtaanvallen op wapenkonvooien- bestemd voor Hezbollah heeft uitgevoerd- heeft de terreurgroep de capaciteit om elke dag 1.500 raketten op IsraŽl af te vuren, veel meer dan IsraŽl raketafweersystemen aankunnen. Indien een dergelijk scenario bewaarheidt wordt, dan zal IsraŽl worden gedwongen om met een ongekende vuurkracht te reageren om zijn eigen burgers te verdedigen.

De geavanceerde wapens van Hezbollah en de raketlanceerinrichtingen zijn geplaatst in huizen van burgers op maar liefst 10.000 verschillende locaties verdeeld over ruim 200 door burgers bewoonde steden en dorpen. Een deel van de wapenopslagplaatsen en raketlanceerinstallaties zijn verborgen op kinderspeelplaatsen, woonhuizen en ziekenhuizen. Zo is het dorp Shaqra veranderd in een Hezbollah-vesting en wordt een van de drie gebouwen gebruikt voor terroristische activiteiten" aldus Danny Danon IsraŽls ambassadeur bij de Verenigde Naties. Dit heeft tot gevolg dat onschuldige Libanese burgers in geval van een oorlog door Hezbollah als menselijke schilden zullen worden gebruikt. Danon wees erop dat Hezbollah in 2006 ongeveer 7000 raketten had, en er vandaag meer dan 100.000 raketten heeft gericht op IsraŽlische doelen. De door Iran gesponsorde Hezbollah, is vandaag militair krachtiger dan de meeste NAVO-leden. IsraŽls tegenstanders doen voorkomen alsof Hezbollah niet veel meer dan een groeje onschuldige koorknaapjes is maar het is niets anders dan genocidale bende.

 

Israel at UN: Hezbollah turning Lebanon into Ďterror strongholdí

Danon toont posities van Hezbollah in diverse burger locaties in Libanon.

 

Alle voorbereidingen van Hezbollah voor een nieuwe oorlog tegen IsraŽl zijn in strijd met resolutie 1701 van de VN-veiligheidsraad. Het vermogen van Hezbollah om de regio te destabiliseren vloeit voort uit het niet handhaven van deze resolutie door de Unifil-vredesmacht. Danon noemt het betreurenswaardig dat Unifil zijn taak niet volgens de opdracht heeft uitgevoerd.

 

Hezbollah is nu 10 keer zo sterk als in 2006. In de resolutie 1701 wordt geŽist dat er zich geen wapens buiten die van de VN-troepen en het Libanese leger ten zuiden van de Litani rivier mogen bevinden. Ook dienen gewapende milities waaronder Hezbollah ontwapend te worden. De VN troepenmacht moet er op toezien dat dit gebeurt maar ze doen niets. Overal in het zuiden van Libanon, in steden en dorpen, in valleien, bossen of in de nabijheid van rivieren, heeft de terreurbeweging onder de ogen van Unifil, zijn stellingen uitgebouwd. De Verenigde Naties, wereldleiders, mensenrechtenorganisaties en andere internationale instellingen doen niets om deze flagrante schending door Hezbollah te voorkomen.

Terwijl de bewijzen overduidelijk zijn ontkent de Ierse Unifil-commandant, Maj. Gen. Michael Beary, glashard de aanwezigheid van Hezbollah in het zuiden van Libanon. Volgens Beary houdt Unifil de zaak goed in de gaten en zorgt er samen met de Libanese strijdkrachten voor dat Hezbollah geen overtredingen maakt die in strijd zijn met van Resolutie 1701. Grotere leugens bestaan niet want Hezbollah wordt volkomen vrijgelaten te gaan en te staan waar ze willen. Hezbollah is in 2006 door het IsraŽlische leger uit zuid Libanon verdreven, maar zijn daar met wapens en al teruggekeerd zonder dat Unifil heeft ingegrepen. Dat de aanwezigheid van Unifil een wassen neus is mag ook blijken uit het feit dat zij niets ondernemen tegen de voortdurende provocaties van Hezbollah aan hun eigen adres. Ze worden in de buurt van de IsraŽlische grens, steeds vaker met vijandigheden van Hezbollah geconfronteerd en ronduit vernederd. Zo blokkeert Hezbollah regelmatig de patrouillewegen van Unifil langs de grens en dreigen zelfs met ontvoeringen van leden van de internationale vredesmacht. Het is niet ondenkbaar dat wanneer de vijandigheden verder toenemen, ze met gierende banden zullen vertrekken. Hun inzet voor de veiligheid aan de grens tussen IsraŽl en Libanon is sowieso al een schertsvertoning.††

De VN voert al sinds haar aanwezigheid in Libanon een falend beleid. In 1982 liet het IsraŽl geen andere keus dan Zuid Libanon binnen te vallen om Arafats moordende benden te verdrijven en na IsraŽls vertrek uit Libanon in 2000 faalde de VN opnieuw door toe te staan dat de Shiíitische terreurbeweging Hezbollah de controle in het gebied over nam.

 

Hezbollah is geen verzetsgroep maar een moorddadige terreurgroep, een gewapende arm van Iran, geÔnfiltreerd in de Libanese samenleving. De leiders verheerlijken totalitair leiderschap en begeestigen de massa met parades, wapens, vlaggen en kreten dat ze IsraŽl van de wereldkaart willen verwijderen. Het primaire doel van Hezbollah is niet het beŽindigen van wat men de bezetting van Palestina door de zionisten noemt, maar het uitroeien van het Joodse volk. Allen die collaboreren met deze Islamfascisten, staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis.Zij steunen deze hedendaagse versie van het Nazisme.

 

De psychopaten van Hezbollah brengen de Hitlergroet

 

Hezbollah heeft de macht in Libanon volledig overgenomen, inclusief de politieke instanties, het Libanese leger en veiligheidsdiensten. Steun aan Libanon door de Westerse leiders betekent vandaag dus steun aan Hezbollah. De Libanese regering is verplicht Hezbollah te verdedigen, en haar opdrachten trouw op te volgen. Opdrachten die in Iran worden geformuleerd. Het is behoorlijk pervers dat de Libanese regering Hezbollah heeft omarmd, die honderdduizenden Libanese burgerdoden kan veroorzaken door woonwijken te veranderen in oorlogsgebieden. Hiermee neemt de Libanese regering volledige verantwoordelijkheid voor alle acties van Hezbollah, waaronder die tegen IsraŽl, en voor de gevolgen voor Libanon en zijn gehele bevolking.

Vanwege de duizenden door Hezbollah ingerichte basis midden tussen de burgerbevolking zal een volgende oorlog zich juist daar afspelen. Burgerdoden zijn voor Hezbollah een diplomatiek wapen net als dat bij de Palestijnse terreurbeweging Hamas het geval is. Daar was Hezbollah ook in de oorlog van 2006 bijzonder succesvol mee. Hezbollah heeft in 2006 ervaren dat burgerdoden veroorzaakt door IsraŽl een strategische troef zijn, omdat zij diplomatieke druk opleveren om de militaire reactie van IsraŽl te beperken.

Het Knessetlid Naftali Bennett, een veteraan van IsraŽls oorlog met Hezbollah in 2006, is van mening dat Libanons officiŽle toelating van Hezbollah en diens beleid om militaire middelen in woonwijken te plaatsen, alle eerdere beperkingen wegneemt voor IsraŽlische aanvallen op civiele gebieden. 'De Libanese instellingen, zijn infrastructuur, luchthaven, elektrische centrales, verkeersknooppunten, Libanese legerbases Ė die zouden allemaal legitieme doelen zijn als er een oorlog uitbreekt,' zei hij. 'Dat moeten we hen en de wereld nu al zeggen.'

 

IsraŽl heeft aangekondigd harde maatregelen te zullen nemen

IsraŽl heeft aangekondigd bij een nieuwe oorlog harder te zullen optreden dan in 2006 en ook de civiele infrastructuur van Libanon niet te zullen ontzien. Het leger zegt klaar te staan om ďagressieĒ uit het Noorden te beantwoorden. De vijanden van IsraŽl zullen er rekening mee moeten houden een hoge prijs te betalen als ze proberen de IsraŽlische veiligheid te ondermijnen, zei stafchef Lt.- Gen. Gadi Eisenkot.ďOnze soldaten gaan elke dag om met moorddadig terrorisme. Ook buiten onze grenzen, tegenover de bedreigingen die we horen uit het noorden, staan we klaar voor elke uitdaging, en zoals we hebben bewezen in het verleden, weten we hoe we iedereen weten te vinden en te treffen die ons kwaad willen doenĒ. Ook wordt uiteengezet dat het zeker een zeer gewelddadige, wrede en lastige oorlog zal worden. IsraŽl zegt dat het massale raketaanvallen vanuit Libanon binnen 24 uur kan stoppen door een aanval op de infrastructuur in Libanon en het dagelijks leven daar volledig te verlammen waaronder doelen, als elektriciteitscentrales, olieraffinaderijen en luchthavens. Een hoge IsraŽlische functionaris waarschuwde Hezbollah om IsraŽl niet op de proef te stellen en zei dat de gevolgen zeer hard en pijnlijk zullen zijn. Ook Majoor Generaal Yair Golan, IsraŽls adjunct-stafchef, vertelde buitenlandse journalisten dat Hezbollah mogelijkheden heeft ontwikkeld die "ongekende bedreigingen voor IsraŽl" tot gevolg hebben. Hij gaf een ernstige waarschuwing aan de terroristische groep dat een toekomstige aanval door Hezbollah op IsraŽl 'vernietigende' schade voor Libanon zal betekenen.

Het IsraŽlische leger heeft openlijk gewaarschuwd voor de ernstige bedreiging die er van Hezbollah uitgaat. Maar dat alarm krijgt nauwelijks enige aandacht in de mondiale media, de Verenigde Naties of andere internationale instellingen.

Op 21 juni dit jaar waarschuwde Amir Eshel het hoofd van de IsraŽlische luchtmacht dat het "ondenkbare" militaire macht ter beschikking heeft in een toekomstig conflict met Hezbollah. "Waar de luchtmacht tijdens de vorige Libanon-oorlog in 2006, 34 dagen nodig had om de weerstand van Libanon-Hezbollah te breken, wij dat vandaag in 48-60 uur kunnen doen, " zei hij op 21 juni 2017.Ē Wij beschikken over een onvoorstelbare vernietigingskracht, totaal verschillend van wat de wereld in het verleden te zien heeft gekregen. De mensen hebben geen idee van wat ze te zien zullen krijgen.

IAF Commander Major-General Amir Eshel

Hezbollah is actief betrokken bij de oorlogen in SyriŽ, Irak en Jemen en heeft met name in de oorlog in SyriŽ veel gevechtservaring opgedaan. Maar daarvoor hebben ze een zware tol betaald want volgens de IsraŽlische Generaal Gadi Eisenkot heeft Nasrallah de afgelopen 3 jaar maar liefst 1700 strijders verloren en zijn er 7000 gewond geraakt. Hij vertelde verder dat de islamitische groep geavanceerde wapens van Iran heeft ontvangen waarvan sommige afkomstig zijn uit Rusland.

De duivel heeft Arabieren de illusie gegeven dat ze met terreur de strijd tegen IsraŽl kunnen winnen. Ze hebben niets geleerd van alle nederlagen die ze tot dusver hebben geleden en experimenteren rustig verder hun volledige ondergang tegemoet. Verschillende Bijbelteksten maken duidelijk dat Libanon (Tyrus en Sidon in Bijbelse tijden) nog een vernietigend oordeel te wachten staat. Verschillende Bijbelse profeten, waaronder EzechiŽl en Amos zeggen daar het volgende over.

Jesaja 23:11-15 Ö de Here heeft aangaande Kanašn (IsraŽl) bevel gegeven zijn vestingen te verwoestenÖ. En het zal te dien dage geschieden, dat Tyrus vergeten zal worden, zeventig jaar lang, Ö

EzechiŽl 28:22-23 zo zegt de Here Here: zie Ik zal u, Sidon! In uw midden zal Ik mij verheerlijken; en zij zullen weten, dat Ik de Here ben, wanneer Ik gerichten aan die stad voltrek en Mij aan haar de heilige betoon. Ik zal daarin de pest zenden, bloed op haar straten; doden zullen daar vallen door het zwaard dat aan alle kanten tegen haar gericht is.

Amos 1:10 Ö, zal Ik vuur werpen binnen de muren van Tyrus, zodat het zijn burchten verteerd.

In EzechiŽl 47 en 48 worden de grenzen aangegeven van IsraŽl in het Duizendjarige Rijk. Hier blijkt dat een deel van Libanon bij IsraŽl gaat horen.

In de tweede week van september 2017 heeft het IsraŽlische leger op de Golan Hoogvlakte en in Galilea een militaire oefening van elf dagen gehouden, waaraan zeker tienduizend soldaten meededen. Tijdens de oefening werden verschillende scenarioís nagespeeld, ondermeer oefeningen waarbij terroristen de huizen in Noord-IsraŽl binnendrongen. Militaire woordvoerders vertelden de media: ĎOnze soevereiniteit in het noorden mag niet worden aangetast. Als dat toch wordt geprobeerd, dan zullen we de terreurgroep verslaan en uit veiligheidsoverwegingen weer gebieden in Zuid-Libanon innemen. We komen, veroveren en verslaan. Deze keer moeten we de vijand en haar infrastructuur volledig vernietigen.íAlles wat minder is dan een knock-out van de vijand zou IsraŽl verzwakken en zijn vijanden alleen maar sterker maken.

 

Franklin ter Horst

 

Terug naar: Inhoud