Overgenomen uit https://brabosh.com/2017/11/29/pqpct-fi4/

IsraŽlís parlementslid Sharren Haskel (Likoed), lid van het Comitť voor Buitenlandse Zaken en Defensie in de Knesset, leidde op 27 november 2017 een debat voor een lobby die zij had opgericht met het doel de UNRWA te hervormen. Onderwerp op de vergadering was de bedenkelijke rol van de UNRWA aan te klagen in het bestendigen van het Palestijns-IsraŽlisch conflict, eerder dan het op te lossen. De ďUNRWA financiert terreur, stelt Hamas operatieven aan het werk, verbergt wapens en terreurtunnels, voedt op tot haat en geweld tegen IsraŽl,Ē aldus Sharren Haskel en zei daar verder nog het volgende over:

ďSlechts twee weken geleden werd een Hamas-terreurtunnel ontdekt onder een school die door de UNRWA in Gaza werd gerund, de tweede tunnel die in de laatste twee maanden was blootgelegd. Tijdens Operation Protective Edge werd een wapenopslagplaats ontdekt in de UNRWA-faciliteit in Gaza en sinds 1999 controleert Hamas zowel de Arbeiders Unie als de Onderwijzers Unie van de UNRWA .

Het doel van de lobby is om een ​​grondige hervorming in UNRWA te bewerkstelligen, om ontslag te eisen van Hamas-activisten die in de organisatie werken, om onderwijs te stoppen voor ophitsing en haat jegens IsraŽl, om het bewustzijn onder donorlanden te vergroten en om toezicht te houden op de geschonken fondsen aan UNRWA . De wereld zal het gewetenhebben: UNRWA bestendigt het IsraŽlisch-Palestijnse conflict.Ē