Christenvervolging in Syrië

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 16 december 2014 )(Laatste bewerking: 28 juli 2015)

Zoals praktisch overal in de islamitische wereld zijn ook de christenen in Syrië doelwit van moslimbarbaren. “We snijden jullie koppen eraf en zetten ze in de moskee, opdat alle moslims ze zien en trots zijn” zo dreigen ze via internet. Eeuwen lang leefden moslims, christenen, Alawieten en andere geloofsgemeenschappen op redelijk harmonieuze wijze samen. Duizenden christenen zijn uit hun huizen verdreven, hun bezittingen geroofd, verkracht en vermoord, waaronder talloze kinderen. In de stad Homs bijvoorbeeld zijn praktisch alle kerken geplunderd. Van de oorspronkelijke 80.000 christenen in deze stad zijn er nog slechts enkele honderden over.

 

Christenen worden op een rij gezet en de mitrailleur erover, mensen worden van daken en bruggen gesmeten. Kinderen vanaf 1 jaar oud worden gemarteld en geëxecuteerd en hun gedode lichamen op internet gezet en aan de horden journalisten aangeboden. Het gebruik van barbaars geweld blijkt een zeer gewaardeerde eigenschap onder de volgelingen van de islam en daarom wordt er naar hartenlust verkracht, geplunderd, vernietigd en gemoord. Ze schamen zich nergens meer voor maar zijn eerder trots op hun misselijk makende daden. Sommigen in het Westen spreken van gematigde ‘Syrische rebellen’ maar dat is uitsluitend geschikt voor een gehoor van onbenullen. De oorlog in Syrië wordt gevoerd door een doodscultuur. Het is niet een oorlog die gaat over democratie en vrijheid. Beelden op You Tube tonen de meest onwaarschijnlijke barbaarsheden van de takfiristen, jihadisten, criminelen, psychopaten, gedrogeerde beulen, kindermoordenaars en verkrachters en complete verwoeste steden.

 

De stad Aleppo, voor een groot deel verwoest.

De bevolking van Syrië wordt geconfronteerd met de gruwelijkste vormen van barbaarsheid. Huizen worden platgebrand, oogsten vernietigd, mensen in koelen bloede vermoord of levend begraven en bezittingen geroofd. De verwoestingen die de islamitische barbaren aanrichten zijn met geen pen te beschrijven. Hele dorpen en delen van steden zijn veranderd in puinhopen en de Syrische samenleving veranderd in een nachtmerrie. Het lijden van het Syrische volk is onbeschrijfelijk. De internationaal gerespecteerde Duke professor Bruce Lawrence zegt dat er geen connectie bestaat tussen de Islam en terrorisme. Het is maar dat u het weet.

Er wacht de resterende christenen een sombere toekomst wanneer de moordende islamitische bendes er in slagen Assad te verdrijven. Hen wacht het vooruitzicht nooit meer te kunnen terugkeren naar hun huizen van waaruit ze zijn verdreven. Ze hebben lange tijd in Syrië in relatieve rust kunnen leven omdat de Alawitische overheid hen beschermde tegen islamitisch geweld, maar sinds het begin van de opstand tegen het bewind van Assad op 15 maart 2011, is de christelijke minderheid het slachtoffer is van “disproportioneel geweld en misbruik”. Zelfs in de opvangkampen in onder meer Jordanië worden de christenen geconfronteerd met intimidatie, fictieve huwelijksvoorstellen om hun dochters te ontvoeren, en verbaal en fysiek religieuze vervolging. 

Kinderen van christenen in een vluchtelingenkamp in Jordanië

Geloof het of niet maar deze door de duivel gemotiveerde barbaren mogen zich verheugen op steun van Washington. Dit is het beleid zoals de wereld de Obama-administratie is gaan ervaren sinds deze narcist aan het roer staat. Een regelrechte schande. Dat Obama geen vriend is van christenen is intussen genoegzaam bekend. Obama’s Washington is openlijk supporter van wat men in het Westen de Free Syrian Army noemt. Maar dat bestaat niet want dit ‘leger’ is niets anders dan een verzamelnaam voor een hele serie terreurgroepen. Deze jihadisten worden door Obama als “gematigd” beschouwd, maar overal waar ze verschijnen is het leven voor de christenen in een hel veranderd. Zo vielen deze ‘gematigden’ in juli 2013 de door christenen bewoonde plaats Oum Sharshouh binnen, staken hun huizen in brand, terroriseerden de bewoners, en dwongen 250 christelijke families de plaats te verlaten. Op 28 mei 2013 vielen 350 zwaar bewapende ‘gematigdenvan het "Vrije Syrische leger" het dorp al-Duwayr/Douar aan de grens met Libanon binnen. Onder luid geschreeuw sleurden deze nietsontziende barbaren vrouwen en meisjes, met hun handen op de rug gebonden, naakt uit hun huizen en verzamelden hen op het centrale plein waar ze werden verkracht en koelbloedig vermoord. Het precieze dodental is niet bekend maar foto’s tonen een gruwelijk beeld en verwoestingen.

De moordpartij kreeg nauwelijks aandacht in de media en de kerkleiders zwegen zoals ze altijd zwijgen wanneer waar dan ook in de diverse islamitische landen christenen worden vervolgd en vermoord. Terwijl hun geloofsgenoten barbaarse gruwelijkheden ondergaan en het christendom verder uitgeroeid, snurken de gezaghebbende theologen in het Westen rustig door of lispelen een paar niet ter zake doende vrome gebeden. Het gevaar bestaat dat de christenen in Syrië volledig zullen verdwijnen omdat in de toekomstige verdeling van Syrië door de verschillende terreurgroepen er geen eigen plaats is voorzien voor de christenen. Ook sommige moslims lijden zwaar onder de gruwel van de “bevrijding”. Een soennitische vader uit Homs vertelde hoe zijn enige zoon Fawad student was aan de universiteit van Homs. Op een dag verdween hij spoorloos. Na een tijd werden zij gebeld met de vraag of zij hun zoon terugwilden. De vader beloofde alles te geven of te doen om hun zoon terug te krijgen. De volgende dag werd er op de deur geklopt. De ouders kregen een foto van hun zoon en een plastiekzak, waarna een auto in grote vaart wegreed. In de zak zat het in stukken gehakte lichaam van hun zoon.

In september 2013, een dag nadat de Amerikaanse minister en Scull&Bones satanist John Kerry de loftrompet stak over het "Vrije Syrische leger" als “een echte gematigde oppositiepartij” zette dit leger een aantal video’s op het internet van hun aanval het eeuwenoude christelijke dorp Maaloula, een van de plaatsen waar nog steeds Aramees word gesproken, de taal van Jezus.

Ontvoeringen, executies en moorden zijn de normaalste zaak van de wereld geworden. Het is nauwelijks te geloven dat deze figuren daarbij de steun ondervinden van Obama, van Europa en de verschillende Arabische landen.Met regelmaat openbaart zich de satanische aard van de jihadisten. In deze video wordt een jong onschuldig Syrisch meisje midden op straat langzaam door moslims gewurgd. Let op: schokkende beelden. In Aleppo werden twee Armeense christenen door moslims uit een bus gesleept. De jihadisten keerden even later met een doos terug, waar 'cakejes' in zouden zitten. Toen de doos werd geopend, lagen daar echter de twee hoofden van de christenen in. Klik hier voor andere schokkende moordpartijen. 

De door deze barbaren gepleegde gruwelijkheden zijn uitgegroeid tot ongekende vormen. Op zondag 23 juni 2013 werd de katholieke priester François Murad in het dorpje Gassanieh een op zeer gruwelijke wijze door een stel koppensnellers van Jabhat al-Nusra publiekelijk onthoofd.

https://www.nationalreview.com/sites/default/files/Fr.%20Francois%20Murad_0.jpgFrançois Murad gruwelijk vermoord door een stel islamitische barbaren

In videomateriaal dat online werd verspreid, wordt getoond hoe de priester vastgebonden en op de grond geduwd wordt terwijl een man langzaam zijn hoofd afsnijdt met iets wat lijkt op een keukenmes. Te horen is hoe enkele tientallen omstanders, waaronder kinderen, zingen 'Allah Akbar' terwijl de onthoofding plaatsvindt. En wat te denken van de gruwelijkheden aan het adres van drie priesters uit Al-Raqqa. Eerst werden hun lichamen ‘bloedvrij’ gemaakt, door hun bloed in een emmer op te vangen en die vervolgens te verbranden zodat hun ‘onrein levensgif’ de grond niet zou raken.

Op 21 oktober 2013 waren christenen het doelwit van moordende jihadisten in de plaats Sadad. Daarbij werden volgens de Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Selwanos Boutros Alnemeh van Homs en Hama, 45 christenen vermoord onder wie vrouwen en kinderen. 2500 families konden vluchten, 1500 families werden als menselijk schild gegijzeld. Huizen, overheidsgebouwen, hospitalen, scholen werden vernield. De Syrisch orthodoxe kerk van de heilige Theodorus werd door de Jihadisten onteerd en ingenomen. Overal slagzinnen vol beschimpingen tegen christenen en het christelijk geloof. Ouderen, vrouwen, kinderen werden gewurgd. De lijken van de onschuldige slachtoffers werden in massagraven gedumpt. Dit veroorzaakte een nieuwe vloedgolf van christenen die vertrokken.De Jihadisten hielden Sadad een week bezet voordat het regeringsleger erin slaagde het terug te veroveren. “Wij hebben vertwijfeld om hulp geroepen, maar niemand heeft ons gehoord, zegt de aartsbisschop.

Ninar Odisho was nog in zijn woonplaats Al-Thawrah achter gebleven om te verhinderen dat jihadisten het huis van zijn familie zouden plunderen en verwoesten. De familie was, net zoals de meeste andere christenen na de verovering van de plaats door de Jihadisten, gevlucht. Op 21 september 2013 kwamen enkele slachters van Al-Nusra op Ninar af. Die bevond zich in gezelschap van twee islamitische vrienden. Ze vroegen het drietal naar hun religie en lieten de beide moslims gaan. De 26 jarige Ninar sloegen ze dood omdat hij christen was.

Screenshot_8Toen de Libanese Maronitische patriarch Bechara Rai tijdens een bezoek aan Frankrijk waarschuwde voor de gevolgen van de eventuele val van Assad voor de christenen, was het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken het niet met hem eens. De Amerikaanse regering ging nog een stap verder en zegde alle geplande ontmoetingen tussen Rai en Amerikaanse regeringsfunctionarissen af, tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten. Het westen heeft geen enkele aandacht voor het lot van deze christenen en de kerkleiders in onder meer Europa verheffen hun stem al evenmin.

Vooral de islamitische terreurgroep ‘Islamitische Staat in Irak en de Levant’, het huidige door de barbaar Abu Bakr al Baghdadi, geleide IS(IS) heeft zich ten doel gesteld “christenen in Syrië uit te roeien”, aldus de Duitse tak van Open Doors. De Syrisch-orthodoxe metropoliet van Homs en Hama, aartsbisschop Silvanus Petros Al-nehmeh, noemde dat wat er momenteel gebeurt, “de ergste misdaden tegenover christenen die wij hier tot nu toe meegemaakt hebben.” Volgens de zendingsorganisatie 222Ministries zou in de Syrische plaats Kobani een 5-jarige jongen zijn geëxecuteerd door IS. De jongen zou liedjes over Jezus hebben gezongen. Ook zouden dorpelingen door IS zijn opgesloten in hun huizen, waarna de huizen en brand werden gestoken en ze levend verbrandden.

De overgebleven christenen in Syrië zijn druk doende hun eigen christelijke verzetsgroep op te bouwen, om zich te verdedigen tegen gewelddadige overvallen. Dat gebeurt onder leiding van de overkoepelende christelijke organisatie de “Syriac Military Council (SMC)”.  Ze maken op internet een golf aan solidariteit mee. Christenen uit de hele wereld schenken geld aan de organisatie of willen zelfs meevechten. De Orthodoxe bisschop Luca al-Khoury roept eveneens christenen in Syrië op om zich actief en met wapens te gaan verzetten tegen de islamitische bendes. Volgens Al-Khoury zijn veel christelijke jonge mannen bereid actie te ondernemen. ‘Ik roep iedere jongeman die een wapen kan dragen op om naar voren te komen... Onze jongeren zijn gereed, hun vingers zijn om de trekker, en ze zijn klaar om te vechten voor Syrië en om zichzelf te verdedigen.' De oproep van de bisschop was een reactie op de verovering van het christelijke dorp Maloula door jihadisten. De moslimstrijders ontvoerden er 12 nonnen en medewerkers van een weeshuis. Al-Khoury had felle kritiek op de (met name Westerse) bronnen die automatisch de kant van de rebellen kiezen, en beweren dat het regime Assad verantwoordelijk is voor alle slachtpartijen. Ook in Libanon, grijpt de grote christelijke gemeenschap eveneens naar de wapens om zich tegen aanvallen door moslims te beschermen. Vooral in het grensgebied is men bang voor aanvallen van IS(IS).

Terug naar: Inhoud