Ahed Tamini heldin van de Palestijnen

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 15 januari 2018) (Laatste bewerking: 23 maart 2018)

Als icoon van het Palestijns verzet werd Ahed Tamini er vorig najaar door haar familie weer op uitgestuurd om IsraŽlische militairen te provoceren hopend op een gewelddadige reactie. IsraŽlische militairen worden er echter op getraind om zich in dergelijke situaties niet te laten provoceren want ze weten dat wanneer ze een klap uitdelen, ze internationaal aan de schandpaal genageld zullen worden. Deze provocaties zijn een regelmatig terugkerend fenomeen en ook in dit geval werd alles weer gefilmd door onder meer haar vader Bassem. Deze Bassem is ook met regelmaat op Facebook te vinden waar hij IsraŽl ervan beschuldigd organen van Palestijnen te stelen en meer van dit soort smeerlapperij.

Het beeldmateriaal van de vader werd zoals gewoonlijk weer gretig overgenomen door de Qatarse zender Al-Jazeera ende anti-IsraŽlische linkse pers in het westen. Dat het meisje uit een IsraŽl/Jodenhatende familie komt die al jaren terreur verheerlijkt, wordt natuurlijk verzwegen. Zo schreef haar moeder Nariman, nadat de 23-jarige agente Hadas Malka van de grenspolitie op 16 juni 2017 bij de Damascus poort in Jeruzalem werd vermoord, en vier anderen gewond raakten over de drie daders: ĎZij waren helden die de dood hebben getart. Mogen hun voeten rusten op de nek van de dictator.í

 

Hadas Malka vermoord bij de Damascuspoort

 

De laffe moordpartij werd door de Palestijnse terreurbeweging Hamas en Fatah, waarvan Mahmoud Abbas de grote baas is, als een heldendaad geprezen. Elke Palestijn die een gruwelijke moordpartij heeft gepleegd is in de ogen van de ďBende van RamallahĒ een held, een verzetsstrijder en een martelaar en een voorbeeld voor anderen.

De familie van Ahed Tamini schuwen het terrorisme ook niet. Zo plande Ahlam Tamimi, een tante van Ahed, een zelfmoordaanslag in Jeruzalem in 2001, met 15 doden.

De heldin van Mahmoud Abbas en trawanten werd in de vroege ochtend van dinsdag 19 december 2017 van haar bed gelicht en voor onbepaalde tijd opgesloten. Ook haar moeder werd gearresteerd. Zij zit nu vast vanwege een serie aanklachten. Op de militaire rechtbank diste Ahed een broodje-aap verhaal op waarin ze beweerde dat ze een soldaat had aangevallen omdat die leek op een soldaat die haar neef had beschoten met een rubberen kogel. ďIk zag dezelfde soldaten die mijn neef raakten, deze keer voor mijn huis. Ik kon niet zwijgen en ik reageerde zoals ik deed,Ē vertelde Tamini op de rechtbank. Zij zal vervolgd worden voor het slaan en het toebrengen van verwondingen aan militairen tijdens het vervullen van hun dienst, evenals het aanzetten tot haat en andere klachten.

Ahed heeft sinds haar kinderjaren de Ďhobbyí ontwikkeld om IsraŽlische militairen, grenspolitie en politieagenten te provoceren waarbij zij dikwijls rake klappen en schoppen uitdeelt in de hoop een reactie uit te lokken om aan te tonen ďhoe vreselijk boosaardig die IsraŽliŽrs wel zijnĒ. Zij wordt daarbij geholpen door derden, waaronder haar vader, die de videobeelden maakt, deze nadien bewerkt en via sociale media verspreid. De videobeelden bereiken vanzelfsprekend ook de anti-IsraŽlische media in het Westen die haar inmiddels zien als een ďicoon van het Palestijnse verzetĒ tegen de Joodse staat.

Het is bekend dat de Tamini-familie in het verleden op soortgelijke wijze soldaten heeft lastiggevallen, maar er is nooit enige actie tegen hen ondernomen. Sinds haar elfjarige leeftijd is er een soort cultus rond Ahed Tamini ontstaan. Als beloning voor haar provocerende optreden tegen IsraŽlische militairen kreeg zij van de Turkse dictator Recep Tayyip Erdoğan in 2012 de Handala Courage Award.

 

Op deze video is het resultaat te zien van een jarenlange haatcampagne georkestreerd door het bewind in Ramallah. Dat provoceren gebeurt doorgaans ook vaak in het bijzijn van buitenlandse activisten en fotografen die worden opgetrommeld en hopen op een gewelddadige reactie van de militairen. Op de video is te zien dat zij militairen schopt en ze overal voor uitmaakt. ďIk sla je hoofd inĒ zegt ze terwijl haar moeder druk aan het filmen is en de fotograven plaatjes schieten. Het komt trouwens niet zelden voor dat figuren van de media en buitenlandse activisten, de kinderen betalen voor dit soort acties.

De Palestijnse Ďpresidentí Mahmoud Abbas die mede verantwoordelijk is, voor de ophitsingcampagnes, in scholen, moskeeŽn en de media,vierdeop 9 januari 2018 het begin van zijn 14e ambtsperiode, als leider van de islamitisch geÔnspireerde corrupte autocratische nepstaat. Hij werd begin 2005, voor vier jaar gekozen als opvolger van terreurmiljardair Jasser Arafat. Nieuwe verkiezingen stonden gepland voor januari 2009 maar die zijn nooit meer gehouden. Dus zit de corrupte landrover nog steeds op zijn troon als de zichzelf gekroonde keizer van de zogenaamde Palestijnse Autoriteit en de hele wereld noemt hem nog steeds meneer de president.

Ahed Tamimi en haar moeder Nariman Tamimi zijn op woensdag 21 maart 2018 door militaire rechtbank in Judea veroordeeld. Het proces werd achter gesloten deuren gevoerd om de Palestijnse leugenmachine een stap voor te blijven.Beide werden elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, plus een voorwaardelijke straf en een boete. De slaande en schoppende Ahed Tamimi riskeerde 14 jaar cel maar kwam er uiteindelijk relatief goedkoop van af. In totaal waren 12 aanklachten tegen Ahed opgenomen verspreid over 6 verschillende incidenten. De aanklacht omvatte zware mishandeling, ingrijpen in legeroperaties, ophitsing, het uiten van bedreigingen en het gooien van stenen. Ahed Tamimi kreeg een boete van NIS 5.000 (ca. Ä1200). Haar moeder werd veroordeeld voor ophitsing, het aanvallen van een soldaat en hulp bij een aanval tegen een soldaat. Nariman Tamimi kreeg een boete van NIS 6.000 (ca. Ä 1400).

Terug naar: Inhoud